Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Christierna123

Állandó Tag
Állandó Tag
Johanna Lindsey - Locke sorozat. Nekem nem jött be. A második könyv (Ördögből angyal) közepén abbahagytam. Lehet azért nem tetszik mert elötte a Malory sorozatot olvastam (szerintem toronymagasan veri a Locke-t) és túl sok Johanna Lindsey volt.
 

Lorelei009

Állandó Tag
Állandó Tag
Legalább 5.000 oldal, nem kis vállalkozás ! Gratulálok hozzá !

Nekem eddig még nem volt lelkierőm belekezdeni. Most Robert Merle - Mesterségem a halált olvasom egy 1963-as kiadásban anyám könyvespolcáról. Hátborzongató ...
Nem csoda ha nem volt kedved. Szeretem a hosszú könyveket de én is megrettentem a láttán :D de nem bántam meg ;)
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! A 2.részt azóta elolvastad? Én most készülök. Az első viszont valami fantasztikus volt, hihetetlen tehetsége van az írónőnek. Engem végig lekötött :)

Nagyon szeretném elolvasni. Ha megvan neked elektronikus formában, légyszi tedd közkiccsé, rajtam kívül biztosan másokat is érdekelne.
 

dorataylor

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy molyos kihívás miatt kezdtem bele Maurice Druon Elátkozott királyok sorozatába, egyelőre még csak a Vaskirálynál tartok de alig bírom letenni. Jó kis történelem lecke is, egy csomó mindennek utána néztem a könyv kapcsán :)
 

javna

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy molyos kihívás miatt kezdtem bele Maurice Druon Elátkozott királyok sorozatába, egyelőre még csak a Vaskirálynál tartok de alig bírom letenni. Jó kis történelem lecke is, egy csomó mindennek utána néztem a könyv kapcsán :)
Az Elátkozott királyok tényleg jó választás. Én is csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Egyébként én is így jártam Krúdy Gyula: Festett király c. regényével, melynek kapcsán elkezdtem utánanézni az adott időszak történelmének, például a Mohácsi vésznek, továbbá Mária Királynő vagy Dózsa György szerepének. Sok mindent nem tudtam vagy nem jól tudtam.
 

S2OKOL

Új tag
Kedvet kaptam én is hozzá, el fogom olvasni!
Ha tetszenek a budapesti "gangregenyek", akkor Toth Krisztinatol is ajanlom az Akvariumot.

"Ebben a regényben mindenki árva. A negyvenes évek végén örökbefogadott kislány, a nevelőszülei, a saját gyereke, a férje, az összes rokona és ismerőse: kivétel nélkül mindenki a szeretethiányt tekinti az elfogadott, az egyetlen megélhető állapotnak. Ezek az emberek egy lepusztult, málló vakolatú, főzelékszagú gangon tengetik küzdelmes életüket, karnyújtásnyira a nyomortól, fényévekre a normálisnak gondolt léttől. Mégis, az elfojtott érzelmek és indulatok olykor-olykor feltörnek, és ezek a kitörési pontok sorsfordító pillanatokat eredményeznek. Ez a nyomasztó és szűk, de egyben átlátszó világ maga az akvárium.
Tóth Krisztina kiváló arányérzékkel keveri a naturalizmust, az iróniát és a fekete humort, „hétköznapi katarzissal” tisztítja meg múltunknak ezt a nehezen feldolgozható, a kollektív tudattalant erősen befolyásoló szakaszát."
 

Zsenília

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! Mennyire érdemes belevágni a sorozatba? Tényleg annyira jó mint mondják?

Én gyorsan elolvastam az első két részt, de a 3-ra már belefáradtam. Az félbe maradt nekem, nem kötött le. Ennek ellenére be fogom fejezni. Most váltottam egy kicsit más stílusra. Paulo Coelho-t olvasok. :)
 

Zsenília

Állandó Tag
Állandó Tag
John Green: Csillagainkban a hiba
Nehéz bármit is írnom – éppen most fejeztem be, és olyan nehéz a szívem, hogy egy pillanatra Haselnek érzem magamat.
Alig kapok levegőt.
Talán Gus miatt, talán a soha ki nem mondott dolgok miatt, talán a holland tulipánember miatt vagy csupán az elkerülhetetlen feledés ténye nyomta rám a bélyegét?
Két fiatal, akik rossz időben voltak, rossz helyen, talán még rossz bolygón is?
Nem.
Augustus értelmetlenül értelmes halála mindenkit ráébreszt, hogy nem tehetünk semmit, akarva akaratlanul is mind gránátok vagyunk, és repeszeket fogunk magunk mögött hagyni, ki kevesebbet, ki többet, ki mélyebbre fúródik majd, ki nem.
Szókimondóan megható történet, arról, hogy egy betegség hogy nevel felnőttet gyerekekből. Megható történet egy szerelemről, ami életet ad két haldoklónak. Szívszorító történet a… miről is?
Az életről.
Csak az életről.
john-green-csillagainkban-a-hiba.jpg

Először is szeretném megköszönni, hogy így kifejtetted a véleményed. :) Most már mehetek én is olvasni. :D Eddig pakolgattam jobbról balra, nem fogott meg a külseje alapján. :) A leírásod alapján pedig alig várom, hogy legyen 1 perc nyugalmam és belefoghassak.
Köszönöm!
 

lona1224

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a Tiltott gyümölcs című könyve nem nyerte el a tetszésemet. Kiszámìtható és vontatott volt számomra. Az Akit elhagytál viszont sokkal jobban tetszett, Az utolsó szerelmeslevél és Mielőtt megismertelek c könyveit hagyom a végére mert állítólag azok a legjobbak és a !csúcson kell abbahagyni' :)
Én is a Mielőtt megismertelek c.könyvét olvastam nagyon-nagyon tetszett.Vártam a happy endet...............de!!!!!!!!!!!
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Maggie Stiefvater: Mercy Falls farkasai sorozat
1. Borzongás
2. Várunk
3. Örökké

Erről a sorozatról csak annyit, hogy jobb lett volna, ha egy kötetes regény marad...az első rész jó volt, aztán túlkomplikálta és nem zárta le rendesen...
 

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Sarah Lark : Tűzvirágok ideje c. könyvét olvastam, amely Új-Zéland történelméből egy újabb szelet, tényekbe, romantikába stb. ágyazva. Tudom ajánlani S. Lark műveit kedvelőknek.

A másik könyv címe: A temetés , Courney Collins-tól.
Huszadik századi tragikus történet Ausztráliából, egy legendás lótolvajnőről..., igen érdekes megközelítésből..., a halott gyermeke elbeszéléséből.
 

ditti28

Állandó Tag
Állandó Tag
Julia Quinntől a Csudajó és a Ma éjjel táncolnék könyveket. Mindkettő nagyon tetszett. Aranyos vicces ,történelmi romantikus.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére