"Mindegy, csak hús legyen!" – a húsevés pszichológiája

0

075

Vendég
Hát neked meg mi bajod van? Miért kötekszel mindenkivel?
Hadd legyen már az én véleményem az, ami nekem tetszik. Azt mondtam "számomra", tehát ez az én véleményem, a tied meg más. És hogy mit mire becsülök, az is az én dolgom. Tekintsd, ahogy akarod!

Informálódni pedig sosem árt, mielőtt másokat legorombítasz:
http://www.informed.hu/betegsegek/b...egy-keteves-gyermekenek-felel-meg-131468.html

http://ideal.hu/sectionegeszseg/115...ge-egy-keteves-gyerek-iq-janak-felel-meg.html

http://www.origo.hu/tudomany/201201...zerrel-vizsgaltak-a-kutyak-kommunikacios.html

http://stop.hu/tudomany/a-szoros-gyereknek-is-faj-a-szuras--meglepo-tenyek/1096403/

Tudtommal egy szóval se érveltem amellett, hogy a kutyának kisebb vagy nagyobb volna az IQ-ja, mint egy 4 éves gyereknek. (bár szerintem kisebb. Egy majomnak van az IQ-ja egy 4 éves gyerek szintjén, nem a kutyának).

Azonban az hogy melyik élőplényt becsüljük többre, pláne hogy egy embert vagy egy állatot, az tudod nemcsak az IQ-n múlik. Hogy mást ne is mondjak, szerintem egy kolibri kb ugyanolyan eszes lehet mint egy döglégy. Mégis, előre megjósolható, melyiket leszel hajlandó előbb agyonütni.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok Kedveseim ,

látom jól gyüllik a sok irás ezzekre a húsokra . Végre valami laktató dolog már itt mindjárt az elején , nem is kel már a Fórumra látogatnunk . Akkor most engedjetek meg egypár hozzá szólást . Mondjuk a maradván a Kutyáknál , magam is azt gondoltam , hogy ezzeket a szerencsétlen állatokat csak Ázsiai népek eszik . Nagyott tévedtem , mert igaz ennek már pár éve , de kiderült hogy a Bajorország és Svájc határán élö emberek nagyszámban élnek ezzel a lehetöséggel. Most ez tényleg komoly , sonkát és más dolgokat készitenek belölle .
A másik , hogy kissé vagy kivegyem a szelet a vitorlákból , vagy nagyobb vihart kavarjak , mivel nem munka hanem valamikor "erdökerülö" voltam /ifjukoromban/ igy elég sok szakmai folyóiratott forgattam kezemben . Már nem emlékszem pontosan mikor is volt és melyik újság illetve szakmai közlönyben olvastam Amerikai és nem a Jereváni rádió jelentette , hogy valamelyik Ami Egyetemen a kutatók Filodendronokkal kisérleteztek . Mindenféle dolgokat végeztek velük , de volt olyan amelyhezz egyáltalán nem nyultak , egy szép napon elkezték az egyik növényt vagdosni közben mérték a mittudom én milyen reakciókat . Másnap amikor a kutatok beléptek a terembe és oda mentek ahhoz a növényhez amelyet nem bántottak elözö napon , ö pont olyan jelenségeket bocsájtott ki magából mint az elözö napon megsebzett növény . Na most nem kell mindjárt Kilgyót-békát kiabálni senem pedig megkövezzni éngem . Ezt olvastam és nem a Ludas Matyiban .
harmadszorra én eddig még nem ettem otthon rosszul elkészitett Vadat , ez most komoly igaz kissé válogatos vagyok , ha másnál eszem az ételt , számomra az eddig legfinomabb Özgerincet a Vadász éttermben ettem Kámonban igaz ennek már jó 40 éve lessz lassan .
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Semmi kétség, hogy a hus izlik nekünk embereknek és ezért esszük.
-
A Kinaiakrol lehet, hallani, hogy ök minden ételt frischen szolgálnak fel, ezért szaladgálnak svábbogarak és patkányok a konyhában. Ez csak vicc volt, de ha kutyával mégy hozzájuk elöfordulhat, hogy közlik: "nállunk csak itt vásárolt árut szabad fogyasztani.", A kutyát lelehet adni a garderobe-ben (ruhatár), természetesen a saját felelöségünkre.
-
Aki valami különlegességet akar enni Nyugaterupában, annak tudok néhány Belga és Holland éttermet ajánlani ahol remek pézsmapockot szerviroznak almakompottal.
-
300px-Bisamratte_auf_Strand.jpg

-
Hollandiában kiterjedt kanalizátio van és a vizben elöszeretettel élnek pézsmapockok. Az igazi nevük nem pocok hanem patkány, de ha a tányéron vannak akkor jobban hangzik a pokoc. Kölnböl csak egy ugrás a Holland határig, a gourme-turizmus virágzik.
-
Aki nem szeret ilyet enni az vigyázzon mert ha "Wasserkaninchen" áll az étlapon az nem "vizinyulat" jelent hanem"Bisamratte" Nutria.
-
Közepamerikában, Kolumbiában és Venezuellában odahaza tenyésztik is ezeket a puszi-aranyos állatokat és aztán megeszik. A hörcsög, tengerimalac is egy ilyen izletes képviselöje ennek az állfajnak.
-
Tehát ha valaki elfelejtene bevásárolni a hét végén, semmi aggodalom, kérjétek kölcsön a gyerekeitektöl az aranyhörcsögöt. Egy a pünközsdhöz illö fenséges ételt lehet belölle csinálni. Az étkezés közben hagyjátok találgatni a családot, hogy tudják e mit esznek? (Egy vödröt azért tegyetek az asztal közelébe. "A test erös de a lélek gyenge." )
-
kaninchenbraten.jpg
 
0

075

Vendég
Fiatal koromban voltam eszperantista táborban. Volt ott egy vadász is, aztán megkínált minket házikolbásszal. Nagyon finom volt, csak az volt kissé fura, hogy a kolbász szokatlanul vékony volt. Mikor megettük, megkérdezte, tudjuk-e, mit ettünk? Végül megmondta: borz-kolbászt... Ezután tényleg soknak elsápadt az arca, volt aki diszkréten félre is vonult... Én még kértem inkább belőle...
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden kétség nélkül, az öseink mindenevök voltak, ez azonban nem jelenti azt, hogy a napjaink embere ne tudna kizárolag növényi eredetü tápszerekböl megélni.
-
Valojában nincs is igazi vegetariánus mert minden ember elfogyaszt évente egy csomo, legyet, kukacot, hernyot, szunyogot, pokot, atkát valamint sok más rovart és ezek tojásait anélkül, hogy feltünne.
-
Különösen veszélyeztetettek akik nyitott szájjal alszanak vagy sokat bicikliznek. Ezeknek ajánlatos az alvás vagy biciklizés elött egy portio sot és borsot a szájukba önteni, hogy a rovarok kellöen legyenek füszerezve.
-
A régi szép idökben nem volt cseresznye, alma vagy saláta kukac nélkül. Ezt is az EU diktálta ránk. :)
-
59b8cf4e-6fc1-464b-86cc-dea2db552c9e_x365.png
 

gyuja

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma is lehet kapni kukacos cseresznyét ,csak rossz helyen keresik. Bio termék néven fut a piacokon öreg nénikéknél kétszer olyan drágán .
 

hombárfej

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokan nem esznek húst mondván vegák,de a halat megeszik,em mán milyen módi ?
A vegetáriánusoknak több szintje létezik:
vannak akik minden állati terméket elutasítanak, ők a vegánok;
vannak, akik elutasítják a tejterméket, de esznek tojást és fordítva, a tojást elutasítják, de esznek tejterméket;
vannak, akik esznek tejterméket és tojást is, de nem esznek halat, tenger gyümölcseit;
és végül vannak, akik csak lábasjószágot nem esznek, de halat, tejterméket, sajtot, tojást igen és a polipot is :)

A húsevők, teljesen mindegy, milyen szinten nem esznek ezek az emberek húst, globalice elutasítják és nem értik meg őket.
 

hombárfej

Állandó Tag
Állandó Tag
Már nem emlékszem pontosan mikor is volt és melyik újság illetve szakmai közlönyben olvastam Amerikai és nem a Jereváni rádió jelentette , hogy valamelyik Ami Egyetemen a kutatók Filodendronokkal kisérleteztek . Mindenféle dolgokat végeztek velük , de volt olyan amelyhezz egyáltalán nem nyultak , egy szép napon elkezték az egyik növényt vagdosni közben mérték a mittudom én milyen reakciókat . Másnap amikor a kutatok beléptek a terembe és oda mentek ahhoz a növényhez amelyet nem bántottak elözö napon , ö pont olyan jelenségeket bocsájtott ki magából mint az elözö napon megsebzett növény .
Egy levélen az elektromos ellenállást mérték.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Sokan nem esznek húst mondván vegák,de a halat megeszik,em mán milyen módi ?
Szervusz Gyulaj ,
kérlek ez olyan pappi módi , mert a középkorban a Kolostorok környékén sokhelyen halastavakat létesitettek a szerzetesek . Talán még nálunk is otthon , mert igy a böjti idöszakra megvolt nekik az élelmük . Hiszen amely élölénynek pikkelye van , /na nem sömörje/ az nem állat irja a Biblia , ezért is volt sokhelyütt a Hód az étlapon , mert ugye annak olyan pikkelyes a farka . Különben magam is ismerek egypár ilyen általad emlitett Vegetáriánust , áh csak megprobálom jelszóval .
 

szabcsy22

Állandó Tag
Állandó Tag
Én szerettem a húst be vallom, de ha látom amikor nyulat vagy a csirkét megölik akkor én bizony nem eszek belőle de ha nem látom akkor megeszem. Különböző emberek vagyunk.
 

gyuja

Állandó Tag
Állandó Tag
Én szerettem a húst be vallom, de ha látom amikor nyulat vagy a csirkét megölik akkor én bizony nem eszek belőle de ha nem látom akkor megeszem. Különböző emberek vagyunk.
Ha látom a legyilkolást én sem eszem meg,de egyébként nincs lelkifurdalásom.Amikor falun laktunk és a gyerekeknek vettünk két bárányt,elkellet ajándékozni mikor megnőttek. De aki kapta jót evett belőle.
 

szabcsy22

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha látom a legyilkolást én sem eszem meg,de egyébként nincs lelkifurdalásom.Amikor falun laktunk és a gyerekeknek vettünk két bárányt,elkellet ajándékozni mikor megnőttek. De aki kapta jót evett belőle.


Lehet hogy nálam azért van ez mert én 19 évig városi voltam utána párommal megismerkedtem ő meg izig-vérig falusi vitéz. De ő legalább ki tapasztalta hogy ha malacot,tyúkot,nyúlat vág szóljon nekem mert akkor én arra az időre elmegyek.
 
Oldal tetejére