Isten és más mesék - 2013

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Örülök neki,hogy mindannyian egyetértünk abban, hogy ami nem helyén való, hogy pl: gazdagok dúskálnak a szegények éheznek ott(!) ahol nincs munkalehetőségük a szegényeknek, és nem támogatják őket...
Mert azért gondolom abban is egyet értünk,ha valaki egészségügyi állapotában alkalmas egy feladat elvégzésére,és a munkahely adott is lenne,hogy elvégezze, csak "kényelmi" okokból nem megy...az más kategória...
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Mondhatnám ráhangoltságnak,vagy ahogy Tibi irja,frevencia váltás szükséges,hogy az ember megértse,fel tudja fogni az Igét,vagy nevezhetném szellemi tápláléknak,ami egy magasabb tudati sikról érkezik.Nevezhetjük Szent Szellemnek,mert Ő tud csak Oda vezetni minket.
Amikor a fejben élünk,és gondolkodunk - ezt nem érhetjük el.
A ti közösségetekben is tanitják az Igét.Minden összejövetelkor 1-1 szakaszát,ahol még jegyzetelni is lehet.Tehát ott sem tudja mindenki,pedig ott megtért emberek vannak.


Jézus Krisztus utolsó szavai itt a földön ezek voltak a tanítványaihoz:

" Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket........
Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek......."
Máté 28:19-20.

A keresztények tanítványok. Olyan emberek, akiket Jézus Krisztus személyesen tanít.
Az Igével nem lehet személyes közösségre lépni tanítás nélkül, mert a bűn miatt az ember olyan mértékben eltávolodott Istentől, hogyha Ő nem küld olyan embereket, akik közvetlenül Istentől kapják az Ige tanításait - ilyen volt Mózes is, Izrael nélküle sose jött volna ki Egyiptomból -, akkor esélye sincs az embernek megismernie és megértenie azt, hogy Isten mit üzen az Ige által.
Ilyenek voltak az Ószövetség alatt a bírák, királyok, próféták, főpapok......ezeket az embereket Isten személyesen tanította és ők adták tovább a népnek Isten üzenetét.

Isten emberei nem önkéntes alapon kenettek fel, hanem az Úr szuverén döntési joga alapján. Ő választotta ki, hogy kin keresztül akarja az embereket tanítani.

Jézus 3 dolog miatt jött el a földre:

- tanítani
- demonstrálni
- megváltást végrehajtani

3,5 évig tanított. Rengeteget tanított, éjjel és nappal tanított. Ő választotta ki a 12-őt is......mindig Isten választ.
A vallási réteg - a farizeusok - is tanítottak, de ők az igéből nem az Igét tanították.
Betéve tudták a teljes Tórát oda-vissza........ha álmukból felébresztették volna őket és azt mondták volna nekik..........Ézsaiás 25:30-tól mondjad........akkor ők az Ézsaiás 25:30-tól mondták volna gondolkodás nélkül addig, amíg le nem állítják őket.
Egy zsidó fiú 12 éves korára betéve tudta a teljes Tórát....ez volt az iskolai tananyag.......és mivel könyv formájában még nem volt elérhető - a teljes írást tekercseken őrizték, amely egy kétszárnyas gardróbszekrényt dugig megtöltött volna, ráadásul irdatlan anyagi vonzata volt ezek másolásának, és a másolás is nagyon szígorú szabályok alapján, és nem is akárki által történhetett - így kénytelenek voltak megtanulni, hiszen az Igében van az élet.
Az Igét kell ismerni, csak nem mindegy, hogy ki által.

A farizeusi réteg igetanításának az lett a következménye, hogy a vallási réteg vezetői is konfliktusba kerültek egymással, mert mindenki másként értelmezte az Igét. Mindenki a saját emberi képességei alaján kezdte értelmezni az Igét, aminek aztán az lett a következménye, hogy a vallási vezetők között szakadás történt, amely sok esetben utcai harcokban is megnyilvánult. Volt olyan, hogy a római katonáknak kellett őket szétválasztani, mert felfegyverkezve egymásnak támadtak.......azok, akik békességet hirdettek és erre is szólították fel embertársaikat.
Maga a 71 tagu Szanhedrin - ők voltak Izrael vezetői -, is 2 fő ágra szakadtak, a farizeusokra és szadduceusokra - és ezen belül is további külön irányzatokra -. Olyan mértékben nem értettek egyet az Ige értelmezésében, hogy tulajdonképpen 2 külön Tóra keletkezett . Pl. az egyik része hitt a halottak feltámadásában, a másik része nem.......A néphez képest nem voltak sokan, ám hatalmas befolyással bírtak. Tagjai voltak a helyi közösségek vezetői, ők töltötték be a bírói hivatalok pozícióit, így a nép nem szabad lelkiismeretből, nem saját meggyőződésből rendelte magát alá nekik, hanem gazdasági, kereskedelmi tevékenységük, közösségi, családi életük miatt, egzisztenciális félelem miatt.

Ez az erős befolyása Jeruzsálemtől kifelé haladva gyengült. Így aztán akik szabadabb életre vágytak, vagy valóban nagyon bűnös emberek voltak, vagy akiket a farizeusok az életmódjuk miatt ki is rekesztettek a társadalomból, Izrael periférikus részein telepedtek le. Az egyik ilyen, az Isten Igéjétől leginkább elszakadt terület Galilea volt.

" .....pogányok Galileája...."
Máté 4:15.

Jézus mégis itt tanított a legtöbbet és innen követték a legtöbben.
" És nagy sokaság követé Őt Galileából."
Máté 4:25.

A tanítás fontosságát az Újszövetség így írja le:

" Mert mindenki, aki segytségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
Mi módon hívják azért segítségül azt, akiben nem hisznek?
Mi módon hisznek pedig abban, aki felöl nem hallottak?
Mi módon hallanának pedig prédikáló nélkül?
Mi módon prédikálnak pedig, ha el nem küldetnek?"
Róma 10:13-15.

Ez az ok-okozati láncolat az írja le, hogyha Isten nem választ ki embereket, akiket Ő tanít és nem küldi el őket azért, hogy az ismeretüket továbbadják, akkor nem fognak felőle hallani.......ha pedig nem hallanak Róla, akkor ha bajban van az ember, nem tudja Őt segítségül hívni.....de ha az ember nem hívja segítségül az Urat, akkor nem fog megmenekülni.

A vallási réteg tanítása Jézus korára totálisan kudarcba fulladt. Jézus nem véletlenül akkor jött be a látható világba. Isten megvárta, amíg - ugyan a vallási vezetők nem -, a nép, rájött, hogy ez a fajta tanítás nem fogja őket elvezetni Isten ismeretére.
A köznép teljesen tudatában volt annak, hogy milyen súlyos korrupciós ügyeik vannak a vezetőiknek, nem bíztak meg már bennük és igazából nem is tudták, kit kellene már követniük.......
Jézus egy nagyon súlyos vallási válság és háború közepébe csöppent bele és adott a tanításra egy teljesen más alternatívát, mint amit a vallás kínált.

Jézussal Isten azt üzente:

Eddig az ember tanította az "igét".......
Most pedig az Ige fogja tanítani az embert......

Ez a legnagyobb lényegi különbség a vallás és a kereszténység között.
A vallást emberek tanítják, a keresztényeket pedig személyesen az Ige, maga Jézus Krisztus.

Az Ige nagyon okos és nagyon bölcs. Mindent tud.......olyan ismeretanyaggal rendelkezik, amely mellett egy számítógép processzora elbújhatna. Az interneten megtalálható összes ismeret kismiska hozzá képest.
Az isteni kinyilatkoztatás az Ige, amit mi ma írott formában - ugyan ember által fordított formában -, kézbe vehetünk. Amikor a Bibliát a kezedbe veszed, egy olyan " könyvet" tartasz a kezedben, amelyben minden..........ezt újra hangsúlyozom és szó szerint értendő ........minden benne van, ami valaha megtörtént és meg fog történni ebben a világban.

A vallási réteg - amikor Jézus halála és feltámadása után -, az apostolok tovább folytatták azt a munkát, amit a mesterük elkezdett, valamin nagyon megdöbbentek.
Azt mondták egymás között: Honnan tudnak ezek ennyi mindent? Honnan van ez a bölcsesség, ami áltral szólnak? Hát ezek nem is tanulták az Igét! Hát mi vagyunk azok, akik éjjel-nappal bújjuk a Tórát, ezek meg leteszik a halászhálót és egyszerűen olyanokat beszélnek, hogy mi is csak lesünk.......
Az első, ami azt bizonyítja, hogy valakinek van közössége Isten Szellemével az az, hogy mérhetetlen nagy tudásanyaggal és nagyon széleskörű ismerettel rendelkezik, amit nem könyvekből, nem fejtudás által - ez az apostoloknak egyáltalán nem állt rendelkezésükre -, hanem Isten közvetlen - a Szent Szellemén keresztül adott - tanítása által nyerik el.

Az Ige mindenre képes megtanítani az embert.
Az Ige azt állítja a Szent Szellemről, hogy elvezet minket minden igazságra.

Nem tanultam héberül sem ógörögül, de ha a szent Szellem valóban elvezeti az embert minden igazságra, és ha nekem valóban van közösségem vele, akkor valahogy mégis elérte, hogy rávezessen arra, hogy az eredeti szöveg szavai nem azt jelentik - vagy nem csak azt -, amit a magyar nyelv szavai.

Megmutatom, hogy engem hogy tanított meg erre az Ige által.

Kb. 2 évvel ezelött történt, amikor a 2 Sámuel 9-ben lévő történetet olvastam.

Saul, Izrael első királya halott, helyette már Dávid uralkodik, és egyszercsak megkérdezi Dávid:

" Maradt-e még valaki a Saul háza népe közül, hogy irgalmasságot cselekedjem ővele Jonatánért?"
2 Sámuel 9:1.

Akkor Siba, Saul házából egy szolga azt mondta Dávidnak, hogy van még egy fia - Saul minden más gyermeke és teljes családja meghalt -, akit Méfibósetnek hívnak, és Ló-Debárban lakik, de senki nem tudja, hogy ő királyi sarj.

Amikor olvastam ezt a történetet, a szellemembe bejött egy hang: Tudod, hogy mit jelent az, hogy Méfibóset?
- Hát honnan tudnám?
- Akkor nézz utána.

Utána néztem, és azt jelenti:

- a szégyen terjesztője
- a szégyen félrevetője

Hát ezen nagyon megdöbbentem. Egy szó, mégis 2 egymással teljesen ellentétes jelentéstartalma van.......Hát ez hogy lehet?
Elkezdtem gondolkodni a történeten.....erre már régebben megtanított a Szent Szellem, mármint hogy ne csak olvassak, hanem amit olvasok, azon gondolkodjam is el, mert a bibliai történeteknek - amelyek egyébként konkrét időben, konkrét helyen, konkrét személyek által valóban megtörténtek, történelmileg is visszakereshetőek és hitelesíthetőek -, üzeneteket tartalmaznak Istentől. Konkrét történelmi eseményekbe van beágyazva Isten üzenete az emberiségnek. Hogy ez miért van így, arra most nem szeretnék kitérnim de a Biblia egy titkosírás....üzenet az eltévedt emberiségnek. De a történetek mögötti üzenetet olvasással nem lehet kibontani, ehhez szükség van Isten Szellemére.

Ennek a történetnek az üzenete, amire a Szent Szellem tanított meg, a következő:

Izrael népe Saul vezetésével az amalekiták ellen harcolt. Dávid ebben a harcban nem vett részt. Egy hírnök azzal az üzenettel jött Dávidhoz, hogy Izrael népe elveszítette a csatát. A király, Saul meghalt és az ő fia, Jonatán is életét veszítette. Az amalekiták hamarosan a városba is betörnek.

Saulnak volt ott egy fia, Méfibóset, akit Saul szolgája a rossz hír hallatán felkapott és elkezdett vele menekülni. Annyira futott, hogy elestek, és a fiú mindkét lába megsérült, egész életére sánta maradt.
Méfibóset király lehetett volna, ő volt a trónörökös, aki most egy életreszólóan mindkét lábára megsérült és ráadásul menekülnie is kell, mert különben meg fogják ölni.
Mi mindannyian, akik megszületünk erre a világra, Méfibósetek vagyunk, akik bár királyi családból származnak - Isten teremtményei vagyunk -, ám az ellenség - amalekiták: rabló nép -, ki akarnak minket semmizni, ki akarnak minket fosztani.
Dávid idejében a testi fogyatékkal élők nem jelenhettek meg a király elött, nem mehettek be hozzájuk, nem beszélhettek velük, nem is közelíthettek hozzájuk. Ilyen törött lábúak vagyunk mi is, akiknek csodálatos jövője lehetett volna a király akaratából, ám az ellenség ettől megfosztott minket.....öszzetörték a jövőnket.

Méfibóset Ló-Debárba került, ami a Jordánon túl van.
Isten Izrael népét nagy csodák és jelek által átvitte a Jordánon - azt jelenti alá jövő, lefelé folyó -, ám Méfibóset mégis újra a Jordánon túlra került. A lefelé folyó víz az Isten kenetét jelenti, amely a mennyből folyik alá az emberre.
Ló-Debár egy sivatagos, periférikus hely, amelynek jelentése: ahol nincs beszéd, ahol nincs kijelentés.
Egy olyan hely, ahová Isten szava nem jut el. Ahol nem lehet hallani Isten üzenetét. A bűnbeesés után minden ember Ló-Debárba került, egy olyan helyre, ahol totális elszigeteltségben él, és nem tud kapcsolatba lépni a Teremtőjével.
Mi mindannyian, Méfibósethez hasonlóan nyomorékul növünk fel.....nem az elhívásunknak és rangunknak megfelelően, hanem egy olyan helyen, ahol nincs gyógyulás, nincs áldás......csak szenvedés.

De Isten nem mond le azolról, akik kikerülnek Ló-Debárba!
Van- e még valaki Saul házából - Ő Istent jelképezi ebben a történetben -, aki még valahol él. Ezt Dávid kérdezte...Ő pedig Jézus Krisztust jelképezi.
Dávid nem humanizmusból tette fel ezt a kérdést, hanem azért, mert szövetségre lépett Saul fiával, Jonatánnal, és ígéretet tett neki arra, hogyha meghal, akkor is irgalmassággal fog viseltetni a leszármazottait illetően.
Jonatán Ábrahámot jelképezi, akivel Isten szövetséget kötött és ígéretet tett neki arra, hogy az Ő magja áldott lesz és Isten irgalma és kegyelme megfogja őket őrizni.
Isten kegyelme és irgalmassága mindig szövetségen alapszik.

Bárki lehet Ábrahám leszármazottja, ha megtér, hiszen Jézus Krisztus Ábrahám egyenesági leszármazottja, így a megtéréssel, Jézus Keresztáldozatának az azonosulásával Jézus testvérei leszünk. Belépünk a szövetségbe és Isten ígérete beteljesedik az életünkön. Megígérte és meg is tartja.

Aki belép ebbe a szövetségbe Jézus Krisztuson keresztül, azért egyből mennek a küldöttek Ló-Debárba és visszahozzák Őt:

" Akkor elkülde Dávid király, és elhozatá őt......Ló-Debárból."
2 Sámuel 9:5.

Dávid megemlékezett egy szövetségről, amelyet Jonatánnal kötött több évtizeddel azelött.
Ez nem egy humanitárius cselekedet, hanem egy olyan szövetség, amely megteremtette az alapját Isten irgalmasságának.
Isten nem tud csak úgy, haverságból mindenkinek megbocsájtani, mert:

"Könyörületességgel és igazsággal töröltetik el a bűn...."
Péld. 16:6.

Nem csak irgalom, hanem igazság is kell a bűn megbocsájtásához és eltörléséhez. Istennek meg kellett teremtenie az igazságon alapuló jogi feltételt ahhoz, hogy az embereknek bűnbocsánatot adhasson, és ez az igazságon alapuló jogi feltétel Jézus Krisztus megfeszítésében érhető el a bűnös ember számára. Aki ezt nem fogadja el, annak nincs meg a jogi alapja, ami alapján az életét elérhetné Isten irgalma.
Jézus Krisztus győzelme a kereszten, amely legyőzte a bűn és halált, az nem egy színjáték volt - játszuk el, hogy szenvedünk az emberekért -, hanem Jézus a saját valóságos szenvedésével érte el, hogy megmenekülhessünk. A bűnbocsánat nem elsősorban Isten ajándéka, hanem Jézus érdeme! Ezt valaki megharcolta helyetted!
A bűnbocsánat nem csak úgy lepottyan az égből az ölünkbe! Ezt valakinek meg kellett szereznie!
Jézus krisztus az érdemszerző!
Csak az Ő érdemei miatt van az embernek bűnbocsánata! Mi semmit nem tudunk ehhez hozzátenni!
Mi egyet tudunk csak.......ezt elfogadni.....
Istennek mindannyiunk életével kapcsolatban meg van a terve, de ez a terv nem mindenki életében fog megvalósulni, mert aki nem tér meg, azt hiába szereti Isten, nem tud rajta segíteni, mert

" Igazsággal erősíttetik meg a királyi szék."
Péld. 16:12.

Ha Isten mindenkinek egyformán - akár elfogadja Jézus keresztáldozatát, akár nem -, megbocsájtana, akkor ez egy igazságtalan cselekedet lenne részéről, az igazságtalanság pedig bűn, vagyis ezzel Isten a saját királyságát játszaná át a Sátánnak és a rossz totális hatalmat venne nem csak a látható, hanem a teljes láthatatlan világ felett is. Higgyétek el, ezt Isten - akármennyire is szeret benneteket -, nem fogja megkockáztatni.

De ha megtérsz, azt mondja majd neked Isten:

" Ne félj, mert kétség nélkül irgalmasságot cselekszem veled Jonatánért, a Te atyádért, és visszaadom neked Saulnak minden majorságát és neked mindenkor asztalomnál lesz ételed."
2 Sámuel 9:7.

Vissza kapsz mindent, minden olyan javadat, amelyet Isten neked készített el, és az Ő asztalánál lesz helyed, onnan ehetsz.
Az étel a Bibliában az Igét jelképezi.......az eledelt, amely életet ad....azt az Igét, amelyet nem emberi okoskodások, hanem Isten Szelleme általi értelmezés.
Isten azért küld szolgákat a Méfibósetekhez, mert lehet, hogy még menne is, de sánta mind a két lába, ezért egyedül nem megy. Szüksége van segítségre. Lehet, hogy már tudná is, hogy mit kellene tennie, de nincs hozzá ereje. Isten mindig gondoskodik követekről. Követek által éri el a Méfibóseteket. A követ megfogja Méfibóset kezét, és elviszi Jeruzsálembe.
Jeruzsálem azt jelenti: a béke megalapozása.......
Isten követeinek az a feladata, hogy a hitet és a bizalmat - amit elveszítettek Istennel szemben -, újra felépítse.
Az emberek a bűneik miatt elidegenedtek Istentől.......a hit meghalt.....az egyház felé való bizalom is megtört, amelyben óriási szerepe van a vallásnak.

" Méfibóset tehát Jeruzsálemben lakozék, mert mindenkor a király asztalánál eszik, és ő mind a két lábára sánta volt."
2 Sámuel 9:13.

Isten mindannyiunkat szeret, ezért fizetett értünk óriási nagy árat!
Mindenki annyit ér, amekkora árat fizetnek érte.......márpedig Isten saját magát adta értünk....ennél többet senki sem adhat......
Ezért kellene elfogadni ezt, és így lesz Mefibósetből, a valamikori szégyen terjesztőjéből annak megvetője......

Mi mindannyian Méfibósetek vagyunk. Mindannyian Isten teremtményei vagyunk, mégis, az egyik Méfibóset a szégyen terjesztője a másik Méfibóset pedig megvetette a szégyenletes múltját Jézus keresztáldozatának az elfogadásával. Egyek vagyunk, de mégis mások....

A Biblia minden egyes története Jézus Krisztus megváltó művéről szól, az egyedüli és lehetséges menekülő útról, amely minden ember életét gyökeresen megváltoztatja.....

" És adok nektek szívem szerint való pásztorokat, és legeltetnek tudománnyal és értelemmel."
Jeremiás 3:11.
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Láttatok mán beszélő kígyót ? Én még nem csak hallottam !

A válas egyszerűbb ,mint gondolnád: Ádám és Éva!

És ki látott már olyan kígyót, amelyiknek van lába?

" És monda az Úr Isten a kígyónak: Mivelhogy ezt cselekedted, átkozott légy minden barom és minden mezei vad között; hasadon járj és port egyél életed minden napjaiban."
1 Mózes 3:14.

Lábas kígyót is csak Ádám és Éva látott, mert a bűnbeesés után Isten átkot mondott ki a kígyóra, amivel a lábának annyi lett.

Az ember és állat kommunikációja a bűnbeesés elött nagyon úgy tűnik, teljesen természetes dolog volt, hiszen Éva nem rohant Ádámhoz, hogy talált egy kígyót, amelyik beszél, hanem teljesen természetesen társalgott vele. A Sátánnak nem is lett volna érdeke olyan dologgal megkísértenie az embert, ami bármilyen szinten gyanús lehetett volna a számára, hiszen akkor könnyen lefülelhették volna.

Te ma tudsz beszélgetni Istennel?
Nem, pedig a Biblia azt állítja, hogy Ádám és Éva mindennap beszélgetett vele. vagyis a bűn nem csak az emberre, hanem a teljes látható világra és minden létező kapcsolattartására és kommunikációjára is kihatással volt.
Az, amit mi ma kommunikációnak gondolunk, az bizonyára korántsem az, mint ami a bűnbeesés elött volt. A mennyben sem kimondott szavakkal kommunikálnak, hanem ez egy szellemi tevékenység, amire a bűn miatt testivé vált ember már nem képes.
Isten ma is szól az emberhez és az emberek is próbálkoznak megszólítani Őt, ám a kettejük közé beékelődött bűn megakadályozza azt, hogy az információ átadásra kerüljön. Az ember szelleme a bűnös állapota miatt nem képes kódolni Isten üzenetét. A vevő oldalnál hiba lépett fel. A kapcsolat megszakadt.....nincs.....

Azért volt szükség a megváltás művére, mert az ember szellemi állapotát másként nem lehet megváltoztatni. Jézus a kereszten egy újraélesztést hajtott végre.......hogy ami egyszer meghalt, az újraszülethessen.
Tuncuka azt mondja, hogy ha egy 200 Ft-os beleejtünk a pöcegödörbe, kivesszük és lemossuk róla a szennyet, akkor az újra olyan lesz, mint elötte.

De Isten mást mond:

Akármely cserépedény pedig, amelybe beleesik valami azokból - tisztátalan dolog -, mindazzal együtt, ami benne van, tisztátalan legyen és az edényt törjétek el."
3 Mózes 11:33.

Az ember egyik szimbóluma a Bibliában a cserpéedény. Ha a cserépedénybe belekerült valami tisztátalan dolog, akkor azt utána már hiába suvickolták, az már többé nem lett tiszta. Isten ezért azt javasolta, össze kell törni és ki kell hajítani.
Ezt az Újszövetségben is megerősíti, amikor azt mondja Jézus a farizeusoknak, hogy bár kívülről tisztigatják a tálakat, mégis szennyes az. Magukról a farizeusokról is azt állította, hogy meszelt sírok.....akik kívülről a nép számára talán tisztának látszanak, ám belül rakva vannak minden szennyel.

A mennyben ma is lehet az állatokkal beszélgetni. Ha valaki szereti az oroszlánokat, ott megteheti, hogy háziállatként tart egy ilyet, oroszlánogolhat a hátán és beszélgethet is vele.......Ott a bűn nem törte meg az élők közösségének harmóniáját, így, ha esetleg eddig nem tudtam olyat mondani, amely felkelthette volna az érdeklődésedet Isten Igéje iránt.....esetleg az állatokkal való újbóli kommunikáció lehetőségéhez mit szólsz? Ezt is visszakaphatod.....
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
-

Érdekelne, hogy az elméleted szerint milyen "bünök" léteznek emberek nélkül?

A bűnhöz nem emberre van szükség, hanem valami olyanra, amivel az ember rendelkezik......testre.
Egy létezőnek hiába van szabad akarata és érzelmei, ha nincs hozzá teste, amin keresztül ezt ki tudná fejezni ill. meg tudná azt valósítani.
Éppen ezért biztosak lehetünk benne, hogy a mennyei lényeknek is van testük- ezt a Biblia nem is tagadja - és akik üdvözülni fognak, azoknak is lesz - sőt az elkárhozóknak is.
Az angyali rendek azon része, akik Lucifer vezetésével puccsot kíséreltek meg Isten ellen, azok nagy része ma a Pokol legmélyebb részén, az Abüszoszban vannak megkötözve, akikről azt Ige azt mondja:

" Megnyitá azért a mélység kútját, és füst jött fel a kútból.......a füstből pedig sáskák jöttek ki a földre, és adaték azoknak hatalom......és megmondaték nekik, hogy a földnek füvét ne bántsák......hanem csak azokat az embereket, akiknek a homlokukon nincs az Istennek pecsétje."
Jelenések 9:1-4.

Ezek szerint vannak olyan emberek, akik bár Isten teremtményei, mégsem tartoznak hozzá, és ki vannak szolgáltatva a gonosz akaratának.

A gonosz szellemi lényeket a Biblia kártevő rovarok képével adja vissza. Ezek egyébként nagyon hasonlóak is ezekhez, hiszen a kártékony rovarok nem Isten teremtményei, hanem a bűn következménye. A mennyben ilyenek nincsenek. Ha valaki látott már nagyító alatt ilyen rovarokat, esetleg a szájszervüket , meg úgy egyáltalán bármilyen részüket, akkor elmondhatja róluk, hogy eléggé félelmetesek. Kicsik, de félelmetesek. Ezek a bukott angyalok nem kicsik, hanem hatalmasak, és úgy nézhetnek ki a valóságban, mint amilyen figurákat elevenítenek meg a horrorfilmek......mondjuk a 8. utas a halál. Ezek létező szörnylények, akik jelenleg el vannak zárva.

De nemcsak bukott angyalok, hanem gonosz szellemek és démonok is léteznek.
Ők az angyali rendek azon részének a szellemei, akik a vízözön elött leszálltak a földre, testi kapcsolatot létesítettek a női nemmel - szerintem férfiakkal is, csak abból nem lesz utód -és miután Isten ítélete elérte ezeket a szörnylényeket, a testük megsemmisült. Viszont Isten teremtményei szellemi lények, vagyis ha nincs test, a szellemük és lelkük tovább él, viszont az akaratukat már nem tudják érvényesíteni, mert ehhez test kell.
Ők laknak bennünk.....
A megváltás műve pedig tőlük szabadít meg.
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
28472262_10156431941597313_4444036833818799671_n.jpg
Aki ételt italt adott annak neve legyen áldott !?

Ez valóban borzalmas kép, de vajon ki az oka ennek és ki áll e mögött?
Mert bizonyára nem Isten!

Amikor Isten az embert megteremtette azt mondta:

" ...uralkodjék.....mind az egész földön...."
1 Mózes 1:26.

Isten szeretetből megteremtette az embert és teremtett hozzá egy olyan tökéletes közeget is, amelyet teljesen átadott az ember irányításának.
Ezt a korlátlan látható világ feletti hatalmat viszont a Sátán kijátszotta az ember kezéből a bűnbeesés következtében. A bűnnel elveszítettük a föld eseményeinek az irányítása feletti kontrollt.
Ezt az Újszövetség egyértelműen igazolja:

" Az ördög vivé Őt egy igen magas hegyre és megmutatá neki a világ minden országát...
És monda neki: Mindezeket Neked adom, ha leborulva imádsz engem!"
Máté 4:8-9.

A Sátán azt mondta Jézusnak, ha alárendeli magát neki és imádja Őt, akkor azt a látható világ felett megszerzett hatalmat, amit Ádámék a bűn miatt átjátszottak neki, visszaadja Jézusnak.
Jézus nem mondta azt neki, hogy hogy adhatnád nekem azt vissza, ami az enyém? Mert tudja ......Ő tudja, hogy a Sátán igazatt mondott.
A látható világ felett jelenleg a Sátán az Úr!
Az Ő akarata érvényesül!
Ne Istent okoljátok azokért az igazságtalanságokért, amelyek körülöttünk történnek!
Ha valakit szidni akartok ezért, akkor a Sátánt szidjátok, ne Istent!

A Föld a Sátán felségterülete. Minden rossz itt nyilvánul meg a földön.....ezért a földet Isten meg fogja semmisíteni.

" Ezután láték új eget és új földet."
Jelenések 21:1.

Viszont újjá is fogja teremteni. Elötte azonban a Sátán totális hatalma fog érvényesülni a föld felett és azok felett is, akik nem fogadják el azt a mentőakciót, amellyel Isten evakuálja a teremtményeit, hogy a gonosszal együtt ne vesszenek el.
Ez a menekülő út Jézus Krisztus keresztáldozata. Ő az Út, ahogy állítja magáról.....az az Út, amely a megbukott földből bevisz a mennyei Jeruzsálembe.
Isten nem akar egyenlőre személyesen bejönni ebbe a látható világba, mert az Ő jelenléte - ahogy az Ige írja - emésztő tűz. Mindent, amiben bűn van, a másodperc törtrésze alatt azonnal megsemmisít. Ezért kellett más megoldást kitalálni. Ez a más megoldás Jézus Krisztus. A megváltás műve mérnöki pontossággal és precizitással van kitalálva és végrehajtva....és mindez az emberért és nem ellene van.

Isten megtehetné, hogy hátat fordít nekünk?
Miért ne tehetné meg?
Akármikor teremthetne újra embert!
Mégsem ezt az utat választotta......
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A bűnhöz nem emberre van szükség, hanem valami olyanra, amivel az ember rendelkezik......testre.
Egy létezőnek hiába van szabad akarata és érzelmei, ha nincs hozzá teste, amin keresztül ezt ki tudná fejezni ill. meg tudná azt valósítani.
Éppen ezért biztosak lehetünk benne, hogy a mennyei lényeknek is van testük- ezt a Biblia nem is tagadja - és akik üdvözülni fognak, azoknak is lesz - sőt az elkárhozóknak is.
Az angyali rendek azon része, akik Lucifer vezetésével puccsot kíséreltek meg Isten ellen, azok nagy része ma a Pokol legmélyebb részén, az Abüszoszban vannak megkötözve, akikről azt Ige azt mondja:

" Megnyitá azért a mélység kútját, és füst jött fel a kútból.......a füstből pedig sáskák jöttek ki a földre, és adaték azoknak hatalom......és megmondaték nekik, hogy a földnek füvét ne bántsák......hanem csak azokat az embereket, akiknek a homlokukon nincs az Istennek pecsétje."
Jelenések 9:1-4.

Ezek szerint vannak olyan emberek, akik bár Isten teremtményei, mégsem tartoznak hozzá, és ki vannak szolgáltatva a gonosz akaratának.

A gonosz szellemi lényeket a Biblia kártevő rovarok képével adja vissza. Ezek egyébként nagyon hasonlóak is ezekhez, hiszen a kártékony rovarok nem Isten teremtményei, hanem a bűn következménye. A mennyben ilyenek nincsenek. Ha valaki látott már nagyító alatt ilyen rovarokat, esetleg a szájszervüket , meg úgy egyáltalán bármilyen részüket, akkor elmondhatja róluk, hogy eléggé félelmetesek. Kicsik, de félelmetesek. Ezek a bukott angyalok nem kicsik, hanem hatalmasak, és úgy nézhetnek ki a valóságban, mint amilyen figurákat elevenítenek meg a horrorfilmek......mondjuk a 8. utas a halál. Ezek létező szörnylények, akik jelenleg el vannak zárva.

De nemcsak bukott angyalok, hanem gonosz szellemek és démonok is léteznek.

Ők laknak bennünk.....
A megváltás műve pedig tőlük szabadít meg.

Azt mondod "A bűnhöz nem emberre van szükség, hanem valami olyanra, amivel az ember rendelkezik......testre."
Mondjuk egy Elefánt? :eek:
-
A Mary nevü elefántot 1916-ban egy Tennesee-i biroság bünösnek találta egy gyilkolási ügyben és emiatt akasztásos halálra itélte.
Az álat rálépet a segéd-idomár fejéte az itatás alkalmával.
-
Elephantmary.jpg

-
Maryt egy vonattal Erwin-be szállitották, ahol 2500 többségben gyerekekböl állo tömeg elött felakasztották egy vagonra szerelt ipari daru segitségével.
Az akasztás elöször kudarcba fulladt mert egy lánc elszakadt, az elefán lezuhant és eltörte a lapockáját.
A második kisérlet eredményes volt, az elefánt megkapta a büntetését.
-
Deo gratiás. (Istennek legyen hála) :eek:
-
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt mondod "A bűnhöz nem emberre van szükség, hanem valami olyanra, amivel az ember rendelkezik......testre."
Mondjuk egy Elefánt? :eek:
-
A Mary nevü elefántot 1916-ban egy Tennesee-i biroság bünösnek találta egy gyilkolási ügyben és emiatt akasztásos halálra itélte.
Az álat rálépet a segéd-idomár fejéte az itatás alkalmával.
-
Elephantmary.jpg


-
Maryt egy vonattal Erwin-be szállitották, ahol 2500 többségben gyerekekböl állo tömeg elött felakasztották egy vagonra szerelt ipari daru segitségével.
Az akasztás elöször kudarcba fulladt mert egy lánc elszakadt, az elefán lezuhant és eltörte a lapockáját.
A második kisérlet eredményes volt, az elefánt megkapta a büntetését.
-
Deo gratiás. (Istennek legyen hála) :eek:
-

A gadarénustól Jézus azt kérdezte:

"Mi a neved?
És ő monda: Légió, mert sok ördög ment bele."
Lukács 8:30.

A légió egy ma is létező katonai fogalom, nem tudom pontosan mennyi, de több ezer személyt jelent.
Ebben a gadarénusban több ezer démon volt. Ez rengeteg. Egy emberben akárhány démon lehet.

Amikor Jézus ki akarta őket űzni, azt kérték Tőle:
- Ne parancsold nekünk, hogy a mélységbe menjünk.

Ha nem találnak másik testet, nincs más választásuk, mehetnek le a Pokolba, ami számukra is borzasztó hely.

" Volt pedig ott egy nagy disznónyáj, legelészve a hegyen; és kérék Őt, hogy engedjék meg nekik, hogy azokba menjenek."
Lukács 8:32.

Az állatnak is van teste, különben minél fogva akasztották volna fel?
test-test......akaratot így is-úgy is ki lehet fejezni és a tetteket így is- úgy is végre lehet hajtani.

Nem láttál már olyan kutyát, amelyik széttép egy embert? Az ilyen állat démonizált.
Ha visszakeresed a Tórában a törvényeket, akkor azt is láthatnád, hogy bűn esetén az állatokat is ki kellett végezni, nem csak az embert.
Isten erre is adott külön törvényt, mert a démon nem csak emberben, hanem állati testben is tud lakozni.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez valóban borzalmas kép, de vajon ki az oka ennek és ki áll e mögött?
Mert bizonyára nem Isten!

Amikor Isten az embert megteremtette azt mondta:

" ...uralkodjék.....mind az egész földön...."
1 Mózes 1:26.

Isten szeretetből megteremtette az embert és teremtett hozzá egy olyan tökéletes közeget is, amelyet teljesen átadott az ember irányításának.
Ezt a korlátlan látható világ feletti hatalmat viszont a Sátán kijátszotta az ember kezéből a bűnbeesés következtében. A bűnnel elveszítettük a föld eseményeinek az irányítása feletti kontrollt.
Ezt az Újszövetség egyértelműen igazolja:

" Az ördög vivá Őt egy igen magas hegyre és megmutatá neki a világ minden országát...
És monda neki: Mindezeket Neked adom, ha leborulva imádsz engem!"
Máté 4:8-9.

A Sátán azt mondta Jézusnak, ha ha alárendeli magát neki és imádja Őt, akkor azt a látható világ felett megszerzett hatalmat, amit ádámék a bűn miatt átjátszottak neki, visszaadja Jézusnak.
Jézus nem mondta azt neki, hogy hogy adhatnád nekem azt vissza, ami az enyém? Mert tudja ......Ő tudja, hogy a Sátán igazatt mondott.
A látható világ felett jelenleg a Sátán az Úr!
Az Ő akarata érvényesül!
Ne Istent okoljátok azokért az igazságtalanságokért, amelyek körülöttünk történnek!
Ha valakit szidni akartok ezért, akkor a Sátánt szidjátok, ne Istent!

A Föld a Sátán felségterülete. Minden rossz itt nyilvánul meg a földön.....ezért a földet Isten meg fogja semmisíteni.

" Ezután láték új eget és új földet."
Jelenések 21:1.

Viszont újjá is fogja teremteni. Elötte azonban a Sátán totális hatalma fog érvényesülni a föld felett és azok felett is, akik nem fogadják el azt a mentőakciót, amellyel Isten evakuálja a teremtményeit, hogy a gonosszal együtt ne vesszenek el.
Ez a menekülő út Jézus Krisztus keresztáldozata. Ő az Út, ahogy állítja magáról.....az az Út, amely a megbukott földből bevisz a mennyei Jeruzsálembe.
Isten nem akar egyenlőre személyesen bejönni ebbe a látható világba, mert az Ő jelenléte - ahogy az Ige írja - emésztő tűz. Mindent, amiben bűn van, a másodperc törtrésze alatt azonnal megsemmisít. Ezért kellett más megoldást kitalálni. Ez a más megoldás Jézus Krisztus. A megváltás műve mérnöki pontossággal és precizitással van kitalálva és végrehajtva....és mindez az emberért és nem ellene van.

Isten megtehetné, hogy hátat fordít nekünk?
Miért ne tehetné meg?
Akármikor teremthetne újra embert!
Mégsem ezt az utat választotta......

Szerintem az lenne a legjobb megoldás ha az ember forditana
A gadarénustól Jézus azt kérdezte:

"Mi a neved?
És ő monda: Légió, mert sok ördög ment bele."
Lukács 8:30.

A légió egy ma is létező katonai fogalom, nem tudom pontosan mennyi, de több ezer személyt jelent.
Ebben a gadarénusban több ezer démon volt. Ez rengeteg. Egy emberben akárhány démon lehet.

Amikor Jézus ki akarta őket űzni, azt kérték Tőle:
- Ne parancsold nekünk, hogy a mélységbe menjünk.

Ha nem találnak másik testet, nincs más választásuk, mehetnek le a Pokolba, ami számukra is borzasztó hely.

" Volt pedig ott egy nagy disznónyáj, legelészve a hegyen; és kérék Őt, hogy engedjék meg nekik, hogy azokba menjenek."
Lukács 8:32.

Az állatnak is van teste, különben minél fogva akasztották volna fel?
test-test......akaratot így is-úgy is ki lehet fejezni és a tetteket így is- úgy is végre lehet hajtani.

Nem láttál már olyan kutyát, amelyik széttép egy embert? Az ilyen állat démonizált.
Ha visszakeresed a Tórában a törvényeket, akkor azt is láthatnád, hogy bűn esetén az állatokat is ki kellett végezni, nem csak az embert.
Isten erre is adott külön törvényt, mert a démon nem csak emberben, hanem állati testben is tud lakozni.
-
Ha visszakeresed a Tórában a törvényeket, akkor azt is láthatnád, hogy bűn esetén az állatokat is ki kellett végezni, nem csak az embert.
Isten erre is adott külön törvényt, mert a démon nem csak emberben, hanem állati testben is tud lakozni.
-
Egyre unszinpatikusabb nekem az istened.
En azt olvastam a Bibliában hogy ma volt a világ vége. :eek:
-
31144022_2147252668626021_3814166391775297536_n.jpg
 
Utoljára módosítva:

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
A látható világ felett jelenleg a Sátán az Úr!
Az Ő akarata érvényesül!
Ne Istent okoljátok azokért az igazságtalanságokért, amelyek körülöttünk történnek!
Ha valakit szidni akartok ezért, akkor a Sátánt szidjátok, ne Istent!

A Föld a Sátán felségterülete. Minden rossz itt nyilvánul meg a földön.....ezért a földet Isten meg fogja semmisíteni.

" Ezután láték új eget és új földet."
Jelenések 21:1.

” Aztán így szólt Isten Noéhoz és fiaihoz, akik vele voltak:

Nézzétek, szövetséget kötök veletek, s utánatok utódaitokkal és minden élőlénnyel, amely veletek van: a madarakkal, a háziállatokkal s az összes mezei vaddal, mindennel, ami kijött a bárkából, a föld minden állatával. Megkötöm veletek szövetségem, többé nem törlök el minden lényt a földről vízözönnel, és nem jön olyan áradat, amely elpusztítja a földet.


Aztán így szólt Isten: „Ez legyen jele a szövetségnek, amely fennáll köztem és köztetek, meg a veletek levő minden élőlény között minden nemzedékre: szivárványt helyezek a felhőkbe: ez legyen a szövetség jele köztem és a föld között. Ha összegyűjtöm a föld felett a felhőket és a szivárvány megjelenik a felhőkön, akkor megemlékezem szövetségemről, ami fennáll köztem és köztetek, meg minden élőlény és test között. A víz nem válik többé vízözönné, hogy minden lényt elpusztítson. Ha a szivárvány megjelenik a felhőkön, látni fogom, és megemlékezem az örök szövetségről, amely fennáll Isten és minden élőlény meg minden test között a földön.” Isten így szólt Noéhoz: „Ez annak a szövetségnek a jele, amelyet létrehoztam köztem és minden földi lény között.”

A szivárvány még nem tűnt el az égről.... nem lesz Világvége, és nem is a Sátán az úr. Ne riogass senkit.
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
” Aztán így szólt Isten Noéhoz és fiaihoz, akik vele voltak:

Nézzétek, szövetséget kötök veletek, s utánatok utódaitokkal és minden élőlénnyel, amely veletek van: a madarakkal, a háziállatokkal s az összes mezei vaddal, mindennel, ami kijött a bárkából, a föld minden állatával. Megkötöm veletek szövetségem, többé nem törlök el minden lényt a földről vízözönnel, és nem jön olyan áradat, amely elpusztítja a földet.


Aztán így szólt Isten: „Ez legyen jele a szövetségnek, amely fennáll köztem és köztetek, meg a veletek levő minden élőlény között minden nemzedékre: szivárványt helyezek a felhőkbe: ez legyen a szövetség jele köztem és a föld között. Ha összegyűjtöm a föld felett a felhőket és a szivárvány megjelenik a felhőkön, akkor megemlékezem szövetségemről, ami fennáll köztem és köztetek, meg minden élőlény és test között. A víz nem válik többé vízözönné, hogy minden lényt elpusztítson. Ha a szivárvány megjelenik a felhőkön, látni fogom, és megemlékezem az örök szövetségről, amely fennáll Isten és minden élőlény meg minden test között a földön.” Isten így szólt Noéhoz: „Ez annak a szövetségnek a jele, amelyet létrehoztam köztem és minden földi lény között.”

A szivárvány még nem tünt el az égről....


Ez így van, ahogy írtad. Ha Isten azt ígérte, hogy nem fogja többet elpusztítani a földet és a rajta lévőket vízzel, akkor abban biztosak lehetünk, hogy ez így is lesz.
Csak Te emberi elmével olvasod az Igét, és így nem vagy képes annak teljes igazságát megérteni.

Isten itt nem azt ígérte meg, hogy nem pusztítja el a földet és a rajta lévőket, hanem azt, hogy vízzel nem fogja ezt mégegyszer megtenni.

Ellenben:

" Az Úr napja pedig úgy jő majd el, mint éjjeli tolvaj, amikor az egek ropogva elmúlnak, az elemek pedig megégve felbomlanak, és a föld és a rajta lévő dolgok is megégnek."
2 Péter 3:10.

" A hegyek, mint viasz, megolvadnak az Úr elött....."
97. zsoltár 5.

" A hegyek reszketnek előtte, és a halmok szétolvadnak."
Náhum 1:5.

" És szétmállanak alatta a hegyek, a völgyek pedig szétszakadoznak, mint a viasz a tűz elött...."
Mikeás 1:4.

" Mert az Úr, a Seregek Ura az, aki megérinti a földet és elolvad az......"
Ámós 9:5.

" Elvesztek, mindent elvesztek e föld színéről, azt mondja az Úr."
Sofóniás 1:2.

A tűz általi pusztítás nem állt a szövetségben......

" Az Úr dicsőségének a jelensége pedig olyan volt az Izrael fiainak szemei elött, mint emésztő tűz a hegy tetején."
2 Mózes 24:17.

Isten azért küldte el Jézust, azért hajtotta végre a megváltó művet, hogy ne vesszünk el a bűnös földdel és a gonosz sátáni erőkkel együtt.
Isten csak az embereknek adott kiutat Jézus Krisztusban......aki ezt elszalasztja, az ne Istent okolja, hanem magára vessen. Ő szólt!
Számtalanszor szólt!
Most is szól!
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Jézus Krisztus utolsó szavai itt a földön ezek voltak a tanítványaihoz:

" Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket........
Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek......."
Máté 28:19-20.

A keresztények tanítványok. Olyan emberek, akiket Jézus Krisztus személyesen tanít.
Az Igével nem lehet személyes közösségre lépni tanítás nélkül, mert a bűn miatt az ember olyan mértékben eltávolodott Istentől, hogyha Ő nem küld olyan embereket, akik közvetlenül Istentől kapják az Ige tanításait - ilyen volt Mózes is, Izrael nélküle sose jött volna ki Egyiptomból -, akkor esélye sincs az embernek megismernie és megértenie azt, hogy Isten mit üzen az Ige által.
Ilyenek voltak az Ószövetség alatt a bírák, királyok, próféták, főpapok......ezeket az embereket Isten személyesen tanította és ők adták tovább a népnek Isten üzenetét.

Isten emberei nem önkéntes alapon kenettek fel, hanem az Úr szuverén döntési joga alapján. Ő választotta ki, hogy kin keresztül akarja az embereket tanítani.

Jézus 3 dolog miatt jött el a földre:

- tanítani
- demonstrálni
- megváltást végrehajtani

3,5 évig tanított. Rengeteget tanított, éjjel és nappal tanított. Ő választotta ki a 12-őt is......mindig Isten választ.
A vallási réteg - a farizeusok - is tanítottak, de ők az igéből nem az Igét tanították.
Betéve tudták a teljes Tórát oda-vissza........ha álmukból felébresztették volna őket és azt mondták volna nekik..........Ézsaiás 25:30-tól mondjad........akkor ők az Ézsaiás 25:30-tól mondták volna gondolkodás nélkül addig, amíg le nem állítják őket.
Egy zsidó fiú 12 éves korára betéve tudta a teljes Tórát....ez volt az iskolai tananyag.......és mivel könyv formájában még nem volt elérhető - a teljes írást tekercseken őrizték, amely egy kétszárnyas gardróbszekrényt dugig megtöltött volna, ráadásul irdatlan anyagi vonzata volt ezek másolásának, és a másolás is nagyon szígorú szabályok alapján, és nem is akárki által történhetett - így kénytelenek voltak megtanulni, hiszen az Igében van az élet.
Az Igét kell ismerni, csak nem mindegy, hogy ki által.

