Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Orion96

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok
Én utoljára Nalini Singh - angyali vadász sorozatának hatodik könyvét olvastam.
Imádom az összes könyvét és mindenkinek, csak ajánlani tudom.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sabrina Jeffries: The Pirate Lord
A Splendid Opportunity
A shipload of women - theirs for the taking! Pirate captain Gideon Horn couldn't be more delighted. His men are tired of wandering the high seas and want to settle down with wives on the uncharted island paradise they've discovered. And the women are bound to be grateful to be rescued from the life of drudgery awaiting them in New South Wales . . .
Lord, he's so clever!
A Splendid Passion
Married? To pirates? Sara Willis couldn't be more appalled. First she demands proper courting—at least a month. The darkly handsome pirate lord gives them two weeks. Then Sara insists the men vacate their huts for the women—Gideon demands her kisses in return. As the demands heat up, so do their passions—and soon Sara can't remember just why she's fighting the devilishly seductive captain so hard. . .

Történelmi-romantikus, jó volt, izgalmas.


Sophie Jordan: A Good Debutante's Guide to Ruin
The last woman on earth he would ever touch . . .
Declan, the Duke of Banbury, has no interest in ushering Rosalie Hughes, his stepsister, into society. Dumped on him with nowhere else to go, he's determined to rid himself of the headstrong debutante by bestowing on her an obscenely large dowry . . . making her the most sought-after heiress of the Season.
. . . is about to become the only one he wants.
But Rosalie isn't about to go along with Declan's plans. Surrounded by fortune hunters, how is she supposed to find a man who truly wants her? Taking control of her fate, Rosalie dons a disguise and sneaks into Sodom, a private club host to all manner of illicit activity—and frequented by her infuriatingly handsome stepbrother.
In a shadowed alcove, Declan can't resist the masked temptress who sets his blood afire . . . any more than Rosalie can deny her longing for a man who will send her into ruin.

Történelmi-romantikus, nem volt rossz, de hiányzott belőle az eredetiség.


Sarah MacLean: The Rouge Not Taken
LADY SOPHIE'S SOCIETY SPLASH
The youngest of the infamous Talbot sisters scandalized society at the Liverpool Summer Soiree, striking her sister’s notoriously philandering husband and landing him backside-first in a goldfish pond. And we thought Sophie was the quiet one…
When she finds herself the target of very public aristocratic scorn, Sophie Talbot does what she must to escape the city and its judgment—she flees on the back of a carriage, vowing never to return to London…or to society. But the carriage isn’t saving her from ruin. It’s filled with it.
ROYAL ROGUE'S REIGN OF RAVISHMENT!The Marquess of Eversley was espied descending a rose trellis—escaping an irate Earl and his once-future countess. No lady is safe from Eversley’s Engagement Ending Escapades!
Kingscote, the Marquess of Eversley, has never met a woman he couldn’t charm, a quality that results in a reputation far worse than the truth, a furious summons home, and a long, boring trip to the Scottish border. When King discovers stowaway Sophie, however, the trip becomes anything but boring.
WAR? OR MORE?
He thinks she’s trying to trick him into marriage. She wouldn’t have him if he were the last man on earth. But carriages bring close quarters, dark secrets, and unbearable temptation, and suddenly opposites are altogether too attractive…

Történelmi-romantikus, az egyik kedvenc szerzőmtől, akinek eddig minden könyvét imádtam. Ez csalódás volt. Nem mondom, hogy rossz volt, tetszett a sok kaland, a humor, de nem ért fel az írónő többi regényéhez.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Nalini Singh - Psy-Changeling - Egy világ, két faj, állandó küzdelem 0,5-7. és 9-10. részek
Jó volt tetszett, de azért nem egy Kárpátok vámpírjai vagy FTT. :dr_9:
Az pasik dögösek, a lányok aranyosak, a történetek izgalmasak, fordulatosak, tele szerelemmel és erotikával.:D
Ez a Mentál társadalom egyenesen hátborzongató és remélem kivitelezhetetlen. Kiölni az emberekből a velük született érzelmeket szörnyű, amivel megteremtenék a pszihopaták és szociopaták tömegét. Érzelem és lelkiismeret nélküli gépeket csinálni az emberekből. :rolleyes2:
Persze várom, hogy a fordítók megkönyörüljenek rajtunk és folytassák a sorozat többi részével és persze jó lenne a hiányzó 8. részt is elolvasni.:dr_24:
 

alvean

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Szeretem az olyan könyveket, amik nem szájbarágósak, hanem van mondanivalójuk, oda kell figyelni rájuk. Hyeonseo Lee: Lány hét névvel c. könyve ilyen.
"Hyeonseo Lee Észak-Koreában, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrájában töltötte gyermekkorát. Egyike annak a több millió embernek, akit túszul ejtett a titkolózó, brutális kommunista rezsim. Amikor az 1990-es években lesújtott Észak-Koreára az éhínség, ráébredt, hogy egész életében agymosáson ment keresztül.
Tizenhét évesen elhagyta a hazáját. Hazatérésre menekültként nem is gondolhatott, mert családjával együtt börtön és kínzás várt volna rá. Mivel életben akart maradni, Kínában telepedett le. Tizenkét év elteltével visszatért az észak-koreai határhoz, hogy egy merész küldetés során átsegítse családját Dél-Koreába."- Moly.hu
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Baráth Katalin: A fekete zongora (Dávid Veron 1.)
A Monarchia egyik alföldi városkájában járunk, az 1910-es években. Dávid Veronika, az emancipált, lassan vénlánynak számító eladókisasszony saját romantikus regényét írja a könyvesboltban, amikor a lábai elé zuhan a városka bolondja, Vili – késsel a hátában. Zsebében egy kitépett lap, rajta a hírhedt Ady-vers, A fekete zongora.
A békés kisváros élete fenekestül felfordul. Az ügybe szinte mindenki belekeveredik, a plébános, a pincérlány, a kőművesmester, a rabbi, a kéjnő, a zsidó kereskedő, de még az apáca is. Miközben ellátogatunk a korabeli Szegedre és Szabadkára, sőt, találkozunk magával Ady Endrével is, a hullák csak szaporodnak.
Vajon Veronikának és társainak sikerül rájönni, ki lehet az agyafúrt gyilkos? És hogy mi köze a rejtélyes Ady-versnek az áldozatokhoz? És Veronika szívéhez melyik férfit sodorják közelebb az események: hűséges gyermekkori barátját vagy a nyomozni érkező, sármos, éles eszű huszártisztet?
A 100 éves nyugat és a 90 éve elhunyt Ady előtt tisztelgő regényben mindenre fény derül.

Újraolvasás volt. Pár éve sokkal jobban tetszett, most itt-ott zavart a körülményes fogalmazásmód.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Thea Harrison - Ősi Fajok 01 - Sárkányhoz Kötve
Huh, ez aztán fantasztikus volt, maga a csúcs. Hálásan köszönöm Alysia :dr_33:, egy elmény volt, imádtam minden sorát.
Egyetlen hibája, hogy még csak ez az egy rész van készen belőle, szivesen olvasnám sorban a többit is. Remélem Alysia :dr_33: megkönyörül a fantasy rajongókon és folytatja a sorozat forditását.:dr_24: Az ilyen könyvek miatt sajnálom, hogy nem tudok úgy angolul, hogy élvezhetően olvassak, ha nem lennék túl a 6. X-en, biztos rágyúrnék az angol tanulásra.:D
Igalmas kalandok, humor, dögös pasik, harcias amazonok, szerelem és erotika. Egy szinten van az FTT-vel, A Kárpátok várpirjaival és Az alvilág uraival.:hurra:
covers_137333.jpg
covers_234966.jpg
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Baráth Katalin: A türkizkék hegedű (Dávid Veron 2.)
Az 1910-es évek, kisvárosinak semmiképpen sem nevezhető Budapestjén eltűnik egy árva kisfiú. Nem különös eset ez, a pezsgő, élettel teli fővárosban mindennap történnek ennél különösebb dolgok is – csak éppen Dávid Veron ezt nem hagyja annyiban. A Nő című feminista lap munkatársaként kívülről ismeri a várost, és barátnőjével, a tündöklő szépségű, csábos Marával együtt nyomozni kezd. A gyanú hamarosan egy ördögi alakra terelődik, egy bizonyos Szászi Barabásra, aki vallásos lózungokkal – és persze sármos külsejével – vonzza magához a gyermek után áhítozó nőket. Veron és Mara nyomozópárosához csatlakozik egy délceg, jóképű sírkőfaragó is (aki nem utolsó sorban az eltűnt kisfiú nagybátyja), hogy hármasban kezdjék üldözőbe venni a velejéig gonosz Szászi Barabást. Balatonfüreden keresztül egészen Abbáziáig követik, ahol olyan titkos üzelmekre bukkannak, amely az egész Osztrák-Magyar Monarchia jövőjét katasztrofálisan és végzetesen befolyásolhatják.

Jobban tetszett, mint az első rész, izgalmas volt és kalandos. A humorát imádtam, időnként hangosan felolvastam belőle ízesen megfogalmazott mondatokat a családnak.

Baráth Katalin: A borostyán hárfa (Dávid Veron 3.)
1912 karácsonya, Bácska: lakodalom készül Ókanizsa egyik köztiszteletben álló polgárának a házában. A nevezetes esemény alkalmából rejtélyes idegenek lepik el a Monarchia talán legálmosabb, legporosabb városkáját. Idegenek, akikről inkább csak sejteni lehet, igazából milyen szándékkal érkeztek, és hogy valóban idegenek-e. Csakhamar bekövetkezik az első titokzatos haláleset. Ókanizsa, alig két évvel A fekete zongora hátborzongató gyilkosságai után újra felbolydul, és megindulnak a találgatások, vajon a tősgyökeres kisvárosiak, vagy az újonnan érkezettek között kell-e keresni a tettest. A hullák pedig egyre csak szaporodnak.
Balszerencséjére Dávid Veron is hazaérkezik, hiszen a menyasszony a legjobb barátnője. A hajdani ókanizsai könyvesboltos kisasszony, jelenleg A Nő című pesti lap hajadon munkatársa a tőle megszokott amazoni hévvel, gátlások nélkül és túlburjánzó fantáziával veti magát az események közepébe. Cukrászdai szeánszokon, mozgóképszínházas vetítéseken és munkásgyűléseken megfordulva azonban olyan tudás birtokába jut, ami nemcsak a rendőrség, de régi barátai előtt is alapos gyanúba keveri őt. Vajon sikerül-e Dávid Veronnak lemosnia magáról a gyanút, és ép bőrrel megúsznia a gyilkos utáni hajszát? Lehet, hogy fondorlatos módszerei, nagyvilági intrikái és rendíthetetlen kitartása ezúttal kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy kézre kerítse a mindenre elszánt és hidegvérű gyilkost, akinek gaztettei mellett Ókanizsa eddigi összes bűnügye eltörpül.

Jó volt, mostanra jutottunk el odáig, hogy a krimi rész is tetszett.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Baráth Katalin: Az arany cimbalom (Dávid Veron 4.)
1914 fullasztó júliusa. A meggyilkolt trónörököspárt már eltemették, a Monarchia belgrádi nagykövete pedig egyre türelmetlenebbül várja, hogy Szerbia válaszoljon az ultimátumra.
A poros bácskai kisváros, Ókanizsa kávéházaiban és kocsmáiban azonban változatlan hévvel pörögnek a pletykás nyelvek, nyílnak-csukódnak a bicskák, a mezőkön suhog a kasza. Így hát alig akad valaki, aki észrevenné, hogy a társaskocsi, amely a szomszéd városba indult, nem érkezett meg. Utasait egyszerűen elnyelte a föld…
Szerencsére az egykori boltoskisasszony és zsurnálhölgy, a minden lében kanál Dávid Veron most is az események közepébe csöppen. Veron, akinek mindennapjaiban A borostyán hárfa hátborzongató történései óta jelentős fordulat állt be, életét kockáztatva próbálja kideríteni, miféle gonosz cselszövény rejlik az utasok eltűnése mögött.
Amikor Veron rájön, hogy a rejtély évtizedekkel korábbra, a könyörületet nem ismerő betyárvilágba nyúlik vissza, még fenyegetőbb veszélybe kerül. Talán már nem is lesz életben, mire a Monarchia és Szerbia békét köt…

Ez a rész nem tetszett. Talán már említettem itt korábban egy másik regény kapcsán, nem hiszek a 40 évig érlelt bosszúban. Az ember vagy bosszút áll, mihelyst lehetősége adódik rá, záros határidőn belül, vagy rábízza a sorsra/istenekre a dolgot. Egyébként továbblép, éli az életét - én legalábbis így működök. A regény lezárása sem jött be, pedig elejétől tudtam, mi következik, tanultam történelmet. Négy regényen keresztül megismertem, megkedveltem egy csomó szereplőt, aggódtam értük, velük izgultam, erre jön a háború, egy csomóan közülük meghalnak, de ami tuti biztos, egyikőjük élete sem lesz már a régi, és a dolgok nem jobb felé változnak. Szóval haragszom a könyvre nagyon.


Karen Hawkins: Princess in Disguise (The Duchess Diaries 1.5)
Princess Menshikov of Oxenburg, Alexandra Romanovin, is done being courted by men interested only in her position and wealth. Inspired by tales told by a beloved tutor of the bold and brawny men of Scotland, Alexandra visits that misty land, hoping to find true love. But while traveling without the protection of her royal name, she finds herself accused of thievery by an angry innkeeper. Rescued by the dashing and handsome Earl of Kintore, she thinks she’s found the answer to her prayers—a man worth falling in love with.
But Kintore has other ideas. An avowed bachelor who long ago swore off marriage, the earl wants nothing more than a passionate interlude with this beautiful, exotic stranger. But soon Alexandra’s intoxicating beauty and seductive touch leave Kintore wondering if a mere interlude will be enough…

Rövid, 180 oldal alatti kis szösszenet. A terjedelme miatt nem fért bele igazán semmi kaland, félreértés, bonyodalom, így nekem kissé fapadosnak tűnt, ha értitek, mire gondolok.
 

Kirjava

Állandó Tag
Állandó Tag
Danielle Steel Kakukktojás

A gömbölyded Victoria Dawsonnak soha nem volt könnyű az élete. A duci lány mindig is kirítt a környezetéből, különösen Los Angelesben, ahol csak a tökéletes külső számít igazán. Ráadásul jobban érdeklik a könyvek, mint a szép ruhák, így aztán családjában ő a kakukktojás.
Szülei számára lányuk külseje csalódást jelent, amit nem is rejtenek véka alá. Victoria soha nem érezhette, hogy elfogadják és szeretik, ezért mindenképpen szabadulni akar otthonról. Egyetemi tanulmányainak befejezése után egy jó nevű manhattani magániskolában vállal tanári állást. Elismert pedagógus válik belőle, de szülei szívtelensége és a mellőzöttség megtapasztalása továbbra is beárnyékolja hétköznapjait.
Amikor végre felveszi a harcot a pluszkilókkal, és megpróbál szembenézni múltjának fájdalmaival, sorsa újabb fordulóponthoz érkezik: imádott húga bejelenti eljegyzését. Victoria most Gracie boldogságáért kezd aggódni, mert úgy érzi, testvére választottja éppolyan zsarnoki természetű, mint önimádó apjuk.
Az esküvő időpontja vészesen közeledik, amikor egy váratlan találkozás és egy minden eddiginél viharosabb családi összecsapás alapjaiban forgatja fel a lány életét…
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Loretta Chase: Dukes Prefer Blondes
Biweekly marriage proposals from men who can't see beyond her (admittedly breathtaking) looks are starting to get on Lady Clara Fairfax's nerves. Desperate to be something more than ornamental, she escapes to her favorite charity. When a child is in trouble, she turns to tall, dark, and annoying barrister Oliver Radford.
Though he's unexpectedly found himself in line to inherit a dukedom, Radford's never been part of fashionable society, and the blonde beauty, though not entirely bereft of brains, isn't part of his plans. But Clara overwhelms even his infallible logic, and when wedlock looms, all he can do is try not to lose his head over her.
It's an inconvenient marriage by ordinary standards, but these two are far from ordinary. Can the ton's most adored heiress and London's most difficult bachelor fall victim to their own unruly desires?

Tetszett, kalandos volt és izgalmas.


Lily Maxton: The Affair (Sisters of Scandal 1.)
When a beautiful stranger ducks into his bookshop during a rainstorm, Cale Cameron, well-known rake, is instantly attracted to her.
Elizabeth, Lady Thornhill, is restless and hungers for something she cannot name. Society would never accept a countess and a mere bookseller, so they agree to a one week affair to indulge their desire.
As their passion ignites and their connection grows, Elizabeth threatens the one thing Cale has protected above all else—his heart. Letting her go is the only solution...and the one thing he is not prepared to do.

Egy novella sorozat első része. Kicsit féltem tőle, lehet-e teljes, egész és kerek történetet 100 oldalnál kevesebbe belepréselni, de lehet. Tetszett.

Lily Maxton: The Wager (Sisters of Scandal 2.)
Anne Middleton never plays by the rules. She is willful when she should be obedient and unabashed when she should be decorous. Worse still, she can never resist a good wager... or a very naughty book. And Confessions of a Courtesan is about as sensational and risque as a book can be.
Michael Grey - Earl of Thornhill - had once courted Anne's sweet and modest sister. But whilst Anne is certainly no lady of decorum, her bold impulsiveness slips through his armor, and propriety is forgotten. Now he too is immersed in the book of forbidden delights, where each page is an invitation to sin and a guide to pleasures unknown...
Roused by heady desire, Michael tempts Anne in a way she cannot resist - a wager. Thus begins a game of chance, where coins have been replaced by a currency that is far more illicit. And the stakes of seduction are dangerous indeed...

Ez is jó volt.

Lily Maxton: The Love Match (Sisters of Scandal 3.)
To her family, Olivia Middleton is a problem of the most vexing sort. With her older two sisters married off, Olivia is now the target of her mother's matrimonial scheming. Shy and somewhat plain, Olivia prefers the thrill of a gothic novel to the hunt for a husband. And as far as her family is concerned, something must be done. But Olivia has no interest in the men paraded before her-except, perhaps, the sought-after bachelor William Cross. But she's not about to inflate his already oversized ego by telling him so.
William has sworn never to wed, but that doesn't mean he can't enjoy women. What he excels at most is flirtation... unless the woman in question is Olivia Middleton. She barely bats an eyelash at his most creative compliments. She laughs at his attempts to flatter her when other ladies would swoon. William is reluctantly intrigued by Olivia, particularly when he discovers the passion simmering beneath her wallflower facade. A passion that should be to his benefit...
Because he's determined to impress her, by fair means or foul...

És ez is tetszett.

Közben volt két könyv, amiket elkezdtem de nem jutottam velük messzire, olyan rosszak voltak. Az egyik Nicole R. Taylor: The Witch Hunter, fel is töltöttem az idegen nyelvű könyvek közé, és ezúttal kérek elnézét mindenkitől, aki reményeket fűzött hozzá. A könyv pocsék, a stílusa kritikán aluli, 30 oldalig bírtam. A másik Samantha Shannon: Csontszüret. Csupa jó kritikát kapott, a feléig el is jutottam, vártam a nagy áttörést, hogy most aztán már biztosan felpörög vagy izgalmasabbra fordul vagy valami, de semmi. Csalódás volt.
 

mfg92

Állandó Tag
Állandó Tag
Leslie L. Lawrence: A jégbe fagyott sárkány kolostora
Nos, nem ez az író legjobban sikerült regénye. Sajna sablonos volt és a poénok is "porosak", fáradtak voltak. Aki még nem ismeri az író regényeit javaslom, ne ezzel kezdje!
 

Bodorkoksi

Állandó Tag
Állandó Tag
Idei elhatározásom, hogy egy könyvet olvasok magyar szerzőtől, egyet pedig külfölditől.
Utolsó magyarom Moskát Anita Horgonyhelye. Mindenkinek tetszik, nagyon sok fantázia van benne. Mindenkinek ott kell élnie, ahol születik, nem hagyhatja el a horgonyhelyét. Kivéve: A várandós nők. Így a nők uralják a földet...mondjuk így.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Michelle Saga: Cast in Shadow (Chronicles of Elantra 1.)
Seven years ago Kaylin fled the crime-riddled streets of Nightshade, knowing that something was after her. Children were being murdered -- and all had the same odd markings that mysteriously appeared on her own skin...
Since then, she's learned to read, she's learned to fight and she's become one of the vaunted Hawks who patrol and police the City of Elantra. Alongside the winged Aerians and immortal Barrani, she's made a place for herself, far from the mean streets of her birth.
But children are once again dying, and a dark and familiar pattern is emerging, Kaylin is ordered back into Nightshade with a partner she knows she can't trust, a Dragon lord for a companion and a device to contain her powers -- powers that no other human has. Her task is simple -- find the killer, stop the murders... and survive the attentions of those who claim to be her allies.

Na ez nagyon jó volt! Izgalmas, újszerű világ és népek/fajok, rengeteg kaland, harc és küzdelem, jó humor.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Michelle Sagara: Cast in Courtlight (Chronicles of Elantra 2.)
No good deed goes unpunished…
In Elantra, a job well done is rewarded with a more dangerous task. And so, after defeating a dark evil, Kaylin must enter a place of deceit and treachery. A world where silk and jewels hide deadly secrets…
Kaylin goes before the Barrani High Court, where a misspoken word brings sure death. And Kaylin’s never been known for her grace or manners. But the High Lord’s heir is suspiciously ill and Kaylin’s healing magic is the only shot at saving him – if she manages to dodge the traps laid for her.
Only to discover that the healing might turn out to be the simplest of tasks before her…

Jó volt, de nem ragadott annyira magával, mint az első rész. A Barrani népet/fajt jobban megismertük, az igaz, kalandokban nem volt hiány, de engem nagyon zavar, hogy Kaylin "adottságáról" nem derül ki semmi több, sűrű a homály. Kezdem hiányolni a szerelmi szálat is (Severn?), ilyen akciódús történetben talán nem létszükséglet, mégis adna valami kis pluszt.
 

Disester

Állandó Tag
Állandó Tag
Johanna Lindsey A szerelem nyomában (Sherring Croos 3)
Az elsőkét részt nagyon szerettem, de ez egy hatalmas csalódás volt. Se történet, se humor, se izgalom. Csak a becsület kedvéért kínlódtam át magam rajta.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Michelle Sagara: Cast in Secret (Chronicles of Elantra 3.)
Still avoiding her magic lessons -- yet using her powers when need be -- Corporal Kaylin Neya is relishing investigating a regular theft once again. That is, until she finds out the mysterious box was taken from Elani Street, where the mages and charlatans mingle and it's sometimes difficult to tell the difference between the two. Still, she hopes this might be a mundane case . . .
Then in a back room, Kaylin sees a lost-looking girl in a reflective pool . . . who calls out for Kaylin's help.
Shaken, Kaylin tries to stay focused on the case at hand. But since the stolen item is ancient, has no keyhole and holds tremendous darkness inside, Kaylin knows unknown forces are again playing with her destiny -- and her life . . .

Jó volt, de .... Zavar, hogy továbbra sincs szerelmi szál, Kaylin "mibenlétéről" sem igazán derül ki semmi újabb, és aki tud is valamit, az mélyen hallgat, szegény lány meg csak bukdácsol, találgat. Jegelem kis időre a sorozatot, bár végleg nem adom fel, kíváncsi vagyok nagyon.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére