Kötés, horgolás 2017-2018

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Melinda Munkai

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Grincs mintája van valakinek?
Az első kép Connie Hughes Designs Grinch mintája angol nyelven. A második ingyenes mintát megtalálod a következő oldalon:
[HIDE-THANKS]http://yarnwars.com/free-patterns-created-yarnwars/free-mr-grinch-inspired-doll-crochet-pattern/[/HIDE-THANKS]
 

Csatolások

  • Grinch_amp_Chair.pdf
    1.6 MB · Olvasás: 180
  • grinch.jpg
    grinch.jpg
    15.9 KB · Olvasás: 246
  • mr_grinch-.jpg
    mr_grinch-.jpg
    11.9 KB · Olvasás: 244

smisu

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Lányok!
Rokikitől keresném a képen látható menyasszony vőlegény páros mintáját. Ha esetleg valakinek megvan, megtenné hogy felteszi?
Köszönöm szépen!
Untitled_design_small2.png
 

Hanna2896

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Hanna!

Ha sikerül a képeket feltöltenem, akkor ez a rész, ami kifogott rajtunk. Nem tudjuk úgy megcsinálni a pofáját ahogy itt van, behúzva alul..stb
A szem, a száj, és orr rész érdekelne minket. Remélem azokat fotoztam ki. Lehet alapból rosszul fordítottuk, vagy csak magát a trükköt nem ismerjük, amivel ezt meglehet csinálni...
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségedet!!

A száj bemélyedésének a formáját a 8-15 sor közötti fogyasztások adják ki. A forma és a tömés kéne, hogy nagyjából kiadja a bemélyedést.A behúzás inkább csak rásegít egy kicsit, hogy ténylegesen kialakuljon a forma.(Nem lehet, hogy a fogyasztás helyett szaporítottál? Én szoktam ilyet csinálni amikor rutinból csinálom. ;))

A szem és orr behúzása:
A behúzási pontok a 17. és 18. sor között vannak a képen A,B,C,D-vel jelölve. A két szem között 12 RP helyet kell hagyni. A száj behúzási pontja a 11. és 12. sor között középen van.
Az 1 ponttal kell kezdeni(száj). A tűt bevezeted az 1 pontnál, és áthúzod az A ponton át. Kihagysz 3 RP-t az A ponttól jobbra és beszúrod a tűt a 4. RP-be. Ez a B pont. A B pontból visszaöltesz az 1 pontba. Ezt párszor ismételd meg, közben óvatosan feszítsd meg a fonalat. A tűt bevezeted az 1 pontnál és a C ponton keresztül kihúzod. Kihagysz 3 RP-t, a 4. szemből(D pont) vissza az 1 pontba. Ez is ismételd meg egy-kétszer.Zárd le,dolgozd el a fonalat.
Az A,B,C,D, pontokból lépj egy sorral feljebb és jelölj ki A1,B1,C1,D1 pontokat, párhuzamosan az előzőekkel.(fotó mutatja) Az A pont feletti pont lesz az A1.
Bevezeted a tűt a D1 ponton keresztül, ki az A1 ponton át 3 RP-t kihagysz, be a B1 ponton keresztül, át a C1 pontba. Ezt is megismételheted. Az ismétlés nincs a leírásban, de sokkal tartósabb, ha 2-3x megcsinálod.

Az orrot a 6 sorba kell rögzíteni.
Vágj ki két ovális formát filc anyagból, vágj egy kis lyukat a közepére, rögzítsd bele a szemet. Rögzitsd a szemeket a behúzott mélyedésekbe. Ragaszd fel a szempillákat, majd nemezelő tűvel készítsd el a szemhéjat.

Ezután fejezed be a fejet.

Remélem segített a leírás, a képeken nem láttam, hogy nagyon máshogy csináltad volna.Szerintem jó lesz, csak folytasd. Az egyetlen ami hirtelen feltűnt, hogy a sorváltás a fej elején van, igaz ez hozzá tartozik az amigurumikhoz. (Még ha nem is írja a leírás át lehet vinni a hátsó oldalára.) Sok sikert!!:cool:
 

simon árpádné

Állandó Tag
Állandó Tag
reindeer_1_medium.jpg
olyan szépek valaki?
senki? kár :)
 

sorcier

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves lanyok,ha valaki felismeri a sajat tervezesu mintajat (nem,amit meghorgolt valakierol,hanem a nevevel femjelzi azt) irja meg nekem priviben (melyik hozzaszolasban van stb.),szivesen leszedem a vitak elkerulese vegett.
Viszont a CH nem kereskedelmi oldal,ezert reklamozni itt,hogy vasarolhato,nem lehetseges!Koszonom
 
Utoljára módosítva:
H

Harmonia62

Vendég
Sziasztok ! Szeretnék megkérni, aki ezt a pár sort le fordítaná nekem, a babát még meg tudtam horgolni de sajnos a ruhája már nem megy, a szem számok miatt, ha a kezdés már megvan, remélem bokdogulok vele. Nagyon szépen köszönöm.

Dress
The dress is worked from the chest down in joined rounds, at the end of each round join the last st to the first with a sl st. The straps are added afterwards.
Ch26, join last ch to first with a sl st being careful not to twist the ch.
Rnd 1: Ch1 (not a st from now on), hdc in each ch around, join (as above) (26sts)
Rnds 2-6: Ch1, hdc in each st around, join (26sts)
Now is a good time to try the dress on for fit. If it’s too big, work the above 6 rounds again using a smaller hook as appropriate, if it’s too small, use a bigger hook as appropriate.
Rnd 7: Ch1, hdc in each of the first 12sts, 2hdc in the next st, hdc in each of the next 12sts, 2hdc in the next st, join (28sts)
Rnd 8: Ch1, hdc in each of the first 13sts, 2hdc in the next st, hdc in each of the next 13sts, 2hdc in the next st, join (30sts)
Rnd 9: Ch1, hdc in each of the first 14sts, 2hdc in the next st, hdc in each of the next 14sts, 2hdc in the next st, join (32sts)
Rnd 10: Ch1, hdc in each of the first 15sts, 2hdc in the next st, hdc in each of the next 15sts, 2hdc in the next st, join (34sts)
Rnd 11: Ch1, hdc in each of the first 16sts, 2hdc in the next st, hdc in each of the next 16sts, 2hdc in the next st, join (36sts)
Rnd 12: Ch1, hdc in each of the first 8sts, 2hdc in the next st, *hdc in each of the next 8sts, 2hdc in the next st, repeat from * around, join (40sts)
Rnd 13: Ch1, sc in first st, hdc in next st, (dc.ch1,dc) in next st, hdc in next st, sc in next st, *sc in next st, hdc in next st, (dc.ch1,dc) in next st, hdc in next st, sc in next st, repeat from * around, join (8 scallops)
Fasten off
 

Csatolások

  • Nelli-doll ruhája 1.pdf
    517.8 KB · Olvasás: 152
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére