Élet a halál után

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe, neked ahhoz sincs semmi közöd, ha én abban hiszek, hogy Jónás nyelte le a cethalat.
-

Kedves Jászladány
-
Jonás idelyében még nem hihettek az emberek abban amiben akartak, akkor még nem volt vélemény-szabadság, pont erröl szol Jonás története.
-
Isten, szokásához méltoan 40 napos határidöt adott Ninivének a megtéréshez (emlékezzünk erre a mesebeli számra mindenüt megtalálhato a bibliában) különben elpusztitja az egész várost ugy, hogy kö kövön nem marad. Jonásnak kellett volna ezt a rosz-hirt ("hiob-üzenetet") továbbadnia. A város lakoinak a büne az, volt, hogy a szabad akaratuk ellenére nem hittek istenben.
-
Jonás megtagadja a küldetést és ellenkezö irányba menekült egy hajon. Nagyon érdekes, hogy a zivatarba került hajosok "kisorsolják" ki a bünös közüllük. Erröl már beszéltünk, nagyon sokáig a "véletlen kutatása" (statisztika) vallásos okbol tiltva volt, az ember nem kukkanthatott az "isten kátyái mögé".
-
A biblia egy elbeszélés a kor tudományos szinvonalának megfelelöen amin keresztül a köny iroi morális értékeket szerettek volna továbbadni. Valoban teljesen mindegy, hogy hal gyomra vagy motorcsonak volt amivel Jonas Ninivébe került, sokkal meredekebb, hogy az "istenhit" kötelezö volt és az isten mindig elsöpörte az "apraját és nagyját" ha méregbe gurult. Na meg az amit a véletlenröl tudunk meg a történetböl.
-
Még az is százszor hihetőbb lenne, mint a Te meséd az önmagát létrehozó energiáról és anyagról, meg az életre kelt galacsinról. Úgyhogy szállj végre magadba, és a saját hitedet vedd górcső alá, a többiekét meg hagyd békén. Semmit se tudsz megcáfolni, és semmit se tudsz bizonyítani, úgyhogy hagyd békén mások halál utáni életbe vetett hitét.
-
Erdekes, hogy ha megharagszol rám akkor a természettudományokat kezded szidni, a kozmologiát, az evolutiot és az élet keletkezéséröl tartottakat, egy igen alacsony szinvonalon.
-
Csak nagyon röviden, vegyük a világ létezéséröl mondottakat. Te abbol indulsz ki, hogy a világ alapvetö, stabil, tartos tulajdonsága, hogy "elöször semmi sincs", aztán jön egy "isten" ebböl a semmiböl és csinál "egy valamit".
-

A modern kozmologia alapja, ami az elemirészek fizikájábol logikusnak látszik, az ellenkezöje: a "semmi" az nem egy stabil állapot. Az isteneket pedig mi biologiai lények gondoltuk ki.
-
Te hihetsz természetesen továbbra is abban, hogy a világ érted jött létre, és a "csináloját" anyira zavarja ezen a porszemnyi földön létrejött szárazorru majmoknak a viselkedése, hogy kényszeritve érzi magát néha az összeset vizbe folytani (vizözön) vagy a saját fiát kinozni, hogy megtudjon békülni velünk.
-
De vissza a témához. Abban valamenyien egyetértünk, hogy a halálba tekintés, sulyos testi sérülések idelyén különleges érzések érnek bennünket.
-
Mielött messzemenö következtetést vonnánk le ebböl (menyország, örök élet) tisztázni kéne, hogy van e valami bennünk ami elpusztithatatlan? (még a "gonoszok" is örökké fognak létezni, mondja a vallás, csak nekik rosszul fog menni mig a "jok" a boldogságban uszikálnak)
-

En sosem protestáltam az ellen, hogy videokat nézegesetek ahol a meghalás egy fájdalommentes folyamatnak van beállitva, amit az ember alig tud kivárni. :)
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Áruld már el, kedves Ernoe, mi köze van a fenti hsz-ednek a topic témájához. Hol kapcsolódik ez a halál utáni élethez?
Kábé annyi köze van hozzá, mint a Te hitednek a természettudományokhoz.

És honnan veszed, hogy Ninive bűne az volt, hogy nem hitt Istenben? Ott voltál, vagy mi?
És Jónás idejében is mindenki abban hitt amiben akart. Mindenki azt az istent tisztelte, amelyiket akarta.
Ateista valószínűleg kevés volt, akkor még nem volt divatban a materialista agymosás, az emberek gondolkoztak, és kiröhögték volna azt, aki arról akarja meggyőzni őket, hogy a világegyetem a semmiből keletkezett magától, hogy egy sárdarab spontán életre kelt, vagy hogy a papucsállatkából lett az ember. Ehhez kellett egy párezer év, hogy az ember ennyire elhülyüljön.
Úgyhogy nyugodt lehetsz, a ninivebeliek egészen biztosan nem ateisták voltak.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves avapatocs
-
Ne kötekedj. Nem akarok személyeskedni, valamelyikötök azt állitotta, hogy a "kineziológia" mindent megtud magyarázni, a világmindenséget és az istent, csak a tudomány nem akar vele foglalkozni. Erre reagáltam, szoba se hoztam vele kapcsolatban David R. Hawkin-t.
-
Talán az zavar, hogy nem foglalkoztam eddig vele? Nos akkor most. Hawkins-nak volt egy nagy psychiátriai rendelöje NewYork-ban. Miután nyugalomba vonult kezdett el foglalkozni a spiritualitással, mind privát ember.

-
Köztudott, hogy nagy teljesitményeket nem öreg korban él az ember, ez nemcsak sportoloknál igaz.

-
Jézus a 30. évével már a vének közé tartozott, abban az idöben nem igen éltek tovább az emberek. Ha nem feszitették volna keresztre akkor végelgyengülésbe halt volna meg. Kérdés mit hordanánk most a nyakunkban.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus a 30. évével már a vének közé tartozott, abban az idöben nem igen éltek tovább az emberek. Ha nem feszitették volna keresztre akkor végelgyengülésbe halt volna meg.

Ezt honnan a csodából veszed, Kedves Ernoe?
János apostol 90 éves is elmúlt, amikor meghalt. A többi apostol között is volt olyan, akit idős korában végeztek ki, pl. Péter apostol közel 70 éves volt a hagyomány szerint. Pál apostol is 60 fölött volt.
Nem rég felsoroltam yetinek korabeli görög tudósok korát, 70 és 90 év közötti kort éltek meg.
Jézust nem az élete végén feszítették meg, hanem az életének a felén, ahogy a zsoltár próféciájában is áll: "Én Istenem! Ne vígy el engem az én napjaimnak felén;" (Zsolt. 102,25.)

Ez az "emberek régen kevesebb ideig éltek" egy téves evolúcionista duma. Valszeg azon a tévedésen alapul, hogy az emberek átlagéletkorát veszi alapul, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy akkoriban sok gyermek született, hisz a nők termőképességük végéig szültek, a csecsemő halandóság pedig a mai korhoz viszonyítva magas volt. Ez adja ki a 40 év körüli átlagéletkort, ami egyébként ugyanúgy igaz a XIX. századra is, meg a többi századra is, mégse állítja senki, hogy a XIX. századi emberek csak 40 évig éltek. Nagy ködösítés ez, de az evolucionisták ettől sem riadnak vissza a felfogásuk alátámasztására, hogy arról győzködjenek másokat, hogy az ember régen fejletlenebb volt. És ugye a majom csak 40 évig él.
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Áruld már el, kedves Ernoe, mi köze van a fenti hsz-ednek a topic témájához. Hol kapcsolódik ez a halál utáni élethez?
-

Kedves Jászladány
-
Már régebben szerettem volna kérdezni, hogy milyen nagyságu betüket szeretnétek? Elég ha Ariál, betüméret 3-at használok, vagy szeretnétek szemüveg nélkül is olvasni? Megismétlem:
-

Abban valamenyien egyetértünk, hogy a halálba tekintés, sulyos testi sérülések idelyén különleges érzések érnek bennünket.
-
Mielött messzemenö következtetést vonnánk le ebböl (menyország, örök élet) tisztázni kéne, hogy van e valami bennünk ami elpusztithatatlan? (még a "gonoszok" is örökké fognak létezni, mondja a vallás, csak nekik rosszul fog menni mig a "jok" a boldogságban uszikálnak)
-
En sosem protestáltam az ellen, hogy videokat nézegesetek ahol a meghalás egy fájdalommentes folyamatnak van beállitva, amit az ember alig tud kivárni.
-
Vannak olyan kutatok akik a halálközeli élményekböl arra következtetnek, hogy a "meghalás" nem is olyan kellemetlen mind ahogy sokáig gondoltuk, és a dopamin melett egy csomo kábito anyagot neveznek meg ami a halál elött bennünk képzödik.
-
A halál nemcsak az üdvözölni akarokat érdekli, hanem a lelkiismeretesen dolgozo orvosokat is, menyi morphiumot adjunk a betegnek.

-
Németországban nagyon sporolnak a fájdalomcsillapitok osztogatásával, "nehogy rászokjon" a beteg. Ez butaság mert a haldoklonak nem sok idelye marad "junki-ként" szaladgálni a vasutállomáson.
-
Valaki megemlitette Mutter Teresat, hát ö nem is tartott fájdalomcsillapitot vagy gyogyszer az elfekvö osztályom, ö a lelkeket készitette elö a "nagy utazásra". Erdekes, hogy a halálakor 500 korházzal rendelkezett de magát Amerikába kezeltette és nem tagadta meg magátol a fájdalomcsillapitokat.
 

Sakkozzunk:)

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebben igazad van,de te már jelezted a problémát- mostmár csak abban reménykedhetünk,hogy az illetékesek követik az eseményeket...



nem mivel nem szóltatok semmit sőt ernőke jogaiért áltatok ki kb itt hagytalak benneteket, én nem szoltam a modiknak, de a topikot se olvasom rendszeresen, gondoltam, ha annyira véditek fórumtárs jogait,majd csak elhalgatjátok a sértegetéseit meg a finoman szólva is lekezelő a másik emberi lényt semmibe vevő stílusát :)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
-
Kedves Kyra_
-
En nem vagyok a pénz ellensége, szemrebbenést megfizettetném magamat az isten elleni opozitios munkámért ha találnék rá vevöt végülis a pap sem prédikál ingyen. :)

Én sem szeretnék offolni, de erre most muszáj itt válaszolni.

Kedves Ernő! Nem minden tudós olyan magabiztos, mint te, amikor isten létezése ellen opponálsz. A részecske fizikával foglalkozó tudósok között igen sokan elbizonytalanodtak. Nemrég egy CERN-fizikust Rolf Heuert kérdeztek meg a jövő fizikájáról is. Szerinte a Higgs-bozon csaknem biztosra mondható megtalálásával teljessé vált a standard modell, de "kell lennie valami másnak a magasabb energián kívül, ami túlmutat" ezen a modellen.

"A standard modell például nem magyarázza meg, miért létezünk, mi emberek. Sok a kérdés, és még nem tudjuk, hol vannak a válaszok - mondta. Véleménye szerint a tudomány szépsége az, hogy ha megvan a válasz, kinyílik egy ajtó. A szobába lépve azonban egy - de talán több - újabb nyílik. "Különben is, ki határozza meg, hogy valóban tudunk-e mindent?" - vetette fel, utalva arra, hogy erre vélhetően senki sem képes.

A kérdésre, hogy talán Isten a végső válasz, megismételte, fizikusként nem a miértet, hanem a hogyant vizsgálják. Mindenesetre fokozni kell az együttműködést és a párbeszédet a vallás, a filozófia és a tudomány között. Ehhez viszont 24 óránál is hosszabb napokra lenne szükség - mondta. Beszélt arról, hogy tavaly workshop indult a CERN-ben különböző vallások teológusai, filozófusok és tudósok között. "A legfőbb kérdés az, lehet-e találni egy közös nyelvet."


:)
 
Utoljára módosítva:

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel a topic a halál témáját is érinti talán nem egészen off, ha egy rövid megjegyzés erejéig még egyszer kitérek az ókori vagy középkori emberek életkorára, mivel már yeti és Ernoe is felvetette.
Végeztem egy egyszerű számítást:
Középkori adatok szerint a csecsemőhalandóság 70 % felett volt, és egy családban 5-15 gyermek született. Az ókorról nem találtam pontos adatot, de gyanítom, hogy nem nagy a különbség, mivel a népszaporulat akkor sem volt sokkal magasabb.
Ennek alapján vegyünk egy ókori családot, ahol az apa és az anya 80 évet élt, és 12 gyermekük született. A 12 gyermekből 7 meghalt csecsemőkorában, 5 viszont életben maradt, és szintén 80 évet élet.
Akkor az életben maradt családtagok összesen 560 évet éltek. Ha az átlag számításához ezt elosztjuk a családtagok számával, azaz 14-gyel, akkor az eredmény 40. Tehát ennek a családnak a tagjai átlag 40 évet éltek, holott a tényleges életkoruk kétszer annyi volt.
Na így jön ki az evolucionistáknak az az eredmény, hogy évszázadokkal vagy évezredekkel ezelőtt az emberek nem éltek tovább egy majomnál.

Ha az emberek életkora tényleg 40 év lett volna, akkor a szaporodóképes koruk is jóval rövidebb lett volna, tehát legfeljebb feleannyi gyerek született volna. Ebben az esetben viszont, 70 %-os csecsemőhalandóság esetén kihalt volna az emberiség, különösen, ha tekintetbe vesszük a járványokat és a háborúkat.
 
Utoljára módosítva:

vzajcev

Állandó Tag
Állandó Tag
"Talán az zavar, hogy nem foglalkoztam eddig vele? Nos akkor most. Hawkins-nak volt egy nagy psychiátriai rendelöje NewYork-ban. Miután nyugalomba vonult kezdett el foglalkozni a spiritualitással, mind privát ember. "
"Köztudott, hogy nagy teljesitményeket nem öreg korban él az ember, ez nemcsak sportoloknál igaz."

Kicsit azért korábban történt a felismerés

David P. Hawkins
Az ERŐ kontra erő


Háromévesen hirtelen a létezés teljes tudatára ébredtem. Ez még az ,,EN VAGYOK” szubverbális, mégis teljes felismerése volt, amit azonnal követett az ijesztő gondolat, hogy az ,,én” esetleg nem is létezik. Tudatom tehát a nem tudás állapotából ébredt rá önmaga tudatosságára, egyik pillanatról a másikra. Ekkor született meg személyes énem, s ekkor hatolt be szubjektiv tudatomba a VAN és a NINCS kettössége.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Kyra!

Nem vagy következetes. A múltkoriban a reinkarnáció mellett hoztad fel Illés és Keresztelő János példáját, most pedig kiderül, hogy mégsem teljesen kerülte el a figyelmedet az a tény, hogy a Biblia szerint Illés meg sem halt, hanem testével együtt lett elragadva! Kérdés: ha Illés testben élt a Mennyben, mivelhogy nem halt meg, hogyan születhetett volna meg Keresztelő Jánosként?

Ez a baj azokkal, akiknek ilyen tökéletesen működik a memóriája...:D
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A részecske fizikával foglalkozó tudósok között igen sokan elbizonytalanodtak. Nemrég egy CERN-fizikust Rolf Heuert kérdeztek meg a jövő fizikájáról is. Szerinte a Higgs-bozon csaknem biztosra mondható megtalálásával teljessé vált a standard modell, de "kell lennie valami másnak a magasabb energián kívül, ami túlmutat" ezen a modellen.
-

Kedves Kyra_
-
A "szent-háromság", a kereszten logo Jézus legendája nem egy modell amin keresztül a bozonok világát jobban meglehetne érteni. Természettudományos kérdéskekre természettudományos válaszok adnak magyarázatot.
-
Nem igaz, hogy nincsenek buta kérdések, a gramatika sokmindent megenged. Minnél melyebben vizsgáljuk a természetet annál világosabb, hogy ott nem dolgozhatunk olyan fogalmakkal mind a hétköznapjainkban. A quantummechanika világa nem olyan szemléletes mind a Newtoni világ. A "fazekasmester" elképzemése egy igen emberi kép.
-

Kedves Jászladány
-
Teljes mértékben igazad van, az átlagéletkor nem jelenti azt, hogy minden embernek a 30. életévében elkellett dölnie és bekrepált. Minden bizonnyal voltak emberek akik tovább éltek és olyanok akik gyerekkorban meghalltak.
-
Részletes adataink sajnos nincsenek még az elsö századbol sem, holott ebben az idöben már voltak feljegyzések, sirhelyek. Amit tudunk azok ilyen források és számitogépes modellekböl ered. Egy tény, az átlagéletkor nem volt magas. Jézusnál hozzájön a pech, hogy se sir, se hulla.
-
Háromévesen hirtelen a létezés teljes tudatára ébredtem. Ez még az ,,EN VAGYOK” szubverbális, mégis teljes felismerése volt, amit azonnal követett az ijesztő gondolat, hogy az ,,én” esetleg nem is létezik.
-

Kedves vzajcev
-
A kereszténység 7 éves korra teszi a "felelöségtudat" elérését, mindaz amit ez elött követtél el nem kell "meggyonnod". Kérlek közöljétek ezt az ovodás gyerekeitekkel nehogy késöbb valamit a szemetekre hányjanak. :)
-
 
Utoljára módosítva:

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves avapatocs
-
Ne kötekedj. Nem akarok személyeskedni, valamelyikötök azt állitotta, hogy a "kineziológia" mindent megtud magyarázni, a világmindenséget és az istent, csak a tudomány nem akar vele foglalkozni. Erre reagáltam, szoba se hoztam vele kapcsolatban David R. Hawkin-t.
-
Talán az zavar, hogy nem foglalkoztam eddig vele? Nos akkor most. Hawkins-nak volt egy nagy psychiátriai rendelöje NewYork-ban. Miután nyugalomba vonult kezdett el foglalkozni a spiritualitással, mind privát ember.

-
Köztudott, hogy nagy teljesitményeket nem öreg korban él az ember, ez nemcsak sportoloknál igaz.

-
Jézus a 30. évével már a vének közé tartozott, abban az idöben nem igen éltek tovább az emberek. Ha nem feszitették volna keresztre akkor végelgyengülésbe halt volna meg. Kérdés mit hordanánk most a nyakunkban.
Kedves Ernoe!

Most is kár volt vele foglalkoznod,mert semmit nem értettél meg belőle,talán annyit amennyi neked elégséges ahhoz,hogy unszimpatikussá váljon...

Tudod a dicsőséget nem szóval lehet kivivni,hanem tettel,és Dr. David R. Hawkins bizonyitott 50 évnyi tapasztalatával,módszereivel,és gyógyitásával a psychiátriában!! Gratulálunk neki!!

Csak tudnám miért bocsátkozol feltételezésekbe Jézus esetleges halálát illetően??
Neki küldetése volt,mégis úgy tűnik,hogy nem érdemeltük meg,amit értünk tett...
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves Kyra_
-
A "szent-háromság", a kereszten logo Jézus legendája nem egy modell amivel a bozonok világát jobban meglehetne érteni. Természettudományos kérdéskekre természettudományos válaszok adnak magyarázatot.
-
Nem igaz, hogy nincsenek buta kérdések, a gramatika sokmindent megenged. Minnél melyebben vizsgáljuk a természetet annál világosabb, hogy ott nem dolgozhatunk olyan fogalmakkal mind a hétköznapjainkban. A quantummechanika világa nem olyan szemléletes mind a Newtoni világ. A "fazekasmester" elképzemése egy igen emberi kép.
-

Kedves Jászladány
-
Teljes mértékben igazad van, az átlagéletkor nem jelenti azt, hogy minden embernek a 30. életévében elkellett dölnie és bekrepált. Minden bizonnyal voltak emberek akik tovább éltek és olyanok akik gyerekkorban meghalltak.
-
Részletes adataink sajnos nincsenek még az elsö századbol sem, holott ebben az idöben már voltak feljegyzések, sirhelyek. Amit tudunk azok ilyen források és számitogépes modellekböl ered. Egy tény, az átlagéletkor nem volt magas. Jézusnál hozzájön a pech, hogy se sir, se hulla.
-

-

Kedves vzajcev
-
A kereszténység 7 éves korra teszi a "felelöségtudat" elérését, mindaz amit ez elött követtél el nem kell "meggyonnod". Kérlek közöljétek ezt az ovodás gyerekeitekkel nehogy késöbb valamit a szemetekre hányjanak. :)
-

A Gauss görbe csúcsa korábbi életkorra esett, akinek nem világos, keressen rá a természetes eloszlásra. Nem arra gondoltam, hogy a hívők természetesen eloszlanak a templomban.. :)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod a dicsőséget nem szóval lehet kivivni,hanem tettel,és Dr. David R. Hawkins bizonyitott 50 évnyi tapasztalatával,módszereivel,és gyógyitásával a psychiátriában!! Gratulálunk neki!!
-
Kedves evapatocs
-
Hawkins a nyugalombavonulása után kezdett spiritualitással foglalkozni. Korábbi tettek nem oldják fel késöbbi tévedéseinket.
-
Csak tudnám miért bocsátkozol feltételezésekbe Jézus esetleges halálát illetően??
Neki küldetése volt,mégis úgy tűnik,hogy nem érdemeltük meg,amit értünk tett...
-
Ugy látom alaposan belédverték a büntudatot, még mindig azt hiszed, hogy te vagy Jézus halálának az oka? Ez a kereszténység központi dogmája ami beteggé teszi a hivöket.
-
Jézus halálában nem kételkedek, ha élne még akkor látnánk néha a TV-hiradoban.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves evapatocs
-
Hawkins a nyugalombavonulása után kezdett spiritualitással foglalkozni. Korábbi tettek nem oldják fel késöbbi tévedéseinket.
-

-
Ugy látom alaposan belédverték a büntudatot, még mindig azt hiszed, hogy te vagy Jézus halálának az oka? Ez a kereszténység központi dogmája ami beteggé teszi a hivöket.
-
Jézus halálában nem kételkedek, ha élne még akkor látnánk néha a TV-hiradoban.
Kedves Ernoe!

A spiritualitást már sokkal korábban megértette Hawkins (szinte gyermekkorában élte meg élményét),és gyógyitása innen eredt,nem pedig csak az orvostudomány ismereteit használta fel.Tehát a módszerei nem voltak hétköznapiak,azért is tudta kigyógyitani az embereket,akiknél pl: paranoid skizofréniát diagnosztizáltak.

A tanitást a nyugalomba vonulása után kezdte,és az sem demenciát jelent mindenkinél...;)

Amikor tárgyilagosan,értsd ésszel szemléltem Jézus halálát,akkor talán úgy volt,ahogy irod.Hál' Isten ma már másképp látom a világot.Nem egy felsőbbrendű lénynek látom Jézust,inkább végtelen örömöt érzek iránta,hogy Egy vagyok vele örökkön-örökké!!
 
Oldal tetejére