És ha őket is megállította volna egy kerítés?

Magyarországon nem a tömegével érkező, majd továbbálló koszovói, szír, afgán gazdasági bevándorlók jelentenek gondot, hanem azok, akik megvetik a lábukat az országban. Akiknél csak a felszín az, hogy jó dolgokat csinálnak, és hozzájárulnak Magyarország sokszínűségéhez – valójában elveszik a munkát, rombolják a kultúrát, megszegik a törvényeket. (Figyelem! Cikkünk nagy dózisban tartalmaz iróniát, kérjük, senki ne vegye szó szerint az olvasottakat.)
01
Orvosok

Rengeteget cikkezik és forgat a média arról, hogy magyar orvosok külföldre mennek „a nagyobb fizetésért”. Ez azonban csak az érem egyik oldala. Mert közben a Magyarországra érkező bevándorlók miatt egyre kevesebb itthon az orvosi állás. Elég néhány nevet említeni:

Khatib Abdalla, a gyöngyösi kórház szülész-nőgyógyásza
Mremi David, Mórágy háziorvosa
Nidal Alchihabi, a nyíregyházi kórház gyermeksebésze
Mohamed Hamadi sárvári ortopéd sebész
Masalmeh Ahmad bajai sebész
Alibrahim Jihad, a János Kórház gasztroenterológusa
Bourgla Ossamah bicskei háziorvos
Gamal Eldin-Mohamed sebész, proktológus, egyetemi oktató, az első magyar egynapos sebészeti osztály létrehozója

És ne feledjük: előfordulhat, hogy ezek az orvosok, a magyar betegeket hátrahagyva, önző módon önkéntes munkát vállalnak mondjuk Szíriában, hogy 30-40 ezer gyereknek segítsenek.

d-ati20110612003-2000-jpg.exact729x485.jpg

Malhazjan Armen aneszteziológus és intenzívterápiás adjunktus, a Jósa MEDHotel vezetője a Jósa András Oktató Kórház központi műtőjében. Armen doktor Jerevánban született, egyetemi tanulmányait az észtországi Tartu városban végezte, most Nyíregyházán dolgozik, felvette a magyar állampolgárságot
02
Riad Naboulsi, John Sessi

Mivel vannak olyan értelmezések, hogy a kormány a gazdag külföldieket szívesen látja, és csak a szegényeket tartaná az országon kívül, egy nagyon veszélyes jelenségre kell rámutatnunk: előfordul, hogy egy szegény bevándorló Magyarországon gazdag lesz. A Kőröstej libanoni bevándorló vezére, Riad Naboulsi kekszekkel kezdte az üzletelést, és ma már egy évi 27 milliárdos forgalmú céget irányít, ezzel megtévesztve a kormányt is, amely stratégiai megállapodást is aláírt vele.
A nigériai bevándorló John Sessi egyetemen tanult itt, majd hazaköltözött, és a rendszerváltás után tért vissza. Saját céget alapított, ma pedig már a 112 millió forintos jegyzett tőkéjű Fromm csomagolástechnikai vállalat ügyvezető igazgatója. Ha nem teszünk valamit, tíz év múlva rá sem ismerünk majd Európára.
d-kos20141106011-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Riad Naboulsi, Kőröstej

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára (b) és Riad Naboulsi, a Kőröstej Cégcsoport alapító tulajdonosa stratégiai megállapodást írt alá a kormány és a magyar tulajdonú Kőröstej Cégcsoport között
03
Anna Zaboeva

