Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Kacagóbab

Állandó Tag
Állandó Tag
Na jó, csak nem bírom ki. Leírom az utolsó szerintem felháborító dolgot is.
Az egyik védés összesen 17 percig tartott. Benne a ppt előadása, kérdés semmi. Egyik szakértő közben egyszer az ablakhoz sétált, kinézett. Másszor a táskájában matatott.
A kolléganő, akit minősítettek, nem túl pozitívan élte meg. Érthető.
Ezek a dolgok tényleg igazak, amivel rövid idő alatt most bombáztalak benneteket. Komolyan mondom, ha működne rendesebben ez a rendszer és lenne értelme jelezni valahová, hát megtenném. Nagyon kifogtuk a kollégákat. Rövidesen újabb dupla minősítésünk lesz, kíváncsian várom.
Nagyon reméljük, hogy a pedagógus nem tölti ki az elégedettségi kérdőívet 100%-ra.
 

EnIbaby12

Állandó Tag
Állandó Tag
Engem nem befolyásolhatnak, én sem teszem azt, ha a helyszínen végzem az értékelést.
Szőrös szívű vagyok és nem 3 pont minden! Korrekt és objektív az értékelésem...szerintem.
1 pontot is adok! Nem számolgatom, mi a vége. Volt már egyeztetésem.
Nekem is, de mostmár számolgatok, nem szeretnék mégegyszer belefutni! ......
 

bejuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Rondán írok, de az OH-nak direkt! abba pici téglalapba? 3sort is beírok, mindenütt kilógok.... talán észbe kapnak.
Bizit, anyakönyvet is kézzel írok... ez is belefér... Egyébként 1 perc az egész, amíg a szakos a jkv-t írja, akkor is írom ezt a részt, legalább csinálok valamit....
Miért nem tudják a jkv-re rátenni a látogatási felület adatait???
Az odatalálás miatt úgyis kiírom... vagy képernyőképet csinálok a tableten.
A jegyzőkönyvek lejönnek PDF-ben, a 2013-as office-szal megnyitom word-ben, begépelem a dolgokat, nyomtatás, aláírások és mehet a szkennelés. Így sokkal egyszerűbb nekem - nem kell kézzel írni, olvasható minden, és természetesen a kitöltendő adatokat ás lehet másolni bárhonnan.
 

B. Teodóra

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsi, kicsit későn lapoztam ide, lehet, hogy már más is reagált. A PPT-BE MINDEN MEHET, HISZEN AZ A TIÉD, NEM KERÜL NYILVÁNOSSÁGRA. Azért írtam nagybetűvel, - nem mert kiabálni akarok, - hogy más is felfigyeljen rá. Ez az a hely, ahol megmutathatod a fotókat, amit máshol nem, és igenis informatív.
Mindazonáltal, mi az, hogy a szakos írta????? A szakos nem levelezhet a minősítendő kollégával, csak az elnökkel! Az elnöknek meg joga van azt mondani, hogy hülyeséget nem kérek a kollégától. Pont. Az eljárásrend a "szentírás".
Remélem, azóta már túl vagy rajta. :)
 

bejuma

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a kérdést kaptam egy kollégától:
hogyan lehet belépni az OH oly sokszor emlegetett informatikai felületére? XY tanf. ellenőrzése miatt kezd sürgőssé válni a dolog. Azt már megtaláltam, hogy hol lehet a kérdőíveket kitölteni, de nem tudom, hogy kinek van jelszava a belépéshez. Azt az igazgatónak kell kérni, vagy kapja. Tudsz segíteni?

Továbbadom a kérdést: tudtok segíteni?
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én gyakorlatom az, hogy rögtön átnézem a portfóliót...
Teljesen egyetértek azzal, amit írsz, sőt.
Mostanában olyan kijelöléseket kaptam, amelyek márciusiak.
Elfogadás előtt felhívtam a minősülőt, ugye ez a sokadik kijelölése, eddig mi volt a probléma, hogyan tudjuk megoldani?
Kiderült, mindegyiknek 7-8-10. bizottsága lett ez (vagy lett volna) és a probléma is általunk már itt megoldott. (Pl. kell-e OH-delegált, stb.)
Ezt a szakossal (abban a fázisban: leendő szakossal) szépen megbeszéltük, előre, telefonon.
Így eleve a minősülőnek és a szakosnak, meg az intézményi delegáltnak is van/lehet nyugalma.
 

biblio

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves martonmica!
Nem éllel írom, de a bejelentkezés az elnök feladata.
Az én gyakorlatom az, hogy rögtön átnézem a portfóliót, amit kifogásolok összegyűjtöm és véleményeztetem, illetve megkérdezem, van e további észrevételezése, mint szakos szakértő. Ezt a tiszteletet szeretem megadni. Kérhetsz pótlást szakos nélkül is, csak kérdés, mitől lesztek bizottság, ha egymás nélkül dolgoztok?
Ezt az észrevételezésemet kiküldöm a delegáltnak is, szintén véleményeztetem, illetve már itt jelzem a delegált feladatait is segítség gyanánt.
Menet közben is, ami a bizottságot érinti, minden levelemről másolatot kapnak. Szerintem fontos, hogy ők is tájékozottak legyenek az eljárás teljes folyamatában.
Egyeztetés előtt először a szakossal egyeztetek, van-e kérése (különösen ha távolról jön), mennyi időt igényel az óraelemzés|értékelés előtt, után...
A bizottsági munkát tovább is ápolom. A végleges eredményről értesítem őket, és ha nem kell egyeztetni, megköszönöm a munkájukat.
Így voltunk egy kellemes munkacsapat.


Istenem!
Ilyen is van? Hol?
Sajnos a mezei tapasztalatok - őszintén!!! - szörnyűek!
Várakozás, bizonytalanság, a napok számolása, "Ha nem írt akkor biztos semmi gond?", "Ugye nem azért nem írt senki, mert akkora nagy a baj?", .....és hasonlók......
 

Mamazsola

Állandó Tag
Állandó Tag
OH/Bizottság oldal: Gyakran ismételt kérdések (23.) alapján nem kell színesben feltölteni a jegyzőkönyveket
  • A védési jegyzőkönyv és az óralátogatási jegyzőkönyv külön, egy-egy PDF dokumentumként tölthető vissza a felületre. Amennyiben további kiegészítő dokumentumok kerülnek leadásra, kérjük, hogy a jegyzőkönyvvel együtt egy dokumentumként kerüljenek feltöltésre. A feltöltendő fájl maximális mérete 20 MB-t lehet, ezért javasoljuk, hogy minél kisebb felbontású és fekete-fehér állományt töltsenek fel.
 

B.M.E.

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem ez a scannelés kérdése. Hogyan készítettétek? Múltkor 43 oldalt scanneltem, pdf-be. 3 Mb lett az egész.
Nem tudom, hogy készült a jegyzőkönyv, ez számomra misztérium, mint ahogy az is, hogy 53 ezer Kb-ra miért hittem azt, hogy 5,3Mb? Ezt középiskolai matektanáromtól kellene megkérdezni, aki addig kozmetikázta az érettségi dolgozatomat, hogy nagy nehezen négyes lett a matek, hogy a hármas ne rontsa el az egyébként kitűnő bizonyítványomat.:dr_31:

Ha leírod feljegyzésbe ezeket, akkor be tudod mutatni, ha épp ezt az eljáráslodat auditálják.
A hibapont megvan, de az auditor megjegyzésbe beírja a körülményeket és az OH ezt mérlegeli.
Ha direkt húzod az időt az hiba, ha kezeled a problémát, akkor nincs gond.
Ha a feltöltés nem sikerül, a gyik tartalmazza a megoldást. Legközelebb melléklet nélkül tölteném és kérném a hibás feltöltött fájl cseréjét.... Ha nem sikerülne megoldani.

Én mailben kérem a jkvt, mert ott tisztán látszik a méret, ezt a titkárnő is ellenőrizni tudja.
A pendrive is jó, de erre nagyon kell figyelni.
:cool:
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

fecsike

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma szakosként megnyitottam egy márciusban esedékes óvodapedagógusi portfóliót. Tematikus terv helyett négy, időrendben egymást követő témahét van feltöltve. A hat foglalkozásterv nem illik egyikbe sem, és még egymáshoz is maximum 3 kapcsolódik - kis jóindulattal. Akárhogy töröm a fejem, két dokumentum cseréjével nem sikerül koherenssé tennem ezeket az alapdokumentumokat. Szerintetek ez sikertelen minősítés lesz? (Egyébként is kevés indikátort tudok felfedezni így első olvasásra.)
 

vandor64

Állandó Tag
Állandó Tag
Csatlakozom hozzátok márc.10.-vel.
Az enyém március 11:(

Ilyen nincs.
1. Jkv a minősítésnél a látogatás napján feltöltendő!!!!
2. Végleges értékelés határideje a felületen van!
3. Miért csinálom meg aznap ott a helyszínen?
Mert hetente van kirendelésem és le akarom tudni.
Mert a pontozásnál nincs mit gondolkodni, de ez a pf alapján borítékolható is volt.
Mert nincs kedvem a delegált miatt aggódni + levelezni, hogy kegyeskedjen pontozni...
Mert azt a 30-60 percet a feltöltésre, pontozásra rászánom... A bizottság tagjaival beszélgethetek, véleményt cserélhetek. A jöttem-láttam-győztem tempót az eljárás során igyekszem tartani, a minősülő minél hamarabb legyen túl, az adminisztráció legyen kész. Utána hagyok időt csevegni, addig pörögjenek az események, ne legyen holtidő.
Jkv zárása után már lazább lehetek, addig hivatalosan felügyelem a dolgokat.
Ja, és ha van a suliban infrastruktúra, akkor a feltöltés és a pontozás hamar megy.
Ma 1 gép és 1 laptop volt az irodában bekapcsolva, gyorsan ment a dolog. ( az ig is szakértő, ő szkennelt, pdf összefűzést ismerte, nagyon hamar ment!, rendszergazda a másik szobában, ha bármi gond lenne...)
Így van Anett![/QUOTE]

[/QUOTE]
Bocs rossz gombot nyomtam!
Szerintem nem kötelező a minősítés napján a jegyzőkönyvet feltölteni, néha nincs is meg a lehetőség.
Én pénteki szakértő vagyok, a helyszínen nincs informatikai háttér és csak otthon tudok szkennelni stb.( Arról nem beszélve, ha nincs otthon sem szkennelési lehetőség és mondjuk a saját intézményedben tennéd meg mondjuk hétfőn) Lehet, hogy 100 km távolság után este 11-kor nem fogom megcsinálni. A helyben értékelésről pedig az a véleményem, hogy ezt döntse el mindenki maga, hogy mikor szeretne. Nekem például szükségem van egy 24 órás "pihentetésre", hogy a meglátásaimat korrektül megmutathassam az értékelésnél. Különösen, ha szakos vagyok! Szóval nekem ezért még senki nem szólt(15 minősítési eljáráson vagyok túl), és ehhez a jövőben is ragaszkodni fogok. Nyilván nem zárkózom el, hogy a szakértőtársakkal a helyszínen megbeszéljük, körvonalazzuk a lehetséges értékelést, de csak ennyi:)
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Táblázatba szedtem a teendőket minősítés előtt - az itt elhangzottakat is figyelembevéve, hátha segítség azoknak,akik most kezdik az eljárásokat. Kiegészíthető, javítható (bár ez pdf., de beleírom).

Kellene csinálni egy elérhető helyet az állásfoglalásoknak is.

Nekem ez jött utoljára -

"Az Oktatási Hivatalhoz érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy a ...i minősítés helyszín módosításra irányuló kérelmét befogadtuk. Kérelmének pozitív elbírálása megtörtént, az információkat az informatikai rendszert működtető csoport részére megküldtük. (Az informatikai rendszerben történő átvezetés néhány napot vehet igénybe.)
Kérjük, hogy a módosítást folyamatosan kísérjék figyelemmel a rendszeren keresztül. "

Előtte viszont ez :

"Amennyiben úgy ítéli meg, hogy egy kirendelés a jelentősen nagy utazási távolság miatt nem valósítható meg, jelezze a területileg illetékes POK e-mail címére. Az Oktatási Hivatal megvizsgálja az adott kirendelést, és amennyiben úgy ítéli meg, hogy a jelzés megalapozott, a látogatási időpontot törli és a továbbiakban Önt nem rendeli ki az adott településre.

Nyomatékosan kérjük, a látogatás visszautasítását minden esetben előzze meg állásfoglalás kérése az Oktatási Hivataltól, ellenkező esetben a látogatási időpont visszamondása a földrajzi távolság végett indoklás nélküli visszamondásnak minősül.

Felhívjuk figyelmét a Rendelet alábbi bekezdéseire:
37 § (1b) Ha az (1) bekezdés alapján Mesterpedagógus fokozatba besorolt pedagógus neki felróható okból ....
(1c) Az (1b) bekezdés alkalmazásában a pedagógusnak felróható ok minden ...."

Az idézetet én rövidítettem le. Mindkettő, egy nap eltéréssel, ugyanonnan, de másik referenstől. Tudni kell, hogy első típust már kaptam, aztán mégis kiírt újra a rendszer, majd újra lemondtam, majd újra kiírt, nem mondtam le, jött a második email, törölték, és megjött újra az első szöveg.

A táblázat készítésénél a 2. szöveg tartalmát vettem figyelembe (az ördög nem alszik ;) ).
 

Csatolások

  • Feladatok - minősítés.pdf
    231.3 KB · Olvasás: 222

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma szakosként megnyitottam egy márciusban esedékes óvodapedagógusi portfóliót. Tematikus terv helyett négy, időrendben egymást követő témahét van feltöltve. A hat foglalkozásterv nem illik egyikbe sem, és még egymáshoz is maximum 3 kapcsolódik - kis jóindulattal. Akárhogy töröm a fejem, két dokumentum cseréjével nem sikerül koherenssé tennem ezeket az alapdokumentumokat. Szerintetek ez sikertelen minősítés lesz? (Egyébként is kevés indikátort tudok felfedezni így első olvasásra.)
Ezek alapján igen.
A nyilatkozatnál nagyon alapsan indokolni kell, de ha csak pontoztok, bizony nullának is lennie kell!!!!
A látogatásnál is sok 1esnek kell lennie, hogy nem megfelelt legyen....
Nehéz kérdés, az biztos!!!!
 

peha

Állandó Tag
Állandó Tag
Táblázatba szedtem a teendőket minősítés előtt - az itt elhangzottakat is figyelembevéve, hátha segítség azoknak,akik most kezdik az eljárásokat. Kiegészíthető, javítható (bár ez pdf., de beleírom).

Kellene csinálni egy elérhető helyet az állásfoglalásoknak is.

Nekem ez jött utoljára -

"Az Oktatási Hivatalhoz érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy a ...i minősítés helyszín módosításra irányuló kérelmét befogadtuk. Kérelmének pozitív elbírálása megtörtént, az információkat az informatikai rendszert működtető csoport részére megküldtük. (Az informatikai rendszerben történő átvezetés néhány napot vehet igénybe.)
Kérjük, hogy a módosítást folyamatosan kísérjék figyelemmel a rendszeren keresztül. "

Előtte viszont ez :

"Amennyiben úgy ítéli meg, hogy egy kirendelés a jelentősen nagy utazási távolság miatt nem valósítható meg, jelezze a területileg illetékes POK e-mail címére. Az Oktatási Hivatal megvizsgálja az adott kirendelést, és amennyiben úgy ítéli meg, hogy a jelzés megalapozott, a látogatási időpontot törli és a továbbiakban Önt nem rendeli ki az adott településre.

Nyomatékosan kérjük, a látogatás visszautasítását minden esetben előzze meg állásfoglalás kérése az Oktatási Hivataltól, ellenkező esetben a látogatási időpont visszamondása a földrajzi távolság végett indoklás nélküli visszamondásnak minősül.

Felhívjuk figyelmét a Rendelet alábbi bekezdéseire:
37 § (1b) Ha az (1) bekezdés alapján Mesterpedagógus fokozatba besorolt pedagógus neki felróható okból ....
(1c) Az (1b) bekezdés alkalmazásában a pedagógusnak felróható ok minden ...."

Az idézetet én rövidítettem le. Mindkettő, egy nap eltéréssel, ugyanonnan, de másik referenstől. Tudni kell, hogy első típust már kaptam, aztán mégis kiírt újra a rendszer, majd újra lemondtam, majd újra kiírt, nem mondtam le, jött a második email, törölték, és megjött újra az első szöveg.

A táblázat készítésénél a 2. szöveg tartalmát vettem figyelembe (az ördög nem alszik ;) ).
Köszönjük szépen, így sokkal átláthatóbb!!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére