Isten és más mesék - 2013

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Évapatocs!
Nehogy elmarasztaljuk már azokat akik az örökölt vagyont szaporították.... Olvassa el bárki Khalaf Al-Habtur önéletrajzi könyvét. Tavaly jelent meg nálunk is. Remekül bemutatja a meggazdagodásának történetét. Azt, hogy kihasználta a kapcsolati tőkéjét, hogyan használta az eszét. Templomot építtetett a saját vagyonából, hogy mélyen hisz Allahban...Jótékonykodik, támogat, alapítványai vannak, ahol arra érdemes diákokat taníttatnak és nem csak arab gyerekeknek. Utána lehet nézni a neten!
Nem szeretnék itt politizálni, de engem inkább a mértéktelen harács bosszant fel a magyar politikából és nem nevesítem mert az itt gázos ügy lenne.
Kedves varázsdoboz!
Nem arról szól a fáma,aki adakozik,hanem aki más kárára harácsol,és nem hogy segitene,inkább ki sem fizeti még azt sem,amiért megdolgozott.
Sajnos ilyen emberek is vannak...:(
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindig azt hittem Isten nem személyválogató és kedvesebb neki az elveszett bárány mint...betegnek kell az orvos nem az egészségesnek
Isten mindenkit szeret,és nem itélkezik senki felett...hisz egyformán süt a nap a gyilkosra is,nem csak a szentre..
Az ember saját magát sem szereti - úgy általánosságban mondva,nem hogy másokat,pedig nincs is "más"...
 

*Rima

Kitiltott (BANned)
Isten mindenkit szeret,és nem itélkezik senki felett...hisz egyformán süt a nap a gyilkosra is,nem csak a szentre..
Az ember saját magát sem szereti - úgy általánosságban mondva,nem hogy másokat,pedig nincs is "más"...
NNNAAA ez meg egy cimeres okorseg !!!
minden ember onnonmagat szereti a legjobban
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindig azt hittem Isten nem személyválogató és kedvesebb neki az elveszett bárány mint...betegnek kell az orvos nem az egészségesnek
Ez így igaz! :) Az erőszak viszont nem Istentől származik. Jézust is az gyógyította meg,aki hozzá fordult, nem pedig elkapott egy embert aztán ha tetszik neki ha nem,most hiába dühöng! Akkor is gyógyult lesz...
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
” nem lesz Világvége, és nem is a Sátán az úr. Ne riogass senkit.
Kedves CSillagözön!
Ez így igaz,ahogy Abdiás írja!
Lesz világvége.Eljön az Úr,és elszámol mindenkivel érdeme szerint.Ki tudja megérjük-e? Mi már csak lehet,hogy feltámadásban érjük meg,nem élve elragadtatásban.De minden ember megéli ezt.Az időt senki nem tudja,egyedül az Atya.Mint írtam is korábban , nekünk a világvége a halálunk beálltakor kezdődik meg.
Valóban nem a Sátán tulajdona a föld.Csak mivel ő is itt lakik,é ennek a következménye, hogy dolgozik,munkálkodik... ő sáfárkodik azok felett akik hagyják magukat neki az életükbe befurakodni.
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Máté Evangyélioma 24. rész

1. És kijővén Jézus a templomból, tovább méne; és hozzámenének az ő tanítványai, hogy mutogassák néki a templom épületeit.
2. Jézus pedig monda nékik: Nem látjátok-é mind ezeket? Bizony mondom néktek: Nem marad itt kő kövön, mely le nem romboltatik.
3. Mikor pedig az olajfák hegyén ül vala, hozzá menének a tanítványok magukban mondván: Mondd meg nékünk, mikor lesznek meg ezek? és micsoda jele lesz a te eljövetelednek, és a világ végének?
4. És Jézus felelvén, monda nékik: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket,
5. Mert sokan jőnek majd az én nevemben, a kik ezt mondják: Én vagyok a Krisztus; és sokakat elhitetnek.
6. Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég.
7. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.
8. Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.
9. Akkor nyomorúságra adnak majd benneteket, és megölnek titeket; és gyűlöletesek lesztek minden nép előtt az én nevemért.
10. És akkor sokan megbotránkoznak, és elárulják egymást, és gyűlölik egymást.
11. És sok hamis próféta támad, a kik sokakat elhitetnek.
12. És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül.
13. De a ki mindvégig állhatatos marad, az idvezül.
14. És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég.
15. Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, a melyről Dániel próféta szólott, ott áll a szent helyen (a ki olvassa, értse meg):
16. Akkor, a kik Júdeában lesznek, fussanak a hegyekre;
17. A ház tetején levő ne szálljon alá, hogy házából valamit kivigyen;
18. És a mezőn levő ne térjen vissza, hogy az ő ruháját elvigye.
19. Jaj pedig a terhes és szoptató asszonyoknak azokon a napokon.
20. Imádkozzatok pedig, hogy a ti futástok ne télen legyen, se szombatnapon:
21. Mert akkor nagy nyomorúság lesz, a milyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.
22. És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok.
23. Ha valaki ezt mondja akkor néktek: Ímé, itt a Krisztus, vagy amott; ne higyjétek.
24. Mert hamis Krisztusok és hamis próféták támadnak, és nagy jeleket és csodákat tesznek, annyira, hogy elhitessék, ha lehet, a választottakat is.
25. Ímé eleve megmondottam néktek.
26. Azért ha azt mondják majd néktek: Ímé a pusztában van; ne menjetek ki. Ímé a belső szobákban; ne higyjétek.
27. Mert a miképen a villámlás napkeletről támad és ellátszik egész napnyugtáig, úgy lesz az ember Fiának eljövetele is.
28. Mert a hol a dög, oda gyűlnek a keselyűk.
29. Mindjárt pedig ama napok nyomorúságai után a nap elsötétedik, és a hold nem fénylik, és a csillagok az égről lehullanak, és az egeknek erősségei megrendülnek.
30. És akkor feltetszik az ember Fiának jele az égen. És akkor sír a föld minden nemzetsége, és meglátják az embernek Fiát eljőni az ég felhőiben nagy hatalommal és dicsőséggel.
31. És elküldi az ő angyalait nagy trombitaszóval, és egybegyűjtik az ő választottait a négy szelek felől, az ég egyik végétől a másik végéig.
32. A fügefáról vegyétek pedig a példát: mikor az ága már zsendül, és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár:
33. Azonképen ti is, mikor mindezeket látjátok, tudjátok meg, hogy közel van, az ajtó előtt.
34. Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek.
35. Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképen el nem múlnak.
36. Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül.
37. A miképen pedig a Noé napjaiban vala, akképen lesz az ember Fiának eljövetele is.
38. Mert a miképen az özönvíz előtt való napokban esznek és isznak vala, házasodnak és férjhez mennek vala, mind ama napig, a melyen Noé a bárkába méne.
39. És nem vesznek vala észre semmit, mígnem eljöve az özönvíz és mindnyájukat elragadá: akképen lesz az ember Fiának eljövetele is.
40. Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.
41. Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.
42. Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok.
43. Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jő el a tolvaj: vigyázna, és nem engedné, hogy házába törjön.
44. Azért legyetek készen ti is; mert a mely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia.
45. Kicsoda hát a hű és bölcs szolga, a kit az ő ura gondviselővé tőn az ő házanépén, hogy a maga idejében adjon azoknak eledelt?
46. Boldog az a szolga, a kit az ő ura, mikor haza jő, ily munkában talál.
47. Bizony mondom néktek, hogy minden jószága fölött gondviselővé teszi őt.
48. Ha pedig ama gonosz szolga így szólna az ő szívében: Halogatja még az én uram a hazajövetelt;
49. És az ő szolgatársait verni kezdené, a részegesekkel pedig enni és inni kezdene:
50. Megjő annak a szolgának az ura, a mely napon nem várja és a mely órában nem gondolja,
51. És ketté vágatja őt, és a képmutatók sorsára juttatja; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
"Abban az időszakban, amikor Krisztus személyesen teljesített szolgálatot az emberek között, a sötétség országának erői is lázasan tevékenykedtek. Sátán és gonosz angyalai évszázadok óta uralni akarták az ember testét és lelkét, bűnt és szenvedést zúdítottak reá, azután minden nyomorúságért Istent vádolták. Jézus kinyilatkoztatta Isten jellemét az embernek. Megtörte Sátán hatalmát, szabadon bocsátotta foglyait. Mennyei erő, új élet és szeretet munkálkodott az emberi szívekben, s a gonoszság fejedelme felkelt, hogy megvívjon országának felsőbbségéért. Sátán összevonta erőit, s lépésről lépésre támadta Krisztus munkáját.

Így lesz majd az igazság és hamisság közötti küzdelem végső nagy csatájában is. Miközben föntről új élet, világosság és erő száll alá Krisztus tanítványaira, új élet serken a mélységből is, és felfrissíti Sátán alattvalóit. Feszültség lesz úrrá minden földi elemen. A gonoszság fejedelme az évszázados harc során kicsiszolt ravaszsággal, álruhában munkálkodik. A világosság angyalának öltözik, és tömegek követik "hitető lelkekre és gonosz lelkek tanításaira figyelmezvén" (lTim 4:1).

Krisztus idejében Izrael vezetői és tanítói képtelenek voltak ellenállni Sátán munkájának. Figyelmen kívül hagyták az egyetlen eszközt, mellyel védekezhettek volna a gonosz lelkekkel szemben. Krisztus Isten Igéje segítségével győzte le a gonoszt. Izrael vezetői azt állították, hogy ők hivatottak Isten szavának értelmezésére, de csak hagyományaik fenntartása és ember-alkotta előírásaik kikényszerítése céljából tanulmányozták az Igét. Értelmezésük alapján olyan felfogást fejezett ki az Ige, amilyet Isten sohasem írt belé. Misztikus magyarázatuk homályossá tette, amit az Úr világosan kijelentett. Vitatkoztak jelentéktelen alaki részleteken, miközben gyakorlatilag tagadták a leglényegesebb igazságokat. Ezzel szétszórták a hitetlenség magvait. Isten szavát megfosztották erejétől, a gonosz lelkek kedvükre munkálkodhattak.

A történelem ismétlődik. Napjainkban számos vallási vezető nyitott Bibliával a kezében vallja, hogy tiszteli e könyv tanításait, s eközben lerombolja az abba, mint Isten szavába vetett hitet. Buzgón, aprólékosan elemzik az igét, de saját véleményüket annak legvilágosabb állításai fölé helyezik. Kezükben Isten Igéje elveszíti újjáteremtő erejét. Ezért rohamosan terjed a hitetlenség, általános az istentelenség.

Amint Sátán aláásta a Bibliába vetett hitet, nyomban más források felé irányítja az embert világosságért, és erőért. Így hízelgi be magát. Aki elfordul a Szentírás világos tanításától és Isten Szentlelkének meggyőző erejétől, az átadja a démonoknak az irányítást. A Szentírást bíráló kritikák, elméletek nyitották meg az utat a spiritizmus és a teozófia számára - ezek az ősi pogányság modernizált formái -, s talpalatnyi helyet akarnak szerezni még a magukat a mi Urunk Jézus Krisztusénak valló egyházakban is.

Az evangélium hirdetésével párhuzamosan munkálkodnak olyan elemek, melyek hazug lelkek médiumai. Sokan puszta kíváncsiságból kontárkodnak bele ilyesmibe, de amint bebizonyosodik, hogy emberi erő fölötti dologról van szó, egyre inkább elcsábulnak, míg a sajátjukénál erősebb akarat befolyása alá kerülnek. Rejtélyes hatalmából nem tudnak menekülni.

A lélek védőbástyái leomlanak. Az ember nem tud sorompót állítani a bűn útjába. Ha egyszer valaki áthágja Isten igéjének korlátait, s visszautasítja Szentlelkét, nem tudhatja, hogy a romlásnak milyen mélységeibe süllyedhet. Titkos bűn vagy uralkodó szenvedély tarthatja rabságában, s ő éppoly tehetetlen, mint a kapernaumi megszállott volt. Állapota mégsem reménytelen.

Ugyanúgy győzhetjük le a gonoszt, ahogyan Krisztus győzött: az Ige hatalmával. Isten nem irányítja értelmünket beleegyezésünk nélkül, de ha tudni akarjuk akaratát, ígérete a miénk is: "Megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket" (Jn 8:32). "Ha valaki cselekedni akarja az ő akaratát, megismerheti e tudományról" (Jn 7:17). Az ígéretekbe vetett hit által bárki megszabadulhat a tévelygés kelepcéjéből és a bűn hatalmából.

Mindenki szabadon megválaszthatja, hogy milyen hatalom uralkodjék rajta. Senki sem bukhat olyan mélyre, senki sem olyan gonosz, hogy ne találhatna szabadulást Krisztusban. A megszállott ember ima helyett csak Sátán szavait tudta kiejteni, a szív kimondatlan kérése mégis meghallgatásra talált. Nincs olyan kiáltása a rászoruló léleknek, még ha nem is tudja szavakba önteni, mely észrevétlen maradna. Aki kész szövetségi kapcsolatra lépni a menny Istenével, azt Ő nem hagyja Sátán hatalmában, sem saját természetének gyöngeségeiben. Hívja a Megváltó: "Fogja meg erősségemet, kössön békét velem, békét kössön velem!" (Ésa 27: 5) A sötétség szellemei minden lélekért harcolnak, aki egyszer már uralmuk alatt állt, ám Isten angyalai győzedelmes erővel vívnak ugyanazért a lélekért. Az Úr így szól: "Elvétethetik-é a préda az erőstől és megszabadulhatnak-é az igazak foglyai? [...] Így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen zsákmánya, és háborgatóidat én háborítom meg, és én tartom meg fiaidat" (Ésa 49: 24-25)."

/Ellen White: Jézus élete, 26.fejezet/
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Köszönöm válaszod,és valóban örömmel olvastam irásodat,de a kérdésemre valójában nem kaptam választ.
A kérdésem az lett volna,hogy honnan tudjuk ki kap felhatalmazást a Szent Szellemtől arra,hogy a beavatási procedúrát végrehajtsa?
A közzösségeteken belül kiválasztjátok,hogy ki alkalmas arra,hogy kereszteljen,ill.a megtérést végrehajtsa??

Tudod rengetegféle vallási közösség létezik,amit leginkább akkor látok,ha keresem kinek is adjam adóm 1%-át.Kinek higgyünk,mert mindegyik az Igét hirdeti,és állitják az ő igazságuk az egyedüli igazság.
Rengeteg dolog érdekel,és amit úgy érzek,annak utána is járok.

Vannak a spirituális tanitók,akik ugyan úgy nem tagadják Istent,mi több állitják,hogy bennünk van...keresd önmagadban,csendesedj el.
Mondjuk hozzám nagyon közel áll Ramana Maharsi.Ő is tudott az állatokkal beszélgetni,még az oroszlán sem tudta bántani (ennek utána lehet olvasni hiteles,megélt forrásokból),de ugyan úgy szeretett minden élőlényt.Egy izben például ki küldte az embereket,hogy szedjék le a gyümölcsöt a fáról,mert mind megérett - de az emberek bottal verték le,szétszórva ágakat,leveleket...Mikor meglátta Maharsi,éktelen haragra gerjedt,és számonkérte őket,hogy miért tették ezt a fával...
Ő is ugyan úgy,mint Jézus,a szeretetet hirdette.
Egy másik példa,Thomas Merton trappista szerzetes,aki keresztény ember volt,és a kolostorban élt,megfigyelte szerzetes társait,hogy milyen hatalmas ego-val rendelkeznek..megitélik társaikat,és a körülményeket...Ő csak figyelt,és nem vonódott bele sem pozitiv,sem negativ dolgokban,ezáltal meg sem itéltetett...majd felismerte bennük,és mindenkiben azt,ami örök,és elpusztithatatlan,de eltakarja szemünk elől az a kis ego,aki mindig akar valamit,és az akarásával mindig újabb poklot teremt,mert a dualitás világában mindennek van ellentétje.
Igy irt Merton:
"Az üdvözülés első pillantásra igen egyszerű.De ha jobban beletekintünk,látszólagos ellentmondások szövevénye.Úgy válunk önmagunkká,ha meghalunk önmagunknak.csak az lesz a miénk,amiről lemondunk,és ha mindenről lemondunk,minden a miénk lesz.
Nem találhatjuk meg magunkat önmagunkban,csak másokban,viszont mielőtt másokhoz fordulnánk,önmagunkat kell megtalálnunk,meg kell feledkeznünk önmagunkról,hogy tökéletesen tudatára ébredjünk annak,kik is vagyunk.Az önszeretet legjobb módja,a mások iránti szeretet,viszont nem szerethetünk másokat,csak akkor,ha magunkat is szeretjük,hiszen irva van: Szeresd felebarátodat,mint önmagadat."




!

" A mi esztendeinknek napjai hetven esztendő, vagy ha feljebb, nyolcvan esztendő......"
90. Zsoltár 10.

A bűnbe esett embernek ennyi ideje van arra, hogy megtalálja az igazságot.....
Persze van olyan, akinek ennyi sincs, mert azt is figyelembe kell venni az ember életidejénél, hogy amint van anyagi örökség, ugyanúgy egy embernek van szellemi öröksége is. A szellemi örökségünket felmenőinktől kapjuk és ez nagyban befolyásolja, hogy be tudjuk-e tölteni az Istentől kapott életidőnket, vagy valami miatt korábban kilépünk a látható világból.

Ez alatt az idő alatt kell az embernek egy olyan döntést meghoznia, amely megmásíthatatlanul, örökérvényűen eldönti, hol fogjuk azt az "időt" eltölteni, amelynek sosem lesz vége.
Éppen ezért a földi életünkben az igazság keresésének óriási szerepe van az ember életében.

Ma legalább 1000 tanítás létezik, amely mind azt hírdeti magáról, hogy megtalálta az igazságot és követőinek felhőtlen, örökké tartó boldogságot és szabadságot ígér.
Viszont csak egy Isten van...az Egy pedig nem beszél 1000 féleképpen, mert nem az a célja, hogy mégcsak véletlenül se találj rá.
Így nyilvánvaló, hogy egyetlen egy igaz tanítás van.......de melyik az? Ennek kiderítésére kaptunk 70-80 évet.

Ezek a tanítások többnyire hasonló dolgokat hirdetnek, hiszen teremteni csak Isten tud, így újat kitalálni sem tudnak a sátáni erők. 80%-ban az eredeti kinyilatkoztatás igazságait használják, és ehhez teszik hozzá azokat a dolgokat, amelyek nem annyira egyértelműen, de mégiscsak szembe mennek az igazsággal.

Ezek a tanítások többnyire szeretetközpontúak, mert hát gyűlölettel nem lehet tömegeket megnyerni.
Az általad említett Ramana Maharsi egy filozófus volt, akinek a meglátásai sokszor érintik az Igei kinyilatkoztatást - 80%-ban:)-.
De vajon lehet-e fogalma a valódi szeretetről annak, aki 1896. augusztus 29-én elhagyta a családját, és élete hátralévő részét az Arunachala - indiában szentnek tartott - hegy lábainál, magányosan tölti el? Szerintem nem!
Hogy taníthat valaki a szeretetről, ha közben ő maga nem gyakorolja?

