Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

brigi9603

Állandó Tag
Állandó Tag
Cora Carmack: Színjáték :) Nagyon meglepett, bevallom nehezen kezdtem neki, mert a Szakítópróba c. könyvében nem igazán kedveltem Cade-t, de egyszerűen imádtam. Csak ajánlani tudom mindenkinek :)
 

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak az a baj, ha rátalálsz egy írói stílusra, annak viszont nincs több könyve, amit elolvashatnál. Valaki tud hasonló könyveket??
Tudom ajánlani Sarah Lark, Anya Seton könyveit. A neten rá tudsz keresni a címekre.

Aztán ott vannak Isabel Allende könyvei. Ne egyenlőre ennyi!
 

Ada Monroe

Állandó Tag
Állandó Tag
Michael Crichton - Az Androméda törzs
Eredeti mű: Michael Crichton: The Andromeda Strain


Egy pályájáról letért műhold darabjai egy Új-Mexikói kisvároska mellett zuhannak le. Még mielőtt a NASA szakemberei a helyszínre érkeznének, a kisváros néhány felelőtlen lakója begyűjti és felnyitja a roncsot. Meggondolatlan tettük halálos veszélyt jelent közösségükre és az egész emberiségre is – a szatellit ugyanis egy földönkívüli organizmust – egyfajta vírust – is magával hozott az űrből, amely percek alatt végez a település szinte összes lakójával.
A hadsereg azonnal lezárja a fertőzött területet, és egy különlegesen felszerelt mozgó laboratóriumot telepítenek a városba. Légmentesen záródó védőruhába öltözött tudósok fésülik át a fertőzés helyszínét, begyűjtik a műholdat, és őrült versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a vért pillanatok alatt száraz, finom porrá változtató félelmetes idegen organizmus ellenszerét, mielőtt elszabadul a kór, és órák leforgása alatt elpusztul az emberiség. A rejtély kulcsát minden bizonnyal a két túlélő rejti – egy alkoholista, és egy bömbölő csecsemő, akikre látszólag nem hatott a kór…

Michael Crichton azon írók egyike, aki bármely területen jól feltalálja magát, nagyon szeretem a könyveit.
 

Ada Monroe

Állandó Tag
Állandó Tag
Michael Crichton - Ködsárkányok
Eredeti mű: Michael Crichton: Eaters of the Dead
Kr. u. 922-ben a bagdadi kalifa követet küld a Béke Városából, hogy keljen át a Kaszpi-tengeren, utazzon fel a Volga mentén Sagaliba királyához. Ám mielőtt oda érkezne, találkozik Bulwyffel, a nagyhatalmú viking királlyal, akit rokonai visszahívtak Skandináviába, hogy szorult helyzetükön segítsen. Mert a népét nem más támadta meg, mint a köd szörnyetegei… Induljon velük kalandra Ön is, Kedves Olvasó, a rejtélyes földre… ahol a nappal nem ugyanolyan hosszú mint az éjszaka… ahol a naplemente után fantasztikus fényfüggöny lebeg az égbolton… ahol Buliwyf és harcosai halálos küzdelmet vívnak a fekete, szőrös vadakkal, akik kipusztítással fenyegetik az északi tájat… Az Adroméda törzs, a Gömb című nagysikerű regények, s minden idők legnagyobb mozislágerének – Spielberg: Őslénypark-jának – forgatókönyvírója ezúttal közzétesz egy koraközépkori kéziratot a vikingek harcáról – egy misztikus és félelmetes ellenséggel.

Megint csak Michael Crichton, bizonyára mindenki emlékszik a 13, harcos c. filmre ez a regénye szolgált a film alapjául.
 

Ada Monroe

Állandó Tag
Állandó Tag
M. Jemcev - J. Parnov - Dirac-tenger

"Tömör fal fehérlett a menekülő szeme előtt. Olyan síma, mint a katonlap… Elzárta az utat.
Az üldözők vasalt csizmái már a hatodik emeleten dübörögtek, Karstner nem tudott csodálkozni, megmozdulni is képtelen volt…"
Mégis megmenekült… Hogyan?
A moszkvai rendőrség tökéletes rubel-másolatokat talál. Azonosak a sorszámok, még a festék molekulái is. Talán a bankjegynyomdában készülnek a hamisítványok? De hogyan?
A bizományi áruházban egy asszony felfedezi karkötőjének pontos másolatát. Még a legkisebb karcolás is azonos…
Hogy lehetséges ez?
Az egyik kutatóintézetben állandóan kivág a biztosíték. Túlterhelés. Senki sem tudja, hogy miért.
A végletesen eltérő tényeket és eseményeket egyetlen ok magyarázza: Robert Milcsevszkij felfedezte a "bőségszarut"…
Jemcev és Parnov tudományos-fantasztikus regénye azt vizsgálja, hogy mi történik akkor, ha valaki méltatlanul és váratlanul szinte korlátlan lehetőségek birtokába jut…


Egy vérbeli orosz Sci-Fi a tudományos fantasztikus irodalom aranykorából, elgondolkodtató, mindazonáltal felhőtlen kikapcsolódást is nyújt az olvasónak.
 

Ada Monroe

Állandó Tag
Állandó Tag
Stanislaw Lem - Éden
Eredeti cím: Eden

Stanisław Lem utópiája – és egyben antiutópiája – modern robinzonád. Hősei hajótörést szenvednek egy idegen bolygón, felderítik a környezetet, különböző értelmes és kevésbé értelmes lények tevékenységét. Meglepő kísérőjelenségekre figyelnek föl: tömegsírok, az értelmes lényeken folytatott biológiai kísérletek sejtelmes egyedei, szabadjára engedett kibernetikai önszabályozó rendszerek… Amikor közvetlen érintkezésbe kerülnek az ellenséges „benszülöttekkel”, fokozatosan rájönnek, hogy egy nagyon is különös, de a maga belső logikája szerint kegyetlenül ésszerű társadalmi berendezkedés nyomára bukkantak. Keserű, szkeptikus pamflet ez a regény a technikai civilizáció és a politikai manipuláció várható következményeiről, amelyek óhatatlanul bekövetkeznek, amennyiben…

...ha már sci-fi nem maradhat ki ez a nagyszerű regény a fantasztikus irodalom, nagymesterétől, "Lem" zseniális, mindemellett szórakoztató is tessék elolvasni
 

Gemini97

Állandó Tag
Állandó Tag
Már elkezdtem olvasni a 3. részét.:cool: De kiváncsi lennék mi zajlott le Kev, Cam, a nagyapjuk és Westcliff között, kár hogy azt nem írta bele.:(
 

luna85

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát a 4. részre már várunk egy ideje, folyamatosan csúszik a megjelenés.:( Nagy kár.
Kev, Cam , a nagyapjuk és Westcliff között lezajlottakról annyit, hogy nem kaphatunk meg mindent. Nem igaz?:rolleyes:
 

Gemini97

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezzel nem tudok vitatkozni. És én is várom már a negyedik részt, nagyon kiváncsi vagyok mi történik majd Leóval.
 

Gemini97

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom ismered-e Lara Adrian - Az éjfél szülöttei című sorozatot, annak a 8. kötetét várom már nyár óta.
 

javna

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a hetvenes években megjelent Zord folyó c. könyvet olvastam utoljára Vjacseszlav Siskov-tól. Valamikor a TV-ben is ment egy több részes sorozatban Nem a mai könyvek stílusa, viszont kimondottan tetszett, végig izgalmas, jól megírt könyv! A 20. század elején a szibériai tajgában játszódik, az orosz vadkapitalizmus kialakulása idején.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére