Konyv ajanlat

Gabka78

Állandó Tag
Állandó Tag
Kiadó: Pioneer Books
Oldalszám: 336
ISBN: 9786155435041
Fordító: Kereki Noémi
Sorozat: FBI 2.
Függővég: nincs

A nő nyugalomra vágyik.
Egy milliárdos lányaként és a város legjobb borkereskedőjeként Jordan Rhodes állandó résztvevője az exkluzív chicagói partiknak. Ám a sors megáldotta egy felettébb zűrös ikertestvérrel is, aki miatt kénytelen segíteni az FBI-nak leleplezni a maffiának pénzt mosó közismert étteremtulajdonost. Ennek érdekében olyan kísérővel kell elmenni egy adománygyűjtő rendezvényre, akit a háta közepére sem kíván.
A férfi teljesen másra gondol.
Nick McCallnak, Chicago legjobb beépített ügynökének egyszerű a filozófiája: soha ne keveredj személyes kapcsolatba, különösen azzal ne, akivel együtt dolgozol! Csak az a baj, hogy Jordan Rhodes okos, gyönyörű és izgalmas is. Ők ketten minél hamarabb szeretnék megoldani azt a megbízatást, amely Jordan testvérének szabadulást, Nicknek pedig dicsőséget hozhat. Már csak azért is sietnének, mert öt percet sem bírnak ki parázs szópárbaj nélkül.
Ám ami egyszerű megbízatásnak indul, az hirtelen kezd valami nagyon más lenni…
 

odalbaho

Állandó Tag
Állandó Tag
Álmatlanság
Johansson J. R.
Kiadó:
FŐNIX KÖNYVMŰHELY
Oldalak száma:
288
Kiadás éve:
2014
Sorozat:
ÉJJELJÁRÓK
Fordító:
Dr. Sámi László
1155749_5.jpg


A lány szemei megmentették az életét.
A lány álmai szabadjára engedték a sötétségét.

Négyévnyi teljes alvásmegvonás után a gimnazista Parker Chipp úgy érzi, már nem bírja sokáig. Éjjelente alvás helyett belép azon személy álmaiba, akivel aznap utoljára teremtett szemkontaktust. Parker tudja: ha nem sikerül záros határidőn belül aludnia, meg fog halni.

Azután találkozik Miával, akinek békés, csodásan egyszerű álmai végre lehetővé teszik számára a nyugodt pihenést. Ám ami véletlenszerű, megváltó találkozásnak indult, rövidesen megszállottsággá fajul: Parker tomboló vágya az után, hogy mindennap sikerüljön Mia szemébe néznie, egyre szélsőségesebb és bizarrabb tettekre sarkalja. Az iskolában mindenki azt hiszi róla, hogy teljesen bekattant, még a legjobb barátai is. Amikor pedig Miát fenyegetni kezdi egy igazi perverz kukkoló, mindenki meg van róla győződve, hogy Parker az, ráadásul különös emlékezetkiesései miatt már ő maga is kezdi komolyan megkérdőjelezni a saját ártatlanságát…
 

Ada Monroe

Állandó Tag
Állandó Tag
Joanne Harris - Csokoládé

borito%20(4).jpg


Ismeretlen, titokzatos fiatal nő, Vianne Rocher érkezik a kis faluba, Lasquenet-be, és megnyitja „csokoládézóját” – a tenyérnyi kávézóval kombinált csokoládéboltot. Végre van egy hely, ahol elsuttoghatók a titkok, megszellőztethetők a sérelmek, kipróbálhatók az álmok. Amikor Vianne húsvétra csokoládéfesztivált szervez, a falu egész közösségét megosztja… Íme az első olyan regény, amelyben a csokoládé elfoglalja a maga méltó helyét. A tartalmas, okos és franciásan pajzán könyv valamennyi érzékszervnek irodalmi ünnepet kínál.

aki látta a regényből készült filmet, valószinűleg egyetért, Joanne Harris oly módon egyensúlyoz a fantázia, és a valóság határán, hogy szinte észrevehetetlen, mégis ez adja meg történeteinek pikáns ízét, mint a valódi inka csokoládénak a chili
 

Ada Monroe

Állandó Tag
Állandó Tag
Robert A. Heinlein - A Galaxis polgára
Eredeti cím: Citizen of the Galaxy


Attól a gyűlöletes naptól kezdődően, amikor a sargoni rabszolgapiacon Baslim, a nyomorék koldus megvásárolta,Thorby élete gyökeresen megváltozott. A szokatlanul kedves bánásmód hatására a fiú megszerette a bölcs öreg embert, aki sok értékes dologra megtanította… Ám Baslim váratlanul meghal, s Thorby menekülve hagyja el Sargon bolygóját, beáll a galaxist járó szabadkereskedők közé, számtalan civilizációval kerül kapcsolatba, emberi és idegen létformákkal egyaránt, s végül felfedezi a döbbenetes igazságot az életével és életcéljával kapcsolatban…

a-galaxis-polgara--6902260-150.jpg


Egy nagyszerű sci-fi egy nagyszerű írótól, muszály elolvasni
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Robert J. Sawyer: WWW (trilógia)

WWW 1: Világtalan (Wake)
A 15 éves Caitlin Decter születése óta vak, de ez nem nagyon zavarja: az iskolában matekzseniként tisztelik, társasági életét pedig online éli. Aztán egy nap e-mailt kap egy tokiói kutatótól, aki gyógymódot kínál neki, azt állítja, visszaadhatja a szeme világát. A lány és családja kapva kapnak a lehetőségen, de az implant a beültetést követően látszólag nem akar működni. Caitlin és a kutató komputeres kapcsolatban maradnak, hogy a berendezés fogadhassa az újabb szoftverfrissítéseket, és az egyiket követően a lány valóban látni kezd, de nem a környezetét, hanem az internet virtuális valóságát, sőt annak kódolását.
Mindeközben Kaliforniában egy laboratóriumi csimpánz megtanul jelnyelvvel kommunikálni, és webkamerás kapcsolatba lép egy miami állatkert orangutánjával; Kínában minden eddiginél halálosabb madárinfluenza-járvány tör ki, amit csak az ország teljes izolálásával tudnak megfékezni; és valami mocorogni kezd a neten is, mintha az egészet már nem csupán bitek és byte-ok alkotnák. Az intő jelek sokasodnak, könnyen lehet, hogy a világ gyökeres változás előtt áll...


WWW 2: Vigyázók (Watch)
Caitlin Decter egy forradalmian új implantátumnak köszönhetően látni kezdett, de szeme előtt nem csak a külvilág jelent meg, hanem az internet adatvilága is. És még valami, egy ébredező elme az adatfolyamok hátterében.
A Nemzetbiztonsági Hivatal is fölfigyel a lány különleges képességére, de legfőképpen az tölti el aggodalommal a kormányszerv ügynökeit, hogy az internet kicsúszhat az irányításuk alól. Ellenséget sejtenek a Caitlin által életre hívott mesterséges intelligenciában, és mindent megtesznek azért, hogy elpusztítsák. Az önmagával, a világgal és a szerelemmel is éppen csak ismerkedő lány azonban barátja védelmére kel, és ketten együtt könnyen lehet, hogy megállíthatatlanná válnak...

Így folytatódik Robert J. Sawyer WWW-trilógiája, amelynek egyedülálló módon mindhárom része elnyerte Kanada rangos Aurora-díját. Új arcát ismerjük meg belőle az internetnek, ami a képernyők túloldaláról talán már most is figyel bennünket.


WWW 3: Végzet
Az önálló életre kelt Nettudat hiába szolgált megoldással az emberiség legnagyobb problémáira, a rák ellenszerétől kezdve a világbékéig, a Pentagon még mindig csak a megsemmisítendő veszélyforrást látja benne. Hekkereket toboroznak a megfékezésére, ám amikor a profi kódtörőknek egymás után nyoma vész, a katonaság szemében immár kétség sem férhet a mesterséges intelligencia rosszindulatához. Caitlin Decter, a vakságából kigyógyított 16 éves matematikai zseni kétségbeesetten próbálja megvédeni barátját. Ha nem jár sikerrel, az akár az emberi civilizáció végét jelentheti.

A háromszoros Aurora-díjas WWW-trilógia záró kötete az ötletek és az akció valóságos tűzijátékával szolgál. A történet valamennyi szála összefut végre a kanadai bestsellerszerző eddigi legsikeresebb sorozatának fináléjában.
 

kikus2003

Állandó Tag
Állandó Tag
Renée Rosen: Babaarc - a viharos húszas évek regénye
Kiadó: I.P.C. KÖNYVEK KFT
Oldalak száma: 364
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Kiadás éve: 2014
1160339_5.jpg
„Ez a regény ugyanolyan részegítő, mint egyik főszereplője, az alkohol. A Rosen által megrajzolt chicagói gengszterek hús-vér figurák, akik emberként is ugyanannyi bajt okoznak, mint a fegyvereikből kiröppenő golyók.”
(Sara Gruen, a Vizet az elefántnak szerzője)

A tizennyolc éves Vera Abramowitz elhatározza, hogy kitör a szegény környékről, ahol gyermekkorát töltötte, és sokkal izgalmasabb életet fog élni, mint az őt egyedül felnevelő édesanyja. Rövidre vágatja a haját, és a térdét látni engedő ruhákban, vastagon kirúzsozott ajkakkal beleveti magát a chicagói éjszakába. Ilyenkor a nappal gépírónőként dolgozó lány vad charlestont jár, és csinos pofikájával kiérdemli a Babaarc becenevet.

Álma hamarosan beteljesülni látszik: egyszerre két fiatalembert is meghódít – az egyik egy jóképű és gazdag bártulajdonos, a másik nem annyira gazdag, de annál sármosabb szerencsejátékos. Mellettük végre bejut abba a csillogó világba, amelyről mindig is ábrándozott. Úgy gondolja, legnagyobb problémája az, hogy a két férfi közül melyiket válassza. Ám egy nap rádöbben, hogy mindkét szeretője gengszter, ráadásul két szemben álló banda tagjai. Vera váratlanul a szesztilalom idején kirobbanó gengszterháború kellős közepén találja magát – az Al Caponéval szemközti oldalon.
 
Utoljára módosítva:

Christina83

Állandó Tag
Állandó Tag
Markus Sakey: Briliánsok

736364F.gif

AZ ÉLET NEM IGAZSÁGOS.
Adjo
n a gyermekének különleges induló tőkét!
Mindannyian a legjobbat akarjuk a családunknak. De a legodaadóbb, legjobb szülő is csak annyira sikeres, amennyire a genetika engedi.
Ezért a Ragyogó Fények Termékenységi Központ kizárólag olyan donorokat fogad, akik megfelelnek a következő követelményeknek:
- Minimum 120-as IQ-ra tesztelték őket.
- Nincs örökletes hajlamuk betegségekre.
Korábban a mesterséges megtermékenyítést azoknál alkalmazták, akik nem tudtak más módon teherbe esni. De ez megváltozott. És miért is ne?
Végül is, mi fontosabb - hogy a gyereke megkapja a lehető legjobb genetikai hátteret, vagy hogy rokonságban álljon önnel?
Donorjaink a legjobb emberi képességek hordozói. És míg nem tudni, mi az oka annak, hogy egyes gyerekek adottsággal születnek, a józan ész azt diktálja, hogy az esély nagyobb, ha a szülők egyike adottsággal rendelkezik.
Hiszen én termékeny vagyok. Miért gondolkodnék megtermékenyítésen?
Röviden? A gyereke miatt.

Marcus Sakey hat bestseller-regény írója, melyek közül többet is készülnek megfilmesíteni. Műveit a következő díjakra jelölték, vagy ezekkel díjazták: Anthony, Barry, Macavity, Strand Critic's Circle, Readers' Choice, Crimespree, Dilys, Crime Shot, Indie Lit, Romantic Times, ITW Thriller Award. Feleségével és lányával Chicagóban él. Látogasson el a weboldalára: MarcusSakey.com, vagy kövesse a Facebookon és a Twitteren a @MarcusSakey bejegyzéseket.
 

gabby123

Állandó Tag
Állandó Tag
Amerikai Psycho
Bret Easton Ellis

10 értékelés
Irodalmi alkotás nagyon ritkán képes olyan világraszóló botrányt kelteni, amilyen az Amerikai Psychót övezte. Kiadók, amelyek már szerződést kötöttek a mű megjelentetésére, és előlegképpen súlyos összegeket fizettek a ki Ellisnek, sorra visszakoztak, és elálltak a publikálástól. Ez a könyv nemegyszer átlépi az elviselhetőség küszöbét. Amit írója a perverzió és az erőszak tombolásáról elgondol és leír, az kívül esik a normális ember felfogóképességének és erkölcsi érzékének határain. Amit azonban ezzel közöl, az értelmezhető és megítélhető: megrendít, felkavar, s könyörtelenül szembesít egy olyan világgal, amelyre - ha mégoly kelletlenül is - ráismerünk. A nyolcvanas évek második fele óta nemzedékének legjelentősebb írójaként számon tartott Bret Easton Ellis könyvének lapjain az amerikai álom helyébe lidérces rémálom lép: az Amerikai Psycho egy irányt vesztett, erőszakban tobzódó, anyagiasságba fulladó kultúra egyöntetűen sötét, kiutat nem mutató, döbbenetes erejű látomása.
 

gabby123

Állandó Tag
Állandó Tag
Raoul Renier
A hitehagyott (Sötét Mersant világa 1.)

Mersant, a rettegett kardforgató, akit ismerői a Le Sinistre – Sötét – névvel illetnek, nagymúltú nemesi család sarja. Bátyja tette földönfutóvá, ő azonban szembeszegült végzetével: kitanulta a háború mesterségét, s hazatért, hogy jussát visszaszerezze. Az ősei fészkében rendezett vérfürdő után a mágusok rendjének utolsó erődjében lel menedékre. Mersant beavattatást nyer a tiltott misztériumokba, és – mikor új otthonát romba döntik – magasztos életcélt talál: bosszút esküszik az inkvizíció, az egyház és a királyok ellen, hogy a hamisság üszkéből új rendet teremtsen…
 

gabby123

Állandó Tag
Állandó Tag
A kárhozott (Sötét Mersant világa 2.)

A keresztény Európa megállíthatatlanul hanyatlik a százéves háború vértengerébe. A keserű lelkek és hazugságok káoszában egy breton vándordiák a beavatást keresi. Kósza legendák jutnak fülébe a rejtőzködő mágusok testvériségéről, mely az árnyékok közül irányítja a történelem menetét. Gyanúját erősíti egy csonka kézirat, melyet csavargó-mentora nyújt át neki halálos ágyán. Bayard százféle álcában kutat az éjszaka hatalmasságai után: kobzos, rablóvezér, udvari bolond, hullarabló, elcsapott teológus s ki tudja még, mi más. A nyomok végül egy eldugott parasztfaluba vezetnek, s egy omlatag lovagvárba a közelében. Fantomok és délibábok ropják táncukat Bayard körül, itt semmi sem az, aminek látszik, még önmagában sem bízhat többé. Végül szembekerül a káprázat mélyén megbúvó hatalommal: a félelmetes Fekete Emberrel…
 

gabby123

Állandó Tag
Állandó Tag
Raoul Renier
A kívülálló (Sötét Mersant világa 3.)

A hermetikus mágia utolsó beavatottja, Mersant le Sinistre domíniumában tanulmányozza a titkos tudományokat, mikor különös segélykérés jut el hozzá. Valahol a világban, egy másik adeptus végveszélybe kerül, s a vaktában szertesugárzott felhívás különös események láncolatát indítja el. Mersant ráébred, hogy Hermész örökén kívül léteznek még más mágikus hagyományok is, útra kell tehát, hogy felajánlja segítségét, cserébe egy másfajta tudásért. Rövidesen kiderül azonban, hogy ezt a játszmát sokkal többen játszák, mint gondolná, és nem világos, melyik oldalra került: a győztesek avagy a legyőzöttek közé…
 
Utoljára módosítva:

gabby123

Állandó Tag
Állandó Tag
Julian Assange
A letiltott önéletrajz
A WikiLeaks-alapító története

Az ausztrál származású, 42 éves botrányhős Wikileaks-alapító 2010-ben szerződést kötött egy brit kiadóval önéletrajzának megírására. Több hónapig veszik fel visszaemlékezéseit, majd a szerkesztett kézirat átolvasása után Assange visszalép a mű kiadásától. Ekkorra azonban már átvette a tetemes jogdíjelőleget, amelyet addigra el is költött perköltségeire.

A kiadó úgy döntött, hogy 2011 végén megjelenteti a könyvet, mely 17 országban óriási érdeklődést keltett. Assange egyes szám első személyben meséli el, milyen út vezetett gyermekkorától a Wikileaks megalapításán át odáig, hogy folyamatos kiszivárogtatási és kémkedési akciói miatt Amerikában a „világ legveszélyesebb emberének” kiáltották ki.

A szerző jelenleg a londoni equadori követségen tölti napjait, és politikai karrierjére készül a Wikileaks nevű, napjainkban bejegyzésre kerülő párt élén. Eközben az Egyesült Államok kémkedéssel vádolja, míg a svéd hatóságok és az Interpol két nő szexuális zaklatásáért akarja bíróság elé állítani.

Julian Assange számos nemzetközi újságírói díj birtokosa: The Economist – Freedom of Expression Award, Amnesty International Media Award, Le Monde – Man of the Year, Sam Adams Award
 

gabby123

Állandó Tag
Állandó Tag
Christie Golden
A ködök vámpírja

Napcsillag Jander különleges vámpír: az egykori elf rejtélyes módon megőrizte mindazon tulajdonságait, amelyek életében jellemezték. Vámpírlétének kínjait azonban csak szerelme – egy tébolydában őrzött lány – ápolása enyhíti. Mikor Anna furcsa körülmények között meghal, Jander bosszút esküszik.

Bosszúvágyát azonban kihasználják a sötétség erői: az elf vámpírt Baroviába ragadja Ravenloft köde, ahol egy másik vámpírral, a nagy hatalmú Strahd von Zarovich gróffal kell megmérkőznie.
 

gabby123

Állandó Tag
Állandó Tag
P. N. Elrod
Én, Strahd – Egy vámpír emlékiratai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Strahd von Zarovich… Több száz éves vámpírmester, akinek múltja az idők homályába vész. Barovia rettegett kényura már évtizedek óta nem tette ki lábát a Ravenloft kastélyból, a félelem ködbe vesző ékszeréből. Népe már a halálát találgatja, Rudolf van Richten, a magányos vámpírvadász azonban sejti az igazságot, és elindul a szörnyeteg búvóhelyére, hogy bizonyosságot szerezzen. A kastély egyik ódon szobájában egy fóliáns vár arra, hogy fellapozzák. Az ősi vámpír tragédiáját, átkát és végzetét rejtik az évszázados sorok, melyek hitelességéhez kétség sem férhet, hiszen a könyv nem más, mint Strahd von Zarovich naplója…
 

gabby123

Állandó Tag
Állandó Tag
Bram Stoker
Drakula



„Drakula vagyok; legyen üdvözölve házamban, Mr. Harker!” Ezekkel a szavakkal mutatkozik be Bram Stoker klasszikus történetében a gróf Jonathan Harkernek, az egyik főhősnek.
A regényirodalom egyik leghíresebb bemutatkozását nemcsak az olvasók fújják bő évszázada – 1897-es angliai megjelenése óta a Drakulá-t nem győzik újranyomni –, de színpadi és filmszínészek is tucatszám. Lehetetlen úgy olvasni a semmi jót nem ígérő invitálást, hogy ne lássuk közben Lugosi Bélát, Christopher Lee-t vagy Gary Oldmant, vagy ne halljuk gondolatban egy súlyos várkapu nyikorgását. Drakula, aki beinvitál, rögtön felismerhető vékony sasorráról, „fennhéjázón öblös” homlokáról, főleg pedig „sajátságosan hegyes” fogairól, amik „kiálltak az ajkak közül, amelyeknek feltűnő pirossága ily élemedett korhoz képest megdöbbentő életerőt mutatott”. Ekkor még nem tudja szegény Harker, hogy házigazdája nem szimpla baljós mágnás, hanem igazából egy négyszáz éves vámpír.

Harker, a fiatal angol ügyvéd azért utazik a Kárpátok közé, a hátborzongató várkastélyba, hogy nyélbe üsse Drakula London melletti ingatlanvásárlását. Nem is sejti, miféle szörnyűséget szabadít ezzel a világra: a vámpír gróf ebben a nyugati metropolisban akar újabb áldozatokat szedni, újabb – élőhalott – segítőtársakat toborozni. Miközben Harker a romos várban senyvedve tervezi reménytelennek tűnő menekülését, Drakula kísértethajója máris Anglia felé közeleg, ahol két ártatlan fiatal nő készül a boldog házaséletre. Az egyik éppen Mina, Harker menyasszonya… Barátaiknak, egy ifjú angol és egy idős holland orvosdoktornak, egy angol főnemesnek és egy amerikai kalandornak minden bátorságukra és leleményességükre szükségük lesz, hogy elháríthassák ezt a pokoli támadást.
 

kikus2003

Állandó Tag
Állandó Tag
Jordan Belfort - A Wall Street farkasa

covers_281975.jpg

1987-et írunk. A Wall Street a világtőzsde epicentruma, ahol a zabolátlan mohóság és az ócska csillogás közepette tucatjával bukkantak fel és tűntek el a milliomosok. Ebből a talmi yuppie közegből indult Jordán Belfort, aki a kilencvenes évek amerikai pénzügyi világának leghírhedtebb figurája lett. Belfort a válság hamvaiból építette fel saját brókercégét, amely egy atombomba hatékonyságával gyűrte maga alá egész Amerikát. A Stratton Oakmond maga volt a megtestesült hatalom, amelynek legtetején Jordán Belfort ült. Ő lett a Wall Street farkasa – annyi pénzt keresett és annyit költött luxusautókra, jachtokra, drogokra, nőkre, amennyit földi halandó elképzelni se tud. A fiatal tőzsdeügynökök istenítették, és vakon teljesítették utasításait. Jordán Belfort lentről indult – „lejjebb voltam a legalsó pocsolyaféregnél" –, és nagyon magasra jutott, ahonnan mélyre zuhant. Csalás és pénzmosás vádjával 20 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.​
 

gabby123

Állandó Tag
Állandó Tag
H. P. Lovecraft
Cthulhu hívása

Egykor voltak a Nagyok, akik saját szárnyukon repülve érkeztek a végtelen űrből, és korokon át uralták ezt a világot…
Egykor voltak a szörny-istenek, akik eltávoztak, hogy majdan visszatérjenek…
Egykor volt Kadath, a pusztaság közepén álló város, melynek rideg kőfalai közt máig visszhangzik

Cthulhu hívása

Az amerikai „sötét” irodalom Ambrose Bierce-hoz fogható óriása, Howard Phillips Lovecraft klasszikus történeteinek gyűjteménye e kötet. Szerzőjét „mesterének” tekinti a Pszicho írója, Robert Bloch, és Stephen King, a modern horror koronázatlan királya is.
 
Oldal tetejére