Magyar nemzethalált vizionálnak külföldön

A külföldi sajtó továbbra sem láttatja demokráciának Magyarországot. Egy kanadai sajtóorgánum üdvözli, hogy az EU egyes tagállamai az uniós támogatások korlátozásával tanítanák móresre a lengyel és a magyar autokráciát, a brit sajtóban megjelent cikk szerint Orbán Viktor Magyarországa Európa haldokló múltjához tartozik.

A demokrácia több mint csupán választások tartása - kezdi a magyarországi parlamenti szavazásáról szóló cikkét a kanadai The Globe and Mail hírportál. Szükség van még a jog uralmára is és más ellensúlyokra a hatalmon lévő politikai erővel szemben két szavazás között, továbbá az erős sajtóra és az államtól független civil szervezetekre.



Egyre jobban aggódnak Magyarország miatt

A szerkesztőségi cikk szerzői erre emlékeztetnek annak kapcsán, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke harmadik egymás követő kormányzására készül.

Nem kétséges - folytatják -, hogy a populista, bevándorlóellenes kormányfő népszerű, továbbá a nemzetközi megfigyelők átláthatónak minősítették a hétvégi választást. Ugyanakkor Orbán újraválasztása a sajtóorgánum szerint a magyar demokrácia további hanyatlását hozza.

Idegengyűlölet

Ezt követően megállapítják, hogy a magyar miniszterelnököt a nemzetközi színtéren idegengyűlölőnek tartják, majd emlékeztetnek arra, hogy 2010 és 2014 közötti kormánya a fideszes kétharmadra támaszkodva leépítette a demokrácia intézményrendszerét, ellenőrzés alá vonta a média nagyját és szorongatja a civil társadalmat.

Az EU egyes országai a hírek szerint azt fontolgatják, hogy az EU következő hétéves költségvetését, azaz az uniós támogatások kifizetésének jogállami feltételekhez kötését használják fel Magyarország és más egyre inkább autokratikus tagállamok, főként Lengyelország megrendszabályozására.

A portál szerkesztői biztatónak látják ezt a fejleményt, ám úgy vélik, világossá kell tenni, hogy a korlátozásokkal nem az Orbán-féle vezetés mélyen konzervatív jobboldali jellegét, hanem a demokratikus procedúrák felszámolását szankcionálják. Az uniós tagországoknak nem kell progresszív politikát folytatniuk, azonban demokráciáknak kell lenniük, amit egyre nehezebb elmondani az Orbán Viktor vezette Magyarországtól.

Átalakulás

Hasonló megállapításokra alapozza véleményét Cas Mudde, a brit Guardian publicistája, amerikai egyetemi professzor, a szélsőséges politikai irányzatok szakértője. Véleménye szerint Orbán Viktor regnálásának elmúlt nyolc évében vergődő demokráciából illiberális kleptokráciává alakította át a magyar politikai rendszert.

Ezt követően nekifeszült az európai státus quónak, főként Angela Merkel kancellárnak, több ügyben, de elsősorban a bevándorlás kérdésében fordulva szembe a politika fővonalával.

Viszonylag visszafogott konzervatív programmal került hatalomra 2010-ben a változás ígéretével, ám arra használta kétharmados többségét, hogy lecserélje az alkotmányt és cimboráival töltse fel a független intézményeket. A választási rendszer megbuherálása 2014-ben kifizetődött: simán megtartotta hatalmát. Ezt követően tovább konszolidálta illiberális álmát és a radikális jobboldal legbefolyásosabb alakjává vált Európában, illetve azon túl.

Húszpercenként mínusz egy magyar

Ezt követően Mudde is elismeri, hogy Orbán Viktor Magyarország legnépszerűbb politikusa. Ez annak ellenére igaz, hogy a megszerelt választási törvény a legaránytalanabb Európában a győztes szavazati többségének parlamenti többséggé alakításában - így lehet 48-49 százalékból több mint 66 százalék. A szakértő szerint az ellenzék főként saját magát verte meg.

Ugyanakkor van itt egy ellentmondás. Annak ellenére, hogy az Orbán-féle vezetés megszállottan nativista retorikával védi a magyar nemzetet, Magyarország születési rátája a második legrosszabb az EU-ban. Az ország 2012-ben például 20 percenként egy embert veszített. Bár ez a negatív folyamat már Orbán regnálása előtt elkezdődött, a nagy családokat támogató szociális politikája nem változtatott a trenden.

Rosszabb helyzet

Sőt, a helyzet rosszabbá vált 2010 óta - véli a kutató. Még nagyobb tragédia, hogy óriási brain-drain (agyelszívás) folyik: a magasan képzett fiatalok Nyugatra távoznak, és a miniszterelnök újraválasztása borítékolhatóan új kivándorlási hullámot indíthat el. Akik már kint élnek, úgy láthatják, nincs miért hazatérniük. Az elveszett generáció a Fidesz bukása után is hiányozni fog az országnak.

Röviden: Orbán Viktor Magyarországa nem Európa jövője, hanem hanyatló, nacionalista múltja - véli a Guardian publicistája. Az ország elöregedő, zsugorodó lakossága befelé fordul, fél mindentől, ami kívülről jön. Eközben ironikus módon főként az EU-tól, azaz külső forrásból érkező pénzügyi támogatásnak köszönheti fizikai fennmaradását.

Komócsin Sándor
 
én az új német családmodellről beszélek: egy Ahmed, két feleség, hat gyerek, akik mind segélyből élnek

http://www.spiegel.tv/videos/1279861-ein-mann-zwei-ehefrauen-sechs-kinder

Hogy "uj német családmodell" az egy kicsit tulzás, mert
- a polygamia jogilag büntetendö cselekmény, egyetlen anyakönyvezetö se adna össze öket
- ez a pár egy egyedi esetnek tekinthet, hangsulyozom nem itt házasodtak össze
-
Magyarországra járnak gazdag arabok, mit gondolsz ök otthon hagyják az összes feleségüket? :)
-
A "Szent Jézus Chrisztus utolso napjának az egyháza", a mormonok is polygamiában élnek, mégsem lett még kötelezö.
-
Nem tudom, hogy mire akarsz kilyukadni? Nem halottál még olyat magyarországon, hogy "pachwork-család"?
Magyarországon is van rengeteg, hogy egy nönek több férfitöl van gyereke, vagy egy férfinek több nötöl.
Söt még olyan is van, hogy csak gyereke van a nönek férje nincs mert a teremtés koronája odébáll.

-
Itt nem arrol van szo, hogy a férfi kivel osztja az ágyát, hanem 6 gyerek életéröl.
Lehet, hogy ez a ti szent fejetekbe nem fér bele.
Ez a család valoszinü csak átmeneti menedékjogot kapott.
Hol van a probléma?
 
Nem csak amigránsokon múlt itt minden elképzelhető hogy az emberek nem bosszút akartak hanem élni...mert azzal hogy elszámoltatjuk őket,.. ilyen szlogennel ennyi embert lehetett megnyerni.
Próbálom kitalálni mire gondolsz.
Nem vagy egy szókimondó.az elszámoltatást kire érted.
Nem ködösítesz te?
Ez a hatalmi pozíciósokra vonatkozik meg a korrupciósokra.
Talán minden választópolgár abban van?
Vagy kikre gondolsz kinek nem jó üzenet?
Te talán érintett vagy?
Én nem vagyok.
Eszembe se jut olyan: nem jó üzenet a hétköznapi ember számára.
Kinek volt félnivalója?
Álláspontod nem értem, csak a dühöt értem:Nem sikerült és most a port azokon vernéd el akik megpróbálták de nem voltak elég ügyesek.
A kimiskároltságodat nem értem.
ki ellen fordulsz most.
 
-
A "Szent Jézus Chrisztus utolso napjának az egyháza", a mormonok is polygamiában élnek, mégsem lett még kötelezö.
-

Utah allam azert csak 1896-ban lett az USA 45. tagallama, mert a nepesseg jelentos reszet ado mormonok tobbnejusegben eltek.
A belepes egyik feltetele volt ennek megszuntetése, amit aztan az allam teljesitett is.
Nagyon oreg lehetsz ha ottjartadkor meg a tobbnejuseg volt az iranyado!
 
sajnos igaz, új neve lesz az országnak: Egyesült Nyuggária és Romaföld, ami marad utánuk ez a név, és azok a magyarok akik a jövőt jelentenék azok meg külföldre kerülnek diaszpórába.... aki marad az meg....
 
Utoljára módosítva:
Utah allam azert csak 1896-ban lett az USA 45. tagallama, mert a nepesseg jelentos reszet ado mormonok tobbnejusegben eltek.
A belepes egyik feltetele volt ennek megszuntetése, amit aztan az allam teljesitett is.
Nagyon oreg lehetsz ha ottjartadkor meg a tobbnejuseg volt az iranyado!
na kisbaratom hany ilyen kozossegben jartal ??
az a gyanum ,hogy egyben sem !!
de azert te tudod hogy arrafele mikent is elnek a nepek ????
aha pihenj bele az ernoe NEM irt okorseget igen ma is letezo nyavaja ez !!!
a hatosagok semmit sem tudnak kezdeni vele
annyi ott a megesett szentfazek lany aki azt sem tudja ki kolke apja ,hogy csak lesnel
es kerem miertisne fogadna be oket a falu lelkesze --- teheti
csak ha jolmegnezed a kolkoket mindd olyan egyformanak tunik
 
A tobbnejuseg tudtommal az USA-ban torvenyellenes.
Ket lehetoseg van:
1. te beszelesz hulyeseget, amit nem zarok ki
2. az USA-ban borzaszto buszkek az alkozmanyukra, es a torvenyeikre, de xarnak oket betartani
 
A tobbnejuseg tudtommal az USA-ban torvenyellenes.
Ket lehetoseg van:
1. te beszelesz hulyeseget, amit nem zarok ki
2. az USA-ban borzaszto buszkek az alkozmanyukra, es a torvenyeikre, de xarnak oket betartani
ahoz a hatalmas eszedhez nem jut el hogy NEM TOBBNEJUSEG ????
egy kozosseg tagjai megesett anyak a gyermekeikkel

a kozosseg vedszarnyai alatt elen a lelkesszel
az hogy mit tartanak be az NEM A te problemad es kozod sincs hozza
meg mindig tiszessegesebben elnek mint a te fajtad
 
Utah allam azert csak 1896-ban lett az USA 45. tagallama, mert a nepesseg jelentos reszet ado mormonok tobbnejusegben eltek.
A belepes egyik feltetele volt ennek megszuntetése, amit aztan az allam teljesitett is.
Nagyon oreg lehetsz ha ottjartadkor meg a tobbnejuseg volt az iranyado!

Ha te itt vagy a kesobbi hozzaszolasomban masrol olvasol, akkor valoban en vagyok a hulye
 
41ac36cf-f111-4d68-bf96-073c6fe3ee58

-
A legtöbb polygamista az USA-ban feltünés nélkül él elhagyott helyeken többnyire az Utah államban, az államügyészség nem foglalkozik velük végülis ki kivel bujik az ágyba, vagy hány asszony neveli a másik gyerekét is az mindegy.
-
Skandal akkor lesz belölle ha adocsalás történik, mind 2001-ben, ahol egy férfit elcsiptek akinek 5 nötöl 29 gyereke volt. A probléma ott volt, hogy mind az öt növel összeházasodot, más más helységben. A biroság 110.000 euro szociálsegély visszafizetésére kötelezte. A farkát nem vágták le. ;)
-
Egyébbként Hamburgban van egy initiativa már évtizedek ota, egy párt (hangsulyozom olyan fehérek, hogy Lázárnak is tetszene) ahol nök követelik, hogy több férjük lehessen. :)
-
Apropoo, még ma is gyüjtenek aláirásokat. Aki támogatni akarja öket... :)
 
41ac36cf-f111-4d68-bf96-073c6fe3ee58

-
A legtöbb polygamista az USA-ban feltünés nélkül él elhagyott helyeken többnyire az Utah államban, az államügyészség nem foglalkozik velük végülis ki kivel bujik az ágyba, vagy hány asszony neveli a másik gyerekét is az mindegy.
-
Skandal akkor lesz belölle ha adocsalás történik, mind 2001-ben, ahol egy férfit elcsiptek akinek 5 nötöl 29 gyereke volt. A probléma ott volt, hogy mind az öt növel összeházasodot, más más helységben. A biroság 110.000 euro szociálsegély visszafizetésére kötelezte. A farkát nem vágták le. ;)
-
Egyébbként Hamburgban van egy initiativa már évtizedek ota, egy párt (hangsulyozom olyan fehérek, hogy Lázárnak is tetszene) ahol nök követelik, hogy több férjük lehessen. :)
-
Apropoo, még ma is gyüjtenek aláirásokat aki támogatni akarja öket :)

Szeintem ne almodozz!
 
Ti, akik elmentetek innen es a partvonal mellol kibickent mondtok megfelebezhetetlen velemyenyt
kibic a hatarontuli DE NEM MI !!!!!
az osszes hatarontuli beleugat az orszagod jovojebe

az anyorszagi kivandoroltnak ez eszebe SEM JUT
tiszteletben tartjuk az akaratotokat
NEM szavaz(t)unk ott ahol NEM ELUNK
 
kibic a hatarontuli DE NEM MI !!!!!
az osszes hatarontuli beleugat az orszagod jovojebe

az anyorszagi kivandoroltnak ez eszebe SEM JUT
tiszteletben tartjuk az akaratotokat
NEM szavaz(t)unk ott ahol NEM ELUNK

lehet nem is vagy(tok) magyar állampolgár, ha jól értem például Herr. Ernoe se magyar állampolgár, de lehet, hogy félreértettem valamit.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,381
Tagok
615,752
Legújabb tagunk
RogerVak
Oldal tetejére