Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Jess Michaels: Everything Forbidden
Azt hittem, egy történelmi-romantikus regényhez van szerencsém, de ebben a romantika helyett túltengett az erotika. Közepesnél kicsit gyengébbnek mondanám, sorozat, de nem vagyok kíváncsi a folytatásra.
 
J

Jókai Mór

Vendég
Nyírő József ,,Uz Bence,,könyvét olvastam.

Ez a könyv még azok számára is legenda, akik nem olvasták. Szimbóluma valaminek, ami maga is szimbólum. Uz Bence igen különleges lény, aki megtestesíti és képviseli mindazt, amit az ember a székely talpraesettségről, furfangról, mentalitásról és attitűdről gondol. A regény valamennyi fejezete egy-egy epizód Uz Bence, a havasi pásztor életéből. Ez a csavaros eszű székely góbé, akinek azonban nemcsak az esze, de a szíve is a helyén van, a székely nép sorsát megtestesítő valóságos nemzeti hős. Csendőrrel és turistákkal, városi vadász urakkal és adóvégrehajtóval történt mulatságos esetei, vagy az övéivel, az elesett emberekkel való megindító történetei mind-mind adalékok a kisebbségi sors szorításában vergődő székelység népkarakterológiai képéhez. Ezeknek az édes-bús meséknek a háttere a havas vadregényes erdősége, ahol szerelmek, tragédiák, az élet ezerféle változása zajlik le. Ez Uz Bence birodalma, amelynek minden szegletét úgy ismeri, akárcsak a saját tenyerét, együtt lélegzik ezzel a tájjal, belőle nő ki, és nemcsak benne, de vele él. Nevettető kalandok, ízes székely nyelvjárás, hatásos nyelvi fordulatok, lebilincselő tájleírások, néhol balladás hangvétel jellemzik az elbeszélésfüzért, mely egy olyan író tollából származik, aki maga is a székely nép szülötte és a természet szerelmese, a természeté, amelynek kemény, de igazságos törvényei vannak és örök, akárcsak Uz Bence figurája. Bence nem pusztulhat el, hiszen szereti minden: az emberek, a vadak, az erdő, a csillagok, a holdacska és maga az Isten is. Különösen az Isten.
818910_5.jpg
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
J. R. Ward: Életre keltett szerető FTT 4.
Nagyon tetszett ez a rész is. Jó ez a sorozat, tetszik, hogy a harcosok egyáltalán nem tökéletesek, hibátlanok, ezért nagyon emberiek. A király szinte vak, van akinek az egyik alsó lábszára hiányzik, egy másik olyan mint a maláji tigrisvadász, tele sebhelyekkel, van aki fájdalom esetén eszelős sárkánnyá változik. Ja igen néma is lesz. Az is tetszik, hogy nem egyformák, különböző a hajszinük, a szemszinük, a testalkatuk. És akkor még a lelki gondjaikról nem is beszéltem, meg a bőséges alkoholfogyasztásról. A vámpirok civil társadalmában is megtalálható a családon belüli erőszak, mint a halandó embereknél.
covers_9647.jpg

A Fekete Tőr Testvériség hat vámpír harcosból álló csoport, akik a fajt védelmezik. A testvériség szövetségese most élete legnagyobb kihívásával, valamint a kor legsötétebb gonoszával kényszerül szembenézni.
Butch O’Neal természeténél fogva harcos. A nehéz életutat bejárt, egykori gyilkossági nyomozó az egyetlen ember, aki valaha is bebocsátást nyert a Fekete Tőr Testvériség belső köreibe. Ő azonban egyre nagyobb szerepet akar vállalni a vámpírok világában, és az alantasok ellen folytatott harcukban. Ha nem kaphatja meg a vámpír lányt, akit szeret, akkor legalább a testvérek oldalán akar harcolni…
A sors azonban megátkozza azzal az egy dologgal, amire vágyik. Amikor feláldozza magát, hogy megmentsen egy vámpírt a gyilkosoktól, a háború legsötétebb hatalmának esik áldozatául. Haldoklik, ezért a testvériség Marissát hívja segítségül, hogy visszahozza az életbe, de talán még az ő szerelme sem elég ahhoz, hogy megmentse…
 
Utoljára módosítva:

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 05 - Feloldozott szerető
Ez is nagyon tetszett, tele volt meglepetésekkel. Tetszik, hogy ezek a hatalmas harcosok is tudnak és nem szégyellnek sirni, egy-egy megható jelenetnél, nekem is elő kellett vennem a zsebkendőmet. Nagyon élvezem, hogy tudom folyamatosan olvasni a részeket és nem kell várnom fél-egy évet a folytatás megjelenésére. Máris kezdem a következő részt.

covers_11508.jpg

A könyörtelen Vishous pusztító átokkal kénytelen együtt élni, és azzal a rémisztő képességgel, hogy a jövőbe lát. Az apja által vezetett harcosok táborában nőtt fel, ahol sokszor bántalmazták. A testvériség tagjaként nem érdeklik az érzelmek, csupán az Alantasok Társaságával folytatott háború.
Mégis egy emberi lény, Jane Whitcomb doktornő menti meg a biztos haláltól, akinek feltárja lelkét és szenvedéseit, és életében először megtapasztalja az igaz szerelmet. Sorsát azonban így sem kerülheti el, hiszen előre látta; a nőnek nincs helye az életében.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Patricia Cabot: Educating Caroline
Történelmi-romantikus. A sztori nagyon jó volt, a kivitelezés már kevésbé, az írónő stílusa nem fogott meg. Túl hosszú lére is eresztette a könyvet, néhol unalmas volt.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Julia Quinn: Romancing Mr. Bridgerton
Untam. :(

Kami Garcia: Törhetetlen - A légió 1.
Törhetetlen ... aha ... meg olvashatatlanul rossz is. :( Tinilányoknak max. 14 éves korig talán bejön, bár nem biztos.
 

callie

Állandó Tag
Állandó Tag
Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a véletlen (The coincidence 1.)
Jó volt, csak úgy olvastatta magát, ezért hamar ki is végeztem... Viszont annyira nem fogott meg, hogy a folytatását is elolvassam...
Nagyon jó kis könyv volt. De engem a folytatása is érdekelt. :) Már itt Kayden mellett is kíváncsi voltam Luke történetére, úgyhogy nem tudtam kivárni a fordítást. Nem nagyon olvasok angolul, de egyszerűen tudni akartam ki is ez a Luke. Érdemes volt megküzdeni az angol változattal, mert ez is jó volt:
Jessica Sorensen: The destiny of Violet & Luke ( The coincidence 3.)

Ismét egy sorozat-kedvenc. Azt hiszem a vége csattanóval mindent vitt a történet. Talán még a Callie/Kayden 1 zárásánál is jobb...
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Két könyv is kivégzésre került.
Egy arany pöttyös: Okváth Anna: Másállapotok Nem volt rossz.
Abby Clement: Vivien Mennyei fagylaltozója: Ez sem volt rossz, viszonylag gyorsan haladós könyv. A Kicsi Lányom ránézett, nagy csodálkozással kijelentette, milyen gyönyörű a borítója. Mindkét könyv könnyed romantika.
Amit most olvasok: arany pöttyös: Két vén bolond otthonra talál (Victoria Twead) hát, igyekszek vele mielőbb végezni, ez leginkább esti mese felnőtteknek.Most tartok a felénél, szerintem az elsők közt hoztam ki a könyvtárból. Az előző kettő jobb volt.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 06 - Megváltozott szerető
Ez is tetszett, ez egy nagyon megható rész volt, sok szereplő küzdött a lelki sérüléseivel. Újabb elemek is bekerültek, egy angyal és kiderült ki az Omega fia, aki úgy kezdetnek hatalmas vérengzést vitt véghez a vámpir társadalomban. Szóval volt izgalom bőven, kezdem is a következő részt.

covers_11988.jpg

A Fekete Tőr Testvériség elkötelezetten hűséges tagja, a lenyűgözően jóképű Phury felel a testvériség vérvonalának életben tartásáért. Mint a kiválasztottak Nemzője, neki kell utódokról gondoskodnia, hogy újabb harcosok szülessenek, akik majd folytatják a küzdelmet a vámpírok gyilkosaival.
Cormia, a Nemző első számú asszonya a félelmet nem ismerő harcos lelkébe lát, és megérzi gyengeségeit. Miközben az Alantasok Társaságával folytatott háború egyre jobban elmérgesedik, tragédia árnyéka vetül a testvériség házára, és Phurynek döntenie kell; kötelesség vagy szerelem…
 

sivecste

Állandó Tag
Állandó Tag
Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő
Túl rózsaszín... Ezért számomra hihetetlen... Fél nap alatt kivégeztem, és ha tini lennék, még tetszett is volna...
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Louise Walters: Levelek a bőröndből
II. világháborús történet, szép volt így is, hogy nem volt happy end.
 

Ega

Állandó Tag
Állandó Tag
Trónok harca, egyszerűen nagyszerű, akció, szerelem, ármány, romantika, hűség, miden található benne és a fordulatok felejthetettlenek.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
J. R. Ward - Fekete tőr testvériség 07 - Megbosszult Szerető
Na, ez is nagyon izgalmas volt, jó sok lelki problémát hordozott, izgalmas harcos eseményeket, nagy-nagy szerelmeket és természetesen felkeltette az érdeklődést a következő részek iránt. Már kezdem is.

covers_60406.jpg

A New York állambeli Caldwellben halálos harc folyik a vámpírok és gyilkosaik között…
Rehvenge, az alvilág drogbárója a városba érkezett… Kétes hírneve miatt egy titokzatos megbízótól azt a feladatot kapja, hogy ölje meg Wrath-t, a Testvériség vezetőjét. Rehvenge származása hétpecsétes titok, ha kitudódik, egy életre száműzhetik… Eddig kerülte az összetűzést a Testvériséggel, s bár a húga az egyik testvér asszonya, most viszont nincs válaszút.
Miközben a múltbeli események és a titok mázsás súlyként nehezednek rá, Rehvenge ahhoz a vámpír lányhoz menekül, aki sötét életében a fényt jelenti, akit még nem hálózott be a korrupt világ és aki megválthatja az örök szenvedéstől.
 

Carun

Állandó Tag
Állandó Tag
Stephen King: A búra alatt
Nem igazán voltam elragadtattva tőle. Sablonos történet, egysíkú karakterek, "ezt már láttam/olvastam valahol" érzés.

Jelenleg Joe Abercrombie: Hidegen tálalva
Az Első törvény trilógia nagy kedvencem, így nem is volt kérdéses, hogy Abercrombie további könyveit is beszerzem. Eddig elég véres, mocskosszájú fantasynak ígérkezik :)
 

Adri76

Állandó Tag
Állandó Tag
Épp ma fejeztem be Stephen King Tűzgyújtó (Firestarter) c. könyvét. Nagyon tetszett, nem thriller, inkább tudományos-fantasztikus, nyugodtan lehet aludni utána :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére