A net népe nem kíméli Orbánt az olimpia lemondása miatt

Egy hét sem telt el azóta, hogy a Momentum Mozgalom átadott 266 ezer aláírást a 2024-es budapesti olimpia megrendezéséről szóló népszavazás ügyében, de már megszületett a döntés: Budapest visszavonja pályázatát. Mindezt anélkül, hogy elkezdődött volna az érvek és ellenérvek felsorakoztatása, ütköztetése. Az internet népe mindazonáltal gyorsan reagált most is. Ebből válogattunk párat.

A Momentum aláírásgyűjtése ugyan aktivizálta a sajtó egy részét, és születtek színvonalas cikkek az olimpia várható költségeiről, mi is írtunk erről, azonban ezek a munkák inkább csak a költségek elszállásáról tudtak szólni.

Az olimpia megrendezését támogatók leginkább az esemény érzelmi többletével, annak imázserősítő, nemzetegyesítő erejével érveltek (már amikor egyesek nem hazaárulózták le az aláírókat).

Az elmúlt közel egy hétben mintha aktivizálódott volna az olimpiát támogatók köre is, így a BOM is, de sor került egy vitára Fürjes Balázs kormánybiztos és Fekete-Győr András, a Momentum vezetője között is. Bár a kommunikációban egymásnak ellentmondó nyilatkozatok láttak napvilágot, sejteni lehetett, hogy a kormányzat számára a választások előtt egy évvel politikailag nem kifizetődő egy kétes kimenetelű fővárosi népszavazás. Orbán Viktor nem olyan rég még kiállt a népszavazás mellett, mondván „ha az emberek akarnak dönteni róla, akkor majd dönteni is fognak.”

Mindennek azonban tegnap vége is szakadt, alighogy megkezdődött az érdemi vita, hiszen Tarlós István főpolgármester, Borkai Zsolt, a MOB elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök megegyezett abban, hogy Budapest visszavonja pályázatát a 2024-es olimpia megrendezésétől, mert "a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak. Magyarország nem tarthat fenn elhúzódó, vereségre ítélt pályázatot."

Az "internet népe" azonban villámgyorsan reagált a visszavonásra. Íme egy pár a reakciókból:

olimpia_mem.jpg

olimpia_mem1.jpg

olimpia_mem2.jpg

olimpia_mem3.jpg


Pedig a népszavazás messze nem lett volna lefutott ügy, hiszen a hivatalból olimpiapárti Budapest 2024 Nonprofit Zrt. megbízásából 2016 decemberében készített országos közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 63 százaléka volt híve a rendezésnek. A támogatottság a megelőző fél évben a budapestiek és a fiatalok körében növekedett leginkább: a fővárosiak 55 százaléka, a 18-29 évesek 71 százaléka akart olimpiát.

mfor

olimpia3.jpg
 
Tvr. szerint a népszavazást elegendő érvényes aláírás eseté ki kell írni!
A Kúria (volt Legfelső Bíróság) megsemmisítheti a határozatot okafogyottság címén, ha bárki megtámadja az OVB döntését. (volt már rá példa) Tehát ha nincs népszavazás, nincs erre kidobott pénz.
Ui. de jó lenne, ha csak értelmes dolgokra, és szükséges összeget használná fel! Sajnos ezt nem fogjuk megélni.
 
Pontosan ugyanezt akartam írni. :)

De a Momentum megmagyarázza:

"Arcátlanság Orbán döntése.
Ezt Fekete-Győr András lapunknak mondta, jelezve felemás érzésekkel küzd, hiszen Orbán olimpiai álmát “megfúrták”, de ők valóban népszavazást akartak, az embereket viszont nem hallgatják meg,
megint három politikus dönt.

Végre itt lett volna a lehetőség, hogy arról beszélgessünk, mire szeretnénk költeni az adóforintjainkat, mik a prioritásaink. Ezt vették el, ami arcátlanság."


Szóval azon hisztiznek, hogy népszavazás nélkül lett az, amit akartak. Most akkor mi is volt a cél? Hogy ne legyen olimpia, vagy fontosságuk hangsúlyozása? Ilyenkor nem számít az a pénz, ami népszavazásra lett volna elköltve?

Igen, és annyira szánalmas.
Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy semmi mást nem akartak ezek, csak feltűnést. Az Olimpia csak másodlagos, amit a pillanatnyi célok érdekében be lehet áldozni. Bármit, bárhol és bármikor.

A lényeg nem az olimpia léte vagy nem léte, hanem a népszavazási győzelem volt. Ezért van a sírás: A szemét Orbán megtette, amit akartunk, basszus, ezért nem győzhetjük le. Mert ez a lényeg. A győzelem, és az hogy az eddig névtelen senkik így legyenek ismert párt, és menjenek a parlamentbe megélhetési politikusnak, egyetlen merész lépéssel, kerül amibe kerül. Ezeket a jóembereket nem érdekli, lesz-e olimpia. Ha érdekelné őket, akkor most leállnának, de ők nem az olimpia megfúrása miatt örülnek (a miatt kellene nekik, logikusan), hanem azért, mert nem lesz népszavazás, kerüljön bármibe, de fizesse ki az ország, hogy ők tündökölhessenek a győzelem fényében. Szóval, nem tudom, átjön-e, de ez nem az olimpiáról szólt. Hanem a villámszerű ismertségről, párttá alakulásról, az ellenzék szavazatainak begyűjtéséről egy programmal nem rendelkező párt mellé. Tud ezekről a fazonokról bárki bármit, azon kívül, hogy nem akartak olimpiát? Tudja valaki, mit akarnak valójában? Mert ezek a kérdések egy "párttal" szemben, és nem az, hogy akar-e olimpiát. ÜGYES.

És most "párbeszéd"-ről dumálnak. Ne keverjük már össze a "párbeszédet" azzal, hogy Mari néni bemegy a fülkébe és húz egy X-et.

Majd most jön a fából vaskarika: azt mondják, ez nem demokrácia, mert a többség nem akar olimpiát --> legyen népszavazás, hogy győzzön a "népakarat" --> akik korábban támogatták az olimpiát, most hirtelen váltanak, hiszen úgy látják, ezzel lehet gyengíteni a kormányt (maga az olimpia nem lényeges, csak a hecchez kell) --> a kormány azt mondja, hogy ha nincs egység, nem lesz olimpia (azaz győz a "népakarat") --> nincs demokrácia.
 
Tud ezekről a fazonokról bárki bármit, azon kívül, hogy nem akartak olimpiát? Tudja valaki, mit akarnak valójában? Mert ezek a kérdések egy "párttal" szemben, és nem az, hogy akar-e olimpiát.

Ígérgetni már tudnak:

http://24.hu/kozelet/2017/02/23/az-...a-a-momentum-mihez-kezdene-az-egeszseguggyel/

Azt ugyan nem fejtették ki, hogyan, de minek is...

Azért talán nem maradunk népszavazás nélkül... :
http://24.hu/belfold/2017/02/24/az-olimpia-utan-paks-lehet-az-uj-celpont/

A részletezés az elképzeléseikről itt is hiányzik, de jól megmagyarázzák:
"Azt Fekete-Győr nem árulta el, mit terveznek ezért tenni, mert szerinte a kormány mostantól figyeli a Momentumot, nem akarják őket mindenre felkészíteni."

Ügyes... ;)
 
Ígérgetni már tudnak:

http://24.hu/kozelet/2017/02/23/az-...a-a-momentum-mihez-kezdene-az-egeszseguggyel/

Azt ugyan nem fejtették ki, hogyan, de minek is...

Azért talán nem maradunk népszavazás nélkül... :
http://24.hu/belfold/2017/02/24/az-olimpia-utan-paks-lehet-az-uj-celpont/

A részletezés az elképzeléseikről itt is hiányzik, de jól megmagyarázzák:
"Azt Fekete-Győr nem árulta el, mit terveznek ezért tenni, mert szerinte a kormány mostantól figyeli a Momentumot, nem akarják őket mindenre felkészíteni."

Ügyes... ;)
Ugyanezek, vagy a szüleik érték el, hogy Nagymarosnál a majdnem kész erőművet le kelljen bontani. Ha most nekiállnak Paks ellen tüntetni, akkor állampolgári javaslatot nyújtok be a parlamentbe, hogy a tüntetők áramfogyasztását korlátozzák egy 40W-os égőre!
 
Utoljára módosítva:
A momentmun mozgalom egyik prominense Mécs Imre fia, csak hogy teljes legyen a kép.
Akit érdekel az illető "szellemi nívója", olvassa el Vidékiek c. írását. Tanulságos.
És akkor mi van? Ha a sráccal van problémád, fejtsd ki. Ez az "Apák és fiúk" stílus Kóny, Csurka idején se volt nyerő.
 
Tőlem aztán lehetne az összes momentumos a torgyán és az orbán közös gyereke, az se érdekelne....ha vmi értelmes dolgot akar.
Most éppen ők az új szdsz, már alig várom azt a konteót, hogy ők tulajdonképpen a fidesz keze alá dolgoztak azzal, hogy adatbázist adtak a fidesz kezébe azokról, akik nem szavaznának a fideszre.....
 
A lényeg sztem nem ez, hanem az , hogy nagyrabecsült kórmányunk nem vette a fáradtságot, hogy figyelembe vegye a zemberek, a keményen dógózó kisember véleményét egy ilyen horderejű ügyben, le se sz.rta mit gondol arról, hogy az általunk megtermelt adóforintokat szerintünk mire kellene költeni. Szerintem ez a probléma alfája és omegája.

Paks II-nél megkérdezték ?
 
És akkor mi van? Ha a sráccal van problémád, fejtsd ki. Ez az "Apák és fiúk" stílus Kóny, Csurka idején se volt nyerő.
Biztos nem hallottál még olyanról, hogy "szülői minta", "családból hozott értékrend", "környezeti hatások". Nagyon kevés olyan ember volt/van - szinte csak mutatóba -, aki szembe tudott nézni "ősei bűeivel". Pl. Hobó. Az ifjabb Mécs apja útját járja.
A félreértések elkerülése végett: támogattam egy népszavazás kiírásár, és valóban kiváncsi lettem volna arra, hogy az eredménytől függően ki hogyan értékelte volna.
 
És akkor mi van? Ha a sráccal van problémád, fejtsd ki. Ez az "Apák és fiúk" stílus Kóny, Csurka idején se volt nyerő.

Hát, ez a Mécs Jani... Elég gáz.

"istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.

ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra és már messziről lehet hallani ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van baszva, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát se hallja.

sok idegesítő dolog van a vidékiekben, ha az ember számbaveszi nem is egyszerű a végére érni a sornak. először is, a vidékiek pestnek hívják budapestet. ez olyan, mintha a laptopot csak topnak hívnánk, vagy mondjuk new yorkot yorknak, ami ugye egészen mást jelent, és nem véletlenül lett 1872-ben, vagy fasztudja mikor budapest, mert így hívják, buda és pest. az ember ezen persze gyorsan túllendülne, mint mikor találkozik a barátnője egyik legjobb barátnőjével, akiről kiderül, hogy imádja a musicaleket, meg amúgy ő nem szeret olvasni, inkább megnézi ha van film is belőle, vagy ha valami elsőre jófejnek tűnő emberkéről kiderül, hogy jobboldali, hát van ilyen, az ember még se élhet elefántcsonttoronyban.

talán az egyik legidegesítőbb dolog az, hogy a vidékiek azt hiszik, hogy ha jól kiismerik budapestet, akkor majd “pestinek” tűnnek. hányszor volt, hogy kérdeztem a telefonban, hogy “na és hol vagy?” és a másik meg mondta, hogy jaja itt vagyok a “rottembíler utcában”. de az igazi budapesti pont arról ismerkszik meg, hogy nem ismeri budapestet. mi nem ismerjük ezt a várost. én szerintem tizedikes koromban voltam először a kálvinon, az egyetem első évéig azt se tudtam, hogy hol van az astoria, erre meg rottembíler utca, hát a faszom se tudja, hogy hol van. Moszkva tér, óra alatt. Vagy mondjuk margit híd, azt azért ismeri mindenki. na mindegy. egyébként ehhez kapcsolódik, hogy a vidékiek nem csak budapestet ismerik, hanem az egész országot. én egy borongós őszi napon feleltem katinéninél a megyeszékelyekből, de részemről az ország nem budapesthez tartozó részéről elmondtam amit tudni szeretnék, mert tényleg, húsz kilométerre félegyházától, na ezt most faszom se fogja végiggondolni, meg amúgy is csak egy dolog számít, hogy bkv visz oda vagy máv, aztán onnantól kurvamindegy. persze kivétel a balaton, de az nem is vidék tulajdonképpen, hanem budapest üdülő külterülete, mert persze vidékiek laknak ott, de budapestiek használják, tehát mintegy nagykövetségként idegen elemet képez a vidék testében.

itt el is érkeztünk a vidékiek legidegesítőbb tulajdonságához, mégpedig ahhoz, hogy folyton versenyeznek egymással, hogy melyikük otthonnak csúfolt porfészkében laknak többen. na de ennek mi értelme van? meg egyáltalán, ki a faszt érdekel? “Kecskeméten már 140 ezren laknak, de emelkedik, pár éven belül megelőzhetjük Pécset!” Hát de ki nem szarja le, hogy hányan nyomorognak a pusztába felhúzott panellakásban? Mexikóvárosban vagy tízszer annyian laknak mint budapesten, mégis előbbi a világ segglyuka, utóbbi meg budapest. nincs ennek semmi értelme. A másik meg, hogy kinél van nagyobb templom, kinél van magasabb ház, melyik a legrégebbi épület. szörnyű, tényleg, ilyenkor mindig magamat sajnálom a legjobban, ja meg igen, hogy van e mozgólépcső! mozgólépcső! parasztok. aztán ott vannak azok a kurva idegesítő kifejezések. “na ezen nagyot aszaltunk” aszaltunk? tényleg? meg sezlony, ezt máig se tudom, hogy mi a szart jelent, ja meg kecskecsöcs. ja meg “á, ő sokkal magasabb tőlem”, tényleg, recseg ropog szerencsétlen nyelv, szerencsére ezeket mindig elég hamar elfelejtem, isten áldjon ezért a tehetségemért, az ilyen faszságok gyorsan távoznak törékeny kis testemből na mindegy, nem is folytatom, az ember csak felbassza magát ezeken a dolgokon, nincs mit tenni, a gazda bekeríti telkét, masszív tölgyfa ajtót kell venni, kicsit feltekerni a hangerőt, aztán az ember ázik kicsit a kádban és már el is felejtette, hogy mennyi vidéki van ebben az országban"
 
Tőlem aztán lehetne az összes momentumos a torgyán és az orbán közös gyereke, az se érdekelne....ha vmi értelmes dolgot akar.
Most éppen ők az új szdsz, már alig várom azt a konteót, hogy ők tulajdonképpen a fidesz keze alá dolgoztak azzal, hogy adatbázist adtak a fidesz kezébe azokról, akik nem szavaznának a fideszre.....

És akkor mi van ? Idejönnek és kiporolják a nadrágomat ?
 
Hát, ez a Mécs Jani... Elég gáz.

"istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.

ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra és már messziről lehet hallani ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van baszva, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát se hallja.

sok idegesítő dolog van a vidékiekben, ha az ember számbaveszi nem is egyszerű a végére érni a sornak. először is, a vidékiek pestnek hívják budapestet. ez olyan, mintha a laptopot csak topnak hívnánk, vagy mondjuk new yorkot yorknak, ami ugye egészen mást jelent, és nem véletlenül lett 1872-ben, vagy fasztudja mikor budapest, mert így hívják, buda és pest. az ember ezen persze gyorsan túllendülne, mint mikor találkozik a barátnője egyik legjobb barátnőjével, akiről kiderül, hogy imádja a musicaleket, meg amúgy ő nem szeret olvasni, inkább megnézi ha van film is belőle, vagy ha valami elsőre jófejnek tűnő emberkéről kiderül, hogy jobboldali, hát van ilyen, az ember még se élhet elefántcsonttoronyban.

talán az egyik legidegesítőbb dolog az, hogy a vidékiek azt hiszik, hogy ha jól kiismerik budapestet, akkor majd “pestinek” tűnnek. hányszor volt, hogy kérdeztem a telefonban, hogy “na és hol vagy?” és a másik meg mondta, hogy jaja itt vagyok a “rottembíler utcában”. de az igazi budapesti pont arról ismerkszik meg, hogy nem ismeri budapestet. mi nem ismerjük ezt a várost. én szerintem tizedikes koromban voltam először a kálvinon, az egyetem első évéig azt se tudtam, hogy hol van az astoria, erre meg rottembíler utca, hát a faszom se tudja, hogy hol van. Moszkva tér, óra alatt. Vagy mondjuk margit híd, azt azért ismeri mindenki. na mindegy. egyébként ehhez kapcsolódik, hogy a vidékiek nem csak budapestet ismerik, hanem az egész országot. én egy borongós őszi napon feleltem katinéninél a megyeszékelyekből, de részemről az ország nem budapesthez tartozó részéről elmondtam amit tudni szeretnék, mert tényleg, húsz kilométerre félegyházától, na ezt most faszom se fogja végiggondolni, meg amúgy is csak egy dolog számít, hogy bkv visz oda vagy máv, aztán onnantól kurvamindegy. persze kivétel a balaton, de az nem is vidék tulajdonképpen, hanem budapest üdülő külterülete, mert persze vidékiek laknak ott, de budapestiek használják, tehát mintegy nagykövetségként idegen elemet képez a vidék testében.

itt el is érkeztünk a vidékiek legidegesítőbb tulajdonságához, mégpedig ahhoz, hogy folyton versenyeznek egymással, hogy melyikük otthonnak csúfolt porfészkében laknak többen. na de ennek mi értelme van? meg egyáltalán, ki a faszt érdekel? “Kecskeméten már 140 ezren laknak, de emelkedik, pár éven belül megelőzhetjük Pécset!” Hát de ki nem szarja le, hogy hányan nyomorognak a pusztába felhúzott panellakásban? Mexikóvárosban vagy tízszer annyian laknak mint budapesten, mégis előbbi a világ segglyuka, utóbbi meg budapest. nincs ennek semmi értelme. A másik meg, hogy kinél van nagyobb templom, kinél van magasabb ház, melyik a legrégebbi épület. szörnyű, tényleg, ilyenkor mindig magamat sajnálom a legjobban, ja meg igen, hogy van e mozgólépcső! mozgólépcső! parasztok. aztán ott vannak azok a kurva idegesítő kifejezések. “na ezen nagyot aszaltunk” aszaltunk? tényleg? meg sezlony, ezt máig se tudom, hogy mi a szart jelent, ja meg kecskecsöcs. ja meg “á, ő sokkal magasabb tőlem”, tényleg, recseg ropog szerencsétlen nyelv, szerencsére ezeket mindig elég hamar elfelejtem, isten áldjon ezért a tehetségemért, az ilyen faszságok gyorsan távoznak törékeny kis testemből na mindegy, nem is folytatom, az ember csak felbassza magát ezeken a dolgokon, nincs mit tenni, a gazda bekeríti telkét, masszív tölgyfa ajtót kell venni, kicsit feltekerni a hangerőt, aztán az ember ázik kicsit a kádban és már el is felejtette, hogy mennyi vidéki van ebben az országban"

No igen. Kiváló névjegy ez az írás. Helyre rakja, mit is gondoljunk az írójáról.
 
Hát, ez a Mécs Jani... Elég gáz.
T. Hogo 100! Nekem nem kristály tiszta, h miért másolta be a 888.hu cikkét. Milyen árnyékot vet az apjára, a TASZ-ra vagy a Momentumra? Ne értem, de ez biztos az én hibám. Amíg esetleg megfejtem, formálj véleményt arról az egyenes, becsületes, magyar emberről, eme nyilvános kijelentése alapján. (De csak a kijelentése alapján !)
"Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit csinálok."
 
Városi népszavazás akart lenni? :eek:
Egy olimpia költségét nem csak a főváros viselte volna.

Egy városra gyűjtöttek, Budapest . A Budapesti Önkormányzat jogosult lemondani. Ő is pályázta meg. A lemondás hamarosan megtörténik.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

A-Szilágyi Adrienn wrote on adamszilvi's profile.
Szia! Sikerült megszerezni? Ha igen, és megvan még, feltennéd? Ha kell e-mail címet adok!
Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,613
Tagok
615,759
Legújabb tagunk
huszi81
Oldal tetejére