Cica szeretet...

felelf

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez éppen nem magyarázza, hogy miért alszik rajtam, csak a hogyant.

Azt hiszem kell neki egy biztos menedék. Így tud igazán ellazultan aludni. Amit még másik macsektól nem láttam, - csak kutyától - hogy a gerincén alszik. A hasa része teljesen fedetlen és engedi, hogy kicsit megsimizzem. Nem rándul össze és nem gömbölyödik össze. Igaz csak pár percig tart, de szerintem ez a feltétlen bizalom jele.
 

Ekira

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én macsekom is szeret a hátán feküdni, a négy kis mancsa az ég (plafon) felé, és lehet finoman megvakirgálni a pocakját. Nagyon élvezi.
 

felelf

Állandó Tag
Állandó Tag
Mire jó - a macsek szerint -, ha az embernek keresztben van a lába?

" Kényelmesen lehet könyökölni rajta és szemlélődni, majd elaludni. Nem kell foglalkozni a gazdi lábának görcseivel csak csúnyán kell rá nézni és tudja hol a helye."
 

felelf

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Gyorgyusz26!
Nekem ez a macsek az első és itt szoktam kicsodálkozni magamat a viselkedésén. Egyébként azt hiszem "imádom" és ennek megfelelően rendesen el is kényeztettem.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Hörcsög-masszírozás:

tumblr_mfhuo0XCNr1rw1wnno1_500.gif
 

felelf

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Hazajön cicus egy félig holt egérkével a szájában. Szőnyeg közepére letette, hogy gazdi lássa a zsákmányt, de ne érje el. Majdnem sikerült is megennie, de elkaptam és a tányérjára tettem. Nem találta, el kezdte veszettül keresni. Felkaptam a macsekot a tányérja mellé tettem és meglóbáltam az egérkét az orra előtt. Sikerült rákapnia és boldogan elfogyasztotta. Én először pukkadoztam a szerencsétlenkedésén, míg kereste egérkét, utána a hideg rázott, a hangoktól, amit a kajálása okozott. Na végzett, erre el kezdett kaparászni a polcon, ahova a nyitott konzervet teszem. Lerántotta és el kezdte volna enni, csak még most nyitottam ki, nem tudta megkezdeni, csak lenyalta róla a szószt, de nem tudott beleharapni a húsba. Kitettem neki, mire majdnem a fele konzervet is bevágta. Összességében borzasztó volt az egész, evési rohama volt a macseknak. Mint aki egy hete nem evett, pedig egy 40 dkg-os kis kozervet megeszik naponta. Jó húsba van, nem éhezik és mégis amit ma levágott az kriminális volt.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Az enyém nem eszi meg se az egeret, se a madarat, csak megfogja. Persze ezt a kis jószágok ritkán élik túl, én meg takaríthatok. De azért ez nagyon érdekes, hogy nem táplálékszerzés céljából öl, hanem szórakozásból. Ez amolyan "emberi" tulajdonság a cicákban. Persze a cicák valszeg nem is ölni akarnak, csak éppen egy egér vagy egy cinke nem olyan strapabíró, mint egy játékpamacs, amit kedvére pofozhat. Hát erről nem ő tehet.
 

felelf

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
"Persze a cicák valszeg nem is ölni akarnak, csak éppen egy egér vagy egy cinke nem olyan strapabíró, mint egy játékpamacs, amit kedvére pofozhat."

Azt hiszem az Animal Planet csinált egy filmsorozatot a 10 leg... állatról.
A 10 legvérengzőbb állat közül a házimacska szerepelt az első helyen. A szempontok között volt, hogy hány fajta állatot eszik meg és hogy öl-e csak kedvtelésből. Természetesen a 10-dikkel kezdték és mentek fölfelé. Meglepődtem, hogy a vérengzőek tartott nagymacskák nem is olyanok. A legtöbb fajta állatot megevő is csak 8-10 fajtát evett és mindegyik az éhség miatt ölt. Ami miatt a macsek lett az első, hogy mindent megtámad amit mozdulni lát a szeme előtt, ha nem nagyobb nála. Ez kb. 2000 fajta állatot jelent és sokszor nem eszi meg.

A takarításra pedig: ma reggel találtam egy vadgalamb széttépett és félig megevett tetemét az erkélyajtóm előtt. Szerencséje a döginek, hogy nem hozta be, mindenesetre rossz volt eltüntetni.
 

felelf

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Régen nem jelentkeztem, mert nem történt semmi.
Sajnos macsek allergiás egy gyógyszerre. El kezdett köhögni, mire elvittem állatorvoshoz. A doki bácsi be is injekciózta. Megyünk haza, mire cicus el kezd zihálni, nemigen kap levegőt, stb... Irány vissza a rendelő. Szerencsére sikerült elkapni idejében a rohamait és kapott calciumot. Kb. 1 óra hosszáig nem voltam biztos benne, hogy megmarad, de túlélte. Mikor vittem ellenőrzésre, még csak a rendelő utcájába fordultunk, mire el kezdett nyávogni, ment volna ellentétesen. Amíg be nem mentünk szinte sírt. Úgy sajnáltam, de vinni kellett. Bemegyünk a rendelőbe pont amikor a doki bácsi lefertőtlenítette a vizsgáló asztalt. Megijedt a pisszegő hangtól, amit a fertőtlenítő adagolója okozott, kiugrott volna a kezemből, a vállamra és le, de mivel fogtam nem bírt. Ami a lényeg, hogy volt rajtam póló, termo pulóver és egy farmer ing, mégis átszakította a bőrt a lapockámon és fertőtleníteni kellett a sebemet. De a macsek rendben van, már nem köhög.
 

Karminka

Állandó Tag
Állandó Tag
mai mentőakció

Anya plusz három kiscica egy forgalmas főút mellett... biztonságba helyezve, orvosi ellátás alatt
 

Csatolások

  • ma esti mentoakcio.jpg
    ma esti mentoakcio.jpg
    95.2 KB · Olvasás: 21
Oldal tetejére