Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát azt hiszem nekem mindegyik nagyon tetszik.Nem tudnék választani talán a Törékeny, Szívtől szívig,Házirend.
Hát azt hiszem nekem mindegyik nagyon tetszik.Nem tudnék választani talán a Törékeny, Szívtől szívig,Házirend.
Én is most olvasom a Nővérem húgát.Elgondolkodtató.Az Elrabolt az apám c. könyvet elolvastam, az is hatása alá kerít bárkit.
 

Speyerkonyv

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon jok a a Rita Minaldi Francesco Sorti Secretum konyvei, bar neha mar tulzasba viszik a fantazialast. Viszont latszik nagyon higy borzasztoan beledolgoztak magukat. A Veritasban teljesen beleelik magukat az akkor becsi eletbe pl..
 

Lorelei009

Állandó Tag
Állandó Tag
Calderon 2, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Azt hittem mostanra sikerül összeszedni a gondolataimat de tévedtem. A megfogalmazás, a kitalált és eszméletlenül felépített világ egyszerűen olyan fantasztikus kalandok közepébe csöppent bennünket, hogy -legalábbis én- csak nagyokat néztem. Honnan jönnek ezek a részletes leírások, a különböző kütyük és funkcióik?! vagy csak én olvasok kevés sci-fit xD Nem volt pillanat, hogy untam volna! Az elején féltem, hogy a Játék nem kap nagy szerepet, de mekkorát tévedtem! Sőt, szerintem On Sai maga is egy hatalmas Játékot visz véghez az olvasóival! A karaktereket egytől egyig imádtam, még a negatív szereplőket is. Egy-két részt azért 'furcsállottam' és valahol csak pislogtam, hogy akkor mi is történik? de gondolom nem vagyok egy szellemi szinten a könyvvel. :D
Lebilincselő Nagy Kedvenc lett. :)
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Karen Rose: Számolj tízig.
Műfaj:
romantikus krimi

Tartalom:
Egy, két, otthon légy…
Kilenc, tíz, sírba visz.

Egy gyújtogató

Két kisfiú, akiket magukra hagytak az állami gondozói rendszerben, valóságos poklot él át nap nap után. Amikor az egyikük meghal, a másik bosszút esküszik azok ellen, akik felelősek mindezért.

Egy tűzvizsgáló

Reed Solliday, a Chicagói Tűzoltóság elismert tagja, elborzadva lát neki új feladatának. A boncolás szerint a robbanásban szinte teljesen megsemmisülő házban holtan talált fiatal lányt megerőszakolták és meggyilkolták, mielőtt a tűz végigsöpört volna az épületen. Solliday kénytelen együttműködni a rendőrséggel, ha meg akarják találni a gyilkost…

Egy gyilkossági nyomozó

Mia Mitchell elhatározta, hogy a munkába temetkezik, miután a társát meglőtték, de rögtön az első napon megbízzák nyomozói pályafutása legnehezebb feladatával: el kell kapnia egy pszichopatát, aki gyújtogatással kezdte, de végül nemi erőszakig és gyilkosságig jutott.

Mi történik, ha az útjaik keresztezik egymást?

Karen Rose, számos nagy sikerű romantikus thriller, a Halj meg értem, a Sikíts értem és a Gyilkolj értem írója legújabb megint csak hátborzongatóan izgalmas regényében egy különös szakma világába és egy különösen veszélyes bűnöző lelkivilágába vezeti be az olvasót.

Saját értékelés: 65%
Saját vélemény: Őszintén meg kell mondanom, csalódtam ebben a könyvben. Nem ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam, nem is az utolsó, mert most olvasom a Vigyázz rám-ot, de sajnos csalódtam. A krimi vonal nagyon tetszett. Ötletes, kidolgozott, jól viszi a különböző szálakat (nyomozás, nevelőintézet, gyilkos/gyújtogató belső monológjai stb), ügyesen futtatja ezeket egybe. Ez a része 10/9.
A romantikus szálat viszont elég gyengének éreztem. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a Karen Rose regények romantikus szálai kezdenek unalmassá válni. Ötödjére olvasom ugyanazt a sablont, minimális változtatásokkal. Végy két karaktert problémás előélettel/háttérrel. Végy egy szituációt, amiből reflektálhatnak saját magukra. Ismertesd össze őket, vonzódjanak egymáshoz az első pillanattól, de hadakozzanak mindketten a vonzalom ellen. Találkozzanak még párszor. Kerülgessék egymást mint macska a forró kását, aztán a könyv közepére jöjjenek/feküdjenek össze. Utána tipródjanak még egy kört, hadakozzanak megint a kapcsolat ellen, végül mégis maradjanak együtt. Persze tudom. Ez szinte minden romantikus regény/kisregény egyik legáltalánosabb legtöbbször felhasznált sablonja. Mégis... lehetne kicsit árnyaltabban, kicsit jobban eltérhetne Rose saját sablonjaitól.
A romantikus rész pozitívuma, hogy mellékkarakterekként találkozhatunk más Karen Rose regények szereplőivel, picikét betekintést nyerhetünk az ő életükbe, látjuk, hogy van élet a boldogító igen után is.

Másik zavaró tény, de ez nem a könyv, hanem a kiadó hibája, hogy nem a sorozat eredeti megjelenése szerint jelennek meg a regények, hanem teljes össze-összevisszaságban. Érthető/élvezhető az előző részek nélkül is mindegyik regény, de azért engem kissé zavar.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Amelia Hutchins: Escaping Destiny (The Fae Chronicles 3.)
Jó volt, izgalmas és mozgalmas. Ha a szexjeleneteket egy az egyben átugorja az ember (sztem már egyáltalán semmi szükség rájuk, mind tudjuk, mennyire odavan egymásért Syn és Ryder), pörgős, akciódús fantasyt kapunk. Persze most is a legizgalmasabb résznél lett vége az egésznek, így várhatom a következő rész megjelenését. :-/
 

VMV

Állandó Tag
Állandó Tag
A boltkóros sorozaton kívül szinte minden könyvét olvastam, és nagyon élvezem a történeteit. Utoljára a Csörögj rám! könyvét olvastam, és akkor sem csalódtam benne.
Nagyon tetszett nekem is, igen jól szórakoztam végig az egész történeten. Amúgy a boltkóros sorozat nekem is kimaradt eddig...
 

kamilla.86

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor ezt is mindenképpen elolvasom :)

Eddig az összes regényét olvastam az utolsó kivételével, azt majd csak ha megkapom szülinapomra :)
Ő az egyik kedvenc íróm, nagyon szép gondolatai vannak. Eddig a Lány a tükörben az egyetlen, ami nem igazán tetszett, a kedvencem pedig a Bennem élsz.
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Richard Castle: Heat Wave-Hőhullám
Műfaj:
krimi
Saját értékelés: 20%
Vélemény:
Kevés könyv van, amit senkinek semmi szín alatt nem ajánlanék, hacsak nem akarok NAGYON kiszúrni valakivel. Tudniillik rég szenvedtem ennyire egy regénnyel. Ez a terjedelem máskor rossz esetben sem tart 3 napnál tovább, most három hónapig kínlódtam, 10-20 oldalanként félretoltam, és csak azért nem csaptam a falhoz, mert nem az enyém volt.
Azért álltam neki, mert szeretem a Castle sorozatot, de nagyon megbántam. Ahhoz képest, hogy Nikki-t elvileg Beckett-ről mintázták, Rook-ot meg Castle-ről, legfeljebb gyenge imitációnak jók, de annak is csak nagy jóindulattal.
A karakterek felszínesek, a szövegek gyengék, a sztori döcögősen halad, a fogalmazás kriminális. Pedig lehetett volna jó is. A történet ugyan átlagos, de megfelelően megírva egy jó könyv lehetett volna a végeredmény. Ehelyett az egészet elrontja azzal, hogy hülyének nézi az olvasót, és mindent meg/túlmagyaráz. A jelenetek legalább felének pörögnie kellett volna, ehelyett nyűglődős, szenvedős, mert minden egyes szót és lépést részletesen kifejtve meg kellett magyarázni. Arról nem is beszélve, hogy az első száz oldalon a "hőhullám" kifejezés kb oldalanként hatszor elhangzik...
Egyedül azért 20%-ot a legfeljebb 10 helyett mert a festményes történeti szál tetszett. Az ötlet ügyes volt, sajnos a megvalósítás már nem.
Kár ezért a könyvért... igazán kár...
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére