Fél hétkor 68,13, hétkor 67,08 százalék volt a részvételi arány. Hogy?

Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapja szerint fél hétkor 68,13 százalékos volt a részvételi arány az országgyűlési választásokon, hét órakor pedig már csak 67.08 százalék.

Az Index rákérdezett az NVI-nél, hogy mi áll ennek a hátterében, és azt a választ kapták, hogy

az időközi részvételi adatokat egyszerűen strigulák alapján számolják. Tehát a szavazatszámláló bizottságok minden állampolgár felbukkanásánál húznak egy vonalat, és 7:00, 9:00, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, és 18:30-s rögzítéssel ezeket egyszerűen összeszámolják.

Csak a végleges részvételi adatokat a jegyzőkönyvi adatokból számítják ki, ezeket pedig a választói névjegyzéken a leszavazott választópolgárok aláírásainak megszámolásával határozzák meg.

A szavazókörök 98,96 százalékának adatai alapján ez most 67,08%.

100%-os feldolgozottság akkor lesz, amikor szombaton a külképviseleteken leadott, az átjelentkezéses, és a kijelölt szavazókörben (valamint a levélben leadott szavazatokat) összesítik, és elkészülnek azok a jegyzőkönyvek is. Ekkor lesz végleges részvételi adat is.

szavazas.png
 
Utol,so reakciom, aztan megyek dolgomra, mert ha valaki arra nem veszi a faradtsagot hogy olvasson akkor en azzal nem tudok mit kezdeni.
Radnoti vers volt, de nem a videora valaszul.
MNem tudom tudod-e, az irasaidbol itelve nem, hogy itt a ch-n megjelenik az is mire ohaajtasz reagalni.
A szamrendszerekrol pedig ez volt a hozzaszolasom, ez talan elkerulte a figyelmedet hat ide is bemasolom:
"
eddy56


Nem akarom tulokoskodni ezeket a dolgokat, de amit mi egyszeruen arab szamoknak nevezunk, azt a tudomany ugy nevezi hindu-arab szamok.
Amig mi itt europaban 12-13 sz.-ig a romai szamokat hasznaltuk, az arab es indiai mattematikuusok egy teljesen mas szisztemat hasznaltak, ami lenyegesen kleegyszerusiti a matematikai muveleteket.
A kozepkor talan legnagyobb europai matematikusanak koszonhetjuk az elterjedeset. Fibonacci(a rola elnnevbezett szamsorozatrol nem hiszem hogy sokat kellene irni) vagy eredeti neven a Pisai Leonardo volt az akinek ezt koszonhetjuk.
Ma mar negetunk az ilyen filmeken ami itt elofordult, de "nem is olyan regen" az 1220 koruli evektol hosszu vita es veszekedes vollt italiaban az uj szamolasi mod bevezeteserol.
A szamok hasznalo, a kereskedok es penzvaltok meg evtizedekig ragaszkodtak a romai szamik hasznalatahoz, mondvan, hogy ez az uj rendszer visszaelesekre ad okot.
Nem ismeros az erveles?
eddy56, Tegnap 16:04-kor
"
arab.png
Ezek a ma használatos arab számok. Valóban arab és nem az annak nevezett számok.
Jobbról balra olvasandó! Első oszlop legfelül van 1 és írva (egy), utolsó sorban az a kör az 5-ös. Mellette a vonás - pötty, az a tizes.
Kiejtését ne kérdezd, nem tudok arabusul. :)

Tehát a riporter kérdése becsapós. A magyar köznyelv szerint az arab számok ezek: 0123456789
Ha tudományosan nézzük, akkor ez nem igaz! Az "arab" számok a fentiek!!
 
Mi történt este hét után? Mellár Tamás is csalást sejt


A független politikus szerint sem voltak teljesen tiszták a választások.


Mellár Tamás a Hír TV reggeli műsorában emlékeztetett rá, hogy nemcsak a részvételi arány csökkenése, hanem

az is valamilyen visszaélést sejtet, hogy este hét után is több órát kellett várni az első eredményekre.

Az ország egyetlen, egyéniben győztes független jelöltje szerint a kampányban is sok trükköt felhasznált a Fidesz. Mint mondta, a hírek szerint szállították az embereket, ügyesen betüremkedtek olyan helyekre, szeretetotthonokba, kórházakba, ahol

olyan emberek vannak, akik nem nagyon tudnak döntéseket hozni, és ezért aztán összegyűjtötte azokat a szavazatokat.

Mellár Tamás szerint vannak hírek szavazatvásárlásról és olyanról is, hogy cégeknél, sőt multinacionális cégeknél is fényképfelvételt kellett csinálni a szavazólapról, ahol megfelelő helyre van betéve az iksz.

Korábban a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője azt mondta, szerinte nem történt választási csalás, míg Tóth Zoltán választási szakértő ezt sem zárta ki.
 
Csatolás megtekintése 1602744
Ezek a ma használatos arab számok. Valóban arab és nem az annak nevezett számok.
Jobbról balra olvasandó! Első oszlop legfelül van 1 és írva (egy), utolsó sorban az a kör az 5-ös. Mellette a vonás - pötty, az a tizes.
Kiejtését ne kérdezd, nem tudok arabusul. :)

Nem akartam tudomanytorteneti elemzesekbe fogni, kulonosen nem mivel nem ez a szakmam es van aki ketsegbevonja hogy ebben az esetben jobom van-e irni.
Ami lenyeges: az ujkori matematika egyik leglenyegesebb szamjegye a "0".
Ez nem arabb talalmany.
A nulla bevezeteset a hindu matematikus Brahmagupta nevehez kotik a hhozzaertok.
Ő volt aki bevezette, es megfogalmazta a nullaval kapcsolatos legfontosab szabalyokat. Mint pl az altalanosban tanult szabaly: bbarmely szam nullaval valo szorzata nulla.

Ezert isnevezi ezt a szamhalmazt a tudomany arab-hindi szamoknak.
 
Nem akartam tudomanytorteneti elemzesekbe fogni, kulonosen nem mivel nem ez a szakmam es van aki ketsegbevonja hogy ebben az esetben jobom van-e irni.
Ami lenyeges: az ujkori matematika egyik leglenyegesebb szamjegye a "0".
Ez nem arabb talalmany.
A nulla bevezeteset a hindu matematikus Brahmagupta nevehez kotik a hhozzaertok.
Ő volt aki bevezette, es megfogalmazta a nullaval kapcsolatos legfontosab szabalyokat. Mint pl az altalanosban tanult szabaly: bbarmely szam nullaval valo szorzata nulla.

Ezert isnevezi ezt a szamhalmazt a tudomany arab-hindi szamoknak.
Batran bemasolhatod minden tudomanyos magyarazatot, de az altalanos iskolaba nem ezt tanitjak hanem az arab es a romai szamokat.
A videon nem tudomayos munkatarsak nyilatkoztak hanem egyszeru emberek kulonbozo foglalkozasu , kulonbozo koruak.
 
Újabb furcsaság: egy szavazókörben minden ellenzéki szavazat érvénytelen lett

A Baranya megyei Bogdásán a szavazólapok száma se nagyon stimmel.

Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.

Barany 4-es számú választókerületében Bogdása teleülésen az 1-es szavazókör eredményeiben szúrt ki egy olvasónk egy furcsaságot.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján található adatok szerint a szavazókörben 215-en szerepeltek a névjegyzékben, közülük 136-an el is mentek szavazni, az urnában viszont egyéni szavazatok közül csak 111 szavazólapot találtak, vagyis 25 eltűnt. Az egyéni jelöltekre leadott szavazatok közül csak 2 volt érvénytelen, a többiből a Fidesz-KDNP jelöltje egyébként 68-at, az MSZP-Párbeszéd jelöltje 17-et, a Jobbiké 14 szavazatot kapott:

image.aspx

© Valasztas.hu
Az országos pártlistákra leadott szavazatoknál viszont még több furcsaság van: először is az, hogy ebben az esetben az NVI honlapja szerint a választásra szavazóként pártlistára csak 111-en jelentek meg szavazni (25-en nemzetiségi listára szavaztak), viszont az urnában 136 pártlistás szavazatot találtak, vagyis 25-tel többen szavaztak pártlistára, mint lehetett volna:

image.aspx

© Valasztas.hu
Ezután pedig jön egy még érdekesebb dolog: a pártlistás szavazatok közül 68 ugyanúgy ment a Fideszre, mint egyéniben, viszont az ÖSSZES ellenzékre leadott szavazat érvénytelen lett:

image.aspx

© Valasztas.hu
Vajon hogy lehet, hogy aki egyéniben tud szavazni érvényesen, az listán már nem? És hogy lehet, hogy eltűnt 25 szavazólap az egényi jelölteknél, 25 pedig pluszban megjelent a pártlistáknál?

Az Index hívta fel a figyelmet a Nógrád megyei 2-es egyéni választókerületen belül Dejtár község 1-es számú szavazókörének eredményeire, ahol szintén az tapasztalható, hogy míg egyéniben mindössze 4 szavazatot találtak érvénytelennek, addig a pártlistás szavazatokból 236-ot, így míg egyéniben az MSZP-Párbeszéd jelöltje 95, a Jobbiké pedig 175 szavazatot kapott, addig a két párt listája csak 36-ot, illetve 84-et. Az egyéni szavazólapok közül itt 43 hiányzott, míg a pártlistás szavazatoknál 42-vel többet találtak az urnában, mint ahányan szavazhattak volna.

Ez utóbbi eltérésre (ahogy Bogdásán is) van egy lehetséges magyarázat. Ha valaki nemzetiségi listán szerepel, akkor pártlistára nem szavazhatna, egyéni jelöltre viszont igen. Mivel mindkét településen pontosan annyi az eltérés az urnába dobott szavazólapok és a névjegyzékben szereplők száma között, mint ahányan a nemzetiségi listára szavazhattak, ezért elképzelhető, hogy a szavazatszámláló bizottság rossz lapokat adott a szavazóknak: nemzetiségi listásat és pártlistásat, holott ez utóbbi helyett egyéni jelölteset kellett volna. Ez így egyébként jogszerűtlen.

A Pécsi Stop-nak egy bajai férfi egyébként arról számolt be, hogy Bács-Kiskun megye 6-os egyéni választókerületében, a bajai 9-es számú szavazókörben az MSZP-Párbeszéd egyéni jelöltje láthatóan 159 szavazatot kapott, a listán a pártszövetség nullát. A férfi szerint ez azért is külön érdekes, mert ő maga egyébként listán az MSZP-Párbeszédre szavazott, szóval minimum egynek kellett volna ott lennie. Ebben a szavazókörben ráadásul a pártlistás szavazatok közül csak 4 volt érvénytelen.
 
Milyen országban nem hiszek?
Olyanban ahol a negatív félelmekre épített kampány, amely a másik fél féligazságokra épített hazudozásokra (nyilvánvaló) beszennyezése sikeres tud lenni. Ahol aki aktív résztvevőjeként nem a mainstream irányba politizál az hirtelen elveszti a közalkalmazotti állását, az egzisztenciális ellehetetlenítés jegyében (mert mégis demokrácia van ugye???). Ahol a gazdasági alapokkal megtámogatott politikai elittel összefonódó újarisztokrácia felépítése sikeres és támogatott. Ahol a párthűség és családi és kapcsolati tőke fontosabb mint az alapvető emberi értékek és jogok, ezentúl még sokkal fontosabb mint a kompetencia. Ahol utalványokkal és pénzel vehető egy szavazat nagy számban. Ahol a kritikus gondolkodás és az eltérő vélemények megfogalmazása az egzisztenciális halállal egyenlő (mert végül is megfogalmazható, kimondható hiszen demokrácia van ugye???). Ahol nagy tömegű funkcionális (és tényleges) analfabéták szavazhatnak. Ahol az elektronikus és nyomtatott média több mint 70%-át, egy politikai párt uralja. Ahol egy választási ponttal ami ugye félelmekre épít választást lehet nyerni. Ahol félinformált saját sorsukról felelősen dönteni nem tudó emberek, tömegek (így hát máséról sem) szavazati joggal bírnak. Ahol a demokrácia a demagógiától megvezetett tömegek uralmát jelenti (hiszen demokrácia van ugye???). Ahol az eltérő esetleg gondolkodó kritikus vélemények hangoztatása a többségi felülről diktált definíciók szerint a magyarságod megkérdőjelezését jelenti.
 
Van olyan ország, ahol nem szavazhat, aki egy kétismeretlenes egyenletrendszert nem képes megoldani?
(Egyébként igazad van...)
Igen szerintem is szüksége lenne világszinten egy úgynevezett megreformálódásra a demokárciának, egy ébként a valós analfabéták is szavazhatnak és a 3 kereszt elfogadható aláírásnak
 
Van olyan ország, ahol nem szavazhat, aki egy kétismeretlenes egyenletrendszert nem képes megoldani?
(Egyébként igazad van...)
Termeszetes hogy van, ha nem hat lesz, elvegre a perzsa Omar Khajjam mar az ezres evek kozepen harmadfoku egyenleteket is kepes volt megoldani.
Az arab perzsa kultura messze europa elott jar(t)
 
Igen szerintem is szüksége lenne világszinten egy úgynevezett megreformálódásra a demokárciának, egy ébként a valós analfabéták is szavazhatnak és a 3 kereszt elfogadható aláírásnak
Aláírásnak két egymást keresztező vonal is elfogadható, láttam már olyan személyi igazolványt, melyben ez szerepelt. Hogy ez mennyire biztonságos egyedi azonosító, az egy másik kérdés... Az igazolvány gazdája nem tűnt analfabétának...
 
