Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez ‎

kikus2003

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel olaszban lakom ... igy ìrok pàr èrdekes dolgot a kajàrol :)

A milánói (sáfrányos) rizottó.
A rizottó a mai napig az észak-olasz emberek egyik legfontosabb étele, különösen Milánóban örvend nagy népszerűségnek. A sáfrány a központi eleme ennek az ételnek, ez a fűszer adja a rizottó különleges ízét és színét (a sáfrány szó az arab sárga szóból származik).

A sáfrány egyébként a világ egyik legdrágább fűszere (1 gramm nagyjából 1000-1500 forint), bár nem is kell sokat használnunk a megfelelő íz eléréséhez. Ha van rá lehetőségünk érdemes igazi sáfrányt beszerezni, mivel nagyon intenzív és különleges ízt adhat a rizottónknak. A magyar piacokon általában a parasztsáfránynak is nevezett fűszerhez lehet hozzájutni, amelynek csak színező képessége hasonló az eredetihez, ízében azonban nagyon távol áll ettől a nemes fűszertől.

 

kikus2003

Állandó Tag
Állandó Tag
A híres Margherita pizza.
A történet szerint a Margherita pizza Nápolyból származik, és ezt tartják a ?valódi? pizzának, minden mai pizza ősének. A pizza neve onnan származik, hogy Margherita (Margit) királyné még a 19. század végén Nápolyba látogatott, és ott teljesen beleszerelmesedett a szegények ételének tartott vékony kenyérbe. Itt megkért egy péket, Raffaele-t, hogy süssön neki különböző féle pizzákat. Az egyik verzió, amelyen paradicsom, mozzarella és friss bazsalikom volt, az olasz zászló színeinek megfelelően, lett a kedvence, így ezt az ételt a királyné tiszteletére Margherita névre keresztelték el. A Pizza Margherita a mai napig Olaszország egyik kedvenc pizzája.

Olaszországban általában nagyon vékony, ropogós pizzákat sütnek, amelyek nem igazán hasonlítanak a világszerte elterjedt pizzákhoz. Az igazi olasz pizza vékony, ropogós, és viszonylag kevés, de friss alapanyag van rajta. Míg a Magyarországon is elterjedt pizzák inkább vastagok, és túlzott mennyiségű feltéttel vannak ellátva. Az alábbi recept egy igazi nápolyi stílusú Margherita pizza.
 
Oldal tetejére