Isten és más mesék - 2013

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Ja, és még valami: Definiálnád, hogy számodra mi az, hogy "jóság"? Hogy írnád körül? Nehogy már az eltérő fogalomértelmezésből legyenek itt zűrök :) :) :)
A "jóság"-ot megismerhetjük a Lélek(Szellem) gyümölcseinek kikeresésével a bibliából.Így nyilvánul meg Isten az emberen keresztül.
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
"kézen fogtam őket, hogy kivezessem Égyiptomból, "
Akkor meg miért vitte be őket Egyiptomba?Azután jól kivezette éket a pics,pardon a pusztába?

A pusztán át,amit mi is jól ismerünk...jutottak el Kánaánba.Ami viszont a mennyei haza előképe.Nincs más alternetíva.
 

eroberter

Állandó Tag
Állandó Tag
Te is azt hiányolod, amit majd mindenki az életben. A szeretetet, a jóságot. Ha pedig hiányzik, legtöbbször az Istent, a Teremtőt tesszük felelőssé.

Ilyet viszont sem az Ó, sem az Új Szövetségben nem ígér senki. Legalább is nem jellemző. Már beidéztem, én így látom.

Helló Cs.özön!
Így van, azt hiányolom, mert gyerkőckoromtól fogva feszt azzal tömték a fejemet, hogy milyen jó is ez az isten! Én meg csak nagyon rtkán láttam ezt! Persze, hogy hiányolom! Ha nem állítottak volna ilyesmit, sőt akkora hittel, mint a Nagy- Bihar (most láttam nerég a tévében, ezért idézem :) ), és biz csihipuhi volt a vége, ha ellent mertem mondani, akkor persze hogy hiányolom a jóság BIZONYÍTÉKÁT! És persze hogy az istent, a teremtőt teszem felelőssé! Elvégre ő a KÉSZÍTŐ, A TEREMTŐ! Ő teremtett mindent, igaz? Ő állított össze mindent az utolsó szőrszálig, tehát azok működéséért is ő a felelős! Ebben nem látok vitáznivalót!
Ha meg szerinted az ember (!) ront el mindent? Erre olvastam rég egy nagyon ütős kis passzust:
"A Dácsiát is jónak teremtette a gyár, csak az a sok hülye autóvezető elrontja.
Valahogy azonban a VW sokkal tovább működik jól."
Nem az én találmányom, csak egyetértek vele!

"Ilyet viszont sem az Ó, sem az Új Szövetségben nem ígér senki."
Valóban igaz! Mert mit is ígér az úr Ádáméknak:
"Évának: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szűlsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad.
Ádámnak: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban. Töviset és bogácskórót teremjen tenéked; s egyed a mezőnek fűvét. Orcád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz."
Biza, ezeket ígérte a jóság megtestesítője!

Bár Jézus ezt ígérte: "ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig"
De akkor ez mit jelent: passzív megfigyelőkén van csak jelen? Jóban nem is érdemes reménykedni?
 
Utoljára módosítva:

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy diskrepantiora azonban szeretném felhivni a figyelmeteket. Egyrész szemezett az egyház az uj elméletekkel, evolutiot, Big Banget elismerte de ugyanabban az évben dogmaként kihirdette, hogy a Szüz Maria testestül lelkestül a menybe emekkedett (valoszinü, hogy pulovert kössön a kisjézuskának.

Köszönöm, hogy betetted ezt a Horváth Dezsö filmet, remélem nyitott fülekre talál nállatok, én már fáradt vagyok benneteket gyözögetni.
Nagyon szivesen Ernoe!Azonban XII.Pius pápa azt is hozzátette,hogy az Ősrobbanás bizonyitja,hogy a Teremtés megtörtént,van Teremtő,tehát Isten létezik!!

Ezt megerősitette II. János Pál pápa is:
"Úgy tűnik,hogy a modern tudománynak sikerült megtalálnia az elsődleges fiat lux (legyen világosság) pillanatát,amikor a semmiből az anyag mellett a fény és sugárzás tengere tört elő,az elemek meghasadtak és kavarogtak és galaxisok millióivá váltak...
Igy tehát a fizikai bizonyitásra jellemző konkrétsággal (a tudomány) megerősitette a Világegyetem esetlegességét és annak a kornak a megalapozott levezetését amikor a Világ előjött a Teremtő kezéből.Igy megtörtént a teremtés.
Kijelentjük tehát,létezik Teremtő.Tehát Isten létezik!!"

"-Stephen Hawking (fizikus) miután beszélt II. János Pállal,aki azt tanácsolta,ne feszegessük az Ősrobbanás pillanatát,mert az Isteni beavatkozás volt.
Örültem,hogy nem ismerte a konferencián éppen elhangzott előadásom témáját - lehetőségét annak,hogy a tér-idő ugyan véges,de nincs határa,kezdete sem,tehát a Teremtésnek sincs időpontja."

Dr. Horváth Dezső véleménye szerint: A kettő nincs ellentmondásban,a kettő ugyan azt mondja.

-Hawking: "Nincs kezdete."
Dr. Horváth:Ugye a kezdet nem értelmezhető,az a pont,mert az idő ott kezdődött.
-II János Pál: "Ne feszegessük az Ősrobbanás pillanatát." :)
 

eroberter

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Eroberter!
A biblia az ember növekedését is ábrázolja,ahogy növekszik az ember,úgy képes helyesen befogadni az Isteni valóságot.Durván vadul kezdi,földi célokkal,míg a végén kiderül,hogy a mennyben van hazája,és Isten a Szeretet.
Amíg az ember a földi törvények hatása alatt él,nem tudja helyesen tükrözni Istent.Fel kell nevelni,ki kell hozni a gödörből.
Hát komám, addig-addig, hogy csak az lesz a vége, hogy kihívlak egy jó alapos bibliakivesézésre a "jóságot", illetve a nevelést illetően! :) Hogy hol is látsz te pl nevelést Elizeus és a kamaszsuttyók esetében, vagy pl az egyiptomi tízcsapásnál sötöbö... Ugyanis, mint ahogy mindenütt, ugyanaz a mű, mégis mindenki mást és mást olvas ki belőle. Valaki azt nézi szimplán ami oda van írva, más meg mindenféle lilaködös idealista, kenetteljes hablatyokat nyomat, ezzel sokak szemében nevetségessé válván, de csak nyomatja tovább. Hopp, épp ezért nem is tudom, érdemes-e megtennem azt a kihívást, ha ennyire másként látjuk azt az egész hacacárét???
 

eroberter

Állandó Tag
Állandó Tag
A "jóság"-ot megismerhetjük a Lélek(Szellem) gyümölcseinek kikeresésével a bibliából.Így nyilvánul meg Isten az emberen keresztül.

Gyümölcs az lehet jó is és férges is (épp most szedik az almát a szomszédban és hallom, ahogy egymás közt vitatják. Tehát ezzel a megjegyzéseddel nem tudok mit kezdeni.

Az meg, hogy így nyilvánul meg? "és ki-ki ölje meg az ő atyjafiát, barátját és rokonságát!"??? Áldott legyen, aki a sziklához paskolja kisedeiket? Így nyilvánul meg egy "jóságos" isten???
 
Utoljára módosítva:

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves Yeti108
-
Jo, hogy az istenes topikban vagyunk, másfél milliard ember minden nap megemlékezik egyetlen egy zsido halálárol Jézusrol, már vagy 2000 észtendeje, minden utkeresztezödés, hegytetö, templomtorony, erre emlékeztet, egy bitofát teszünk oda, nyakláncot hordunk, az auto visszapillanto tükrél lebeg a keresztrefeszitett emberfia egy rozsafüzéren... az emlékezés ugy látszik szükséges az emberek számára. A kereszténység valoban egy sirato-egyesület.
-
Husvétkor végigjárjuk a "Keresztutat" és szörnyülközünk a kiskoru gyermekeinkkel menyit szenvedett a "Jézuska érettünk". Holott a szentirásbol kiderült, hogy az egész csak inscinálva volt, a halál meglett játszva, Jézus megrázta magát mind a kutya az esöben és ujraéledt. Az atyáink szomszédai közül sokan nem jöttek vissza. Három Debrecen lakosága hagyta el eröszakos uton az életét.
-
Nem ismerem a magyar televiziot, megmondom öszintén én egy katholikus gimnáziumba nöttem fel, olyan emberek között akik azt állitották, hogy a vallásuk a "felebaráti szeretett" feltaláloja mégsem halottam egyetlen egyszer sem egy megemlékezö misét a sokezer magyar honfitársukrol.
-
Még a Szüz Maria menybemenetelét is megünnepeltük, Németországban munkaszüneti nap de a holokausztrol nem emlékezett meg egyetlen felekezeti iskola sem. A szo "zsido" egy tabu volt.
-
Volt egy kollegám aki Argentiniában született, az apja Rommel alatt szolgált, aztán Eichmann elfogása után jobbnak látta a család visszatérni Németországban, ott a prerin még valaki bosszut állhatott volna, itt jogállam van. (Az édesanyja érdekes modon a visszatérés után megörizte a szakmáját, börtönör lett egy nöi fegyházban)
-
Szoval ezzel az emberrel gyakran beszélgettem, semmi kétség, hogy a szülei nagy hatással voltak a nevelésére de azért fékezte magát, megprobált argumentativ maradni, csak néha csuklott meg a hangja és lettek a szemei könyesek mind Göbbelsnek. (Mondanom sem kell, hogy késeket és militär erekjéket gyüjtött)
-
Az édesapja hosszuéletü volt, 90-en felül beköltözött egy öregek otthonába, a fia pedig elajándékozta a könyveit. Elöször nekem és a fiamnak kinálta. En kiválogattam egy szortimentet a teheratunyi könyvböl. Olvasott ember lehetett, az összes könyvbe ceruzával bejegyzések voltak. Erdekes mind a théma körül forgott, fajelméleti tankönyv, zsidok története, még Josephus Phlavius többkötetes müve is megvolt neki.
-
Az volt az érzésem, hogy egész hátralevö életét azzal töltötte, hogy tisztára mossa az elveket amiket fiatalon szolgált.
-
Elgaloppztam. Szoval én Magyarországon nem halottam egyetlen keresztény szájábol sem egy sajálkozo szot, vagy megemlékezést. Röhögtek a gyerekek azon, hogy a felettünk levö fogorvos a marhavagonba volt Auschwitz felé, egy vicc volt a gyerekek számára. Honnan volt a beállitottság. Az internátusban elöfordult, hogy a gyerekek keresztbe pisiltek, mondván most meghal egy zsido.
-
Zsidot nem ismert igazábol senki, igaz sok zsido sem tudta, hogy zsido, csak valahogy nem volt ott a nagymama, a nagybácsi.
-
Nem akarok guritani, a Brody János egy dalszövegét választotta egyszer az egyik pap a lelkigyakorlat témájául, volt sok amit az akkori kormány tiltott vagy nem szerett.
-
Aztán jött a pálfordulo és azota az összes élö és halott zsido, beleértve a Brodyt kegyvesztett lett. Ez egy igazi katasztrofa jele. Még a nobeldijasokrol sem beszél senki mert hát ügye ne legyenek eredményesebbek mind egy magyar huszár.
-
Mondom nem tudom mi folyik a magyar médiákban, egyszer sem csiptem el egy müsort amire a kiegyensulyozottság szot lehetett volna alkalmazni.
-
Lehet, hogy az idén többet beszélnek a magyar álldozatokrol, nem lenne meglepö hiszen 70 az egy kerek szám arra megszoktak emlékezni az emberek. Az ismétlés fontos mert a felnövekvö generatio informálatlan, a szemtanuk száma egyre szerényebb lesz.
-
A legtöbb felnött egy napon szomoru, hogy a szülei nem éllnek és nem tudja öket kérdezni. Függetlenül milyen sorsot éltek meg.
-
Hogy a Dohányutcai zsinagogában fémdetektor és fegyveres ör kell az mutatja, valami nincs rendben abban az országban. Nállunk is vannak security örök a zsido muzeumban, én szivesen megyek oda kávét inni vagy pohár bort mind egy kávéházba. Ne az öröktöl féljél hanem azoktol akiktöl ök távoltartanak. Képzeld el, hogy meglátogatsz egy zsinagogát és az egyik polgármester a fejébe veszi, hogy baba helytt élö zsidokat fog szurkálni és összetéveszt teged velük.
-
A korona ha jol látom egy golyoállo terráriumban van, és katonák örzik. Ha megsértenéd a koronát szoval 3 éves börtönt kaphatsz. Vannak igazán irrationális dolgok a világban. Honnan lehet tudni, hogy a korona megsértödöt?
-
Azt hiszem egy kis butaságot mondtál és ebbe rejtetted az ellenszenvedet, a zsinagogába menéskot nemcsak keresztényeket ellenörznek, vagy kérték tölled a keresztleveledet? ;)

Igazad, nem kértek keresztlevelet, mindenkit ellenőrizek. A szent korona megsértése is egy nagy marhaság szerintem. Javaslom legyen büntetendő a tatárjárás tagadása is....
Amúgy nem ellenszevezek senkivel, aki nem él vissza a helyzetével. Nekem is vannak zsidó barátaim....
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
En résztvettem egyszer egy geriatriai tanulmányon (idös emberek viszgálata) mind elektrophiziologus és mondhatom nektek, szörgyü volt látni az idös embereket ahogy féltek a "Joistennel valo találkozástol". . :(
-
Elkezdtek beszélni maguktol miközben az asszisztens növérek elökészitették öket. Több halál elött állo vallásos emberrel volt alkalmam beszélni az ismeröseim közül akik megnyugodtak miután töllem halották, hogy az élet mind egy megpenditett akkord egy hangszeren, és a halál után valoban halottak vagyunk, nem kell félni "örök élettöl".
-
Sokan azt gondolják a haldoklohoz papot kell vinni, ellenkezöleg egy realitásban élö embert akivel kibszéli magát a haldoklo, aki elveszi töllük a vallások keltette félelmeket.
-
A vallások halál utáni igazságszolgáltatásrol beszélnek, én amelett vagyok, hogy a jutalmat és a büntetést itt az életünkben kell megkapni. Ezt tudják a törvényhozok is, a gyilkosság ezért nem évül el. Az egyház ennek ellenére "feloldoz mindenkit", Jézus már magára vette a büneinket 2000 évvel ezelött. Ezzel a vigasszal halnak meg a tömeggyilkosok, erre hivatkozva állitunk nekik szobrot templomkertekben.
Én meg benne vagyok Ernoe,ahol te csak néha részt vettél,és igazad van,hogy félnek a vallásos emberek is a haláltól,és abban is egyetértünk,hogy félnek a számonkéréstől,félnek a büntetéstől,és ebben a tudatban élték le az életüket,mert ezt tanitották a papok.Ez igy igaz.

Azt hiszem a Jézusi tanitást kellene kicsit emberközelibbé tenni,kiemelni,hogy Ő mindig velünk van,..mert én bennetek vagyok,..mert ti vagytok az én szent templomaim,vagy nem kézzel csinált templomokban lakom,és ne imádjatok faragott képeket...stb.
Ha erről beszélnének,és nem egy távoli teremtőről,akit úgy messziről imádhatunk...más lenne az ember,ezáltal más lenne a Világ!! Akkor a jó Istent felismerhetnénk,és felfedné magát önmagunkban...
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Szerintem a kavarodás az Ótestamentum "jóságos" istenével akkor kezdődött, amikor bekerült ez a mondat a Bibliába: "Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket." Ezt nem kellett volna. Attól a perctől a zsidó-keresztény vallás Istent egy szakállas öreg bácsinak képzeli, aki ül egy felhőn és a lábát lóbálva nézi a 7 milliárd embert és a még ennél is több lelket, aki az univerzumban kószál a feltámadást várva.

Ezért vannak vele szemben folyamatosan benyújtott reklamációk, amit Steve és a másik topikban Jászladány igyekszik megválaszolni, de hát ők nem tehetnek semmiről...

Ők csak hisznek ebben a könyvben. Az emberek abban kell hisznek, amiről tudják, hogy nem igaz. :D
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Kyra_
A filmben szereplö arogáns ördögüzö neve Magyari Lászlo
, aki az interneten kinálja szolgálatait.
Állitolag meggyogyitott egy melrákos nöt, amit egy látlelettel igazol, az "ambuláns értesitöt" olvashato a film végén.
Rákbetegségeknél általában ritka a spontan-remission
(öngyogyulás) van rák aminél gyakori van amelyiknél nagyon ritka. A videon bemutatott eset egy apro mell-rák, egy rosszindulatu daganat, ami egy 2008-ban végzett mammographiai tanulmány szerint 22%-os spontán-gyogyulást mutat. Tehát minden ötödik eset magátol elmulik. Egy eldorádo csodadoktorok részére.

Hát persze, főleg, ha azt vesszük, hogy a megállapított rák 50 %-a nem is az, akkor van esély, hogy a beteg a kemoterápia ellenére is életben marad, még az ördögűzést is túléli...:D
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazad, nem kértek keresztlevelet, mindenkit ellenőrizek. A szent korona megsértése is egy nagy marhaság szerintem. Javaslom legyen büntetendő a tatárjárás tagadása is....
Amúgy nem ellenszevezek senkivel, aki nem él vissza a helyzetével. Nekem is vannak zsidó barátaim....
Kedves yeti108
-
Az utolso mondatod klasszikus, mindenki ezzel vágja ki magát a felelöségböl. Nállunk sincsenek idegengyülölök, mind azzal takarodzik, hogy van külföldröl jött barátja de..... aztán jön a soder és magmagyarázzák ki a jo és ki a rossz "Außländer, zsido, cigány, niger..."
-
Nos a Tatárjárás az már régen volt, a tagadásával nem sok embert lehetne megsérteni De én egy nagyfoku tapitatlanságnak tartom ha valakit meghazudtolunk holott a családfájának egy jo részét igazoltan kiirtotta egy barbár regim amiben a szüleink aszisztáltak.
-
Mit szolnál hozzá, hogy ha azt mondanám az atyádra, hogy nem is létezett a postás csinált szivességböl? Joggal meglennél sértve mert magtagadom tölled a közvetlen öseidet. Hogy az elöember 2 millio évvel ezelött a majmokkal néha még félrelépett az nem nagyon zavar bennünket.
-
De uram bocsá.. a közvetlen öseinkhez még ragaszkodunk, öket nem szeretné senki "nemlétezetteknek" nyilvánitani.
-
Azt mondod nem ellenszenvezel senkivel, jo nem ismerlek személyesen de nem lehet nem észrevenni, hogy nemcsak élö zsidokkal van bajod hanem nyilvánvaloan a halottak is akiknek csak a számát ismered. Az egyik naprol a másikra minden zsido kegyvesztett lett Mo.-on és te ebben egy aktiv tag vagy ahogy látom.
 

eroberter

Állandó Tag
Állandó Tag
"a családfájának egy jo részét igazoltan kiirtotta egy barbár regim"

Azt gondolom, erről kellene ltrehozni egy adatbázist. Ki, honnan, mely helyről származott, milyen nemzetiségű volt (zsidó, cigány, stb), hol raboskodott , esetleg hol pusztult el (Auschwitz, Brikenau...). Ezeket számba venni, kideríteni, hol, merre élnek a leszármazottaik, stb... És akkor a számháborúknak is elejét lehetne venni. (Pl. Hajzer Izsák született Nagykereki, 1944-ben elhurcolták Nagyváradra, onnan Auschitz Treblikbáka, ahol 1944.04.30-án elgázosítás általi halál érte. És akor utánajárni, hogy ott, Nagykerekiben, valóban szüketett-e ilyen személy, valóban elhurcolták-e, ezek dokumentálva kell legyenek valhol, vannak-e élő leszármazottai, ennyi. Én így képzelem el, ennyire regyszerűen. Ha minden így szépen dokumentálva lenne (biztosan megoldható, csak akarat kell), nem is lehetne tagadni, csak elfogadni. Ez van tehát: a világos és egyértelmű dokumentumok, BIZONYÍTÉKOK hiányoznak, ha jól tudom. Igaz, ezek a hiányok Jézus esetében is fennállnak, azt is HINNI kell) )
Vagy léztezik ils ilyen elérhető lista, csk én nem bukantam rá?
Mert persze tényleg ugyancsak érdekes, hogy egy történelmi tényen (vagy fikción) ennyit vitáznak a népek, és aki ezt tagadaj vagy ilyesmi, az törvénysértést követ el.
Igenis, világos és egyértelmű, tagadhatatlan bizonyítékok kelenek, és akkor slussz!

De ez nem az a topik, ugyebár...

itt az Isten és más mesék a téma. Dea kkor miért nincs szó pl. Hófehérkéről, vagy Csipkerózsikáról? Az is mese...
Vagy akor rossz a topik címe :) :) :)
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Helló Cs.özön!
Így van, azt hiányolom, mert gyerkőckoromtól fogva feszt azzal tömték a fejemet, hogy milyen jó is ez az isten! Én meg csak nagyon rtkán láttam ezt! Persze, hogy hiányolom! Ha nem állítottak volna ilyesmit, sőt akkora hittel, mint a Nagy- Bihar (most láttam nerég a tévében, ezért idézem :) ), és biz csihipuhi volt a vége, ha ellent mertem mondani, akkor persze hogy hiányolom a jóság BIZONYÍTÉKÁT! És persze hogy az istent, a teremtőt teszem felelőssé! Elvégre ő a KÉSZÍTŐ, A TEREMTŐ! Ő teremtett mindent, igaz? Ő állított össze mindent az utolsó szőrszálig, tehát azok működéséért is ő a felelős! Ebben nem látok vitáznivalót!
Ha meg szerinted az ember (!) ront el mindent? Erre olvastam rég egy nagyon ütős kis passzust:
"A Dácsiát is jónak teremtette a gyár, csak az a sok hülye autóvezető elrontja.
Valahogy azonban a VW sokkal tovább működik jól."
Nem az én találmányom, csak egyetértek vele!

"Ilyet viszont sem az Ó, sem az Új Szövetségben nem ígér senki."
Valóban igaz! Mert mit is ígér az úr Ádáméknak:
"Évának: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szűlsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad.
Ádámnak: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban. Töviset és bogácskórót teremjen tenéked; s egyed a mezőnek fűvét. Orcád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz."
Biza, ezeket ígérte a jóság megtestesítője!


Bár Jézus ezt ígérte: "ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig"
De akkor ez mit jelent: passzív megfigyelőkén van csak jelen? Jóban nem is érdemes reménykedni?

Itt megint az vetődik fel, hogy miért is születik az ember a Földre. Ahogyan eddig észrevettem, nem azért, hogy dáridózzon, nem azért, hogy örüljön, nem azért, hogy boldog legyen. Legalább is nem jellemzően. Mert ugye ezekből van a legkevesebb.

De azt mondják, - legalább is akik visszajönnek az odaáti Világról, Világból - hogy ott nagyon jó, és legtöbbjük ottjártakor nem is akar visszajönni.

Csak még azt kellene tudni, hogy ez a Föld az "ideát", vagy az "odaát"? De, ha a fentebbiek igazak, akkor ez a hely az "odaát". Bár lehet, hogy ez teljesen mindegy. Legalább is addig, amíg itt vagyunk..... A gondolkodó ...jpg
 

eroberter

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt megint az vetődik fel, hogy miért is születik az ember a Földre. Ahogyan eddig észrevettem, nem azért, hogy dáridózzon, nem azért, hogy örüljön, nem azért, hogy boldog legyen. Legalább is nem jellemzően. Mert ugye ezekből van a legkevesebb.

De azt mondják, - legalább is akik visszajönnek az odaáti Világról, Világból - hogy ott nagyon jó, és legtöbbjük ottjártakor nem is akar visszajönni.

Csak még azt kellene tudni, hogy ez a Föld az "ideát", vagy az "odaát"? De, ha a fentebbiek igazak, akkor ez a hely az "odaát". Bár lehet, hogy ez teljesen mindegy. Legalább is addig, amíg itt vagyunk.....Csatolás megtekintése 1252503

Hát, ez nagyon messze visz az eredeti témától, ugye belátod :)
Az én kérdésem: miért kell az istent JÓNAK nevezni, mikor mindezt lehetetlen bizonyítani. Ha meg mégis: hol vannak a BIZONYÍTÉKOK a jóságra, egyáltalán a gondviselésre? Mert a gondokat az ember viseli a vállán, de ugyancsak!
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
"a családfájának egy jo részét igazoltan kiirtotta egy barbár regim"

Azt gondolom, erről kellene ltrehozni egy adatbázist. Ki, honnan, mely helyről származott, milyen nemzetiségű volt (zsidó, cigány, stb), hol raboskodott , esetleg hol pusztult el (Auschwitz, Brikenau...). Ezeket számba venni, kideríteni, hol, merre élnek a leszármazottaik, stb... És akkor a számháborúknak is elejét lehetne venni. (Pl. Hajzer Izsák született Nagykereki, 1944-ben elhurcolták Nagyváradra, onnan Auschitz Treblikbáka, ahol 1944.04.30-án elgázosítás általi halál érte. És akor utánajárni, hogy ott, Nagykerekiben, valóban szüketett-e ilyen személy, valóban elhurcolták-e, ezek dokumentálva kell legyenek valhol, vannak-e élő leszármazottai, ennyi. Én így képzelem el, ennyire regyszerűen. Ha minden így szépen dokumentálva lenne (biztosan megoldható, csak akarat kell), nem is lehetne tagadni, csak elfogadni. Ez van tehát: a világos és egyértelmű dokumentumok, BIZONYÍTÉKOK hiányoznak, ha jól tudom. Igaz, ezek a hiányok Jézus esetében is fennállnak, azt is HINNI kell) )
Vagy léztezik ils ilyen elérhető lista, csk én nem bukantam rá?
Mert persze tényleg ugyancsak érdekes, hogy egy történelmi tényen (vagy fikción) ennyit vitáznak a népek, és aki ezt tagadaj vagy ilyesmi, az törvénysértést követ el.
Igenis, világos és egyértelmű, tagadhatatlan bizonyítékok kelenek, és akkor slussz!

De ez nem az a topik, ugyebár...

itt az Isten és más mesék a téma. Dea kkor miért nincs szó pl. Hófehérkéről, vagy Csipkerózsikáról? Az is mese...
Vagy akor rossz a topik címe :) :) :)
Kedves eroberer
-
Természetesen létezik egy adatbank ahol felvannak jegyezve a koncentratioslágerekben kivégzett vagy meghalt emberek listája. Mindenki számára hozzáférhetö.
-
Hogy a maélö emberek rokonainak a privát adatai nincsenek nyilvánosság elé terjesztve, alá vannak vetve az adatvédelmi törvényeknek az magátol érthetö.
-
Képzeld el ha az ötletedhez hasonloan minden háborusbünös, KZ-Wächter, közbüntényes, SS-legény családfája is az interneten lenne egészen a maélö rokonaikig. Tudnák kinek a családjában voltak hohérok.
-
Ez nem valo, mindenkinek joga van a saját élethez. Megértem, hogy sokan nem szeretnek beszélni rolla mert az apukájuk jut az eszükbe aki vagy álldozat vagy tettes volt. Ez az igazi Magyar tragédia az én szememben.
 
Utoljára módosítva:

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, ez nagyon messze visz az eredeti témától, ugye belátod :)
Az én kérdésem: miért kell az istent JÓNAK nevezni, mikor mindezt lehetetlen bizonyítani. Ha meg mégis: hol vannak a BIZONYÍTÉKOK a jóságra, egyáltalán a gondviselésre? Mert a gondokat az ember viseli a vállán, de ugyancsak!
Kedves eroberter!
A jó Isten azért jó,mert nem válogat jó ember,és rossz ember között,mindenkinek egyformán adja az Életerőt,ami életben tart.
Nem mondja kis pistának,hogy tőled elvonom,mert te gyilkos vagy,neked pedig oda adom,mert hivő vagy..:)remélem igy már érthető az egyik részről.

Ami pedig a betegségeket illeti, bizonyosan hallottál arról,hogy szinte mindegyik psychoszomatikus jellegű,vagyis először a lelkünk "beteg" (sérelem,csalódottság,harag,gyűlölet),és ennek hosszabb ideig kell fenn állnia,hogy végül megbetegedjen a test.Tehát ezt sem egy külsődleges dolog hozza össze,hanem mi saját magunkra,mert annyira azonosulunk,és fenn tartunk 1-1 sérelmet,mig végül valahol le kell csapódnia,és ez a test lehet!!
 
Oldal tetejére