Isten és más mesék - 2013

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
"
Lehet, hogy megtérő imát nem tudunk kitalálni, ám annyit minden ember megehet, hogy azt mondja Istenek:

- Segíts nekem Téged megtalálni. Azt az Istent, aki mindeneket megteremtett.....Azt, aki az 1000 közül az egy igaz Isten!


" Ha megtérsz, Én is visszatérítelek téged......"
Jeremiás 15:19.

Érdekes, hogy lényegét és hosszát tekintve, szinte ugyanígy kértem a számomra akkor még ismeretlen Istent.
És azonnal meghallgatott,válaszolt. Biztos, hogy az is szerepet játszott, hogy ekkor már minden más lehetőség megszűnt, és ez az egy lehetőség maradt, mint Hozzá fordulni.
Igaz volt az ügyefogyottságom, már nem volt mire támaszkodnia testi kevélységemnek, és ezért igaz volt a segítség kérés is... És igaz volt a válasz.
-
A kérdezéssel kapcsolatban jutott eszembe, a következő ige:

"A tisztával tiszta vagy; s a visszáshoz visszás vagy.

Mert te megtartod a nyomorult népet, és a kevély szemeket megalázod;" Zsolt. 18
-
A visszást itt úgy értem, hogy hamis, nem igazi, eljátszott...Hogy úgy kérdez valamit, hogy ragaszkodik a saját véleményéhez, de azért próbálkozik, valami akadályozza az egyenességben. Osztott szívű, kétszívű.
Lehet, hogy egy ördögi mondat emléke, szellemi ereje kötözi meg.

A tiszta ebben az estben azt jelenti számomra, hogy tényleg nem tud valamit, tényleg választ vár. Egyenes, osztatlan szívből kérdez, akár a bizonytalansága felől.
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Minden ember más,és ez vonatkozik a megvilágosodott emberekre is.Ramana Maharsi elvonult az emberektől,de Mooji már nem,E. Tolle is elvonult egy ideig,mert abban a mérhetetlen szeretetből ki sem akart szabadulni,sőt azt sem tudta mi történt vele,mert minden átalakult benne.
Igaz,ők nem téritettek senkit,hanem emberek sokasága követte,és követi őket ,saját önszántukból a mai napig!

A másik dolog,amiről irsz,hogy előtte miért nem ismerték az emberek az igazságot.Nem tűnt fel neked,hogy mostanában egyre többen keresik a választ,hogy kik vagyunk,és miért vagyunk itt?? Miért nem akkor voltak többen,mikor Buddha,vagy Maharsi élt?? Igy is feltehető a kérdés.
Ezt saját példámon keresztül tudom alá támasztani.Római katolikus kereszténynek kereszteltek meg,templomba járó ember voltam,és vagyok,aki élte az átlagos hétköznapi életét,addig a pontig,mig 10 évvel ezelőtt nem ért váratlanul egy trauma,amit sehogy nem tudtam elfogadni.Az emberek ilyenkor csak a fejben élnek,egyfolytában kavarognak a gondolatok,amit már képtelenség kontroll alatt tartani.Tudtam nincs tovább,valamit tennem kellHivtam én Jézust is,imádkoztam,de senki nem segitett - úgy éreztem,és mégis........!! "Véletlenül",bár tudjuk,hogy nincsenek véletlenek, kezembe pottyant az agykontroll könyv.Beleolvastam,és elhatároztam,hogy a 7 hétig az előirt meditációs gyakorlatokat megcsinálom.Kb: a 2.,vagy 3. gyakorlat után mérhetetlen nyugalom öntött el,és éreztem,illetve tudtam,hogy gyógyulok.Ez az érzés olyan volt,mint mikor elvágod az ujjad,és később zsiborogva gyógyul.Fantasztikus érzés volt.Nyugodt voltam,és békés,örültem az életnek.Olyan döntések születtek meg bennem,amik meghatározták további életem.
Persze az agykontrollban vannak technikák,hogy másokat is tudunk vele gyógyitani.Ezt is kipróbáltam,és sikerült édesanyámat kigyógyitani a "véralvadási zavarából."
Ezzel nem foglalkoztam tovább,mert tudtam,hogy valós dolog.Mégis azt éreztem belül,hogy lennie kell még valaminek,ami mind ezt létrehozza,és kutakodtam.
Ekkor leltem rá azokra az emberekre,akik Istenben hisznek,és mint fentebb irtam őket,hozzátenném még Thomas Merton-t,aki mint trappista szerzetes más megközelitésből,de ugyan arról az egy Istenről beszél,mint a többi.Még a Dalai lámával is találkozott,amit nem igen értettek akkor szerzetes körökben.
Erről igy irt:
"Meg vagyok győződve arról,hogy mostmár nem csupán lehetséges és kivánatos,hanem a 20.századi ember sorsa szempontjából az egyik legfontosabb feladatunk az a mélybe hatoló érintkezés,amely átlép azokon a korlátokon,amelyek eddig elválasztották a különböző vallási és monasztikus hagyományokat."

Aztán egy másik aspektusból igy fogalmaz:
"Az egész természet célja az,hogy a paradicsomra emlékeztessen minket.Az erdők,a mezők,a völgyek,és a dombok,a folyók,és a tenger,az égen úszó felhők,a fény,és a sötét,a nap,és a csillagok,arra a világra emlékeztetnek,amelyet paradicsomnak alkottak meg az első Ádám részére.Ez a világ az ő vétke és mindnyájunk vétke ellenére újra paradicsommá lesz,amikor a második Ádámban mindnyájan föltámadunk a halálból.
A mennyország most is benne tükröződik a teremtett dolgokban.Isten minden teremtménye arra int,hogy felejtsük el hiú gondjainkat,és lépjünk be szivünk közepébe,amelyet maga Isten alkotott paradicsomnak: az Övének,és a miénknek.
Ha Isten bennünk lakik,és az Ő Édenkertjévé alakitja lelkünket,akkor a körülöttünk lévő világban ugyanazt kapjuk meg,mint Ádám az ő paradicsomában.
De ha magunkon kivül keressük,akkor nem születik meg a paradicsom a szivünkben."



Thomas Merton-t tudom csak idézni ismét válaszképpen,de azért ne vedd magadra..
"Gyakran előfordul,hogy egy öreg testvér,aki sajtkészitéssel,kenyérsütéssel,suszterkodással,vagy pásztorkodással töltötte életét,szemlélődőbb és szentebb életet élt,mint az a pap,aki bekebelezte az egész Szentirást és teológiát,ismeri a nagy szentek,és misztikusok irásait,és több ideje volt az elmélkedésre,a szemlélődésre,és az imádságra.
Ha szemlélődő kivánsz lenni,akkor legelőször ezt kell megtanulnod: törődj a magad dolgával.
Semmi sem gyanúsabb a szenteskedő emberben,mint az a türelmetlen vágy,hogy átformáljon másokat."


A katolikus egyházban nem nagyon látok arra esélyt, hogy meg lehetne találni Jézus Krisztust.
Annál a nagyon egyszerű ténynél fogva, hogy az Isten által kijelentett 10 parancsolatot szándékosan módosították, és 9 parancsolatnak adtak egy újabb 10-es felosztást.
Amit kihagytak, az a 2., a bálványimádást tiltó parancsolat.
A nagy kérdés az emberiség számára mindig is az volt, hogy ki vagy mi közvetíti Isten jelenlétét, hiszen Ő az emberi érzékek fölötti világba van, mi viszont itt vagyunk a természetes világban - és nem csak itt vagyunk, hanem része is vagyunk a természetnek, hiszen a testünk révén be vagyunk ágyazva a természet törvényeibe.
A testünk földből, porbólvan, vagyis a természetből, a szellemünk Istentől, a láthatatlan világból a lelkünk pedig átmenetet képez a kettő között.
Éppen ezért én nem hiszek azoknak a vallásoknak, amelyek "önmagukban" keresik Istent, hiszen Ő az emberi tapasztalatok fölött álló személy.

A katolikusok úgy gondolják, Isten jelenlétét Márián keresztül lehet elérni....sőt tovább megyek, mert egyenesen isteni rangra emelték.

Máriához imádkozni ellentétes Isten Igéjével, mert nem része a Szentháromságnak, márpedig aki az Atyán, a Fiún és a Szent Szellemen kívül máshoz imádkozik, az idegen istenhez, bálványhoz fordul. Ezért kellett kivenni a második parancsolatot. Mária, egy bűnös ember volt, ugyanúgy, mint mi mindannyian.
Ha nem lett volna bűnös, rajta keresztül is megválthatta volna az emberiséget Isten.

Nem Mária, hanem Jézus halt meg helyettünk.
Nem Mária, hanem Jézus támadt fel a halálból, Ő jött vissza a Seolból, mert a halál - mivel bűn nem volt a vérében - nem tarthatta fogva.

Mária nem azért nyert üdvösséget, mert megszülte a Szabadítót, hanem azért, mert felismerte a fiában a Szabadítót, a Megváltót, Isten Fiát.
Mária megtért - ahogy a többi fia is, Jézus féltestvérei - elfogadta Jézust Megváltójának, Istenének, és betöltekezett Isten Szellemével, a Szent Szellemmel.
Máriát a fia mentette meg. Ő szerezte meg számára az üdvösséget......
Mária ember....és az Ige több helyen is egyértelművé teszi, hogy átkozott az, aki emberben bízik.
Mária nem hallja az imákat......nem tud segíteni.......
Nincs más, aki meg tud minket menteni, csak Jézus!

Ezért én egyáltalán nem csodálkozom azon Éva, hogy ott nem találtad meg a problémáidra a választ, mert nincs ott a válaszadó.
Egyébként a nagymamám engem is beszervezett a katolikus egyházba 8 éves koromban, aminek így utólag mégiscsak volt haszna, mert egyértelművé vált számomra, ha van Isten, akkor ott biztosan nem található meg.

A vallásoknál én egy 3-as tagolódást látok.
A keleti vallások - bár nem vagyok szakértője - az én meglátásom szerint alapvetően "légnemű halmazállapotú", vagyis nincs konkrét gyökere, hanem csak úgy lebeg a levegőben. Elmélkedő, álmodozó, meditáló, gondolkodó, elemezgető, filozofálgató, de semmilyen elfogadható választ nem képesek adni a szellemi-erkölcsi nyomorúságban élő emberek mindennapos gondjaira, még kevésbé korunk fenyegető veszélyeire.
Tulságosan önközpontúak, ugyanakkor pedig pont az egoizmus felszámolását tűzték ki célul, ám mégis önmegvalósításban gondolkodnak, és közösségi szinten nem nagyon foglalkoznak embertársaikkal.
Ez számomra egyfajta önmeghasonlás és a tanításaik is éppen ezért igen ellentmondásosak.
Az élet bizonyos szegmensein jelentekző problémákra adhatnak választ - és álmegoldásokat -, de egy teljes, átfogó, szellemi, spirituális megoldást nem képesek közvetíteni az ember számára, márpedig a félmegoldás nem megoldás.
De te is ezt jelezted az agykontroll esetében, hogy kell lennie még valami másnak...és van is.
Én ezt a mást képviselem itt, amely nem félmegoldásokat, hanem egy teljes, totális megújulást ad az egyén számára, és helyre is állítja a valamikor elvesztett kapcsolatot a Teremtőjével.
A keleti kultúrából személyesen is kaptam bepillantást, amikor az egyetemi éveim alatt Japánban jártam. Voltam a valamikori császárvárosban, Kyotóban, ami egy rendszerváltás utáni, keleti blokkból jövő egyén számára igencsak "lélegzetelállító" volt. Pont akkor volt a cseresznyefák virágzása......valóban lenyűgöző látvány volt és a fák tele voltak kabócákkal és ott ciripeltek....nem is tudtam addig, hogy létezik ilyen bogár.
Azért a látvány nem tudott felülkerekedni azon a szellemi nyomáson, ami folytogató volt ott. Végig úgy éreztem, mintha valaki a nyakamra tekeredett volna és meg akarna folytani.....ezek szellemi erők, amelyek nagyon töményen jelen vannak a keleti kultúrákban, és hihetetlenül rosszul éreztem ott magam. Akkor még nem volt a szellemvilágról semmi ismeretem.

Egyébként ha a keleti vallások valóban tudnának bármire is megoldást adni, akkor pl. Indiának nem lenne olyan alacsony az urbanizációs szint, mint amilyen, az időjárása nem lenne olyan, hogy fél évig szinte aszály, utána meg fél évig monszun és mindent elmos a víz. Milliók éheznek és nyomorognak......miért kell ezeket az isteneket ide hívni? A saját rajongóikon sem tudnak segíteni.....

A másik vallási irányzatot az arab világ képviseli, amely totális ellentéte az elöbbinek. A muzulmánok nem ismerik azt a fajta szabadságot, amit a keleti tanítások hirdetnek, hanem egyfajta rabszolgalétbe kényszeríti őket Allah és Mohamed. Számukra nem hogy bennük nem létezik Isten, hanem az ember számára abszolút elérhetetlen. Az ember és Isten között nincs kapcsolatfelvételi lehetőség, és az "üdvösség" mércéje az, hogy mennyire tudják magukat alárendelni a Saria törvényeinek. Egyfajta örök létbizonytalanság, amely folyamatosan arra ösztönzi őket, hogy minél konokabbul ragaszkodjanak a törvényekhez.

A harmadik nagy ágazat pedig a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás. Nem hiszünk abban, hogy Isten eredendően - már a születésünk pillanatában - az emberben van, ám kapcsolatba lehet Vele lépni, és tuljadonképpen az egész kinyilatkoztatás lényege pontosan az, hogy ami egyszer elveszett, az hogy szerezhető vissza.
Ez a 10 parancsolat lényege, vagyis pozitív üzenete. A Törvény szabályozza az Istennel való közösséget. A szabályozás pedig szükségszerűen tiltást is tartalmaz, hiszen az Istentől elszakadt bűnös ember egyértelmű, hogy nem képes a saját maga értelmére támaszkodva kitalálni, hogy kerülhet vissza Isten közelségébe.
Ezért Isten segítségképpen szabályozta az Istenkeresés rendjét, ill. kinyilvánította, hogy milyen feltételek mellett osztja meg Isten az emberrel a jelenlétét.
A keresztényekkel kapcsolatban általában elvárják az emberek, hogy pozitívan viszonyuljunk másokhoz és az Ő nézeteikhez, ám azt a nagyon tényszerű dolgot, miszerint az ember esett bűnbe és az ember hagyta el Istent és nem a Teremtő miatt szakadt meg a kapcsolat Isten és a teremtménye között, és ennek ellenére az Úr az, aki kezdeményezte a szövetség helyreállítását, Ő ajánlotta ezt fel Jézus Krisztusban, így annak feltételeit is Ő határozza meg....és azok a nézetek, amelyek nem felelnek meg ezen feltételrendszernek, nem kell, hogy pozitív viszonyulást váltsanak ki belőlünk ezen nézetek felé.
A keleti vallások azért olyan befogadóak és nyitottak, mert úgyis hamisak, és tulajdonképpen mindegy, melyik irányzatát képviseli az ember, üdvösséget nem szereznek.
Az igazi vallás nem ilyen "befogadó", mert a befogadásával éppen a lényegétől, az üdvözülés lehetőségétől fosztaná meg magát.
Az embereket - bárkit - nagyon szívesen befogad, de az isteni kinyilatkoztatástól idegen nézeteiket nem fogadja el.

Egyébként nagyon érdekes, hogy Buddha - mint a keleti vallások egyik előfutára Kr. e. a 6. sz-ban élt, Mohamed Kr. u. a 6. sz.-ban és arany középútként - mind időben mind a nézeteket tekintve - pontosan a kettő között jött be a látható világba Jézus. Hozzád hasonlóan én sem hiszek a véletlenekben, így bizonyára ennek is meg van a magyarázata, mint ahogy annak is kell lennie, hogy a Jézus Krisztus visszajövetele elötti időkben - ami szerintem néhány évtized - az alapvetően zsidó-keresztény hitéletre berendezkedett nyugati társadalmakban miért szorul vissza és kap egyre nagyobb teret a keresztény hit rovására az addig nélkülözött és nem nagyon ismert iszlám és keleti blokk?

" Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia."
2 Thessz. 2:3.

Ahogy jeleztem, a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás - minden más vallástól jól megkülönböztethetően -, minden kérdésre ad választ. Teljesen képben van minden kor aktuális eseményeit illetően.
A szakadás, az aposztázia a keresztény hittől való elszakadást jelenti.
Jézus azt mondja, hogy Ő addig nem jön vissza, amíg nem történik meg egy egyeetmleges, világméretű elszakadás a keresztény kinyilatkoztatástól, mert ez a feltétele az Antikrisztus megjelenésének.
Európa ezen az előkészítő folyamaton megy át, amelyet a 60-as évek beatmozgalma alapozott meg, és amely teret adott az addig ismeretlen keleti vallások térhódításának. Ma már a jóga, a keleti küzdősportok, a meditációk különböző formái, a gyógyítások területén, a lakberendezésben, a gasztronómiában már olyan szinten jelen vannak, mintha mindig is a nyugati társadalom részét képezték volna. Észrevétlenül beleolvadt a hétköznapjainkba, és ha egy európai embernek valami problémája támad, nem Jézus Krisztushoz, hanem valamely keleti tanító meglátásaihoz fordul, vagy levesz egy könyvet a könyvespolcról az otthonában, és máris úgy tűnik, meg is találta megoldást.

Csak egyvalamivel nincsenek tisztában az emberek és a hamis vallások sem.....hogy a gyógyulásnak, az áldásnak, a szabadulásnak a valamikor bűnbe esett ember számára ára van....nincs ingyen......

És mi ez az ár?

Amikor József Egyiptomban börtönbe került, találkozott a fáraó két szolgájával, a fősütőmesterrel és a főpohárnokkal. Valamilyen bűnt követtek el, amiért a fáraó bebörtönözte őket. Mindkettőnek volt egy álma, amit Józsefnek elmondtak.
A főpohárnok ezt álmodta:

" ....egy szőlőtő volt elöttem, a szőlőtőn 3 szál vessző, s alighogy bimbózott és virágzott és gerezdjei megérlelték a szőlőszemeket........a fáraó poharába facsartam és odaadtam a poharat a fáraó kezébe."
1 Mózes 40:10-12.

A fősütőmester pedig ezt:

" ....3 kosár kalács volt a fejemen....és a madarak eszik azokat a kosrából az én fejemről."
1 Mózes 40:16-17.

Az álom jelentése - nem részletezve - a főpohárnok számára ez volt: 3 nap múlva a fáraó visszahelyez a hivatalodba az előbbi tisztségedbe.
A fősütőmesternek pedig: 3 nap múlva a fáraó felakasztat és a madarak eszik le a húsodat.

Mindkettő ember bűnös volt, ám az ítélet végkimenetele mégis teljesen eltérő lett.

A szőlőtő Jézus Krisztust jelképezi, akinek fiatalon, ereje teljében - bimbózó korban - "kifacsarták" a vérét, bele a fáraónak, Istennek a poharába. A pohár az ítélet egyik szimbóluma a Bibliában. A bűnös főpohárnok úgy jelent meg Isten elött, hogy a kezében ott volt egy pohár, amelyben Jézus vére volt.....az a vér, amely minden ember bűneinek a bocsánatára kifolyt......Ő ismerte azt az árat, amelyért legálisan kaphat gyógyulást, áldást és örök életet, ezért megmenekült.

A fősütőmesternek kalácsai voltak. A kalács a kovászt jelképezi - ami magyarul az élesztő, és ami ha belekerül a tésztába, az egészet átjárja, megkeleszti. A kovász a bűn jelképe. A fősütőmester a bűneivel ment az Úr elé, a bűn pedig átkot von maga után - és mivel a Bibliában átkozott az, aki fán függ -, az ítélete akasztás lett.
Ő nem ismeret az árat a szabadulásért.

A keresztény emberek gyógyulása Jézus Krisztusban egy legális eljárás Isten részéről, mert azokért a gyógyulásokért- amit a bűn aktivál - Jézus az árat kifizette.
A keleti tanok is képesek "gyógyulást" elérni, ám ezek lopott gyógyulások, amiért az ár nincs kifizetve, és ezt Isten egyszer számon kéri rajtunk. A mennyben teljes rend uralkodik és a jogtalan eljárásokat nem engedélyezik.

Nem kívánlak én ezzel riogatni, egyáltalán nem ez a célom, csupán tudd, Isten törvényeit nem lehet áthágni és a lefektetett igazságokat és eljárásokat nem lehet felszámolni és semmissé tenni.
Lehet hogy meggyógyultál, de az életed többi területén is észleltél pozitív változásokat?
Vagy az életed többi területén továbbra is fennálnak a problémák?

Jézus utolsó szava a kereszten, amit Károli így fordított: Elvégeztetett!, azt jelenti: Kifizettetett!

Semmi további tennivaló nem maradt. Nincs tartozásunk Isten felé......Jézus letörlesztette azt.

A keleti vallások hatalmas adósságot halmoztak már fel Isten elött....ki fogja ezeket kifizetni? Mert sem Buddha, sem a többiek nem vállalták be ezt.....

" Bízzad az Úrra a te dolgaidat....."
Péld.16:3.
 
Utoljára módosítva:

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Evapatocs
-
Nem tünt fel nektek, hogy a legnagyobb adakozok, az un. Informatios-technika (IT)
utján meggazdagodott emberek és nem vallási felekezetek!?

" Jézus leült a templomperselynek átellenében, és nézte, hogy a sokaság miként vet pénzt a perselybe......Sok gazdag pedig sokat vetett abba.
Egy szegény özvegyasszony is odajött, két fillért, azaz egy negyed pénzt vetett bele.
......
Bizony mondom nektek, hogy ez a szegény özvegyasszony többet vetett, mint a többiek, mert azok mindnyájan az ő fölöslegükből vetettek......ez pedig amije csak volt, mind bevetette."
Márk 12:41-44.

Isten a pénzt nem "súlyra" méri......
 

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem.Tévedsz. Ő az egyedüli jó és igaz.
Azért az emberi nyomorúságért amit a képen is láthatunk, nem Isten okolható.
Mert benne nincs rossz, nincs gonosz.
A gonoszt arról lehet felismerni, hogy gonoszságra sarkall, csábít.
Vagyis ha valaki hatása alá kerül, akkor a következőkre kap ösztönzést:
Hazugság, gyilkosság, kéjsóvárság, lopás, hamis tanúskodás, irigység, kevélység,irgalmatlanság, paráznaság, bujaság, házasságtörés,szexuális hajlamok elferdülése, hatalommánia és rangkórság, képmutatás, varázslás, részegeskedés, pénzszeretet, mások kihasználása, kényelem szeretet mások kárára, közömbösség együttérzés hiánya.....Ez csupa önzés.
A gonosz az a rossz, ami jónak mutatja magát.
Ezért a bűnbánó, már az igazság útjára lépett, végezni fog önnön sötét tulajdonságainak a takargatásával, Jézus akarata szerint. A bűnbánó szakít a képmutatással, hogy rossz létére jónak adja el magát az emberek között!
-

Tehát a bűnbánat, és megtérés jó, és Isteni parancs.
Mert amit te is rossznak tartasz, azt leplezi le. Nem? Ha azt mondod hogy a bűnbánat ami Isteni parancs rossz, akkor magaddal hasonlottál meg.
-
Mindenki felismerheti az életéből, hogy kinek a hatása alatt áll. Ha akarja.
-
Istennel, Atyával való kapcsolat hatását láthatjuk Jézus személyéből, és abból a hatásból amelyet Tőle kapunk személyesen imában, amit az Ő Szelleme közvetít.
Mindenki tapasztalhatja, - aki akarja- ez nem elméleti kérdés.
A vitát így a tapasztalat útján lehet lezárni, és a Sátánt , Isten és ember ellenségét, a fenti rothadt gyümölcseivel együtt elutasítani.
De ehhez előbb meg kell térni.
Hát úgy látszik,hogy a te mindenható istened srmmire se képes ! Még a Sátánt se , a gonoszságot nem tudja legyőzni. Csak nyomort,betegségeket , háborukat tud áldásként adni ! Rá is van szorulva a te segitségedre ! Képzeljétek ha ez a gonosz bosszúálló mesefigura a valóságban is létezne,mennyi hasonló áldás tudna még rátok küldeni ! De neked már mindegy !
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
" Jézus leült a templomperselynek átellenében, és nézte, hogy a sokaság miként vet pénzt a perselybe......Sok gazdag pedig sokat vetett abba.
Egy szegény özvegyasszony is odajött, két fillért, azaz egy negyed pénzt vetett bele.
......
Bizony mondom nektek, hogy ez a szegény özvegyasszony többet vetett, mint a többiek, mert azok mindnyájan az ő fölöslegükből vetettek......ez pedig amije csak volt, mind bevetette."
Márk 12:41-44.

Isten a pénzt nem "súlyra" méri......

" Jézus leült a templomperselynek átellenében, és nézte, hogy a sokaság miként vet pénzt a perselybe."

Kedves Abdias

Mindez úgy hangzik mintha az AP,MTI, Reuters, apn vagy valamelyik másik hírügynökség jelentését olvasnád fel. :(
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát úgy látszik,hogy a te mindenható istened srmmire se képes ! Még a Sátánt se , a gonoszságot nem tudja legyőzni. Csak nyomort,betegségeket , háborukat tud áldásként adni ! Rá is van szorulva a te segitségedre ! Képzeljétek ha ez a gonosz bosszúálló mesefigura a valóságban is létezne,mennyi hasonló áldás tudna még rátok küldeni ! De neked már mindegy !

" Lefegyverezvén a fejedelemségeket és hatalmasságokat, őket bártan mutogatta, diadalt vévén rajtuk."
Kolosse 2:15.

Jézus a kereszten már legyőzte, sőt le is fegyverezte őket. Elméletileg már Jézusé a hatalom, de a gyakorlati megvalósítás még várat magára.

" És látám, egy fehér ló, és a rajta ülőnél íj volt; és adaték neki korona; és kijöve győzve és hogy győzzön."
Jelenések 6:2.

Ez a fehér lovon ülő koronás alak nem Jézus, hanem az antikrisztus, aki a megcsalattatás nagy mestere. Látszólag tiszta, de hódításra tör...és aki hamis vallásokon és antikrisztusi eszmerendszereken keresztül fogja bekebelezni a látható világot.
Van még egy érdekessége:

Van nála íj.....de hol van hozzá a nyílvessző, emberek? Egy íj, vessző nélkül nem sokat ér ám!
Jézus tényleg lefegyverezte őket! Jó lenne ezt tudomásul venni, mert jelenpillanatban az a helyzet, hogyha hozzád egy idegen becsönget azzal a szándékkal, hogy szeretné a javaidat magának megszerezni, akkor te szépen betessékeled.
- Kávét esetleg? Persze, a koszos cipőjét nyugodtan törölje a fehér szőnyegembe.......esetleg az ágyamat ne vessem meg önnek?
Meddig kíván itt tartózkodni? Igen......én is úgy gondoltam, hogy örökre, ez csak olyan buta kérdés volt tőlem.....azért az ajtóm elött ugye meghuzhatom magam.....vagy még ott sem?

Ezt teszi ma a világ a hatalmától megfosztott Sátánnal!
Ahelyett, hogyha becsöngetne és ajtót nyitnál neki akkor..........

- Hm! Őööööö.....Valami tévedés lesz! Rossz helyre csöngettem be.......nem tudtam, hogy itt Jézus lakik...más név volt kiírva......már itt sem vagyok....szépen, oldalazva arrébb kullogok......ugye nem haragszik ezért a kis félreértésért?

A Sátánnak már rég nem lenne hatalma felettetek, ha nem lennétek ilyen tudatlanok! Így viszont szépen ki fog benneteket fosztani......mindent el fog tőletek venni......az életeteket is.

Miért nem jön még vissza Jézus és teszi nyilvánvalóvá a győzelmét az ördög felett?
Mert aki nem tért még meg, az mind az ördöggel veszne el......ezért nem teszi még nyilvánvalóvá a győzelmét.......vár.....pl. Rád is......

De egyszer eljön az az idő, amikor a mennyből az angyalok majd kórusban ezt harsogják:

" E világnak országai a mi Urunkéi és az Ő Krisztusáéi lettek, aki örökkön-örökké uralkodik."
Jelenések 11:15.

Ámen
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
" Jézus leült a templomperselynek átellenében, és nézte, hogy a sokaság miként vet pénzt a perselybe."

Kedves Abdias

Mindez úgy hangzik mintha az AP,MTI, Reuters, apn vagy valamelyik másik hírügynökség jelentését olvasnád fel. :(

Tudod ha nem ült volna oda, akkor is látta volna.
Ő ezzel azt üzeni, hogy tudjad, mindig lát Téged.....
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag

-
Orbán a viselkedésével lassan megmérgezi Bajorországot.

Söder, Bajorország miniszterelnöke, látván a magyar választási eredményeken menyi birkát lehet vallásos parolákkal fogni,
úgy döntött, hogy júniustól minden bajorországi hivatalban lógnia kell egy keresztnek. :eek:
-
Nehéz vállalkozás miután sikerült elérni, hogy az iskolák osztálytermeiből ellegyen távolítva ez a vallásos szimbólum,
előrelátható volt, hogy Söder a nevetség tárgyává teszi magát ezzel a kisérlettel.
Az emberek nem akarnak "Istenállamot" se Közel-Keleten se Europában.
-
Söder megpróbál kitérni és azt állítja, hogy "a kereszt nem egy vallás hanem az európai kultúra szimbóluma".
-
A probléma csak az, hogy amit a kezében tart az egy müncheni kardinális által megszentelt fadarab,
tehát igen is kapcsolatban van a vallással egy bizonyos konfesszióval.
-
Egy "rendelet" szerinte nem áll ellentétben az alkotmánnyal amiben az állam elkötelezte magát a semlegesség mellett.
-

https://image.stern.de/7957298/16x9...0/bh/markus-soeder-kreuz-bayern-behoerden.jpg
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod ha nem ült volna oda, akkor is látta volna.
Ő ezzel azt üzeni, hogy tudjad, mindig lát Téged.....

Lehet, hogy nem is a persely elött hanem a perselyben üllt Jézus, onnan könyebb megszámolni a pénzt.
-
th

-
Ez ugy néz ki mind egy bankrablás!
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez így van, ahogy írtad. Ha Isten azt ígérte, hogy nem fogja többet elpusztítani a földet és a rajta lévőket vízzel, akkor abban biztosak lehetünk, hogy ez így is lesz.
Csak Te emberi elmével olvasod az Igét, és így nem vagy képes annak teljes igazságát megérteni.

Isten itt nem azt ígérte meg, hogy nem pusztítja el a földet és a rajta lévőket, hanem azt, hogy vízzel nem fogja ezt mégegyszer megtenni.........


...........Isten azért küldte el Jézust, azért hajtotta végre a megváltó művet, hogy ne vesszünk el a bűnös földdel és a gonosz sátáni erőkkel együtt.
Isten csak az embereknek adott kiutat Jézus Krisztusban......aki ezt elszalasztja, az ne Istent okolja, hanem magára vessen. Ő szólt!
Számtalanszor szólt!
Most is szól!

Azt gondolom, kiválóan ismered a Szentírást. Amivel nem értek egyet, az az értelmezésed. De, ez csak az én véleményem.Valószínűleg a sok ismeret visz oda, hogy nem csak az embereket minősíted - "....Csak Te emberi elmével olvasod az Igét, és így nem vagy képes annak teljes igazságát megérteni...." - te vajon milyen elmével olvasod? , és hogyan érted meg?, vagy nem emberi elméd van? ;

Szóval nem csak az embereket, hanem az Istent is minősíted. Feltételezésekbe bocsátkozol. Hogy azt mondta, vízzel nem öli meg a Földet, De tűzzel még megölheti.- mondod, és ismét megkeresed a neked megfelelő, az igazadat bizonyítandó idézetet. Ezt, ha egy ember tenné, hogy megígéri, hogy nem fojt vízbe, de rád gyújtja a házat, mikor nem számítasz rá, azt mondanánk, hogy ez aljasság....


Tudod te egyáltalán, hogy miket beszélsz?
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem kell ehhez litániát írni :) a megbocsátás lényege, a dühös indulatos rossz érzések gondolatok,a te belsődben "kártékonykodnak," mivel érzésként benned munkálkodnak...(magyarul magadat bünteted ezen érzések miatt :) )negatív töltési energia miatt saját sejtjeidet rombolod...és betegíted általa meg magad...a megbocsájtás, nem a másik ember miatt lényeges...hanem, hogy te legyél általa szabad...a lényege full ennyi...és nem több...ehhez nem szükségeltetik még egy negyed biblia sem...;)csak így tudsz szabad lenni,ha negatív érzések által nem kötöd magad másokhoz...
Kedves TmintTibi! :)
A kép mondanivalója,hogy az ember mindenkitől elfogadja,de ha Jézus mondta,akkor az már még sem annyira tetszik...
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
A katolikus egyházban nem nagyon látok arra esélyt, hogy meg lehetne találni Jézus Krisztust.
Annál a nagyon egyszerű ténynél fogva, hogy az Isten által kijelentett 10 parancsolatot szándékosan módosították, és 9 parancsolatnak adtak egy újabb 10-es felosztást.
Amit kihagytak, az a 2., a bálványimádást tiltó parancsolat.
A nagy kérdés az emberiség számára mindig is az volt, hogy ki vagy mi közvetíti Isten jelenlétét, hiszen Ő az emberi érzékek fölötti világba van, mi viszont itt vagyunk a természetes világban - és nem csak itt vagyunk, hanem része is vagyunk a természetnek, hiszen a testünk révén be vagyunk ágyazva a természet törvényeibe.
A testünk földből, porbólvan, vagyis a természetből, a szellemünk Istentől, a láthatatlan világból a lelkünk pedig átmenetet képez a kettő között.
Éppen ezért én nem hiszek azoknak a vallásoknak, amelyek "önmagukban" keresik Istent, hiszen Ő az emberi tapasztalatok fölött álló személy.

A katolikusok úgy gondolják, Isten jelenlétét Márián keresztül lehet elérni....sőt tovább megyek, mert egyenesen isteni rangra emelték.

Máriához imádkozni ellentétes Isten Igéjével, mert nem része a Szentháromságnak, márpedig aki az Atyán, a Fiún és a Szent Szellemen kívül máshoz imádkozik, az idegen istenhez, bálványhoz fordul. Ezért kellett kivenni a második parancsolatot. Mária, egy bűnös ember volt, ugyanúgy, mint mi mindannyian.
Ha nem lett volna bűnös, rajta keresztül is megválthatta volna az emberiséget Isten.

Nem Mária, hanem Jézus halt meg helyettünk.
Nem Mária, hanem Jézus támadt fel a halálból, Ő jött vissza a Seolból, mert a halál - mivel bűn nem volt a vérében - nem tarthatta fogva.

Mária nem azért nyert üdvösséget, mert megszülte a Szabadítót, hanem azért, mert felismerte a fiában a Szabadítót, a Megváltót, Isten Fiát.
Mária megtért - ahogy a többi fia is, Jézus féltestvérei - elfogadta Jézust Megváltójának, Istenének, és betöltekezett Isten Szellemével, a Szent Szellemmel.
Máriát a fia mentette meg. Ő szerezte meg számára az üdvösséget......
Mária ember....és az Ige több helyen is egyértelművé teszi, hogy átkozott az, aki emberben bízik.
Mária nem hallja az imákat......nem tud segíteni.......
Nincs más, aki meg tud minket menteni, csak Jézus!

Ezért én egyáltalán nem csodálkozom azon Éva, hogy ott nem találtad meg a problémáidra a választ, mert nincs ott a válaszadó.
Egyébként a nagymamám engem is beszervezett a katolikus egyházba 8 éves koromban, aminek így utólag mégiscsak volt haszna, mert egyértelművé vált számomra, ha van Isten, akkor ott biztosan nem található meg.

A vallásoknál én egy 3-as tagolódást látok.
A keleti vallások - bár nem vagyok szakértője - az én meglátásom szerint alapvetően "légnemű halmazállapotú", vagyis nincs konkrét gyökere, hanem csak úgy lebeg a levegőben. Elmélkedő, álmodozó, meditáló, gondolkodó, elemezgető, filozofálgató, de semmilyen elfogadható választ nem képesek adni a szellemi-erkölcsi nyomorúságban élő emberek mindennapos gondjaira, még kevésbé korunk fenyegető veszélyeire.
Tulságosan önközpontúak, ugyanakkor pedig pont az egoizmus felszámolását tűzték ki célul, ám mégis önmegvalósításban gondolkodnak, és közösségi szinten nem nagyon foglalkoznak embertársaikkal.
Ez számomra egyfajta önmeghasonlás és a tanításaik is éppen ezért igen ellentmondásosak.
Az élet bizonyos szegmensein jelentekző problémákra adhatnak választ - és álmegoldásokat -, de egy teljes, átfogó, szellemi, spirituális megoldást nem képesek közvetíteni az ember számára, márpedig a félmegoldás nem megoldás.
De te is ezt jelezted az agykontroll esetében, hogy kell lennie még valami másnak...és van is.
Én ezt a mást képviselem itt, amely nem félmegoldásokat, hanem egy teljes, totális megújulást ad az egyén számára, és helyre is állítja a valamikor elvesztett kapcsolatot a Teremtőjével.
A keleti kultúrából személyesen is kaptam bepillantást, amikor az egyetemi éveim alatt Japánban jártam. Voltam a valamikori császárvárosban, Kyotóban, ami egy rendszerváltás utáni, keleti blokkból jövő egyén számára igencsak "lélegzetelállító" volt. Pont akkor volt a cseresznyefák virágzása......valóban lenyűgöző látvány volt és a fák tele voltak kabócákkal és ott ciripeltek....nem is tudtam addig, hogy létezik ilyen bogár.
Azért a látvány nem tudott felülkerekedni azon a szellemi nyomáson, ami folytogató volt ott. Végig úgy éreztem, mintha valaki a nyakamra tekeredett volna és meg akarna folytani.....ezek szellemi erők, amelyek nagyon töményen jelen vannak a keleti kultúrákban, és hihetetlenül rosszul éreztem ott magam. Akkor még nem volt a szellemvilágról semmi ismeretem.

Egyébként ha a keleti vallások valóban tudnának bármire is megoldást adni, akkor pl. Indiának nem lenne olyan alacsony az urbanizációs szint, mint amilyen, az időjárása nem lenne olyan, hogy fél évig szinte aszály, utána meg fél évig monszun és mindent elmos a víz. Milliók éheznek és nyomorognak......miért kell ezeket az isteneket ide hívni? A saját rajongóikon sem tudnak segíteni.....

A másik vallási irányzatot az arab világ képviseli, amely totális ellentéte az elöbbinek. A muzulmánok nem ismerik azt a fajta szabadságot, amit a keleti tanítások hirdetnek, hanem egyfajta rabszolgalétbe kényszeríti őket Allah és Mohamed. Számukra nem hogy bennük nem létezik Isten, hanem az ember számára abszolút elérhetetlen. Az ember és Isten között nincs kapcsolatfelvételi lehetőség, és az "üdvösség" mércéje az, hogy mennyire tudják magukat alárendelni a Saria törvényeinek. Egyfajta örök létbizonytalanság, amely folyamatosan arra ösztönzi őket, hogy minél konokabbul ragaszkodjanak a törvényekhez.

A harmadik nagy ágazat pedig a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás. Nem hiszünk abban, hogy Isten eredendően - már a születésünk pillanatában - az emberben van, ám kapcsolatba lehet Vele lépni, és tuljadonképpen az egész kinyilatkoztatás lényege pontosan az, hogy ami egyszer elveszett, az hogy szerezhető vissza.
Ez a 10 parancsolat lényege, vagyis pozitív üzenete. A Törvény szabályozza az Istennel való közösséget. A szabályozás pedig szükségszerűen tiltást is tartalmaz, hiszen az Istentől elszakadt bűnös ember egyértelmű, hogy nem képes a saját maga értelmére támaszkodva kitalálni, hogy kerülhet vissza Isten közelségébe.
Ezért Isten segítségképpen szabályozta az Istenkeresés rendjét, ill. kinyilvánította, hogy milyen feltételek mellett osztja meg Isten az emberrel a jelenlétét.
A keresztényekkel kapcsolatban általában elvárják az emberek, hogy pozitívan viszonyuljunk másokhoz és az Ő nézeteikhez, ám azt a nagyon tényszerű dolgot, miszerint az ember esett bűnbe és az ember hagyta el Istent és nem a Teremtő miatt szakadt meg a kapcsolat Isten és a teremtménye között, és ennek ellenére az Úr az, aki kezdeményezte a szövetség helyreállítását, Ő ajánlotta ezt fel Jézus Krisztusban, így annak feltételeit is Ő határozza meg....és azok a nézetek, amelyek nem felelnek meg ezen feltételrendszernek, nem kell, hogy pozitív viszonyulást váltsanak ki belőlünk ezen nézetek felé.
A keleti vallások azért olyan befogadóak és nyitottak, mert úgyis hamisak, és tulajdonképpen mindegy, melyik irányzatát képviseli az ember, üdvösséget nem szereznek.
Az igazi vallás nem ilyen "befogadó", mert a befogadásával éppen a lényegétől, az üdvözülés lehetőségétől fosztaná meg magát.
Az embereket - bárkit - nagyon szívesen befogad, de az isteni kinyilatkoztatástól idegen nézeteiket nem fogadja el.

Egyébként nagyon érdekes, hogy Buddha - mint a keleti vallások egyik előfutára Kr. e. a 6. sz-ban élt, Mohamed Kr. u. a 6. sz.-ban és arany középútként - mind időben mind a nézeteket tekintve - pontosan a kettő között jött be a látható világba Jézus. Hozzád hasonlóan én sem hiszek a véletlenekben, így bizonyára ennek is meg van a magyarázata, mint ahogy annak is kell lennie, hogy a Jézus Krisztus visszajövetele elötti időkben - ami szerintem néhány évtized - az alapvetően zsidó-keresztény hitéletre berendezkedett nyugati társadalmakban miért szorul vissza és kap egyre nagyobb teret a keresztény hit rovására az addig nélkülözött és nem nagyon ismert iszlám és keleti blokk?

" Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia."
2 Thessz. 2:3.

Ahogy jeleztem, a zsidó-keresztény kinyilatkoztatás - minden más vallástól jól megkülönböztethetően -, minden kérdésre ad választ. Teljesen képben van minden kor aktuális eseményeit illetően.
A szakadás, az aposztázia a keresztény hittől való elszakadást jelenti.
Jézus azt mondja, hogy Ő addig nem jön vissza, amíg nem történik meg egy egyeetmleges, világméretű elszakadás a keresztény kinyilatkoztatástól, mert ez a feltétele az Antikrisztus megjelenésének.
Európa ezen az előkészítő folyamaton megy át, amelyet a 60-as évek beatmozgalma alapozott meg, és amely teret adott az addig ismeretlen keleti vallások térhódításának. Ma már a jóga, a keleti küzdősportok, a meditációk különböző formái, a gyógyítások területén, a lakberendezésben, a gasztronómiában már olyan szinten jelen vannak, mintha mindig is a nyugati társadalom részét képezték volna. Észrevétlenül beleolvadt a hétköznapjainkba, és ha egy európai embernek valami problémája támad, nem Jézus Krisztushoz, hanem valamely keleti tanító meglátásaihoz fordul, vagy levesz egy könyvet a könyvespolcról az otthonában, és máris úgy tűnik, meg is találta megoldást.

Csak egyvalamivel nincsenek tisztában az emberek és a hamis vallások sem.....hogy a gyógyulásnak, az áldásnak, a szabadulásnak a valamikor bűnbe esett ember számára ára van....nincs ingyen......

És mi ez az ár?

Amikor József Egyiptomban börtönbe került, találkozott a fáraó két szolgájával, a fősütőmesterrel és a főpohárnokkal. Valamilyen bűnt követtek el, amiért a fáraó bebörtönözte őket. Mindkettőnek volt egy álma, amit Józsefnek elmondtak.
A főpohárnok ezt álmodta:

" ....egy szőlőtő volt elöttem, a szőlőtőn 3 szál vessző, s alighogy bimbózott és virágzott és gerezdjei megérlelték a szőlőszemeket........a fáraó poharába facsartam és odaadtam a poharat a fáraó kezébe."
1 Mózes 40:10-12.

A fősütőmester pedig ezt:

" ....3 kosár kalács volt a fejemen....és a madarak eszik azokat a kosrából az én fejemről."
1 Mózes 40:16-17.

Az álom jelentése - nem részletezve - a főpohárnok számára ez volt: 3 nap múlva a fáraó visszahelyez a hivatalodba az előbbi tisztségedbe.
A fősütőmesternek pedig: 3 nap múlva a fáraó felakasztat és a madarak eszik le a húsodat.

Mindkettő ember bűnös volt, ám az ítélet végkimenetele mégis teljesen eltérő lett.

A szőlőtő Jézus Krisztust jelképezi, akinek fiatalon, ereje teljében - bimbózó korban - "kifacsarták" a vérét, bele a fáraónak, Istennek a poharába. A pohár az ítélet egyik szimbóluma a Bibliában. A bűnös főpohárnok úgy jelent meg Isten elött, hogy a kezében ott volt egy pohár, amelyben Jézus vére volt.....az a vér, amely minden ember bűneinek a bocsánatára kifolyt......Ő ismerte azt az árat, amelyért legálisan kaphat gyógyulást, áldást és örök életet, ezért megmenekült.

A fősütőmesternek kalácsai voltak. A kalács a kovászt jelképezi - ami magyarul az élesztő, és ami ha belekerül a tésztába, az egészet átjárja, megkeleszti. A kovász a bűn jelképe. A fősütőmester a bűneivel ment az Úr elé, a bűn pedig átkot von maga után - és mivel a Bibliában átkozott az, aki fán függ -, az ítélete akasztás lett.
Ő nem ismeret az árat a szabadulásért.

A keresztény emberek gyógyulása Jézus Krisztusban egy legális eljárás Isten részéről, mert azokért a gyógyulásokért- amit a bűn aktivál - Jézus az árat kifizette.
A keleti tanok is képesek "gyógyulást" elérni, ám ezek lopott gyógyulások, amiért az ár nincs kifizetve, és ezt Isten egyszer számon kéri rajtunk. A mennyben teljes rend uralkodik és a jogtalan eljárásokat nem engedélyezik.

Nem kívánlak én ezzel riogatni, egyáltalán nem ez a célom, csupán tudd, Isten törvényeit nem lehet áthágni és a lefektetett igazságokat és eljárásokat nem lehet felszámolni és semmissé tenni.
Lehet hogy meggyógyultál, de az életed többi területén is észleltél pozitív változásokat?
Vagy az életed többi területén továbbra is fennálnak a problémák?

Jézus utolsó szava a kereszten, amit Károli így fordított: Elvégeztetett!, azt jelenti: Kifizettetett!

Semmi további tennivaló nem maradt. Nincs tartozásunk Isten felé......Jézus letörlesztette azt.

A keleti vallások hatalmas adósságot halmoztak már fel Isten elött....ki fogja ezeket kifizetni? Mert sem Buddha, sem a többiek nem vállalták be ezt.....

" Bízzad az Úrra a te dolgaidat....."
Péld.16:3.
Kedves Abdiás! :)
Huuu de egyet értek ezen írásaiddal, amik a Katolikus egyházat mutatják be!
Dicsőség az Úrnak a világosságért!
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
" Lefegyverezvén a fejedelemségeket és hatalmasságokat, őket bártan mutogatta, diadalt vévén rajtuk."
Kolosse 2:15.

Jézus a kereszten már legyőzte, sőt le is fegyverezte őket. Elméletileg már Jézusé a hatalom, de a gyakorlati megvalósítás még várat magára.

" És látám, egy fehér ló, és a rajta ülőnél íj volt; és adaték neki korona; és kijöve győzve és hogy győzzön."
Jelenések 6:2.

Ez a fehér lovon ülő koronás alak nem Jézus, hanem az antikrisztus, aki a megcsalattatás nagy mestere. Látszólag tiszta, de hódításra tör...és aki hamis vallásokon és antikrisztusi eszmerendszereken keresztül fogja bekebelezni a látható világot.
Van még egy érdekessége:

Van nála íj.....de hol van hozzá a nyílvessző, emberek? Egy íj, vessző nélkül nem sokat ér ám!
Jézus tényleg lefegyverezte őket! Jó lenne ezt tudomásul venni, mert jelenpillanatban az a helyzet, hogyha hozzád egy idegen becsönget azzal a szándékkal, hogy szeretné a javaidat magának megszerezni, akkor te szépen betessékeled.
- Kávét esetleg? Persze, a koszos cipőjét nyugodtan törölje a fehér szőnyegembe.......esetleg az ágyamat ne vessem meg önnek?
Meddig kíván itt tartózkodni? Igen......én is úgy gondoltam, hogy örökre, ez csak olyan buta kérdés volt tőlem.....azért az ajtóm elött ugye meghuzhatom magam.....vagy még ott sem?

Ezt teszi ma a világ a hatalmától megfosztott Sátánnal!
Ahelyett, hogyha becsöngetne és ajtót nyitnál neki akkor..........

- Hm! Őööööö.....Valami tévedés lesz! Rossz helyre csöngettem be.......nem tudtam, hogy itt Jézus lakik...más név volt kiírva......már itt sem vagyok....szépen, oldalazva arrébb kullogok......ugye nem haragszik ezért a kis félreértésért?

A Sátánnak már rég nem lenne hatalma felettetek, ha nem lennétek ilyen tudatlanok! Így viszont szépen ki fog benneteket fosztani......mindent el fog tőletek venni......az életeteket is.

Miért nem jön még vissza Jézus és teszi nyilvánvalóvá a győzelmét az ördög felett?
Mert aki nem tért még meg, az mind az ördöggel veszne el......ezért nem teszi még nyilvánvalóvá a győzelmét.......vár.....pl. Rád is......

De egyszer eljön az az idő, amikor a mennyből az angyalok majd kórusban ezt harsogják:

" E világnak országai a mi Urunkéi és az Ő Krisztusáéi lettek, aki örökkön-örökké uralkodik."
Jelenések 11:15.

Ámen
Dicsőség Istennek!
 

tuncuka

Állandó Tag
Állandó Tag
A baj az,hogy az emberiség már elég eltorzult képet lát a szeretetről. Ki lett fordítva,kisarkítva stb...
Az emberek csak botladoznak a saját sötétségükben,amiről megvannak győződve,hogy az úgy jó és helyes! Pedig valamikor, tudták ott belül,hogy mi helyes és mi nem...Csak mivel emberek, majd ők eldöntik szerintük nekik mi a jó...ezért tart itt a világ, ahol tart...
De eljön a Megváltó, és mindenki érdeme szerint megkapja amiért megdolgozott magának itt a földön!
Dicsőség Istennek, azokért akiknek van fogalmuk róla,hogy létezik még fény...
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt gondolom, kiválóan ismered a Szentírást. Amivel nem értek egyet, az az értelmezésed. De, ez csak az én véleményem.Valószínűleg a sok ismeret visz oda, hogy nem csak az embereket minősíted - "....Csak Te emberi elmével olvasod az Igét, és így nem vagy képes annak teljes igazságát megérteni...." - te vajon milyen elmével olvasod? , és hogyan érted meg?, vagy nem emberi elméd van? ;

Szóval nem csak az embereket, hanem az Istent is minősíted. Feltételezésekbe bocsátkozol. Hogy azt mondta, vízzel nem öli meg a Földet, De tűzzel még megölheti.- mondod, és ismét megkeresed a neked megfelelő, az igazadat bizonyítandó idézetet. Ezt, ha egy ember tenné, hogy megígéri, hogy nem fojt vízbe, de rád gyújtja a házat, mikor nem számítasz rá, azt mondanánk, hogy ez aljasság....


Tudod te egyáltalán, hogy miket beszélsz?


Azt írod, kiválóan ismerem a Bibliát......majd azt, hogy feltételezésekbe bocsájtkozom......
Szerinted a kettő nem zárja ki egymást?

A hasonlatod is elég labilis, mert Isten nem úgy pusztítja el a földet, hogy ne szólt volna jó előre. 6000 éve ezt hirdeti.
Én azt javasolnám Neked, hogyha a Szentírásról akarsz beszélgetni, legalább egyszer az elejétől a végéig figyelmesen olvasd el!
Nem vagy Te véletlenül Jehova tanúja? Ezt a szellemiséget érzem ki a beszédedből.

" Mert semmit sem cselekszik az én Uram, az Úr, míg meg nem jelenti titkát az ő szolgáinak."
Ámós 3:7.

A különbség az közöttünk Csillagözön, hogy én az Ő szolgája vagyok, Te meg nem.
Én megtértem, te meg nem.
Én elfogadtam Jézus keresztáldozatát, Te meg nem.
Én ismerem a Bibliát, Te meg nem.
De azt is elmondom, hogy miért nem. Azért, mert a Biblia az nem szöveg, hanem személy és szellem. Ezért emberi értelemmel nem lehet megérteni, csak szellem által. Isten Szelleme adja az információkat az ember szellemébe......de ehhez kapcsolatban kellene lenni Isten Szellemével.
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves TmintTibi! :)
A kép mondanivalója,hogy az ember mindenkitől elfogadja,de ha Jézus mondta,akkor az már még sem annyira tetszik...
A megbocsájtás üzenetedhez akartam eredetileg szólni :) ahhoz írtam amit írtam...nem a képet akartam beidézni,a kép az ami...ahhoz nincs hozzáfűznivaló...majd máskor több szódával iszom az üdítőt,és jobban látom az üziket :) bocsika:dr_31:
 
Oldal tetejére