Kézilabda

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát igen, végül egy európait és egy ázsiait választottak. Erre nem lehet azt mondani, hogy igazságtalan lenne. Végül is Izland volt az első számú tartalék. Örülök, hogy Ők legalább mehetnek.
 

Kajcsa Gyöngyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát igen, végül egy európait és egy ázsiait választottak. Erre nem lehet azt mondani, hogy igazságtalan lenne. Végül is Izland volt az első számú tartalék. Örülök, hogy Ők legalább mehetnek.
Hát... én annyira nem tartom jogosnak. Bár nem sajnálom Izlandtól a kijutás lehetőségét. Csak nem következetesek, mert nem a VB szereplés alapján döntöttek. Szóval a véleményem úgyse számít. Kicsit csalódott vagyok. Nekünk a pályán van csak esélyünk lehetőségünk (amit ki kell használnunk minden esetben), szerencsefaktorunk nincs.
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem azt mondtam, hogy jogos, hanem azt, hogy nem lehet azt mondani, hogy igazságtalan lenne. Továbbra is azt mondom, hogy nem az. Szerinted miért kellett volna a vb szereplés alapján dönteni?
 

Kajcsa Gyöngyi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem azt mondtam, hogy jogos, hanem azt, hogy nem lehet azt mondani, hogy igazságtalan lenne. Továbbra is azt mondom, hogy nem az. Szerinted miért kellett volna a vb szereplés alapján dönteni?
Mivel a VB-ről van szó, logikus, hogy a VB szerepléseket veszik figyelembe. Az M1-en volt hétvégén a forma1 előtt egy beszélgetés Ágai Kiss -vel és ő mondta, hogy nem voltak következetesek a szövetségnél, mert az előzőnél (németek) a VB-t vették alapul, míg most az Izland javára az EB szereplés alapján döntöttek. Ezért is akadt ki mindenki, mert ellentétes mérce alapján született a döntés. Bár fizikailag már biztos nem lehetünk ott, azért nem hagyja magát a magyar szövetség, és minden fórumon jelezni fogja a nemtetszését.
 

Arima3

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel az egész 2015-ös vb-re a 2014-es Európa-bajnokságon (valamint a többi kontinensbajnokságokon) lehetett a részvételi jogot kiharcolni, nem látom logikusnak, az előző vb eredményeit figyelembe venni. Alapból az Eb első 4 helyezettje jutott ki, míg a többiek selejtezőt játszottak az Eb-n (5-13. hely)és az Eb-re selejtezők helyezései alapján. Ráadásul egy szót sem szólhatnánk, ha a 2 visszalépő ázsiai helyére 2 ázsiait választottak volna. Németország vb- kijutásának semmi köze nincs az előző vb .szerepléséhez, ott kizárólag a pénz játszott szerepet. Az, hogy rá lehet fogni a vb-re, csak egy jó magyarázat. (Bármit is mond Ágai-Kiss)Annál is inkább, mert nem volt üres hely, ahová bármilyen szempont szerint kellett volna résztvevőt választani, hiszen úgy rakták ki Ausztráliát, hogy legyen a németeknek hely. Az, hogy Izland javára döntöttek, teljesen elfogadható, mivel a selejtezők befejezésekor az EHF hivatalos közleményében
kiadta, hogy a vb-re a két tartalék 1. Izland, 2 számú Magyarország.
A németek szabadkártyája ügyében nekem viszont egyik szemem sem tud nevetni, mert az abszolút tisztességtelen.
Érdemes ezt is elolvasni:
A német közszolgálati televízió (ARD) Sportschau című műsorában elhangzottak szerint a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) előre szabadkártyát ígért Németországnak a férfi kézilabda-világbajnokságra – amit a németek végül meg is kaptak, miután Ausztráliát nemes egyszerűséggel kihúzta a mezőnyből az IHF. A németeket vb-pótselejtezőn legyőző lengyelek állítják: tisztában voltak vele, hogy az IHF előre fixálta a német válogatott kijutását.
„Rettenetesen kínos volt, hogy azt kellett továbbadnom a csapatomnak a sorsdöntő meccsek előtt: mindenképpen nyernünk kell, miközben a németekre ez nem igaz. A németek nyerhetnek, nekünk viszont nyernünk kell – már ekkor hallottuk ugyanis, hogy a német csapat mindenképpen szabadkártyát kap, és utazik Katarba. Lengyelország nem kapott volna ilyen kedvezményt” – nyilatkozta Michael Biegler, a lengyelek német szövetségi kapitánya a Sportschaunak.
A Sportschau azt állítja, hogy az IHF legnagyobb piacát óvva döntött úgy, hogy gyakorlatilag megbundázza a német vb-kvalifikációt, és a pályán elért eredményektől függetlenül kijuttatja a csapatot Katarba. Haszan Musztafa, az IHF elnöke nem is tagadta, milyen fontos a nemzetközi szövetségnek a német tagszövetség.

„Körülbelül egymillió aktív kézilabdázó van Németországban. Egy világbajnok csapatról van szó, a kézilabda rendszeresen szerepel a televízióban, Németország az IHF legfontosabb tagja” – mondta Musztafa.

Az IHF július nyolcadikán elvette az óceániai kijutó, Ausztrália kvótáját, hogy azt Németországnak adja. Az ausztrálok már a tavasszal hallottak a tervről.

„Áprilisban kaptunk egy telefonhívást, melyben tudatták, nem biztos, hogy megkapjuk a világbajnoki kvótánkat. Óriási sokk volt ez nekünk” – nyilatkozta Bevan Calvert, az ausztrálok Németországban légióskodó csapatkapitánya.

A Német Kézilabda-szövetség (DHB) állítja, nem tudott jóval a döntés előtt a szabadkártyáról, arról csak június közepén értesült.

„Június tizenkilencedikén hallottam először arról, hogy mi kaphatjuk a szabadkártyát. A hivatalos megerősítést július hetedikén kaptuk meg” – mondta a Sportschaunak a német szövetség alelnöke, Bob Hanning.

A katari világbajnokság mezőnye végül csak novemberre állt össze, miután előbb Bahrein, majd az Egyesült Arab Emírségek lépett vissza indoklás nélkül, minden bizonnyal a vb-rendező Katarral fennálló feszült politikai viszony miatt. A két szövetség aztán hiába jelentette be, hogy mégis élne indulási jogával, az IHF tanácsa egy-egy helyet Európának és Ázsiának ajánlott fel – Izland és Szaúd-Arábia lett a befutó, a magyar szövetség hiába jelezte részvételi szándékát.

„Döbbenetes, ami történt, számunkra talán a legfájóbb döntés született, hiszen két országot sorolt be a vb-mezőnybe a nemzetközi szövetség, azonban a korábbi döntéssel szemben, amikor Ausztrália helyett Németország kapott lehetőséget a részvételre, ezúttal nem a legutóbbi világbajnokság végeredményét vették alapul, hanem más elvek mentén született a döntés – reagált a döntésre Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke. – Természetesen a sportszerűség határain belül minden sportdiplomáciai csatornán keresztül lobbiztunk a számunkra kedvező döntés érdekében. Nem értünk egyet az IHF döntésével, és ezt jelezni is fogjuk, vizsgáljuk a lehetőségeinket.”
 

eddy56

Állandó Tag
Állandó Tag
Bajnokok ligaja gyoztes a Gyor noi kezicsapata


Utolso masodpercben 27:26-nal Kiss Eva ziccer fogott, igy nem hetesek dontottek
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Mondjuk ez offtopic, de szerintem fontosabb mint az a rengeteg szemelyeskedes ami ment:


Bajnokok ligaja gyoztes a Gyor noi kezicsapata


Utolso masodpercben 27:26-nal Kiss Eva ziccer fogott, igy nem hetesek dontottek
No, ez nagyon szép teljesítmény! Gratulálok!!
 
Oldal tetejére