Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Barbara Taylor Bradford: Az elveszett fiú ( Más kiadónál, más fordításban már megjelent Maxim és a nők címmel): 627 oldal, úgy jó öt cm vastag, volt mit olvasni. Sok cselekményleírás van benne, de nem zavaró. Elég olvasmányos a vastagsága ellenére, nem tudnám 100%osan besorolni egyik kategóriába se, de leginkább elgondolkodtató. Nehezen szántam rá magamat eaz elolvasására, túl sok köny van mellette nálam, ami vékonyabb, de végül is nem volt rossz. Egyébként szép a borítója is.

Cukormázas gyilkosság : Az íróját pontosan elfelejtettem leírni, már vissza is vittem a könyvtárba. Könnyed krimi. Legtöbbször a buszon olvastam, gyorsan haladós. Különösebben nem izgultam, hogy jajj, mi lesz a vége. Egyszeri olvasatra jó volt.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Christine Feehan - A Kárpátok vámpírjai 12 - Sötét dallam
Imádtam, mint az összes többi részt. :hurra:Hiába tudom, hogy jó vége lesz a történetnek, az izgalmas részeknél teljesen elfelejtem ezt és remegek, hogy ne legyen rossz vége a eseményeknek. Igazi harc volt ez az életért és a szerelemért. Hálás köszönet a forditónak és korrektorának és alig várom a következő részt. :dr_24:

covers_347783.jpg

Dayan, a "Sötét Trubadúrok" szólógitárosa, egy Kárpáti férfi, végtelenül idős, egyike az ősieknek, akik a világot járják az életpárjukat keresve. Kis klubokban, a dalaival hivja, csábitja magához a nőket, abban a reményben, hogy még időben rátalál közöttük megváltására, az egyetlenre, aki neki teremtetett, mielőtt a hajnalt kéne választania. Már csak a kötelesség és a becsület tartotta távol az átváltozástól. És akkor belépett Ő...
Milliónyi érzelem lobbant benne és szinek ezrei rohanták meg hirtelen. A lány adta neki ezt az ajándékot és elhozta a fényt lelkének sötétségébe.

Corinne Wentworth egy sötéthajú, mohazöld szemű szépség, dalszövegiró és a zene szerelmese. Fél éve megölték különleges képességekkel rendelkező férjét, most Ő is a gyilkosok célkeresztjében került. Özvegyen egy gyermekkel várandósan él szupermodell sógornőjével. Mivel szivbeteg, a gyermek veszélyezteti az életét, ezért még sógornője előtt is titkolja állapotát. Kedvenc zenésze Dayan. Ismeretlenül, távolról hódol Dayan művészetének. Sógornője meglepi azzal, hogy elviszi abba a klubba, ahol a stár fellép. Corinne nem érti hogyan akadhatott meg rajta a zenész szeme, de nem tud ellenállni a közöttük tagadhatatlanul meglévő vonzásnak.
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Jussi Adler-Olsen: A 64-es betegnapló
Lendületes, fordulatos több szálon futó krimi. A végével picit hadilábon állok, de bátran ajánlom mindenkinek.

Milly Johnson: Yorkshire puding klub
Annak ellenére, hogy nem az én műfajom, mégis tetszett. Szerintem ez engem lepett meg a legjobban ^^;
A történet nem volt nagy szám, a tálalás viszont remek. Az érdekes, változatos, jól megformált, hihető karakterek, a lendületes történetvezetés, a dráma, a humor és az érzelmek megfelelő adagolása élvezetes olvasmánnyá teszi. Helyenként kissé kiszámítottnak éreztem, a terhesgondozások és a szülésfelkészítő tanfolyamok kissé „szórakoztató tananyag” hatást tettek rám, de ennek ellenére jó volt.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Linda Castillo: Az alagút (Kate Burkholder 4.)
Jó kis krimi volt, igaz, ezúttal könnyen kitaláltam a fordulatot benne. Talán mert az első 3 részt is olvastam.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Rebecca Brandewyne: Mexikói tűz
Jó könyv, izgalmas fordulatos, a mexikói polgárháború idén, az 1900-as évek elején játszódik. Bosszúból szerelem lehetne a mottója. Néha kicsit sok volt benne a természet leirás, meg a politikai és háborús helyzetek taglalása, mintha az irónőt oldalszámra fizették volna, de az utolsó oldalig izgalmas volt.
Köszönet a készitőnek és a feltöltőnek.
:dr_24:
covers_59679.jpg

Nyugat-Texas egyik legnagyobb és legbefolyásosabb embere magához veszi árván maradt unokáját, és fényes jövőt, gazdag férjet biztosít számára. Ám a szépséges Araminta nem így képzelte el az életét. Balsorsára – vagy szerencséjére –, megtetszik férje régi ellenségének, a mexikói Rigo Del Castillónak, és a férfi elhatározza, hogy a család ellen régóta ízlelgetett bosszúját valóra váltja.
 

callie

Állandó Tag
Állandó Tag
Melissa Landers: Elidegenítve

Aelyx. Íme a földönkívüli, akit tényleg követnék egy másik bolygóra. Egyszerűen cuki a srác, zabálnivaló, ide nekem is egy ilyen ufógyereket. Cara is teljesen rendben van, határozott kis csaj. Jó párost alkotnak. Trilógia első, úgyhogy lehet megint elfogy a türelmem és nekiállok angolul elolvasni a második kötetet. Érdekes, néhol humoros a történet és jól is lett végigvezetve.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
M.C. Beaton: Agatha Raisin és a halálos tánc; Agatha Raisin és a feddhetetlen feleség
Jók voltak, hozták a szokásos színvonalat. A második talán izgalmasabb volt, jobban bejött.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Rebecca Brandewyne - Az aranybánya örököse
Ez még jobb volt, mint a másik könyve, nagyon tetszett. Jó kis vadnyugati történet, sok izgalommal, végig fenntartva a érdeklődést, hogy vajon ki okozhatta a sok szerencsételnséget. Igen csak csavaros történet volt, és persze volt szerelem, féltékenység, ármánykodás, gyönyörű nők és jó pasik, na és ne feledjük a happy end-et.
Köszönet a készitőnek és a feltöltőnek
.:dr_24:
covers_66234.jpg

Josselyn a félelem és izgalom szorításában hánykolódott. Nem akart Durango prédája lenni, de máris reménytelenül kiszolgáltatottjává vált hevülő vérének. Feloldhatatlan szégyene ellenére valami megkönnyebbülés, felszabadulás érzése töltötte el, mikor a férfi bűnre csábító szája lázasan az övére tapadt. Teljesen felgerjesztette meztelen testét, ahogy nyelvével gyötrően, lassan felitta a mellei között gyöngyöző cseppeket. Saját akaratát elvesztve, az érzékek hullámán, a szenvedély árján utazott, amit már nem tudott megállítani.
 

callie

Állandó Tag
Állandó Tag
Denise Jaden: Soha nem elég

Nyomasztó volt. Mintha a hegycsúcsról indulna a történet és sziklaként görögne lefelé a lejtőn. A mélypont a vége. Gyorsan keresni kell valami vidámat utána... nagyon gyorsan...
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Iris Johansen - Az aranybarbar
Huh, remek kis könyv volt ez. Két kultúra találkozása a XVIII. században, sok kaland, izgalom, ármány és szerelem kövezik ki a boldog befejezést. De ez a befejezés inkább egy új kezdet, aminek a folytatását a képzeletünkre bizza az irónő.

covers_91167.jpg

A fényűző palota csillogó börtönéből a végtelen sivatag perzselő homoktengerébe…
Szerelem és kaland, aranyhegyek és háborúk, vérszomjas törzsek és mesés királyságok kavargásábn bontakozik ki a félelmet nem ismerő hercegnő és a barbár sejk lebilincselő története.
A nő, aki gyönyörűséges bábu a politika és a szenvedély időtlen játszmájában…
Kihívóan, merészen dacolva a Tamróvia királyságban reá leselkedő nyomasztó végzettel, Theresa Christina Rubinoff hercegnő érzéki alkut köt a lenyűgöző barbár törzsfővel. Ünnepélyes fogadalmával részesévé válik a csábítás viadalának, aláveti magát a férfi akaratának, s közben mindvégig eltökélten küzd függetlenségéért egy olyan világban, ahol a nők játékszernek számítanak csupán.
A férfi, aki sivatagi szenvedély és büszkeség űzte, harcos királya…
Titokzatosan, mint a sivatagi éjszaka, gazdagon, akár maga Midász király, Galen Ben Rasid magával ragadja Tesst egzotikus izgalmakat rejtő birodalmába, Szedikánba, s szabadságot ígér neki, ha házasságuk révén szövetségben egyesíthetik a két királyságot. Ellenségei gyűrűjétől övezve a férfi szenvedélyeinek rabszolgájává teszi a lányt, hogy magához kösse mindörökre, de nem sejti még, hogy amikor elnyeri asszonyául, saját szívét ítéli önkéntes, meghódoló rabságra.
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
Robin Cook: Halálcsapda
Hát… nem volt az igazi. Az ötlet jó volt, de amúgy tipikus Robin Cook könyv, nem mutatott semmi újat a korábbiakhoz képest. Kár, mert amúgy kedvelem ezt a párost, de ez nekem túlságosan ismerősre és kiszámíthatóra sikerült.

Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?
Sötét, reménytelen világba visz minket a regény, a Föld maradványain tengeti életét ami az emberiségből itt maradt, és olyan kérdéseket feszeget, amin szerintem a többség legalább egyszer elgondolkodik. Ki vagyok én? Mi vagyok én? Valós-e a valóság? Ki a másik? Mi a másik?
Elsőre furcsa volt, hogy mennyire ragaszkodnak az emberek az állatokhoz, akár igaziak, akár másolatok, mégis mennyire ellene vannak az androidoknak. Aztán megértettem (vagy legalábbis a magam módján értelmeztem): ahogy Irmgard is mondja, az empátia a lényeg. A radioaktív porban pusztuló világban az ember kétségbeesetten keresi az emberséget.
Megrázó, felkavaró könyv. Mélyen elgondolkodtató, és mindenképpen újraolvasós!

Michael Connelly: Az igazság ára
Igazából bíztam benne, hogy ha már a Bosch sorozattal nem alakult jól a kapcsolatom, hátha Haller jobban ízlik. Hát… maradjunk annyiban, hogy nem lopta be magát a szívembe.
A könyv első kétharmada nekem száraz, tényszerű, rendszeresen ismétli önmagát, és lassan halad. Az utolsó harmadára indul be, a legvége egészen lendületes. Az utolsó pár fejezet kifejezetten tetszett, ami előtte volt, azon viszont meg akartam halni, annyira kínlódtam.
Kár, mert amúgy maga a történet jó (lenne).
 

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Dorothy Koomson: Barátnőm kislánya

Ha időnként jobban ráértem volna olvasni, akkor kb. két-három napos könyv lenne, mert olvastatta magát. És elgondolkodtató. Olvasásra ajánlott. Ha jól emlékszek az olvasási kihívásba van olyan, hogy egy könyv, amit egy nő írt. Ha beneveztem volna, akkor kipipálva.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Fiona Paul - Örök rózsa 1 - Méreg
Nem volt rossz, de azért nem lesz a kedvencem sem. A reneszánsz kori Velencében játszódó romantikus krimi, kissé hátborzongató. Az eleje kicsit vontatott volt, de aztán felpörögtek az események. Sajnos a történet nem kerek egész, nincs még vége, szükséges a következő részt is elolvasni, hogy a végét is megtudjuk. Belladonna a cime, amit még szeretnék megszerezni, egyenlőre csak papirkönyvben láttam a boltokban.

covers_257709.jpg

A reneszánsz Velencében a titkok ugyanolyan hatalmasak – és halálosak – lehetnek, mint a méreg. Cassandra Caravellónak mindene megvan, amit egy lány kívánhat magának: elegáns ruhák, csillogó ékszerek, meghívók a legelőkelőbb estélyekre, és egy jóképű, gazdag vőlegény… mégis többre vágyik. A szülei halála óta Cassandra csapdában érzi magát, egyedül a vizek városában, ahol a sötét csatornalabirintusok menekülésről suttognak. Amikor Cass belebotlik egy meggyilkolt asszony tetemébe, akinek a szíve fölé egy nagy X-et metszettek, kapcsolatba kerül a titkos társaságok, kurtizánok és gyilkosok veszélyes világával. Nem kell sok hozzá, hogy belebolonduljon Falcóba, a huncut mosolyú, szegény festőbe, akinek nagy tehetsége van ahhoz, hogy folyton bajba kerüljön. Sikerül Cassandrának megtalálnia a gyilkost, mielőtt még az talál rá? És hű marad-e vőlegényéhez, vagy megadja magát zabolátlan érzéseinek, amelyek Falcóhoz vonzzák? A szépség, a romantika és a titokzatosság olyan vonzón és ellenállhatatlanul szövi át a regényt, mint amilyen vonzó és ellenállhatatlan maga Velence városa is.
 

Viorica Mirror

Állandó Tag
Állandó Tag
J. D. Robb: Halálos karácsony

Lehet, hogy velem van a probléma, de ez most annyira nem jött be. Fél éve, mikor elolvastam angolul, már akkor is hadilábon álltunk, bíztam benne, hogy magyarul jobban bejön, de sajna nem :( Egész végig azt éreztem, hogy nem jó… nem jó… nem jó… Folyamatosan ott motoszkált bennem, hogy rossz helyen keresgélnek, pedig ott a megoldás az orruk előtt.
Hogy jót is mondjak: Trina az elején zseniális! Örültem, hogy végre kicsit többet láttuk. A magánéleti részek is nagyon jók voltak, Eve hihetetlenül szórakoztató, ahogy karácsonyra készül :D
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Az elmúlt napokban belekezdtem néhány könyvbe, de egyik sem fogott meg annyira, hogy el is olvassam. Egészen eddig:
Anne Gracie: The Perfect Rake
Történelmi romantikus, mondhatnám, hogy 12 egy tucat, mert pont olyan, mint a többi. Családon belüli erőszak, menekülés, egymásba szeretés, egy nőcsábász megszelídítése, esküvő, ilyesmik. Mégis tetszett, mert jó stílusban volt megírva, és ami nekem sokat számít, humorosan.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Ashley Snow: Déli tűz
Elég jó és izgalmas volt, tetszett. A rabszolgatartó délen játszódik, az abolicionista mozgalmak kezdetén. Elég hitelesen volt megirva, ezért a hősnő ültetvényes szemellenzős magatartása és hozzáállása kicsit zavaró és idegesitő volt számomra, kedvem lett volna megrázni. A kedves papa ugyan nem kinozta a rabszolgákat, de szemrebbenés nélkül, megtartotta magának és kihasználta a szemrevaló rabszolgalányokat és a H...P... lánya még a szerencsétlen lányt hibáztatta a következményekért.
covers_103160.jpg

Talán nincs a világon még egy olyan hely, amely annyi romantikával és szépséggel lenne megáldva, mint Dél-Amerika a polgárháborút megelőző napokban…
Wyndham lankás dombjain Louisiana hatalmas, széles, hömpölygő folyója mentén húzódnak, s buja ígéretekkel csalogatják az arra járót…
Raven vérében szenvedély lobog szülőföldje iránt, de még nem ismerte meg azt a férfit, aki miatt szívesen elhagyná otthonát. Találkozik azonban Val Fontainnel és érzi, hogy megtalálta, akit annyira keresett. A kemény természetű, ambiciózus férfi csodálatos gyönyöröket ígér a lánynak. Perzselő csókjai és forró ölelése felpezsdítik Raven vérét, de tudja, ha megadja magát ennek a tiltott vágynak, tönkreteheti az életét…
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére