Megválaszolatlan kérdések - félremagyarázott tények...

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
A Nagy Piramisról hosszú időn keresztül köztudott volt, hogy az elsőként megépült egyiptomi piramis. Aztán, amikor már az ég világon semmi érthető magyarázatot nem tudtak adni arra, hogy miért ez az legtökéletesebb, a többi meg csak dugadőlt utánzat, akkor addig játszadoztak és egyezkedtek kitűnő tudósaink, míg sikerült megfordítani az időrendet, azt állítva, hogy az összes többi csak próbálkozás és azon gyakoroltak a zseniális egyiptomi mérnökök...

Khufuról, mint a piramis "építőjéről" meg annyit, hogy aki képes volt egy ilyen gigantikus emlékmű megépítésére, az egyetlen sort, egyetlen festményt egyetlen szobrot vagy feliratot nem hagy magáról a piramisban? De még másutt sem. Ez az egy 6,5 x 2,5 cm-es szobrocska maradt róla:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6f/Khufu_CEM.jpg/220px-Khufu_CEM.jpg
valamint egy sztélé, ami most a kairói múzeumban van ez áll rajt: „Ő találta a Piramis Asszonyának, Ízisznek Házát (templomát), a Szfinx Háza mellett, északnyugatra Rostau (Roszetau) urának, Ozirisznek Házától, és építette piramisát ezen istennő temploma mellé és építette királyi lányának, Henutszennek piramisát is ezen templom mellé.” (S. Hassan fordítása alapján).
Ez itt az Ízisz templom romja, közvetlenül mellette pedig Kheopsz lányának piramisa... http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/small/67277837.jpg

Tudod aki nem látja a különbséget az vak.

Arról már nem is beszélek, hogy egy időben még a Szfinxet is szegény Kheopszra fogták.
Kedves Kyra!
Miből gondolod, hogy Kufu piramisa az első, és ez köztudott????
Szerintem a hivatalossorrend szerint Dzsoszeré az első, bár én nem értek egyet a piramis építések időpontjával!
Maga a Dzsoszer piramis önmagában is megér egy blogot, mert ez a legizgalmasabb! Ha csak annyit mondok, hogy kvantumfizikusok vizsgálják a piramis alatti járatokat, termeket! Ez a piramis szerintuk az emberi tudat befolyásolására készült!
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy veszem észre, hogy Téged zavar a más véleménye, hiszen még saját magadnak is ellentmondsz, ha valaki veled ért egyet! Egy korábbi hozzászólásodban pont Te vetetted fel, hogy nincs olyan nézőpont sem a földön kívűl, sem belül, ahonnan úgy látszana, hogy a két kontinens összeér! Az idézetem erről szólt, és most azt mondod, hogy sosem mondtad, hogy hibás! Legalább légy konzekvens a saját véleményedhez.
Én pedig úgy veszem észre, hogy Te vagy nem érted a magyar nyelvet, vagy nem olvasod el nem csak a más hozzászólásait, de időnként még a sajátjaidat sem. Az "Én sosem vitattam, hogy a térkép hibás" a magyar nyelvben azt jelenti, hogy egyetértek veled is, mikor azt állítod, hogy a térkép hibás. És értelemszerűen nem értek veled egyet akkor, mikor a térkép hibás voltát valószínűsítő állításomat olyan szerzőket idézve vitatod, akik szerint "a térképet olyan rendkívüli pontosság jellemzi, amit a modern tudomány és technika csak a légifényképezés bevezetésével ért el", tehát valójában nem is hibás, hanem a 11000 évvel ezelőtti valóságot ábrázolja. De mivel garantáltan hiteles 11000 éves térképet nem tudok mutatni, azt hittem, a mai térképek, és a geológiai változások általad is ismert és hivatkozott sebességének összevetése számodra is érthető érv lesz a véleményem mellett.

Annyit tudunk, hogy Piri legalább 20 térképet felhasznált, köztük időszámításunk elöttieket is.
Nem igaz. Azt is tudjuk (már aki tudja), hogy ezek közül melyiket a térképének melyik részéhez használta, mert ez is rá van írva a megmaradt darabra. Eszerint pedig a vitatott részhez spanyol és portugál "hitetlenek" munkáit használta.

Arról, hogy egy óvodás mit ismer fel két okból sem tudok nyilatkozni, mert olyan régen és olyan rövid ideig voltam óvodás, (Be sem tudtak vinni, egyszer még a villamos forgalom is leállt, mert a tesóm nem tudott elvonszolni a sinekről) hogy nekem az óvodában idejük sem lett volna megmutatni Piri térképét.
Úgy látom, ezt a kifogásomat sem értetted meg, ezért megpróbálom egy kicsit szájbarágósabban elmagyarázni. A partvonalak, mint sok más, a természetben megfigyelhető struktúrák is, jellegzetesen véletlenszerű, de méretskála-független, és önhasonló alakzatokat tartalmazó fraktális formát követnek, amiben az ember ösztönösen, ránézésre felismeri a "természetes" eredetet. Piri reisz térképén az "Antarktisz" partvonalának finom mintázata viszont annyira eltér ettől, hogy azt egyrészt még egy gyerek is rögtön észrevenné (már ha venné a fáradtságot, és ő maga is megnézné a térképet, nem csak a dadus néni meséire hagyatkozna), másrészt tudomásom szerint sehol a Földön nincs is ilyen mintázatú partvonal.

Nem kellett kiszámolnom semmit, mert a Föld kéreglemezeinek mozgását pontosan meg lehet állapítani a műholdak adatai alapján. Ha kivágod a kontinenseket egy térképből, akkor magad is összeállithatod Godvánát! Ha nem tudod mi az ird be a googleba. Ezen kívűl léteznek a kéregmozgást modellező szoftverek amivel megnézhető, hogy hogyan fog kinézni a Föld százazfoldje 200-300 millió év múlva.
A kiszámolást azért javasoltam, hogy mindenki számára világos legyen: az általad megadott elmozdulási sebességgel 11000 év alatt a két kontinens nem távolodhatott el egymástól ennyire, több mint 1000 kilométernyire.
Azt viszont örömmel látom, hogy Te már utánanéztél, mi is volt az a Gondwana szuperkontinens, és már nem kevered össze a mesékben szereplő, az Indiai-óceánban a geológiai jelenkorban elsüllyedt kontinenssel, mint ahogyan azt egy korábbi hozzászólásodban tetted. Ha ezek után neked meglepetést okozott, hogy ez a szuperkontinens egykor az összes jelenlegi déli földrészt magába foglalta, az érthető, én is így voltam vele, mikor tizenéves koromban először láttam ilyen rekonstrukciót.:)
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Umasukman!
Lehet hogy kotekedésnek tűnik de úgy látom nem vagy tisztában a kéreglemezek mozgásával, és annak hatásaival. Nagyon nagyot tévedsz!
Kedves Maatkare!
Lehet, hogy kötekedésnek tűnik, de úgy látom, nem vagy tisztában a kéreglemezek mozgásával, és annak hatásaival. Nagyon nagyot tévedsz!
A kéreglemezek úgy viselkednek, mint a vízen úszó nagyon nagy jégtáblák, és a jó közelítéssel képlékenynek tekinthető földköpeny anyagán úsznak. Két fő fajtájuk van: a kisebb sűrűségű kontinentális lemezek, mint pl. Eurázsia és India, amik ütközéskor általában egymásra torlódnak, és főleg üledékekből álló hegységeket képeznek, mint pl. a Himalája. A nagyobb sűrűségű óceáni lemezek folyamatosan keletkeznek az óceánközépi hátságoknak nevezett vulkanikus struktúráknál (ilyet pl. Pitti gugli-képén is láthatsz a Dél-Amerikát és az Antraktiszt elválasztó Drake-átjáró közepe táján), és távolítják egymástól a szomszédos kontinentális lemezeket, amiknek nekiütköznek. Ahol pedig egymás, vagy egy kontinentális lemez alá buknak, ott többnyire mélyen belesüllyednek a földköpenybe, részben megolvadnak, és anyaguk a fölöttük lévő kérget áttörve olyan vulkanikus hegyláncokat hoz létre, amiket pl. a Tűzföld és az Antarktiszi-félsziget közötti több ezer kilométer hosszú szigetíven láthatsz.
Ebből következik az is, hogy "Gondwana maradék része" nem képezi az Indiai-óceán fenekét, az egy sokkal fiatalabb, egészen más anyagból való óceánfenéki kéreglemez.
Azt viszont én is úgy tudom;), hogy ezek a geológiai változások időigényesek, ezért is mondom: teljesem megalapozatlan az az állítás, hogy 11000 évvel ezelőtt Dél-Amerika és az Antarktisz még összefüggő kontinens lett volna.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Állandóan mellé beszélsz. Azon vitatkozol, hogy hány kis rücsök van a Piri Reis térkép Antarktisz ábrázolásán.
Ez olyan, mint mikor Jancsi megdurrantja Juliskát, te meg azon vitatkozol, hogy mennyire szőrös a lába Juliskának. Azon a térképen pedig amiről másolták, ott van az Antarktisz. Azon vitatkozhatsz, hogy a régmúlt idők pilótájának torzított a fotóapparátja, azon viszont nem, hogy mennyi idő szükséges egy geológiai változáshoz.
Állandóan mellé beszélsz. Azon vitatkozol, amit megérteni véltél a hozzászólásokból, az pedig láthatóan igencsak kevés. Tehát egy kis kiegészítés: Hogy azon a térképen mi volt, amiről másolták, azt ember meg nem mondja, mert eddig legalábbis még senki nem jelentkezett, aki látta volna. Piri reisz térképén viszont van valami, ami sem a helye (a többé-kevésbé helyesnek mondható részek arányai alapján több ezer kilométerre északra van a mai Antarktisztól), sem a Dél-Amerikához viszonyított helyzete alapján nem lehetne az Antarktisz egy olyan térképen, aminek Európa és Afrika mai partvonalának egyes részei viszonylag pontosan (habár a légi felvételek pontosságától messze elmaradva) szerepelnek. A "kis rücskökön" pedig azért vitatkozom, mert Hapgood "szakértői" éppen ezekkel, a térképen ábrázolt partvonalnak a jégmentes antarktiszival való "legnagyobb pontosságú" egyezésével indokolják - szemmel láthatóan hamisan - az állításukat. Azon vitatkozhatsz, hogy a régmúlt idők pilótájának torzított a fotóapparátja, azon viszont nem, hogy mennyi idő szükséges egy geológiai változáshoz. Hapgoodék tíz-egynéhány ezer évvel ezelőtti állapotról beszélnek, ennyi idő pedig egy ilyen léptékű változáshoz irreálisan kevés.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Ez nagyon amatör munka, mármint a linkek tartalma! A legfontosabb eredmênyeket meg sem emlïtik, pl. Azt, hogy minden élő magyar férfiben megtalálható Jézus génje!!! Igaz, hogy minden nem magyar élő férfiben is! Szóval a genetikai kutatások eredményeit csak korrektül szabad behivatkozni!

Ezt még nem hallottam. Honnan tudják milyen volt Jézus génje?:)
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt olvastátok már,indianmagyar blogjában találtam.
Alaje ,egy földönkívüli elmodása szerint a piramisokat...
No, Extraterestial Humans build the Pyramids, over 12000 Years ago, with Levitation and cosmic Frequencies. Earth Humans could not build them even today.
Nem, Földönkívüli Emberek építették a Piramisokat, 12000 éve, Levitációval (Lebegtetés) és Kozmikus Frekvenciákkal. A Földi Emberek még ma sem tudnák megépíteni.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez nagyon amatör munka, mármint a linkek tartalma! A legfontosabb eredmênyeket meg sem emlïtik, pl. Azt, hogy minden élő magyar férfiben megtalálható Jézus génje!!! Igaz, hogy minden nem magyar élő férfiben is! Szóval a genetikai kutatások eredményeit csak korrektül szabad behivatkozni!

Alaje Jézusról is beszél
...2) Of course the teachings of Jesus were different than what you can read in the book of lies "the bible". He was a spiritual Master, a Lightworker. As I say in my Videos, the bible was rewritten MANY TIMES from MANY PEOPLE, like priests and Kings, and people with their own wrong believsystems, in order TO CONTROL THE PEOPLE BY FEAR and keep them as sheeps and slaves. This works until today. The original teaching were about cosmic wisdom, reincarnation and spiritual developement. All this was erased in order to keep the people undeveloped.
2) Természetesen Jézus tanításai másak voltak, mint amit a hazugságok könyvében, a „Bibliában” olvashatunk. Ő egy spirituális Mester volt, egy Fénymunkás. Ahogy elmondtam a videóimban is, a biblia TÖBBSZÖR át volt írva TÖBB EMBER által is, mint pl. papok és Királyok és rossz hiedelemrendszerű emberek által is, azért, hogy AZ EMBEREKET FÉLELEM ÁLTAL KONTROLLÁLHASSÁK, és birkaként és rabszolgaként tartsák őket. Ez ma is így működik. Az eredeti tanítás kozmikus bölcsességről, reinkarnációról és spirituális fejlődésről szólt. Ez mind ki lett törölve, azért, hogy az emberek fejletlenek (és tudatlanok) maradjanak.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt olvastátok már,indianmagyar blogjában találtam.
Alaje ,egy földönkívüli elmodása szerint a piramisokat...
No, Extraterestial Humans build the Pyramids, over 12000 Years ago, with Levitation and cosmic Frequencies. Earth Humans could not build them even today.
Nem, Földönkívüli Emberek építették a Piramisokat, 12000 éve, Levitációval (Lebegtetés) és Kozmikus Frekvenciákkal. A Földi Emberek még ma sem tudnák megépíteni.
Szia Vándorcsillag.
Ezt nagyon igaznak érzem, mivel amikor önhipnózisban visszamentem Liza bolygójára, ahol madár emberek éltek, és oda jártak az annanukik urániumot lopni, ők is fehér koporsó formájú fémszerű ládában lebegtetéssel szállították. Ha ők ismerték az anyag levitálását, a földi embereknek is ismeriük kellett. Nagyon nagy tévedés, hogy a földi embereket időben visszamenve egyre kezdetlegesebbnek hiszik. Pont fordíott a dolog, egyre fejlettebbek voltak, mostanra váltunk egyre fejletlenebbekké, az annanukik génmanipulációs zagyvaságaiknak köszönhetően. Nem tett jót az embereknek, hogy az annanukik rabszolgákat gyártottak belőlük-belőlünk az állatok génjeivel való keresztezéssel. Még mai napig fentmaradt a levitálás a tibeti kolostorokban. De jó lenne azon a szinten újra létezni, ahogy az emberek éltek az annanukik ide érkezése előtt voltak-voltunk!!!
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
Állandóan mellé beszélsz. Azon vitatkozol, amit megérteni véltél a hozzászólásokból, az pedig láthatóan igencsak kevés. Tehát egy kis kiegészítés: Hogy azon a térképen mi volt, amiről másolták, azt ember meg nem mondja, mert eddig legalábbis még senki nem jelentkezett, aki látta volna. Piri reisz térképén viszont van valami, ami sem a helye (a többé-kevésbé helyesnek mondható részek arányai alapján több ezer kilométerre északra van a mai Antarktisztól), sem a Dél-Amerikához viszonyított helyzete alapján nem lehetne az Antarktisz egy olyan térképen, aminek Európa és Afrika mai partvonalának egyes részei viszonylag pontosan (habár a légi felvételek pontosságától messze elmaradva) szerepelnek. A "kis rücskökön" pedig azért vitatkozom, mert Hapgood "szakértői" éppen ezekkel, a térképen ábrázolt partvonalnak a jégmentes antarktiszival való "legnagyobb pontosságú" egyezésével indokolják - szemmel láthatóan hamisan - az állításukat. Azon vitatkozhatsz, hogy a régmúlt idők pilótájának torzított a fotóapparátja, azon viszont nem, hogy mennyi idő szükséges egy geológiai változáshoz. Hapgoodék tíz-egynéhány ezer évvel ezelőtti állapotról beszélnek, ennyi idő pedig egy ilyen léptékű változáshoz irreálisan kevés.
Kedves Umaksuman!
A legutóbbi válaszaid megerősítettek abban amít már eddig is sejtettem! Feltűnt, hogy nemcsak ebben a topicban, hanem a többiben is olyan bejegyzéseket teszel, mint
"A királyt megölni nem kell félnetek jó lesz".
Azután a reakciók ismeretében vagy bíztatsz a királygyilkosságra, vagy megfenyegeted a gyilkolászásra készulőket, hogy jobb ha félnek!
Viszont van egy jóhírem is számodra! Mivel még csak a 30. oldal tályán járok, nyílván fogok még találkozni a bejegyzéseiddel, de megigérem, hogy nem fogok reagálni rájuk! Sőt valószínüleg el sem olvasom azokat ugyanúgy ahogy Bihar bejegyz3seit is figyelmen kívűl hagyom. Remélem meg tudom állni akkor is amikor másokkal keveredsz vitába!
Jó topicolást
Üdv
Maatkare
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt még nem hallottam. Honnan tudják milyen volt Jézus génje?:)
A rádióban volt egy műsor! Persze a genetika azért jó tudomány mert a laikusok (mi) nem értünk hozzá! Egy biztos, ha itt a Kárpát medencében meghal egy magyar, egy szlovák és mondjuk egy román, a géntérképük alapján a genetikusok nem tudják megmondani, hogy melyik tetem melyik nációhoz tartozott. Azt is tudom, hogy miért! Én anyai ágon egy erdélyi faluból származom, ahol 1955- ben csak egy román élt, a rendőr. Most már három, mert a rendőr megnősült és született egy gyerekük is!
Apai ágon viszont egy Kis-alföldi ötnemzetiségű faluból, ahol magyarok, horvátok, slovákok szlovének és osztrákok (svábok) éltek nagy békességben. A Kis-Alföld köztudottan gabonatarmő vidék is, amiből az következik, hogy a határban rengeteg szénakazal volt. Ezek természetesen remek környezetet biztosïtottak bizonyos kellemes tevékenység folytatásához, ahol a részvevők számára a nemzetiség kérdése lényegtelen volt!
Nekem fogalmam sincs, hogy genetikailag melyik nációhoz tartozom, de az biztos, hogy kulturálisan és az anyanyelvem alapján MAGYAR vagyok!
(Arról fogalmam sincs, hogy a rádióban elhangzott műsor igazságtartalma mekkora!
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Umaksuman!
A legutóbbi válaszaid megerősítettek abban amít már eddig is sejtettem! Feltűnt, hogy nemcsak ebben a topicban, hanem a többiben is olyan bejegyzéseket teszel, mint
"A királyt megölni nem kell félnetek jó lesz".
Azután a reakciók ismeretében vagy bíztatsz a királygyilkosságra, vagy megfenyegeted a gyilkolászásra készulőket, hogy jobb ha félnek!
Viszont van egy jóhírem is számodra! Mivel még csak a 30. oldal tályán járok, nyílván fogok még találkozni a bejegyzéseiddel, de megigérem, hogy nem fogok reagálni rájuk! Sőt valószínüleg el sem olvasom azokat ugyanúgy ahogy Bihar bejegyz3seit is figyelmen kívűl hagyom. Remélem meg tudom állni akkor is amikor másokkal keveredsz vitába!
Jó topicolást
Üdv
Maatkare
Kedves Maatkare!
A legutóbbi válaszaid megerősítettek abban, amit már eddig is sejtettem! Felületesen olvasol, és ezért nem érted meg sem az itteni hozzászólásaimat, sem egyéb olvasmányaidat, amiken az itt bemutatott tudásod alapul. De a világért sem kívánom elvenni a kedvedet a további tanulástól, ne keseredj el, hiszen szép még így is lehetsz.
Viszont ha valaha meggondolnád magad, és kedved támadna kritizálni valamelyik hozzászólásomat, de ne adj' Isten nem lennél egészen biztos benne, hogy tökéletesen megértetted azt, csak kérdezz bátran, én szívesen segítek.
És lásd, hogy nem tartok haragot: ha időm engedi, kérés nélkül is segíteni fogok neked tisztázni a figyelmetlen olvasásból eredő tévedéseidet, különös tekintettel azokra az esetekre, mikor ezekből kiindulva engem próbálsz tájékozatlannak, vagy egyenesen ostobának beállítani.
Jó topicolást
Üdv
Umaksuman
:)
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Az biztos, hogy a rádióban elhangzott műsor valóságtartama semekkora...:) Képzeld milyen lehet annak az embernek a genetikai állománya, akinek a történelmi léte sem bizonyított (azaz létezhetett, de nem ott és nem akkor, talán nem is csak egy személy volt, hanem több, stb.), de ha csak a bibliai létezését vesszük alapul, akkor milyen lehet a genetikai állománya egy istennek, akit a Szentlélek nemzett. :dr_9:

Én meg hiszem, hogy a humán genommal kapcsolatos tudomány nem légbőlkapott és tulajdonképpen meg lehet érteni, ha nem is könnyű. Sőt ez a tudományág még hitelesebb, mint sok más, mert a végén nem lehet hazudni mint a régészetben, amikor olyan leletre bukkannak, ami nem illeszthető a dogmatikus történeti idővonalra. Az egy dolog, hogy általában senkinek sem tetszik, mert saját magát legszívesebben az angyaloktól származtatná.
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
Az biztos, hogy a rádióban elhangzott műsor valóságtartama semekkora...:) Képzeld milyen lehet annak az embernek a genetikai állománya, akinek a történelmi léte sem bizonyított (azaz létezhetett, de nem ott és nem akkor, talán nem is csak egy személy volt, hanem több, stb.), de ha csak a bibliai létezését vesszük alapul, akkor milyen lehet a genetikai állománya egy istennek, akit a Szentlélek nemzett. :dr_9:

Én meg hiszem, hogy a humán genommal kapcsolatos tudomány nem légbőlkapott és tulajdonképpen meg lehet érteni, ha nem is könnyű. Sőt ez a tudományág még hitelesebb, mint sok más, mert a végén nem lehet hazudni mint a régészetben, amikor olyan leletre bukkannak, ami nem illeszthető a dogmatikus történeti idővonalra. Az egy dolog, hogy általában senkinek sem tetszik, mert saját magát legszívesebben az angyaloktól származtatná.
Kedves Kyra!
A genetikai nyomok használhatósága attól függ, hogy mennyire volt szennyeződésmentes a minta. És egy több tízezer éves leletnél bármi történhetett, de nem csak a múltban, hanem a feltárás során is! Pl. ha a mintavétel, vagy a vizgálat közben az egyik tudós tüsszent, máris szennyezett a minta.
A rádióműsor hibája meg az, hogy tudomásom szerint most négy ősanyától származtatják az emberiséget!
A régeszet megkerülhetetlen a múlt kutatásában, csak az vele a baj, hogy nem veszi figyelembe/fogadja el a többi tudományág eredményeit! Sőt a gyakran nyílvánvaló tényeket sem, ami nem illik a régészet dogmatikus rendszerébe. Mi még azt tanultuk az iskolában, hogy rabszolgák százezrei építették a piramisokat, amit ma már senki nem állit.
Két példát hagy említsek, amít Egyiptomi utam során tapasztaltam.
Az egyik a Szfinx kora. A Szfinx egy mesterséges gödorben van, pontosabban kivésték körüle a mészkövet több méter vastagságban. A gödör oldalfalain egyértelműen víz által okozott erózió látható. Meg tudom itélni mert vízépítő mérnök vagyok. Khefren vörösgránit altemplomának az alapfalain, ami mészkő, szintén látható!. Lényeges mennyiségű csapadék ezen a területen 13-15 évvel azelött volt és annak hosszú időn keresztűl kellett tartania, hogy a víznek látható nyoma maradjon.
És most maga a Szfinx. Ha megnézed egy oroszlán testén egy aránytalanul kis fej van. Sokkal inkább egy oroszlánfej illene a szoborhoz. Valószínűleg az is volt, csak utólag faragták át emberfejjé. 13500 évvel azelött a nap az oroszlán csillagk3pben járt és a Szfinx pontosan kelet felé néz. Viszont ha ezt elfogadnák borulna az egész egyiptológia.
És most arról, hogy volt-e csapadék akkortájt? A Szahara közepén a Csád tó közelébe fekszik a Taszili hegység. Itt találhatók a világ legszebb sziklarajzai közöttük olyanok is, melyre ha azt mindanák, hogy picasso, nem vitatnád. A rajzok kora 13000 év vagy több. Egyértelműen szavannai állat és növényvilágot ábrázolnak.
Ezek alapján én nem fogadom el az egyiptológia dogmáit!
A másik a Dzsoszer piramishoz kapcsolódik de arról majd később.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Az a furcsa, hogy még az sem egészen tisztázott, hogy kik voltak a egyiptomiak. Mert nem arabok voltak, ők csak időszámításunk után 641-ben foglalták el Egyiptomot. Valamelyik fáraón sikerült egy svájci intézetnek genetikai vizsgálatot végezni és kiderült, hogy a kaukázusi rasszhoz tartozott. Mivel ők ugye leszármazás alapján kerültek a trónra, ezért aztán arra lehet következtetni, hogy a többi fáraó hasonló genetikai adottságokkal rendelkezett.

Ez nem is volna fontos, ha nem úgy kezelnék ott a múlt emlékeit, mintha nem az egész emberiségre, hanem csak az egyiptomi régészekre tartozna, hogy mit találtak, mit titkoltak, mit hazudtak. Persze nem kellene széthordani a leleteket, de titkolni sem az igazságot.

cave.jpg


Nem tudom, hogy ezek az úszók is ott vannak a taszilini barlangban? Mindenesetre a stílus nagyon hasonlít, de a sivatagi úszókat ábrázoló képet általában Almásy László nevével együtt említik.

44639.jpg
 
Utoljára módosítva:

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
Az a furcsa, hogy még az sem egészen tisztázott, hogy kik voltak a egyiptomiak. Mert nem arabok voltak, ők csak időszámításunk után 641-ben foglalták el Egyiptomot. Valamelyik fáraón sikerült egy svájci intézetnek genetikai vizsgálatot végezni és kiderült, hogy a kaukázusi rasszhoz tartozott. Mivel ők ugye leszármazás alapján kerültek a trónra, ezért aztán arra lehet következtetni, hogy a többi fáraó hasonló genetikai adottságokkal rendelkezett.

Ez nem is volna fontos, ha nem úgy kezelnék ott a múlt emlékeit, mintha nem az egész emberiségre, hanem csak az egyiptomi régészekre tartozna, hogy mit találtak, mit titkoltak, mit hazudtak. Persze nem kellene széthordani a leleteket, de titkolni sem az igazságot.

cave.jpg


Nem tudom, hogy ezek az úszók is ott vannak a taszilini barlangban? Mindenesetre a stílus nagyon hasonlít, de a sivatagi úszókat ábrázoló képet általában Almásy László nevével együtt említik.

44639.jpg
Kedves Kyra!
Én nem gondolnám úszóknak ezeket.
A Tassili sziklarajzokon szavanna, ill. északabbra mediterrán éghajlat uralkodott az utolsó jégkorszak végén. de vannak teljesen meglepő rajzok is. Néhányból intarzia képet csináltam. A táncosok simán készülhettek volna napjainkban. A másik a leghangulatosabb sziklarajz, amit valaha láttam. Igaz a nyakék az én kreálmányom, eredetileg nem volt rajtuk. tehát a Szaharában már tiz-tizenötezer évvel ezelőtt is fejlett kultúra volt. Az araboknak semmi közük Egyiptomhoz. Egyiptomi kúltúra sokkal több kérdést vet fel, mint amennyit eddig megpróbáltak megmagyarázni.
fotó.JPG zia képet csináltam.
 

Csatolások

  • fotó (1).JPG
    fotó (1).JPG
    499.2 KB · Olvasás: 8

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Elég furcsa fejük van a táncosoknak. Nem mondom, modern, vagy absztrakt festményeken manapság nem újdonság, de még sosem láttam ilyen fura, szinte stilizált formát ősi barlangrajzokon, mert úgy vettem észre, hogy nagyon igyekeztek azt festeni, amit láttak. Olyan madárszerűek, vagy szamárfej szerűek és a fejükön a kígyó kifejezetten egyiptomi szimbólum. Nem csoda, hogy Phoenyxnek Thot jutott eszébe, de talán inkább Seth volt ilyen.

THM_0001769546.gif


Ha te nem úszóknak látod őket, akkor mire tippelsz, mit csinálnak?
 

telaci

Állandó Tag
Állandó Tag
... Nem úszók, hanem akrobaták (mai szóhasználattal = akrobatikus táncosok) ... Földfelszínen, mozgó dolgokon (pl. lovak), emelvényen-színpadon szoktak bemutatni akkoriban ilyen mozdulatokat ...
 

Maatkare

Állandó Tag
Állandó Tag
Elég furcsa fejük van a táncosoknak. Nem mondom, modern, vagy absztrakt festményeken manapság nem újdonság, de még sosem láttam ilyen fura, szinte stilizált formát ősi barlangrajzokon, mert úgy vettem észre, hogy nagyon igyekeztek azt festeni, amit láttak. Olyan madárszerűek, vagy szamárfej szerűek és a fejükön a kígyó kifejezetten egyiptomi szimbólum. Nem csoda, hogy Phoenyxnek Thot jutott eszébe, de talán inkább Seth volt ilyen.

THM_0001769546.gif


Ha te nem úszóknak látod őket, akkor mire tippelsz, mit csinálnak?
Én is táncocoknak gondolom őket, ahogy telaci mondja. Ezekből a rajzokból több dolog is következik. Tudtak elvontan gondolkodni és ábrázolni. Másrészt mivel az egyiptomi társadalom befogadó volt, a népesség nemcsak a Nílus völgyén dél felöl, hanem a környező sivatagi népek beáramlása/befogadása kapcsán is gyarapodott! Pont a Tassili környékén élő népről olvastam valamiben, hogy vorös bőrüek voltak,ők az atlantiszi nép maradékai. A lényeg,hogy a prehisztorikus kor emberei nagyságrandekkel fejlettebbek voltak mint amit tanítottak nekünk.
Valaki felvetett, hogy ha ismerjük Thot-t akkor sok mindent, pl. A piramis épitéséről is több információnk lehet. Én nem emlékszem, hogy bármit olvastam volna a tudás istene és a piramis építés között. Abban nem hiszek, hogy földönkívüliek voltak az istenek, de azt símán el tudom képzelni, hogy egy korábbi civilizácio maradék em erei lehettek. Több fáraó családjának hosszú koponyája volt, a Föld több pontján találtak ilyen koponyákat.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Hát abban lehet valami, hogy valamiféle ugrás (mint nálunk a tornaórákról ismert szekrényugrás) lehetett, mert a vizet talán tudták volna ábrázolni, viszont nincs semmi ráutaló jel.
 
Oldal tetejére