A Szibériából érkezett fiatal tervező-vállalkozó meg sem próbál részese lenni a magyar kultúrának, hiába sikerült gazdasági bevándorlóként letelepednie a modern népvándorlás korában. Kézzel készített cipőket gyárt, holott a keményen dolgozó kisembernek esélye sincs megvásárolni ezeket a drága holmikat, és a Facebook-oldalán sem tesz kísérletet arra, hogy magyar nyelven fogadja az érdeklődőket. Szerintünk, ha Magyarország befogad valakit, akkor annak minimum házi pálinkát kellene gyártania vagy kolbászt töltenie.
anna-zaboeva-1000-jpg.exact729x486.jpg

magyarországi bevándorlók, Anna Zaboeva
04
Gianni

Gianni bevándorlóként egyértelműen a magyar kultúra szétrombolására tette fel életét. A Belváros egyik legprosperálóbb részén vett el egy üzlethelyiséget a magyar vállalkozók elől, hogy ott idegen eredetű ételeket adjon a magyaroknak, ráadásul ezt a gasztropusztítást a tévés műsoraiban is propagálja. Ha nem parancsolunk megálljt ennek, akkor gyermekeink már csak bivalytejes mozzarellával gratinírozott libamájat akarnak enni pirított kaláccsal és lilahagymalekvárral, elfeledve őseink gulyás- és rántotthús-kultúráját.
tzihz20130318015-2000-jpg.exact729x485.jpg



Annoni, Gianni
05
Arghyropoulos Ghavrilos

„A legutolsó zöldségig mindent Görögországból hoz.” Egy ilyen mondat után nem nagyon kell magyarázni, mi is a bajunk a kedvelt görög éttermeket sorra nyitó vállalkozóval. Aki a vöröshagymát Makó helyett valahonnan Jeruzsálem környékéről szerzi be, elvéve a magyar zöldségtermesztők munkáját, azzal nem tárgyalunk. Mi lesz a következő? Hogy a szentgotthárdi Opel-motorokat külföldön gyártott autókba szerelik?
arghyropoulos-ghavrilos-1000-jpg.exact729x486.jpg


magyarországi bevándorlók, ARGHYROPOULOS GHAVRILOS
06
Shane Tusup

Hosszú Katinka edzője és férje különösen fájó pont az országnak, hiszen egy rendkívül megbecsült, nemzetközi presztízst jelentő munkát vesz el a magyaroktól. Ha ezt nem tenné, 100 százalékos magyar sikersztoriról beszélhetnénk, így viszont külföldi szál szennyezi be a történetet. Ráadásul kérdéses az is, hogy a magyar törvényeket mennyire tartja tiszteletben Tusup: nagyon nem lenne jó, ha egyszer csak kiderülne, hogy doppingolásra veszi rá a magyar sportolónőt.

shane-tusup-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Shane Tusup , Hosszú Katinka

Hosszú Katinka és férje
07
Hans Van Vliet

Ha Magyarországra jössz, tiszteld a kultúránkat! A kampányszöveggel mintha egyenesen Hans Van Vlietnek üzenne a kormány. A Hollandiából érkező vendéglátós vállalkozó az utóbbi években nem tesz mást, mint megpróbálja megmondani a magyaroknak, hogyan kell szórakozni, mit kell inni és milyen zenét kell hallgatni. Olyan kocsmák köthetők a nevéhez, mint a Pótkulcs, a Castro, a Jelen, az V. Bejáró, vagy a jazzkoncertekkel támadó, saját vállalkozásként működő Jedermann. Jó lenne, ha Magyarországon nem külföldiek kénye-kedve határozná meg, hogyan mulassunk.
hans-jpg.exact729x383.jpg



08
Alexis Latham

Tényleg, nemcsak a mulatozásban, hanem már a magas kultúrában is a bevándorlók veszik át lassan a hatalmat? Alexis Latham brit színész-rendező az improvizációs színházat csináló Scallabouche Társulat alapítója és a társulat előadásainak címei (Semleges nemek, Intim Impro) is jól mutatják, hogy nem feltétlenül az Alaptörvény szellemének megfelelően gondolkodnak a hagyományos nemi szerepekről.
alexis-latham-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Alexis Latham

Fullajtár Andrea (b) és Alexis Latham (j) játszik Noel Coward Magánélet című drámájának próbáján Budapesten
09
Bankvezérek, multicégek vezetői

Szívesen keresne havi több millió forintot, ugye? Akkor eláruljuk, miért nem fog ez menni: azért, mert a legjobb állásokat mindig külföldiek happolják el. A Telekom-vezért Chris Mattheisennek hívják. Az RTL vezetője egészen mostanáig Dirk Gerkens volt, a TV2-t Yvonne Dederick irányítja. Az Erste Bank vezérigazgatója Radován Jelasics, a nyilvánvalóan nem ősmagyar Heinz Wiedner a Raiffeisent vezeti. A nagy nemzetközi tanácsadó cégek (KPMG, PwC, EY) vezetői szinte mind nálunk letelepedett külföldiek. Sok esetben olyan pofátlanul veszik el az állást előlünk, hogy még itt sem laknak, máris kinevezik őket, és csak utána vándorolnak be.

christopher-mattheisen-2000-jpg.exact729x485.jpg


magyarországi bevándorlók, Christopher Mattheisen

Chris Mattheisen még a zenészek kenyerét is elveszi
10
Vitanovics Dusán

Ő a listánkon az egyetlen, aki két kategóriában is szerepelhetne, mert orvosként, valamint színészként is dolgozik. Gerinc- és idegsebészként praktizál, miközben magyar filmekben láthatjuk, játszott Flegauf Benedek Dealerjében, a Rengetegben, a Beszélő fejekben, és Till Attila Tiszta szívvel című, még készülő alkotásában. Ezt nevezhetjük sokoldalúságnak, jófejségnek, de az az igazság, hogy ezzel két alulfizetett szakmában fosztja meg a lehetőségtől azokat, akik itt születtek.
dusan-jpg.exact729x400.jpg



Vitanovics Dusán, mint a Tiszta szívvel főgonosza
11
Sportolók
A kormány bevándorlásos kampánya óta többen is rámutattak, hogy Magyarországon a közkedvelt, politikusok által is pozitívan emlegetett sportolók között is sok a bevándorló. A Veszprém férfi kézilabdásait a spanyol Ortega edzi, a Felcsút focicsapatában is sok a külföldi, az U20-as fociválogatottat német edző készíti fel. De arról miért nem mer senki beszélni, hogy a magyar csapatsport addig van a világ csúcsán, amíg nincs körülötte bevándorló? Az Aranycsapat, a mindenkori vízilabda-válogatott, a legendás öttusázók környékén egyetlen külföldi sem volt. Puskásék végigverték a világot, pár évtizeddel később a sok légióssal felálló Ferencváros és a Debrecen már alig tudott valamit felmutatni a BL-ben. Nem kell sokat keresni az összefüggést.
carlos-ortega-2000-jpg.exact729x485.jpg


magyarországi bevándorlók, Antonio Carlos Ortega
12
Cooky

Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat. Mi a kultúra első számú hordozója? A nyelv. A tiszta, ékes magyar nyelv. Ha valaki hadilábon áll a magyarral, az még nem feltétlenül gond, de ha a magyar rádióhallgatók és tévénézők százezreihez beszél hibás kiejtéssel, és egyenesen gúnyt űz a nyelvből, akkor sajnos azt kell mondanunk, hogy mindennek van határa, és nem hagyhatjuk, hogy a serpenyőt átbillentse az, hogy Cooky egy kedves figura, akit szeretnek a tévénézők és a rádióhallgatók.
cooky-03-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Cooky
13.jpg
 
Waaaaaahhh meg valaki komolyan veszi :D es kepes lenne azon malmozgatni, hogy nem lenne helyes a parhuzam, a bevandorlokat az allam tartja napi tobbezres zsebpenzzel, mig a fentiek nem ures zsebbel es nulla esszel jottek ide lopakodva a susnyasbol. :D
Ezek szerint te nem vetted komolyan a cikket!
Ám mégis ez az igaz amit írsz
A legelső hozzászólás az enyém volt: azt mondtam választ sugalló és célzatos a cikk
Igen az a szándéka: nem rossz, de hamis
Valójában kárt nem okoz
 
Gyönyörű írás egy költő veszett el benned!!!!!Ahhoz képest hogy te is Magyar vagy (legalább is papíron!)elég jó tudod gúnyolni a fajtádat!!!!!!!
Nem igaz hogy gúnyolná.Te viszont már szidsz
Öniróniát és igazat tartalmazott írása, jó tisztába lenni dolgokkal
Humoros, hogy te bevadulsz
 
Ez bizony így történt, bár már nagyon régen volt emlékszem rá, amikor a kerítéshez értünk akkor derült ki, hogy a Besenyők ellopták tőlünk egy galád csellel a kerítés kiskapujának a kulcsát.
A fiatalabbja át tudott mászni a kerítésen de az öregek tanácsa úgy döntött,induljon egy csapat a besenyők ellen és szerezze vissza a kulcsot meg a keleti fűszereket is főleg a nagy mennyiségű borsot amit szintén elraboltak.
A megtorló csapattal sokáig üldöztük őket majdnem kétszáz évig, egészen a Fehér hunok országáig amire a kulcs és a bors is meglett.

No a tudatlan nagyon okos történészek, innen eredeztetik a kettős honfoglalást ,pedig csak kétszer jöttünk haza. Az utolsó elfelejtette becsukni a kiskaput, a böszme Besenyők ezt nem vették észre csak 156 év múlva.
No akkor nagy mérgesen lelegeltették a Hucul lovaikkal a legjobb legelőinket, haza se akartak menni de némi külső segítséggel kivertük őket.
Ekkor bezártuk a keleti kiskaput végleg, a kulcsot hétfelé vágtuk és nyugat felé kalandozva a darabjait szétszórtuk. Bizonyság erre az, hogy azóta is csak nyugat felé vándorolunk, még Amerikába is kitántorgott hárommillió emberünk. Ha tovább mentek volna nyugatra, akkor kelet felől értek volna haza de az a fránya keleti kiskapu zárva van.(remélem) Valami Szíjgyártó (akinek az apja is az volt, tudta is támogatni a fiát) rebesgetett valamit a keleti nyitásról.
Remek tetszik.
Csak a humor nélküliek nem bírják és kitagadnak miatta
 
A Youtubon találtam egy angolnyelvü videot a "Világ legjobb focistájárol", a Puskás Öcsiröl. Nem akartam hinni a szememnek, hogy a magyar államelnök, az Orbán Viktor éltette benne a felejthetetlen sportolt.
-
Nem akarom elvenni az Öcsit töllünk magyaroktol, ö valoban egy Kispesti-srác volt, csakhát a származást itélve.... :) :)
-
Ha a szülei nem magyarositották volna a nevüket erre a jopofa névre "Puskás" akkor valoszinü 45-ben öket is kitelepitették volna ("visszatoloncolták volna") Németországba mind a volt német külögyminiszter szüleit, a Joska Fischer családját. :)
-
 
Lehet kutatni az eredetet, de már annyit kutatták, hogy újat nem tudnak kihozni belőle. Petőfit is addig kutatták, amíg sikerült egy nőt hazahozni. És kiderült az is, hogy a Japánokkal is rokonok vagyunk, ha van kis piros folt a fenekünkön :)
Elég sok ember DNS-ét vizsgálva kimutatták, hogy a mai emberiség összesen két nőtől származik. Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy abszolúte egy tőről származunk, Petőfi, a barguzini nő, a kicsi kínai és a kamionban elbújó menekülő, meg a CH-n hozzászólásokat író magyar. :)
 
Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy sok helyen meg lassan előny, ha a jelenlegi magyarországi határon túlról repatriált valaki. Csak példának a kiváló kormányzati szakembert, Szőcs "urat", lehetne kiemelni. (Szerencsére egy másik megélhetési politikust úgy tűnik ejtették). De a média is tele van Erdélyből származó emberekkel. Vagy a sikertelenség miatt Mo.-ra visszatérő nyugat-európai vagy amerikai (nem csak USA) emberkék, akik tudják/mondják a tutit. Pedig ők aztán tényleg gazdasági menekültek - akár 25 éve, akár most jönnek Mo.-ra élni.
Lehet, a plakátkampány nekik szól?
Érdekes módon Szlovákiából vagy a Vajdaságból szinte senki. Persze, nagy számok meg stb., de akkor is. Lehet, a szlovákiai vagy vajdasági magyaroknak tényleg csak "lélekben" kell a magyar állampolgárság?
 
Kedves asnobli
A topik címe az alábbi kérdés.

És ha őket is megállította volna egy kerítés?
Az általad megnevezett urakat és más országok lakóit megállította volna egy kerítés?
 
Ne szitsunk ellenségeskedést a bevándoroltak és a már régebben bevándoroltak között.
-
Minden ember aki hozzánk jön, velünk akar élni egy meggazdagodást jelent. A bevándoroltakat egy kicsit a nemtervezett gyerekekhez lehet hasonlitani, valojában konyhaszekrényt szerettek volna a szülök de a mama terhes lett.
-
Sok szülöt ismerek - a Szent Jozsefen kivül - aki nem tervezte az apaságot csak belecsöppent és a végén egy boldog apa lett.
 
Ne szitsunk ellenségeskedést a bevándoroltak és a már régebben bevándoroltak között.
-
Minden ember aki hozzánk jön, velünk akar élni egy meggazdagodást jelent. A bevándoroltakat egy kicsit a nemtervezett gyerekekhez lehet hasonlitani, valojában konyhaszekrényt szerettek volna a szülök de a mama terhes lett.
-
Sok szülöt ismerek - a Szent Jozsefen kivül - aki nem tervezte az apaságot csak belecsöppent és a végén egy boldog apa lett.
Ernoe, hozzád költöznék, mert úgy gondolom, ott jobb lenne nekem. Kérlek, készíts helyet, ahol szerényen, de elférek!
 
Érdekes.
Hogy a viharba képesek itt megjelenni anélkül, hogy valahol már regisztrációba vették volna őket?
Mióta vagyunk szomszédosak Afrikával?
Vagy netán a görögök (ahol valóban beléptek az Unió területére), "elfelejtették" őket beregisztrálni?
És ha igen, miért?
Hogy majd ne oda toloncolják vissza őket, ha valahol helytelenkednek?
Mennyit engedtünk már be-át?
És ha mind visszaküldik, ahogy az osztrákok és a németek már próbálják is visszatuszkolni őket?
Mire jó a kerítés?
Hogy legalább mindet beregisztráljuk, ergo ide tegyék majd vissza őket?
Mert vissza fogják... Nagyon úgy tűnik, hogy ekkora invázióra még a gazdagabb országok sincsenek felkészülve.
És ha nem, akkor ezzel még nagyobb tömeget indítunk el, mert hát "azokat befogadták".

https://szegedma.hu/hir/szeged/2015...onult-ki-a-rendorseg-a-roszkei-hangarhoz.html

Hát... rendesen fel van adva a lecke.
 
Szervusztok ,
pont most olvastam az itteni hirekben , hogy Angela Merkel mondotta /lehet , hogy megint nem az igazatt/ hogy Magyarországnak nem kell menekülteket felvennie mert eddig ök vették fel lakossága alapján eddig a legtöbbet . Bulgária meg mivel az Unió legszegényebb országa . Anglia Irorszán meg Dániának nem kell !! A többi meg nem akar !!!!! Kérdezéttek már meg Lengyelországot vagy a többit ?! Amugy meg nem értem miért nem Kuwaitba , Szaud-Arábiába mennek ???? Vagy Egyiptomba ?
 
Utoljára módosítva:
Szervusztok ,
pont most olvastam az itteni hirekben , hogy Angela Merkel mondotta /lehet , hogy megint nem az igazatt/ hogy Magyarországnak nem kell menekülteket felvennie mert eddig ök vették fel lakossága alapján eddig a legtöbbet . Bulgária meg mivel az Unió legszagényebb országa . Anglia Irorszán meg Dániának nem kell !! A többi meg nem akar !!!!! Kérdezéttek már meg Lengyelországot vagy a többit ?! Amugy meg nem értem miért nem Kuwaitba , Szaud-Arábiába mennek ???? Vagy Egyiptomba ?

Most erre én is rákerestem.
Nem hiszek el mindent amit mond, de felteszem ha a tegnapi EU csúcson mondta, akkor ott a többiek előtt csak nem kammantott volna túl nagyot.

"– Hatvanezernél többen jöttek ebben az évben, Görögország és Olaszország csak a második és harmadik helyen van. Ehhez képest ez a két ország kapott mintegy 160 millió eurót az elmúlt időszakban, Magyarország pedig másfél milliót – közölte Orbán Viktor. A magyar kormányfő hozzátette: „nem fogunk koldulni”, ha adnak, azt elfogadjuk, hiszen a segítség jól jön, azonban „ha nem adnak, akkor is meg fogjuk védeni a határainkat”."

Kezdem nem is érteni az egészet.
Pláne a kerítést nem.
Attól nem jönnek?
Vagy mivek ők nem itt szeretnék magukat regisztráltatni, hanem mondjuk Ausztriában, inkább megpróbálnak majd más úton eljutni oda?
 
Utoljára módosítva:
Ernoe, hozzád költöznék, mert úgy gondolom, ott jobb lenne nekem. Kérlek, készíts helyet, ahol szerényen, de elférek!
Előbb a konyhaszekrény....
Szervusztok ,
pont most olvastam az itteni hirekben , hogy Angela Merkel mondotta /lehet , hogy megint nem az igazatt/ hogy Magyarországnak nem kell menekülteket felvennie mert eddig ök vették fel lakossága alapján eddig a legtöbbet . Bulgária meg mivel az Unió legszagényebb országa . Anglia Irorszán meg Dániának nem kell !! A többi meg nem akar !!!!! Kérdezéttek már meg Lengyelországot vagy a többit ?! Amugy meg nem értem miért nem Kuwaitba , Szaud-Arábiába mennek ???? Vagy Egyiptomba ?
Tudod Gyulám ott a kelet arabot beszélik, ők meg csak a nyugat arabot és ha már egyszer nyelvet kell váltani...
 
Utoljára módosítva:
Érdekes.
Hogy a viharba képesek itt megjelenni anélkül, hogy valahol már regisztrációba vették volna őket?
Mióta vagyunk szomszédosak Afrikával?
Vagy netán a görögök (ahol valóban beléptek az Unió területére), "elfelejtették" őket beregisztrálni?
És ha igen, miért?
Hogy majd ne oda toloncolják vissza őket, ha valahol helytelenkednek?
Mennyit engedtünk már be-át?
És ha mind visszaküldik, ahogy az osztrákok és a németek már próbálják is visszatuszkolni őket?
Mire jó a kerítés?
Hogy legalább mindet beregisztráljuk, ergo ide tegyék majd vissza őket?
Mert vissza fogják... Nagyon úgy tűnik, hogy ekkora invázióra még a gazdagabb országok sincsenek felkészülve.
És ha nem, akkor ezzel még nagyobb tömeget indítunk el, mert hát "azokat befogadták".

https://szegedma.hu/hir/szeged/2015...onult-ki-a-rendorseg-a-roszkei-hangarhoz.html

Hát... rendesen fel van adva a lecke.
Sík terepen könnyebb a háborúsdi... Ne legyen igazam.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,715
Tagok
615,669
Legújabb tagunk
ssstik
Oldal tetejére