Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Sziasztok!
Ez nem kérések téma! Ami nem idevaló az vagy törlésre kerül, vagy áthelyezésre a megfelelő témába.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Elif Shafak - Az építészinas

Kicsit történelmi, kicsit mese, olvasmányos könyv. Leköti az olvasó figyelmét.
Dzsihan az elefánthajcsár és Csota a fehér elefánt izgalmas története a szultán udvarában.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Marina Nemat - Adjátok vissza az életemet

Marina tizenhét éves keresztény lány. Első szerelmét megölik egy tüntetésen, úgy dönt bosszút áll a gyilkosokon. A következő Khomeini ajatollah elleni tiltakozó gyűlésen már ő is ott van a többi fiatallal együtt. Az ajatollah rendőrsége tüzet nyit a tiltakozó diákokra. Mivel senki nem beszél a történtekről, Marina megírja, és az iskola falára kiplakátolja az igazságot, feljelentik, és börtönbe zárják. A hírhedt Evin foglya lesz ahonnan élve kiszabadulni szinte lehetetlen. Megkínozzák, de nem árulja el a barátait, ezért halálra ítélik.
Az egyik vallató megmenti, erőszakkal ráveszi mondjon le a hitéről, és feleségül veszi.

Nem kitalált történet, Marina a saját történetét írja le. Szívszorító történet az övé.
Ajánlom elolvasásra azoknak, akiket érdekel milyen életük van a ma élő Iráni embereknek, azoknak, akik félnek, rettegnek a bevándorlóktól!
Olvassátok el azokat a könyveket amiket megpróbálok bemutatni nektek! A háború, a megtorlás elől menekülők között nagyon sok értékes ember van! Ezek az emberek minden egyes írásukkal segítségért kiáltanak!
Ne fogjuk be a fülünket, halljuk meg a sikoltásukat, segítsünk nekik!
 
Utoljára módosítva:

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Loretta Napoleoni: Az iszlamista főnix
Részlet Dr. Benkő Marianna könyvismertetőjéből

Az iszlamista főnix részletesen kifejti azt, hogyan használja fel az Iszlám Állam magát a vallást tevékenysége igazolásául, milyen, Európából nézve mindenképpen szélsőséges intézkedések és értelmezések felhasználásával.
Külön figyelemre méltó, hogy betekintést ad a síiták és szunniták közötti ellentétbe és ennek hatásaiba.
Kiemeli, hogy az Iszlám Állam eszközeiben mennyire más, mint a korábban működött tálibok, és ez hogyan támaszthatja alá sikerességét.
Olyan kevéssé ismert információkat is átad, mint hogy milyen tevékenységet végez ez a pszeudoállam a meghódított területeken, milyen jóléti intézkedéseket vezet be, infrastruktúrát alakít ki.
Kitér arra is, milyen úton sikerült „elcsábítania” a nyugaton élő muszlimokat – a nem iszlám hívő fiatalokra gyakorolt vonzerőről nem beszél, de a könyv készítése idején ez talán nem is volt annyira ismert tény.

Mindenképpen érdekes olvasmány Az iszlamista főnix, azonban sokkal inkább köszönhető ez mondandójának, nem a stílusának, olvasmányossága ellenére sem.
Mindazonáltal segít abban, hogy megértsük az Iszlám Állam felemelkedésének és sikereinek okait, és talán kulcsot ad a legyőzéséhez is.
De legfőképpen azért ajánlom elolvasásra, mert megérthetjük belőle az Európát is érintő menekültkérdés kiváltó okait, és így talán annak hatásairól is tisztább képet kapunk – ahonnan már csak egy lépés a megfelelő válaszok megkeresése és alkalmazása.
 

Balázs Marcsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Christine Feehan – A Kárpátok vámpírjai 27 – Sötét bűntény
Huh, ez is nagyon izgalmas volt, új Kárpátiakkal és új fordulatokkal. Nem volt sok lelkizés, múltba nézés, jó pörgős volt, sajnos a fő gonoszok, megint elmenekültek, de persze érthető, hiszen lesznek még újabb részek. És most egy újabb ősi Kárpáti vadász is előkerült.
Imádom ezt a sorozatot, ami még a 27, résznél sem laposodik el.
covers_410570.jpg

Blaze McGuire pontosan tudja, hogy ki ölte meg az apját, és irgalmatlan terve is készen áll, hogy elégtételt vegyen. Egészen addig kitart magabiztossága, amíg egy telefonhívás során egy csábító idegen kérlelni nem kezdi, hogy várjon. A megtorlás az ő vérében is ott van. Ő és Blaze egyaránt a bűnösök vérét akarják. Ezen az éjszakán beteljesedik bosszújuk.



Én most fejeztem be ezt a részt a te segítségeddel, mert elküldted nekem :dr_24:
Imádtam ezt a részt is. Mindig van valami új, mindig van valami más. Kicsit féltem a sorozat közepén, hogy minden részben ugyanaz lesz, csak más szereplőkkel. De megint sikerült újat kitalálnia az írónőnek és ezért is imádom a sorozatot. Alig várom, hogy elkezdhessem a következő részt, mert vajon az mit tartogat?
 

Kiruu67

Állandó Tag
Állandó Tag
Tetszett a Hosszú Föld (sci-fi), és most olvasom a folytatását, a hosszú Háború. Ez sem rossz. Ez e-book-ként. Könyvben pedig a Júdás elszabadul (A Pandora csillaga folytatása). Ennek még nagyon az elején vagyok.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Elif Shafak - A bolhapalota

Egy tízlakásos társasház lakóival ismerkedhetünk meg a regényben. Azoknak ajánlom akik szeretik az írónő könyveit.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére