Biológia

hangay13

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet,hogy csak az én hibám,de nem tudom,hova kellene feltöltenem a biológia tárgyába tartozó dolgokat-ezért létrehoztam.:55:

Köszönöm ezeket a feltöltéseket!
Érdekesek, hasznosak!
Remélem, gyarapszik még!
Hozzátettem én is egy faismertetőt, amit az interneten találtam. Főleg "parkfák", kb. 100 fa-cserje.
Szép képek, rövid leírással.
 

Csatolások

  • faismerteto.pdf
    2.5 MB · Olvasás: 170
Utoljára módosítva:

tiboh

Állandó Tag
Állandó Tag
John Maynard Smith · Szathmáry Eörs
Az evolúció nagy lépései

Formátum: djvu

Az evolúció során a genetikai információ szerveződésében és a generáció közötti átadásának módjában több nagy változás következett be. E jelentős átmenetek között megtaláljuk magát az élet eredetét, a genetikai kód kialakulását, az eukarióta sejt megjelenését, a szexuális szaporodás eredetét, a többsejtű eukarióták kialakulását, az állattársadalmak megszerveződését és az emberi nyelvkészség kialakulását.
Ez az első könyv a szakirodalomban, mely a fent említett összes átmenettel behatóan foglalkozik. Miközben a szerzők nem hallgatják el a fontos részleteket, az egyes átmenetek közös jegyeit is kiemelik, s rávilágítanak arra, hogy az egyik átmenet megértése mikért segíti a másik leírását.
A könyv egyik visszatérő témája, hogy eredetileg önállóan szaporodó entitások a megfelelő átmenet eredményeként már csak egy magasabb evolúciós egység részeként replikálódhatnak. Miért van az akkor, hogy az alacsonyabb szintű entitások között folyó szelekció nem teszi tönkre a magasabb egységet? E kérdés megválaszolása során a szerzők magyarázatot adnak a kooperáció evolúciójára a biológiai komplexitás minden szintjén.
A könyv könnyed stílusa és a nagyszámú eredeti rajz kellemes olvasmányt nyújt mindenkinek, aki biológiából megbízható graduális képzésben részesült. A könyv külföldi kiadásai arról tanúskodnak, hogy kiválóan használható egyetemi segédtankönyvként az evolúciós kurzusokon. Noha a tartalom sok molekuláris biológiai, fejlődésbiológiai és nyelvészeti részletkérdést is taglal, e tudományágak professzionális ismeretét nem feltételezi. A matematikai modelleket a könyv tisztán és érthetően tárgyalja és a képletek számát a lehetséges minimumra korlátozza.
 

Csatolások

  • maynard_szathmari_az_evolucio_nagy_lepesei.rar
    6.5 MB · Olvasás: 181
Oldal tetejére