Ásványvíz és az ezzel járó őrület

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Én azt látom, hogy annak idején szénsavas víznek nagyon jól megfelelt a csapvízből készült szóda is. Fillérekért lehetett patront kapni a közértben, cserélték az üreseket telire, és azokat szépen bele lehetett szusszantani a szódás szifonba. A nagyszüleim ezt itták, és 80 feletti kort értek meg. És nem költöttek vagyonokat műanyag palackos ki-tudja-mi van-benne vizekre. És biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül tűnt el a patronos szóda a világból az ásványvizes lobbi megjelenésével.

upload_2013-7-22_17-44-38.jpeg
Ez még nagyapáméknak tökéletesen megfelelt.

Ugyancsak eltűntek a vidéki szódások is, és a szódás üzemek is. Azok még üvegekbe töltöttek, és szintén cserélték az üreset telire. De hát a műanyag palack az annyira környezetbarát! Fogadok, hogy azokban sincs más, csak sima szóda, csak éppen ezerszeres áron. Emlékszem, egy doboz patron cseréje 6 Ft volt, és 12 patron volt benne, ami 12 liter szódára volt elég. Tehát 50 fillér volt egy liter "ásványvíz" (mivel a vízdíj elhanyagolható volt). Most meg 100-150 Ft. Kész vicc. Nem tudnak annyi "értékes" dolgot beletenni, ha tesznek egyáltalán, ami miatt ennyivel többe kellene kerülnie. Nagy lenyúlás az egész ásványvíz-ipar.

Egyébként már több felhívást is közzétettek a neten, hogy senki se hagyja a meleg autójában az ásványvizet, mert a víz a meleg hatására átveszi a műanyag palackból a káros anyagokat. Hát köszönjük szépen a sok hasznos ásványi anyagot.
 
Utoljára módosítva:

echan

Állandó Tag
Állandó Tag
Én azt szoktam megmosolyogni mikor valaki lelkesen issza a 0 Kcal-ás ásványvizet 4x-es áron. Én is csapvízpárti vagyok, bár én vidéken élek és nálunk még jóízű a víz. Budapesten már érezni a vízben a vegytisztító anyagokat, nem esik olyan jól.
 

Batyubácsi11

Állandó Tag
Állandó Tag
Én azt szoktam megmosolyogni mikor valaki lelkesen issza a 0 Kcal-ás ásványvizet 4x-es áron. Én is csapvízpárti vagyok, bár én vidéken élek és nálunk még jóízű a víz. Budapesten már érezni a vízben a vegytisztító anyagokat, nem esik olyan jól.
Én egy Tolna megyei településen élek. 99%-ban csapvizet iszom.
Aki csak teheti, csapvizet igyon.
A lehető legegészségesebb folyadék (szerintem)!
Ha valahol esetleg rosszabb minőségű a csapvíz, ajánlanám a "vízszűrős"
kancsót. Valamivel drágább a csapvíznél (meg kell venni a szénszűrőt).
Sokkal jobb íze van, mint a csapvíznek.
Már ennyivel is nagyon sokat tehet az ember az egészségéért.
Nagyon ritkán én is iszom "ízesített" folyadékokat (cola, szörp), szerintem nagyon-nagyon módjával lehet fogyasztani.
 

senga1970

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Magyarországon az ivóvíz szolgáltatókat kötelezték arra, hogy a vízminőségéről méréseket tegyenek fel. Ezzel bárki ellenőrizni tudja, hogy mit iszik. Sajnos bizonyos szinten ez elment negatív irányba, mert okos ember elolvasta, hogy mit tartalmaz a víz és már is hívta az ügyfélszolgálatot, hogy milyen minőséget biztosítanak neki.
Ha normálisan tudod értelmezni a leírtakat és még esetleg szűrőd is van teljesen használható és nem káros ivóvízhez juthatsz a csapon keresztül is. Amúgy nagyon sok szolgáltató van aki a karsztvizet hasznosítja, amit egy 50 Ft/l alatti víznél nem mondható el. A munkahelyemen víz automaták vannak, a tartályon az alábbi megnevezés van: ásványi anyaggal dúsított tisztított víz. Ez nem ásványvíz. Ez csak egy tisztított csapvíz.
 
Oldal tetejére