"Nem kapott hivatalos panaszt a választási iroda. (Index) "-johannsebastian

Ez így van, meg lehet nézni a választási bizottság közleményét a honlapjukon is
Az érdi Hiradó honlapján a helyi választási iroda vezetője teljesen jól elmondja, hogy hogy is történik a szavazatok összegzése.
Arról már ne is beszéljünk, hogy minden résztvevő esküt tesz aki a választás lebonyolításában részt vesz, a delegáltak szintúgy.
Az pedig, hogy elindult ez a mandátumról való lemondási hullám, az pedig a választók megcsúfolása. Ök jelentkeztek képviselőnek, senki nem kényszerítette rá öket, s hogy nem úgy sikerült a dolog, akkor most durcáskodnak. Az egyéni választók személy szerint rájuk szavaztak. Most meg jön az, hogy már nem is akarom. Milyen magatartás ez? Milyen moralitást közvetít, bizalmat szavaztak nekik, s már az első megmérettetésen sem tudnak helytállni.a többi megítélést már nem is emlitem. Véleményem szerint , erkölcstelen, politikushoz méltatlan, férfiatlan , választóit eláruló magatartás. S ezek beszélnek csalásról.
http://erdmost.hu/2018/04/10/nincs-olyan-pont-amely-lehetove-tenne-a-csalast/
 
"Nem kapott hivatalos panaszt a választási iroda. (Index) "-johannsebastian

Ez így van, meg lehet nézni a választási bizottság közleményét a honlapjukon is
Az érdi Hiradó honlapján a helyi választási iroda vezetője teljesen jól elmondja, hogy hogy is történik a szavazatok összegzése.
Arról már ne is beszéljünk, hogy minden résztvevő esküt tesz aki a választás lebonyolításában részt vesz, a delegáltak szintúgy.
Az pedig, hogy elindult ez a mandátumról való lemondási hullám, az pedig a választók megcsúfolása. Ök jelentkeztek képviselőnek, senki nem kényszerítette rá öket, s hogy nem úgy sikerült a dolog, akkor most durcáskodnak. Az egyéni választók személy szerint rájuk szavaztak. Most meg jön az, hogy már nem is akarom. Milyen magatartás ez? Milyen moralitást közvetít, bizalmat szavaztak, s már az első megmérettetésen sem tudnak helytállni.a többi megítélést már nem is emlitem. Véleményem szerint , erkölcstelen, politikushoz méltatlan, férfiatlan , választóit eláruló magatartás. S ezek beszélnek csalásról.
http://erdmost.hu/2018/04/10/nincs-olyan-pont-amely-lehetove-tenne-a-csalast/

Nem beszelve arrol a penzrol, amennyibe ezek az emberek kerultek nekunk valasztoknak.
A rengeteg kampanypenz, a valasztasokert felelos emberek berezese, ami eleg magas volt, a szamitogepek, szoftverek uzemeltetese stb...
Most peig miutan kiderult, hogy foldcsuszamlasszeru kormqanyparti gyozelem szuletett sertodotten elvonulnak...
 
CSak az igazat. Ne allitsal olyant ami nem igaz.
Milliardokat koltott a Fidesz a kampanyra a videki mediaba semmilyen megjelenese nem volt az ellenzeknek stb.

A TV és internet korában mégis hogyan nem jutott el vidékre az ellenzéki propaganda?! Országos napi és hetilapok ugyanúgy elérhetők a vidéki újságárusoknál, mint Budapesten. Miért gondolja bárki is azt, hogy a vidékiek csak a Falusi Hírmondót olvassák?
 
Utoljára módosítva:
Igen, persze hogy jók, bohócnak!
Vona köszöni szépen, de nem kér ebből a szerepből.
Érdekes, nekem meg ma munka közben egyre az járt az eszemben, hogy Gyurcsány helyében ott hagynám a véres gecibe az egész Valótlanság-showt, mert minek legitimálni a jelenlétével azt, ami erkölcsileg minimum aggályos, még a legislegfinomabban fogalmazva is?!
 
advocatus_diaboli
Azert ebbe az indulo bagazsba o az aki tudja is hogy mukodik az egesz allamaparatus. O az aki nem fogadta el az eredmenyt mert valami buzlik Daniaba.....a tobbi mind lemondasaval bibelodott, vagy mint Szel maris beugrana a hianyzo vezetok helyere. MAra mar majd mindegyik part reklamal.
Sorba jonnek a furcsasagok es egyre jobban ugy nez ki van mit keresni a szamlalas korul , es az sincs kizarva hogy orosz segitseget vesznek igenybe mert mindent titkositottak szombatig.
Aki azert kicsit foglalkozi computerrel vagy hasznalo es programoz az tudja ilyen mese meskete dumat nem lehet eladni mint a valasztasi vezeto csajszi mond.
Gondolom gyujtik a bejelenteseket es ellenorzik es kerni fogjak hogy belenezhesenek a jegyzokonyvekbe ami szinten tikos lett.
A fidesz csinalta a valasztast sokadjara es idaig ilyen nem tortent , a mostani felettebb gyanus rengeteg eset es ez a titositas..a tobb oras leallas...stb
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,379
Tagok
615,751
Legújabb tagunk
Kovics1984
Oldal tetejére