Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
A. Meredith Walters: Utánad a sötétbe
Nagyon jól indult... Sokat nevettem az elején a tinik párbeszédén, nagyon bírtam...aztán jött az első szerelem, ami mindamellett, hogy mindent elsöprő, de beteges is volt...Maggie itt is naív, de itt megbocsátható, hiszen csak 17 éves...
Nem tudom azt mondani, hogy tetszett, mert én egy szirupos szerelmi történetre számítottam, nem egy mániás-depressziós és borderline személyiségzavaros tinifiú és egy rózsaszín ködben járó tinilány mérgező szerelmére...
A könyv jól megírt és kell is foglalkozni ezzel a témával, de nem szerethető...
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Donna B. Wylde - Párbaj
Hát ez nagyon jó volt, izgalmas, igazi történelmi romantikus, ami Angliában játszódik a napoleoni háborúk idején. Volt benne párbaj, kémkedés, amnézia, merényletek és természetesen szerelem. Hálás köszönet a készítőnek és a feltöltőnek.
:dr_24:
covers_99892.jpg

Alexandrine de Williers súlyos sérülésekből lábadozva tér magához, idegen helyen idegen emberek között. Gyorsan rádöbben arra is: nem szívesen látott vendég. Ehhez úgy tűnik, elég annyi, hogy franciának született. Vendéglátója, a visszavonultan élő volt angol hírszerző tiszt személyes ellenségének tekinti. Képtelen elhinni, komoly fejsérülésével együtt emlékezetvesztést is szenvedett. Az idővel versenyt futva igyekszik kideríteni, ki ő, mi lehetett állítólagos küldetése. Hamarosan halálos játszma veszi kezdetét: valaki mindkettőjük életére tör. Harcuk egymás ellen lassanként küzdelemmé alakul egymásért, miközben a háttérben valódi, véres csatározások folynak. 1808-at írunk. Odaát a kontinensen Napóleon átrajzolja Európa térképét, és ezzel történelmet csinál.
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a véletlen (The coincidence 1.)
Jó volt, csak úgy olvastatta magát, ezért hamar ki is végeztem... Viszont annyira nem fogott meg, hogy a folytatását is elolvassam...
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Charlotte O'Brien - Hajnal az öböl felett (Vadrózsa 56)
Kellemes, kis mai történet, megható, jó kis vasárnap délutáni olvasmány.

covers_177992.jpg

Nick Milligan, a jó nevű orvos fia vakációra érkzeik egy csendes texasi kis hábza, hogy kipihenje magát az egész évi hajtás után. De a dolgok nem egészen úgy alakulnak, ahogy várta: az unalmas, álmosító napokat fenekestül felforgatja egy szobor, amire egészen véletlenül akadt egy különleges régiségkereskedésben, és amelynek révén nem várt szerelemre talál, majd még kevésbé várt bonyodalmakba keveredik…
Lililan felállt és mondani akart még valamit, de Nick nem akart több titkot tudni. A szíve sajgott, a feje zúgott, az ereiben tombolva száguldott a vér, s csak egyet akart: elmenni, elrohanni innen, elfutni az igazság elől, amivel nem akart és nem tudott szembenézni.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Kate Locke: God Save the Queen; The Queen is Dead (The Immortal Empire 1-2)
Egy újabb vámpíros, vérfarkasos, goblinos sorozat, ami tetszik. Újszerű, egy alternatív jelenben játszódik, izgalmas.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 01 - Éjsötét szerető
Na belekezdtem a sorozatba és nagyon tetszik. Igaz Jessica Bird mindegy milyen stilusban és néven ir, mindig nagyszerű könyveket olvashatunk a tollából.

covers_12209.jpg

Az éjszaka sötétjében halálos küzdelem folyik a vámpírok és a vadászok között. A Fekete Tőr Testvériség hat vámpírharcosa felesküdött rá, hogy megvédi a vámpírokat a rájuk törő ellenségtől. Vezetőjük, a jóképű, emberfeletti erővel bíró Wrath maradt az egyetlen tisztavérű vámpír a Földön. Szülei gyilkosait keresi, hogy végre kiegyenlítse a számlát. Küldetése során találkozik a gyönyörű Beth-szel, aki mit sem tud származásáról: nem sejti, hogy félig vámpír. Wrath-nak be kell vezetnie a lányt a halottak világába, hiszen ez az öröksége, a sorsa… Egy új érzés, a testét gyötrő nyugtalanság miatt Beth képtelen ellenállni a veszélyesen vonzó férfinak, aki éjszakánként meglátogatja, ám történetei a Testvériségről és a vérről megijesztik. A férfi érintése lángra lobbantja Beth-t, ám ez egy fenyegető, mindkettőjüket felemésztő vágy…

Kettejük szerelméről, erotikus szenvedélyéről szól a Fekete Tőr Testvériség sorozat lebilincselő első könyve, mely az elmúlt évek legnagyobb romantikus bestsellere lett világszerte.
 
Utoljára módosítva:

KatherineYork

Állandó Tag
Állandó Tag
Belemerültem egy könnyed irodalomnak - vagyis limonádénak - nevezett könyvbe, egész pontosan Barbara Arknum: Őrjöngő örvényben c. regényébe.
Nos, limonádé vagy sem, egy biztos, aki el fogja olvasni, képtelen lesz letenni, míg a végére nem ér! Én legalábbis nem tudtam letenni. És egy cseppet sem bántam meg, hogy elolvastam! Nagyon tetszett!
Természetesen van is ok limonádénak nevezni a könnyed irodalmat, ha például Sidvey Lawrence könyveire gondolok, aki az isten tudja, hány álnéven ír már. De számomra a regényei egy fabatkát sem érnek! Az egyikben - Martha Taylor álnév alatt -, épp az amerikai polgárháborút választja témájának. Nagy vehemenciával kijelentve, hogy azt éppen Virginia államban robbantották ki.
Nos, aki annyit sem tud, hogy az bizony éppen Dél-Karolina államban robbant ki, amikor is 1861. április 12-én Beauregard tábornok tüzet nyittatott a Sumter-erődre,... hát az ne akarjon nekem történelmi regényeket írni! Mégcsak limonádé formájában sem!

Barbara Arknum könyve is a polgárháborúban kezdődik. De folytatnám inkább a rövid tartalommal:
Az aranyszőke Libby Honeycutt mindenáron működésben akarja tartani lerobbant gazdaságát, amely csak roskadozik a jelzálog alatt, s az alkalmazottak is egymás után hagyják cserben. Amikor az ügyek a legpocsékabbul állnak, egy hetyke "csavargó" fenekestül felforgatja az asszony életét. Ez a férfi Chase Whitlaw, aki otthagyja kényelmes nagyvárosi otthonát, hogy évekig harcoljon a polgárháborúban. Most eljött az ideje, hogy ott folytassa, ahol abbahagyta, de még előbb teljesítenie kell egy fontos megbízatást, amit egy haldokló délinek ígért meg... Chase meg is akarja tartani ígéretét, abban a pillanatban azonban, amikor megpillantja a büszke és szépséges Libby Honeycuttot, tudja, hogy nem hagyhatja el. Úgy gondolja, beáll hozzá dolgozni, segít neki valamicskét, de hamarosan vad, őrjöngő vágyat ébreszt benne...

Akik elszánják magukat és elolvassák a regényt, egész biztos, hogy nem bánják meg!
Én pedig jó olvasást és sok izgalmat kívánok nekik! Lesz benne bőven részük!
 
Utoljára módosítva:

MagyarCan

Állandó Tag
Állandó Tag
Raana Raas: Időcsodák
covers_175371.jpg
E11100.JPG


Rendkívül nehéz olvasni, rengeteg nagyon idegen szó szerepel benne.
Témáját tekintve: brazil szappanopera scifi köntösben.

Nem tetszett.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 02 - Síron Túli Szerető
Tetszett ez is. Jó kis sosozat, már rá is ugrottam a 3. részre.

covers_6228.jpg

Rhage a Fekete Tőr Testvériség legveszélyesebb vámpírja. Nincs nála keményebb vagy gyorsabb harcos, és telhetetlenebb szerető sem. Kegyetlen átok sújtja, amelyet az Őrző szabott ki rá. Lelke sötét oldalával viaskodik, és ha egyszer alulmarad, az végzetes következményekkel jár… A gyönyörű Mary Luce Rhage védelemre szorul. Már évekkel ezelőtt elvesztette hitét a csodákban, mégis kétségbeesetten küzd annak a férfinak az oldalán, akit szeret. Az örök szerelemért. Az örök életért. Kettejük erotikus szenvedélyéről szól az Éjsötét szerető folytatása, mely az elmúlt évek legnagyobb romantikus bestsellere lett világszerte.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Kate Locke: Long Live the Queen (The Immortal Empire 3.)
A három közül ez a rész tetszett a legjobban, a befejezés is bejött még akkor is, ha nem hiszek a békében. Az emberi természet már csak olyan, hogy nehezen fogadja el a másságot, ki akarja irtani azt amitől fél vagy amit nem ismer.

Julia Quinn: An Offer from a Gentleman (The Bridgertons 3.)
Az eleje nagyon Hamupipőkés volt, de aztán szépen kialakult, néhányszor meg is ríkatott.
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
K. A. Tucker: Tíz apró lélegzet
Sok kritikát elolvastam erről a könyvről miszerint: hű, de milyen nagyszerű egy könyv...hát, nem mondom, hogy rossz volt, de nekem már akkor tiszta volt Trent titka, amikor nem akart ágyba bújni Kacey-vel...várható fordulat, nem érthetem, más számára miért volt annyira váratlan???
Jó a könyv témája, tetszett is a könyv, de mély nyomokat nem hagyott bennem, tehát max. csak átlagos...szerintem...
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 03 - Megsebzett Szerető
Jó volt, tetszett, bár ebben azért voltak nem kedvemre való részletek, főleg a Thormant házaspár esetében.
covers_2246.jpg

A New York-i Cladwell éjszakai sötétjében halálos háború folyik a vámpírok és gyilkosaik között. A harcot a hat vámpír harcosból álló csapat, a Fekete Tőr Testvériség vívja. Zsadist közülük a legveszélyesebb, a legrémisztőbb.
Zsadist, akit korábban vérrabszolgaságba kényszerítettek, még mindig viseli szenvedéssel és megaláztatással teli múltja sebhelyeit. A csillapíthatatlan dühéről és sötét oldaláról hírhedt férfitól mind a vámpírok, mind az emberek rettegnek. Egyetlen társa a harag, egyetlen szenvedélye a terror – amíg meg nem ment egy csodálatos nőt…
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Jennifer Ashley - A vad Mackenzie
Nem volt rossz, csak kicsit rövidke volt. Igazi romantikus krimi.

covers_340309.jpg

A család hírnevének helyreállítására Lady Louisa Scranton úgy határoz, hogy megfelelő férjet keres magának. A választott férfi csakis vagyonos és tiszteletre méltó ember lehet, hogy a család becsülete újra a régi fényben ragyoghasson. Harcra készen jelenik meg hát a legfrissebb partin, hogy kisujja köré csavarhasson egy alkalmas agglegényt.
Minden reménye szertefoszlik azonban, amikor Hargate püspöke holtan esik össze a lába előtt – és felháborító módon éppen őt vádolják meg a gyilkossággal. Állítólagos barátai sorra hátat fordítanak neki, hiszen egy gyanúsított barátsága nem kívánatos az úri társaságban.
Az ügy Lloyd Fellows, a skót Mackenzie család törvénytelen sarjának fülébe is eljut. Korábban már váltott pár szenvedélyes csókot Lady Louisával, és most esküt tesz rá, hogy tisztázza a nevét. Hiszen nem csupán az válik bizonyossá számára, hogy a hölgy ártatlan, hanem az is, hogy menthetetlenül belehabarodott.
 
Utoljára módosítva:

rituevu

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Jennifer Ashley - A vad Mackenzie
Nem volt rossz, csak kicsit rövidke volt.

covers_340309.jpg

A család hírnevének helyreállítására Lady Louisa Scranton úgy határoz, hogy megfelelő férjet keres magának. A választott férfi csakis vagyonos és tiszteletre méltó ember lehet, hogy a család becsülete újra a régi fényben ragyoghasson. Harcra készen jelenik meg hát a legfrissebb partin, hogy kisujja köré csavarhasson egy alkalmas agglegényt.
Minden reménye szertefoszlik azonban, amikor Hargate püspöke holtan esik össze a lába előtt – és felháborító módon éppen őt vádolják meg a gyilkossággal. Állítólagos barátai sorra hátat fordítanak neki, hiszen egy gyanúsított barátsága nem kívánatos az úri társaságban.
Az ügy Lloyd Fellows, a skót Mackenzie család törvénytelen sarjának fülébe is eljut. Korábban már váltott pár szenvedélyes csókot Lady Louisával, és most esküt tesz rá, hogy tisztázza a nevét. Hiszen nem csupán az válik bizonyossá számára, hogy a hölgy ártatlan, hanem az is, hogy menthetetlenül belehabarodott.
Ez a topik nem arról szól, hogy beidézed a könyv tartalmát, hanem a könyv elolvasása után elmondod róla a véleményed.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Samuel Bjork: Magányos utazó
Skandináv krimi, nagyon bejött. Jó hosszú, 663 oldal, de nem volt unalmas egy pillanatig sem. Volt benne minden, gyerekrablás, gyermekgyilkosság, családon belüli erőszak, csaló szekta, beteg nyomozó, mégsem volt klisé. Jó szívvel ajánlom.
 

Adri76

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma fejeztem be Stephen King Christine c. könyvét, előtte a Holtsáv-ot olvastam. Mindkettő izgalmas, jó könyv, kicsit elrugaszkodik a hétköznapok valóságától.
Ezt megelőzően Jodi Picoult 3 könyvét olvastam el, A nővérem húga tetszett a legjobban - biztosan azért, mert van benne személyes érintettségem. Van egy kisfiam, aki 1 vesével született, azt is műteni kellett. Amikor kicsi volt, semmi másra nem tudtam gondolni, csak arra, hogy sem én, sem a férjem nem lehetünk donorok szükség esetén, és hogy talán emiatt is kellene egy kistestvér. Aztán meg arra gondoltam, hogy így van 1 gyerekem, akiért aggódhatok, kibírnám-e, ha kettő lenne, akit műtenek, vagdosnak??? Akkor nem tudtam volna, ezért egyelőre nem is lett kistestvér, de ha lesz, nem donornak szánjuk.
Mindenkinek jó szívvel ajánlom, érdekes problémát vet fel, érdemes egyszer úgy végiggondolni, hogy nincsen tétje -ki tudja, mikor kerülünk hasonló helyzetbe...
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Eloisa James - Tündérmesék 3 - Az én hercegem
Hát ez csodálatos volt, igazi csemege, izgalmas, fordulatos, humoros, történelmi romantikus. A napóleoni háborúk idején Angliában játszódik. Van benne kémkedés, merényletek, sok-sok humor és persze a minden józan érvet elsöprő szerelem.

covers_331721.jpg

Az elképesztően intelligens és jóképű, ám a lelkében sötét tragédia emlékét őrző Tarquin, Sconce nagyhatalmú hercege tisztában van vele, hogy a mutatós és divatosan karcsú Georgiana Lytton megfelelő hercegné lenne a számára. Akkor hát miért kalandoznak a gondolatai állandóan a lány ikertestvérére, a gömbölyded, akaratos és a társadalmi normákra teljességgel fittyet hányó Oliviára? A lány nemcsak hogy egy másik férfi jegyese, de közte és a herceg között kibontakozó illetlen – ámde részegítő – románc egyértelművé teszi, hogy nem válna jó hercegné belőle.
Tarquin eltökélte ugyan, hogy rangjához méltó feleséget választ, mégsem tudja kizárni a gondolataiból Oliviát. Amikor pedig úgy tűnik, a logika és a kötelesség már-már győzedelmeskedik a szenvedélyen, a herceg lassan ráébred, hogy a tökéletességnek vajmi kevés köze van a szerelemhez…
Eloisa James (Szelíd szépség, Éjféli csók) legújabb regényében a már jól ismert Borsószem királykisasszony című mese elevenedik meg új, izgalmas, érzelmekkel és szenvedéllyel teli, ugyanakkor igazán szórakoztató köntösben.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére