Idézetek

Julienn

Állandó Tag
Állandó Tag
Valami szomorú dallam hangjai halkan kisértenek éjszakákok át.Velem vannakés eggyütt dúdolgatjuk a halál dalát.
 

mary-ann

Állandó Tag
Állandó Tag
"Nem az elkövetett rossz alapján ítélnek meg minket, hanem a nem elkövetett jó alapján."

"Az álmodozás felvidít, mert tudjuk, hogy többre vagyunk képesek, mint amennyit megteszünk. Az álmodozás kockázatmentes. Csak az a veszélyes, ha valóra akarjuk váltani az álmainkat."

(Paulo Coelho)
 

mary-ann

Állandó Tag
Állandó Tag
Évekbe telik, amíg az ember rájön, hogy tulajdonképpen mi is a vágya, évekbe telik, amíg kibogozza az igazságot az elvárások, a programok, az utánzások tömegei közül. Teréz anya mondta, hogy a legjobb ima, ha az ember a szíve csendjére hallgat.
 

filmi

Állandó Tag
Állandó Tag
"Mindannyian tudjuk, hogy az otthon nemcsak négy falat, tárgyakat jelent, az otthon menedék. Az az ember, akinek van hová - és van kihez - hazamenni, mindenkor könnyebben viseli az élet konfliktusait, csapásait. Az otthon számomra azt is jelenti, hogy valaki meghallgat, valaki megvigasztal." (Szabó Magda)
 

alizee84

Állandó Tag
Állandó Tag
Az élet célja az, hogy kifejlesszük önmagunkat. Hiánytalanul meg-megvalósítani természetünket – ez itten mindannyiunknak rendeltetése.

Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
 

alizee84

Állandó Tag
Állandó Tag
(…) az embert semmi nem jellemzi olyan jól, mint az a könyv, amely legelőször ejti rabul a lelkét.

Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
 

alizee84

Állandó Tag
Állandó Tag
"Mi magunk teremtjük meg azokat az illúziókat, amelyek segítségével tovább élhetünk. És egy nap, amikor már nem vakítanak el, és nem is vigasztalnak, leromboljuk őket, egyik csillogó téglát a másik után ütjük ki a falból, míg nem marad más, csak az őszinteség ragyogó fénye. Felszabadít ez a fény. Kell. Rémisztő. Mezítelenül, kiürítve állunk előtte. És amikor a szemünk már nem bírja tovább, új illúziót teremtünk, amely ismét megvéd bennünket a nyugtalanító igazságtól."

/Libba Bray: Az az édes, távoli harang/
 

lázadás

Állandó Tag
Állandó Tag
"Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon." - Stephen King
 

lázadás

Állandó Tag
Állandó Tag
"Mert zseni csak egy volt, mégpedig Neumann János. Mi, többiek tehetségesek voltunk, de nem voltunk zsenik..." - Wigner Jenő
 

lázadás

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az álomvilág magába zár, de simogat, nem eltemet,
Benned él, mert nem lesz másé, a sírba is majd elviszed" - Alhana
 

Adakelah

Állandó Tag
Állandó Tag
"Hány könyvet érinthetett meg?
Hányat érzett?

Odament hozzájuk, és megismételte, de most sokkal lassabban, és a keze másik oldalával, érezve minden egyes könyv kis zökkenését a tenyerén. Olyan volt, mint valami varázslat, mint maga a szépség, mint egy csillár fénysugarai.
Többször is majdnem kihúzott egy könyvet a helyéről, de nem merte megzavarni őket. Annyira tökéletesek voltak." (A könyvtolvaj - Markus Zusak)
 

csoki321

Állandó Tag
Állandó Tag
10366161_777528455601813_3678472528487424178_n.jpg
 

tibeti91

Állandó Tag
Állandó Tag
A könyv semmihez sem hasonlítható kulturális tőke. A könyv az, ami ablakot nyit nekünk a világra. (...) Csupán a szemünk mozgatásával megtanulhatunk olyan elméleteket, amelyek alkotóik önfeláldozásába vagy akár életébe kerültek. Minden tankönyv egy lépés az ország dicsőséges jövője felé.

Paulo Coelho
 
Oldal tetejére