Az isteni szeretet mindig közösségben gondolkodik, és az Ige arra tanít meg minket, hogy kell a kinyilatkoztatás igazságait emberi kapcsoklatrendszereinken keresztül megvalósítni.
Az örökkévalóságban nem individualista életmód van, hanem közösségi élet. Aki ezt itt a földi élete során nem tanulja meg, az biztos hogy nem kerülhet a mennybe, mert oda csak azok mennek, akik az elméletet gyakorlatban megvalósították.

" Vallják, hogy istent ismerik, de cselekedeteikkel tagadják...."
Titus 1:16.

Ha Ramana Maharsinál lenne az igazság, akkor mi van azokkal az emberekkel, akik az 1800-as évek elött születtek? Nekik nem adatott meg, hogy megismerhessék az igazságot?
Ramana Maharsi egy olyan istenben hitt, akinem mindegy volt, hogy már őelötte is 5800 éven keresztül születtek és elköltöztek emberek......Vajon ők miért nem ismerhették meg az igazságot......

" Megjelentem kezdettől fogva a véget...."
Ézsaiás 46:10.

A Szent Szellemről csak az isteni kinyilatkoztatás beszél.
A Szent Szellem az Isten szelleme.
Az Úr szelleme pedig kifejezzen csak egy személyre száll rá:

" És származik egy vesszőszál Isai törszökéből, s gyökereiből egy virágszál nevekedik,
Aklin az Úrnak Szelleme megnyugszik...."
Ézsiaás 11:1-2.

Isten Szelleme csak Jézus Krisztussal vállal közösséget. Elég válogatós, nem?:)
Isten Szelleme csak olyan közösségben munkálkodik, ahol Jézus Krisztus neve van felmagasztalva.
Ahol közösséget vállalnak Jézus Krisztussal, ezt pedig csak igei megtérés által lehet elérni, mert csak Jézus keresztáldozatával azonosulva tudunk megszabadulni a bűnös, romlott természetünktől, amelyre Isten szelleme nem tud rászállni.
Aki a megtéréssel lecseréli az ádámi természetét kirsztusira, az tud kapcsolatba lépni Isten Szellemével.

Azért jön a Szent Szellem, mert nem én élek már, hanem Jézus Krisztus él bennem. A bennünk élő Jézus Krisztusra jön.
Amikor viszont Jézus Krisztus és a Szent Szellem "összeér", ott mindig történik valami......csodák.
Ott a betegek meggyógyulnak......a tönkrement életek újraélednek.....
Ahol Isten szelleme működik, ott mindig hatalmas és meggyőző változásoknak kell történnie, mert a Szent Szellem a végrehajtó erő.
A csodák úgy működnek, hogy ahol az Ige szól, oda csatlakozik a Szent Szellem és amit az Ige kimond, azt végrehajtja.

Az Atya kimondta a szöveget, az Igét.
Az Ige, a Fiú irányt mutat.
A Szent Szellem pedig ebbe az Útba életet visz bele, megeleveníti, gyakorlatiasítja.

Ahol csak beszélnek a Bibliáről, vagy akár Jézusról is, de nincs pozitív változás az emberek életében, ott nincs jelen Isten.

Egyszer a gyülekezetünk élő közvetítésekor egy betelefonáló kérdésére reagálva Németh Sándor azt kérte, hogy álljanak fel azok, akikez az Úr alkohol vagy drogfüggőségből szabadított meg.
A gyülekezet 70%-a felállt.......én magam is teljesen megdöbbentem, nem is gondoltam volna ezt.
A Szent Szellem gyökeresen megváltoztatja az ember életét és egy 180 fokos fordulatot tesz meg az emberrel.
A közösségem tagjai többségében már nem is élne, ha Jézus nem segít nekik. Szó szerint a halál torkából ragadta ki őket.
Olyan emberekkel beszélgetek, akik utolsó stádiumos rákbetegek voltak, akikről az orvosok és a családtagok is lemondtak, ma mégis élnek és virulnak.
Ahol ott van a Szent Szellem, ott élet is van. Onnan a halál, a betegség, a reménytelenség ki van száműzve.
A Szent Szellem megelevenít és épít.

Azok a spirituális tanítók - akiket említesz -, akik azt mondják, hogy keresd Istent önmagadban, mert bennünk van, azok valószínűleg egész életükben csak keresnek, de semmit nem találnak....vagy legalábbis nem Istent. Ő már rég nem lakik bennünk. 6000 évvel ezelött elhagyta - de nem magára hagyta - az embert, amikor Ádámék bűnbe estek.

Azt kérdezed, hogy honnan tudjuk, hogy ki kap felhatalmazást arra, hogy a beavatási procedúrát végrehajtsa.....
Gondolom ez a hivatalos megfogalmazás - beavatási procedúra - a megtérést akarja jelenteni.
A megtéréshez nincs szüksége az embernek senki felhatalmazására. Ezt akár most ott ahol vagy, egyedül is megteheted. Én is így tértem meg itthon. Ám egyáltalán nem biztos, hogy tudni fogod, ilyenkor mégis mit kellene mondani......mert hát a kis kacsa fürdiket mégsem szavalhatjuk el megtérő ima címén.

Azért van szükségünk ilyen vezetőkre, mert ők tudják, hogy mi az a tartalom, ami tényleges elszakadást eredményezhet a sátáni erőktől. Tudják, hogy mi a lényege Krisztus megfeszítésének, ismerik a keresztény élet igazságait, azokat a kötelékeket, amelyeket a megtérő imával szét lehet szakítani.
Utána pedig még mást is tesznek......a bennük lévő Szent Szellem kenetéből kézrátevéssel adnak az új megtérőnek. Adnak egy kis kenetet, hogy Isten ereje minél mélyebben be tudjon ágyazódni a személyiségünkbe, imádkoznak értük, hogy Isten segítse és támogassa őket abban, hogy a keresztény életük sikeresen és jól indulhasson el, mert a kezdet nagyban befolyásolja majd a későbbi keresztény élet sikerességét.

Egy igaz keresztény közösségen belül nem demokrácia, hanem teokrácia, azaz tekintélyelvűség érvényesül. Sosem a közösség tagjai választanak, hanem mindig Isten. Ő jelöli ki az egyházon belül mindenkinek a szolgálatát és feladatát. Ez az alapja egy sikeres közösségnek. Ahol az emberek döntenek a státuszokat illetően, ott egy idő után elindul a furkálódás....a hátak mögött való súgdolózás......én alkamlasabb lennék arra a feladatra....szeretnék magasabb pozíciót betölteni.......

De ahol ott van a Szent Szellem, ott ilyenek nincsenek, mert a Szent Szellem a közösség tagjaiban is ott van, és egyértelműen érezzük, hogy mi van Istentől és mi nem.
Jézus azért használja a pásztor és a nyáj hasonlatot, mert a birka képes különbséget tenni a pásztor és az idegen hangja között. Ha a pásztor hívja, azonnal megy.....ha egy idegen próbálkozik, a füle botját se mozdítja.
Így van ez egy igaz keresztény közösségnél is...az önjelölteket a gyülekezet mindig ki tudja szűrni.

A Biblia alapján sokmindent lehetne írni, hogy miért az az igazság, amit Jézus Krisztus rajtunk keresztül hirdet, de alapvetően az embernek magának kell döntenie és a saját bensőjéből kell fakadnia, hogy melyik lehet a végső igazság. Ahhoz, hogy az ember jól tudjon vagy legalábbis legyen esélye jól dönteni, ahhoz az igazság ismerete elengedhetetlenül fontos, ám a döntés völgyében ezt a végső csatát neked kell személyesen megvívnod.
Azt mondja az Ige, hogy aki keresi az igazságot, az meg is fogja találni azt.
A keresés, ahol Te tartasz egy nagyon jó és bíztató stádium, mert sokan még odáig sem jutnak el, hogy egyáltalán elgondolkodjanak azon, hogy vajon jó úton járnak-e?
Lehet, hogy megtérő imát nem tudunk kitalálni, ám annyit minden ember megehet, hogy azt mondja Istenek:

- Segíts nekem Téged megtalálni. Azt az Istent, aki mindeneket megteremtett.....Azt, aki az 1000 közül az egy igaz Isten!

Az emberek többsége elbukik Isten keresésében, és a valamikori reménységet a reménytelenség váltja fel. Úgy gondolják, mivel az ő Istenkeresésük kudarcot vallott, mindenki más is csak beszél és beszél, de bizonyossága Isten létezéséről neki sem lehet.

Jézus Krisztus él!
És aki él, azzal találkozni is lehet!
Én ismerem Jézust!
És Ő is ismer engem.
És azt akarja, hogy Te is ismerd Őt! Nem mint fantomot vagy tündérmesét, hanem a maga valóságában.
És hogy mennyire valóságos személy, nagyon könnyen kiderítheted!
Azt mondta: Aki segítségül hívja a nevemet, megtartom azt!

Tedd próbára! Szólj hozzá, kérd a segítségét........és Ő nem marad néma, mert él!

Isten ereje nem fogyott el.......hatalma nem rendült meg.......mindenhatósága nem fakult meg.....csodatévő ereje nem tűnt el!

" Ha megtérsz, Én is visszatérítelek téged......"
Jeremiás 15:19.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
"
Ezek a tanítások többnyire szeretetközpontúak, mert hát gyűlölettel nem lehet tömegeket megnyerni.
Az általad említett Ramana Maharsi egy filozófus volt, akinek a meglátásai sokszor érintik az Igei kinyilatkoztatást - 80%-ban:)-.
De vajon lehet-e fogalma a valódi szeretetről annak, aki 1896. augusztus 29-én elhagyta a családját, és élete hátralévő részét az Arunachala - indiában szentnek tartott - hegy lábainál, magányosan tölti el? Szerintem nem!
Hogy taníthat valaki a szeretetről, ha közben ő maga nem gyakorolja?

Az isteni szeretet mindig közösségben gondolkodik, és az Ige arra tanít meg minket, hogy kell a kinyilatkoztatás igazságait emberi kapcsoklatrendszereinken keresztül megvalósítni.
Az örökkévalóságban nem individualista életmód van, hanem közösségi élet. Aki ezt itt a földi élete során nem tanulja meg, az biztos hogy nem kerülhet a mennybe, mert oda csak azok mennek, akik az elméletet gyakorlatban megvalósították.

" Vallják, hogy istent ismerik, de cselekedeteikkel tagadják...."
Titus 1:16.

Ha Ramana Maharsinál lenne az igazság, akkor mi van azokkal az emberekkel, akik az 1800-as évek elött születtek? Nekik nem adatott meg, hogy megismerhessék az igazságot?
Ramana Maharsi egy olyan istenben hitt, akinem mindegy volt, hogy már őelötte is 5800 éven keresztül születtek és elköltöztek emberek......Vajon ők miért nem ismerhették meg az igazságot......
Kedves Abdiás!
Minden ember más,és ez vonatkozik a megvilágosodott emberekre is.Ramana Maharsi elvonult az emberektől,de Mooji már nem,E. Tolle is elvonult egy ideig,mert abban a mérhetetlen szeretetből ki sem akart szabadulni,sőt azt sem tudta mi történt vele,mert minden átalakult benne.
Igaz,ők nem téritettek senkit,hanem emberek sokasága követte,és követi őket ,saját önszántukból a mai napig!

A másik dolog,amiről irsz,hogy előtte miért nem ismerték az emberek az igazságot.Nem tűnt fel neked,hogy mostanában egyre többen keresik a választ,hogy kik vagyunk,és miért vagyunk itt?? Miért nem akkor voltak többen,mikor Buddha,vagy Maharsi élt?? Igy is feltehető a kérdés.
Ezt saját példámon keresztül tudom alá támasztani.Római katolikus kereszténynek kereszteltek meg,templomba járó ember voltam,és vagyok,aki élte az átlagos hétköznapi életét,addig a pontig,mig 10 évvel ezelőtt nem ért váratlanul egy trauma,amit sehogy nem tudtam elfogadni.Az emberek ilyenkor csak a fejben élnek,egyfolytában kavarognak a gondolatok,amit már képtelenség kontroll alatt tartani.Tudtam nincs tovább,valamit tennem kellHivtam én Jézust is,imádkoztam,de senki nem segitett - úgy éreztem,és mégis........!! "Véletlenül",bár tudjuk,hogy nincsenek véletlenek, kezembe pottyant az agykontroll könyv.Beleolvastam,és elhatároztam,hogy a 7 hétig az előirt meditációs gyakorlatokat megcsinálom.Kb: a 2.,vagy 3. gyakorlat után mérhetetlen nyugalom öntött el,és éreztem,illetve tudtam,hogy gyógyulok.Ez az érzés olyan volt,mint mikor elvágod az ujjad,és később zsiborogva gyógyul.Fantasztikus érzés volt.Nyugodt voltam,és békés,örültem az életnek.Olyan döntések születtek meg bennem,amik meghatározták további életem.
Persze az agykontrollban vannak technikák,hogy másokat is tudunk vele gyógyitani.Ezt is kipróbáltam,és sikerült édesanyámat kigyógyitani a "véralvadási zavarából."
Ezzel nem foglalkoztam tovább,mert tudtam,hogy valós dolog.Mégis azt éreztem belül,hogy lennie kell még valaminek,ami mind ezt létrehozza,és kutakodtam.
Ekkor leltem rá azokra az emberekre,akik Istenben hisznek,és mint fentebb irtam őket,hozzátenném még Thomas Merton-t,aki mint trappista szerzetes más megközelitésből,de ugyan arról az egy Istenről beszél,mint a többi.Még a Dalai lámával is találkozott,amit nem igen értettek akkor szerzetes körökben.
Erről igy irt:
"Meg vagyok győződve arról,hogy mostmár nem csupán lehetséges és kivánatos,hanem a 20.századi ember sorsa szempontjából az egyik legfontosabb feladatunk az a mélybe hatoló érintkezés,amely átlép azokon a korlátokon,amelyek eddig elválasztották a különböző vallási és monasztikus hagyományokat."

Aztán egy másik aspektusból igy fogalmaz:
"Az egész természet célja az,hogy a paradicsomra emlékeztessen minket.Az erdők,a mezők,a völgyek,és a dombok,a folyók,és a tenger,az égen úszó felhők,a fény,és a sötét,a nap,és a csillagok,arra a világra emlékeztetnek,amelyet paradicsomnak alkottak meg az első Ádám részére.Ez a világ az ő vétke és mindnyájunk vétke ellenére újra paradicsommá lesz,amikor a második Ádámban mindnyájan föltámadunk a halálból.
A mennyország most is benne tükröződik a teremtett dolgokban.Isten minden teremtménye arra int,hogy felejtsük el hiú gondjainkat,és lépjünk be szivünk közepébe,amelyet maga Isten alkotott paradicsomnak: az Övének,és a miénknek.
Ha Isten bennünk lakik,és az Ő Édenkertjévé alakitja lelkünket,akkor a körülöttünk lévő világban ugyanazt kapjuk meg,mint Ádám az ő paradicsomában.
De ha magunkon kivül keressük,akkor nem születik meg a paradicsom a szivünkben."


Azt kérdezed, hogy honnan tudjuk, hogy ki kap felhatalmazást arra, hogy a beavatási procedúrát végrehajtsa.....
Gondolom ez a hivatalos megfogalmazás - beavatási procedúra - a megtérést akarja jelenteni.
A megtéréshez nincs szüksége az embernek senki felhatalmazására. Ezt akár most ott ahol vagy, egyedül is megteheted. Én is így tértem meg itthon. Ám egyáltalán nem biztos, hogy tudni fogod, ilyenkor mégis mit kellene mondani......mert hát a kis kacsa fürdiket mégsem szavalhatjuk el megtérő ima címén.

Azért van szükségünk ilyen vezetőkre, mert ők tudják, hogy mi az a tartalom, ami tényleges elszakadást eredményezhet a sátáni erőktől. Tudják, hogy mi a lényege Krisztus megfeszítésének, ismerik a keresztény élet igazságait, azokat a kötelékeket, amelyeket a megtérő imával szét lehet szakítani.
Utána pedig még mást is tesznek......a bennük lévő Szent Szellem kenetéből kézrátevéssel adnak az új megtérőnek. Adnak egy kis kenetet, hogy Isten ereje minél mélyebben be tudjon ágyazódni a személyiségünkbe, imádkoznak értük, hogy Isten segítse és támogassa őket abban, hogy a keresztény életük sikeresen és jól indulhasson el, mert a kezdet nagyban befolyásolja majd a későbbi keresztény élet sikerességét.
Thomas Merton-t tudom csak idézni ismét válaszképpen,de azért ne vedd magadra..
"Gyakran előfordul,hogy egy öreg testvér,aki sajtkészitéssel,kenyérsütéssel,suszterkodással,vagy pásztorkodással töltötte életét,szemlélődőbb és szentebb életet élt,mint az a pap,aki bekebelezte az egész Szentirást és teológiát,ismeri a nagy szentek,és misztikusok irásait,és több ideje volt az elmélkedésre,a szemlélődésre,és az imádságra.
Ha szemlélődő kivánsz lenni,akkor legelőször ezt kell megtanulnod: törődj a magad dolgával.
Semmi sem gyanúsabb a szenteskedő emberben,mint az a türelmetlen vágy,hogy átformáljon másokat."
 
Utoljára módosítva:

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Nem kell ehhez litániát írni :) a megbocsátás lényege, a dühös indulatos rossz érzések gondolatok,a te belsődben "kártékonykodnak," mivel érzésként benned munkálkodnak...(magyarul magadat bünteted ezen érzések miatt :) )negatív töltési energia miatt saját sejtjeidet rombolod...és betegíted általa meg magad...a megbocsájtás, nem a másik ember miatt lényeges...hanem, hogy te legyél általa szabad...a lényege full ennyi...és nem több...ehhez nem szükségeltetik még egy negyed biblia sem...;)csak így tudsz szabad lenni,ha negatív érzések által nem kötöd magad másokhoz...
 

flexter

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves CSillagözön!
Ez így igaz,ahogy Abdiás írja!
Lesz világvége.Eljön az Úr,és elszámol mindenkivel érdeme szerint.Ki tudja megérjük-e? Mi már csak lehet,hogy feltámadásban érjük meg,nem élve elragadtatásban.De minden ember megéli ezt.Az időt senki nem tudja,egyedül az Atya.Mint írtam is korábban , nekünk a világvége a halálunk beálltakor kezdődik meg.
Valóban nem a Sátán tulajdona a föld.Csak mivel ő is itt lakik,é ennek a következménye, hogy dolgozik,munkálkodik... ő sáfárkodik azok felett akik hagyják magukat neki az életükbe befurakodni.
AKKOR a marsi telepeken ahol emberek élnének nem lenne Sátán mert az nem a föld....
 
Oldal tetejére