Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

apacapaca1970

Állandó Tag
Állandó Tag
Brian W. Alldiss: Szuperállam regényét most olvastam. Óriási csalódás volt számomra. Sokkal többet vártam. Sekélyes ötlettelen, unalmas.
 

fekci

Állandó Tag
Állandó Tag
Vavyan Fable: Holt volt, holt nem volt... (Banyamese)
Kifejezetten jól sikerült, humoros pörgős, az elsőtől utolsó oldalig érdekes, izgalmas könyv.

Néhány évvel ezelőtt nekem a barátnőm révén kötelező olvasmányok voltak a Fable könyvek.
Ugyan számonkérés nem volt belőle, de én becsületesen teljesítettem (talán túl is) a penzumot, elolvastam a Vis Major - Kyra és a Halkirálynő sorozatokat. Sőt hozzácsaptam néhány önálló kötetet is. Nem bántam meg, élvezetes, szórakoztató a stílusa, de egy kicsit tömény volt nekem, mivel szinte folyamatosan léptem az egyik könyvről a másikra.
 

fekci

Állandó Tag
Állandó Tag
Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt
Szerintem ez borzalmasan rossz volt. Nem értem, hogy miért kapott ilyen magasztaló kritikákat, sőt még filmet is forgattak most belőle. Hihetetlen, valóságtól messze elrugaszkodott és UNALMAS.:rolleyes2:

Ezt könyvet akartam a közeljövőben elolvasni, éppen a kritikák miatt, de akkor ezek szerint ez felejtős lesz.
 

fekci

Állandó Tag
Állandó Tag
Bán Mór: Hunyadi 1-6.
Na ez szerelem volt az első betűtől az (egyelőre) utolsóig. Nagyon várom a 7. kötetet és remélem még lesz néhány utána is. Miért nem ezt olvastatják a gyerekekkel a töri órán?

Eddig mindenki, aki olvasta, pozitívan beszélt róla. Nekem az első három kötet van meg, de meg fogom venni a többit is. Még a meglévőket sem olvastam, mazohista vagyok, :) megvárom, amíg megjelenik a teljes sorozat (állítólag 8 kötet) és akkor nekiugrok.
 

Chibi12

Állandó Tag
Állandó Tag
Kiera Cass: Párválasztó történetek - A herceg, A palotaőr
Érdekes volt másik szemszögből megismerni a történet egy részét, főleg Maxonéból, Aspen nem igazán érdekelt.
 

peligrosa

Állandó Tag
Állandó Tag
Guara Ágnestől olvastam Átkozott balszerencse és Vámpírok múzsája című könyvét a napokban. Kellemes perceket okozott. Ajánlom azoknak aki szeretik a vámpíros könyveket .
 

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Jill Mansell: Újrakezdés
Nagyon tetszett...csak úgy olvastatta magát...a szereplők szerethetőek...a történet az elvált, (és miután lánya egyetemre ment) lakásában egyedül maradt Ginny magányosságával indul, aztán megismerjük a volt férj, a lánya, annak barátai, lehetséges szerelmek, barátnő jelenlegi életét...bepillantást nyerünk gondolataikba, ezáltal sokkal jobban átláthatjuk a történéseket...csak ajánlani tudom...


Én is imádom J. Mansell könyveit, olyan életszagúak! Sajnos még nem olvastam, a Vegyespáros c. könyvét, ha valaki megosztaná velem....;)
 

garbika

Állandó Tag
Állandó Tag
ELIZABETH ADLER: Bűnös gazdagok

Ezen a fórumon olvastam, hogy jó, ezért elolvastam. Hát igen, a legjobb könyv, ami mostanában a kezembe került. Esténként (vagyis addigra már általában késő éjszaka volt) alig bírtam letenni.
 

fekci

Állandó Tag
Állandó Tag
A lányom 12 évesen olvasta, szinte benne élt...
Minden az "SZJG" körül forgott akkoriban. Szerintem nagyon jó ötlet.

Mindenképpen megfelelő! Az én 13 éves lányom most olvassa az utolsó részt, és imádja.
Annyira, hogy részletesen el is meséli, nekem el se kellett olvasnom.

Igen. Véleményem szerint, ha az általánosban ilyen könyveket is feladnának kötelezőnek, lehet, hogy jobban szeretnének olvasni a mai gyerekek. Az én lányomnak legalábbis tetszett.

Köszönöm a gyors reagálást. Megyek és megveszem, talán neki is tetszeni fog. Jó lenne, ha egy kicsit kedvet kapna az olvasáshoz!
 
Sjöwall/Walho páros "A svéd, akinek nyoma veszett" című könyvét olvastam el gyanútlanul, ugyanis fogalmam nem volt, h többnyire Magyarországon játszódik. Egy Budapestre utazott és elveszett újságíró utáni nyomozásról szól, a hatvanas években. Ha másért nem is, az akkori Budapestet egy nyugati ország polgárának szemszögéből leíró képekért érdemes volt elolvasni! Egyébként Bacsó Péter filmet is készített belőle a nyolcvanas évek elején, de azt már biztosan nem fogom megnézni.
Liza Marklund Studio 69 c. felejthető, és Jussi Adler-Olsen Nyomtalanul c. hasonló kategóriás könyvét is felfaltam.
Nem, tudom, lehet most már lassan elolvasom a polcomon lévő maradék kb 30 skandinávot... Pedig szeretem a romantikus, történelmi, pszichológiai könyveket is, de amennyire nehezen indult nekem ez a skandináv vonal, annyira itt ragadtam mégis, úgy tűnik nem ereszt.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére