Ha megnyerném a lottó főnyereményt...

taia

Állandó Tag
Állandó Tag
szeretek azon gondolkodni hogy mit csinalnek ha nyernek? Es mindig oda jutok hogy venek mindenkinek sok sok mindent. Ez iljen hogy nagy csalad...De egy dolog biztos, nem hiszem hogy tul nyugot lehet az aki miliokat nyer
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia! magyarul????

Hm... kabe: Az esszeru (meltanyos/mersekelt) ember a vilaghoz igazodik; az esszerutlen (meltanytalan/merseketlen) ember kitart amellett, hogy megprobalja a vilagot magahoz igazitani. Ennek kovetkezteben minden fejlodes az esszerutlen (meltanytalan/merseketlen) embertol fugg. :o

Sajnos a reasonable/unreasonable szavakra nem tudok olyan magyar kifejezest, amelyek tokeletesen tukroznek az eredeti jelentest, hisz az angol szoto az 'indokolhato' ill. 'magyarazhato' szavakhoz nyulik vissza, de melleknev formajaban messze tullepi azok jelenteset.
 

cola

Állandó Tag
Állandó Tag
lottó főnyeremény?

hát nem volna rossz.Elmondhatnám én is egyszer legalább, hogy nyertem.A családomnak segitenék, és a kórháznak müszereket, gépeket vásárolnék belőle, hogy minél több beteg jusson gyógyuláshoz. Álmodozni jó, de még jobb volna ha be is teljesülne. Önfeledten költekezheték én is legalább egy kicsit és nem a mindennapi gondokkal küszködnék.Szivesen kipróbálnám milyen lenni milliomosnak:)
 

Kinszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Én annak is örültem, hogy a skandinávon 5-öm volt! Nyertem 3 ezer kemény magyr Ft-t!:D Nekem ez is nagyon jókor jött! Ha a főnyereményt is megnyerném, akkor a sok kis beteg gyereknek biztosan segítenék.....
 

JuliG

Állandó Tag
Állandó Tag
Attol fugg mennyi lenne a fonyeremeny es hany ember osztozna rajta. Ha nekem jutna kb. 1-2 millio, (kanadai dollarban) akkor kifizetnem a hazam tartozasat a bank fele, segitenem a gyerekeimet, es nyitnek valamilyen vallalkozast, hogy tovabbra is "jojjon" a penz. A maradek egyik felebol utaznek, udulnek, a masik felet pedig korhaznak ajanlanam fel kutatasi celokra.
Na de almodozas az elet megrontoja. En is kb. annyit nyertem, mint Pufi, es en is elmondhatom, hogy kaptam mar par eselyt arra, hogy ujra nyerjek, de soha nem sikerult nagyobb osszeget nyerni. Pedig de szivesen kiprobalnam milyen a gond nelkuli elet.
 

hajlando

Kitiltott (BANned)
Jatszatok az ingyenlotton, mar 2 szam eltalalasaert is jar nyeremeny,
7 egesz forint, de 3 szamert mar 77, tovabb meg nem jutottam.

______________________
birdofparadise_lg.jpg
 

cola

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia hajlandó! én is játszottam rajta, de meguntam, nekem 12.000 ft-om van rajta. De levásárolni nem tudom.Ahoz hogy eltudjam költeni, keresnem kell egy olyan boltot ahol legalább 10 % kedvezményt adnak, de viszont nem biztos hogy abban a boltban szükségem van valamire. Sok készpénzt kell elvásárolnom ahhoz, hogy ez a 12.000 ft. amit nyertem azt igy el is tudjam költeni.Igy hát abba is hagytam a játékot.
 

norcsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Lottó főnyeremény?
Talán már túl sok lenne az egy embernek (még ha nagy a család akkor is)
Nem lenne szabad , hogy - milliárd forintig - ne legyen nyertes. Az már nagyon sok pénz. Nem is tudom, hogy mit tennék vele. Az biztos, hogy adakoznék különböző alapítványoknak, és gyógyítás kutatásokra.
 

Jogica

Állandó Tag
Állandó Tag
Elsődlegesen nem árulnám el senkinek a páromon kívül.
Befektetnénk, passzív jövedelmet realizálnánk belőle.
A családunkat segítenénk. Utazgatnánk.

Létrehoznék egy alapítványt, és onnan támogatnám a rászoruló "csoportokat" de nem ám úgy, hogy odaadom a pénzt, ha szükség van egy életmentő készülékre, hanem én fogom kifizetni!
Állatmenhelyet hoznék létre.
Az Uniceffet viszont támogatnám, és ki is mennék velük segíteni a rászoruló Afrikaiaknak. Vinnénk sok-sok szúnyoghálót. :)
 

Jogica

Állandó Tag
Állandó Tag
Amúgy meg gyakorlati képtelenség megnyerni a főnyereményt. Számítástechnika-hírközlés szakon végeztem a középsuliban. MÁr ott Turbopascalban tudtunk írni lottó programot. Bevittünk egy tömbben az adott lottóra vonatkozó intervallumban számokat, azokból ki tudta a program számolni, hogy a bevitt számkombinációk mellett melyek azok a számok, amely mellett tuti nem lesz telitalálat. Asszem a permutáció elvén alapszik, amelyet ugye gimnáziumban is tanítanak.
Azóta meg sokat változott az informatika :(
Ráadásul a nyerteseket nem is mutatják be, szóval mondani meg mindent lehet. Ki tudja kinél köt ki az a sok pénz.:cry:
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Amúgy meg gyakorlati képtelenség megnyerni a főnyereményt.

Nem tudom, Jogica, mit tanitottak neked, de ez azert nem teljesen igy van.

Eloszor is a valoszinusegszamitas pontosan csak az: valoszinuseg-szamitas. NINCS olyan szam ami 'tuti nem lesz telitalalat', meg akkor sem ha a legbolcsebb szamitogep tordeli a kalkulaciokat egy millenian keresztul. Maximum kisebb vagy nagyobb valoszinusegrol beszelhetunk, de alapjaiban az eredmeny meg mindig csak a saciometria szintjen marad, akarhogy ragozzuk.

En itt kozel 10 even keresztul jatszogattam egy lottoprogrammal, ami eleve 12 evre visszameno adatbazissal jott - ehhez taplaltam/adogattam tovabb meg 10 evig a szamokat, hetente ketszer (amig bele nem untam ;)). A statisztikai analizisekbol gyonyoruen kiderult, hogy ha matematikailag szamottevo es hasznalhato eredmenyeket akarnek kapni, minimum valami 500 evnyi adatbazissal kellene dolgoznom - marpedig a modern lottok tudtommal sehol nem mennek vissza (ugyanabban a formaban) tobbet mint 40-50 evre, ergo... A 22 eves alap tul kicsinek bizonyult, igy a szamok szorasa abszolut egyenetlen volt ahhoz, hogy barmilyen formaban is hasznalhato trendeket adjon.

Masodszor, habar a mo-i lottokrol nem tudok nyilatkozni, a kanadaiak eseteben kotelezo a nyertesek nyilvanossagra tetele, es meg is lehet nezni a fenykepuket a lotto vallalat honlapjan, huzamosabb idore visszamenoleg.

Harmadszor, minden lotto mas valoszinuseggel jatszik. Peldaul az itteni 'dzsoker' (Encore) eseteben az egymillio dollaros fonyeremeny nyeresi eselye 1 a 10 milliohoz (effektive a legnagyobb az osszes kozul), mig a 649 eseteben a 4-30 millio dolcsis fonyeremenyre csak 1 a 180 (?) milliohoz eselyed van. Tehat ha a 30 millios lakossagbol minden egyes ferfi es no, az ujszulott csecsemoktol az aggastyanokig, vesz egyenkent 6 jegyet, es mindegyik kulonbozo szamkombinaciokat jatszik, matematikailag meg akkor is konnyen elofordulhat, hogy senki nem nyeri meg a fonyeremenyt.

Valoszinusegszamitast lehet persze alkalmazni, hogy noveld eselyeid, de a nagy szamok miatt egyszeruen nem eri meg. Valamikor 10-15 evvel ezelott, ha jolemlekszem Ausztraliaban, egy matematikus programozo osszerakott egy programot es osszehozott egy befektetocsoportot az ottani (egyik oriasi) fonyeremenyre. Azt hiszem, haromszor jatszottak meg mire bejott, es akkor is akkora befektetessel (jegyvasarlas stb.) hogy a fejenkenti haszon csak valami 2-300 dollarra jott ki...
 

Rezso

Állandó Tag
Állandó Tag
A lotto mint neve is mutatja elegge lutri. Viszont sokkal de sokkal nagyobb eselye van annak, hogy nyerek a lotton, mint annak, hogy munkabol meggazdagszom.
Ha nyernek a lotton, senkinek nem adnek belole. Menjenek a francba a raszorulok is lottozni. Addig toprengenek azon, hogy mit kezdjek a rengeteg loveval, amig el nem fogyna az utolso vasig. Persze valoszinu, hogy az egyszeruseg kedveert nagy reszet kurvakra, piara meg kabitoszerekre koltenem, a tobbit meg eltekozolnam.
(Ti meg hiaba kunyeraltok Fortunanal gyerekes modon mindenfele ures igerettel, egy fikarcnyival sem novekszik az eselyetek. :) )
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
;) Azert en vasarolok hatha megis bejon:D
Regen dolgoztam egy lottozoban a Kenzington Marketen. Az uzlet 17 eve megvolt es kb heti $3000 -ert vasaroltak lottot.
A mai napig meg nem volt nagy nyeremeny az uzletben meg 2 ev alatt meg ott voltam a legnagyobb nyeremeny $2500 volt.:sad:
Ha vegig szorzom az evi bevetelet a 17 evvel horibilis osszeg es minden fele szisztemaval es modszerrel probalkozo embereknek sem jott be.
Itt minden sarkon szinte 500 merterente van egy kis uzlet ahol arulnak lottot es nagyon nagyon sok van ahol soha senki nem nyert.

Szoval en heti $9 dollarral tamogatom a lotto corporationt nehogy veletlen felkopjon az alluk.:confused: :rolleyes: hatha egyszer veletlen megis csak ram kacsint a fortuna.:D
 

kelemenk

Állandó Tag
Állandó Tag
Meglepnem a csalad tagokat es baratokat...pld. nevtelenul kifizetnem az adosagukat.

Befektetnem en is hogy jojjon be penz kesobb.

Nyitnak egy papagaj menhely es "education" centert.

Vennek csak egy corvette-t es osszevissza szaguldoznek az orszagban futyulve a tulhajtasi es parkolo buntetesekre :)

Lekennem a burokratakat es kinyitnam az elso legalis bordely hazat Ontarionak :) Mert ilyet meg ugysem csinalt senki :)

Aztan korbe utaznam a vilagot.



Nekem nagyon tetszik, hogy elsőként a szeretteidre gondoltál!
 

kelemenk

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi is játszunk a munkahelyen, de eddig még nem sok sikerrel.
Ha egyszer megnyernénk a főnyereményt, akkor befektetném a pénzt egy saját vállalkozásba.
De ha majd aktuális lesz, akkor részletesen beszámolok róla!!!!!
Ígérem!!!!!
 

Mr.Oizo

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha nyernék első dolgom lenne venni egy bevásárlóautót,egy Aston-Martin DB 9-est :D Aztán jöhet a többi :)
 

krisztina1979

Állandó Tag
Állandó Tag
En nem lottozom, mert nem igazan tartom magam egy szerencses egyennek. Nagymamam lottozott evekig, minden nagyobb nyeremeny nelkul.Egyszer-ketszer vettem az utobbi 3 evben kaparos sorsjegyet, de a legtobb amit nyertem rajta az egy ujabb sorsjegy volt.
Manapsag csak elmegyek egy 1 fontos boltba es veszek magamnak valamit.Kolteni annyit koltottem mintha lottot vettem volna."Nyeremenyem" azonnali.Es tudom, hogy mit nyertem.
A lottozoknak pedig sok szerencset a jovobeli jatekokhoz.Remelem, hogy legalabb annyit nyertek amennyi pont eleg lenne.:)
 

Babucy

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha megnyrném a főnyereményt, valóra váltanám az álmomat és felépíteném a saját szállodámat, meg pesze befektetném a pénzt ingatlanokba stb
És a többit meg a családomra költeném
 
Oldal tetejére