A farizeusi réteg igetanításának az lett a következménye, hogy a vallási réteg vezetői is konfliktusba kerültek egymással, mert mindenki másként értelmezte az Igét. Mindenki a saját emberi képességei alaján kezdte értelmezni az Igét, aminek aztán az lett a következménye, hogy a vallási vezetők között szakadás történt, amely sok esetben utcai harcokban is megnyilvánult. Volt olyan, hogy a római katonáknak kellett őket szétválasztani, mert felfegyverkezve egymásnak támadtak.......azok, akik békességet hirdettek és erre is szólították fel embertársaikat.
Maga a 71 tagu Szanhedrin - ők voltak Izrael vezetői -, is 2 fő ágra szakadtak, a farizeusokra és szadduceusokra - és ezen belül is további külön irányzatokra -. Olyan mértékben nem értettek egyet az Ige értelmezésében, hogy tulajdonképpen 2 külön Tóra keletkezett . Pl. az egyik része hitt a halottak feltámadásában, a másik része nem.......A néphez képest nem voltak sokan, ám hatalmas befolyással bírtak. Tagjai voltak a helyi közösségek vezetői, ők töltötték be a bírói hivatalok pozícióit, így a nép nem szabad lelkiismeretből, nem saját meggyőződésből rendelte magát alá nekik, hanem gazdasági, kereskedelmi tevékenységük, közösségi, családi életük miatt, egzisztenciális félelem miatt.

Ez az erős befolyása Jeruzsálemtől kifelé haladva gyengült. Így aztán akik szabadabb életre vágytak, vagy valóban nagyon bűnös emberek voltak, vagy akiket a farizeusok az életmódjuk miatt ki is rekesztettek a társadalomból, Izrael periférikus részein telepedtek le. Az egyik ilyen, az Isten Igéjétől leginkább elszakadt terület Galilea volt.

" .....pogányok Galileája...."
Máté 4:15.

Jézus mégis itt tanított a legtöbbet és innen követték a legtöbben.
" És nagy sokaság követé Őt Galileából."
Máté 4:25.

A tanítás fontosságát az Újszövetség így írja le:

" Mert mindenki, aki segytségül hívja az Úr nevét, megtartatik.
Mi módon hívják azért segítségül azt, akiben nem hisznek?
Mi módon hisznek pedig abban, aki felöl nem hallottak?
Mi módon hallanának pedig prédikáló nélkül?
Mi módon prédikálnak pedig, ha el nem küldetnek?"
Róma 10:13-15.

Ez az ok-okozati láncolat az írja le, hogyha Isten nem választ ki embereket, akiket Ő tanít és nem küldi el őket azért, hogy az ismeretüket továbbadják, akkor nem fognak felőle hallani.......ha pedig nem hallanak Róla, akkor ha bajban van az ember, nem tudja Őt segítségül hívni.....de ha az ember nem hívja segítségül az Urat, akkor nem fog megmenekülni.

A vallási réteg tanítása Jézus korára totálisan kudarcba fulladt. Jézus nem véletlenül akkor jött be a látható világba. Isten megvárta, amíg - ugyan a vallási vezetők nem -, a nép, rájött, hogy ez a fajta tanítás nem fogja őket elvezetni Isten ismeretére.
A köznép teljesen tudatában volt annak, hogy milyen súlyos korrupciós ügyeik vannak a vezetőiknek, nem bíztak meg már bennük és igazából nem is tudták, kit kellene már követniük.......
Jézus egy nagyon súlyos vallási válság és háború közepébe csöppent bele és adott a tanításra egy teljesen más alternatívát, mint amit a vallás kínált.

Jézussal Isten azt üzente:

Eddig az ember tanította az "igét".......
Most pedig az Ige fogja tanítani az embert......

Ez a legnagyobb lényegi különbség a vallás és a kereszténység között.
A vallást emberek tanítják, a keresztényeket pedig személyesen az Ige, maga Jézus Krisztus.

Az Ige nagyon okos és nagyon bölcs. Mindent tud.......olyan ismeretanyaggal rendelkezik, amely mellett egy számítógép processzora elbújhatna. Az interneten megtalálható összes ismeret kismiska hozzá képest.
Az isteni kinyilatkoztatás az Ige, amit mi ma írott formában - ugyan ember által fordított formában -, kézbe vehetünk. Amikor a Bibliát a kezedbe veszed, egy olyan " könyvet" tartasz a kezedben, amelyben minden..........ezt újra hangsúlyozom és szó szerint értendő ........minden benne van, ami valaha megtörtént és meg fog történni ebben a világban.

A vallási réteg - amikor Jézus halála és feltámadása után -, az apostolok tovább folytatták azt a munkát, amit a mesterük elkezdett, valamin nagyon megdöbbentek.
Azt mondták egymás között: Honnan tudnak ezek ennyi mindent? Honnan van ez a bölcsesség, ami áltral szólnak? Hát ezek nem is tanulták az Igét! Hát mi vagyunk azok, akik éjjel-nappal bújjuk a Tórát, ezek meg leteszik a halászhálót és egyszerűen olyanokat beszélnek, hogy mi is csak lesünk.......
Az első, ami azt bizonyítja, hogy valakinek van közössége Isten Szellemével az az, hogy mérhetetlen nagy tudásanyaggal és nagyon széleskörű ismerettel rendelkezik, amit nem könyvekből, nem fejtudás által - ez az apostoloknak egyáltalán nem állt rendelkezésükre -, hanem Isten közvetlen - a Szent Szellemén keresztül adott - tanítása által nyerik el.

Az Ige mindenre képes megtanítani az embert.
Az Ige azt állítja a Szent Szellemről, hogy elvezet minket minden igazságra.

Nem tanultam héberül sem ógörögül, de ha a szent Szellem valóban elvezeti az embert minden igazságra, és ha nekem valóban van közösségem vele, akkor valahogy mégis elérte, hogy rávezessen arra, hogy az eredeti szöveg szavai nem azt jelentik - vagy nem csak azt -, amit a magyar nyelv szavai.

Megmutatom, hogy engem hogy tanított meg erre az Ige által.

Kb. 2 évvel ezelött történt, amikor a 2 Sámuel 9-ben lévő történetet olvastam.

Saul, Izrael első királya halott, helyette már Dávid uralkodik, és egyszercsak megkérdezi Dávid:

" Maradt-e még valaki a Saul háza népe közül, hogy irgalmasságot cselekedjem ővele Jonatánért?"
2 Sámuel 9:1.

Akkor Siba, Saul házából egy szolga azt mondta Dávidnak, hogy van még egy fia - Saul minden más gyermeke és teljes családja meghalt -, akit Méfibósetnek hívnak, és Ló-Debárban lakik, de senki nem tudja, hogy ő királyi sarj.

Amikor olvastam ezt a történetet, a szellemembe bejött egy hang: Tudod, hogy mit jelent az, hogy Méfibóset?
- Hát honnan tudnám?
- Akkor nézz utána.

Utána néztem, és azt jelenti:

- a szégyen terjesztője
- a szégyen félrevetője

Hát ezen nagyon megdöbbentem. Egy szó, mégis 2 egymással teljesen ellentétes jelentéstartalma van.......Hát ez hogy lehet?
Elkezdtem gondolkodni a történeten.....erre már régebben megtanított a Szent Szellem, mármint hogy ne csak olvassak, hanem amit olvasok, azon gondolkodjam is el, mert a bibliai történeteknek - amelyek egyébként konkrét időben, konkrét helyen, konkrét személyek által valóban megtörténtek, történelmileg is visszakereshetőek és hitelesíthetőek -, üzeneteket tartalmaznak Istentől. Konkrét történelmi eseményekbe van beágyazva Isten üzenete az emberiségnek. Hogy ez miért van így, arra most nem szeretnék kitérnim de a Biblia egy titkosírás....üzenet az eltévedt emberiségnek. De a történetek mögötti üzenetet olvasással nem lehet kibontani, ehhez szükség van Isten Szellemére.

Ennek a történetnek az üzenete, amire a Szent Szellem tanított meg, a következő:

Izrael népe Saul vezetésével az amalekiták ellen harcolt. Dávid ebben a harcban nem vett részt. Egy hírnök azzal az üzenettel jött Dávidhoz, hogy Izrael népe elveszítette a csatát. A király, Saul meghalt és az ő fia, Jonatán is életét veszítette. Az amalekiták hamarosan a városba is betörnek.

Saulnak volt ott egy fia, Méfibóset, akit Saul szolgája a rossz hír hallatán felkapott és elkezdett vele menekülni. Annyira futott, hogy elestek, és a fiú mindkét lába megsérült, egész életére sánta maradt.
Méfibóset király lehetett volna, ő volt a trónörökös, aki most egy életreszólóan mindkét lábára megsérült és ráadásul menekülnie is kell, mert különben meg fogják ölni.
Mi mindannyian, akik megszületünk erre a világra, Méfibósetek vagyunk, akik bár királyi családból származnak - Isten teremtményei vagyunk -, ám az ellenség - amalekiták: rabló nép -, ki akarnak minket semmizni, ki akarnak minket fosztani.
Dávid idejében a testi fogyatékkal élők nem jelenhettek meg a király elött, nem mehettek be hozzájuk, nem beszélhettek velük, nem is közelíthettek hozzájuk. Ilyen törött lábúak vagyunk mi is, akiknek csodálatos jövője lehetett volna a király akaratából, ám az ellenség ettől megfosztott minket.....öszzetörték a jövőnket.

Méfibóset Ló-Debárba került, ami a Jordánon túl van.
Isten Izrael népét nagy csodák és jelek által átvitte a Jordánon - azt jelenti alá jövő, lefelé folyó -, ám Méfibóset mégis újra a Jordánon túlra került. A lefelé folyó víz az Isten kenetét jelenti, amely a mennyből folyik alá az emberre.
Ló-Debár egy sivatagos, periférikus hely, amelynek jelentése: ahol nincs beszéd, ahol nincs kijelentés.
Egy olyan hely, ahová Isten szava nem jut el. Ahol nem lehet hallani Isten üzenetét. A bűnbeesés után minden ember Ló-Debárba került, egy olyan helyre, ahol totális elszigeteltségben él, és nem tud kapcsolatba lépni a Teremtőjével.
Mi mindannyian, Méfibósethez hasonlóan nyomorékul növünk fel.....nem az elhívásunknak és rangunknak megfelelően, hanem egy olyan helyen, ahol nincs gyógyulás, nincs áldás......csak szenvedés.

De Isten nem mond le azolról, akik kikerülnek Ló-Debárba!
Van- e még valaki Saul házából - Ő Istent jelképezi ebben a történetben -, aki még valahol él. Ezt Dávid kérdezte...Ő pedig Jézus Krisztust jelképezi.
Dávid nem humanizmusból tette fel ezt a kérdést, hanem azért, mert szövetségre lépett Saul fiával, Jonatánnal, és ígéretet tett neki arra, hogyha meghal, akkor is irgalmassággal fog viseltetni a leszármazottait illetően.
Jonatán Ábrahámot jelképezi, akivel Isten szövetséget kötött és ígéretet tett neki arra, hogy az Ő magja áldott lesz és Isten irgalma és kegyelme megfogja őket őrizni.
Isten kegyelme és irgalmassága mindig szövetségen alapszik.

Bárki lehet Ábrahám leszármazottja, ha megtér, hiszen Jézus Krisztus Ábrahám egyenesági leszármazottja, így a megtéréssel, Jézus Keresztáldozatának az azonosulásával Jézus testvérei leszünk. Belépünk a szövetségbe és Isten ígérete beteljesedik az életünkön. Megígérte és meg is tartja.

Aki belép ebbe a szövetségbe Jézus Krisztuson keresztül, azért egyből mennek a küldöttek Ló-Debárba és visszahozzák Őt:

" Akkor elkülde Dávid király, és elhozatá őt......Ló-Debárból."
2 Sámuel 9:5.

Dávid megemlékezett egy szövetségről, amelyet Jonatánnal kötött több évtizeddel azelött.
Ez nem egy humanitárius cselekedet, hanem egy olyan szövetség, amely megteremtette az alapját Isten irgalmasságának.
Isten nem tud csak úgy, haverságból mindenkinek megbocsájtani, mert:

"Könyörületességgel és igazsággal töröltetik el a bűn...."
Péld. 16:6.

Nem csak irgalom, hanem igazság is kell a bűn megbocsájtásához és eltörléséhez. Istennek meg kellett teremtenie az igazságon alapuló jogi feltételt ahhoz, hogy az embereknek bűnbocsánatot adhasson, és ez az igazságon alapuló jogi feltétel Jézus Krisztus megfeszítésében érhető el a bűnös ember számára. Aki ezt nem fogadja el, annak nincs meg a jogi alapja, ami alapján az életét elérhetné Isten irgalma.
Jézus Krisztus győzelme a kereszten, amely legyőzte a bűn és halált, az nem egy színjáték volt - játszuk el, hogy szenvedünk az emberekért -, hanem Jézus a saját valóságos szenvedésével érte el, hogy megmenekülhessünk. A bűnbocsánat nem elsősorban Isten ajándéka, hanem Jézus érdeme! Ezt valaki megharcolta helyetted!
A bűnbocsánat nem csak úgy lepottyan az égből az ölünkbe! Ezt valakinek meg kellett szereznie!
Jézus krisztus az érdemszerző!
Csak az Ő érdemei miatt van az embernek bűnbocsánata! Mi semmit nem tudunk ehhez hozzátenni!
Mi egyet tudunk csak.......ezt elfogadni.....
Istennek mindannyiunk életével kapcsolatban meg van a terve, de ez a terv nem mindenki életében fog megvalósulni, mert aki nem tér meg, azt hiába szereti Isten, nem tud rajta segíteni, mert

" Igazsággal erősíttetik meg a királyi szék."
Péld. 16:12.

Ha Isten mindenkinek egyformán - akár elfogadja Jézus keresztáldozatát, akár nem -, megbocsájtana, akkor ez egy igazságtalan cselekedet lenne részéről, az igazságtalanság pedig bűn, vagyis ezzel Isten a saját királyságát játszaná át a Sátánnak és a rossz totális hatalmat venne nem csak a látható, hanem a teljes láthatatlan világ felett is. Higgyétek el, ezt Isten - akármennyire is szeret benneteket -, nem fogja megkockáztatni.

De ha megtérsz, azt mondja majd neked Isten:

" Ne félj, mert kétség nélkül irgalmasságot cselekszem veled Jonatánért, a Te atyádért, és visszaadom neked Saulnak minden majorságát és neked mindenkor asztalomnál lesz ételed."
2 Sámuel 9:7.

Vissza kapsz mindent, minden olyan javadat, amelyet Isten neked készített el, és az Ő asztalánál lesz helyed, onnan ehetsz.
Az étel a Bibliában az Igét jelképezi.......az eledelt, amely életet ad....azt az Igét, amelyet nem emberi okoskodások, hanem Isten Szelleme általi értelmezés.
Isten azért küld szolgákat a Méfibósetekhez, mert lehet, hogy még menne is, de sánta mind a két lába, ezért egyedül nem megy. Szüksége van segítségre. Lehet, hogy már tudná is, hogy mit kellene tennie, de nincs hozzá ereje. Isten mindig gondoskodik követekről. Követek által éri el a Méfibóseteket. A követ megfogja Méfibóset kezét, és elviszi Jeruzsálembe.
Jeruzsálem azt jelenti: a béke megalapozása.......
Isten követeinek az a feladata, hogy a hitet és a bizalmat - amit elveszítettek Istennel szemben -, újra felépítse.
Az emberek a bűneik miatt elidegenedtek Istentől.......a hit meghalt.....az egyház felé való bizalom is megtört, amelyben óriási szerepe van a vallásnak.

" Méfibóset tehát Jeruzsálemben lakozék, mert mindenkor a király asztalánál eszik, és ő mind a két lábára sánta volt."
2 Sámuel 9:13.

Isten mindannyiunkat szeret, ezért fizetett értünk óriási nagy árat!
Mindenki annyit ér, amekkora árat fizetnek érte.......márpedig Isten saját magát adta értünk....ennél többet senki sem adhat......
Ezért kellene elfogadni ezt, és így lesz Mefibósetből, a valamikori szégyen terjesztőjéből annak megvetője......

Mi mindannyian Méfibósetek vagyunk. Mindannyian Isten teremtményei vagyunk, mégis, az egyik Méfibóset a szégyen terjesztője a másik Méfibóset pedig megvetette a szégyenletes múltját Jézus keresztáldozatának az elfogadásával. Egyek vagyunk, de mégis mások....

A Biblia minden egyes története Jézus Krisztus megváltó művéről szól, az egyedüli és lehetséges menekülő útról, amely minden ember életét gyökeresen megváltoztatja.....

" És adok nektek szívem szerint való pásztorokat, és legeltetnek tudománnyal és értelemmel."
Jeremiás 3:11.
Kedves Abdiás!
Köszönöm válaszod,és valóban örömmel olvastam irásodat,de a kérdésemre valójában nem kaptam választ.
A kérdésem az lett volna,hogy honnan tudjuk ki kap felhatalmazást a Szent Szellemtől arra,hogy a beavatási procedúrát végrehajtsa?
A közzösségeteken belül kiválasztjátok,hogy ki alkalmas arra,hogy kereszteljen,ill.a megtérést végrehajtsa??

Tudod rengetegféle vallási közösség létezik,amit leginkább akkor látok,ha keresem kinek is adjam adóm 1%-át.Kinek higgyünk,mert mindegyik az Igét hirdeti,és állitják az ő igazságuk az egyedüli igazság.
Rengeteg dolog érdekel,és amit úgy érzek,annak utána is járok.

Vannak a spirituális tanitók,akik ugyan úgy nem tagadják Istent,mi több állitják,hogy bennünk van...keresd önmagadban,csendesedj el.
Mondjuk hozzám nagyon közel áll Ramana Maharsi.Ő is tudott az állatokkal beszélgetni,még az oroszlán sem tudta bántani (ennek utána lehet olvasni hiteles,megélt forrásokból),de ugyan úgy szeretett minden élőlényt.Egy izben például ki küldte az embereket,hogy szedjék le a gyümölcsöt a fáról,mert mind megérett - de az emberek bottal verték le,szétszórva ágakat,leveleket...Mikor meglátta Maharsi,éktelen haragra gerjedt,és számonkérte őket,hogy miért tették ezt a fával...
Ő is ugyan úgy,mint Jézus,a szeretetet hirdette.
Egy másik példa,Thomas Merton trappista szerzetes,aki keresztény ember volt,és a kolostorban élt,megfigyelte szerzetes társait,hogy milyen hatalmas ego-val rendelkeznek..megitélik társaikat,és a körülményeket...Ő csak figyelt,és nem vonódott bele sem pozitiv,sem negativ dolgokban,ezáltal meg sem itéltetett...majd felismerte bennük,és mindenkiben azt,ami örök,és elpusztithatatlan,de eltakarja szemünk elől az a kis ego,aki mindig akar valamit,és az akarásával mindig újabb poklot teremt,mert a dualitás világában mindennek van ellentétje.
Igy irt Merton:
"Az üdvözülés első pillantásra igen egyszerű.De ha jobban beletekintünk,látszólagos ellentmondások szövevénye.Úgy válunk önmagunkká,ha meghalunk önmagunknak.csak az lesz a miénk,amiről lemondunk,és ha mindenről lemondunk,minden a miénk lesz.
Nem találhatjuk meg magunkat önmagunkban,csak másokban,viszont mielőtt másokhoz fordulnánk,önmagunkat kell megtalálnunk,meg kell feledkeznünk önmagunkról,hogy tökéletesen tudatára ébredjünk annak,kik is vagyunk.Az önszeretet legjobb módja,a mások iránti szeretet,viszont nem szerethetünk másokat,csak akkor,ha magunkat is szeretjük,hiszen irva van: Szeresd felebarátodat,mint önmagadat."




!
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyre unszinpatikusabb nekem az Istened.

Azért elmondanám neked mit tett meg érted ez az "unszimpatikus" Isten!

Van egy embernek egy gyermeke. Nagyon szereti, mert az ember szereti a gyermekét. A szeretet képességét is Isten ültette az emberbe.
Aztán egyszer jön egy másik ember és megöli őt. Nem csak úgy véletlenül, hanem szándékosan, előre kitervelten. Jól átgondolja, hogy elötte milyen kínzási formákat hajt majd rajta végre, ezeket még élvezettel is csinálja az apa szeme láttára, míg hosszas szenvedés után megadja a halálos döfést neki.

Eljön a tárgyalás napja.
A bíró a gyilkosra kimondja a halálos ítélete.
Az apa ekkor feláll és azt mondja a bírónak:

- Na de bíró Úr!
Miért ítéli el ezt az embert?
Nem tudta, hogy mit csinál......mentsék fel, és engedje szabadon.
Valóban bűnt követett el, és ezért igazság szerint valakinek tényleg bűnhődnie kell, úgyhogy legyek akkor én az. Engem öljenek meg......

Jézus Krisztus megváltó művének a megismerése nélkül nem lehet megérteni, hogy mi az a szeretet!
Ti beszélgettek itt a szeretetről, de a szeretet Jézus Krisztus műve nélkül nagyon szubjektív, mert mindenkinek mást jelent!
Mást egy 8 évesnek és mást egy 80 évesnek........
Mást egy szülőnek és mást egy egyedülállónak.....
Mást egy nőnek és mást egy férfinak......

Az objektív szeretetet, csak Jézus Krisztus keresztáldozata által lehet megérteni, mert amit Isten értünk megtett, arra nincsen emberi szó......ez a szeretet legmagasabb szintje, amely az emberi elme számára értelmezhetetlen.....
Akinek ez unszimpatikus, az ne az "én" Istenemben keresse a hibát, hanem saját magában......
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Köszönöm válaszod,és valóban örömmel olvastam irásodat,de a kérdésemre valójában nem kaptam választ.
A kérdésem az lett volna,hogy honnan tudjuk ki kap felhatalmazást a Szent Szellemtől arra,hogy a beavatási procedúrát végrehajtsa?
A közzösségeteken belül kiválasztjátok,hogy ki alkalmas arra,hogy kereszteljen,ill.a megtérést végrehajtsa??

Tudod rengetegféle vallási közösség létezik,amit leginkább akkor látok,ha keresem kinek is adjam adóm 1%-át.Kinek higgyünk,mert mindegyik az Igét hirdeti,és állitják az ő igazságuk az egyedüli igazság.
Rengeteg dolog érdekel,és amit úgy érzek,annak utána is járok.

Vannak a spirituális tanitók,akik ugyan úgy nem tagadják Istent,mi több állitják,hogy bennünk van...keresd önmagadban,csendesedj el.
Mondjuk hozzám nagyon közel áll Ramana Maharsi.Ő is tudott az állatokkal beszélgetni,még az oroszlán sem tudta bántani (ennek utána lehet olvasni hiteles,megélt forrásokból),de ugyan úgy szeretett minden élőlényt.Egy izben például ki küldte az embereket,hogy szedjék le a gyümölcsöt a fáról,mert mind megérett - de az emberek bottal verték le,szétszórva ágakat,leveleket...Mikor meglátta Maharsi,éktelen haragra gerjedt,és számonkérte őket,hogy miért tették ezt a fával...
Ő is ugyan úgy,mint Jézus,a szeretetet hirdette.
Egy másik példa,Thomas Merton trappista szerzetes,aki keresztény ember volt,és a kolostorban élt,megfigyelte szerzetes társait,hogy milyen hatalmas ego-val rendelkeznek..megitélik társaikat,és a körülményeket...Ő csak figyelt,és nem vonódott bele sem pozitiv,sem negativ dolgokban,ezáltal meg sem itéltetett...majd felismerte bennük,és mindenkiben azt,ami örök,és elpusztithatatlan,de eltakarja szemünk elől az a kis ego,aki mindig akar valamit,és az akarásával mindig újabb poklot teremt,mert a dualitás világában mindennek van ellentétje.
Igy irt Merton:
"Az üdvözülés első pillantásra igen egyszerű.De ha jobban beletekintünk,látszólagos ellentmondások szövevénye.Úgy válunk önmagunkká,ha meghalunk önmagunknak.csak az lesz a miénk,amiről lemondunk,és ha mindenről lemondunk,minden a miénk lesz.
Nem találhatjuk meg magunkat önmagunkban,csak másokban,viszont mielőtt másokhoz fordulnánk,önmagunkat kell megtalálnunk,meg kell feledkeznünk önmagunkról,hogy tökéletesen tudatára ébredjünk annak,kik is vagyunk.Az önszeretet legjobb módja,a mások iránti szeretet,viszont nem szerethetünk másokat,csak akkor,ha magunkat is szeretjük,hiszen irva van: Szeresd felebarátodat,mint önmagadat."




!

Tudom, hogy nem válaszoltam még minden kérdésedre, de ma ennyi fért az időmbe.
Folytatom majd.....
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Örülök neki,hogy mindannyian egyetértünk abban, hogy ami nem helyén való, hogy pl: gazdagok dúskálnak a szegények éheznek ott(!) ahol nincs munkalehetőségük a szegényeknek, és nem támogatják őket...
Mert azért gondolom abban is egyet értünk,ha valaki egészségügyi állapotában alkalmas egy feladat elvégzésére,és a munkahely adott is lenne,hogy elvégezze, csak "kényelmi" okokból nem megy...az más kategória...
Ha az univerzális láthatatlan életelvet ismered,nem ezt írtad volna...ugyan is a rezgés dönti el belül amit érez...ha van neki,akkor még több lesz...ahhoz adnak...akinek meg nincs és csak a nyomorúságát érzi,attól még azt is elveszik ami van...
Mindenki okkal születik oda ahol éppen van...;)valamiért abból a közegből kell "sáfárkodnia" ez nem véletlenül van...
Ezt az állapotot emberi törvények soha nem tudják megváltoztatni,mert aki amit érez belül,kívül azt vonzza magához...mindenki szellemi mágnes...a belső érzet által,tapasztalod kívül azt hogy szegény vagy vagy éppen "vonzod azt ami neked jár";)ez a gondolati és érzeti teremtés...megteremted magadnak belül "érzetként"amit kívül bevonzasz...akár tudsz róla akár nem...;)ha fel vagy mágnesezve belül lélekben mindent magadhoz tudsz vonzani kívül amire csak szükséged van...ha "le vagy mágnesezve"(lehangolt vagy)az is elpártol tőled ami éppen (csak van)...
A rezgések,energiák,frekvenciák Univerzumában élünk...akár tudtok róla akár nem...ezért ami belül a rezgésed szintje,kívül az tapasztaltként megjelenik az életedben.Ezért kell a gondolataidat szűrni,mert "tudva vagy tudatlanul is teremtesz..."
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez nagyon jó!
Abdiás írja: "A vallási réteg - a farizeusok - is tanítottak, de ők az igéből nem az Igét tanították."
-

Ez a különbség a biblia központúság és a Krisztus központúság között.
 

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves varázsdoboz! :)
A tehetségről volt szó, hogy aki zenében, vagy valamilyen művészetben tehetséges.
Bűnbe esés előtt nem voltak betegségek varázsdoboz.Mint ahogy az ember, úgy a környezete is gyarló lett.Honnan tudod,hogy nem haszonszerzés célja okozza ezt a sok "nyavaját"? Szerintem a fent említett kérdésedre a földön kell keresni a választ.Gondolom Te is hallottál már "kísérletekről" nem is olyan régen történt a "nagy történelem során"....
Hogyan is lett volna, hisz 2 ember ęlt akkor... Voltak-e betegek? Biztosan tudhatjuk a választ? Nem ez a kérdés.A mięrtre keresem a magyaræzatot.
 

*Rima

Kitiltott (BANned)
Hogyan is lett volna,
hisz 2 ember ęlt akkor.
.. Voltak-e betegek? Biztosan tudhatjuk a választ? Nem ez a kérdés.A mięrtre keresem a magyaræzatot.
NONO !!! az elso asszonyt kihagytad a bulibol !!!
maaaa ez az elso him is lecserelte az ontudatos not egy szolgalelkure

37032_burney_relief_babylon_18001750.jpg
 
Utoljára módosítva:

varázsdoboz

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves varázsdoboz!
Nagyon örülök ennek az írásodnak!


Ezt a Biblia nagyon szépen leírja. Mert a Biblia elénk tárja a jónak tudását.A rosszat nem kell tanulnunk! Azt már tudjuk Kedves varázsdoboz! (gondolom ezzel egyet értesz!)
A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet.(1Jn 4,8)
A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.
Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,
Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.(1Kor.13,4-8)

Ha te úgy döntesz,hogy a jó úton szeretnél járni, akkor ez nem marad el! Tapasztalat sorozatokat kapsz arra,hogy gyakorold a jónak cselekedetét.Ha hallgatsz a jó szóra, átformál téged jóra!
Mikor Jézus itt volt a földön, mindenkinek segített (sántának,vaknak, némának,stb..)aki hozzá fordult.Itt a lényeg: Aki hozzá fordult...
Mindig azt hittem Isten nem személyválogató és kedvesebb neki az elveszett bárány mint...betegnek kell az orvos nem az egészségesnek
 
Oldal tetejére