Kötes,horgolas 2012-2013-2014

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! :)

Gyakorlati tanácsot szeretnék tőletek kérni:
Régi (gyárilag) kötött pulóverekből mennyire érdemes újat kötni? Azaz lebontani, kimosni, vasalni/megszárítani, felgömbölyíteni :) és kötni belőle?

Az a nagy helyzet, hogy itthon van pár kötött, kinyúlt, régi fazonú pulcsim... köztük olyan is ami már több mint 10+ éves, de amúgy jó lenne, viszont a nyaka olyan (10 évvel ezelőtt divatos) vállra húzhatós a divatból már rég kiment típusú pulcsi, amit szívesen hordanék, ha át tudnám kötni a nyakát (pl.: V kivágásúra)... olyan is van ami cipzáros (kötött kardigán), szintén kinyúlt, de szép kék színű a fonal, amiből készült... szóval: sajnálnám kihajítani...

Próbálkoztatok már ilyennel? Ha igen, akkor milyen eredménnyel?
Esetleg tudnátok pár internetcímmel megtámogatni :) hogy hol lenne érdemes körülnéznem? (olyan oldalakra gondoltam, ami hasonló újrahasznosításokkal - kötött pulcsik terén - foglalkozik? pl.: bemutatják, hogy miből mi lett? vagy milyen kulcsszóval érdemes próbálkozni a google-ban?)

Bármilyen ötletet, tanácsot szívesen veszek!
Kedves Almamag!
Nézd meg, hogy szabott e a gyárilag kötött pulóver. Mert ha igen, akkor nem érdemes hozzáfogni. De ha látod, hogy olyan a darabok széle, mintha kézzel lenne kötve, gyakorlatilag nincs gépileg szegve, akkor lebontható, mert nem kell soronként a fonalat összekötözni. Érdemes feszesen feltekerni gombócba. Akkor a hullámosságát kinyúlja. Én már bontottam le párat, és horgolni belőlük jó. Pl. én már horgoltam ilyenből blokkokból takarót. Belül színes, és a széle ebből a fonalból, és így az alapszínt ez adta. Szerintem jól néz ki. Ráadásul a horgolásnál nem zavar, ha egy kicsit hullámos a fonal.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

zagyvacsek

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Sajnos már nincs fent ez a tartalom a datan. Nagyon szépe megkérlek, hogy ha módodban töltsd fel újra.
Nagyon szépen köszönöm!
Alasseia

Kötött sapkák, sálak, kesztyűk

Parancsolj! :)
[hide-thanks]http://data.hu/get/7281773/Kotott_sapkak_salak_kesztyuk.rar[hide-thanks][/hide-thanks][/hide-thanks]
 
Utoljára módosítva:

Sacapanna

Állandó Tag
Állandó Tag
Kötött, horgolt sálak, kendők, sapkák

Scarves, shawls and shrugs
Creating crochet fabric
Sajnos ezekben is több a leírás, mint a minta. Úgy értem, hogy a rajzolt minta. Inkább csak szöveggel vannak leírva a minták. :( Azért az angolosok sok szépet kiokoskodhatnak belőle. :D
***A rejtett tartalom, beidézésnél nem jelenik meg.***
köszönöm
 

Ekira

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nem tudja véletlenül leírni nekem valaki, hogy hogyan kell ezt a sapkát elkészíteni? köszönöm szépen!! :)
Kép alapján kerestem, de csak fizetős helyen találtam meg a mintát, de hátha valaki, aki már gyakorlott horgoló, le tudja nézni a kép alapján.
 

kipling

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Pár hete léptem be, mivel 30 év után újra elkezdtem kötni. Nagyon jó ötleteket láttam, okos tanácsokat olvastam, örülök, hogy Rátok találtam. Mivel Angliában élek, nincs lehetőségem magyar nyelvű kötéssel foglalkozó magazinokhoz hozzájutni, ezért szeretném megkérdezni, hogy Jolanda magazint tudna feltölteni valaki? :) Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni. :)

Szia!

Itt van egy jó pár magyar nyelvű kötő újság:

Kód:
http://picasaweb.google.com/Hexicsek522
 

bbbbi

Állandó Tag
Állandó Tag
Esküvői ruhához keresek bolero vagy shrug mintát, kötött vagy horgolt az mindegy. Lényeg, hogy gyönyörűséges legyen ;)
Köszi előre is
 
Sziasztok! Nagyon sok jó dolgot találtam itt, az első oldaltól az utolsóig átnéztem az egészet. :) Imádom, köszönöm, hogy köztetek lehetek. A neten annyi szép dolgot látok, oroszul rengeteg újság van fent, ők nagyon szép dolgokat készítenek. Nem találtam viszont orosz-magyar kötésjeleket, csak oroszul, amit nem értek. Rengeteg leíráshoz, csak mintarajzot tesznek fel, ami nem egyezik meg a mi jeleinkkel. Lenne köztetek, aki tudna segíteni?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére