Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Gail Carriger: Heartless (Napernyő Protektorátus 4.)
Nagyon élveztem minden percét az olvasásnak. Vicces volt, sokszor hangosan felnevettem, Alexia előrehaladott terhessége rengeteg humoros helyzetet és párbeszédet eredményezett. Felicityt gyűlölöm, én jól megtéptem volna. Már az előző részekben is kinyílt párszor a bicska a zsebemben a Loontwill lányok viselkedése miatt, de ez most aztán mindennek a teteje volt.
 

Takácsné Gyöngyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Leiner Laura: Szent Johanna Gimi és a Bábel!
Bár már kinőttem a kamaszkorból, de nemrég olvastam Leiner Laura könyveit! Szent Johanna Gimi illetve a Bábel! Mindegyik nagyon jó! Az írónő stílusa lehengerlő, az ember könnyedén bele tudja képzelni magát a szereplők helyzetébe. A szituációk életszerűek és ahogy olvastam azon vettem észre magam, hogy hangosan nevetek vagy éppen sírok a szereplőkkel. Imádtam! Őszinte leszek....Ahogy letettem, a SzJG utolsó részét (8-rész 9 kötet) fogtam magam és újraolvastam :) És bármikor újrakezdeném :D A Bábellel ugyan így jártam :D
 

tovizsuzsi

Állandó Tag
Állandó Tag

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Gail Carriger: Timeless (Napernyő Protektorátus 5.)
Méltó befejezése a sorozatnak, ugyanolyan jó volt, mint az előző rész. A humorát nagyra értékelem, nem sok könyv éri el, hog magamról megfeleldkezve hangosan nevessek, akárhol is legyek.
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
A lányom vásárolt egy digitális olvasót, a letölthető könyvek keresése közben fedeztem fel, hogy a kis szgépemen mennyi lehetőséghez juthatok! Még küzdök a technikával, így keveredtem erre az oldalra. Pár évvel ezelőtt olvastam Ljudmila Ulickája: Tolmács című regényét, szívesen elolvasnám újra, és keresek tőle újabb könyvet.
Kurt Vonnegut könyvei közül az Ötös számú vágóhíd döbbenetesen jó volt, de A második éden-más néven Galapagos, és a Macskabölcső is a kedvenceim közé tartozik. Utoljára a Trónok harcán rágtam át magam, nagy segítségemre volt, hogy egy combnyaktörésből felépüljek! Izgulok, hogy az író, George R. R. Martin még az én életemben befejezze a történetet.
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Vannak könyvek, melyeket magam körül tartok, hogy bármikor belenézhessek hangulatomtól függően.Ezek közül Douglas Adams: Galaxis útikalauz stopposoknak (A világ leghosszabb trilógiája öt részben) az egyik. Ajánlom azoknak, akik szeretik a fantasztikus irodalmat!
 

Monix94

Állandó Tag
Állandó Tag
Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek- Az Angyal, A herceg; Csontváros.
Nos, először a KÁP ( könyves álom pasi) oldalán találkoztam Cassie műveivel, vagyis a szereplőkkel. Will már a kezdetektől megfogott, így aztán megkerestem a neten és letöltöttem, majd jó darabig pihent a számítógépemen. Egyik nap az egyik osztálytársam felajánlotta, hogy hoz nekem egy könyvet, így kezdtem el végül is olvasni a Pokoli szerkezeteket. Magával ragadott az egész történet, imádtam, faltam az oldalakat. Nagyon várom a harmadik, egyben utolsó részt, a hercegnőt, kíváncsi vagyok mi alakul a szerelmi háromszögből. :)
A Csontvárossal pedig a közösségi portálokon találkoztam. Plakátok, cikkek sorozata, na meg az osztálytársam - aki az előző könyvet is a kezembe adta- hatására, belekezdtem a könyvbe. Motiválóan hatott rám az is, hogy a filmet minél előbb szerettem volna látni. Mi tagadás hasonló gyorsasággal, 2-3 nap alat kivégeztem ezt a kötetet is és odáig vagyok érte. Cassandra Clare remek írónő, jól használja a szavakat, a történetben szerelem, humor is megjelenik, csak ajánlani tudom mindenkinek. :)
 

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Tolkien J. R. R. - A Szilmarilok -at olvasom. Elég nagy elszántság kell hozzá, de a Gyűrűk ura és a Hobbit a kedvenceim közé tartozott, ezért belevágtam. Érdekes, a történet eredetét kibontó képzelt világ, amitől még gazdagabb a folytatás. Ha Tolkien könyveit olvasom, olyan, mintha zenét hallgatnék.....
 

leobloom

Állandó Tag
Állandó Tag
Agota Kristof trilógiájának első részét, A nagy Füzet c. regény olvasását fejeztem be. (Szász János nemrég készített belőle játékfilmet, amelyet még nem láttam.) Számomra azért volt izgalmas a mű, mert nagyon egyszerű, már-már a primitívség határát súrolóan egyszerű a nyelvezete. Ennek magyarázata az, hogy Kristof francia nyelven írta a regényét, és akkoriban még nem beszélt jól franciául. Kiváló magyar íróink hozzászoktattak a nyelvi gazdagsághoz, az effajta kopárság azért tűnik annyira szokatlannak. Döbbenetes a mű világa is, talán Csáth Gézáéhoz tudnám hasonlítani, habár azt is übereli. - Csak jó idegzetűeknek ajánlom!
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Bree Despain: The Dark Divine sorozat: 1. Fekete bárány, 2. Fehér farkas, 3. Farkashalál
Új beütése volt, hiszen teljesen másként írta le a vérfarkasokat, meg vámpírokat...habár az is igaz, hogy minden író arra törekszik, hogy valami újjal rukkoljon elő, szerintem itt ez sikerült is...kellemes olvasmány olyanoknak, akik nem zárkóznak el a tiniszerelem és a halhatatlan szörnyetegek világa elől...nekem mindenesetre tetszett, az meg pláne, hogy a sorozat minden részében ugyanazok a főhősök... :)
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Janet Evanovich: High Five (Stephanie Plum 5.)
Ó, te jó ég! Aki még nem kezdett neki ennek a sorozatnak, az sürgősen tegye meg, fenomenális. Imádtam minden pillanatát, a humorát, az izgalmkat és a csipet erotikát.
 

jole

Állandó Tag
Állandó Tag
Vaszilij Grosszman: Élet és Sors - ezt olvasom éppen
Aki kedveli az orosz irodalmat, Ulickaja műveit, nekik ajánlom
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Janet Evanovich: Hot Six (Stephanie Plum 6.)
Annyira nevettem, majdnem bepisiltem, a könnyeim is csorogtak. Azonnal elkezdem olvasni a következő részt, ahogy hazaérek a tornáról. Már csak másfél óra addig. :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére