Isten és más mesék - 2013

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Hamp kedves, en azt hiszem hogy kulombozo elkepzelesunk van az evoluciorol. Senki sem vitatja az apro valtozasokat, valtozo kornyezethez valo alkalmazkodast de az nem evolucio.
Evolucio az egyik fajbol egy masik uj komplexebb fajba valo atmenetet jelent, mint a halbol koszali sas hogy durvan fogalmazzak.
Az hogy az osfater nem ismerte a televiziot annak a fajok atmenetehez semmi koze.
Kedves Pitti
-
Az evolutio egy rekurziv folyamat, ami a meglevöre épit. A fajok rokonsága felismerhetö a közös genetikus szakaszokbol,
-
Szembetünö ez a hasonloság által. A macskafélék, cica, párduc, oroszlán, tigris, lux, gepárd... szemlátomást közeli rokonok. A majom és az ember rokonok...
-
Miért nem akarod ezt belátni, van valami ok ami miatt ez az elképzelés téves lenne?
-
A technikán nem mulhat, azonos DNA-val rendelkezö sejthalmazok tök különbözöen nézhetnek ki.
A csunya hernyo ugyan azokkal a genekkel rendelkezik mind a szép lepke.
-
A te testedet alkoto sejtek is ugyanazon dna-val rendelkeznek függetlenül attol melyik bájos részedröl van szo.
-
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Az evolúció előre folyik mert így fejlődünk.
Én egyetértek az előre változásokban,hitem szerinti teremtő-fenntartó folyamatok megnyilvánulásában.
De gondolj bele:nem csodálatos az,hogy fejlődésről beszélhetünk,előre mutató lehetőségekben gondolkodhatunk?
Előre!
Fejlődés!
Ugye kizárva a kóválygás.Már önmagában bizalomkeltő ez az általad is használt két kifejezés.
..............
Nézd ezt az igét:
1. "A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
2. Mert ezzel szereztek jó bizonyságot a régebbiek.
3. Hit által értjük meg, hogy a világ Isten beszéde által teremtetett, hogy a mi látható, a láthatatlanból állott elő."
(Zsidókhoz írt levél 11)
........
A hit Isteni forrásból származó meggyőződés.És ebből a kapott meggyőződésből tudjuk elfogadni,hogy az ő akaratából állott elő a világ,mégpedig a láthatatlanból lett a látható.
Más forrásból nem lehet hitet elfogadni.(Ábrahám is kutakat ásott,amelyből forrásvíz fakadt-élő víz,amely a hit vize,a Szellem forrása.Ezt sokszor be is dugaszolta az ellenség,kövekkel hordta tele...Ez az ellenség dolga.-I.Móz.26,18)
Nem arról van szó,hogy ismernénk a teremtés részleteit,az idők tartamát tudományos szempontból...Ez a legfontosabb alap,amit az igében olvashatunk.
A Vatikán sem fogja feladni a teremtésben való Isteni hitet,ha csak el nem szakad Istentől.
A hívőnek ahhoz kell hűnek maradnia amit Istentől kapott.Ahhoz a szívbe-(elsőként nem az értelembe,hanem a szívbe) kapott kijelentéshez,rémához.Személyre szóló igéhez.

"Szívvel hiszünk az igazságban....."
 
Utoljára módosítva:

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pitti
-
Szembetünö ez a hasonloság által. A macskafélék, cica, párduc, oroszlán, tigris, lux, gepárd... szemlátomást közeli rokonok. A majom és az ember rokonok...
-
Miért nem akarod ezt belátni, van valami ok ami miatt ez az elképzelés téves lenne?
Ernoe ez pontosan igy van de ne kelljen megint korbe-korbe jarni. Pontosan tudod hogy nem ez a vita targya.
A halbol nem lett kardfogu tigris apro veletlenszeru valtozasokkal. De ha ragaszkodsz hozza akkor ezt kellene tudomanyosan bizonyitani.
 

Vedavyasa das

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Vedavyasa das
-
Ténynek az számitott korábban amit lehetet látni. Most nem kezdek el veled vitatkozni, hogy melyik bibliaforditás, melyik fejezet és a többi.
-
Mit jelent a számodra valamit látni? Nem bizonyosságot, tényt?
-

-
En nem istenitem a tudományt, azt sem tudom melyik mythologiai figurárol beszélsz.
-
Ne probáld kibeszélni magadat, a vallások megprobálják nekünk elmagyarázni a világot ugy, hogy istenek mozgatnak mindent zsinoron, most látjuk, hogy a szivárvány nem égi lajtorja, a villámlás mögött nem haragos isten van, egy villámháritoval ellehet kerülni az "isten ostorát", az élölények nem sakkfiguraként lettek a földre helyezve, csak a te agyadban.
-

-
Ha már kritizálod az evolutioselméletet tudni is kéne mit tanit. Valami baj lehet a logikáddal, hogyan lehetnének maélö élölények az öseink?
-
Nagyon erös hittel kell rendelkezzél ha azt gondolod, hogy egy veled egyidös ember a nemzö nagyszülöd lehet. ;)

Nagy vagy, Ernoe!:D
Téged ilyenkor a düh fojtogat vagy az agyvized van forrásponton, még nem tudtam eldönteni, de valami ilyesmi okozhatja, hogy a mondataidnak sem ahhoz nincs közük, amire válasznak szántad, sem egymáshoz :) Sőt, önmagukban is értelmetlenek...
Hallottam egy tanmesét egy békáról, aki bár soha nem járt a saját kútjának határain túl, mindent meg akart érteni és összehasonlítani. Cak éppen nem volt mivel, hiszen csak azt az egy büdösvízű kutat ismerte. Végül addig-addig pumpálta magát, míg fel nem robbant. Vigyázz, nehogy agyvérzést kapj itt nekem...
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ernoe ez pontosan igy van de ne kelljen megint korbe-korbe jarni. Pontosan tudod hogy nem ez a vita targya.
A halbol nem lett kardfogu tigris apro veletlenszeru valtozasokkal. De ha ragaszkodsz hozza akkor ezt kellene tudomanyosan bizonyitani.
A deszendenz elmélet pedig igen jol igazolva van. Az emberen a mai napig látszik a halakkal valo rokonság.
-
Miért lenne a kardfogu tigris egy kivétel?
-
 

step

Állandó Tag
Állandó Tag
Én inkább rád mondanám azt, amit itt énrám próbálsz borítani....
Mivel az ateizmus is egyfajta hit...
Fogalmad sincs, hogy mit él meg az ember meditációban, így nem is tudsz róla érdemben nyilatkozni...
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
Honnan veszed, hogy ateista volnék? Én nem tudok róla. Nincs bizonyítékom Isten létével szemben. De okom sincs feltételezni a létét. Semmit sem tenne érthetőbbé a számomra.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Honnan veszed, hogy ateista volnék? Én nem tudok róla.
Valoszinuleg ugyanabba a hibaba esett mint en a beszolasaid alapjan. Elnezest tevedni emberi dolog de meg velem is elofordulhat.
Lennel olyan kedves kozolni a nezetedet ha nem vagy ateista? Csak a tovabbi felreertesek elkerulese vegett kerdezem.
Az nyilvan valo, hogy vallas ellenes vagy amiben egyebkent nagyvonalakban egyetertunk...
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Dr. Steven Hairfieldet katolikusnak nevelték és megdöbbent, amikor Tibetben, a ladakhi Hemis kolostorban kezébe kerültek azok a tekercsek, amelyek Jézus tibeti és indiai útjairól és tanításairól szólnak. Jézus (Issa) többek közt a dzsain hit tanítóitól, a hindu bráminoktól tanult. Az evangéliumokban meg lehet találni a védikus, a dzsainista és a buddhista szövegeket, a karma törvényét: "ki mint vet, úgy arat". Nyitott elmével megtalálhatók Jézus szavaiban azok a gondolatok, amelyeket a Himalája környékén tanult. Keresztre feszítése után ide ment vissza (Kasmír, Srinagar), ellentétben azzal, amit a hazudós keresztény-zsidó egyházatyák összehordtak a Bibliában.

Hairfield arról is beszél, hogy szenvedélyesen gyűjti a régi Bibliákat és a néhány száz évvel később fordított Biblia mennyi szándékos félreferdítést tartalmaz. Így lett Józsefből ács a "szakmájának mestere" helyett - ő esszénus alkimista volt - így lesz a élettani fontosságú sóból sóska, a "felmegy a Karmel hegyre" szövegből "felmegy a hegyre" (itt találták a Holt-tengeri tekercseket, amit az esszénusok rejtettek el) és így lesz Máriából, aki szintén vezető volt az esszénusoknál, egy mellékszereplő.

Azért írtam le a videó lényegét, mert tudom nem mindenkinek van ideje videózni.

Stevenek írom vigaszul Jézus egyik mondatát, hogy ebben lehet hinni azért : "Keresd először Isten országát és minden egyéb megadatik neked" - de ne a Bibliában keresd csupán.:)


 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Persze Ernoe. A nagybatyam ugy nez ki mint egy ponty a felesege pedig kikopott kardfogu tigris.
Nem huzol be megint a hulyesegedet vitatni. Surgos palinkazni valom van.
Kedves Pitti
-
Természetes, hogy jol felismerhetö bennünk a hal, ezt már kitárgyaltuk, miért csuklasz, miért kapsz heresérvet, miért fáj ha a könyöködet bevered az asztalba, honnan a halloszervünk, miként jött létre a tüdö....
-
A jopofáskodás helyett olvassad el ezt a könyvet. ;)
-
518Ll-W1mcL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-v3-big,TopRight,0,-55_SX278_SY278_PIkin4,BottomRight,1,22_AA300_SH20_OU03_.jpg

-
Ha nem segit akkor gondolkozz el azon miért megy a herevezetéked elöször a hasad közepéig, holott a tököd melett rögtön ott a heréd?
Mert a Jézuska ugy akarta?
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Stevenek írom vigaszul Jézus egyik mondatát, hogy ebben lehet hinni azért : "Keresd először Isten országát és minden egyéb megadatik neked" - de ne a Bibliában keresd csupán.:)
Arany Lelkem!:)
Mindig is ezt ajánlottam neked.
Én úgy gondolom el kell ismerni vakságunkat ,alázattal elfogadni,hogy nem vagyunk képesek az igazságot megtalálni.(Saját erőnkből megismerni...)
Mindenki a maga lovát dicséri,különféle iratok kerülnek elő,különféle túlvilági ismeretek jönnek le a túlvilág ki tudja melyik részéből,és tükröződik bennünk jól vagy rosszul,személyünknek megfelelően.Ez csalt az csalt ,az meg buta,csak én vagyok okos......meg aki velem egyetért.:)
Ahogy az írás mondja itt a Krisztus,ott a Krisztus,a tanítások különféle szele ide-oda dobálja a lelkeket.Nagy a világvégi zűrzavar.
De azt meg kell egy pillanatban értenünk,hogy a vakokat Krisztus(Isteni szó) meggyógyította.
"Istenem,könyörülj rajtam,vak vagyok,ha nem teszel látóvá,soha nem fogok látni."
Az igazság térdre kényszerít bennünket,és Isten könyörül,mert már tovább nem tudunk handa-bandázni.És akkor megismerjük őt,és vezetni fog bennünket.Nem az okosságunk(nagyságunk) által juthatunk az Isteni igazsághoz,hanem alázat(kicsinységünk) által,ha igazak-őszinték vagyunk önmagunk helyzetével kapcsolatban.
Amit Isten szeretetében ad,mutat,ahhoz kell hűnek maradni.Ha Isten elkezdi felfedni a megváltás titkát,és összefüggésében érteni kezdjük,hogy ez a szeretet része,akkor már mondhatnak bármit ellene.
Légy hű mindhalálig...
"A szeretet misztériuma,hogy a szerető átváltozik annak lényegévé,akit szeret".(Ibn Arabi)



 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem értem miért akartok a majmoktol származni, mi szárazorru, mesztelen majmok vagyunk. :)
-
A rabbszolgatartás még alig 200 évvel ezelött természetes volt, ma joggal megvetjük az ilyesmit.
A napjainkban a primátok szabadságáért küzdünk.
-

-
Ezek a majmok evtizedeken keresztül éltek rács mögött egy kisérleti laborban.
Nézzétek meg ezt a boldogságot amit a szabadoneresztésükkor éreztek.
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy vagy, Ernoe!:D
Téged ilyenkor a düh fojtogat vagy az agyvized van forrásponton, még nem tudtam eldönteni, de valami ilyesmi okozhatja, hogy a mondataidnak sem ahhoz nincs közük, amire válasznak szántad, sem egymáshoz :) Sőt, önmagukban is értelmetlenek...
Hallottam egy tanmesét egy békáról, aki bár soha nem járt a saját kútjának határain túl, mindent meg akart érteni és összehasonlítani. Cak éppen nem volt mivel, hiszen csak azt az egy büdösvízű kutat ismerte. Végül addig-addig pumpálta magát, míg fel nem robbant. Vigyázz, nehogy agyvérzést kapj itt nekem...
Most felteszem újra a kérdést:Miért vagy szaros ás szőrös meg büdös.Miért olyan (ehető) a húsod mint a disznóé?Miért szexelsz hasonlóan az állatokhoz? Mi van a farkaddal lehet,hogy már a z elcsökevényesedett farok csontod is felszivódott.
A belső szerveid nem olyanok mint a majomnak vagy a disznónak ?Nem ugyanúgy elpusztulsz és elporladsz mint az állatok
mint a legközelebbi rokonunk a majom?Ha valami Isten teremtett,miért nem valami szuper isteni anyagból csinált?
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát bizony, hogyan lehet kételkedni a származáselméletbe, amikor az asszonyainknak parfümöt veszünk, ami megszáradt bálnakakábol (ambra) van. Ugyan azokra az illatokra vagyunk érzékenyek, amivel a macskák, bölények a párjukat csalogatják. Evente milliardokat adnak ki az emberek ilyen anyagokra. :)
-
Az evolutio nem ott kezdödik amikor egy halszerüböl késöbb oroszlán lesz, hanem más sokkal korábban. Nem egy hanem egy csomo állattal osztjuk a géneinket. (természetesen nem azokkal akik pillanatnyilag legelnek a mezön, hanem az ö öseivel.)
-
Zebra, szamár, lo a mai napig képes utodott létrehozni, tigris-oroszlán, kecske-bárány... állitolag mind ugy lett exklusiv az égböl a földre helyezve. Miért sexelnek akkor egymással?
-
Bison__Bffel__Bulle__Kuh__Wildrinder__Weidetiere__Herbst.jpg

-
Még mindig vannak olyanok akik azt állitják semmi közünk az állatokhoz. Jézus oltárát a növények nemiszervével, virágokkal diszitjük. Azt ugy látszik ö is szereti szagolgatni nemcsak a méhecskék.
 
Utoljára módosítva:

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag

Az egyedfejlődés
i_t1.png
hasonlóságai: a rokonsági kapcsolatot mutatják. Segítségükkel feltárul az evolúció menete. Egyedfejlődésének embrionális szakaszában valamennyi állat az megismétli ősei törzsfejlődésének legfontosabb mozzanatait. (Így például az emlősök embrióiban átmenetileg megjelennek a kopoltyúkezdemények.)
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag

Szervezeti felépítés hasonlóságai: a közös őst bizonyítják. A különböző gerincesek végtagjainak felépítésében ugyanazok a csontok vesznek részt, csak az egyes csontok mérete, helyzete változott meg az idők folyamán.
Miért van öt ujjunk,mint steve3-nak?
 
Oldal tetejére