De hol vannak az avarok és a besenyők?

Magyarországon a rendszerváltás következményének sokáig az anyagi leszakadást tartották. De az elmúlt negyedszázad legnagyobb problémája nem az anyagi leszakadás, hanem a tömeges elbutulás volt.

A világ ezzel a menekültügy kapcsán szembesül, pedig nem is tudják, hogyan gondolkodik az átlagmagyar. Akik bírják a magyar nyelvet, régebb óta képet alkothattak a sötétségről, amely egyes magyar fejekben van.

Az elbutulás nemcsak alacsonyan iskolázott rétegekben jelenik meg. Tömeges méretekben vallanak rasszista nézeteket, antiszemita tanokat és mindenféle összeesküvéselméleteket, amelyeket gyakorló elmebetegek terjesztenek a világhálón: az amerikaiak pénzelik a menekültáradatot, a háttérhatalom találta ki, Amerika az olajért igáz le országokat, miközben soha nem volt olyan magas a benzin ára, mint az iraki és az afganisztáni háború idején. Miután távoztak, azóta kezd újra olcsó lenni a benzin. Az amerikaiak annyit költöttek naponta egy hadseregre Irakban, hogy abból annyi olajat vehetnének, hogy száz évig mindenki ingyen autózna. Az emberéletekről nem beszélve. A nagyokos magyarok soha nem jártak Amerikában, de mindent tudnak. Fogalmuk sincs semmiről, a tények nem számítanak. Ha Amerika beavatkozik, az a baj, ha nem teszi, mint most, azért felelős. Merkelt kriminalizálják, Rétságon vagy Lajosmizsén mindent tudnak.

Nem képesek különbséget tenni az izraeli vagy a mexikói kerítés funkciója és Orbán gyűlöletkeltő és embertelen primitív drótkötege között. Alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, de a mindent tudók bátorságával nyilatkoznak. Világszemléletük arról tanúskodik, hogy sem a világot nem értik, sem saját történelmüket nem dolgozták fel. Ennek az értelmi színvonalnak a képviselői a 90-es években a Jurta Színházban elfértek, amit egy Szálasi mellett dolgozó nyilas, Bosnyák Imre, és a később gyilkosságban való közreműködésért elítélt Romhányi László vezetett. Ma ez a színvonal lett uralkodó az országban. Ez már a miniszterelnök beszédeiben is megnyilvánul, cselekedetei pedig ezekkel összhangban állnak. Az Indexen elmebetegek könyveit elemzik, miszerint Amerika idézte elő Magyarország német megszállását. Egy kormányszóvivő minden következmény nélkül mondhat olyat, hogy a megfulladt menekült tehet saját haláláról. Miközben ezek a menekültek két hét múlva a szögesdrótot állító kormány buszával mehettek volna az osztrák határig. Oda, ahova ők már holtan érkeztek meg. S a nép osztja a buta és embertelen elméleteket, maga is gyártja ezeket.

Nem képesek beleérezni menekültek helyzetébe, lelkivilágába. Miért nem akarnak ujjlenyomatot adni, regisztrálni, miért nincsenek papírjaik? Majd ha te is menekült leszel, megérted. Azt is, miért nem kell olyan emberek kezéből a víz, akik be akarnak tenni egy emberi létezésre alkalmatlan menekülttáborba, ott akarnak tartani, mint a vágásra vagy mutogatásra ítélt állatokat, hogy saját népüket uszíthassák az idegenek ellen. Kész tervük van arra, hogy majd ingyen dolgozni hajtanak, azért a falat kenyérért, amit emberségből kellene adniuk. Elhiszik, hogy kétezer ember gondot jelenthet egy országnak, ahol milliárdokat szórnak el hetente.

Elhisznek minden hazugságot, és megtagadnak minden emberséget olyan emberektől, akik az életüket kockáztatva menekülnek egy mészárlás elől. Kisbabák nem indítják meg a szívüket, mert a butaságból származó gyűlölet nagyobb. De ez nemcsak a menekültügyre igaz. Ugyanez a sötét butaság jellemzi a gondolkodást az élet minden területén. Nehogy azt higgye a magyar ősbunkó, hogy csak a menekültekkel szemben állatiasodott el. Ilyen ő az élet minden területén. Mindn megnyilvánulásából süt a tahóság, a tudatlanság, és ha ezt megmondják neki, “magyargyűlölőt” kiált. Nem a magyarságot, hanem a buta gőgöt tesszük szóvá. Reméljük, a kettő még nem azonos.

A butaság, a műveletlenség következménye a lelki eldurvulás, amely barbársághoz vezet. Nem is értik, miért embertelenség elnézni a kövezeten alvó gyerekeket. Nem is tudják, hogy a nemzetközi jog szerint egy civilizált ország köteles lenne megfelelő ételt, italt, fekvőhelyet, tisztálkodási lehetőséget és orvost biztosítani. Nem olyat, hogy attól elmenjen a kedvük menekülni. Leromlott az emberi minőség, nincsenek emberi gesztusok, nincs együttérzés, nagyvonalúság, áldozatvállalás, szolidaritás, kedvesség, csupa olyan emberi tulajdonság, amely élhetővé teszi az emberi életet. Csupán egy elenyésző kisebbség az, amely a menekülteknek is segíteni próbált, és egész életében szenved ettől. Elsivárosodott a magyar lélek. Nincsenek nemes érzések, a gyűlölet kiszorította őket.

Az értelmes és bölcs emberek a perifériára kerültek. Akik nem adják fel a harcot, maguk is elurvulnak, mert szélmalomharcot vívnak a csőcselékkel szemben. Az ország intelligensebb része belső emigrációba vonult, rejtőzködik a közéletet elárasztó szenny, durvaság és fizikai fenyegetettség elől. Pedig, ha magára hagyják az országot, annak gyilkolás és népirtás lesz a vége. A butaságnak a temető a végállomása. Arról már nem is beszélve, hogy Magyarországon a szellemi elit is súlyos válságot él át. Nemcsak azért, mert haszonleső és politikailag elkötelezett, hanem azért, mert ami evidencia más részein a világnak, az a magyar értelmiség számára nem egyértelmű. Ha valaki Magyarországra érkezik, még minden világos számára, képes különbséget tenni jó és rossz, igaz és hamis között, de Vecsés fölött ez a biztos érzékelése megszűnik. Mire magyar földre lép, már a szavaknak sincs egyértelmű jelentése, nincsenek fogalmak, axiómák, minden relatív. Ez butaság.

Régen is voltak kevésbé képzett, tájékozatlan emberek, hátrányos helyzetűek, akik nem jutottak megfelelő iskolázottsághoz. De tudták, hol a helyük. Volt egy tisztelet a tudással, a felkészültséggel, a műveltséggel szemben. A bunkó tisztában volt azzal, hogy ő egy műveletlen tahó, és ezt meg is mondta. Nem tartott igényt arra, hogy a demokrácia nevében mindenkivel megossza, ami a fejében van, és ezzel a felkészültséggel minősítsen egyetemi tanárokat. Ez megváltozott, a társadalom alja került felülre, amely mércét szab, minősít és a nyilvánosságot terrorizálja. Ennek újratermelése pedig biztosított, miután az alja igényeit kiszolgáló kormány működik, amely nácikkal versenyezve az ő nyelvüket beszéli, az ő szintjükön gondolkodik és az ő érzelmeiket stimulálja. E folyamat csúcspontja volt, amikor a csőcselék-kormány üldözőbe vette a filozófusokat és a tudós a bűnöző szinonimája lett.

Mindezt segítette az interaktív média, a közösségi oldalak elterjedtsége, amely felszabadította a gátakat és egyenrangúvá tette a Nobel-díjas tudós és az otthon írogató seggfej véleményét. Egyesek elhitték, hogy a demokrácia az, ha a legsötétebb bunkó is világgá kürtölheti kontroll nélkül a műveletlenségét, tájékozatlanságát és abból fakadó artikulálatlan indulatait. A “Ria-Ria-Hungária” mindent visz, a tudomány nem számít, a tények semmit nem jelentenek. Nem lehet gátat szabni a tökfejű senkik terrorjának. Akiknek van annyi pénzük, hogy befizessenek egy internetes vonalra, korlátlanul szórhatják tele a világot az egysejtűeket idéző agytérfogatuk termékeivel.

Korábban ezeket az okosságokat egy füstös VII. kerületi kocsmában adhatták elő, jobb helyeken ott is pofán vágták érte. Vagy a kocsma falára firkálhatták fel ezeket, de most az a demokrácia, hogy a klozet falára illő okosságokat a világháló terjeszti, kitörölhetetlenül őrzik egy-egy elmebeteg beírásai, mocskolódásait. Minden szöveg egyenrangú, nem lehet külön választani a bolondok házától. A jelenség abszurd voltát mutatja, hogy ez olyan, mintha valamelyik suttyó bemenne egy újság szerkesztőségébe, letenné az asztalra a sötét agyának szüleményeit, és a demokrácia jegyében azt a másnapi újságban meg kellene jelentetni. Az interneten való publikáció ma szinte ugyanezt jelenti. Olyan felülethez jutnak, ami nem illeti meg őket.

Hasonló pusztítást okoztak a magyar kereskedelmi televíziók, amelyek azt gondolták, akkor lesznek sikeresek, ha az ország legbutább, legaljasabb, legerkölcstelenebb emberének színvonalát lövik be, és erre a szintre nivellálnak mindenkit. Megdicsőült a giccs, a szemét, a mocsok, a buta, az aljas, a primitív, amelyet ennek megfelelő üresfejű senkik közvetítettek az egyre mélyebbre süllyedő nagyérdeműnek. Amit ezek a kereskedelmi csatornák folytattak az általános butítás terén, az felér egy bűncselekménnyel a magyar nép ellen. Amit maguk mögött hagynak, az egy végtelenül sötét és buta embertömeg, amely ijesztő dolgokat mond és tesz, és megindult az elaljasodás felé. Minden demagógiára nyitottak, ellentétei mindannak, amit normális emberi érintkezésnek nevezünk.

Ők azok, akikben az együttérzésnek szikrája sincs. Akik villanyt vezetnének az Orbán-szögesdrótba, legszívesebben lelőnék a háború elől menekülőt, átvennék akár az Iszlám Állam módszereit is. Nem számít, ha egy kisbaba a hideg betonon fekszik, takarodjon haza. Rasszisták, s amikor ezt a szemükre vetik, felteszik a tíz pontot érő, mindent elsöprő kérdést: “És az indiánok?” Ezek annyira hülyék, hogy azt sem tudják, az indiánokat nem az emberi jogokért harcoló Amerika irtotta, hanem a hozzájuk hasonló európaiak, akik szintén áthajóztak Amerikába. Az emberi jogi Amerika nem irtotta ki az indiánokat, hanem megvédte őket az olyan sötét bunkóktól, mint ők. Ma is olyan kedvezményekben részesíti, amilyeneket mások nem kapnak. De hol vannak az avarok és a besenyők?

Amerikában a “Thanksgiving” (“Hálaadás”) nagyobb ünnep, mint a karácsony. Egész Amerika hálát ad az indiánoknak, hogy étellel fogadták a első menekülteket. Ez olyan, mintha a madárgyilkos Semjén által kitalált “Trianon-napon” a magyarok hálát adnának az összes kisebbségnek, akikkel együtt éltek a Monarchiában, minden magyar ajándékot vinne Magyarországon élő kisebbséginek, egy szlováknak, németnek, zsidónak, szerbnek, cigánynak, románnak, stb.. El tudja ezt képzelni valaki? Ha ilyen lenne Magyarország, akkor kerülne kicsit közelebb az amerikai gondolkodáshoz és járna közel az igazsághoz és a tényekhez. De a Jászkaratehénfarkán élő magyar, aki megtestesít egy jelentős tömeget, bekapcsolja a számítógépet, és mindent tu. Megörül, hogy mégis kár lett volna elvégezni a szakmunkásképzőt, és máris tolja a világhálóra a tutit. A szennyet, a gyűlöletet, a lelket és szívet fertőző butasságot. Ez a folyamat iszonyatos mélyre süllyesztette a magyar népet.

A lelket mérgező gyűlölet alapja a butaság. A gyűlölködő ember érzelemorientált, az értelmére, az ismereteire nem támaszkodhat. Ilyenek nincsenek neki. Ez a populistáknak kedvez, s ha egy populista szélsőjobboldali kerül hatalomra, az nem független az adott ország értelmi színvonalától. Valóban minden országnak olyan vezetői vannak, amilyen az ország többsége. Az Orbán-rendszer léte legnyilvánvalóbb bizonyítéka annak, hogy ennek az országnak az általános értelmi és morális színvonala milyen mélyre süllyedt. Nemcsak azoké, akik őket támogatják, hanem a balliberális oldalon levőké is. Magyarország 1989-ben magasabb értelmi színvonalon állt, mint most. Ma nem lehetne Magyarországon demokratikus rendszert építeni a szabadság, testvériség egyenlőség, valamint a felvilágosodás és az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata szellemében.

Iványi Gábor hívta fel a figyelmemet arra, hogy a világ romlik, ha magára hagyják. Ha egy kertet nem ápolnak, elgazosodik. Ha egy gyereket nem nevelnek, megromlik. Ha nem metszik a szőlőt, nem hoz termést. Ha nem ápoljuk a testünket, megbetegszik. Ha egy népet nem tanítanak, elbutul. Művelni kell mindent. Ez az ember dolga a világban, mert amit magára hagy, az tönkremegy. Minden napon el kell végezni a környezet rendbentartásának munkáját, különben magától visszafordul az enyészet felé. Magától minden tövist és bogáncskórót terem.

Ha egy népet nem művelnek, olyan mértékben elbutul, hogy rá sem lehet ismerni. Olyan dolgokra válik képessé, amiről azt gondolnánk, fejletlenebb korszakokban lehetséges volt, de korunkban már lehetetlen. Az embereket hamis illúziókba kergeti az oktatás, amely azt állítja, hogy az emberiség folyamatosan fejlődik, és egy bizonyos szintre nem eshet vissza. Nem így van. Nincs olyan evolúció, amely magától megakadályozná, hogy egy nép vissza ne süllyedjen a barbarizmus szintjére. A világ különböző részein ma is gyilkolás és népirtás zajlik. A magyaroknak nem kell messzire menniük: nem olyan régen a határaiktól nem messze zajlott népirtás és létesültek tömegsírok.

Nemrég olvastam Vadász János, volt népművelő, egykori államtitkár, a közművelődési dolgozók szakszervezete alapítójának egy tanulmányát. Nagyon okos dolgokat írt arról, hogyan számolták fel Magyarországon a közművelődést, a kulturális intézményhálózatot, a helyi közösségek művelődési házait. Először arra gondoltam, hogy ezek a szocializmus termékei voltak, a piacgazdaság más, ez egy letűnt világ nosztalgiája, mint a Régi idők focija. Aztán rájöttem, Minarik Ede még tudott valamit. Aközművelődés felszámolása felégetett tarlót hagyott maga után. Hiányoznak a filmklubok, a művelődési házak, a kiskönyvtárak, a művészeti csoportok, olvasóklubok, az emberi lelket nemesítő katarzis élményei. Helyükön a sivárság maradt.

Ezt a népet huszonöt éve nem művelik. Az iskolában hamis történelemszemléletet, nacionalista agymosást kapnak. Úgy végeznek el középiskolát, hogy nem látják összefüggésében a történelem eseményeit, nem ismernek fel ok és okozati összefüggéseket. A világról, más nemzetekről, kultúrákról semmit nem tudnak. Nem kapnak sem emberi, sem nemzeti identitást önámító hazugságokat és nemzeti giccseket leszámítva. Nem beszélnek nyelveket, nem értenek alapvető gazdasági és politikai összefüggéseket, törvényszerűségeket. Nincs használható tudásuk. Nincs hobbijuk, nincs kedvenc könyvük, nincs semmi szép, ami betöltené a képzeletüket. Nem látnak jövőt, ahogy a múltat sem ismerik. Vezéreket keresnek, egyszerű és jólhangzó magyarázatokat, amelyek felmentik őket minden felelősségvállalás alól. Nincs érzékük a joghoz, az emberi méltósághoz, nem ismernek és nem tisztelnek olyan emberi értékeket, mint udvariasság, kedvesség, jóindulat, szolidaritás.

Barbárosodik a nemzet, és saját hatalmára koncentráló egyházi oktatás csak ront a helyzeten. Az egyházi agymosás századokon át tartotta sötétségben Európát. Az egyháznak tudatlan tömegre van szüksége, amely cselédként és jobbágyként dolgozik, csőcselék módjára viselkedik, ha valaki ellen felúszítják. Iszonyatos az a sötétség, amely egy generáció alatt a magyar fejekben keletkezett. Az élet a fizikai funkciók szintjére esett vissza, a hatalom pedig úgy bánik az intelligenciával is, mintha ugyanezen a szinten élne. A társadalom nem jobb- és baloldalra szakadt ketté, hanem művelt és a barbarizmus felé tartó két részre. Ez a kettő elszakadt egymástól. Nincsenek pozitív minták, nincsenek mértékadó személyiségek, tekintélyek, nincs képzés, nincs oktatás, csak a lángoló gyűlölet.

Ma a Facebook neveli az oszágot. Gazemberek kezében van a nép. Tanulni senki nem akar, senki nem kérdez, mindenki mindent tud. Szörnyűség, ami a fejekből árad, és szörnyűek a tettek, amelyek ebből következnek. Ezzel szembesül ma a külvilág. Ezzel kell megküzdeni naponta. Nem kérdés, ki fog győzni. A rossz.

Bartus László /USA/

menekult-gyerekek-foldon-alszanak.jpg
 
Az elbutulás a liberális maszlagot megevők miatt van...
Ha a mostani kormányt nevezed gazembereknek akkor Fletoékat minek? :-D
Az a helyzet hogy általad annyira lenézett "konteos" honlapok már év elején figyelmeztettek hogy ez lesz...persze megkapták a "magányos hülye konteos cimkét"
Viszont azt nagyon látom hogy több média finomkodik jobbra balra..mintha a magyarság önvédelme valami szégyenletes dolog lenne...
Nem vagyok Usa párti de köpni tudnék attol a sok mocsoktol akik Putyint éltetik több médiában...bár rákeresve a témára ebben is kiderül hogy az oroszoknak is megvannak a bértolnokaik,otthon is és más országokban is.Magyarként soha nem fogom a szovjet megszállást elfelejteni nekik....

A népbutitásrol....
Amig az emberek java része Borsot,meg Blikket olvas,és az esti legnagyobb programjuk a Barátok közt nézése,akkor miröl beszélünk?
A liberális oldal nem szereti ha a népességnek nemzettudata van...(az nem trendi)..bezzeg persze a saját nemzetüket nem lusták hétröl hétre feljelenteni Brüsszelben.

Mostanság épp a balos buta tömeg akarja megmondani a "tuttit"mindenféle forumon..nekik mindenki fasiszta ,Orbánista,
 
Kérdezem a cikk íróját, a szavazati jogával élt-e (szinte biztos) és ha igen, akkor külön köszönöm Neki is (mint a többi -külhoni magyarnak-), hogy segítettek a nyakunkra ültetni egy sültbolondot.
Ezzel együtt nem kintről kéne (ugatni), hanem tessék hazajönni, itt élni pár évet és azután filozofálni.
Egyébként teljes mértékben egyetértek az elbutulást illetően. Egyetemet, főiskolát végzett emberek képtelenek összerakni egy nyelvtanilag és helyesírásilag ép mondatot. Arról már beszélni sem érdemes, hogy beszélni sem tudnak lassan. De vígasztal a tudat, hogy ennek fényében is veri a megtanulható tudás az olyan nemzetekét, mint az Usa.
A menekültkérdésről pedig annyit, szintén jöjjön haza éljen itt és meglátjuk utána mit pampog....
A civil amerikaiaknak halvány elképzelésük nincs, mit csinálnak a katonáik külföldön. Bizony ám, hogy afrika partjainál tankerekbe gyüjtik az olajat és az amerikai hadsereg kíséri haza a szállítmányt. Vagy megbuktatnak államfőket, aki minden pénzét a menekülésre áldozza. Dollár milliók lapulnak a katonai táborok sátrainak mélyén. Gondolom, az ellenállás nem kis veszélyt jelent, hiszen, ha véletlenül lerohannak ilyen táborokat, akkor ugrik a bőröndnyi dollár is. Ugyan mit gondol az átlag amerikai, csak a hazaszeretet viszi az embereket a hadseregbe???? Aligha.
Szóval, mielőtt az elbutulással foglalkoznának, ideje lenne felzárkózniuk -hozzánk-...

Ja, igen. Kedves cikk író! Származásomat tekintve kun vagyok, az összes velejárója elevenen él bennem, a szerint élek. De kérdezem, Ön melyik népcsoport egyede??
 
KAvarsz nagyon sok mindent.
Elo pazsnak hasznalak a gyerekeket, valoban sok orszagban, az is igaz iskolak ovodakba telepitett raketakkal lovoldoznek , mert ha visszalonek akkor lehet nemzetkozi felhaborodast es elonyoket kovacsolni a fotokkal.
Ezek a menekultek fegyvertelenek menekulok.
A környéken csapatokban sétálnak, a járdán nem kerülnek ki ezek senkit, elszántan, teljes széltében menetelnek, ha az arcukba nézel visszanéznek, de úgy hogy este nem alszol el.
Emberekrol beszelsz es horrorfilmekszereplokrol. Lehet kapni altatot, a rossz almok okozoa a rossz lelkiismeret.
Felkeszuletlen a kormany menekultek fogadasara. Ahol ezrevel vannak emberek ,millio egyszemetes kukakat kell kitenni mert nem lehet mit csinalni a szemettel. A Sziget fesztivalon nezd meg mi marad utanuk, vagy egy focimecs utan.
Tevedesbe vagy hogy ha regsztraltak oket akkor mar sima ugye van ha eler nemetbe ott maradni.

Nem-nem-és nem: én nem akarom őket látni, etetni, hallani, félni."
NEm es nem ,es nem akarok a Canadahunon semmilyen rasszista ,kirekeszto embereket megbelyegzo beirast latni.
 
Utoljára módosítva:
Kedves xinof, roppantul sajnálom, hogy nem tudom beidézni a hozzászólásodat, melyre az alábbiakban válaszolnék:

Nem tudom hányadszorra írom már le a különböző fórumokon, hogy a márványtáblán szereplő idézet NEM gróf Széchenyi István mondása, hanem Surányi Miklósé, attól függetlenül, hogy teljesen helytálló a meglátása!
Ő írt egy életrajzi regényt Széchenyi életéről, Egyedül vagyunk címmel, 1936-ban. Ott adja Széchenyi szájába ezeket a gondolatokat, amikor Tasner Antallal, a titkárjával vitázik.
Egész pontosan a II. kötet 268. oldalán.
Tudom, hogy létezik egy ilyen felíratú márványtábla az országban, de a készíttetői gróf Széchenyi Istvánra vonatkozó tudás tekintetében, nem igen állhattak a helyzet magaslatán!
 

Csatolások

  • Széchenyi.jpg
    Széchenyi.jpg
    90.7 KB · Olvasás: 114
"Ha már mindenki elmondta a véleményét a modernkori népvándorlásról, akkor most én jövök. Szíriában, Irakban polgárháború van és az ISIS tizedeli a lakosságot, ezért sok ember nem akar a hazájában maradni, mert félti az életét, családját vagyonát, ezért úgy döntenek, hogy olyan helyet keresnek, ahol BIZTONSÁGBAN vannak. Ez eddig teljesen érthető és tiszta sor. Az viszont már nem, hogy miért nem a dúsgazdag arab államok fogadják be őket, mint például Szaúd-Arábia, amellyel Irak határos, Szíria pedig 200 km-re van tőle. Vagy ott van Kuvait, amellyel Irak szintén határos és az Egyesült Arab Emirátusok és Dubai sincs túlzottan messze egyik országtól sem. Vannak utak, nem a sivatagon kell áttevegelni és mégse több ezer kilométerre van,mint az EU határa… Ja, hogy ezek a „kedves” olajmilliárdos államok nem akarják befogadni vallási és rassztársaikat (azonos vallású és rasszú embereket). Sőt mi több a poros, hosszú út végén nem palackos ásványvízzel és friss zsömlével fogadnák arab testvéreiket, hanem egy összehangolt zárótűzzel, hogy még véletlenül se jusson az eszébe még több szírnek, irakinak stb. útra kelnie. Nem kell nekik a csóró „szomszéd”. Micsoda „fántásztikus” arab szolidaritás… Az USA vagy az EU miért nem pirít rájuk?! Ja, hogy kellemetlen lenne az ezer szálon való gazdasági, pénzügyi összefonódás és az olaj miatt.

Tehát szegény szír és iraki barátainknak, akik AZ ÉLETÜKET MENTIK, kizárásos alapon marad Jordánia, Törökország. És akkor itt kéne véget érnie a történetnek hiszen, ahogy korábban már írtam ŐK AZ ÉLETÜKET MENTIK és ezekben az országokban már BIZTONSÁGBAN VANNAK. Vannak táborok ivóvíz, élelem és nem lődöznek rájuk kalasnyikovval, se Asszad emberei, se a forradalmárok, se az ISIS. Ha a „nyóckerben” üldöz egy 10 fős banda az utcán nem futok el a Kempinski Hotelig, hanem csak az első biztonságos helyig… De ahogy mondani szokás evés közben jön meg az étvágy avagy séta közben jön meg a vágy… Van az a balek EU, Ahmed öccse is mesélte Skype-on, hogy tavaly törökből áthajózott Görögországba, onnan átsétált Szerbiába aztán addig sétált, vonatozott, buszozott míg végül Berlinig el nem ért és már a Star kebabnál kifutófiú és már van egy használt Volkswagenje is. Azt mesélte, hogy a határon mindenhol könnyen átjutott. Ahol szívóztak vele a határőrök, rendőrök kicsit szomorúan nézett és elmesélte, hogy ő bizony menekült, háború van az országában. Egy kis papírmunka, ujjlenyomat, seggrepacsi és mehetett is tovább. Aztán Ahmed öccsének storyjának híre ment és most már lassan fél Szíria és Irak a balek EU ajtaján kopogtat. Elnézést nem kopogtat csak bejön…Elnézést nem csak irakiak, szírek, hanem pakisztániak, bangladesiek, líbiaiak, eritreaiak, kameruniak. Amúgy tudtommal Pakisztánban (a szokásos Indiával való Kasmíri határvitán kívül), Bangladesben, Eritreában és Kamerunban jelenleg nincsen háború… Uraim akkor miről beszélünk?! És valóban uraim, mert a bevándorlók 90%-a egyedülálló fiatal (20-35) közötti férfi. A maradék 10% szomorú szemű anyát és kisgyereket, meg lefotózza az index meg az a másik portál az az Uj Péteres sok számos…Szóval van többmillió EU felé tartó migráns, akinek mondjuk a 30% aki tényleg menekült a többi sima gazdasági bevándorló. De legyen kerek a story ne g*cizzünk jöjjön az egész bagázs, hiszen mi vagyunk a balek EU. És lehet, hogy az a 30% menekült igazából csak 15%? Egy szír menekült férfi azt nyilatkozta minap a TV-ben, hogy a menekültek 10%-a szír, a többi csak azt hazudja, hogy szír, hogy könnyen menekült státuszt kapjon. Azt mondta, hogy sok az Algériai, Líbiai köztük. Ugyanúgy arabul beszélnek, mint ők, a papírjaikat meg összetépik. Egy európai nyelvész és komolyabb átvilágítás nélkül nem fogja megmondani honnan jött.

Az iratokról jut eszembe. A görögök is nagy „partnerek” a mókában. Ők aztán nem regisztrálnak senkit, menjen isten hírével, meg amúgy is náluk gazdasági válság van még mindig, meg amúgy is kezdődik a szieszta a fa**om fog tökölni az iratokkal séta tovább Macedónia felé. Sőt rájuk a Dublini egyezmény sem vonatkozik egy strasbourgi EU rendelet szerint, aminek nagy jelentősége van, de erre majd később térünk vissza.

Szóval életerős szír, pakisztáni, afgán fiaink szép lassan, (de inkább gyorsan, mert Macedóniában expressz vonatokat Szerbiában külön buszokat kaptak/kapnak, hogy minél gyorsabban tovább kotródjanak és minél gyorsabban letudják a „gondot”, míg végül lerakják őket a magyar határnál) megérkeznek. Amúgy abban ne legyen bennünk kétség, hogy akik ilyen kontinenseket átszelő mutatványokat mutatnak be, azok az adott népcsoport legszívósabb, legrámenősebb tagjai. Ezt már a darwini evolúciós elmélet is többször „bizonyította” gyakorlatban (azok az Amerikába behurcolt feketék élték túl a pokoli hajóutakat, akik a legszívósabbak voltak, azok az angol puritánok hagyták el Európát a Mayfloweren akik a legkeményebbek voltak (forrás: Dr. Czeizel Endre: Genetika és társadalom)). Szóval nem a 70 éves cukorbeteg Abdul bácsi és a 30 kilós X lábú Mehmet ennek a migráns csoportnak a tagjai…

Szóval embereink a magyar határon vannak és vándorlásukba immár mi is bekapcsolódhatunk. Mielőtt folytatnánk útjukat és mielőtt kitérnék arra, hogy kerítés nem kerítés, határőrség nem határőrség végigvenném azokat az elpuffogtatott utolsó, ócska, falmelléki, liberális közhelyeket, amiket olvastam, hallottam az elmúlt hónapokban:

- „A mi nagyszüleink ugyanolyan menekültek voltak ’45-ben ’56-ben.”

Nos nem. A mi nagyszüleink zsidók vagy keresztények voltak, akik európai értékrenddel és mentalitással rendelkeztek és az európai keresztény-zsidó kultúrkör tagjai voltak. Az európai keresztény-zsidó kultúrkör része, hogy előreengedem a nőket és a gyerekeket és nem tolakszom fel előttük a buszra, vonatra. Szintén ennek a kultúrkörnek a sajátja, hogy az asszonyomnak, feleségemnek, barátnőmnek van szavazati joga, nem két négyzetméteres kendőben kell közlekednie az utcán és van beleszólása a dolgokba és nem csak a gyerek nyakban cipelésére alkalmas. Ennek az európai keresztény-zsidó kultúrkörnek további ismérve, hogy ha a feleséged más férfira néz ne adj isten Facebookozik (http://hir.ma/…/facebook-hasznalatert-koveztek-halal…/201520) akkor nem köveznek halálra, amit esetleg a TV is közvetít, ha épp nincs motorcsónak VB futam Dubaiban. És akkor már olyan apróságokról nem is beszélve, hogy az európai keresztény-zsidó kultúrkör tagjai ha épp migrálnak, akkor nem hagynak térdig érő szemetet maguk után, nem mossák a lábukat köz WC-k mosdókagylójában és nem szarnak a piszoárba! Továbbá az európai keresztény-zsidó kultúrkör tagjai nem trappolják le más ember termőföldjét, nem zabálják le más ember termését, nem foglalják el más ember tanyáját, nem dobálnak se vonatot, se kocsit kövekkel. Szóval a mi nagyapáink kurvára nem ilyen migránsok voltak! Pont. Akik pedig mogyorónyi szürkeállományukkal párhuzamot mernek vonni a Holokauszt áldozatai, a Gulágra telepített szerencsétlenek, (akiket marhavagonokban szállítottak és évekig kínoztak, éheztettek majd elgázosítottak) és a bevándorlók között, (akik légkondicionált, bár túlzsúfolt intercityken közlekednek, pár hétig nem a legjobban táplálkoznak, nem a legtisztábbak és mindezt az utat saját elhatározásukból tették meg), azt személyesen fogom pofon vágni eget verő baromsága és nagyszüleink emlékének meggyalázása miatt!!!

- „Ezek értelmiségi arabok, akik majd a jövő EU-jának orvosai, professzorai lesznek.”

Hát nem tudom, hogy az arab világban mik a kulturált, értelmiségi viselkedés ismérvei, de feltételezem, nem a kuka gyújtogatás, „Allah akbar” rikoltozása miközben fabunkóval rohangálok és nem az ártatlan civilek kocsijainak megdobálása. Mert ugye pont ezek történtek a debreceni menekülttáborban már két hónappal ezelőtt. (Amúgy kíváncsi vagyok, hogy szerencsétlen civileket, akik semmiről sem tehettek ki kártalanította, ha egyáltalán történt ilyesmi.) Bár ki tudja lehet, hogy épp a damaszkuszi egyetem rektora gyújtogatta a kukát, majd "Allah akbar" felkiáltással bunkót ragadott, ahogy a mellette a dékán is emeli már a fabunkót, az adjunktus pedig a köveket dobálja…/irónia/ Szintén nem az értelmiségi lét ismérvei a telefonok lopkodása áruházakból és az sem, hogy 20 cm-es késsel mászkálok egy boltban, mint ahogy egy afgán férfi tette azt Bicskén.

- „Milyen borzasztóan rasszisták a magyar emberek, szégyen magyarnak lenni” és hasonló „magvas”, „okos” gondolatok.

Valóban vannak Magyarországon rossz emberek, akik sortűzzel, erőszakkal fenyegetőznek a bevándorlók ellen, de ezek leginkább hangemberek. Fizikai atrocitásba nem torkolt még semmilyen bórgőzös gondolat. Van egy „rossz” hírem liberális „barátaim”: MAGYARORSZÁGON A BEVÁNDORLÓK ELLEN ELKÖVETETT BŰNCSELEKMÉNYEK SZÁMA GYAKORLATILAG NULLA (viszont ez fordítva nem elmondható, a bevándorlók már számos bűncselekményt elkövettek: egymás késelése búzamezőn, Keletinél egyaránt, lopás, garázdaság, kocsi-, vonat dobálás stb.)! Ezzel szemben NÉMETROSZÁGBAN 2015 ELSŐ FELÉBEN 202 TÁMADÁS ÉRT BEVÁNDORLÓKAT VAGY BEVÁNDORLÓKHOZ KÖTHETŐ SZEMÉLYEKET, ÉPÜLETEKET. Ez a szám azóta 300 fölé ment. Ebbe beletartozik a Máltai Szeretetszolgálat embereinek összeverése, Vörskereszt embereinek összeverése, akik a menekülteken akartak segíteni (tudtommal a szendvicsosztókat senki nem bántotta a Keletinél…) Továbbá bevándorlás melletti politikusok autóinak felrobbantása és legalább 40 bevándorlók fogadására kialakított épület, tábor felgyújtása Molotov-koktéllal. És mielőtt jönne a válasz, de hogy az elmaradott volt NDK régiókban történtek ezek és az ott élő neonácik csinálták ezt (mintha ők nem lennének Németország teljes jogú állampolgárai.., pedig azok, ergo Németország és szeretett Angelank a felelős tetteikért…) a valóság az, hogy Nyugat-Németországban ugyanúgy megy a „gyújtogatósdi”, utoljára éppen Stuttgartban gyújtottak fel egy bevándorlók által lakott épületet. Nálunk ilyen förtelmes cselekmények NEM TÖRTÉNTEK, uh arra kérném, a német politikusokat és a hazai liberális acsarkodókat, hogy SOKKAL DE SOKKAL VISSZAFOGOTTABBAN A JELZŐKKEL!!! Németország először a saját portáján tegyen rendet, aztán jöhet a nagy pofa… Szóval maradjunk annyiban, hogy a magyar emberek semmivel sem rosszabbak, mint a német emberek, sőt a statisztikák inkább azt mutatják, hogy a német emberek kevésbé toleránsak Merkel asszony.

- „A menekültek nem akarnak itt maradni.”

Ez sem teljesen igaz! 90%-uk valóban Németországba, Svédországba (Nyugat-Európába tart), de voltak afgánok, akik azt nyilatkozták, hogy ők bizony nagyon jól érzik itt magukat, még egyik tranzit országban sem kaptak annyi támogatást és kedvességet, mint nálunk. És akkor arról már nem is beszélek, hogy az egy dolog, hogy nagy részük tovább akar menni, de lehet hogy nem fog! Vagy egyszerűen elfogyott a pénze, hogy továbbutazzon, vagy automatikusan visszafordítják az osztrák, német határtól vagy pedig a menedékkérelem rá negatív elbírálása után toloncolják majd vissza Magyarországra! Igen Magyarországra, mert a dublini egyezmény szerint abba az országba kell visszatoloncolni a menekültkérelemre nem jogosult bevándorlót, ahol regisztrálták az EU-ban… Az pedig nálunk van, mert ahogy korábban már írtam a görög kollégák nagyvonalúan megfeledkeznek a papírmunkáról, nehogy sok dolguk legyen a visszaküldött migránsokkal. Továbbá akiket még véletlenül regisztráltak is Görögországban, még azokat se köteles visszafogadni Görögország, mert egy pár évvel ezelőtti strasbourgi EU rendelet szerint Görögországra nem vonatkozik a dublini egyezmény, mert „az ország alkalmatlan a menekültek megfelelő színvonalú ellátására”. Kezit csókolom, akkor Magyarország alkalmas rá?! Magyarország, amely a GDP per fő mutatóban, még a hosszú görög válság ellenére is, elmarad a görögtől. Magyarország, ahol nem 800 eurósak a nyugdíjak, mint a helléneknél, hanem 300 eurósak?! Görögország, ahova fél Európa nyaralni jár alkalmatlan lenne erre?! Itt valami nagyon nem stimmel uraim… Ja, hogy az EU bevándorlásért felelős biztosa görög… Mr. Dimitrisz Avramopulosz az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosa… Megint „szerencséset” pörgetett nekünk a sors... Szóval a lényeg, hogy lehet, hogy sokan nem akarnak nálunk maradi, de fognak…

- „Az állam nem támogatja a migránsokat, csak a különböző segély- és civilszervezetek.” „Nálunk sokkal rosszabb körülmények között vannak a bevándorlók, mint más országokban.”

Ez egyszerűen hazugság! Vagy pedig a segélyszervezetek dolgozói nagyon kigyúrták magukat és rendőrség feliratú pólókban osztogatják ládaszám a palackos ásványvizet és a különböző élelmiszereket a határ menti gyűjtőpontokon és táborokban. Ez pedig a police.hu és index.hu mai (2015.09.02.) híre: „A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint augusztusban 235 ezer darab szendvicset, 1700 kilogramm felvágottat, 1175 kilogramm vajat, 100 kilogramm sajtot, 1800 darab májkonzervet, 250 kilogramm kenyeret, valamint 299 376 palack félliteres ásványvizet osztottak szét a menekülteknek. Hangsúlyozták, hogy a kisgyermekek részére a megfelelő mennyiségben biztosították a bébiételt, a tápszert, a babapiskótát, a háztartási kekszet, valamint a tejet, valamint, hogy augusztusig több, mint 1 milliárd forintott költött a kapitányság a menekülthelyzetre.” (forrás: http://index.hu/…/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_pe…/) Amúgy elárulom ezeknek a táboroknak, gyűjtőpontoknak, tranzitzónáknak az építése és üzemeltetése is pénzbe kerül, amelyet szintén az a mocskos kirekesztő rasszista, fasiszta magyar állam fizet. Ahogy az ott dolgozókat szintén a magyar állam fizeti a menekülteket furikázó különbuszokat dettó… Elárulom az EU-s TÁMOGATÁS A MAI NAPIG NEM ÉRKEZETT BE!!! CSAK ÍGÉRET ÉRKEZETT, ABBÓL NEHÉZ TÁBOROKAT ÉPÍTENI!

A „szendvicsosztókkal” nincsen különösebb bajom, tudom, hogy magyar hajléktalanoknak ugyanúgy szoktak segíteni, úgyhogy hajrá. Azt viszont kikérem magamnak, hogy ők prédikáljanak nekem a helyes magatartásról a bevándorlókkal szemben, akik átruccannak jó esetben hetente egyszer a budai kecóból, majd lenyomnak egy 1-2 órás kis álszamaritánus show-t. Barátnőmmel a belvárosban lakunk és naponta járunk a Keletinél és sajnos a legtöbbször külön. És kezd a tököm tele lenni, hogy azon kell aggódnom minden alkalommal, hogy valamelyik hónapok óta nőt nem látott arab épp nem akkor kattan be és kezdi el molesztálni vagy, hogy valami újabb tüntetés lesz, amiből verekedés lesz és az ártatlan arra sétáló civilek is megsérülnek benne. Azzal is tele a tököm, hogy már nem egy üzleti megbeszélésről késtem el, mert a „tüntetéseik” miatt leállt a Keleti környéke (troli, buszok, minden). Ha kocsival megyek, akkor meg azért kések el, mert a Keleti környéki forgalomkorlátozások, a menekültek útra rohanása miatt akkora a dugó! Az üzleti partnereimet nem különösebben érdekli, hogy miért kések a tárgyalásról... Azzal is tele a tököm, hogy már a vonatok se járnak és barátnőm szinte nem tud már normálisan hazautazni vonattal a családjához. Úgyhogy nekem , aki ezen a környéken él és nap,mint nap interakcióban van ezekkel az emberekkel és körülményekkel, kurvára ne mond meg, hogy mi a helyes és mi a helytelen szerinted!!!

A bevándorlók külföldi helyzetéről pedig annyit, hogy a Graz környéki menekülttáborokban olyan viszonyok alakultak ki, mint egy harmadik világbeli lepratelepen, ahogy Calais-nál is tarthatatlan a helyzet, az emberek az erdőben laknak nem tisztálkodnak, sokan a szabad ég alatt alszanak! Olaszországban elhagyott volt vasútállomásokon nyomorognak ezrével a bevándorlók. Szóval sok helyen rosszabb a bevándorlók helyzete, pedig pénz lenne rá!

- „Nincs járványveszély!”

Szerintem meg van és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint is van:https://www.youtube.com/watch?v=tKfQuKEzsu0
Jelenleg nincs járvány, de bármelyik pillanatban felütheti a fejét! Nem csak azért, mert más kultúra, más betegségek, hanem mert a hosszú utazásnak, a forró nyárnak és a tisztálkodás hiányának ez egyszerűen a következménye lehet. Tovább semmilyen átfogó egészségügyi vizsgálatnak nincsenek alávetve a bevándorlók, nem akarok az ISIS-nek tippeket adni, uh nem is folyatatom… Amúgy maláriást, szifiliszest, hepatitisest és AIDS-est már bőven találtak köztük, arányaiban jóval többet, mint a magyar lakosság körében.

- „Nincsenek köztük terroristák vagy csak elenyésző mennyiségben.”

Hát ez aztán nagyon nagy okosság… Elenyésző mennyiségben… hát ez aztán kurvára megnyugtató fiatal barátom! Tegyük fel „csak” 0,1 % (1000-ből 1 a gyengébbek kedvéért) az, bár szerintem a valóság ennél jóval több. Szóval 1000-ból 1 bevándorló terrorista, ISIS-es vagy valahogy kapcsolódik a radikális arab terrorszervezetekhez vagy majd fog az évek során. Akkor 1 millió bevándorló esetén ez 1000 terroristát vagy potenciális jövőbeni terroristát jelent. És elárulom ez igazából nem 1000-ből 1 és nem egymillió, mindkét szám magasabb lesz… De maradjunk az eredeti számoknál. Vajon 1000 terrorista 10 év alatt hány merényletet fog majd végrehajtani az EU-ban és abban hány európai fog majd meghalni? Ezer, ötezer, tízezer? „Szép” „matematikai” feladat nemde? Ezt még nem tudhatjuk, de az biztos, hogy sok. Akkor hogy jön ki az „egyenleg” jobban? Ha mindenki marad a seggén és a legközelebbi biztonságos államig (Törökország, Jordánia) menekül vagy abban az esetben, ha bejön kontrollálatlanul x millió arab Európába, abból x ezer meghal az embercsempészek hajóin, x ezer meghal az embercsempészek furgonjaiban, x ezer pedig terrorista lesz és több ezer európait meg fog ölni a jövőben? Nos szerintem az előbbi esetben kedvezőbb az „egyenleg”, uh én ezt választanám és hagy legyen jogom a biztonságot választani a minimális (ami nem is minimális) terrorveszéllyel szemben,ami már nem csak engem hanem a gyerekeimet is veszélyeztetni fogja!

- „Más kormányok sokkal nyitottabban, liberálisabban állnak hozzá a témához, csak nálunk megy ez a gyűlöletkampány!”

Ez a legnagyobb hazugság! Néhány ellenpélda: Olaszországban a következő feliratokkal jelentek meg plakátok: „Ha nem tiszteled a kultúránkat, akkor el lesztek zavarva innen!”, „Ez nem a ti hazátok!”. John Howard ausztrál miniszterelnök: „Nem az ausztráloknak, hanem a bevándorlóknak kell beilleszkedni!”. Szintén ő: „Fogadjátok el ezt vagy költözzetek el. Elegem van abból, hogy ez a nemzet azon töpreng megsértett-e valakit vagy akár egy kultúrát.” Azt még ezeknél az idézeteknél is kevesebben tudják, hogy például az ausztrál parti őrség fizet az embercsempészeknek, hogy Ausztrália helyett, Indonéziában tegyék partra a menekülteket (Forrás: Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, szintén nem a Bors magazin…) David Cameron szintén többször és igen markánsan kifejezte a bevándorlással szembeni ellenszenvét, majd lezárták a Csalagutat a migránsok előtt, kerítéseket húztak fel a Calais, Dover „vonalon”. Az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi többször kritizálta az EU bevándorlás politikáját, az EU tehetetlenséget és nagyon kemény bevándorlás elleni kijelentései voltak. Robert Fico és a visegrádi négyek (velünk együtt) a kvóta rendszer ellen vannak és keményebb fellépést sürgetnek a bevándorlás ellen, legyen az kerítés, határzár, hadsereg bevetése és kikérik maguknak a nyugati arroganciát. Hammond brit külügyminiszter: A bevándorlók veszélyt jelentenek Európára, nem szabad beengedni őket. Azt megjegyezném, hogy Calais-nél jelenleg mindösszesen 4 ezres afrikai bevándorló tömeg torlódott fel. Milyen nyilatkozatok lennének, ha annyian lennének mint nálunk (már 200 ezerhez közelít a Magyarországra érkezett migránsok száma…) és már az Egyesült Királyság területén lennének, nem csak a határán… Igazából a meghatározó országok közül kettő támogatja a bevándorlást, Németország és Franciaország. De ott se mindenki gondoljunk csak a bajor tartományi miniszter, Horst Seehofer megnyilvánulásaira: „Gyors és határozott lépéseket kell tenni a "menedékjoggal való tömeges visszaélés ellen"”. Szóval Németország és Franciaország támogatja a migrációt, de ők is úgy, hogy jól megkavarják a sz*rt és pont az EU-s határmenti országokkal (Olaszország, Görögország, Magyarország) csesznek ki, ahelyett, hogy a migrációt valóban gördülékennyé, hatékonnyá tennék. De erről részletesebben a következő részben írok majd.

- És végül a „kedvencem”: „Visszanyal a fagyi, a volt gyarmatokról érkezőknek jogos követelése, hogy jobb európaibb körülmények között élhessenek.”

Mielőtt visszanyalt volna a fagyi én azért nyaltam is volna (amúgy ki az az idióta, aki ezt a visszanyal a fagyi gusztustalan baromságot kitalálta, zárójel bezárva)! Mert ugyan Franciaországnak, Angliának stb. óriási gyarmatbirodalma volt, ahol valóban kihasználták az ott élőket, de tudtommal Magyarországnak nem voltak pakisztáni és iraki gyarmatai a történelem során és mi semmit nem ártottunk ezeknek az embereknek, uh örülnék, hogyha ez a visszanyalás úgy történne, hogy nekünk közünk hozzá nincsen, EU, USA, volt gyarmatbirodalmak, liberálisok nem prédikálnának! Ámen.

Szóval a liberális közhely cáfoló rész után vissza is kanyarodhatnánk a magyar határon ácsorgó és egyre türelmetlenebben követelőző bevándorlók tömegéhez, de előtte még egy kis geopolitikai kitekintés is szükséges, hogy kicsit megértsük mi is folyik itt igazából:

- Az egész probléma generálója az USA:

Ezek a tömegek nem indultak volna el, ha nincsen az afganisztáni és iraki háború, amelyeket az USA agresszív külpolitikája és térhódítása indított el. Ezek a tömegek nem indultak volna el, hogyha Szíriában és Irakban az ISIS nem rendezne mészárszéket. Azt már kevesen tudják, hogy az ISIS eredetileg az USA által finanszírozott CIA módszerekkel kiképzett különleges egység volt, egy elit alakulat, amit a Hezbollah ellen akartak volna bevetni, de ehelyett inkább önálló életre kelt... És ez sajnos nem összeesküvés elmélet. Itt lehet a videót megnézni, ahol erről Wesley Clark egykori NATO tábornok nyilatkozik a CNN-en… nem a Bors-ban:

https://www.youtube.com/watch?v=QHLqaSZPe98

Innentől az USA felelőssége az egész modernkori népvándorlásban tagadhatatlan hiszen ők generálták ezt az egész folyamatot, az iraki háború(ka)t, az afgán háborút és az ISIS-t is. Innentől az USA-nak nagyon meg kéne húznia magát és csöndben lennie és nem prédikálnia nekünk meg az EU-nak a kialakult helyzetért, mert ha nekik nincs ez az agresszív külpolitikájuk nincs ez az egész! Azt nem mondom, hogy az USA szánt szándékkal idézte elő ezt a népvándorlást, mert az már tényleg konteó kategória lenne, de hogy megvan a felelősségük, mert csak az épp aktuális politikai érdekeiket nézték, az biztos. És a történelem folyamatosan ismétli önmagát és az USA folyamatosan ugyanazokat a hibákat követi el! 1980-as évek szovjet-afgán háború. Mit tesz az USA?! Szépen felfegyverzi az afgán mudzsahedin harcosokat nyugati fegyverekkel, többek között Stinger rakétákkal, a szovjetek kivonulnak, a rakat fegyver ottmarad, az afgánokat leszarják és 20 év múlva ugyanezekkel a fegyverekkel az afgán tálibok az USA és a nyugati kultúra ellen támadnak… BRAVÓ! Újabb példa, hogy az USA a seggénél nem lát tovább.

Az már csak a hab a tortán, hogy Amerika oktat ki minket a kerítésről, meg a bevándorlás helyes kezeléséről, ahol kisebb ánuszmotozás nélkül már nem úszom meg, hogy ha CSAK TURISTAKÉNT, NEM BEVÁNDORLÓKÉNT, szeretnék beutazni pár hétre. Az az Amerika oktat ki bevándorláspolitikáról, ahol több ezer kilométeres szakaszon öt méter magas kerítések vannak, néhány helyen árammal megspékelve, a mexikói bevándorlók ellen. Az az Amerika oktat ki bevándorláspolitikáról, ahol érvényes a tűzparancs a bevándorlók ellen és azt több alkalommal alkalmazták is a bevándorlók ellen az évek során.

- Hollande és Merkel kéz a kézben:

Direkt nem azt írtam, hogy Franciaország és Németország, mert az ott élők többsége is ellenzi a migrációs politika mostani formáját. Viszont ez a két bábfigura fantasztikusan megkavarta/megkavarja a sz*rt a mai napig, hogy a bevándorlás amúgy sem egyszerű, szövevényes, bonyolult voltát és lefolyását még jobban összezavarja, megnehezítse… Merkel asszony vasárnap még azt mondja, hogy minden szír jöhet Németországba megkapják a menedékkérelmet, nem küldik őket vissza, majd hétfőn ezt cáfolja, majd kedden ismét megerősíti kissé tompítva. MERKEL ISZONYAT KÁROKAT OKOZ EZZEL:

1) Az EU határán lévő országokba még nagyobb emberáradat fog érkezni az ilyen meggondolatlan kijelentések miatt, még kezelhetetlenebb lesz a helyzet.
2) Mindenki szírnek fogja hazudni magát és széttépi a papírjait, szép kis folyamat lesz, amíg kibogozzák, hogy az adott illető valóban szír vagy sem.
3) Ez a kijelentés egyszerűen MEGALÁZÓ és KIREKESZTŐ a többi háborús országból érkező menekülttel szemben. Ezek szerint egy szír háborús menekült nagyobb veszélyben van, „értékesebb”, több joga van, mint egy afgán háborús menekültnek?! Ez feszültséget okozhat, majd a jövőben a különböző bevándorló csoportok között is.
4) Az EU következetlensége, bizonytalansága lerí az egész történetből. Mintha Merkel egy pénzt dobna föl minden reggel, hogy akkor most minden szír jöhet, aztán mégse, aztán mégis…

Szintén óriási károkat okoz, ahogy Magyarországhoz viszonyul Németország, Ausztria és Franciaország. Olyan mint a Hofi viccben, ha sapka van rajta az a baj, ha nincs rajta sapka az a baj. Ha Magyarország be akarja tartani a Dublin III. rendeletet és ellenőrzi AZ EU-S JOGSZABÁLYOK SZERINT, hogy a menedékkérő jogosult-e a továbbutazásra és emiatt feltorlódik a tömeg akkor az a baj (francia külügyminiszter, Laurent Fabius beszólogatásai az „embertelen állapotokról” a kerítéssel megspékelve, amit amúgy ők is emeltek…), ha viszont továbbengedi a menedékkérőket Bécs és München felé, akkor az a baj (Werner Faymann osztrák kancellár és a bajor tartományi miniszter, Horst Seehofer is nehezményezte, hogy továbbengedtük a vonatokat Bécs és München felé)… Aki azt hiszi, hogy ez a Dublin III. rendelet és annak betartása kamu (főleg a DK szimpatizánsok…) az olvasgassa ezt:

http://index.hu/…/…/menekult_keleti_schengen_dublin_kerelem/

Arról még nem esett szó, hogy a német kancellár és a francia elnök miért ilyen megengedőek a bevándorlást illetően… Mintha azt éreznénk, hogy kifejezetten örülnének a kialakult szituációnak. Nos a válasz sokkal egyszerűbb,mint gondolnánk és nem kell belemenni mindenféle összeesküvés elméletbe. A rövidtávú politikai érdekeik szolgálják azt, hogy a bevándorlást és bevándorlókat ilyen mértékben támogassák. Főleg Holland érdeke ez, aki francia Szocialista Párt színeiben lett miniszterelnök és akinek a szavazóbázisának már több, mint a felét egykori bevándorlók vagy bevándorlók leszármazottai alkotják. Így hát minden alkalmat megragad kis, tar barátunk, hogy a bevándorlók őrangyalaként tetszelegjen. Viszont a terrorizmus elleni küzdelem atyjának szerepében is szeret tetszelegni, ezért úgy feszített a párizsi vonat terror eseményt megakadályozó utasok kitüntetésekor, mint egy gárdonyi dinnyeárus főszezonban. Merkel politikai ambíciói hasonlóak, keresztény értékek képviseletébe burkolva/álcázva, keresztény szavazók és németországi egykori, mostani, jövőbeni bevándorlók szavazatának maximalizálása. De most mondom, hogy mindkét ország vezetője BUKÁSRA VAN ÍTÉLVE! Holland már a 75%-os gazadagokra kivetett adójával is kb. annyi esélyt adott magának a következő választásokra hogy újraválasztják, mint amennyi esélye anno Eddie a sasnak vagy Erik az angolnának volt, hogy olimpiai aranyérmet nyerjen. Ami kevésbé nyilvánvaló, hogy Merkel is bele fog bukni ebbe a bevándorlási politikába (hacsak nem változtat rajta), mert Németországon belül több szavazatot veszít ezzel, mint amennyit hoz. Arról nem is beszélve, hogy folyamatos bevándorló kontra szélsőjobbos összecsapásoknak teszi ki az országot, amit az átlagpolgár sem fog jó szemmel nézni.

Azt is megemlíteném, hogy olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a Németországba beérkező bevándorlók körében szinte azonnal képességfelmérés történik (nyelvtudás, végzettség stb.) és sokáig úgy volt, hogy Németország a jól kvalifikált, nyelveket beszélő illetve a hiányszakmákba érkező menekülteket lehappolja, míg a többit visszatoloncolja hozzánk! A 20% legjobb marad a „selejt” mehet vissza hozzánk. Igazi náci mentalitás lett volna, ha megvalósul (bár még mindig megvalósulhat).

- Albánokat, koszovóiakat NEM FOGADUNK BE AZ EU-ba!

Csak azt nem értem, hogy miért nem? Ugyanúgy gazdasági bevándorlók, mint a mostani migránsok legalább 70%-a viszont ők európaiak! Az országuk Európában van, az európai kultúrkör részei. De őket nem lehet befogadni, határozottan egyetért ebben az összes EU ország. De miért nem? Inkább egy algériai gazdasági bevándorló, mint egy koszovói?! Uraim itt valami nagyon nem stimmel…

- A „kedves” sógorok, Ausztria a „jó szomszéd”

Pofázni nagyon tudnak, de cselekedni már kevésbé. Nekik lehet Schengeni határellenőrzést nekünk nem. Az osztrák kancellár kritizálta, hogy elengedtük a vonatokat Bécs felé, előtte meg azért mert tarthatatlanok az állapotok. Pár ezer menekülttől be vannak parázva, hozzánk meg százezrével érkeznek! 24 órára blokkolták az M1-es autópályát, nekik mindent lehet, arra hivatkozva, hogy az embercsempészek.

Továbbá nem megoldott Bécsben sem a bevándorlás, sőt egyre több a feszültség... A több, mint 100 éves Ferenc József által 1912-ben hozott iszlám törvényt kénytelenek voltak módosítani az osztrákok, ami persze nagy felháborodást keltett a helyi iszlám közösségekben. Az osztrákoknak elege lett, hogy Törökországból, meg Szaúd-Arábiából finanszírozzák a mecsetek építését plusz a muszlim vallási vezetők, és a mecsetekben dolgozók is innen kapják a fizetésüket. Aztán még az is kiderült, hogy állami támogatást is kapnak, amiből meg szélsőséges, radikális szónokokat hívnak a Közel-Keletről, akik terroristákat képeznek ki és mossák az emberek agyát. Ezért az új törvény megtiltja, hogy külföldről kapjanak fizetést ezek az emberek és az állami támogatásokat is visszavágták. Viszont az iszlamista közösségek ezt úgy játszották ki, hogy évi egyszeri nagy összegben támogatást (tehát nem rendszeres fizetést és utalásokat) kaphatnak és így fizetik ki az alkalmazottakat és hívják a radikális szónokokat.

Továbbá az is tény, hogy Ausztriában is ugyanolyan rossz a menekültek helyzete mint nálunk: "A traiskircheni táborban a legfrissebb jelentések szerint már 4500-an vannak, napról napra egyre többen, hiszen másfél hete még négyezer befogadottról szóltak a híradások. Június végén 2800 migráns lakott a táborban, közülük ötszázan aludtak a szabad ég alatt, jelenleg 2300 embernek nincs ágya. Július végi adatok szerint a befogadóközpontban 1800, 14 és 17 év közötti kísérő nélküli kiskorú él."

- A török felelősség vagyis annak a hiánya

Legkevésbé a törökök felelősségéről esik szó, pedig ha ők a legelején megszűrnék, hogy ki a gazdasági bevándorló és ki a menekült és nem engednének át minden szírt a határon, akkor nem érkezne ekkora emberáradat Európába. Ha csak a leghalványabb erőfeszítést kifejtenék az embercsempészek ellen, akik Törökországból, Görögországba viszik az embereket és nem a kurdok elleni őrült háborújukkal foglalkoznának, akkor előrébb tartanánk! Szintén előrébb tartanánk ha Erdogan és Törökország az ISIS elleni harcba való beszállás alatt nem a Kurd Munkáspárt elleni harcot, a párt felszámolását és a kurdok elleni értelmetlen harci tevékenységet értené és csinálná! Tény, hogy több ezer embert állítottak elő, tartóztattak le mióta Törökország belépett a terrorizmus elleni háborúba, ennek 90%-a kurd volt, a többi ISIS-es, akiket pár nap múlva kiengedtek. A kurdok viszont maradtak a sitten… Bravó! Mert ugye hozzátartozik a történethez, hogy Törökország Asszad ellenes is, az ISIS viszont Asszad ellen is harcol. Az ellenségem, ellensége a „barátom” tipikus esete… Egy újabb eset amikor az aktuálpolitikai érdekek felülírják az ésszerűséget! Mi és Európa rovására…

Végre visszakanyarodhatunk a szerb-magyar határnál türelmetlenül toporzékoló bevándorlóinkhoz. Vágó István tíz dioptriás szemüvege mögül kikandikálva nagyon velős gondolatok társaságában kirakott egy fantasztikus Paint-ben készült grafikát, ahol remegős kézzel behúzott nyilak mutatják, hogy hiába a kerítés a szerb határnál, balról, jobbról megkerülik majd a migránsok azt mint a fene. Drága jó kvízprofesszorunk csak azt az apróságot felejtette el, hogy ebben az esetben már a horvát vagy román hatóságoknak kell regisztrálnia a menekülteket és hiába jönnek át később Magyarországon, attól még abba az EU-s országba fogják visszatoloncolni őket ha nem kapnak menekült státuszt Németországban vagy máshol, ahol regisztrálták őket, tehát ebben az esetben Romániába vagy Horvátországba. Továbbá amíg engedélyezik a továbbhaladásukat, a Dublin III. rendelet értelmében abban az országban fognak dekkolni, ahol regisztrálták őket, tehát Horvátországban vagy Romániában. Szóval a kerítésnek ami épülőben van ez lenne a lényege. Továbbá az, hogy kerítés és határzár van nem jelenti azt, hogy a rendes átkelő helyeken ne jöhetnének be a menekültek. Csak ők nem akarnak ott jönni, mert ott regisztrálják őket és Magyarország dönt majd arról, hogy továbbutazhatnak-e vagy sem, ki lesznek utasítva vagy sem, ők pedig nem ezt akarják, hanem a jó kis tutiba eljutni Németországba, aminek szignifikánsan csökken az esélye, ha a magyar hatóságok döntenek majd arról, hogy jogosultak-e a menekült státuszra és a továbbhaladásra (papírok hiányában elvileg nem). Tehát aki tényleg szír és vannak papírjai semmi akadálya, hogy Magyarországra jöjjön normál határátkelőn, ahol regisztrálják, majd engedik a továbbutazását, mert szír, háborús övezetből jött, ezt bizonyítani is tudja és a papírjai is megvannak a továbbutazáshoz. A kormány terve, hogy további menekülttáborokat nyit majd a határ mentén és amíg az adott személy elbírálása tart addig, ott lesz és nem bolyong össze-vissza Magyarországon és nem költözik be életvitel szerűen a Keletibe vagy Nyugatiba. Ha pedig távozni akar és nem várja meg a regisztrációs folyamatot, akkor megteheti Szerbia irányába. Magyarországnak két lehetősége van, vagy az előbb említett kerítés és határzár, akár a hadsereg bevetésével, de nyitott átkelők és táborok amik szintén nyitottak Szerbia felé vagy pedig hagyni az egészet a pi**ába, a kerítést, a határzárat, a katonaságot, a Dublin III. rendeletet és boldog boldogtalant átengedni a határon és lehetőség szerint még gyorsítani is az áthaladásukat buszokkal és vonatokkal. Tehát gyakorlatilag azt csinálni amit Szerbia és Macedónia… Hagy tapasztalja, meg Nyugat-Európa milyen az igazi emberáradat.

Amúgy meg mi ez a nagy óckodás, hogy kerítés van egy 175 km-es szakaszon? Nem az egész ország körül! Japán évszázadokig semmilyen bevándorlót, idegent nem engedett be az országába. Minden irányból védet a határait. Mivel sziget, ezért nem kerítéssel, hanem flottával ágyúkkal, parti őrséggel. Az idegen flottákat figyelmeztetés nélkül szétlőtték, elsüllyesztették. Még kikötni se lehetett nem japán hajónak. A japán külpolitika mai napig nem változott abban, hogy nagyon nehéz külföldinek bevándorolnia, letelepednie az országban, mert ott ez a politika, ez a normális, hogy védem az értékeimet, javaimat legyenek azok anyagiak vagy szellemiek! És nem mondhatjuk, hogy egy elmaradott társadalom a Japán, sőt az ellentéte.

Minek vannak egyáltalán az EU-nak határai? Minek van Schengeni övezet? Én még úgy tanultam az egyetemen, hogy az EU az áruk, a szolgáltatások, a személyek és a tőke szabad mozgására/áramlására jött lére . Ami ezen kívül van, arra ez nem vonatkozik. Ehhez képest aki magára dob pár rongyot, meg hátizsákot és azt mondja, hogy menekült úgy sétafikálhat az EU-n belül, mint maci a málnásban…

Európai szinten is lenne megoldás ha nem ilyen tesze-tosza akta- és felelősségtologató egymást vádoló, szerencsétlenek vezetnék.

Akkor a MEGOLDÁS: Óriás táborokat kéne létrehozni az EU-n KÍVÜL (Szerbiában, Macedóniában). Ahol kulturált körülmények között (víz, élelem, tisztálkodási lehetőség, orvosi vizsgálat stb.) egyenként elbírálnák mindegyik bevándorló esetét. Azt, hogy ő valóba menekült-e, azt, hogy valóban háború sújtotta országból érkezik-e, hogy mekkora az esélye,hogy az illető terrorista vagy hogy később azzá válhat, hogy jogosult-e az EU-ba való belépésre és ha igen melyik országba mehet. Ha jogosult szépen folytatja útját az EU-ba abba az országba ahova kijelölték, ha nem jogosult visszafordítják ennyi. Nem túl bonyolult és túl sok pénz se kell hozzá, az EU, NATO és ENSZ secperc alatt összedobhatná, ha akarná.

Záró gondolatok:

- Gondolom azt senki sem gondolja komolyan, hogy a Kétfarkú Kutyapártnak másfél nap alatt magánszemélyek ezreiből jött össze a 33 millió forint. Itt bizony valaki(k) nagyobb összegeket dobtak be a közösbe, milliókkal támogatták/támogatják a projektet. További kérdés, hogy azt a 33 milliót miért nem a menekültek tényleges segítésére költi a KKP?! Víz, élelmiszer stb ?! A plakátokkal nem fognak jól lakni a bevándorlók… Ez sokkal inkább kormány ellenes mozgalom, mint a menekülteken való igazi segítés...

- Ezek az emberek muszlimok. Náluk a nők nem egyenjogúak a férfiakkal. Melegeket nem veszik emberszámba. És sokszor ilyen emberek segítenek rajtuk az aluljárókban… micsoda paradoxon.

- Jelenleg Európában munkanélküliség van, nem munkaerőhiány! Ennyi embert nem fog tudni felszívni az EU gazdasága, rengetegen segélyekből fognak élni vagy még abból se. Bűnözési hullám várható Európában.
.... Folyt...
 
olyan kultúraváltásra gondolt, hogy egy magyar Németországba költözik, nem olyanról, hogy egy muszlim, akinek végképp teljesen különbözik az értékrendje, kultúrája mindene, az EU-ba…

- Svédországban 90-szer (!) nagyobb az esélye, hogy egy migráns követ el egy bűncselekményt, mint hogy egy svéd. (forrás: Nógrádi György; HÍR TV;https://www.youtube.com/watch?v=tKfQuKEzsu0)

- Egy komplett vélemény sok értékes gondolattal: „Az egyik oldalon a migránsoknak vizet és élelmet osztogató álszent humanista, akinek az egész élete arról szól, hogy mindenkit sajnál és segít, aki nem magyar, de egyszer sem jutott még el odáig, hogy a bajba jutott, háború elől menekülő délvidéki vagy kárpátaljai magyarokat támogassa, esetleg kiálljon az ott maradtak önrendelkezéshez való jogáért. A másik oldalon a szavakban hazáját féltő, valójában polgárháborús állapotokra vágyó proli, aki az álhumanistához hasonlóan két szalmaszálat nem tett még keresztbe a határon túli magyarokért, de már nagyon szeretne „odabaszni”, és úgy érzi jól magát, ha valakit mindig gyűlölhet.
Középen áll a magyar társadalom normális többsége. Akik szolidárisak a háború és nyomor elől menekülő családokkal, de nem akarnak egy több milliós új népvándorlás átjáróháza lenni. Akik szívesen befogadnak mindenkit, aki azért jön Magyarországra, hogy itt kamatoztassa tudását, szorgalmát, de nem akarnak még több ingyenélőt az adóikból eltartani. Akik alapvetően toleránsak más vallásokhoz és kultúrákhoz, de nem akarják, hogy Budapest külső kerületei no-go zónák legyenek, és a templomharangokat felváltsák az Allahu Akbar kiáltások. Akik nem rasszisták, de vallják, hogy először (az egyébként szintén robbanásszerűen növekvő) cigány lakosságot kéne európai normákra és a kulturált együttélés alapjaira megtanítani. Akik úgy gondolják, minden népnek megvan a létjogosultsága, de elsősorban a saját hazájában, és ha két olyan kultúrát vegyítünk, amelyeket egyébként egy világ választ el egymástól, annak soha nem az az eredménye, hogy a fejlettebb gazdagítja a szegényebbet, hanem fordítva: az elmaradottabb húzza le magához a többieket.
Ez a teljesen normális álláspont valahogy mégis nehezen tud artikulálódni a közbeszédben, talán azért is, mert mint mindent, ezt is érzelmi alapon közelítjük meg. Vagy szomorú szemű kislányokat vagy botokkal felfegyverkezett állatokat látunk magunk előtt, amikor menekültekről esik szó. Pedig olyan, hogy „menekült” nincs, legfeljebb a statisztikákban. Különböző országból különböző céllal érkező embercsoportok vannak, és hogy ezek közül ki a valóban üldözött, és ki az, aki csak a nyugati segélyen akar élősködni, azt nehéz megmondani.” (forrás: jobbegyenes.blog.hu)

- Szintén egy nagyon jó cikk a svéd migrációs tévútról. Egy olyan „nímand” magyar hölgy a riportalany, aki a svéd kormány biztonságpolitikai tanácsadója volt (Sántha Hanga): http://mandiner.hu/…/20150721_santha_hanga_interju_bevandor…

- Puzsér Róbert gondolatai: „…az Orbán-fóbiás ellenzék pedig csak azért sem hajlandó tudomást venni egy létező és súlyos problémáról, nem hajlandó megérteni, hogy az esztelen tolerancia-kampányukkal épp azt a civilizációt rombolnák le, amely a tolerancia fogalmát, mint kulturális követelményt megteremtette, és képviseli a világban. Afganisztánban és Szíriában nincsen Pride, nincsen női egyenjogúság, és nincsen szólásszabadság. Továbbá az európai muzulmán gettókban sincs, bármilyen békések, befogadóak és nagyvonalúak voltak akár a svédek, akár a németek. Vannak viszont no-go zónák, ahol a saría a törvény, zajlanak atrocitások zsidókkal szemben, és jól tapintható a tömeges gyűlölet a többségi társadalom iránt.”

„Egyúttal teljes szívemből tiltakozom mindazok magatartása ellen, akik a keresztényi könyörületet álcaként használva, a menekülteken való tényleges segítség helyett a határok teljes megnyitásának civilizációpusztító emberkísérletét követelik. Nem kérek az iszlamizálódó Európából. Nem akarok párhuzamos társadalmakat, nem akarok lángoló zsinagógákat, nem akarok csadorba kényszerített nőket, nem akarok saría-törvényeket. Ragaszkodom ehhez a kultúrához. Ragaszkodom a nyugati civilizációhoz.”

„Ragaszkodom ahhoz, hogy Európa csak azokat fogadja be, akik tisztelik értékeit, elfogadják törvényeit, elismerik lakóinak jogát szabadon választott életmódjukhoz.”

- Kíváncsi vagyok, hogy fordított helyzetben ha itt lenne háború, hány európait fogadna be etetne, utaztatna mondjuk Szaúd-Arábia?!

- Végül annyit, hogy nemrég jártunk barátnőmmel Ausztriában és beültünk egy elegáns étterembe enni. Hangsúlyozom étterem, nem kocsma, ahol vendégek voltak, nem részegek. A tulajdonos nővel, aki nagyon jól beszélt angolul, hamar szóba elegyedtünk. Azt mondta, hogy nemrég volt közvéleménykutatás Ausztriában arról, hogy mit gondolnak a magyar drótkerítésről. Az osztrák emberek 80%-a támogatta…Úgyhogy ennyit erről.

- Zárásul pedig ajánlom figyelmébe mindenkinek az alábbi videót, ahol egyesült-királyságbeli muszlimok tüntetnek Lutonban az Egyesült-Királyság ellen! A nők csadorban, a férfiak tradicionális muzulmán ruhában kurjongatják azt, hogy „UK go to hell” és egyéb kedves dolgokat. Ők olyan bevándorlók és azoknak leszármazottaik, akiket az Egyesült Királyság és az EU befogadott, támogatott, segített… Meglett az eredménye. A pár éve még az aluljáróban szomorúan pislogó bevándorló kisgyerekek felnőttek és nem jött be nekik az európai kultúra… "(Szakács D)
 
idemasoltad a fel indexet a mandinert MINEK ?? egyetlen betu es gondolat SEM a tied
most ezzel mit is kene kezdeni ?? olvasni garantaltan folosleges.
 
idemasoltad a fel indexet a mandinert MINEK ?? egyetlen betu es gondolat SEM a tied
most ezzel mit is kene kezdeni ?? olvasni garantaltan folosleges.

Mert ha ott tíz embernek tetszett, és tíz ember vérző szájjal gyalázkodott tovább, akkor itt is talál hasonlókat és már igazolás nekik, hogy mennyire jól látják a dolgokat, és aki nem gyalázkodik velük az nem is magyar, nem is zsidó! Mert ez az ország csak ennek a két vallásnak a hazája, mindenki másnak kuss a neve!
Itt írja:
A mi nagyszüleink zsidók vagy keresztények voltak, akik európai értékrenddel és mentalitással rendelkeztek és az európai keresztény-zsidó kultúrkör tagjai voltak.

Ez aztán az érvelés! Egyébként az adott témához semmi köze, úgyhogy. . .
 
Mert ha ott tíz embernek tetszett, és tíz ember vérző szájjal gyalázkodott tovább, akkor itt is talál hasonlókat és már igazolás nekik, hogy mennyire jól látják a dolgokat, és aki nem gyalázkodik velük az nem is magyar, nem is zsidó! Mert ez az ország csak ennek a két vallásnak a hazája, mindenki másnak kuss a neve!
Itt írja:
A mi nagyszüleink zsidók vagy keresztények voltak, akik európai értékrenddel és mentalitással rendelkeztek és az európai keresztény-zsidó kultúrkör tagjai voltak.

Ez aztán az érvelés! Egyébként az adott témához semmi köze, úgyhogy. . .
most szimultanban pruszkol,frocsog de ,hogy annyit sikerulne magaeva tenni ,hogy a mostani menekultek nagy hanyada kopt kereszteny es kozuk sincs az islamhoz, - ezt ott komlon mar nem hozza a net ...??!??
 
Szövegértési problémáid vannak? Melyik része nem idevágó?

Nekem ugyan nincs, a téma címe ez
De hol vannak az avarok és a besenyők?
Az első mondat így olvasható

Magyarországon a rendszerváltás következményének sokáig az anyagi leszakadást tartották. De az elmúlt negyedszázad legnagyobb problémája nem az anyagi leszakadás, hanem a tömeges elbutulás volt.
 
most szimultanban pruszkol,frocsog de ,hogy annyit sikerulne magaeva tenni ,hogy a mostani menekultek nagy hanyada kopt kereszteny es kozuk sincs az islamhoz, - ezt ott komlon mar nem hozza a net ...??!??

Itt az észérvek nem használnak. Semmi empátia, semmi semmi semmi
Vagy beáll az ember a csordába, mert a csordaszelleme ezt kívánja, vagy jobb ha nem szól semmit.
 
Nem vall tul objektiv emberre az iras.
Nem tudom ki ez a csoka, de nagyon reszrehajlo, erzelmekre hatni kivano, irkajaban a klasszikus dramai mufajb dramaturgiai eszkozeit alkalmazza, ez egy irodalmarkodas, semmi tobb. :D
Nemely, sot, a nemelynel tobb soraban van igazsag, de az egesz igy egyben serto is lehet.
Egyebkent pedig minden vakkomondor kocsog beka*hatja, lehet ugatni, de attol semmi nem fog valtozni. :D
 
Kedves MAyra
Van ebben a hosszu postban annyi csusztatas hogy csak egy parat emlitek , mert nincs idom mindre reagalni.
VAn olyan amivel egyetertek es benem is felvetodik a kerdes pl a gazdag arab orszagok miert nem fogadnak egy hittestvert se.
Azert az biztos hogy a diplomacia a hatterbe dolgozhat es elobb utobb lesz eeredeny, a kornyeken ,mert akit elutasitanak azt vissza fogjak tenni. Elore josolgatni es csak negativan hozzaallni nem lehet.
Az olaj mamar visszszoruloban van ,es Europanak nincs energiaja nem Usanak , 17% ment csak az arab olakitermelesbol Usaba. Ez csak a szokasos usa elleni dumat nyomok hivatkoznak az olajra hogy azert kellett Szadamot megtamodni. Az hogy Kuvaittal ervenyes katonai szerzodese volt mar nem erdekli a T.jobboldalt.
Nem csak Euba mennek az emberek hanem minden nagy orszagba tobbszo rleirtam Canadaba is evente 250 ezren onnek es USaba es Ausztraliaba .Nemetbe 2014 Nogradi szerint is 1 millioan mentek + 500ezer az eus orszagokbol. Tehat nem balek szerepbe van se az Eu se MO.
„A mi nagyszüleink ugyanolyan menekültek voltak ’45-ben ’56-ben.”
Nos nem. A mi nagyszüleink zsidók vagy keresztények voltak, akik európai értékrenddel és mentalitással rendelkeztek és az európai keresztény-zsidó kultúrkör tagjai voltak.
Jo lett volna ha ezt a szoveget a II.vh valamelyik magyar politikus is igy gondolta volna, mert ebben a kulturkorben tortent meg a Holokauszt es egy vilag eges.


Senki nem mondta hogy rosszak a magyar emberek ,hisz mad minden cikket felttem ahol nem gyozik megkosozni , dicserni az emberek hozzaallasat ehez a helyethez. Kulfoldon belfoldon

Miert is kell mindig massal takarozni, Gorogoknel mas a helyzet es hozzajuk valoban nagyon sok menekult megy es tartosan marad is jo sokaig.
A felhaborodasodnak akkor lenne oka ha Mo-on akarna ennyi ember letelepedni.
Nem hiszem hogy jobb helyzetben van a gorog gazdasag meg ha 800 eus nyugdi is van ,aminek meg nem tudni mi lesz a vege, mert a realitastol es az adott helyzettol nagyon elter a valosag.
Kiragadsz szazezres menekultekbol egy ket embert pl afgant akinek megtetszett Mo, es akkor mar nem igaz az az allitas hogy 99% tovabb akar menni.

Senki nem mondta nem segit az allam a civil szervezeteknek, kap is ra rendesen penzt az Eutol.
De ne allitsd be ugy hogy a menekutl ugyet a civileknek kell megoldani.
Remhirterjeszto vagy,mert meg egy arab se akadt be a no hianyatol es eroszakoskodott volna ..A tokod mindennel tele van az nem a menekultek problemaja.
Elkesel , indulj el elobb, hisz napra kesz infod van tudod hol lesz vagy van dugo. A Keleti aluljarojaban csak nem kocsival mesz.?
Nincs jarvany veszely azt a magyar tisztiorvos nyilatkozta a LAszlo korhazbol. Lehet betegek paran de a szifilix nem tered el csak ha kefelsz ilyen beteggel akkor fertoz, es ez nem ismeretlen betegseg otthon se, sok magyar muvesz is halt bele.MAlaria meg nem az araboknal ismert betegseg.

NAna hogy mindenert az Usa a hibas.
Megtudtuk mostmar azt is hogy mindenki lokott ,senki nem tud semmit Te vagy a tuti ember.Azert hogy koptathatod a billentyudet a computeren a hulye jenkiknek koszonheted.
Amerika bevandorlo orszag ha nem tudnad,es minden bevandorlo elobb utobb az amerikai almot eletet szeretne minnel elobb elerni. Usa ba annyi az illegalisan tartozkodo ember mint MO lakossaga. Mexico sokat nem tudsz rola csak a kerites jutott el hozzad , millio szamba vannak Mexicoiak akik megkaptak a letelepedest majd minden elnok probal valamit tenni erdekukbe pl Obama most aki 5 eve dolgozik usaba annak megadja a letelepesedet. A kerites a drog barok a kabitoszer kereskedok es a sok criminal amiert marad tovabbra is .
Nem lehet hogy egy orszagot atvegyen szorostol borostol hogy ameriakhoz csatlakozanak, raadasul enm is akarnak, jo reszuk csupan penz keresesert vagyik ameriakba.
Vak elfogultsag az egyoldalu media tajekoztatasat minden sorodbol szinte szoszerint atveszel.

A legjobb vedekezes a tamadas, nincs mit senki fejere huzzal mert pont MO az az orszag ahol tobb a kint elo magyar mint aki orszagon belul el. ennek okai rengeteg van ,es eppen ezert nem szabad Mo nak ilyen kirohanassal lenni a menekutlekkel. MOst beke ido van miert megy el Mo annyi ember szazezrevel? ok nem menekultek migransok vagy jobb elet remenyeben keresnek uj lehetoseget? vagy mar eleguk van a nagyon jo teljesitesbol?

A ketfarku kutyapart plakatra kerte a penzt es arra is adtak az emberek azt nem lehet masra kolteni.
Neked mindenki szalka a szemebe aki nem a demagog dumat eszi meg.
Jo ha tudod ha a humanum ellen szavaznak az emberek akkor bizony elofordul az hogy egyszer veluk nem lesznek humanusok az emberek es a hatalom.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Kedves Melitta! Valoban sok, sőt rengeteg Magyar megy külföldre dolgozni, ezek közül sokan "csak" munkát keresnek és nem új hazát. Csakhogy ennek a szálai egészen messzire nyúlnak vissza. Ha valaki ismeri a történelmünket (avalós történelmünket és nem azt, amit évszázadok óta belénk akarnak nevelni.), hamar felsejlik mi ennek az oka.

Nem kell lehurrogni a menekültekhez való hozzáállást, mert aki itt él és érintve van az tudja miről beszélek, aki kívülállóként nézi, az pedig csak szajkóz valamit, de elképzelése sincs miről.

Te hoztál egy cikket, ami abszolút részre hajló én hoztam egy másikat, ami szintén részre hajló. Mindkettőben sok az igazság, de egyik sem ad teljes képet. Talán így együtt nagyobb rálátást mutathat annak, aki képes látni is, nemcsak nézni!
 
Abban egyetertunk ,hogy meg kell oldani ,es csak is emberi human modon hisz nem a barbarok koraban elunk.
Nekem nem tudod lenyomni a torkomon a rasszimust mert 30 eve elek multikulturalis orszagba ahol kozvetlenul megtapasztaltam(tom)ugy az arab mint az afrikai vagy europai bevandorlok kulturajat, vagy annak hianyat.
Voltam menekult, atmentem az egesz proceduran, eveket varakoztam szoval igaz enm elek otthon de hidd el van ralatasom a menekutl ugyre , nem beszelve itt is dolgoztam menekultekkel.
Nem nekunk vagy a medianak a dolga merlegelni , donteni a menekultekrol indokaikrol velt vagy valos okait bizonyitani.
Tolunk is vettek ujjlenyomatot nem is egyszer, mert tobb helyre beadtuk a kerelmet ahany hely annyi ujjlenyomat orvosi vizsga.
HA az lenne a kifogasod,hogy mikor az elso buszra felszallnak gorogbe torokbe mar ott kellene szorolapoknak lenni tajekoztatok a menekult ugyek ugyintezeserol.
MInden tovabbi duma mellebeszeles masra mutogatas csak a hianyosagokat akarja takarni es nem a megoldasokat segiti.
Van terrorista veszely nem allitom nincs,de ami korbe ment fotorol bebizonyosodott hogy nem igaz es maga a feltolto kert elnezest.
A kukoricasba fogadni menekulteket nem profizmusra vall, es meg csak humanumra se.
A remhirterjesztok sem a megoldast segitik.
 
Valoban sok, sőt rengeteg Magyar megy külföldre dolgozni, ezek közül sokan "csak" munkát keresnek és nem új hazát.
A 99% nem fog hazamenni, csak ha annyira elmergesedik a helyzet es a fogdo orszag azt nem mondja a viszontlatasra. Erre viszont egyre nagyobb esely lesz ha Orban tovabb fesziti a hurt az eus orszagokkal.
Ha lezarjak a hatart az osztrakok a nemetek akkor nem csak a menekultek nem tudnak menni de a magyroknak is utlevel kell hatar ellenorzes mint regen.
Akkor elerkezunk a diplomacia csodjehez.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,798
Tagok
615,335
Legújabb tagunk
KevinSon
Oldal tetejére