Megválaszolatlan kérdések - félremagyarázott tények...

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
A tiltott régészethez tennék néhány gondolatot.
Az utolsó nagy aszteroida ütközés 65 millió éve volt! Gyakorlatilag kipusztította az életet a Földön! Na de a Föld 4,5 milliárd éves!!! Hány, a mienkhez hasonló, vagy fejlettebb kúltúra alakult ki? Jó példa erre a Szfinksz és Khefren halotti temploma! Mindkettőn látszanak a vízerózió nyomai. Ebbőlaz következik, hogy a piramisok korábban épültek.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
A tiltott régészethez tennék néhány gondolatot.
Az utolsó nagy aszteroida ütközés 65 millió éve volt! Gyakorlatilag kipusztította az életet a Földön! Na de a Föld 4,5 milliárd éves!!! Hány, a mienkhez hasonló, vagy fejlettebb kúltúra alakult ki? Jó példa erre a Szfinksz és Khefren halotti temploma! Mindkettőn látszanak a vízerózió nyomai. Ebbőlaz következik, hogy a piramisok korábban épültek.

Én már csak arra vagyok kiváncsi, hogy hány évnek kell még eltelni ahhoz, hogy a Egyiptom főrégésze Hawass, pironkodás nélkül ki merjen állni a tévé nyilvánossága el és belehazudjon a képünkbe.
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kyra!
Ő már biztosan nem fog kiállni, mert a forradalomba menesztették hivatalából. Ő sokkal inkább showman- ként nyilatkozott, mint régészkênt.
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
"Bocsánat, hogy megzavartam ezt a szép gyűjteménysort az akadékoskodásommal, de az az írás, amit a majákról betettél hemzseg a rosszindulatú hazugságoktól. A tegnapi hidegfront megviselte az idegeimet, csak ezért nem tudtam magam türtőztetni, ne haragudj! Többé nem teszek ilyent! :656:)

*​

Kedves Kyra, nincs okod a mentegetődzni, "akadékoskodj" csak nyugodtan, erről szól a fórum, illetve a topik.:)

Te is leírod a véleményed az olvasottakról, én is.
Inkább arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy túl sok önjelölt "tudós" terem manapság, és még több ostobaság terjed az interneten.
Helyettem talán "nyilatkozzon" Aranyi László, akinek nagyon tisztelem a tudását és munkáját.
Az írás részlete a piramisok köröli hazugságokról, ködösítésekről szól, de ugyanez érvényes szinte minden -az emberiség történetét feltáró - kutató munkára.​


Osiris sírja Egyiptomban és a gízai piramisok

A gizai piramisok építőjeként az „egyiptomi” népet jelöli meg a tudomány, az épületek korára pedig 4500 évet ad meg.
Az élet úgy hozta, hogy Boszniában is felfedeztek egy legalább 17.000 éves piramis-együttest, az egyikükön talált – hasonló korú – felirat pedig szkíta-székely-magyar rovásbetűket tartalmaz.

Elismert és hiteles szakértők a Szfinx (arabul: Abu Hun = Hun Apu) korát legalább 10-13.000 évben, míg a Nagy Piramis, az eredeti alapkőzeten álló magjának korát, 70-100.000(!) évben határozzák meg.
Ezek után mit gondoljunk az 1914-ben felfedezett, majd 1995-ig elhallgatott függőleges aknajárat koráról, melynek mélyén Osir (Osir = ŐS ÚR) Sírja található.
Manapság már vízzel elárasztva.
A lefelé hatoló aknából számos oldalfolyosó indul, keresztül-kasul beszőve a Gízai Platót.
Akár egy teljes panteont is rejthet a felfoghatatlanul régi barlang- és járatrendszer.

A huszadik század elején sorozatban születtek a szenzációsabbnál szenzációsabb régészeti felfedezések.
Gondoljunk csak pl. Tuth-Ankh-Amon sírkamrájának megtalálására, vagy a maya, azték és inka romvárosok nagyközönség előtti megismertetésére.
Ezt követően, nagyjából a világgazdasági válság idején, a helyzet kezdett megváltozni, mind határozottabban uralomra került egy olyan, nemzetek felett álló csoport, melynek meghatározott céljává vált a régészeti leletek kisajátítása, olykor nyílt katonai akcióval történő elrablása, miként az pl. a Holt-tengeri tekercsek esetén történt.

A régészeti leletek megsemmisítése mindennapi gyakorlattá vált, gondoljunk csak az amerikai hadsereg iraki „tevékenységére”, ahol ennek „eredményeként” leletek tízezrei semmisültek meg örökre az emberiség számára, köztük rendkívül ősi hun települések is…

Ahol pedig nem sikerült a leleteket megsemmisíteni, lesöpörni a térképről, ott olyan embereket neveztek ki „régészeti vezetőknek”, - mint pl. Dr. Zahi Hawass - akik az elvárt irányvonalat követik, híven engedelmeskednek a hazugságvár építőinek, legyenek akár Egyiptomban, akár Afganisztánban, akár Magyarországon….

Az idő azonban túlhaladja őket.
A hazugságokat csak mindig újabb és újabb hazugságokkal lehet fenntartani, ehhez pedig igen jól szervezett rendszer kellene.
Maga a rendszer természetesen lehet a végtelenségig jól szervezett, de mivel emberek alkotják, akik hibáznak is olykor, a hazugságvárnak erősen repedeznek bizony a falai.
Olyannyira, hogy egyes bástyái már le is omlottak.

***​

Giza Nagy Piramisai


Lassan megszámlálhatatlan tömegűvé duzzad a piramisok építési módját magyarázni próbáló elméletek száma. A legkülönbözőbb és olykor a legvadabb elképzeléseket olvashatjuk. Viszont minden magyarázat annyit ér, amennyit a gyakorlatban sikerül igazolni belőle, ilyen pedig egyetlen egy sincs. A ma űr- és atomkorszak technikájával nem tudnánk felépíteni a Nagy Piramist. Pláne ha tekintetbe vesszük a kövek olykor több száz km-ről történő odaszállításának módját is.
További problémát jelent a piramisok kora. Mivel megalkotásuk hihetetlen matematikai- és építészeti ismeretet feltételez, ezeket rögzítették is a követbe, meg kellett találni azt a kort, melyben ez egyáltalán lehetséges volt, hiszen a gízai piramisokról nem maradtak fent feljegyzések, nem tudni ki, mikor és milyen célból alkotta azokat.
A „választás” a Nagy Piramis esetében Khufu fáraóra esett, rá ugyan semmiféle ilyen utalás ugyan nem létezik, ám kinek nevét vörössel felfestette az egyik, a királykamra feletti tehermentesítő kamrákat kutató régész.
Ráadásul helyesírási szempontok szerint hibásan. Olyan jeleket alkalmazott, amelyek Khufu korában még nem is léteztek. A hivatalos tudománynak ennyi már elég is volt, hogy építtetőnek megjelölje…

A dolgot tovább bonyolítja, miszerint a mai napig sem sikerült eldönteni egyértelműen, hogy a kváderkövek tekintélyes részét valóban kibányászták és méretre faragták, vagy pedig egyenesen kiöntötték a helyszínen. Nem másból, mint betonból!


image001.jpg

Khufu piramisa. Jól látható, a bejárat magasan a föld felett nyílik.
Ez azért van, mert az eredeti piramismagra számos további réteget húztak,
a földalatti lejárat szögét azonban nem akarták megtörni a későbbi ráépítők.
A piramis eredeti magassága a Királynő-kamráig tartott csak,
majd a következő építési szakaszban emelték fel a Királykamráig
.​


image002.jpg

Khefren piramisa.
Jól látható, itt az eredeti bejáratot kétféleképpen is megtoldották.
Az egyik meghosszabbítás a Khufu piramisának szögét követi, míg a másik
a föld alá tesz egy kerülőt. Ez a piramis állítólag nem tartalmaz kamrákat.


image003.jpg

Menkaure piramisa.
Az előző kettőnél jóval kisebb. Az ábrán a hajdani magot is feltüntettük.
Az eredeti kijárat helyett egy teljesen új folyosót és földalatti kamrát
alakítottak ki. Belső kamrákról nem tudunk.


A gigászi építmények korát végül 4500 évben határozták meg. Igaz, már akkor sejtették, a dolog képtelenség, hiszen a Szfinx és a „Szfinx temploma” ennél sokkal idősebb. (Az eredetileg oroszlántestű és arcú szobor csak jóval később kapott emberfejet.)
Az erózió nyomainak feltárása kimutatta, hogy bizony legalább tízezer évesek.
A Szahara története során a közelebbi múltban csak egyetlen egyszer volt "nedvesebb" periódus, a klímakutatók ezt az időszakot valahol 10-13.000 év között határozzák meg.
Az egyiptológusok próbálkoztak az esővíz marta nyomokat szélfútta vágatoknak bemagyarázni, de arról már elfeledkeztek, a szél nem igazán szokott függőleges irányban rombolni valamit…


image004.jpg

Felülnézetben látható
Osir sírjának bejárati helye
.​



A legmegszállottabb dogmatikusok sem tudtak azonban mit kezdeni Bihari Gábor fényes bizonyításával, miszerint a Nagy piramisokat nem egyszerre, hanem különböző korokban építették, az egyes fáraókat esetleg „restaurátoroknak” lehet tekinteni, ám messze nem építőknek.​


Bihari Gábor igazolta, hogy a Királynő-kamra volt egykor a piramis csúcsán, maga a piramis lépcsőzetesnek épült (eredetileg tehát „peremes”-nek), és az alapjait nagyjából 100.000 (!) éve fektették le.​


Az egyiptomi civilizáció rendkívüli ősiségére egyébként az egyiptomi királylisták is utalnak, ugyanúgy több százezer évnyi beláthatatlan régmúltba visznek bennünket vissza ahogy a sumérok megfelelő listái.
A két lista ráadásul sok tekintetben egyezést mutat.

A gízai piramisok „ura”, Zahi Hawass mindenfajta más véleményt és vélemény-nyilvánítót legyaláz, mely az övétől eltér, és azon régészek számára még az országba lépést is megtagadtatja, akik eltérnek a hivatalos „dogmától”, mint pl. a „szellőzőjáratok” végén a rejtett kamrákat felfedező német professzortól, Gantenbrinktől.
Neki (sem) engedte meg, hogy a „szellőzőaknából” kihozza az ott talált fadarabot, és kormeghatározást végezzen rajta.
Az egyiptomi piramisokat minden áron az egyiptomiak alkotásának kell betudni…., - ami önmagában még nem lenne gond, de akkor meg kellene említeni az egyiptomiak őseit is, akik bizonyítottan kaukázusi népek voltak, .....
Mind a nép nevére, mind a nyelvére utal a "szárnyas napkorong"...


image005.gif

Az egyiptomi "szárnyas napkorong"


image006.jpg

Osir sírjának mélybenyúló aknájának és magának
a sírnak röntgenrajza. Figyeljük meg az egyes szinteken
szerteágazó járatrendszerek kiindulópontját, valamint azt,
hogy a sír körül víz található. (Emlékezzünk Atilla „Föld alá víz alá”
temetésére, ahol hasonló szisztémát követhettek, és a hármas koporsóra is!)
Ez
az ábra az 1914-es feltárások alapján készült.
1995-ben aztán a sírhelyet a középső szintig elárasztották vízzel.


Mit rejt a föld mélye?

Leírások, mondák és „mítoszok” szólnak a piramisokban lévő „titkos” kamrákról, a beléjük rejtett „titkos” iratokról, melyek az emberiség igaz történetét tartalmazzák.
Khufu nagy piramisában számos kamrát találtak, és még számos létét titkolják…, Khefren piramisában egyetlen kamrát sem, Menkauréban úgyszintén.
A nagy piramisok alatt is leltek rejtélyes üregeket, de ezek feltárásával sem jutottak semmivel előbbre.



image007.jpg


1914-ben készült vázlat
Osir sírjának legfelső szintjének feltárási munkálatairól.


1914-ben (miként arról az Illustrated London News 1914. május 30-i száma beszámolt), nagyjából félúton a Nagy Piramis és a Szfinx között sikerült felfedezni egy mélybe nyúló, szerteágazó kürtőt.

Legmélyén egy barlangszerű kialakításban magára Osir sírjára is rábukkantak.


A felfedezésről mélyen hallgattak egész 1995-ig amikor Zahi Hawass egyik tévés interjújában elszólta magát, miközben Graham Hancock könyve kapcsán kérdezgették.​


Akkoriban a Fox tévé be is mutathatott néhány felvételt. Hawass állítása szerint semmi különöset nem találtak ott…. Hogy, hogy nem, ezóta a teljes kamrarendszert elöntötte a talajvíz (!!)



Teljesen logikus, hogy a legnagyobb piramis alatt Egyiptom Ősura, azaz Osir nyugszik.



Azt is tudjuk, a Gizai Platót keresztül-kasul behálózzák a mesterséges és természetes földalatti járatok.​


Mindezt azokból a beszámolókból ismerjük, amikor még mindezekről írni is lehetett.
Ha pedig a Nagy Piramis alatt a legnagyobb ős nyugszik, akkor rögvest magyarázatot találhatunk a teljes gizai piramis-együttes építésének céljára és eredetére. Khefren és Menkaure piramisa ugyanis pontosan ugyanilyen rejtélyes módon, több rétegben épült, alattuk egymással (is) összeköttetésben lévő, titkos kamra- és járatrendszer.
A járatok és kamrák hihetetlenül bonyolult, sok-sok emelet mélységbe lenyúló rendszere több száz hektáron terül el.
A törökországi földalatti városokkal ellentétben (a legismertebb közülük Derinkuyu), ezekben bizonyára sohasem laktak. Egyfajta Szent város lehetett, az „Istenek” földi nyughelye.
A föléjük emelt piramisok egyrészt jelölésként, másként védelemként is szolgáltak.

image008.jpg


1914-ben készült vázlat Osir sírjának legfelső szintjének
feltárási munkálatairól.​

Ha a dolog így áll, akkor a Khefren piramis alatt Isisnek kell nyugodnia, a Menkauré piramis alatt pedig Hórusznak.​

Azaz a piramisépítők az ősöknek, a „Szentháromságnak” emeltek emléket, miközben sírjukat egy-egy piramissal jelölték, „nagyságuknak” megfelelően.

Akkor miért is éppen az Orion övét jelképezi a piramisok elhelyezkedése?

Erre már a kérdésben is ott a válasz. Orion = URI HON, vagyis éppenséggel azt a csillagképet „építették fel” piramisokból a Földön, ahonnan az alattuk nyugvó ősök érkeztek!
Ismerkedjünk meg a témánk szempontjából fontos nevek helyes hangzósításával!

ORION = ÚRI HON
OSIR (Egyiptom Főistene) = ŐS ÚR - (szimbóluma a Nap –, a Napatya, Rá vagy Ré)
ISIS (Osir felesége) = ŐS ŐS (Mindenek Őse) – (Azonos a Földanyával -, csillaga a Vénusz, illetőleg a Szíriusz)
HORUS (Osir és Isis fia) = HOR (magas, kiemelkedő) ŐS – (Azonos a Holddal/?/)

Most nézzük a gízai piramisok neveit:

KHUFU = ÉG(I) FŐ
KHEFREN = ÉG(I) FŐ ÚR NŐ
MENKAURE = MÉN (férfi, aki az) ÉG URA


Ez a fajta szentháromság-felfogás tökéletesen azonos a sumér szentháromság-felfogással.

Ezért kell tehát hallgatni az alkotás céljáról, az alkotás mibenlétéről és az alkotók kilétéről….

*​

image009.jpg

Osir sírjának harmadik szintje.
A szemközti falon jól láthatók a szkíta-...rovásjelek.


Pontosan ugyanezt a hármas piramisrendszert találjuk meg a kínai földpiramisok esetében, a boszniai, legalább 17.000 éves hármas piramisnál, és a Teotihuacanban is.
Az ottani piramisok kb. 10.000 évesek.
Az elrendezés azonban kissé eltér. Emellett valamennyi helyszínen hatalmas alagútrendszer is fellelhető.
/Magyarországon, a Pilisben is megvoltak (megvannak?) a magunk piramisai is. Vajon valaha feltárhatók lesznek?/



image010.jpg


A FOX tévé röntgenrajza Osir sírjáról.
Az egyes szintekről elágazó járatok kiindulási pontjait


Tanulságként összefoglalhatjuk: amíg egy, a világűrből érkezett „isten” csak a helyi népek „legendáiban” él, addig nincs nagy baj, még akkor sem, ha netán ennek a legendának megtalálják a sírját (ugyanis maga Hérodotosz is megemlíti létezését), hiszen rá lehet fogni, „szimbolikus” sír.
A gondok akkor kezdődnek, amikor kiderül, ennek a „Földre szállt istennek” a sírja esetleg százezer éves, azt pedig, hogy a sírjára rovásírással van felírva a megjelölés, az már több mint kínos.
Árasszuk hát el gyorsan vízzel, míg még nem késő, és netán kiderül a történelmi igazság…



***​


Forrás: Aranyi László honlapja,
saját fordításaiból
Kedves Mindenki!
Én több évtizede foglalkozom Egyiptommal magánszórakozásból. Megragadta a figyelmemet a rovásírás/ékírás. Kicsivel régebbről kezdeném. És ez talán az UFO kérdést is magyarázza.
Érdekelt, hogy hogyan népesült be a Nílus völgye. Röviden két irány adódott, az egyik a Nílus forrásvidéke felöl, a másik pedig a moszasni Szaharán keresztül. (A Taszili hegység is megérne néhány bejegyzést). Most az írás miatt csak az elsővel foglalkozom.
Mint tudjuk a Föld kéreglemezei folyamatosan mozognak. Hol szétválnak, hol összeütköznek. A mai Indiai óceán helyén terült, ha jól emlékszem a nevére, Godvana. Ez kb. 200-250 millió évvel ezelött kezdett feldarabolódni, és kezdett kialakulni a Föld jelenlegi képe. A középső része viszont lesüllyedt. Ez a folyamat ma is tart, egyes szigetek el fognak tűnni.
Az érdekelt, hogy mi lett az ezen a süllyedő szárazföldön élő népekkel? Kezembe került a Föld óceánjainak térkêpe és érdekes volt látni, hogy a nagy folyók, pl. A Kongó medre a jelenlegi parttól többszáz km- re követhető az óceáni alapzaton, tehát az valamikor a föld felszine volt. Megvizsgálva az Indiai óceánt azt tapasztaltam, hogyha a vízszint csak 150 m-el alacsonyabb volt, akkor Godvana két irányban is elhagyható volt részben a Tigris és Eufrátesz volgye felé, másrészt Afrika felé. Nem kizárható, hogy az Egyiptomiak és a Sumérok ősei közösek voltak. Nagyon sok közös szavuk, ill. tudományos ismeretük van, pl. Matematika és a geometria területén.
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
******

A Tunguzka-esemény ről csak annyit, hogy korabeli szemtanúk elmondása szerint az "objektum" nem lezuhant, vagy becsapódott, hanem ellipszis mozgással közeledett, magyarul: körözött, és nem csapódott be, hanem felrobbant a földreérés előtt.
Vagyis manőverezett, ami irányításra enged következtetni.
A letarolt környék is ezt bizonyítja.
/a fák azonos irányba dőlése/

A többin lehet tovább fantáziálmi.

A "dänikenes" fantazmagóriák pedig nem is annyira légből kapott marhaságok.
Sokkal inkább hihetőbbek, logikusabbak az elgondolásai, mint a sztár régész, Zahi Hawass átlátszó hazugságai.
Sajnos ez alapvetőtévedés! A METEORIT nem volt elég nagy és a beesési szög sem volt megfelelő a becsapódáshoz. Ezért a meteorit mintegy tíz km-es magasságban felrobbant és a robbanás egylepke formájú területen dőltek ki a fák! Ez a forma csak egy adott beesési szög esetén alkul ki.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Kyra!
Ő már biztosan nem fog kiállni, mert a forradalomba menesztették hivatalából. Ő sokkal inkább showman- ként nyilatkozott, mint régészkênt.

Ő hála a Jóistennek! Bár nem tudom akkor honnan ásták elő minap azt a tévériportot, amiben azt mondja, hogy "bebizonyítottuk, hogy Kheopsz építette a Nagy Piramist!" :mad:
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Sajnos ez alapvetőtévedés! A METEORIT nem volt elég nagy és a beesési szög sem volt megfelelő a becsapódáshoz. Ezért a meteorit mintegy tíz km-es magasságban felrobbant és a robbanás egylepke formájú területen dőltek ki a fák! Ez a forma csak egy adott beesési szög esetén alkul ki.

Így is lehetett, de te sem voltál szemtanú, meg én sem. Lehetett meteor, meg lehetett más is, rengeteg teória van és nem olyan biztos egyik sem. A szemtanúk már rég meghaltak, de amelyiknek a szavait annó megörökítették, azok sok furcsaságot mondtak. Érdekes még az is, hogy azóta is megmenekültünk néhány veszélytől... Szerintem valakik vigyáznak ránk, mert én ennyi véletlenben nem hiszek. Még atomtöltetekkel is elbánt valaki...
clear.png
Na én benne/bennük bízom, nem azokban akik nagyképűen handabandáznak az ENSZ-ben, meg egyik vagy másik "földi birodalomban".
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
Így is lehetett, de te sem voltál szemtanú, meg én sem. Lehetett meteor, meg lehetett más is, rengeteg teória van és nem olyan biztos egyik sem. A szemtanúk már rég meghaltak, de amelyiknek a szavait annó megörökítették, azok sok furcsaságot mondtak. Érdekes még az is, hogy azóta is megmenekültünk néhány veszélytől... Szerintem valakik vigyáznak ránk, mert én ennyi véletlenben nem hiszek. Még atomtöltetekkel is elbánt valaki...
clear.png
Na én benne/bennük bízom, nem azokban akik nagyképűen handabandáznak az ENSZ-ben, meg egyik vagy másik "földi birodalomban".
A meteorit nagyságat, pályáját és a robbanás magasságát az oroszok modellezték. Csak egy adott beesési szög, méret, és földtől való távolság esetén alakult ki a tunguszkai pusztulás képe!!! Az is birtos, hogy nem volt becsapódás, mert nem volt kráter. Nagyon meggyőző volt a kisérletezés!
Hawast pedig Mubarakkal együtt menesztették, nem tudom milyen riportban szerepelhetett.
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
******

A Tunguzka-esemény ről csak annyit, hogy korabeli szemtanúk elmondása szerint az "objektum" nem lezuhant, vagy becsapódott, hanem ellipszis mozgással közeledett, magyarul: körözött, és nem csapódott be, hanem felrobbant a földreérés előtt.
Vagyis manőverezett, ami irányításra enged következtetni.
A letarolt környék is ezt bizonyítja.
/a fák azonos irányba dőlése/

A többin lehet tovább fantáziálmi.

A "dänikenes" fantazmagóriák pedig nem is annyira légből kapott marhaságok.
Sokkal inkább hihetőbbek, logikusabbak az elgondolásai, mint a sztár régész, Zahi Hawass átlátszó hazugságai.
Sajnos ez tévedés! A meteor a földfelszinhez képest nagyon alacsony szögben érkezett, és kb. 10 km magasságban robbant fel, és a fák a robbanás epicentrumától kifelé dőltek! A pusztítás egy pillangó formajú alakzaton történt.
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebből is látható, hogy szükség van hosszabb hozzászólásokra, mert úgy látom, röviden nem értetted meg. Tehát kissé részletesebben:
Te Danikent idézve (Hapgood és Strachan nevét ugyanis először ő keverte bele a dologba, vagy negyven évvel ezelőtt) ezt írtad:

Várkonyira hivatkozva pedig ezt:

Én arra próbáltam felhívni a figyelmedet, hogy egyrészt Elephantine szigete a Nílus folyásirányához viszonyítva az asszuáni gát alatt van, tehát nem boríthatja el a duzzasztómedence vize (és nem is borítja el, ha bemész egy utazási irodába, talán még befizethetsz oda egy "last minute" útra), és amint a műholdképen megnézheted, az alakja sem hasonlít elefántra. (Azt csak utólag tenném hozzá, hogy a sziget első egyiptomi említése az Óbirodalom idejéből származik (akkor hódították meg a területet), a földmérésről pedig - a piramisokból ítélve - már akkor is tudtak egy keveset;), tehát nem kellett volna repülőgép a sziget alakjának meghatározásához.)
Másrészt pedig Syene városa, "ahol Eratoszthenész kiszámította a Föld kerületét", azonos a mai Asszuán városával, ami Elephantine szigetétől néhány kilométerre fekszik, tehát ha Elephantine szigetét nézve feltekered a Google Earth zoomját, ellenőrizheted Däniken állítását is. (Ha ez problémát okozna, elárulom a végeredményt: akármilyen távolságból is nézed, a Föld görbülete miatt nem látszik az Antarktisz, és Dél-Amerikából is csak Brazília legkeletibb része.)
Yeti108-hoz intézett kérdésedre válaszul: Várkonyi a "Sziriat oszlopai" első verzióját valamikor 1940 körül írta, de az asszuáni gát említése már nyilván csak az 1972-es átdolgozott változatba kerülhetett bele.
Annyival szeretném kiegészíteni, hogy a térkép egy olyan nézőpontból ábrázolja a partvonalakat egy "üveg geoidból néznénk kifelé! Ez a pont Kairó alatt van a Föld belsejében
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
******

Igazad is van, meg nem is.
Biztosat tényleg nem tudhatunk, holott szerintem már rég "megfejtették" a nagy rejtélyt, csak épp nem publikus az eredmény.

A számunkra elérhető geológiai eredmények semmitmondóak, ezért nem is tartom fontosnak a magyarázatokat.

Néhány "apróság" ami ellentmondó:

Azért csak cirka húsz év után kezdtek tapogatozni, mert nehezen megközelíthető, egyéb akadályok, etc....

Nem igaz !
A terület sugárfertőzött volt.

Csak a néhány milliónyi fa dőlt és égett el, és egy tucat rénszarvas, valamint egy-két ember vesztette életét.

Nem igaz.
Rengeteg ember és állat pusztult el, a messzebbben lévő helyeken is sok élőlény szenvedett sugárfertőzésben, amit a korabeliek leírásai szerint "járványnak" könyveltek el.

Korabeli dokumentumok így említik: csak a "járvány" elmúltával merészkedtek a területre.

/nem véletlenül nen mentek csak húsz évnyi idő után/

Az eseményt leíró szemtanúk elmondása alapján: láttak egy óriási "tűzgömböt", viszont láttak egy henger/cső alakú "valamit" is, ami a leírások alapján:"manőverezéssel" közeledett.

Ezekből akár -/vagy leginkább/- arra lehet következtetni, hogy valóban egy aszteorida közeledett/közeledhetett a Föld felé, de a becsapódását vami vagy valaki megakadályozta.

Az óriási robbanás egyértelműen iszonyatos erejű nukleáris töltetre enged következtetni.
Ennek ellenkezőjét még nem bizonyították, vagy legalábbis nem kötötték az orrunkra.

Az nyilvánosságra hozott mérési eredmények csupán arra adnak némi magyarázatot, hogy mi nem lehetett...!

Összehasonlító méréseket végeztek bizonyított meteor kráterekből, amiket hasonló időpontra datáltak.

A Tunguzkán nem találtak száz évesre becsülhető becsapódási nyomokat.

Aztán jött a sokkolt kvarc. /Szibéria dugig van ilyenekkel, de azt nem a "Tunguz meteor" hozta létre./
A "sokkolt kvarc" előfordulása azzal a jeletőséggel bír, hogy amennyiben van a környéken "C", azaz szenet tartalmazó üledék, azokban a nagy hőmérséklet és nyomás hatására gyémánt alakukhatott ki.

A másik, hogy sokkolt kvarcot nukleáris robbanás is létrehozhat.
Kísérletekkel bizonyított.

A következő a kis Csalkó tó.
"Ő" már rég megvolt a tunguz robbanás előtt is cirka 100 évvel, sőt már sokkal régebben is.
A formája sem kürtő alakú, hanem ugyanolyan, mint sok "rokona", inkább hosszűkás, oválisnak mondható.

Ez még persze nem zárja ki azt, hogy az olasz geológusok valóban találhattak benne meglepő dolgokat.

Az iszonyatos erejű robbanás többszáz kilométerre igencsak átmozgatta a környéket, és juthattak érdekes dolgok a tavakba, mocsarakba.

A többi teóriával nem érdemes foglalkozni, egyik bárgyúbb, mint a másik.


Umaksuman:

"ha egy a Föld mélyéből induló konvekciós feláramlás egy kontinentális pajzsba ütközik és átégeti azt, előfordulhat, hogy a vastag üledékrétegből felszabaduló illékony gőzök-gázok a hatalmas nyomás hatására olyan sebességgel törhetnek ki a kőzetek repedésein át, hogy a magukkal sodort anyag egy részét akár Föld körüli pályára is juttathatják, akárcsak Verne ágyúja a lövedékét."

Verne biciklin is elkarikázott a Holdig.:D - /elméletben/
Egy gázkitörés nem tud olyan méretű pusztítást okozni, mint egy nukleáris bomba.

/ Utólagos számítások szerint a robbanás a hirosimai bomba energiájának ezerszeresét szabadította fel, vagyis körülbelül 15-25 megatonna (a források eltérnek) konvencionális robbanóanyagnak megfelelő intenzitású volt.
A Föld számos szeizmológiai állomása regisztrálta a rezgéseket; az eseménytől 500 kilométerre délnyugatra húzódó transzszibériai vasút sínpárja felemelkedett és meggörbült.
Az explóziót követő mágneses vihar négy órán keresztül tartott, s a fényjelenségeket még Portugáliában, Írországban és Nagy-Britanniában is észlelték.

- a keletkezett légnyomásfront átlagsebessége meghaladta az ezer kilométert óránként./


Miután "volt szerencsénk" megismerni a Hirosímára ledobott bomba "teljesítményét", innentől lazán összevethető a tunguz robbanás erőssége és lehetséges "fajtája".

A továbbiak megismerése azon múlik, hogy az illető urak, hölgyek meddig óhajtanak még hazudozni a világnak, és mi meddig vagyunk hajlandók "lenyelni a békát".
Egy kicsit el kellene mélyedni az atomfizikában! Ha lett volna nukleáris bomba 1908-ban, és azt ott és akkor felrobbantották volna, azt ahosszú felezési idők miatt ma is mérni lehetne!
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
Kutya úr nevében nem tudok nyilatkozni, de pl. a Scientific American magyar kiadásában valamikor 1985 környékén már volt egy hosszú cikk a témáról, tehát nagyon dilettáns módon próbálták eltitkolni:).
Az "ősi civilizáció" kifejezés egy ilyen fórumon megtévesztő lehet, mert egyesek rögtön atlantisziakra, lézerszikére, meg antigravitációs talicskára fognak gondolni. Pedig az objektumok kivitele, és a környékükön található települések leletei azt mutatják, hogy egy valóban ősi, de kőkorszaki szintű civilizáció emlékeiről van szó.
Most, hogy már a 17. Lapját olvasom ennek a topicnak az a képzetem támadt, hogy többnyire belemagyarázasokról szól a topic, ami mi sem bizonyít jobban, hogy minden tárgyi emlék keletkezését a homo sapiens korára teszik, pedig a Föld 4,5 milliárd éves! A homo sapiensről ill. elódeiről senki sem állítja, hogy 3 mjllió évnél régebbi leletek vannak. Viszon a legutolsó kipusztulás 65 millió évvel ezelött volt! (Mexikói öböl). Akár 20, a mienkéhez hasonló civilizáció kialakulására is volt idő!
Azt hittem itt magukkal a leletekkel fogunk foglalkozni, pl. Puma Punk, és hogy miért nincs több lelet? Hogyan készültek pl. a piramisok, vagy pl. A Szfinx melletti Khefren vörös gránit altemplom a "hajlított, szabálytalan" formájú kőtömjeivel. És még hosszan sorolhatnám.
Még egy gondolat a magyarságról. Én részben egy erdélyi faluból származom, ahol trianon után sem volt román lakosság és ma is csak három román él ott! Másrészröl egy kisalföldi ötnemzetiségű faluból ahol rengeteg szalmakazal volt minden nyáron! Tehát a magyarságot a gondolkodás mód és az azt kifejező nyelv határozza meg. Erről évekkel ezelőtt volt egy érdekes rádióműsor, ami viszont éjjel ment és valószínűleg nem sokan hallgatták!
Javasolnám a jovőben tárgyi emlékskkel foglalkozni, mert iratokra, pl. Biblia, támaszkodni nem igen lehet, mert a Biblia könyveiről Nagy Konstantindöntött saját politikai érdekeinek megfelelően, aki egyébként pogány volt.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Most, hogy már a 17. Lapját olvasom ennek a topicnak az a képzetem támadt, hogy többnyire belemagyarázasokról szól a topic, ami mi sem bizonyít jobban, hogy minden tárgyi emlék keletkezését a homo sapiens korára teszik, pedig a Föld 4,5 milliárd éves! A homo sapiensről ill. elódeiről senki sem állítja, hogy 3 mjllió évnél régebbi leletek vannak. Viszon a legutolsó kipusztulás 65 millió évvel ezelött volt! (Mexikói öböl). Akár 20, a mienkéhez hasonló civilizáció kialakulására is volt idő!
Azt hittem itt magukkal a leletekkel fogunk foglalkozni, pl. Puma Punk, és hogy miért nincs több lelet? Hogyan készültek pl. a piramisok, vagy pl. A Szfinx melletti Khefren vörös gránit altemplom a "hajlított, szabálytalan" formájú kőtömjeivel. És még hosszan sorolhatnám.
Még egy gondolat a magyarságról. Én részben egy erdélyi faluból származom, ahol trianon után sem volt román lakosság és ma is csak három román él ott! Másrészröl egy kisalföldi ötnemzetiségű faluból ahol rengeteg szalmakazal volt minden nyáron! Tehát a magyarságot a gondolkodás mód és az azt kifejező nyelv határozza meg. Erről évekkel ezelőtt volt egy érdekes rádióműsor, ami viszont éjjel ment és valószínűleg nem sokan hallgatták!
Javasolnám a jovőben tárgyi emlékskkel foglalkozni, mert iratokra, pl. Biblia, támaszkodni nem igen lehet, mert a Biblia könyveiről Nagy Konstantindöntött saját politikai érdekeinek megfelelően, aki egyébként pogány volt.

Van még itt hasonló topik. Nem tudom te hogy vagy vele, de itt nem szakemberek törik a fejüket azokon a különös dolgokon, amelyeket nehéz elhinni a fősodrású tudománynak. Inkább olyanok, akiket érdekel és sokat olvastak róla.

http://canadahun.com/temak/a-régmúlt-emlékei.34220/page-3
 
Utoljára módosítva:

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
****

Nem látom értelmét a további vitának.
Annak sem, hogy teletunkoljam a topikot hivatkozások linkjeivel.
Felvetek néhány elgondolkoztató dolgot, és ahogy én rá tudok keresni, ugyanúgy megteheti bárki.

Eszement hülyeséget eleve nem "dobok" be.

Képzett emberek százai vitatkoznak az eddigi szemlélet változtatásán, és főleg ezeknek a kutatásait, véleményeit, elgondolásait szeretném gyűjtögetni.
Mivel ezen a fórumon sokan vannak, akik hozzáférhetnek - és főleg le is tudják fordítani - külföldi szakirodalomhoz, bátorkodtam remélni, hogy több ország szakmai véleményét megismerhetjük.

Te ahogy látom a lebetonozott elmélet híve vagy, én szívesebben olvasom azokat, akik megpróbálnak gondolkozni, nem szolgalelkűen követni azt az utat, amit ránk akarnak erőltetni.

Egyre több bizonyíték kerül elő, -sokat közülük már cirka száz éve - de emlegethetek többszázat is - hagynak porosodni - amik sürgetik az egész eddigi bebetonozott elméletek újra gondolását.

Ez szól az egész amerikai "őstörténelemről", a magyarok őstörténetéről, az angolok, a mai Törökország területéről, Afrikáról, Ázsiáról, Ausztráiláról, aminek pl. szintén teljesen félre datált az egész történelme.

A Google fordító segedelmével ma már az összes fellelhető irodalom átböngészhető, és az a bizonyos történelem átgondolás bizony "globális" óhaj.
Sok neves és lelkes kutató szerint a történelem hamisítás nem csupán századunk vívmánya, hanem valahol ott kezdődött, amikor a katolicizmust a világra erőltették, a Bibliát pedig nem le - hanem kifordították, átírták a mindenkori hatalom szolgálatára.

Régen eretneknek kiáltották ki azokat akik tovább akartak lépni, ma ez a "szakszöveg":
"Személyének és munkásságának megítélése vitatott az akadémikus tudománnyal szembehelyezkedő állításai miatt."​

A lényeg pedig az, hogy részemről többre becsülöm a "lázadók" igazság keresését, mint az "egykövet fújó" beszari, megalkuvó bólogató jános tudóskák dicső elődeiktől átvett "véleményeit", akiknek nem a megismerés a célja, hanem a puszta kis luxus életvitelük biztosítása.​


.​
Visszatérnêk a topic címéhez, megválaszolatlan kérdések! Az egyik babiloni városban az utcák tengelyében olyan csővezetéket találtak ami úgy készült, hogy az utca alatt hosszában fúrtak/ástak egy lyukat és ebbe helyezték el a csöveket! Kérdés, hogy tudták nyílegyenesen kifúrnia lyukat a föld alatt? Fentről kiásni nem lehetett, mert mélyen volt. És most szeretnék rámutatni, hogy itt a topicban is az egyes kérdésekkel a mai eszünkkel és ismeretanyagunkkal keressük a válaszokat. Pedig a jó módszer az, hogy megpróbálunk az adott kor emberének a fejével gondolkodni. A nagy civilizációk emberei már hasonló képességekkel rendelkeztek mint mi. Pl. A nőgyógyászati műszrek ma is az Imhotep által tervezettekhez hasonlítanak.
Az általam feltett kérdés megoldása annyira egyszerű, hogy az emberek döntő többsége nem gondol rá. A lényeg, hogy a régi korok problémáinak megoldásán nem mai emberként kell gondolkozni!
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyival szeretném kiegészíteni, hogy a térkép egy olyan nézőpontból ábrázolja a partvonalakat egy "üveg geoidból néznénk kifelé! Ez a pont Kairó alatt van a Föld belsejében
Kösz, ez sokat segített a térkép korának meghatározásában. Ezért én csak annyiban szeretném kiegészíteni a kiegészítésedet, hogy készítésének időpontja valamikor kr. u. 3197 (a neutrínó-radar rendszerbe állítása) és 3209 (a 2. brazil-izraeli határháborút lezáró békeszerződés) közé kellett hogy essen, mert ez utóbbi úgy módosította a 3170-ben megállapított kontinentális lemezhatárokat, hogy Kairó Addisz-Abeba elővárosa lett, az Antarktiszt pedig néhány ezer kilométerrel északabbra tolva Brazilentinához csatolták. A spanyol és portugál hitetleneket emlegető arab szövegeket pedig nyilván csak a Hamász-Betyársereg időterroristái hamisították rá a térképre valamikor a XV. században, hogy szívassák vele a későbbi izraelieket, történeti alapot kreálva a határmódosításhoz.:)
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
Kösz, ez sokat segített a térkép korának meghatározásában. Ezért én csak annyiban szeretném kiegészíteni a kiegészítésedet, hogy készítésének időpontja valamikor kr. u. 3197 (a neutrínó-radar rendszerbe állítása) és 3209 (a 2. brazil-izraeli határháborút lezáró békeszerződés) közé kellett hogy essen, mert ez utóbbi úgy módosította a 3170-ben megállapított kontinentális lemezhatárokat, hogy Kairó Addisz-Abeba elővárosa lett, az Antarktiszt pedig néhány ezer kilométerrel északabbra tolva Brazilentinához csatolták. A spanyol és portugál hitetleneket emlegető arab szövegeket pedig nyilván csak a Hamász-Betyársereg időterroristái hamisították rá a térképre valamikor a XV. században, hogy szívassák vele a későbbi izraelieket, történeti alapot kreálva a határmódosításhoz.:)
Miután én nem rendelkezem a jovőbelátás képességével csak azt tudom ajánlani, hogy ellenőrizd a kiegêszítésemet! Biztosan megtudod oldani.
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
Megoldottam. Nincs olyan földfelszín alatti nézőpont, amiből nézve Dél-Amerika összeérne az Antarktisszal.
Miután ez a világ legtöbb vitát kiváltó térképe sokmindent lehet olvasni róla! Itt egy részlet: "A legszenzációsabb felfedezés még hátra van. De előbb egy rövid esetleírás: az ötvenes években a térképet a világ legnagyobb földrajztudósai (Hapgood, Arlington, Mallery, Walther, Lineham stb.) vizsgálták, majd az USA haditengerészete térképészeti intézete a legmodernebb műszerek bevetésévelt tette ugyanazt. 1958-ban világossá vált, hogy a térképet olyan rendkívüli pontosság jellemzi, amit a modern tudomány és technika csak a légifényképezés bevezetésével ért el. Feltehető-e ezek után, hogy akik azt készítették, valamikor 1513 előtt – azok repülőgépe(ke)t használtak? A másik bomba akkor robbant, amikor kiderült: a térkép ennek ellenére több helyen „hibás”, a valóságtól eltér. Például az Antarktisz egyik csücske összeér a dél-amerikai Tűzfölddel: Piri Reis egy földnyelvet rajzolt oda; ahol ma tenger hullámzik. És több antarktiszi parti ponton szárazföldet ábrázol ott, ahol ma másfél kilométeres jégtakaró található. Tévedésről van szó tehát? Nem – és ez az igazi szenzáció! A geológusok földtörténeti és egyéb adatok összevetése után kijelentették: a térkép a valóságot ábrázolja – de nem az 1513-as, hanem a 11 000 évvel ezelőtti valóságot!"
Egyébkênt én nem írtam olyat, hogy a két földrész összeér! Vagy ezt nem is nekem akartad válaszolni?
 
Oldal tetejére