Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Szombaton anyu főzött a saját gyúrt tésztájából kolbászos-krumplis tésztát és sütöttünk egy epres tortát.A krumplis tésztát egy kicsit le szoktuk pirítani így lesznek benne kisebb sült darabok. Imádjuk!!! Ma én főztem kacsa aprólékból húslevest idei gyenge zöldségekből csigatésztával.Utána pedig kacsasült volt petrezselymes újkrumplival és friss salátákkal.
 

Csatolások

  • krumplis tészta.JPG
    krumplis tészta.JPG
    1.6 MB · Olvasás: 15
  • epertorta.JPG
    epertorta.JPG
    1.5 MB · Olvasás: 15

1958

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves 1958!

Hogy csinálod ezt a fűszeres reszelt krumplit sajttal töltve? Nem ismerem. Kérdezem ezt azért is, mert valahogy még az őszön "túlvettem" a krumplit, s most abból kéne többfélét főzni, mielőtt tönkre megy. Az általam ismert lehetőségeken már túl vagyok :)

Szia! Ezzel nem vagy egyedül.
A hámozott krumplit lereszelten talán felesbe a kicsi és nagy reszelőn. Majd kicsavartam fűszereztem, tettem hozzá hat kanál lisztet /barna rizsliszt, zabpehelyliszt, szezámmag liszt/. A sima búza liszt is éppen olyan jó lehet. Összedolgoztam majd a tenyerembe tettem ellapogatva rá a sajt szelet majd betakartam. Forró olíva olajos teflonban sütöttem ki, fedő alatt /így is ropogósra sült/. Mit ne mondjak hidegen is fölséges, mindenkinél nyerő volt!
Megjegyzem az eredeti receptben egy egész tojást is szántak bele én ezt kihagytam és így lett számunkra tökéletes.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok ,
na végre ! Megkezdödött a lecsó szezon:rohog:, ma mivel Vatertag van itt , mely neves ünnep /Jézus Mennybemenetele/ igy a Lövész egyesületünknél Grillezünk , itthon meg mivel délután vendégeink jönnek áh csak 15-en igy nejem tartja a frontott és Göngyölt sertéssült lesz krumpli salátával . A sültett már tegnap megcsinálta és a salátát is hogy jól átjárja magát a tejfölös mártásban :hurra: na ezért sem vagyok itthon . Amugy a sült abban a Crock-pot-ban készült el 3 kg pompássan passzolt bele , nagyon finom lett és a szósza :dr_16::dr_16:egy költemény . Na megyek mert elkések a buliról !
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére