Biblia, minden ami a Szentírással kapcsolatos - 2013

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Saulus rabbi nem ismerte Jézust, hiszen Jézus életében javában gyilkolászta a követőit. Én nem ismerem el az írásait igaznak. Ezzel az erővel Jézust elítélő rabbikat, és a bíráinak az írásait is be lehetett volna rakni a bibliába. Egyébként is az emberek írták a bibliát. Jézus a sok tanítványa közül kiválasztott 12-tőt, a legjobbat. Őket miért hagyták ki belőle, és miért rakták be a követőit gyilkolászó egyet, és annak a tanítványát?
Én Jézust kereső, követőnek tartom magam, és nem a Saulus rabbiét...
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Saulus rabbi nem ismerte Jézust, hiszen Jézus életében javában gyilkolászta a követőit. Én nem ismerem el az írásait igaznak. Ezzel az erővel Jézust elítélő rabbikat, és a bíráinak az írásait is be lehetett volna rakni a bibliába. Egyébként is az emberek írták a bibliát. Jézus a sok tanítványa közül kiválasztott 12-tőt, a legjobbat. Őket miért hagyták ki belőle, és miért rakták be a követőit gyilkolászó egyet, és annak a tanítványát?
Én Jézust kereső, követőnek tartom magam, és nem a Saulus rabbiét...
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
"4 Bár én bízhattam volna a származásomban, mégsem teszem. Ha valaki ilyen előnyökben bízik, akkor én sokkal inkább bízhatnék! 5 Engem valóban körülmetéltek a születésem utáni nyolcadik napon! Származásom szerint Izráel népéhez — közelebbről Benjámin törzséhez — tartozom. Héber szülők héber anyanyelvű gyermeke vagyok, akárcsak minden ősöm. A Törvény követésére nézve a farizeusok közé tartoztam. 6 Olyan buzgón és elszántan védelmeztem a vallásomat, hogy üldöztem az Eklézsiát, vagyis Jézus követőit. Senki sem találhatott hibát abban, ahogyan Mózes Törvényét követtem.

7 Régen ezek nagyon értékesek voltak a számomra. Most már viszont úgy tekintek rájuk, hogy Krisztussal összehasonlítva csak veszteséget jelentenek. 8 Sőt, ma már nemcsak ezeket a dolgokat, hanem minden mást is veszteségnek tekintek ahhoz a nyereséghez képest, amelyet Uram, a Krisztus Jézus személyes megismerése jelent! Mert őt igazán megismerni — az minden másnál összehasonlíthatatlanul jobb és értékesebb! Így hát minden mást kárba veszni hagytam, és a szemétbe dobtam, csakhogy Krisztust megnyerjem, 9 és benne élhessek. Mert őbenne, vagyis a Krisztusban való hitem alapján Isten elfogadott engem.

Egykor igyekeztem a Törvényt megtartani, és ilyen módon kiérdemelni, hogy Isten elfogadjon engem — ezzel azonban kudarcot vallottam. 10 Most viszont arra törekszem, hogy egyre jobban megismerjem Krisztust, és hogy megtapasztaljam azt az erőt, amellyel Isten feltámasztotta őt a halálból. Azt kívánom, hogy egyre jobban átváltozzam, és hasonlítsak hozzá, közösséget vállalva Krisztussal a szenvedéseiben is, egészen a halálig. 11 Mindezt pedig abban a reményben teszem, hogy én is részt fogok venni a halottak közül való feltámadásban." Filippi 3

Kedves Kicsi Fecske!
Ezek szerint nem fogadod el a hirtelen megtérést,amit Jézus adhat az embernek.És a megváltás örömhírét.Sajnálom,hogy egyre több mindentől akar megfosztani az ellenség.Tényleg.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek szerint én elfogadom azt amit Jézus adhat az embereknek, és csak azt amit Jézus adhat az embereknek, és az Ő által kiválasztott tanítványai által. A többi nem az én dolgom.... Az ellenség már az első pápa idejében nagyon sok embert megfosztott Jézus igazi tanításaitól. Mennyi tanítványait végeztette ki Jézussal egyetemben, és Jézus halála után is, nem is beszélve Saul rabbiról, aki mennyi Jézust követőt végeztetett ki, és végzett ki...
Mennyien járnak még manapság úgy, ahogy olvastam, hogy a Mária jelenéseket is a sátán számlájára írják... Fényt összemossák vele, pedig a fény az Isten tulajdona, a fény hiánya a sötétség, és a szín hiánya a fekete szín. Tehát nem lehet az ördög műve ha valaki fehér-fényes, és nem lehet az Istené, ha sötét-fekete valami-valaki. De viszont félelemben lehet tartani vele embereket, lelkeket, hogy véletlen sem merjen hazamenni az Istenhez a fényhazába a testi hordozója pusztulása után.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 
Utoljára módosítva:

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Értem kedves Erzsi.Végül is legfontosabb,hogy az Úr Jézussal barátságban legyünk,a többi kérdés majd idővel helyére kerül.Isten azt mondta elvezet bennünket a teljes igazságra, amiben a a mennyben lesz majd igazán részünk.Testben azért mégis egy bizonyos értelemben távol vagyunk Tőle,ismereteink nem teljesek.
Áldjon meg a szerető mennyei Atya!
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Atyám bocsásd meg nekik, nem tudják, hogy mit cselekednek!

Atyám bocsásd meg nekik, mert nem tudják, hogy mit cselekednek..jpg

Csak akkor vagyunk távolt a Mennyei Atyától, és Jézustól mikor a fizikai világban tartózkodunk, ha mi is úgy akarjuk. A Mennyei Atya, és Jézus, Nagyboldogasszony Istenanya mindig velünk vannak, el sem távolodnak tőlünk, csak mi szoktunk elkóborolni, mint a kicsi gyermekek az anyjuk szoknyája mellől. Ha vissza akarunk menni, csak rajtunk múlik. Ha egy lépést teszünk vissza, Ők kettőt felénk.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 
C

coria

Vendég
Hogy jön Jézus Krisztus életéhez a holocaust??Mindent összefüggésbe kell hozni a holocaustal?Ez már igazán vicces.Jézus arámi nyelven beszélt.Az evangélium szerint.Hogy folyt benne zsidó vér az nem kizárt.Bár manapság sok ostobaságot összehordanak az úgynevezett tudósok akik meg akarnak felelni az elfajzott liberális világnak és annak nézetének.
De tény,hogy Jézust a zsidók a vállukon vitték be Jeruzsálembe..rá 7 napjára pedig megfeszítették.Na ilyenkor sok kérdés felmerül az emberben...
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Coria!
Ha Jézus zsidó lett volna, akkor nem a fára szögezik fel, hanem megkövezik, mint az ószövetségben lehet olvasni, és nem az átkozott Nimrót fiának nevezik. Jézus tehát nem volt zsidó, hanem Pártus.
A holokauszt meg úgy jön Jézushoz, hogy már a nagyapáink, de gondolom, hogy a régebbi nemzetségek akik egyezer előtt éltek úgy hitték, és vallották, hogy mivel Jézus Isten fia, és a zsidók végezték ki, miután megkínozták, így azért volt a zsidó üldözés, és kivégzések tömkelege, mert Isten fiát ölték meg. Tehát az ő hitük szerint ami Jehovától van, hogy szemet-szemért, fogat-fogért elv teljesedett be. Míg Jézus magát nem Jehovától származtatja, hanem a mennyei Atyától, és nem vallotta Jehova hitét. Ő a megbocsájtást, és a szeretetet hirdette. Azokat a zsidókat, akik őt kísértették, azt mondta, olvasd a mai hivatalos létező bibliában, hogy az ördögatya gyermekei vagytok. Nem véletlen vonult be virágvasárnap sem szamárháton Jeruzsálembe. Mert Jehova jelképe a vadszamár volt, találtak is olyan álarcot, amivel jelenítették meg őt a közelkeleten. Ez a jelkép arról szólt, hogy Jézus legyőzte a vadszamarat, hiszen a hátán lovagolva vonult be Jeruzsálembe. Hát ezért is felháborodhattak a zsidók, és végezhették ki. Jehova minden tanítását megcáfolta, tagadta, és más Isten hitet hirdetet, a Fény és a Szeretet Istenét, a mennyei Édesatyát hirdette, és Vele egynek mondta magát.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Uziel

Állandó Tag
Állandó Tag
"A lélek az ember önmagát figyelő, igazlátó és szellemérzékelő része, mely az emberi lényt mindörökre az állatvilág fölé emeli. Az öntudat, önmagában és magától, nem azonos a lélekkel. Az erkölcsi öntudat igaz emberi önkiteljesítés és ez alkotja az emberi lélek alapját, és a lélek az ember azon része, mely az emberi tapasztalás lehetséges továbbélési értékét jelenti. Erkölcsi választás és szellemi felemelkedés, az Isten megismerésének képessége és a késztetés, hogy olyanok legyünk, mint Ő, ezek jellemzik a lelket. Az ember lelke nem létezhet erkölcsi gondolkodás és szellemi tevékenység nélkül. A tespedt lélek haldokló lélek. Az ember lelke azonban különbözik az elmében lakozó isteni szellemtől. Az isteni szellem az emberi elme első erkölcsi cselekedetével egyidejűleg érkezik, és ez a lélek születésének pillanata."



" a mennyországban minden léleknek van egy égő gyertyája és ameddig az lángol, addig él az ember"


http://romantika.gportal.hu/
 

Csatolások

  • Steven Stern- Soul Of A Man.mp3
    3.8 MB · Olvasás: 5

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Megdöbbentő, hogy egy 1500 éves Biblia szerint Jézust nem feszítették keresztre - A Vatikán komolyan aggódik

A Vatikán legnagyobb rémületére egy körülbelül 1500-2000 éves bibliát találtak Törökországban, mely a Néprajzi Múzeumban, Ankarában található. A 2000-ben felfedezett és titokban tartott könyv tartalmazza Barnabás evangéliumát - Krisztus tanítványa - amely azt mutatja, hogy Jézust nem feszítették keresztre, és nem Isten fia volt, hanem egy próféta. A könyv Pál apostolt "A szélhámos"-nak hívja. A könyv azt is állítja, hogy Jézus élve szállt fel a mennybe, és hogy helyette Júdás Iskáriótest feszítették keresztre.

A National Turk beszámolója szerint a Bibliát egy csempészbandától foglalták le egy mediterrán térségbeli akció során. A jelentés szerint a bandát régiségek csempészetével, illegális ásatásokkal és robbanóanyagok birtoklásával vádolták meg. A könyv maga 40 millió török lírát ér (kb. 20 millió dollár).......

..........Úgy tartják, hogy a niceai zsinat alatt a Katolikus Egyház gondosan kiválogatta az evangéliumokat, melyek a Bibliát alkotják, ahogyan ma ismerjük, elhagyva (többek közt) Barnabás evangéliumát, Máté, Márk, Lukács és János kanonikus evangéliuma javára. Sok bibliai szöveg kezdett előkerülni az idő múlásával, köztük a Holt-tengeri és a Gnosztikus evangéliumok, de különösen ez a könyv nagyon úgy tűnik, hogy komolyan aggasztja a Vatikánt......



http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2014/05/megdobbento-hogy-egy-1500-eves-biblia.html
 

Szpacsek

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem feszítették keresztre - talán - szerintem sem. Én úgy tudom, hogy egy oszlopra, vagy egy nagy fára szögezték föl, és így végezték ki.

Egyet tudok érteni Kicsi Fecskével, miszerint pártus volt. (Szűz Máriának a pártus Anyahíta-vallása, stb.)

Bár lehet, hogy csak a földi, emberi énje volt ez a pártus (Sananda Kumara).
Az égi mennyei énje (az isteni) pedig félig földönkívüli származású (vagy teljesen az) -- mert Gábor arkangyaltól származik!
 
Utoljára módosítva:

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus összetépné a Bibliát

Jézus megjelenésével nem az ószövetségi zsidó próféciák teljesedtek be, hanem Jézus Urunk küldetése = Istentől rendelt feladatának a teljesítésével.

jezus.jpg
- Érdekes megállapításra jutunk Márk evangéliumának olvasásakor. Meglepetve kell észlelnünk a mai judai- kereszténységünkben ma már csaknem „Jehovának” (Jahve-nek) nevezett Isten-alak és Jézus Urunk által prédikált „Szerető Mennyei Atya” közötti óriási különbséget.
Nagyon fontos ennek a megállapítása, mert itt - az „Isten alak”, az „Isten-fogalom” bemutatásánál kell kezdeni a felvilágosítást is és a tanítást is.
Ugyanis: Jézus Urunk Szerető Mennyei Atyjának semmi köze nincs ahhoz az „Isten-alakhoz", amelyet a mai judai-kereszténységünk híveinek bemutat. - Mondhatjuk úgy is, hogy ahhoz a „bosszúálló” és „áldozatokat követelő” Istenhez, akinek olyan „kiválasztott népe” van, mely az ő engedélyével....sőt rendeletével halomra gyilkolja a nem a „népéhez” tartozókat, vagyis a nem zsidó népeket.
Jézus a Biblia szerint nem fogadja el a zsidók tanait, sőt megveti azokat. Számtalan esetben kinyilatkozza, hogy a zsidóknak más istenük van!
"Meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok. ” „Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam, ti is azt cselekszitek azért, amit a ti atyátoknál láttatok. " (János 8:37-38.)
Az evangéliumi szövegben - amit a kereszténység „Isten szavának” tanít - igen feltűnő és meglepő az, hogy Jézus két Atyáról beszél. Különbséget tesz az Ő mennyei Atyja és a zsidók atyja - Jehova - között, akit nem ismert el Istennek az evangéliumi tudósítás szerint, mert így nyilatkozik róla: „
"Ha Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem "

Jézus ekkor mondja ki a lényeget:

„ Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen őbenne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjáról szól, mert hazug és a hazugság atyja. ” (János 8:42-44.)
farizeusok.jpg
Aki aztán tovább olvassa ezt az evangéliumi történetet, az látni fogja, hogy a zsidók végül is azt mondják Jézusnak:
Te szamaritánus vagy és ördög van benned. ’’ János 8:48.)
Minden estre elég különös, hogy a Jézus tanokat követő kereszténység Bibliájába miként kerül bele Jézus által is "ördög, gyilkosnak, hazugnak nevezett zsidó isten, Jehova és Jahve néven.!


A fenti néhány soron kívül, százával találkozunk a Bibliában olyan állítással, ami még önmagának is ellentmond.
Mégis Isten szavának - mondját a zsidók is és a keresztények is! Nap mint nap azt olvassák a Templomokban. Bizonyított tény, hogy a Bibliába azok a dolgok kerültek, melyeket az Ördögatya fiai fogalmaztak meg, Saul rabbi vezetésével, aki a keresztényeknek Pál apostolként jelenik meg!
Megírja az Ephesusiakhoz írt leveleket, amikor már nagyon is feltételezhető, hogy soha nem járt Kis-Ázsiában, hiszen az Péter Apostol területe volt, az Ő nyelvét beszélő népek lakták!
Különös a damaszkuszi úti pálfordulási történet is, főképpen abból a nézőpontból, hogy Jézus a maga pozitívságával képtelen lett volna egy embert megvakítani! Na meg éppen az Ő Apostolaihoz, a saját népéhez tartott Gallileába!
ephesusutca.jpg
Pál Jézus tanításait soha nem hallgatta, és a Jézus által az Egyház alapításával megbízott Péter, aki a legtöbbet tartozkodott együtt Jézussal, neki a tanításait mégis elutasítja. KIülönös, hogy Pál és Péter találkozásakor Péter írásainak nyoma veszik! Ezt követően ez az írás átfogalmazódik és bekerül a kanonizált Bibliába!
A dologban csupán az a különös, hogy valaki bejárta Myra-Patara-Ephesus vonalat és elvitte Jézus tanait. Az igaz keresztények bizonyára nem tettek hozzá, vagy vettek el belőle, csak azt adták tovább törvényként, amit a Tanítótól hallottak!
A képen Erhesus főutcája látható

Csakhogy a gyerekeknek van egy Mikulása, aki valójában Szent Miklós püspök. Ez a Püspök részt vesz az
arial_nicaea_pofon.jpg
első egyetemes Niceai ( 325-ben) zsinaton, ahol a Biblia irányvonalát és a Szentháromságot meghatározták!
Itt történik egy különleges dolog, ez a szentéletű püspök 70 éves létére arcon üt egy zsidó papot úgy, hogy darabosra törik a képe! Mára már kiderült, hogy a szentháromságnál, Szent Miklós püspök bejelentette az
" Atya-Anya-Fiú" szentháromságát a szentlélekkel megerősítve! Mire az a bizonyos Arius nevű zsidó pap illetlen szavakkal jellemezte a Szűzanyát és Fiát Jézust. Ekkor csattant el az a hatalmas pofon!
Szent Miklóst börtönbe zárják, majd maga Jézus és a Szűzanya beavatkozására bocsátják szabadon.



Felmerül több kérdés:
- Honnét voltak az Apostolok?
Az apostolok fiatal férfiak voltak, és legtöbbjük a „pogányok” Galileájából (Máté 4,15) származott.
Gallilea babiloni tartomány volt abban az időben.
- Babiloniak Szentháromsága még ma is az "Atya-Anya-Fiú"
- Zsidóknál a szentírásuk ( Talmud) szerint a Szűzanyát még most is azokkal a szavakkal illetik, mint 325-ben Arianus! Így hát ezen Saul-Pál rabbinikus akaratára ugyan Jézust kénytelenek voltak a keresztények nyomására elfogadni, hiszen akkor ki alakította volna meg az Egyházat, de Szűzanyát kizárták a Szentháromságból, így lett:
"Atya-Fiú-Szentlélek"
- Mi volt a Magyar pogány vallás szentháromsága?
" Atya-Anya-Fiú" a szentlélekkel megtartva.
Ha ismét eljön Jézus Urunk mint ígérte, akkor a Bibliából nagyon sok lapot kitép majd, vagy talán olyan indulattal tépi össze, mint ahogy a Templom ajtóból a kufárokat ledobálta.
Főképpen ha az alábbi filmet meglátja, amit Magyarországon 2008 év karácsonyán az Ő születésnapján forgattak:
Ezt a filmet mindenkinek látni kell!
Felszólítás Jézus meggyilkolására 2008 Magyar Karácsonyán!

Pál és Jézus tanításainak különbözősége
Pál nem volt Jézus Apostola. A Biblia nevezi csupán apostolnak! Az a Biblia, amit zsidó manipulátorok készítettek elő a világuralmi törekvéseikhez már abban az időben. Sokan felkapják most a fejüket, de hát ezt nem én állítom, hanem csupán idézek az "Isten szavából" , azaz a Bibliából. Amiről azt gondolom, ha egy dolog hamis benne, akkor az egész úgy kérdőjelezhető meg, ahogy van.
Mi Jézus üzenete a Világnak?
Jézus szerint a szeretetet írja szívükbe, a parancsolatot:
János 15,12: Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, a miképpen én szerettelek titeket
Ennek ellentkezője Pál technikájára, ami a megfélemlítés, valószínűleg korábbi életének felfogásából nem bírt kiszakadni, amelyben az Isten félelme volt az uralkodó filozófia. Csakhogy nem a régi vallásának az Istenétől félt, hanem az ő új vallásának az Istenét tette mások számára félelmetessé.
Pál szerint a szenvedés az út nem pedig az igazság megismerése. Azt állítja, hogy Jézus nem az igazság cselekedetei által tekinthető tökéletesnek, hanem a szenvedés és engedelmesség által!
Pálnak legfontosabb a hívők engedelmességének az elérése, még szenvedésük árán is.
Elérkeztünk a hatalmi törelvések felvillanásaihoz:
Pál azt mondja, Jézus szenvedéseinek volt értelme:
5,8: Ámbár Fiú, megtanulta azokból, a miket szenvedett, az engedelmességet amely által tökéletességre jut:
5,9: És tökéletességre jutván, örök üdvösség szerzője lett mindazokra nézve, a kik neki engedelmeskednek.
Pál egyházának és tanításának legyen engedelmes minden követője, hogy hasonlóképpen tökéletességre jusson, mint ahogy Jézus tökéletességre jutott az ő engedelmessége által. Nagyon kemény filozófia ez tömegek kihasználásához. Gyakorlatilag elérheti fegyver nélkül azt, hogy hihetetlen hatalom birtokosa legyen, hiszen egyszerűen tudatuknál megfogva a híveket, engedelmességükön keresztül képes óriási uralomra jutni. A többi evilági fejedelemség és királyság persze hatalmukat erőszak által biztosítja. Nincs olyan hatalom a világon, ami le tudná azt a hatalmat győzni, amelyben az állam és az egyház, az erőszak és az engedelmesség vallása összefog.
Pá szerint a feltétel nélküli engedelmesség a törvény, az engedetlenség fiaira pedig Isten haragja fog lesújtani:
Kolossa 3,6: Melyek miatt jő az Isten haragja az engedetlenség fiaira;

Jézus másképp tanít:
Máté 18,21-22: Ekkor hozzámenvén Péter, monda: Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és néki megbocsátanom? még hétszer is?
Monda néki Jézus: Nem mondom néked, hogy még hétszer is, hanem még hetvenhétszer is.
A megbocsátás tudományát Pál nem ismeri. Csak az általa kitalált kegyelem és engedelmesség elmélete volt nála a lényeg, elfogadni hit által Krisztus kereszthalálát, meghalni vele együtt a kereszthalálba, és feltámadván vele együtt az isten egyházának való engedelmességre.
Ezért tehát buzgósággal, reménységgel, békességes tűréssel biztatja a benne hívőket, hogy elnyerjék az ígéretet.
Az evangéliumokból láthatjuk, hogy Jézus egész életében nem törekedett papságra, Jézus az igazság beszédét hirdette. Arra sincs jel, hogy szerette volna, ha halála után őt papként tisztelnék. Pál mégis kitalálja ezt a funkciót, hogy egyházában a megfelelő hierarchiát biztos alapokon láthassa. Fel is magasztalja az egek fölé, hogy minden neki legyen alárendelve, mert így minden hatalom indokoltan az ő hatalmának képviselőinek a kezében összpontosítható.
Ki ez a hatalom?
Pál szándéka volt, az által kitalált papi rendnek ne Mózes törvényei legyenek az alapjai, hanem az ígéret, Jézus főpapsága által fog megvalósulni, amikor átemeli az Ó-szövetségből:
8,10: Mert ez az a szövetség, melyet kötök az Izráel házával, ama napok multán, mond az Úr: Adom az én törvényemet az ő elméjökbe, és az ő szívökbe írom azokat, és leszek nekik Istenök és ők lesznek nekem népem.
Majd a Pál által alapított ( ugyan Jézusa erre Pétert hatalmazta fel!) Egyháznak a székhelye a Vatikán, feje pedig a mindenkori Pápa!
Az egyház pedig a választott papságával ennek a szövetségnek a földi letéteményese lesz örök időkre, mert Jézus főpapsága is örök:
7,23-24: És amazok jóllehet többen lettek papokká, mert a halál miatt meg nem maradhattak: De ennek, minthogy örökké megmarad, változhatatlan a papsága

Pál kitalálja a Megváltó, a bűnért való engesztelő áldozat újszerű fogalmát.
Régen ugyanis a bakok és tulkok vére által próbáltak meg kiengesztelést találni a bűneikért, most Pál ennek a mintájára Jézus véréből áldozati szertartást formál, amelyen keresztül juthat be már nem a földi Szent Sátorba, hanem a mennyei, örökkévaló szentélybe.
9,13-14: Mert ha a bakoknak és bikáknak a vére, meg a tehén hamva, a tisztátalanokra hintetvén, megszentel a testnek tisztaságára:
Mennyivel inkább Krisztusnak a vére, a ki örökké való Lélek által önmagát áldozta fel ártatlanul Istennek: megtisztítja a ti lelkiismereteteket a holt cselekedetektől, hogy szolgáljatok az élő Istennek.
Pál minden módon azt szeretné beállítani, hogy Jézus halála nem a zsidó hatalom gonoszságának az eredménye, példaképp egyébként a többi világi hatalom számára is a későbbiekben, hanem önkéntes áldozat a világ bűneiért. Tévedése visszavezethető a Mózesi szertartásokra is, ahol alapvetően az volt a szemlélet, hogy:
9,22: És csaknem minden vérrel tisztíttatik meg a törvény szerint, és vérontás nélkül nincsen bűnbocsánat
Pál nem tud egyszerűen megbocsátani, neki mindenképp a megbocsátáshoz véráldozat szükséges.
Jézus nem erről beszélt. Kijelentette, hogy megbocsássatok, nektek is megbocsáttatik. Nála nem volt szükséges egy marhát leölni, hogy a megbocsátás megtörténjen. Pál azonban nem kis dolgot használ fel, magát Jézust. Krisztus halála nála egy véráldozat, ami a világ bűneinek az engeszteléséért ontatott ki.
Nem kiskaliberű módosítása a zsidó felelősségnek. Semmi köze nincs Jézus halálához a zsidó papok gonoszságának, hanem egy szimpla áldozati bárány leölését végezték el a világ megmentéséért. Ezek a papok végezték el a legnagyobb jócselekedetet. Ezzel szemben egy tulkot nem kínoznak meg a leölése előtt, de Jézussal megtették. Nem templomba vitték áldozati oltárra, hogy istennek kedves illatul felajánlják, hanem egyenest a Golgotára, ahol nagyon csúnyán keresztre feszítették, gúnyt űztek belőle és megszégyenítették, megalázták!
Isten soha nem várta el, hogy az áldozati állatokat megkínozzák feláldozásuk előtt. Saját fiánál elvárta volna?

Mellékesen a Mózes által megjelölt véráldozatok hivatottak lecserélni a zsidók körül élő népeknél szokásos emberáldozatokat. Hogyha ezt a haladó szellemet tekinteném előbbre lépésnek, akkor Krisztus idejére nem emberáldozattá fajulna vissza az engesztelési eljárás, hanem még az állati áldozatok szükségességét is eltörölték volna.
Pál beismeri, hogy a bakok és bikák vére nem tudja eltörölni a bűnöket. Kijelenti, hogy az Isten égő és bűnért való áldozatokat nem kedvel. Ennek ellenére mégis állítja, hogy Jézus áldozatával a bűnökért áldozva ül az Isten jobbjára. Nem értette meg Pál, hogy az állati áldozatok helyett nem kívánt Isten komolyabb emberáldozatokat, csak azért, hogy tetsszen a véráldozat, hanem a törvénynek való engedelmeskedés lenne, ami tetszett volna akkor Istennek.
A következő igehelyen egy fontos mellészólása van Pálnak:
10,18: A hol pedig bűnök bocsánata vagyon, ott nincs többé bűnért való áldozat.
Ezen a ponton is kiderül, hogy a Jézus küldetését nem fogta fel, amely lényege pont a megtérés és a bűnök bocsánata volt. Ha pedig Jézus megbocsátást hirdetett, akkor Pál miért hirdet bűnért való áldozatot? Különösen akkor, ha tudja, hogy ahol bűnök bocsánata van, ott nincs többé engesztelő áldozat a bűnökért!
Van további probléma Pál filozófiájában. Kijelentette, hogy Krisztus vére minden bűnért kiontatott, minden bűnt eltörölt. Ugyanakkor azt mo9ndja:
10,26-27 : Mert ha szándékosan vétkezünk, az igazság megismerésére való eljutás után, akkor többé nincs bűnökért való áldozat,
Hanem az ítéletnek valami rettenetes várása és a tűznek lángja, a mely megemészti az ellenszegülőket.
Vagyis nem törölt el minden bűnt Jézus vére, vannak kivételek, a bűnök felét, vagy inkább kilencven százalékát törölte el. Kérdés, hogy mit tekintünk az igazság megismerésére való eljutásnak. Hiábavalóvá teszi a saját maga által kitalált tökéletes véráldozatot, a saját maga által kitalált kivétellel. Kezdi Pál tehát a fenyegetést. Nem érdekli, hogy ellentétbe kerül a megváltási teóriájával, aki vétkezik, kegyelem és megbocsátás nélkül, halálosan megfenyegeti, inkább a halálnál is súlyosabban:
10,28-29: A ki megveti a Mózes törvényét, két vagy három tanúbizonyságra irgalom nélkül meghal,
Gondoljátok meg, mennyivel súlyosabb büntetésre méltónak ítéltetik az, a ki az Isten Fiát megtapodja, és a szövetségnek vérét, mellyel megszenteltetett, tisztátalannak tartja, és a kegyelemnek Lelkét bántalmazza?
Talált további kivételeket, amelyre nem vonatkozik Jézus vérének kiontása. Még sem veszi el a Jézus kereszthalála a világ bűneit?
Tehát könyörtelen fenyegetés Pál politikája:
10,30-31: Mert ismerjük azt, aki így szólt: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr. És ismét: Az Úr megítéli az ő népét.
Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni.
Miért ez a könyörtelen hang pál részéről? Hogy higgyenek:
10,38: Az igaz pedig hitből él. És a ki meghátrál, abban nem gyönyörködik a lelkem.
Pál teológiai fejtegetései határozzák meg az Egyház katasztrófáit a történelemben, talán ezért váltak szét az Egyházak, hagyták el az emberek azt, hiszen fenyegető és bosszú álló, valamint a bűnöket megbocsátó, Jehova hozza a Jézuas által megnevezett Mennyei Atya elé!
A hit Páli megfogalmazása:
11,1): A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés
A hit ilyetén megfogalmazása teljesen pontatlan meghatározást takar. A reménylett dolgoknak nincs valósága, némely reménylett dolog valóra fog válni a későbbiekben, némely pedig nem.
A hit lényegében egy bizalom abban, hogy a másik ember a tapasztalatát változatlan módon, őszintén, becsapási szándék nélkül meséli el, ilyenkor az ember hisz abban, hogy amit neki mond, az igaz. Ennél furmányosabban kezelni a hitet, felesleges és félrevezető.
Pál különféle intésekkel halmozza el bennünket.
Engedelmeskedés az elöljáróknak, jótékonykodás, adakozás, vendégszeretet, másokért imádkozás. Mert ha valaki magáért imádkozna, talán véletlenül kapcsolatba kerül Istennel és kiderül, hogy nem is Pál tanításait kellene követnie, hanem Jézus és a Bibliából kitiltott apostolok szeretet üzenetére van az embereknek szülsége.
Gyere hát Jézus Ur és tegyél ismét igazságot, mert itt most nagyon sokan visszaélnek a Te szereteteddel, a Mi Urunktól hozott szavaiddal. A Te szolgálóidnak kikiáltott papok közül maguk is sokan tolvajokká váltak, sikkasztanak, ha pedig szólunk nekik, úgy maga a Vatikán védi meg őket! Intésed ellenére halmoznak felémérhetetlen vagyonokat, míg a nyájad Uram éhen hal, ők pedig bűmbocsánattal feloldják a minket kirablókat, hajléktalanná tevőinket, gyilkosainkat.
Nem szólnak, hanem az ördög mögé állnak jussot követelnek a hallgatásért, majd cinikusan a szegénységben elmultak zsebét forgatják ki, a hozzád útra bocsáttásakor.
 

Szpacsek

Állandó Tag
Állandó Tag
"Te szamaritánus vagy, és ördög van benned."
Hmm, hát igen, lehet, hogy főleg a szamaritánus zsidók voltak az "Ördögatyától valóak"....
Igen, igen -- a lényeg az, hogy ne az Ördögöt kövessük, imádjuk -- aki a hazugság atyja -- hanem, az Istent! Aki az igazság atyja. (az Atya Isten.)
De nem csak az Atya Isten -- hanem ma már az egész Isten, vagyis az egész Szentháromság! (Atya -- Fiú -- Szentlélek.)

Érdekes egyébként, hogy a zsidók időszámításában most úgy kb. 5700. körül járnak ..... mert i. e. 3700. körül adták meg Sumériában (a későbbi Babilonban) a földönkívüli anunnakik a teljes önállóságot az embereknek. Az ott lakó embereknek. (Zsidók, sumérek, és magyarok is éltek itt ekkor minden bizonnyal.) Akik felett addig ők uralkodtak, többé-kevésbé. De ekkor levették a kezüket róluk. Ezért kezdődik ekkor az eredeti emberi időszámítás.

Korábban, i. e. 3700-at megelőzően még a Kárpát-medencébe, Európába küldték felderítő útra a Nibirubeli anunnakik a magyarokat, hogy kiderítessék velük, van-e ott arany? (akik itt is maradtak ekkor. A szavárd-magyarokról van szó.) Hisz ez volt a fő foglalkozása a Földön az anunnakinak, az aranybányászat.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem a szamaritánusok voltak akik az ördögöt követték, és imádták, mivel az ördögatya volt aki nem engedte, hogy idegeneket fogadjonak a követői a házukba. Nem engedte, hogy a sérült, sebesült embert meggyógyítsák. Egy pap, és egy lévita, meg egy egyházfi is elment a sebesült ember mellett, míg a szamaritánus odament, és bort töltött a sebeibe, bekötözte, fogadóba vitte, és még pénzt is fizetett, hogy addig ott maradhasson, míg meg nem gyógyul. Szamaritánusok álltak úgy az emberekhez, ahogy Jézus tanította. Nem a szemet szemért fogat fogért elvet, Jehovai parancsot követve, hanem a Jézusi tanítást, hogy bocsássunk meg ember társunknak nem csak 7 szert, hanem 77-szer is. Szamaritánusok nem voltak zsidók, ők bevándorolt, vendég népek voltak a zsidók között. Ezért is más volt a szokásuk, és nem tiltotta a vallásuk, hogy segítsen a rászorulóknak. Ezek pedig a pártusok voltak.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizonyíték van rá, hogy átírták a Bibliát!

Zavatszki Milán | 2014-02-27 09:17:14
Bár a tevék már Ábrahám, József és Jákob történeteiben is felbukkannak, régészek arra figyelmeztetnek, hogy az állatokat az i.e. 9. századig biztosan nem domesztikálták, így erősen megkérdőjelezhető a Szentírás vonatkozó részeinek hitelessége.
“Azután kiválasztott a szolga tíz tevét urának a tevéi közül, hogy elmenjen, és vitt magával urától mindenféle értékes dolgot. Elindult, és elment Aram-Naharaimba, Náhór városába. A városon kívül megpihentette a tevéket egy kútnál, estefelé, amikor az asszonyok vizet meríteni jártak” (1Móz 24, 10-11). ” Ezután leültek enni. Föltekintve, látták, hogy éppen egy izmaeli karaván közeledik Gileád felől. Tevéik gyógyfűvel, balzsammal és mirhával voltak megrakva, amit Egyiptomba szállítottak” (1Móz 37,25).
bible1.jpg

Ahogy azt a Genezis első könyvében olvasható két történet is mutatja, a domesztikált tevék már a Szentírásban is megjelennek, így például Ábrahám, József vagy éppen Jákob történeteiben.
A Tel-avivi Egyetem két archeológusa azonban a legújabb vizsgálatok nyomán azt állítja, hogy a háziasított párosujjú patások csak jóval később, az időszámításunk előtti 9. században jelentek meg a térségben, így nemcsak megkérdőjelezik a bibliai történetek leírásának hitelességét, de meggyőző bizonyítékuk van arra nézve, hogy a szövegeket jóval a leírt események után állították össze – írják a Tel Aviv című tudományos lapban.
Korábban úgy tartották, hogy a tevét valamikor az időszámításunk előtti második évezred elején háziasították az Arab-félszigeten, s igahordó állatként hasznosították.
A levantei térség déli részén – ahol a mai Izrael is található – a legkorábbi domesztikált tevecsontot az Arava-völgyben találták meg; a völgy az ókori réztermelés központja volt, amely a Holt-tengertől délre indul, végighalad az ország keleti határán, és egészen az Eilát-öbölig nyúlik.
Hogy megállapítsák, mikor jelentek meg az első háziasított tevék a térségben, a Tel-avivi Egyetem régészei, Erez Ben-Joszef és Lidar Szapir-Hen többek között radiokarbonos vizsgálatokat végeztek a leleteken és más, a völgyben talált régészeti emlékeken.
Mint kiderült, a feltárt tevecsontok mindegyike olyan régészeti rétegekben került elő, amelyek az i.e. 10. század utolsó harmadára vagy későbbre, azaz évszázadokkal Ábrahám, Izsák és Jákob, azaz a pátriárkák kora (i.e. 2000-1500) utáni időkre datálható.
Noha a tevéket az Arab-félszigeten már i.e. 2000 körül elkezdték teherhordásra használni, Izrael vidékére csak jóval később, valószínűleg egyiptomi közvetítéssel jutottak el. Erre utal az is, hogy az egyiptomaiak éppen abban az időben foglalták el ezt a területet, amikor a tevék a régészek szerint megjelentek.
A háziasított tevék megjelenésével párhuzamosan drámai változások történtek a helyi rézbányászban: sok bányát bezártak, s ami maradt, ott központosították a munkafolyamatot és új technológia gyökeresedett meg.
A tevék mélyreható társadalmi és gazdasági változásokat idéztek elő, új lendületet adtak a kereskedelemnek, mivel új, addig elérhetetlennek tűnő területek is elérhető közelségbe kerültek, az Egyiptomot, Indiát és Arábiát átszelő nagyobb útvonalak pedig, mint amilyen a Tömjénút, bekapcsolták a mai Izraelt a kereskedelem vérkeringésébe.
Forrás: hjb.hu
 

Kibic07

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórumtársak!

Elnézést ha rossz helyre teszem fel kérésemet, kérem, akkor a moderátor törölje, de Bennetek van bizadalmam:

Lányom Hittudományi Egyetemen irandó szakdolgozatához keresek könyveket, jó részét könyvtárakban se találtam meg. Ha valaki bármelyikben tud segíteni, kérem, jelezze! Előre is köszönöm!

Igen fontosak:
Dr. Koncz Lajos: A kinyilatkoztatás és a hit teológiája
Patai B. István: Korunk naturalizmusa és a keresztény kinyilatkoztatás
J. Ratzinger: Régi kérdések - új válaszok
Taksonyi Kelemen: Az isteni szó teológiája
Előd István: Theológia fundamentalis
Dr. Koncz Lajos: A kinyilatkoztatás teológiájának megújulása századunkban
Teológiai évkönyv 1975

Kellenek, de előzőnél kevésbé fontosak:

Békés Gellért: Istenkeresés
Horváth Tibor: a kinyilatkoztatás teológiája
Horváth Tibor: a kinyilatkoztatás kritikája
Dr. Pápai Lajos: A keresztény hit alapjai I-II
J. Ratzinger: A keresztény hit
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt a bizonyíték, hogy emberek írták a bibliát, és mennyit kiszedtek az újszövetség könyveiből. Előkerült az Iskariótes Júdás evangéliuma. Eladták, ellopták, majd újra eladták, páncélszekrényben sok évig száradt, míg újra szakemberek kezébe került, majdnem későn, mivel majdnem szétestek a lapok...

Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

hombárfej

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt a bizonyíték, hogy emberek írták a bibliát, és mennyit kiszedtek az újszövetség könyveiből. Előkerült az Iskariótes Júdás evangéliuma. Eladták, ellopták, majd újra eladták, páncélszekrényben sok évig száradt, míg újra szakemberek kezébe került, majdnem későn, mivel majdnem szétestek a lapok...

Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.

Szerintem nincs teljesen igazad.
A Biblia első 5 könyvét talán valaki más írta - lásd a Biblia kódja c. könyveket.
A többire mind elfogadható, hogy emberek írták. Ők is felkent, szent emberek lehettek.

Legyen neked is szép, vidám napod!
hf
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Amennyiben tehetek néhány megjegyzést:
- a Bibliát, ahhoz, hogy ember által olvasható legyen, mindenképp ember írhatta
- ha a fordító a legjobb szándékával törekszik is a hiteles fordításra is megtörténhet, hogy félreértelmezve 1 adott szövegrészt, más értelmet kap a lefordított szöveg...
"A 4. században a Római Birodalom egész területén latinul beszéltek, amikor Jeromos – Damasus pápa megbízásából – hozzálátott a görög Ószövetség (Septuaginta) és Újszövetség köznapi emberek számára is érthető, latin nyelvű fordításának elkészítéséhez. Ragaszkodott hozzá, hogy a Biblia szövegének minél eredetibb forrását, a héber Ószövetség szövegét használhassa. Álláspontját azzal indokolta, hogy ha az eredeti helyett már eleve egy fordításból készítünk újabbat (héberből görögre, görögből latinra fordítva), akkor az könnyen „megsavanyodik a többszöri edénybe áttöltés miatt”, ahelyett, hogy inkább „egyenesen a présből folyna ki, megőrizve eredeti ízét”."
- elsőként az írástudó papok olvasták, és, amennyiben átírták, nekik volt a szöveghez "hozzáférésük", az egyszerű, jámbor, szeretetre képes embereknek nem!
"az 1229-ben tartott toulouse-i zsinat ennél egyértelműbben fogalmazva kimondta:
Megtiltjuk, hogy a laikusoknak megengedjék akár az Ó-, akár az Újszövetség egyes könyveinek birtoklását, kivéve, ha valaki kegyes szándékkal egy zsoltároskönyvet vagy az istentisztelethez szükséges breviáriumot, vagy a Mária-tisztelethez szükséges könyvet akar birtokolni.
„ De kimondottan tilos még ezeknél a könyveknél is, hogy azok a nép nyelvén legyenek írva. Megparancsoljuk, hogy akiket rajtakapnak azon, hogy Szentírás van a tulajdonukban, azoknak házai vagy akár nyomorúságos kunyhói, vagy föld alatti rejtekhelyei romboltassanak le. Ezeket a személyeket üldözni kell, még ha az erdőkben vagy a barlangokban bujdosnak is, és szigorúan meg kell büntetni azokat is, akik az ilyeneknek menedéket nyújtanak.”
( mindkét részlet innen: http://biblia.hu/bibliaforditasok_a_reformacio_korabol/a_biblia_keletkezese_es_elterjedese)
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem nincs teljesen igazad.
A Biblia első 5 könyvét talán valaki más írta - lásd a Biblia kódja c. könyveket.
A többire mind elfogadható, hogy emberek írták. Ők is felkent, szent emberek lehettek.

Legyen neked is szép, vidám napod!
hf
Nézd meg ezt a filmet, és akkor világos lesz számodra is, hogy semmi köze sincs Jézusnak Jehovához, és a zsidókhoz, csak annyi, hogy tanítani próbálta őket. Itt is elhangzik, hogy Jézus a zsidókat az ördög atya fiainak nevezi, mikor megtámadták őt. Az is elhangzik, hogy a zsidók Jézust átkozott Nimrót fiának a fiának nevezik....

Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 
Oldal tetejére