Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyszer, sok-sok évvel ezelőtt kedves férjem benézett a gyerekek szekrényébe. Nem kellett volna. Odaparancsolta őket, és azonnal neki kellett állni takarítani. De a gyerekek mindenből viccet csináltak, és az egész rakodás, takarítás a páromra maradt, a gyerekek meg lelkesen asszisztáltak hozzá. Így történt, hogy amikor hazaértem a melóból, hatalmas rend fogadott, de a lányomnak ki voltak sírva a szemei.
Hogy mi történt? Mondta neki az apja, hogy nyugodtan dobja ki amire nincs szüksége, majd kap újat. Ezért aztán az én lányom mindent, amit fölöslegesnek ítélt, babát, kockát, társasjátékot, az ünnepi lakkcipőt, fél pár sportcipőt, mindent a szemétbe dobott, és le is vitték a nagykukába.
Mivel aztán nagyon keservesen sírt, lementem vele kukázni, és a nagyját, amire aztán mégis szüksége volt, visszavittük a kukából.
A fiam már nagyobb volt, több esze volt, így a legókat, meg a kisautóit egy zacskóba pakolta, és megmentette, mondván neki erre szüksége van.

Még egyszer fordult elő, hogy a férjem szekrényt takarított. A cipősszekrényünket. Soknak találta a cipőket. Miután a sajátjaival végzett, végignézte a gyerekek cipőit. Egyforma sportcipője volt a két gyereknek, de a kicsi már kinőtte. Mondta is az apjának, hogy ő már kinőtte, ezt ki lehet dobni. Igen. Kidobta a bal lábas kicsit, meg a jobb lábas nagyot.
Aztán felhívott engem, és megkérdezte, hogy melyik cipőmet lehet kidobni. Mondtam neki, hogy dobja ki a szürke csizmámat, mert eltört a sarka. Igen, de én elfelejtettem, hogy két pár szürke csizmám van, természetesen kidobta a kifogástalan, lapos sarkú bundás csizmámat, és megtartotta a törött sarkút. Lehet, hogy az jobban tetszett neki.
Na, azóta csak a garázsban takaríthat.

Holnap carbonara spagetti lesz ebédre, mert jön a lányom, és azt enne szívesen. Persze, kérése számomra parancs, az lesz. Meg valami zöldség leves.
 

udvarfy

Állandó Tag
Állandó Tag
Hekate , kérlek cipöböl soha nemlehet elég :rohog::rohog:! Amásik amit kérdezni akartam már tegnap is , mond Te a szüzeket a hütöben tárolod ?? szegények ;), nálunk ma késön lesz majd ebéd igy valószinüleg egy olyan "babgulyás" készül német modra :hurra:.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
:dr_104:
Krumplis tészta + csilicsalamádé + forró tea
A tányér családi örökség. Nagyapám valaha volt vendéglőjéből - ereklyeként - őrzött szépség. Egészen más az íze az ételnek az ilyen tányérban, melyet több generáción keresztül őrzött és őriz a családunk.
No igen, a krumplis tésztát úgy készítem, hogy rövid lével a krumplipaprikást. Tettem bele a nyáron eltett lecsóból is. Amikor a krumpli már puha, akkor forró vízzel (kevéssel) felöntöm és a rászórom a száraz kockatésztát. Összekeverem és nagyon takarékon - készre főzöm. Őrölt fekete borssal ízesítem.
Miért így készítem el? Ha külön főzném ki a tésztát, akkor nem lenne a tésztának ilyen zamata. Miért van zamata? Mert amikor megpuhul a vöröshagymás-lecsós-fokhagymás-krumplipaprikás lében, no az eredmény? Pazar!
Volt, hogy úgy követtem el, hogy sütőben kissé megpirítottam a száraz tésztát, csak úgy tepsiben és úgy öntöttem a fenti módon a krumplipaprikásra. Akkor is más volt az íze. A pirított tésztával. Mennyei eledel...
 

Csatolások

  • 006.jpg
    006.jpg
    1 MB · Olvasás: 20

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Valódi Pho Bo leves és Dim Sum az Újlipótvárosban. :)

Csatolás megtekintése 1599025

Csatolás megtekintése 1599026

Rétes a Művészben.

Csatolás megtekintése 1599027

Délelőtt gyors kirándulás Velencefürdőn.

Csatolás megtekintése 1599028

Csatolás megtekintése 1599029

Ha valaki házat keres a víz mellett, baráti család árulja az övékét. A csónak nincs az árban.:)
*
A leves? Milyen hússal készült? A batyukban darált hús vagy zöldség van? Részemről stoppi-stoppppi a rétes és a vanília öntet!
;)
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Elfelejtettem búzalisztet venni, így a mai zöldségleveshez teljes kiőrlésű lisztből gyúrtam a cérnametélt tésztáját. Amikor vágtam szerintem hajszálvékony volt, mikor kifőztem erősen gyufaszál vastagságú lett, de így is elfogyott.
Ebéd: mindent bele zöldségleves, kókuszreszelékes piskóta kocka étcsokimázzal.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Elfelejtettem búzalisztet venni, így a mai zöldségleveshez teljes kiőrlésű lisztből gyúrtam a cérnametélt tésztáját. Amikor vágtam szerintem hajszálvékony volt, mikor kifőztem erősen gyufaszál vastagságú lett, de így is elfogyott.
Ebéd: mindent bele zöldségleves, kókuszreszelékes piskóta kocka étcsokimázzal.
*
Jól esik mostanában nekem is a leves. Ezért is készítettem a zöldbab főzeléket - olyan leveses - állagúra. Nagyon ízlett, ma reggelire ettem meg a legvégét. Egészségünkre!
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Hekate , mond Te a szüzeket a hütöben tárolod ?? :hurra:.

Igen, a legjobb sertéshús. Mindent lehet belőle készíteni, a rántott husitól az aprópecsenyéig. A különböző szaftos, húsoktól a ragus husiig. És nem is annyira drága. Szerdán szokott a párom a henteshez menni, akkor van friss áru. Állítólag. Tegnap is vett négy darabot. Egyesével elcsomagoltam és betettem a fagyasztóba. Aztán majd előveszem, ha kell.
És onnan is egy történet. Már elég jól ismerik a hölgyek a férjemet, hiszen minden héten odajár vásárolni. Egyik alkalommal kért az eladótól négy szüzet. Mondta neki a hölgy, hogy nemhogy négy, itt egy szűz sincs. aztán jót nevetett, és csomagolta a sertésszüzet.

Tegnap pedig vett még marhahúst (fehérpecsenyét húsvétra), amiből ha minden igaz, hagymás rostélyos lesz. Vett még darált húst is, és hozott egy szép darab lapockát, amiből a mai ebéd készül.
Székelykáposzta. Az lesz a mai ebéd.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerekeknek maradt még a túrógombócból; férjemnek a rakott zöldségből. Annyira ízlett Neki, hogy én nem is ettem belőle. Magamnak majd keresek valamit; összedobok salátát vagy csak gyümölcsöt eszek. Nem is nagyon kívánok most mást. Ma készítek egy nagy adag milánói szószt, amit szintén a fagyasztóba teszek. Jó lesz majd elővenni, ha itt lesznek sógoromék; remélem azt is szeretik a gyerekeik.
 

rencsi007

Állandó Tag
Állandó Tag
Ki mit készít húsvétra ?

Nálunk mindig házi füstölt sonka szokott lenni ,főtt tojás,kalács,torma ,francia saláta,zöldségek ,házi rétesek (almás,meggyes,túrós,mákos,diós ),krémes ,hólabda ,sajtos pogácsa,sajtroló .A sonkát mindig üstbe főzzük utána pedig a sonkalébe a tojásokat ,füstölt kolbászt.A liba tojásokért én vagyok a felelős
1f600.png
 

Csatolások

  • disznó10.jpg
    disznó10.jpg
    1.2 MB · Olvasás: 26
  • P1010094.JPG
    P1010094.JPG
    1.5 MB · Olvasás: 28
  • P1010558.JPG
    P1010558.JPG
    1.1 MB · Olvasás: 28
  • P1010550.JPG
    P1010550.JPG
    1.1 MB · Olvasás: 27
  • P1010543.JPG
    P1010543.JPG
    1.5 MB · Olvasás: 30
Utoljára módosítva:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére