Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

birandrea88

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemrég fejeztem be Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény című könyvét. Valami hihetetlen borzalom folyt az akkori időkben, szörnyű volt olvasni az oldalakat.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Friedrich Gerstacker - Perzselő szerelem
Könnyű, délutáni olvasmány, valahol egy trópusi szigeten játszódik a XIX. században. Tetszett.

covers_130933.jpg

A Perzselő szerelem két nagy szenvedély drámai fordulatokban bővelkedő rajza. A naiv európai lány újsághirdetésre jegyzi el magát s utazik menyasszonyként a Déli-szigetvilágba. Csak a kikötőbe megérkezve derül ki, hogy a rokonszenves férfit ábrázoló fényképet az ültetvényes ellenségei küldték. Magát az ültetvényest pedig vad szerelem fűzi egy ősi azték családtól származó, fejedelmi szerepre kiszemelt lányhoz. A két szerelmes nő sorsát végül eldönti, hogy a veszélybe került férfiért ki hoz nagyobb áldozatot.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Victoria Holt: Ördög a lovon
Izgalmas, remek történet a francia forradalom kapujában. A francia arisztokrácia fényűzésben és erkölcsi fertőben dagonyázik, míg a szegények irigysége és elkeseredettsége egyre csak növekszik. És mindezt egy erkölcsös angol ifjú hölgy szemével láthatjuk.
covers_37421.jpg

Fontaine Delibes gróf szívdobogtatóan vonzó, s ijesztően határozott, parancsoláshoz szokott erőszakos, és engedelmességet követelő nagyúr volt, Minella Maddox, a gróf lányának tanítónője és barátnője viszont önálló, határozott egyéniség. Mit tehet egy tizennyolc éves lány, aki ellenállhatatlanul vonzódik egy férfihoz, de kilátástalan helyzetében is elfogadhatatlan számára a francia arisztokrata szeretőjének sokak által irigyelt szerepe? Képes-e még igaz szerelemre a cinikussá kopott, megszokott hatalmába belefáradt középkorú gróf, aki a francia forradalom előestéjén tisztán látja, hogyan dől romba körülötte megszokott világa? Eloszlatható-e a kétség, hogy Fontaine Delibes a gyilkosa feleségének, vagy a szörnyű bűn keltette iszonyatnál is erősebb a nem kívánt, de minden józan megfontolást elsöprő szerelem?
A szerelem sötét oldalát is mesterien ábrázoló Victoria Holt lebilincselően izgalmas regényében ad választ ezekre a kérdésekre.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Linda Lael Miller - Viharos szerelem
Jó kis történet volt, izgalmas, romantikus, krimi szállal. Amit nehezményeztem, hogy az egyik gonosz, többszörös gyilkos gengszter megúszta büntetlenül. Sajnálatosan az írónő elfelejtette elvarrni ezt a szálat.

covers_175540.jpg

1886-ot írunk. A bájos Banner O'Brien minden akadályt legyőzve megszerzi áhított orvosi diplomáját. Mégis, alig várja, hogy elmeneküljön Oregonból… el a lidércnyomástól, melytől remegve sikoltja egy férfi nevét.
Washington tartományban vállal állást az öntelt, Adam Corbin, a jóképű és a pletyka szerint erőszakos orvos mellett, mégsem hagyja nyugodni ennek az erőteljes, hullámzó hangulatú férfiaknak a puszta közelsége. Rejtélyes múltját is fel szeretné deríteni a lány, aki már tudja mit akar. Elnyerni Adam Corbin szívét.
 

zsuzana

Állandó Tag
Állandó Tag
Tiffany Reisz - Az úrnő
A legnagyobb része tetszett, de az első részből megismert házaspár nekem úgy hiányzott ebből a részből, mint púp a hátamra. Grace olyannyira idegesített benne, hogy kis híján továbblapoztam azokat a fejezeteket. Nem igazán értettem minek van ő ott. Na meg a rengeteg "aggódása" egy olyan nő miatt, akit igazándiból nem is ismer... :rolleyes2:
A többi viszont jó volt. Sok mindenbe bepillantást nyerhettünk, és sok minden nyitott maradt, de ez így volt jó, legalább is nekem :)
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Rachel Vincent: Lélektolvajok (Sikoltok 1.)
Már egy jó ideje nem olvastam tinis-fantasyt, de ez egész jó volt...mondjuk, azért nem érzek késztetést, hogy rögtön kezdjek hozzá a folytatáshoz... :)
 

teca76

Állandó Tag
Állandó Tag
Tiffany Reisz A szirén
Végre rászántam magam, hogy elolvasom az Eredendő bűnösök sorozatot. Elég régóta szemezgettem vele, és most jött el a pillana.
Nem bántam meg, bár még csak most kezdtem el a második részt.
 
Márai Sándor: Harminc ezüstpénz

Esszéregénynek indul. A címéből adódóan az evangéliumi történetről. A második felébe keveredik egy kevés epika.

Elmélkedés a történtekről és a lehetségességekről.
 

LightHolder

Állandó Tag
Állandó Tag
Joe Hill: NOS4A2

Ma reggel fejeztem be Stephen King fiának - általam olvasott első - könyvét. Korábban megjelent már két kötete nálunk, Szarvak és a Szív alakú doboz (ha jól emlékszem) címmel.
A 900 oldalas könyvet néhány nap alatt sikerült kivégezni: ugyanaz a függőséget okozó stílus, mint amit az apukánál már megtapasztaltam. Mégis van valami új, friss, nem csak az apai örökséget felmutató jellege a könyvnek, ami miatt a másik két könyvet is nagy eséllyel forgatni fogom...jó, az egyiket már be is szereztem :).
Modern kori vámpírmese még a végén is számos fordulattal. A műfaj kedvelőinek ajánlott, a többieknek kötelező.

http://www.europakiado.hu/konyv/738665/nos4a2/
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Elizabeth Sherwood: Déli rapszódia
Nagyon jó kis történet volt, tetszett.

covers_23326.jpg

A három Flemming testvér közül csupán Lacyt fűzik mély érzelmi kötelékek a sok áldozatot követelő, de termékeny földhöz, Swan's Watch-hoz, amely már öt generáció óta áll a család tulajdonában. Amikor Jared Steele, egy hajószállítási szerződés elnyerését követően megjelenik az életében, a lány nem képes ellenállni a férfi csábításának. Lacy a szenvedéllyel teli, forró éjszakák után is tudja, bár boldogan társa lenne Jarednek, nem tudná elhagyni miatta Swan's Watch-ot, még akkor sem, ha ezzel mindörökre búcsút intene a szerelemnek.
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Sidney Lawrence: Halhatatlan szerelem
Összességében egy jó könyv lenne, de már az első oldalakon hitelét veszti...milyen az már, hogy egy nap alatt, vagyis pillanatok alatt, halálosan egymásba szeretnek...s miután egymást halottnak hiszik, csak az egy napos szerelem emléke élteti őket...túl rózsaszín a valósághoz...
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Brenda Joyce: A szűz szerető(de Warenne-dinasztia 7/12.)
Ez megint remek volt, letehetetlen, mint minden Brenda Joyce regény. Egyszerűen imádom a könyveit.:hurra: Kár hogy ennek a sorozatnak az első 5 részét nem adták ki magyarul.:(
covers_334488.jpg

"Soha ne mondd, hogy soha…
Édesanyja halálakor Alexandra lemondott a szerelméről, hogy életét a húgairól való gondoskodásnak szentelje. Most viszont, hogy apja züllött életmódja szégyent hozott a Bolton névre, egyedül egy idősödő földesúrral kötendő házassággal tudná megmenteni a családot, a biztos nyomortól. Csakhogy mihelyt megpillantja Clarewood hírhedt hercegét, addig ismeretlen érzés éled benne. Sir Stephen az egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb brit főrend, aki megesküdött, hogy sosem fog megnősülni. Alexandra Bolton azonban lángra gyújtja a szívét, mint eddig még senki, ezért tisztességtelen ajánlatot tesz a lánynak. A játékszabályokat persze a férfi szabja meg, hiszen ő mindig megkapja, amit akar. Vajon Alexandra lesz az első nő, aki visszautasítja közeledését? S ha a szenvedély mégis egymás karjába hajtja őket, nem áll-e közéjük a családi titkok generációkon átívelő szövevénye? "
 

ErzsóT

Állandó Tag
Állandó Tag
Robert Merle: Állati elmék. A politikai fikció része nekem néha túl sok volt, de a tudományos fantasztikum oldala nagyon tetszett.
 

Ekilit

Állandó Tag
Állandó Tag
Nancy Horan: A csillagos, nagy ég alatt -
Robert L. Stevenson író ( Kincses sziget, Dr, Jekyll és Mr. Hyde különös esete) és Fanny Van de Grift Osbourne-Stevenson története, a GP kiadó-tól.
Érdekes korrajz, és szép szerelmi történet is egyben.
 

callie

Állandó Tag
Állandó Tag
Katja Millay: Nyugalom tengere

A fülszöveg alapján megtetszett a történet, ami az első felében tényleg jó. A vége felé inkább csak szomorú. Egyszer olvasható.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére