Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

trubadurr

Állandó Tag
Állandó Tag
Fábián Janka: Emma szerelme. Eléggé elnagyoltak a szereplők és helyenként a történetből hiányzik a logika, de nagyon olvastatja magát. Alig lehet letenni. :)
 

telaci

Állandó Tag
Állandó Tag
(... már szokás szerint ...) Egy újabb Fejős Éva könyv : mostanában találtam rá a Cuba Librére ... Amekkorra híre volt -- úgy vélem, teljes mértékben érthető ... Eddig ez volt számomra a legkönnyebben átrágható ... Szórakoztató, könnyed, nem fekszi meg a gyomrot -- meg még az agyat sem ... Könnyü, nyári olvasmány, gyorsan olvasható (pedig a PDF-et kézzel kellett görgetnem lefelé, mert 9-es betűnagysággal és lepedőnyi oldalakkal készült, de még ez sem zavart sokat az olvasásban), alig több mint öt nap alatt végigszaladtam rajta ... Most aztán folytathatom ábécé-rendben, ahol félbehagytam emiatt ...
 

Christierna123

Állandó Tag
Állandó Tag
Tina Reber - Spontán szerelem. Naaaaaaaaaaaagyon hosszú, az én variánsom 695 oldalas - és még folytatása is lesz. Szép szerelmi történet a sztárszínészről és az egyszerű lányról, valamint a határtalan emberi hülyeségről. Nincs szado-mazo, kikötözés, fenékpaskolás, viszont van legjobb barátnő, kettő is. Az egyik az a bizonyos aki mindig jobban tudja, hogy a főhősnőnek mi a jó, enyhén infantilis és jócskán irigy, és aki miatt nekem mindig viszket a markom. Nobel díjat ez sem fog kapni, de ajánlani tudom hosszú téli estékre, kikapcsol, szórakoztat.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Lisa Kleypas: A Hathaway család 1-2-3 (Éjfélig vagy enyém; Csábíts el pirkadatkor; Bűvölj el alkonyatkor)
Maratont tartottam, kissé be is sokalltam, de nem bántam meg. Jó volt, az utolsó rész talán nem annyira, de az sem volt rossz. Kíváncsi lennék Leo és Marks történetére, remélem, megírta már. Egy negatívum: a fura címválasztás. Értem én, hogy nem könnyű, na de azért izé, ezeknél jobbal is előállhatott volna.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Gena Showalter: A vámpírok ura - Árnyak uralkodói I. rész.
covers_123855.jpg

Árnyak uralkodói sorozat
1-2 részét, olvastam, mindkettő nagyon tetszett.
Még megvan a harmadik rész is és alig várom, hogy azt is elolvashassam.
Erősen reménykedem, hogy a negyedik részt sikerül megszerezni magyarul. Nagyon hálás lennék érte. :dr_24:
Ami megdöbbentő számomra, hogy annak ellenére, hogy a sorozat egy királyi család, négy hercegi utódjáról szól, akik testvérek és minden rész egy-egy testvér kalandjait dolgozza fel, mégis minden egyes részt másik írónő írt.
Nem tudom hogy jöttek össze és szövetkeztek ennek a sorozatnak a megírására. Megnéztem a wikipedián, valóban négy különböző személyről van szó. Nem egyről, aki esetleg különböző néven ír, mint pl. Amanda Quick.
A lényeg, hogy meglepőnek találtam a társulásukat. Úgy tűnik osztoznak a fantasy irodalom királynője címen.
 

panniparis

Állandó Tag
Állandó Tag
Peter James brit iró, a Brighton-ban elkövetett és Roy Grace föfelügyelö által megoldott büncselekmények listáját, a VILÁGSIKEREK sorozatból....5 könyv 2 hét alatt :) ajánlom mindenkinek, aki szereti a jó krimiket.
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Scott Turow: Ártatlanságra ítélve
Scott Turow: Ártatlan

Mindkét könyv nagyon jó...főként az első, mivel ott ismerkedünk meg a főszereplővel, annak természetével...annyira ott van, hogy nem tudod eldönteni ki is a vétkes...a másodiknál annyival egyszerűbb a helyzet, hogy már tudod, nem a főszereplő a bűnös, de itt se lehetünk képben azzal, mi is történhetett valójában, amíg az író nem akarja az orrunkra kötni...
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a tárgyalótermi hadakozásokat, az igazi rejtélyeket...
 

hljudit

Állandó Tag
Állandó Tag
Sylvia Day - Átölelve
Nagyon vártam már, nem szeretem amikor egy könyvet olvasok és amikor már nagyon belebonyolódok a történetbe egyszer csak vége lesz.
Szerencsére most nem sokat kellett várni a folytatásra.
Imádtam Jax-ot, nagyon aranyos kis történet.:)

Zakály Viktória - Szívritmuszavar
Ezt a könyvet nem bírtam végigolvasni, számomra maga volt a tömény unalom....:dr_4:
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Victoria Holt: A bűvölet álarca
covers_37381.jpg

Tetszett, izgalmas volt.
Egy titokzatos kirándulás s egy varázslatos kastély, amely már gyermekkorában rabul ejti és fogva tartja egy álmodozó, magányos kislány lelkét. Egy álom, amely a későbbiekben csodával határos módon valóra válik, majd egy távoli Ausztráliához közeli sziget, ahol Suewellyn végre idilli boldogságban élhet váratlanul meglelt szüleivel. Egy váratlan látogatás, amely visszaidézi a tragikus, viharos múltat, majd a katasztrófa, amely elsöpör mindent, s a kockázatos választás, amely hősnőnket álságos szerepben visszavezeti az álomkastélyba, hogy megtévesztéseken, csaláson s veszedelmeken át visszataláljon a boldogsághoz.
 

telaci

Állandó Tag
Állandó Tag
Enzo Russo - Hermelinfészek.
"Papír" formátumban, az eredeti kiadásban (Magvető Világkönyvtár) olvastam el. Valószínűleg nem jelent meg eBook formában, mert már a magyar megjelenés idejében (1981) is kissé "idejét múltnak" számított -- olaszul 1977-ben jelent meg, és akkor friss volt és érdekes, mint dokumentum-regény. Az olasz bíróságok, ügyészségek, csendőrség, rendőrség munkája az 1970-es években, a Vörös Brigádok és a P2-es páholy árnyékában. Már a felétől izgultam (ezért jó 35 év után újra-olvasni egy könyvet !!) hogy nehogy már a főszereplő legyen a következő "véletlenül" elütött, "titokzatos körülmények között" balesetet szenvedő vagy csak egyszerűen 2 méterről, hangtompítóval, otthon, ajtónyitás közben lelőtt áldozat ... Hát, szerencse, hogy pontosan az utolsó oldal utolsó bekezdése kezdődik imigyen:

Mielőtt meghalt, egy pillanattal előbb észrevette, hogy egy kéz jelenik meg a feje mellett.
És még van két mondat, de az már nem lényeges ... Izgalmas, kriminek is elfogadható, pedig ügyészségi-bírósági életképek sorozata ...
 
Utoljára módosítva:

Fruzsi44

Állandó Tag
Állandó Tag
Harsányi Zsolttól az Ecce homot, Munkácsy életrajzi regénye. Munkácsy valahogy mindig a szivem csücske volt, és régen olvastam Dallos Sándortól a Nap szerelmese és az Aranyecset könyveket, amik szintén Munkácsy életéről szólnak. Az Ecce homo kicsit bővebben irja le Miska életét.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Jeffery Deaver: A koporsótáncos (Lincoln Rhyme 2.)
Nagyon jó krimi, a legvégéig tartogat meglepő fordulatokat. Végig izgalmas, a cselekmény feszült, nincsenek üresjáratok, logikai bakik.
 

OGyKriszt

Állandó Tag
Állandó Tag
Most végeztem Abbi Glines - Te vagy nekem a levegő c. könyvével. Hát mit mondjak, kb. négy óra alatt kivégeztem. Nekem nagyon tetszett. Könnyű olvasni, és amiért főként szeretem, hogy nem csinál szappanoperát a történeteiből. Egyszerű, könnyen kiszámítható, de nekem mégis nagyszerű és szórakoztató. Közben jókat is tudtam nevetni egy-egy helyzeten.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Karen Harbaugh - Ördögi alku
covers_245042.jpg

Tetszett, igazán kedves történet volt, egy kis misztikummal fűszerezve. Könnyű délutáni olvasmány.
Bár gyönyörű lány, Eveline Seton mégis tudja, hogy Lord Richard Clairmond sosem lehet az övé.
A szivdobogatatóan vonzó, kékvérű férfinak eszébe sem jutna, hogy egy kereskedõ lányát vegye feleségül. Akkor miért zaklatja mégis szenvedélyesen elsuttogott szavaival? Eveline-ben egyre erősödik a félelem, hogy imádottja súlyos titkok őrzője.
Köszönet a feltöltőnek:dr_24:
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Dean R. Koontz: A tékozló fiú (Frankenstein trilógia 1.)
Tetszett. Nem a Koontztól általam megszokott horror, de kellően bizarr és félelmetes.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére