Intézményi önértékelés

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Majd még elsírom magam! Ők vállalták, órakedvezményes mesterpedagógusok. Az az intézmény, ahol sok ilyen van, szívhatja (a fogát). Egytől se hallottam még eddig, hogy a saját vonalukon bárhová is jelezték volna, hogy a rendszer finoman szólva is ... Arra is kíváncsi lennék, hányan utasították vissza pl. a dec. 18-i (utolsó tanítási napi) tanfelügyeletet? Itt ülünk a kupac közepén, és ha ti nem lennétek, sokszor ugyanolyan kétségbeesetten feküdnénk le este, ahogy reggel felkeltünk. A mesterpedagógus szakértő kolléga meg széttárja a karját, hogy ez nem az ő problémája. Akkor meg milyen mester? Gyep? Igaz, a másik végén vagyunk...
Ne haragudj, de ez picit csúnya megjegyzés volt. Ezeken az oldalakon rengetegen vagyunk mesterek (szakértők, szaktanácsadók), akik nem az "órakedvezményük" idejében, hanem szabadidejükben segítik az itt kérdezőket. Magam is. Szakértők indították ezt a fórumot. Az egyik fórumszál a szakértés - szaktanácsadás - tanfelügyelet volt, amelyre egyre többen írtak a nem mesterek közül. Ezért elindították a Portfólió készítése, Minősítésre és pedagógiai szakmai ellenőrzésre készülők, valamint az Intézményi önértékelés fórumszálat is. Ezeket is folyamatosan nézzük mi is (szakértők, szaktanácsadók) éppen azért, hogy ezeket a fórumok elérjék a céljukat, vagyis segíthessünk egymásnak. Azért egymásnak, mert bizony a szakértők és szaktanácsadók is segítségre szorulnak néha.
Különben ha még egyszer valaki leírja ezt a kifejezést: órakedvezmény, akkorát sikítok, hogy még az interneten át is meghalljátok. Ez nem órakedvezmény. Ez saját intézményen kívül elvégzett munka, amit 8 órának számolnak. De nem annyi.
A szaktanácsadók munkája elvileg jobban belefér a 8 órába. Gyakorlatilag nem. Szeptemberben voltam egy kollégánál látogatni, mert nagyon sürgős segítséget kért. Már előre sok mindent leleveleztünk, tehát elég sok dolgot el tudtam készíteni itthon előre (ez is munkaidő). Odaértem 7 órakor. Eljöttem 16 órakor (plusz/mínusz 5 perc). Ez már több mint 8 óra. Ezalatt megnéztem az óráját, megbeszéltük tapasztalataimat, tanácsokat adtam, amiben kérte. Amikor a "kötelező" résszel végeztünk, rátértünk a portfólió készítésének rejtelmeire. Megnéztem, mit készített addig, sok-sok tanáccsal láttam el, mi jó, mit csináljon másképp, ötleteket adtam a szabadon választottakra. Amikor hazaértem, elkészítettem a magam szaktanácsadói dokumentumait a látogatásról. Utána folyamatosan küldte a portfólióba szánt anyagait, amelyeket véleményeztem. Majd felhívott, hogy eljöhetne-e hozzám hospitálni. Természetesen igent mondtam. A hospitálásához készítettem számára csoportprofilt, óratervet, hogy mintákat adjak. Akkor már tudtam, mi az ő nagyon-nagyon fejlesztendő területe a minősítésig, éppen ezért olyan munkaformát választottam, szintén azért, hogy mintát adjak. Ez csak egy látogatás volt. Hogy mennyi munkaóra? Ki számolta azt már? Egy volt a lényeg. Segítettem.
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Visszavonultam. Igazad van, elragadott a hév. Mindenkit megkövetek. A saját környezetemmel kapcsolatosan vannak csak tapasztalataim. Ha ez az egész a szakértő kollégák szerint rendben van így, akkor szerintem is. Valószínűleg csak az én idegeim gyengébbek már. Tehát Mea Culpa!
Most értem eddig az olvasásban, viszont előtte már reagáltam a beírásodra. Minden éremnek két oldala van. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy saját rossz vagy netán szörnyű tapasztalataikból általánosítanak. Most te is ezt tetted. Ha ki akarod beszélni magadból a negatív "élményedet", itt akár azt is megteheted. "Meghallgatunk", mint ahogy már volt néhány ilyen. Hidd el, ez sokszor segít. De arra kérünk, hogy aki velünk van (CH), az ne beszéljen ellenünk. Tudjuk, mindig vannak nem megfelelő emberek bizonyos helyeken, de ez minden munkahelynél megvan, miért lenne éppen a miénk kivétel? Tehát csak nyugodtan, higgadtan, kibírva még ezt a pár napot, majd utána feltöltődve kezdeni a januárt. Egy kis ajándék neked:
3d2_emoticon167_emotloader.com.gif
xmas_emoticon53_emotloader.com.gif
.
 
Utoljára módosítva:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
A jövőre tervezett ellenőrzéshez az elvárásrendszer hiába készült 2015-ben, csak úgy lehet validálni, ha a dokumentum időpontját 2016-ban jelölöm. A munkaterv-beszámolónál is volt ilyen probléma.
A PP oké volt? Mi azt 2015-re írtuk, hiszen novemberben fogadtuk el.
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Én csak lesek, mint Laci a moziban, hogy miket írtok...??? Módosítottátok a PP-t??? Nevelési év közben nem módosítunk semmilyen dokumentumot!!! Vagy nem jól tudom???
Ki tudja azt már, hogy mi érvényes és mi nem? Mivel az elvárásrendszert ki kellett dolgozni, s mivel annak elvileg benne kellene lennie a PP-ben, ezért módosítottuk. Megfogalmazásokat módosítottunk benne. Bár nem lett tökéletes.
 

Kiss Rudolf

Állandó Tag
Állandó Tag
Ki tudja azt már, hogy mi érvényes és mi nem? Mivel az elvárásrendszert ki kellett dolgozni, s mivel annak elvileg benne kellene lennie a PP-ben, ezért módosítottuk. Megfogalmazásokat módosítottunk benne. Bár nem lett tökéletes.
Tökéletes??? Lehet itt már egyáltalán a tökéletességre törekedni? Mikor ott "fönn" sem tudják, hogy mit akarnak? Nem veszik észre, hogy fordítva ülnek a lovon!!!???
 

kincs1

Állandó Tag
Állandó Tag
Ki tudja azt már, hogy mi érvényes és mi nem? Mivel az elvárásrendszert ki kellett dolgozni, s mivel annak elvileg benne kellene lennie a PP-ben, ezért módosítottuk. Megfogalmazásokat módosítottunk benne. Bár nem lett tökéletes.
Mi nem módosítunk. Úgy hiszem, hogy az Intézményi elvárásrendszer önálló dokumentuma lett az intézménynek azzal, hogy elfogadta a testület. Így nem látom értelmét az azonnali módosításnak. Hamarosan újra változik úgyis minden.

Vajon miért van az, hogy reggel nyolc előtt láttam mindegyik 2016-ra betervezett látogatás beosztását, s fél tíz után már egy látogatás sincs szervezve.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

spiky

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó, hogy írtad. Eddig ilyent még nem olvastam. A nálunk elmaradó 2015-ösök a következő szöveget kapták: "2015-ben az Ön tanfelügyeletére nem kerül sor." Nem tették hozzá, hogy a következő évre halasztották, tehát ez úgy értelmezendő, egyelőre nem tervezik a tanfelügyeleti ellenőrzését.

A konferencián elhangzott, hogy nekik legkorábban 2017-ben kerülhet sor a tanfelügyeletükre. Na de tudjuk, hogy ez semmit nem jelent!
 
  • Tetszik
Reagált: BAJ

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák!
A 2016-os tanfelügyelethez már a teljes önértékelésre szükség lesz! Idézem az OH tájékoztatóját.

Tájékoztatás a tanfelügyeleti látogatást megelőző feladatokról

A tanfelügyeleti látogatások szakszerű és zavartalan lebonyolításához elengedhetetlen az intézmények, az intézményvezetők, az érintett pedagógusok/vezetők és szakértők együttműködése már jóval a tanfelügyeleti (helyszíni) látogatás előtt is.
A pedagógiai-szakmai ellenőrzések folyamatáról az oktatásért felelős miniszter által jóváhagyott és az Oktatási Hivatal honlapján is elérhető Tanfelügyeleti kézikönyvekből már bizonyára tájékozódtak. Ugyanakkor a tanfelügyeleti látogatásokban érintettek munkájának megkönnyítése érdekében az alábbiakban röviden összefoglaljuk, hogy intézményének, az érintett kollégáknak milyen feladatai vannak a tanfelügyeleti látogatást megelőzően.

1.) 2016. évi önértékelés

Mivel a tanfelügyeleti (helyszíni) látogatást megelőzően a szakértő feladata az intézményi önértékelés pedagógusra vonatkozó részeinek megismerése, így még a tanfelügyeleti látogatás előtt el kell készülnie az ellenőrzésben érintett pedagógusok, intézményvezetők/vezetők önértékelésének. Ehhez nyújt segítséget az Oktatási Hivatal önértékelésekhez biztosított informatikai rendszere, amelynek megnyitásáról, a felület elérhetőségéről hamarosan értesítést küldünk az intézmények számára.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy míg a 2015. évben megszervezésre kerülő tanfelügyeleti látogatásokat megelőzően csak az önértékelési kérdőíveket kellett kitölteniük az érintetteknek, addig a 2016. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzések időpontja előtt legalább 15 nappal az egyes pedagógusok, vezetők esetében a teljes önértékelésnek meg kell valósulnia.

Az intézményi önértékelés részletes leírását, menetét, az önértékeléshez készített sablonokat az Oktatási Hivatal honlapjáról letölthető Önértékelési Kézikönyvben találhatják meg.

a) Pedagógus önértékelés keretében a tanfelügyeleti látogatást megelőző 15. napig az alábbi feladatok elvégzése szükséges:

  • pedagógusra vonatkozó intézményi elvárásrendszer elkészítése (elvárások, szempontok, amelyek alapján az intézményi illetve tanfelügyeleti önértékelés is megtörténik)
  • pedagógusra vonatkozó kérdőíves felmérések lefolytatása az informatikai rendszer segítségével (szülői, pedagógus-munkatársi, középfokú iskolában, kollégiumban tanulói, továbbá a pedagógus önértékelési kérdőíve)
  • az önértékelési folyamat elvégzéséhez az intézményvezető által kijelölt munkatársak részvételével elkészült, alábbi tevékenységekre vonatkozó összefoglalást tartalmazó jegyzőkönyv feltöltése:
    • Dokumentumelemzés
      • intézményi önértékelés adott pedagógusra vonatkozó értékelőlapjai
      • a tanmenet és az éves tervezés egyéb dokumentumai
      • óraterv és egyéb foglalkozások dokumentációja
      • napló
      • tanulói füzetek
    • megfigyelés, óra-/foglalkozáslátogatás tapasztalatai
    • interjú
      • az érintett pedagógussal
      • intézményvezetővel/vezetővel
  • a pedagógus önfejlesztési tervének elkészítése, feltöltése az informatikai rendszerbe
Ha intézményében sor kerül a 2016. évben intézményvezetői/vezetői ellenőrzésre, előtte az intézményvezetői/vezetői önértékelést is le kell folytatni.

b) Intézményvezetői/vezetői önértékelés esetében a tanfelügyeleti látogatást megelőző 15. napig az alábbi feladatok elvégzése szükséges:

  • intézményvezetőre/vezetőre vonatkozó intézményi elvárásrendszer elkészítése (elvárások, szempontok, amelyek alapján az intézményi illetve tanfelügyeleti önértékelés is megtörténik)
  • az intézményvezetőre/vezetőre vonatkozó kérdőíves felmérések lefolytatása az informatikai rendszer segítségével az éves önértékelési tervben kijelölt munkatárs közreműködésével (nevelőtestületi, szülői, vezetői önértékelő kérdőív)
  • az önértékelési folyamat elvégzéséhez kijelölt munkatársak részvételével elkészült, alábbi tevékenységekre vonatkozó összefoglalást tartalmazó jegyzőkönyv feltöltése:
    • Dokumentumelemzés
      • Az előző intézményvezetői/vezetői ellenőrzés (tanfelügyelet) és az intézményi önértékelés adott intézményvezetőre/vezetőre vonatkozó értékelőlapjai (mivel az intézményvezetői/vezetői ellenőrzésre első alkalommal kerül sor, ezt a 2016. évi ellenőrzés során nem kell feltölteni)
      • intézményvezetői/vezetői pályázat, program
      • pedagógiai program
      • egymást követő két (2014/2015 és 2013/2014) tanév munkaterve és a két tanévet értékelő éves beszámolók
      • SZMSZ
    • megfigyelés, óra-/foglalkozáslátogatás tapasztalatai (amennyiben releváns)
    • interjú
      • az érintett intézményvezetővel (ha nem intézményvezetőről van szó)
      • az intézményvezető/vezető munkájáról a munkáltatójával
      • vezetőtársakkal
  • az intézményvezető/vezető egyéni önfejlesztési tervének elkészítése, feltöltése az informatikai rendszerbe, fenntartó részére történő eljuttatása
A fenti feladatok határidőre történő elvégzése az intézmény éves ellenőrzési tervében meghatározott ütemterv szerint, az önértékelési folyamat elvégzéséhez kijelölt munkatársak közreműködésével történhet meg.

A teljes önértékelés, a kérdőíves felmérések lefolytatására és a dokumentumok feltöltésére az oktatas.hu oldalon keresztül lesz majd lehetőségük. Az erre a célra kijelölt felületrész még nem elérhető, annak megnyitásáról időben tájékoztatjuk majd az érintetteket, hogy elegendő idejük legyen az önértékelés elvégzésére még a tanfelügyeleti (helyszíni) látogatás előtt.

2.) A 2016. évi tanfelügyeleti látogatáshoz szükséges dokumentumok

a) Pedagógus ellenőrzése esetén

Mint az bizonyára Ön előtt is ismeretes, a tanfelügyeleti ellenőrzés nem a helyszíni látogatással veszi kezdetét. Azt megelőzően a tanfelügyeleti szakértő megismeri az általa látogatott pedagógus kolléga szakmai életútját, önértékelését, az intézményt, ahol az ellenőrzés megtörténik. Ehhez szükséges, hogy már a látogatás előtt bizonyos dokumentumok a szakértő rendelkezésére álljanak.

A pedagógiai-szakmai ellenőrzés jogszabályi hátterét jelentő A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet szerint az ellenőrzésben érintett pedagógus a tanfelügyeleti látogatást megelőző év november 30-ig, (vagyis a 2016. évi tanfelügyeleti látogatások esetében 2015. november 30-ig) feltöltötte portfólióját az e-portfólió feltöltőfelületére.

A portfólió feltöltési kötelezettségének már eleget tett az a 2016. évi tanfelügyeleti ellenőrzésekben érintett pedagógus, aki a 2016. évi minősítéshez 2015. november 30-ig feltöltötte e-portfólióját vagy már korábban lefolytatott pedagógusminősítés keretében készített portfóliót. Így a tanfelügyeleti látogatásokat támogató informatikai feltöltő felületre nem kell (nem is lehet) pedagógus portfóliókat feltölteni.
Amennyiben a 2016. évi tanfelügyeleti látogatásokban érintett pedagógus nem rendelkezik feltöltött portfólióval, akkor a pedagógiai-szakmai ellenőrzés napját megelőző 15 napban, a tanfelügyelő által kért portfólió-dokumentumokat (az Útmutató a pedagógusok minősítési rendszerében a Pedagógus I. és Pedagógus II. fokozatba lépéshez című kiadvány alapján elkészített szakmai önéletrajzot, az intézményi környezet bemutatását, a szakmai életút értékelését) PDF formátumban, elektronikus úton juttatja el a tanfelügyelő szakértők számára.

b) Vezető ellenőrzése esetén

Korábbi tájékoztatásunk alapján az intézményvezetői/vezetői tanfelügyeleti látogatásban érintett kolléga bizonyára már feltöltötte az oktatas.hu oldalra Intézményi dokumentumfeltöltő modul felületére a jogszabályban előírt dokumentumokat, vagyis

  • a vezetői pályázatát, vagy annak hiányában vezetői programját,
  • az intézménye pedagógiai programját,
  • az ellenőrzést megelőző két (2013/14., 2014/15.) tanév munkatervét és éves beszámolóját, valamint
  • az intézménye szervezeti és működési szabályzatát.
A tanfelügyeleti látogatást megelőzően a szakértő kollégák áttekintik, értékelik többek között a fentebb is említett, az informatikai rendszerben rendelkezésükre álló dokumentumokat, az intézményvezetői/vezetői önértékelés eredményét. Valamint a vezető szakértő az ellenőrzés időpontja előtt legalább 15 nappal felveszi a kapcsolatot az intézmény vezetőjével és egyeztetik a látogatás részleteit.
 

SOMNE

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismét a segítségeteket, tanácsaitokat szeretném kérni. Elkészítettük a pedagógus elvárásrendszerünket egy továbbképzésen látott minta alapján. Kigyűjtöttük az intézményi dokumentumokból az elváráshoz általunk megfelelőnek vélt gondolatokat. Amihez nem találtunk, ahhoz megfogalmaztunk. Elég terjedelmes lett maga az elvárás rendszer.
Most viszont a saját oldalunkon látható elvárás rendszer mintán minden elváráshoz egy-egy hasonló gondolat van megfogalmazva. Szeretnénk tovább haladni a másik két elvárás rendszer kidolgozásával, de elbizonytalanodtam, hogy jól csináltuk-e, ill. hogyan csináljuk tovább. Ha elég egy-egy gondolat, akkor mi értelme az eredetit csak átfogalmazni. Viszont nem szeretném ha feleslegesen dolgoznánk. Ti hogyan csináltátok?
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismét a segítségeteket, tanácsaitokat szeretném kérni. Elkészítettük a pedagógus elvárásrendszerünket egy továbbképzésen látott minta alapján. Kigyűjtöttük az intézményi dokumentumokból az elváráshoz általunk megfelelőnek vélt gondolatokat. Amihez nem találtunk, ahhoz megfogalmaztunk. Elég terjedelmes lett maga az elvárás rendszer.
Most viszont a saját oldalunkon látható elvárás rendszer mintán minden elváráshoz egy-egy hasonló gondolat van megfogalmazva. Szeretnénk tovább haladni a másik két elvárás rendszer kidolgozásával, de elbizonytalanodtam, hogy jól csináltuk-e, ill. hogyan csináljuk tovább. Ha elég egy-egy gondolat, akkor mi értelme az eredetit csak átfogalmazni. Viszont nem szeretném ha feleslegesen dolgoznánk. Ti hogyan csináltátok?
Dolgozzatok lelkiismeretesen. Az elvárások számosságát úgy határozzátok meg, hogy abból valamennyi megvalósítható, számon kérhető is legyen általában mindenkitől.
Átfogalmazáson nem tudom mit értesz. Gyakorlatilag a meglevő, saját pedagógiai programot kell "bedolgozni" az elvárás rendszerbe. Így célirányosabban lehet használni.
 

Karikatúra

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismét a segítségeteket, tanácsaitokat szeretném kérni. Elkészítettük a pedagógus elvárásrendszerünket egy továbbképzésen látott minta alapján. Kigyűjtöttük az intézményi dokumentumokból az elváráshoz általunk megfelelőnek vélt gondolatokat. Amihez nem találtunk, ahhoz megfogalmaztunk. Elég terjedelmes lett maga az elvárás rendszer.
Most viszont a saját oldalunkon látható elvárás rendszer mintán minden elváráshoz egy-egy hasonló gondolat van megfogalmazva. Szeretnénk tovább haladni a másik két elvárás rendszer kidolgozásával, de elbizonytalanodtam, hogy jól csináltuk-e, ill. hogyan csináljuk tovább. Ha elég egy-egy gondolat, akkor mi értelme az eredetit csak átfogalmazni. Viszont nem szeretném ha feleslegesen dolgoznánk. Ti hogyan csináltátok?
Kedves SOMNE!
Pontosan így jártunk mi is. Gondosan, alaposan, szöszmötölve elkészítettük a pedagógus elvárásrendszert a legjobb tudásunk szerint, majd döbbenten láttuk (az egyébként nov. 30-án feltöltött, így nagy segítséget nem nyújtó) OH mintában, hogy nagyon hasonló a két oszlopban a meghatározás, 50 %-ban szóról szóra ugyanaz szerepel a belső elvárás megfogalmazásaként is. Mivel az újabb határidő a feltöltésre dec. 15-e lett, ezért egy kicsit alakítottuk a saját elvárásrendszerünket a minta alapján (több helyen egyszerűsítettünk).... Most nekünk valószínűleg a vezetői elvárásrendszer következik, mert a következő évben lesz a vezetőnknél esélyes az önellenőrzés. Jó lenne a másik két elvárásrendszerre is mintát látni. Teljesen megértem, hogy Ti sem szeretnétek feleslegesen dolgozni. Még egy "apróság". Feltöltöttük az elvárásrendszert és a ped.programot is, mégis azt írja ki, hogy "1 db ügy csúszásban van", amit nem értünk, hogy miért. Járt esetleg így valaki?
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves SOMNE!
Pontosan így jártunk mi is. Gondosan, alaposan, szöszmötölve elkészítettük a pedagógus elvárásrendszert a legjobb tudásunk szerint, majd döbbenten láttuk (az egyébként nov. 30-án feltöltött, így nagy segítséget nem nyújtó) OH mintában, hogy nagyon hasonló a két oszlopban a meghatározás, 50 %-ban szóról szóra ugyanaz szerepel a belső elvárás megfogalmazásaként is. Mivel az újabb határidő a feltöltésre dec. 15-e lett, ezért egy kicsit alakítottuk a saját elvárásrendszerünket a minta alapján (több helyen egyszerűsítettünk).... Most nekünk valószínűleg a vezetői elvárásrendszer következik, mert a következő évben lesz a vezetőnknél esélyes az önellenőrzés. Jó lenne a másik két elvárásrendszerre is mintát látni. Teljesen megértem, hogy Ti sem szeretnétek feleslegesen dolgozni. Még egy "apróság". Feltöltöttük az elvárásrendszert és a ped.programot is, mégis azt írja ki, hogy "1 db ügy csúszásban van", amit nem értünk, hogy miért. Járt esetleg így valaki?
Kérdés, hogy lezártátok-e az eljárást? Ha igen, kiírja, hogy Ellenőrzés alatt. Egyébként jelzi a csúszást.
A másik lehetőség, hogy van-e tagintézmény, ... Ha ott nem zárta le valaki, szintén kiírja hányan nem zárták le.

A mintára visszatérve. Csak minta volt, amit nem töltöttek fel teljes tartalommal. A lényeg az volt, hogy a megfelelő "indikátorokhoz" keressetek szöveget a ped.prg-ból.
 

Karikatúra

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérdés, hogy lezártátok-e az eljárást? Ha igen, kiírja, hogy Ellenőrzés alatt. Egyébként jelzi a csúszást.
A másik lehetőség, hogy van-e tagintézmény, ... Ha ott nem zárta le valaki, szintén kiírja hányan nem zárták le.

A mintára visszatérve. Csak minta volt, amit nem töltöttek fel teljes tartalommal. A lényeg az volt, hogy a megfelelő "indikátorokhoz" keressetek szöveget a ped.prg-ból.
Kedves gtszg!
Lezárni nem engedte (mivel ez abban az időben volt - dec.14-én), amikor már alig működött a felület, ezért örültünk, hogy feltöltöttük, az "ügy mentése" még rendben volt, de az "ügy lezárása" gomb az azóta is "döglött", halványan látszik, hiába kattintanánk rá, nem engedi, pedig a két doksi fent van a felületen, onnan újra és újra meg tudom nyitni, minden stimmel, de valami rendszerhiba miatt a lezárásra nem enged kattintani.
Ok, hogy csak egy minta, de először is miért nov. 30-án tették fel (azóta is ezen lovagolok), és ha már minta, akkor nem lehetett volna egy kicsit változatosabb megfogalmazásokkal megtölteni? Ez szerintem inkább zavaró volt, sem mint segítség...
 

kicsi63

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórum!
Feltöltöttük a rendszerbe a elvárásrendszert. Márciusban már lesz tanfelügyeleti ellenőrzésünk. Ezesetben online kell majd kitölteni a pedagógusoknak/szülőknek/munkatársaknak a kérdőíveket vagy papíron? Hány munkatársat/szülőt kell kérdőívezni? A kérdőíveket mi készítjük el az elvárások tükrében vagy online megjelenik az intézményi feltöltés alapján?
Köszönöm!!!
 

gildi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves SOMNE!
Pontosan így jártunk mi is. Gondosan, alaposan, szöszmötölve elkészítettük a pedagógus elvárásrendszert a legjobb tudásunk szerint, majd döbbenten láttuk (az egyébként nov. 30-án feltöltött, így nagy segítséget nem nyújtó) OH mintában, hogy nagyon hasonló a két oszlopban a meghatározás, 50 %-ban szóról szóra ugyanaz szerepel a belső elvárás megfogalmazásaként is. Mivel az újabb határidő a feltöltésre dec. 15-e lett, ezért egy kicsit alakítottuk a saját elvárásrendszerünket a minta alapján (több helyen egyszerűsítettünk).... Most nekünk valószínűleg a vezetői elvárásrendszer következik, mert a következő évben lesz a vezetőnknél esélyes az önellenőrzés. Jó lenne a másik két elvárásrendszerre is mintát látni. Teljesen megértem, hogy Ti sem szeretnétek feleslegesen dolgozni. Még egy "apróság". Feltöltöttük az elvárásrendszert és a ped.programot is, mégis azt írja ki, hogy "1 db ügy csúszásban van", amit nem értünk, hogy miért. Járt esetleg így valaki?
Mi is így jártunk.
Kérdés, hogy lezártátok-e az eljárást? Ha igen, kiírja, hogy Ellenőrzés alatt. Egyébként jelzi a csúszást.
A másik lehetőség, hogy van-e tagintézmény, ... Ha ott nem zárta le valaki, szintén kiírja hányan nem zárták le.

A mintára visszatérve. Csak minta volt, amit nem töltöttek fel teljes tartalommal. A lényeg az volt, hogy a megfelelő "indikátorokhoz" keressetek szöveget a ped.prg-ból.
Hogyan kellene lezárni? Kétféle böngészőben is próbálkoztam, lezárás lehetősége nálam nem jelenik meg.
 
Utoljára módosítva:

Csipike2014

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Fórum!
Feltöltöttük a rendszerbe a elvárásrendszert. Márciusban már lesz tanfelügyeleti ellenőrzésünk. Ezesetben online kell majd kitölteni a pedagógusoknak/szülőknek/munkatársaknak a kérdőíveket vagy papíron? Hány munkatársat/szülőt kell kérdőívezni? A kérdőíveket mi készítjük el az elvárások tükrében vagy online megjelenik az intézményi feltöltés alapján?
Köszönöm!!!
Online kell kitölteni, megjelenik a felületen legalább 15 nappal a tanfelügyeleti látogatás előtt. A kérdőívezés a nevelőtestület nagyságától és a tanulószámtól függ. Sehol nem írják le pontosan, hogy hány db legyen, de célszerű 5-20 db közöttit.
 
Oldal tetejére