Isten és más mesék - 2013

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!

Teremtett Világban hiszel, vagy valamiféle evolúciós Világfejlődésben?


Az evolúció azt feltételezi, hogy a kémiai elemek úgy léptek egymással véletlenszerű kölcsönhatásba, hogy azokból létrejött az első élő sejt. Egy teljesen spontán, véletlenszerű folyamatként értelmezi mindazt, ami körülvesz minket. Ha most félretesszük azt, hogy én kiben és miben hiszek, akkor is elég nagy eséllyel rádöbbenhetne az ember arra, hogy ennek a valószínűsége szinte a nullával egyenlő.

A molekuláris biológia azt állítja, hogy a sejtrendszer alapterve a Földön található összes élő rendszerben ugyanaz. Vagyis nem beszélhetünk evolúciós sorrendről a sokféle földi sejt között. A tudomány ma kizárja annak a lehetőségét, hogy egy primitív sejtből egy magasabb élet származzon, ami szerintem a tudomány állítása nélkül is teljesen logikus.

Az evolúció azt feltételezi, hogy egy ősrobbanás után az anyag, teljesen magától egy rendezett állapotot vett fel. Ha felrobbantunk egy épületet - akárhányszor próbálkozunk ezzel -, rendezettségről sosem beszélhetünk csak káoszról.
Ha megnézzük a bolygókat, akkor egyértelműen látható, hogy egy szabályos körpályán mozognak. Ugyanazt a pályát futják mindig. A Hold 6000 éve rendíthetetlenül 29,5 nap alatt kerüli meg a Földet. Nincs kivétel.......
A víz, ha mozog, egy idő utá körkörös alakot vesz fel.
Az anyag egyértelműen törvénynek engedelmeskedik, ezért nincs káosz. A törvény az információ. Ahogy Isten adott Írott Törvényt az ember számára - instrukciókat a túléléshez -, ugyanúgy adott Törvényt, információt, rendezőelvet a teljes világmindenségnek.
Információ viszont csak tudatból származhat, ezért az, amit ma mi fel tudunk fogni a világból - meg az is, amit nem -, csakis tudatos tervezés eredménye lehet.

Isten a látható világ elemeibe mérhetetlen mennyiségű információt tett bele, amelyet az emberek felismerve a saját szolgálatukba állíthatnak. Pl. az amerikai Skipjack atomhajtású tengeralattjárót pontosan a tonhal mintájára tervezték meg. A tonhal nagyon gyors és pillanatok alatt képes irányt változtatni. A hajótest hosszának és legnagyobb átmérőjének az arányát a tonhal arányainak megfelelően - 100:36 - alakították ki. Az eredménye pontosan az lett, amiben reménykedtek, hogy míg általában a hajók a saját hosszuknál 4-5-ször nagyobb sugarú körben képesek csak megfordulni, addig a Skipjack még nagy sebesség mellett is hirtelen képes irányt változtatni.

A mélytengeri tintahal egyik fajtája, ha gyorsabb helyváltoztatást akar elérni, akkor rakétahajtásra tér át. A " hatás-ellenhatás" fizikai elvét sokkal régebb óta alkalmazza, mint korunk rakétatechnikája.

Az emberi alkotóképesség az Istn által létrehozott "elemeket" képes csak kombinálni. Nem tudunk olyat kitalálni, ami egyáltalán nincs.

" Te voltál az arányosság pecsétgyűrűje, teljes bölcsességgel, tökéletes szépségben."
Ezékiel 28:12.

Ő volt Lucifer. Egy kerub, az angyali szint legmagasabb vagy 2. legmagasabb szintjén lévő lény.
Eredendően a feladata az lett volna - amelyet gondolom egy darabig gyakorolt is -, hogy azt a harmóniát, amelyet Isten a teljes világmindenségben megteremtett, fenntartsa.

" Feddhetetlen voltál utaidban attól a naptól fogva, melyen teremtettél, míg gonoszság nem találtatott benned."
Ezékiel 28:15.

Isten csak tökéleteset teremt. Eredendően Lucifer is tökéletes volt. Az ő lázadásával a harmónia megtört. Isten a mennyből levetette a bukott angyali rendekkel együtt, akiket sikerült maga mellé állítania, így a menny továbbra is tökéletes. Viszont a 2. ég és attól lefele ez már nem mondható el. Az, amit az evolúció állít, annak pont az ellenkezője igaz......folyamatos fejlődés helyett folyamatos hanyatlás van, amit a termodinamika 2. főtétele tökéletesen meg is fogalmaz.

Einstein azt állítja, hogy normál körülmények között minden rendszer a nagyobb rendezetlenség állapota felé halad, széthullik és romlik az eltelt idő mennyiségével növekvő arányban.
Minden élő és élettelen dolog elhasználódik és végül elpusztul. Ez az abszolút vég.

Ma ezt megtanítják nekünk fizikából, ugyanakkor vele párhuzamosan evolucionista szemléletmód alapján tanítanak minden mást. Paradoxon. Az emberiség felfogása a világ értelmezéséről teljes káosz......Egymással teljesen ellentétes, ugyanakkor bizonyítottan nem igaz elméleteket sulykolnak belénk.
Ez csak egyvalakinek kedvezhet, a Sátánnak. Neki az az érdeke, hogy olyan eszmerendszereket, ideológiákat, elméleteket gyártson, amelyek teljes káoszban tartják az emberi gondolkodást. Minél több elképzelés, annál kisebb az esélye annak, hogy az igazság kiderüljön.
Az, hogy Tibi azt hiszi, hogy az ember normális hormonális működése egyenlő a megvilágosodással, örömhír a Sátán számára. Na persze most nem akarlak kipécézni Tibi, csak arra szeretnélek rávezetni benneteket, hogy ma az emberek képesek azt hinni, hogy egy biológiai, testi folyamat azonos az Istenismerettel.

Isten azért ennél több.......jóval több.
6000 éve próbálja az ember feltérképezni a körülötte lévő világot, és amikor már azt hiszi, hogy közelebb került valamihez, az újabb és újabb felfedezések arra döbbentik rá, hogy teljesen téves, amit eddig gondolt. A tudomány sok esetben a sötétben tapogatózik.

De ha megtér az ember, leesik egy lepel a szeméről, és elkezdi világosan látni az összefüggéseket. Kap egy olyan látást az Igén keresztül, amely kisöpör minden addigi hamis értelmezést az ember elméjéből. Hihetelen, hogy amit az emberiség együttes erővel nem tudott megfejteni több ezer éven keresztül, Jézus
Krisztussal és a Szent Szellemmel pillanatok alatt meg lehet ragadni.

A kérdésedre végül is a válaszom az, hogy Isten általi tökéletes teremtésben hiszek, amelybe bejött egy "evolúciós" folyamat, amely nem Istentől, hanem a Sátántól van....nem pozitív, hanem negatív folyamat .......nem építő, hanem romboló tevékenységet eredményez, aminek a végkifejlete a teljes pusztulás lesz, ahogy Izraelt is elérte a szétszóratás. Ennek az "evolúciónak" a hajtómotorja a bűn, ami fölemészt és megmérgez mindent.

Isten a helyreállítás Istene is, de nem mindenáron akar helyreállítani. Van egy olyan pont - akár egyén, akár közösségek esetében -, ahonnan már nincs visszaút. Izraelt azért kellett szérszórni, mert a bűnben elértek egy olyan mélypontot, ahonnan már nem lehetett őket helyreállítani. Ebben az esetben Isten mindent megsemmisít, lerombol, és tiszta lappal indít. Izraelt végüli is a diaszpóra után visszavitte - legalábbis egyenlőre Júdát, de hamarosan a többi törzs is követni fogja -, és újra felépíti őket.

A látható világ a jelenlegi állapotában már nem megmenthető, ezért ezt Isten hagyni fogja elpusztulni. A romlás és bomlás folyamata fel fogja számolni az emberiséget. Amikor Jézus visszajön, hogy ítéletet gyakoroljon, már nem "emberek" fognak lakni a földön......
A tét ma az, hogy Jézus keresztáldozatát elfogadva kiszálltok-e ebből a folyamatból és igénylitek-e Istentől a teljes helyreállítást, vagy hagyjátok, hogy a gonoszság szándéka begyűrűzzön az életetek felett.
Aki nyer, mindent megnyer, aki veszít, mindent elveszít.......

Az élet egy nagy sakkjátszma, ahol a fehérek és feketék megküzdenek egymással.
Viszont ennek a sakkjátszmának a végkifejlete 2000 évvel ezelött a kereszten végérvéyesen eldőlt. A fehérek királya sakk-mattot adott a feketék királyának.
A játszma eldőlt, ezért Isten nem lutrit kínál, biztos győzelmet és örök életet mindenkinek, aki hajlandó Jézus mellé állni.

Ma az emberek többsége egyenlőre szürke bábúval szeretne játszani, de ilyen nincs......A világ egy vegyített, összekevert, szinkretista vallást, világfelfogást és értelmezést támogat, de Istennél a szürke is fekete.
Ebben a játszmában nincs semleges pozíció. Nincs olyan, hogy külső szemlélődőként veszek benne részt.........mindannyian benne vagyunk.....ha pedig már játszani kell, játszunk úgy, hogy legyen értelme neki.......
 
Utoljára módosítva:

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Bajorországban, júniustól minden állami tulajdonban levő épületben egy keresztnek kell állni a falon.
Időközben igy nézhet ki ...
-
32471984_10156877144382137_2865752898883551232_n.jpg

-
Olvasom, hogy a német iskolákban nagy probléma van a "böjtölés" miatt.
A ramadán ideje alatt nem akarnak a diákok dolgozatot írni, a tornaórákon aktívan részt venni,
úgymond: mert a böjt miatt „legyengülve” érzik magukat.
-
Hiába erősítgetik az iszlám hitközösségek vezetői, hogy a diákok alapvetően felvannak mentve az éhezés alól ha vizsga elött állnak.
Vannak akik ezt már "előre látták" és fundamentalistáknak nevezik a tanulókat.
-
Őszintén mondva, ha én lennék diák és valaki dolgozatírással fenyegetne hát én is hü maradnék akárki hitéhez. :)
-
A katolikus szerzeteseknek elöször 1965-ben a 2. Vatikáni Zsinat után engedték meg, hogy feladjanak az önsanyargatással.
Természetesen volt sok "atya" aki szorgalomból tovább korbácsolta magát. :(
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Az, hogy Tibi azt hiszi, hogy az ember normális hormonális működése egyenlő a megvilágosodással, örömhír a Sátán számára. Na persze most nem akarlak kipécézni Tibi, csak arra szeretnélek rávezetni benneteket, hogy ma az emberek képesek azt hinni, hogy egy biológiai, testi folyamat azonos az Istenismerettel. Írta szent Abdiásunk"

"Mán megen" nagyon mellé trafráltál Abdiás...Én a Tibiben lakó időtlen,energia,isteni jelenlét vagyok,a halhatatlan lelki ÉN...a Tibi a hordozó közegem ebben biztos lehetsz...időtlen vagyok,mert ÉN magam vagyok az ÉLET...a Tibi mulandó porszem a végtelen térben és időben...Tibi itt és MOST tapasztalja amit meg kell tapasztalnia...járja az útját...ÉN vagyok az ÉLET benne,és másban is!!!Osztatanul mindenkiben! Ezért vagyunk belül mindannyian egyek!!!!
"De mondok már vala lerágott dolgok,csontok ezek"...
Olvasd a bibliádat,majd attól megvilágosodsz...vagy nem...a te dolgod...az ÉLET szabadság...nem emberi szertartásoktól függ...nekem jó ha neked jó...te is tapasztalsz Tibi is,és mindenki!!!De belül egyek vagytok...ez a nagy "szikret"
POZITÍV ÉS NEGATÍV ENERGIA VAN.... a sátánt hagyjuk meg a mese könyveknek!!!Egy erő van 2 pólussal...rajtad függ melyik felét használod és ennyi...nem kell tovább ragozni..
Tintát ne pazarold...ezt is mondtam már vala...
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Az újjászületett, keresztény világban evidenciaként van elkönyvelve az, hogy az állatoknak nincs feltámadás. Ennek bibliai alapjai vannak.
Abban lehet esetleg logikai bukfenceket keresni, hogy ez miért van így, de én előre jeleztem, hogy amit ezzel kapcsolatban állítok, az az én eddigi bibliaismeretemen alapszik.
Kenneth E. Hagin - Te ismered - azt mondta:

" Bizonyos hamis vallások eretnekei azt állítják, hogy az állatoknak úgy van lelkük, mint nekünk; következésképpen, amikor egy ember meghal, ugyanúgy hal meg, mint egy kutya. Valóban igaz, hogy az állatoknak van lelkük, viszont nincs szellemük. Elég csak rájuk nézni, és bárki láthatja, hogy semmi olyan nincs bennük, amely hasonlóvá tenné őket Istenhez."

Az állatok, mivel van lelkük, rendelkeznek bizonyos mértékű megismerőképességgel, akarattal, és képesek még érzelmek kifejezésére is, de ez mind a fizikai létükön alapszik. Amikor a testük elpusztul, az állatnak vége...nincs tovább. Az ember lelke viszont -értelmi, érzelmi és akarati képessége - nem a fizikai létén, hanem a szellemén alapszik. Így amikor a test meghal, ezek a képességek tovább léteznek.
Kedves Abdiás!
Valóban az állatoknak nincs feltámadás, és nem olyan lelkük van mint az embereknek.
De mindig is voltak olyan tanítások, amelyeket emberi módon hoztak létre a szentírás betűiből- ahogy említetted te is,..-
de a Szellem békességét tudjuk, nem adta meg az emberi okfejtés. Jelezve azt, hogy ez nem az Isteni kijelentés,mert nagyon pici részigazság. És nem csak azért mert logikai bukfenc...hanem azért nem, mert Krisztus békessége mint döntőbíró a sípjába fújt. :) No nem durván, csak szelíden.
Én továbbra is úgy gondolom, hogy az állatok evilági létükben (sérülés, betegség, ellés, félelelem,kimúlás,magány....) is velünk szenvednek, és ez nem lehet céltalan, méltánytalan. A mi Istenünk nem ilyen Isten.
Hogy mi céllal vannak ezek a lények? Biztos, hogy van erre más alternatíva is mint amit említettél. Prófétai magánkijelentéseket szándékosan nem akartam idekeverni, de ennek ismerete nélkül is tapasztalhattuk már, hogy Isten milyen meglepetésekkel tud szolgálni, mikor vázlatosan közölt terveit aprópénzre váltja. Például az emberi lélek teremtése kapcsán.
Mivel ez a kérdés az állatokért is aggódó embernek fontos, de mégsem üdvösség kérdés, ezért én azt mondom egyenlőre bízzuk az ügyet Isten Jóságára. Hacsak nem kapsz a bibliából, valami más kijelentést a Szentszellem által, és nem tudunk ezáltal előre lépni.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Az, hogy Tibi azt hiszi, hogy az ember normális hormonális működése egyenlő a megvilágosodással, örömhír a Sátán számára. Na persze most nem akarlak kipécézni Tibi, csak arra szeretnélek rávezetni benneteket, hogy ma az emberek képesek azt hinni, hogy egy biológiai, testi folyamat azonos az Istenismerettel. Írta szent Abdiásunk"

"Mán megen" nagyon mellé trafráltál Abdiás...Én a Tibiben lakó időtlen,energia,isteni jelenlét vagyok,a halhatatlan lelki ÉN...a Tibi a hordozó közegem ebben biztos lehetsz...időtlen vagyok,mert ÉN magam vagyok az ÉLET...a Tibi mulandó porszem a végtelen térben és időben...Tibi itt és MOST tapasztalja amit meg kell tapasztalnia...járja az útját...ÉN vagyok az ÉLET benne,és másban is!!!Osztatanul mindenkiben! Ezért vagyunk belül mindannyian egyek!!!!
"De mondok már vala lerágott dolgok,csontok ezek"...
Olvasd a bibliádat,majd attól megvilágosodsz...vagy nem...a te dolgod...az ÉLET szabadság...nem emberi szertartásoktól függ...nekem jó ha neked jó...te is tapasztalsz Tibi is,és mindenki!!!De belül egyek vagytok...ez a nagy "szikret"
POZITÍV ÉS NEGATÍV ENERGIA VAN.... a sátánt hagyjuk meg a mese könyveknek!!!Egy erő van 2 pólussal...rajtad függ melyik felét használod és ennyi...nem kell tovább ragozni..
Tintát ne pazarold...ezt is mondtam már vala...
Én csak egyet nem értek Tibi,hogy a megtérés minden válaszában szerepel Abdiás-nak,de melyik emberfia van meghatalmazva erre,mert körülöttem vannak többen,akik a Hit Gyülekezetéhez tartoznak,de sem nem emberségesebb,sem nem együttérzőbb embertársaikkal,sőt a Bibliát sem tudják jobban,mint itt közülünk legtöbben.
Sőt,tudnák érvelni olyan esetekkel,amikor nem álltak az igazság mellett,és szemet lesütve hallgattak,amikor szólniuk kellett volna.Féltették az állásukat,és ennek érdekében homokba dugták a fejüket,nem számitva,hogy gyermekeket aláztak meg,és tettek majdnem nyomorulttá...:(
Nem lehet mondani,hogy vannak kivételek,nincsenek...nem lehetnek,hisz ők megtért emberek,akik valamilyen szertartáson keresztül mentek...Vagy csak ez számit,a formaság???
Elege van az emberiségnek a látszatokból----volt benne része bőven az elmúlt évtizedekben,vagy évszázadokban is...!!
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Én csak egyet nem értek Tibi,hogy a megtérés minden válaszában szerepel Abdiás-nak,de melyik emberfia van meghatalmazva erre,mert körülöttem vannak többen,akik a Hit Gyülekezetéhez tartoznak,de sem nem emberségesebb,sem nem együttérzőbb embertársaikkal,sőt a Bibliát sem tudják jobban,mint itt közülünk legtöbben.
Sőt,tudnák érvelni olyan esetekkel,amikor nem álltak az igazság mellett,és szemet lesütve hallgattak,amikor szólniuk kellett volna.Féltették az állásukat,és ennek érdekében homokba dugták a fejüket,nem számitva,hogy gyermekeket aláztak meg,és tettek majdnem nyomorulttá...:(
Nem lehet mondani,hogy vannak kivételek,nincsenek...nem lehetnek,hisz ők megtért emberek,akik valamilyen szertartáson keresztül mentek...Vagy csak ez számit,a formaság???
Elege van az emberiségnek a látszatokból----volt benne része bőven az elmúlt évtizedekben,vagy évszázadokban is...!!
Emberi formalitás az egész...szertartás,igazából semmi mély jelentősége nincs,hogyan tudna pl bárki megváltozni attól hogy vízbe merítkezik,és másik ember hókusz pókuszol valamit valakinek felhatalmazva önmagát.Nem megtérni kell...ez csak az ego önámítása...önmagáról...
Az isteni kegyelemhez még csak egy másik ember sem szükségeltetik,amikor az ego fejet hajt,a nagy Én előtt,ezt úgy hívják önátadás( és nem kell térülni sehova)...és a LÉLEK benned az isteni részedtől jobban senki nem érzi,hogy mennyire őszintén vagy kész a változásra,ha belső változás van,és létre jön ehhez semmi ceremónia nem szükségeltetik...
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Bajorországban, júniustól minden állami tulajdonban levő épületben egy keresztnek kell állni a falon.
Időközben igy nézhet ki ...
-
32471984_10156877144382137_2865752898883551232_n.jpg
A kereszt szeretet áldozata megnyitja az utat a szabadság felé, hogy a Szentek Szentjébe léphessünk. :) Vége a fogságnak...
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Én csak egyet nem értek Tibi,hogy a megtérés minden válaszában szerepel Abdiás-nak,de melyik emberfia van meghatalmazva erre,mert körülöttem vannak többen,akik a Hit Gyülekezetéhez tartoznak,de sem nem emberségesebb,sem nem együttérzőbb embertársaikkal,sőt a Bibliát sem tudják jobban,mint itt közülünk legtöbben.
Sőt,tudnák érvelni olyan esetekkel,amikor nem álltak az igazság mellett,és szemet lesütve hallgattak,amikor szólniuk kellett volna.Féltették az állásukat,és ennek érdekében homokba dugták a fejüket,nem számitva,hogy gyermekeket aláztak meg,és tettek majdnem nyomorulttá...:(
Nem lehet mondani,hogy vannak kivételek,nincsenek...nem lehetnek,hisz ők megtért emberek,akik valamilyen szertartáson keresztül mentek...Vagy csak ez számit,a formaság???
Elege van az emberiségnek a látszatokból----volt benne része bőven az elmúlt évtizedekben,vagy évszázadokban is...!!


Ez lehet, hogy Neked meglepő Éva, de egy Bibliát ismerő ember számára nem. Jézus előre jelezte, hogy ilyen lesz.

" Uram, avagy nem tiszta magot vetettél-e a te földedbe? Honnan van azért benne a konkoly?.......Valamely ellenség cselekedte azt..........Akarod-e tehát hogy elmenvén, összeszedjük azokat? ......Nem. Mert amikor összeszeditek a konkolyt, azzal együtt netalán a búzát is kiszaggatjátok."
Máté 13:27-29.

A vetés, a szántóföld az egyház.
A magvető Isten.
A mag az Ige.
A búza az igaz keresztény.
A konkoly a képmutató keresztény.
Az ellenség a Sátán.

A konkoly olyan embereket jelképez, akik ugyan megvallották Jézus Krisztusban a hitüket, de csak színlelték a bűnbánatot és alávetettséget.....mindezt nem őszinte szívvel tették.
A konkoly, amíg a növekedés fázisában van a gabona, nem nagyon megkülönböztethető a búzától - eljátsza, hogy ő búza -, ám az aratás elött egyértelművé válik, hogy nem oda való. Mire beérik a búza, a különbség teljesen nyilvánvalóvá válik, és akkor viszont feltétlenül meg kell tőle szabadúlni, mert olyan méreganyagot tartalmaz, amely halált is okozhat.
A Sátán stratégiája az, hogy képmutatókat ültessen be az igaz egyházba. Minél egységesebb az egyház, annál nagyobb erővel tud Isten kenete kiáradni és annál nagyobb hatalma lesz az egyháztagoknak a sötétség erői felett. A Sátánnak mindenképpen az a célja, hogy ezt megakadályozza. A Szent Szellem azon dolgozik, hogy az egyház minél hamarabb helyreálljon, az ellenség pedig azon, hogy ezt késleltesse.

De Jézus azt mondta nekünk, hogy ezzel nem kell foglalkoznunk. Nekünk nem az a dolgunk, hogy a velünk egy közösségben lévőket ítélgessük, és vizsgálgassuk, hogy ki a konkoly és ki a búza. Márcsak azért sem, mert amit ma konkolynak látok, idővel kiderülhet, hogy mégiscsak búza, és amit ma búzának hiszek, lehet, hogy konkoly lesz.
Jézus bölcsen azt mondta:

" Hagyjátok, hogy együtt nőjön mind a kettő az aratásig, és az aratás idején majd azt mondom az aratóknak: Szedjétek össze először a konkolyt, és kössétek kévékbe, hogy megégessétek, a búzát pedig takarítsátok az én csűrömbe."
Máté 13:30.

Ettől függetlenül nem állítom azt, hogy akikkel Te távolról példálózol, konkolyok lennének......
Amikor megtér egy ember - őszinte szívvel -, még nem lesz tökéletes. A megtéréssel Jézus Krisztus beköltözik az emberbe, de csak egy icike-picike magként. Az Ige ezt a mustármaggal példázza. Ez egy hihetelenül kicsi mag, ám hatalmas nagy, terebélyes, erős fává nő, ha adott a növekedéséhez szükséges ideális körülmény. Az, hogy ez a mag kiben milyen ütemben fejlődik, a saját maga feladata és felelőssége, ezért ez a növekedési ütem minden keresztény esetében más. Sőt! nem is beszélhetünk minden esetben növekedésről, hiszen az is előfordulhat, hogy ez a folyamat leáll és stagnál vagy akár meg is szakad.
Attól, hogy megtér valaki, még nem beszélhetünk újjászületésről, mert ahhoz hozzátartozik a víz-és Szent Szellem keresztség is.

Tibi nevetségesnek találja a vízkeresztséget, ám ha valóban értené a szellemvilág kommunikációját, nem mondaná ezt, mert a láthatatlannal az ember jelképes beszéddel, szimbólikus kommunikációval tud kapcsolatba lépni, amely nem tévesztendő össze a ceremóniával, ugyanis annak valóban nincs semmi értelme, mert az csupán üres, hiábavaló emberi elméből megszületett cselekedet. Te is csinálsz ilyet, ez nálad a meditáció. Akkor az miért nem nevetséges?

A Szent Szellem keresztség után már minden hívőnek személyes kapcsolata lesz Istennel, így aztán, hogy ki hogy és milyen mértékben akarja tartani az Úrral a kapcsolatot, az már a saját, szabad döntése. Az Igét mindenki magának olvassa, a Szent Szellem a kapcsolat mértékétől függően ad kijelentést, ad vezetést, és hogy valaki hallgat-e rá vagy sem, az nem más felelőssége.
Egyébként az Ige egészen durva, a testvéri közösséggel teljesen ellentétes nézeteket vallók " befészkeléséről" is ad figyelmeztetést:

" Jaj nekik! Mert a Káin útján indultak el, és a Bálám tévelygésével bérért szakadtak ki, és a Kóré ellenkezésével vesztek el.
Ezek szennyfoltok a ti szeretetvendégségeiteken, tartózkodás nélkül veletek lakmároznak, magukat hízlalják; víztelen, szelektől hányt vetett fellegek; elhervadt, gyümölcstelen, kétszer meghalt és tőböl kiszaggatott fák.
Tengernek megvadult habjai, a maguk rútságát tajtékzók, tévelygő csillagok, akiknek a sötétség homálya van fenntartva örökre."
Júdás 1:11-13.

Vagyis az ellenség az igaz egyházba betesz Káinokat, testvérgyilkosokat......... betesz Bálámokat, akik tisztességtelen anyagi haszon reményében kompromisszumra készek a hit és az alapvető bibliai igazságok terén.......és betesz Kórékat, akik az Isten álltal felálított tekintélyi renddel szembeszállnak.
Az igaz egyház a Sátán elsődleges céltáblája. Azok az emberek, akiknek nincs üdvösségük, és azok a közösségek, akik az üdvözülés lehetőségét nem tudják elmondani másoknak, kiesik a sötétség erőinek a látóköréből, hiszen már egy leterített vadra nem érdemes több töltényt pazarolni......
Nem a tökéletességünk által, hanem kegyelemből tartatunk meg, és a kegyelem mindaddig a rendelkezésünkre áll, amíg Isten le nem fujja a meccs végét.

Mindemellett az Ige arra is felhívja a figyelmünket, hogy az Antikrisztus megjelenése elött meg fog történni a konkoly és a búza szétválasztása az egyházon belül.

" Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megejelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia."
2 Thesszalonika 2:3.

Az Ige azt mondja, hogy mielött az Antikrisztus színre lép, be fog következni az aposztázia, a szakadás.
Ennek a szakadásnak 4 megnyilvánulási területe lesz:

- hit
- egyház
- törvény
- házasság

Az egyházon belül is meg fog történni egy Isten által kezdeményezett szelekció, vagyis kiveszi az igaz egyházból a nem oda tartozó elemeket, mert ez szükségszerű ahhoz, hogy az antikrisztus megjelenése elött az egyház betöltse azt a dicsőséges funkcióját, amely az I. sz.-ban, az apostoli egyház esetében megadatott. Ezzel az egyházzal még egy utolsó, óriási aratást fog elvégezni az Úr, még éppen az utolsó pillanatban......

Dávid azt mondta:

" Mert nem ellenség szidalmazott engem, hisz azt elszenvedném, nem gyűlölőm emelte fel magát ellenem, hiszen elrejtettem volna magamat az elől:
Hanem te, hozzám hasonló halandó, én barátom és ismerősöm,
Akik együtt édes bizalomban éltünk, az Isten házába jártunk a tömegben."
55. zsoltár 13-15.

Az igaz egyház legnagyobb ellenségei belülről nőnek ki.
Ők azok, akik közénk járnak, de nem tartoznak közénk......
Ilyenek már Dávid idejében is voltak........
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Valóban az állatoknak nincs feltámadás, és nem olyan lelkük van mint az embereknek.
De mindig is voltak olyan tanítások, amelyeket emberi módon hoztak létre a szentírás betűiből- ahogy említetted te is,..-
de a Szellem békességét tudjuk, nem adta meg az emberi okfejtés. Jelezve azt, hogy ez nem az Isteni kijelentés,mert nagyon pici részigazság. És nem csak azért mert logikai bukfenc...hanem azért nem, mert Krisztus békessége mint döntőbíró a sípjába fújt. :) No nem durván, csak szelíden.
Én továbbra is úgy gondolom, hogy az állatok evilági létükben (sérülés, betegség, ellés, félelelem,kimúlás,magány....) is velünk szenvednek, és ez nem lehet céltalan, méltánytalan. A mi Istenünk nem ilyen Isten.
Hogy mi céllal vannak ezek a lények? Biztos, hogy van erre más alternatíva is mint amit említettél. Prófétai magánkijelentéseket szándékosan nem akartam idekeverni, de ennek ismerete nélkül is tapasztalhattuk már, hogy Isten milyen meglepetésekkel tud szolgálni, mikor vázlatosan közölt terveit aprópénzre váltja. Például az emberi lélek teremtése kapcsán.
Mivel ez a kérdés az állatokért is aggódó embernek fontos, de mégsem üdvösség kérdés, ezért én azt mondom egyenlőre bízzuk az ügyet Isten Jóságára. Hacsak nem kapsz a bibliából, valami más kijelentést a Szentszellem által, és nem tudunk ezáltal előre lépni.


Én nem látok abban kivetni valót, hogy az állatok szolgálhatják az ember fennmaradását......Az Ige olyanról is beszél velük kapcsolatban, hogy eledelül adta azokat nekünk......
Továbbra sem szeretném azt állítani, hogy rám szakadt a teljes isteni megvilágosodás az állatokkal - vagy bármi mással - kapcsolatban:), de én nem tartom Igével ellentétesnek azt, hogy az állatok létezésének teljesen természetes, hétköznapi okai is lehetnek, ezzel természetesen nem kizárva egy esetleges magasztosabb célt.

Az állatvilágnak óriási szerepe van a látható világ környezeti egyensúlyának és működőképességének viszonylagos fennmaradásában. A mennyben ilyenre nincs szükség, hiszen ott Isten jelenléte bizotsítja ezt. A földön viszont nincs meg Isten jelenléte, így ahhoz, hogy az emberiség az idő alá vetett világban végigfuthassa az Istentől elrendelt idejét, a környezetünk fennállását valamivel biztosítani is kell.
Az állatoknak az ember boldogulásában, munkájának a segítésében is óriási szerepe van. Vannak olyan társadalmak, amelyek állati munkaerő nélkül nem is tudnának fennmaradni. Úgy gondolom az emberiség döntő többsége a mai napig az állatok létezésének köszönheti, hogy még él.

Nekem is van itthon állatom, és nagyon szeretem. Nem haszonállatként tartom, hanem kedvtelésből. Nem mondom, hogy lelki társ - mert a világ ezen felfogását nem tartom egészségesnek -, de azt elismerem és vallom is, hogy bizonyos lelki tarumákat és feszültségeket tudnak oldani. Ma már lelki sérültek számára állatok bevonásával terápiákat is alkalmaznak egészen jó eredménnyel.......hozzátéve azt, hogy egy megtért embernek azért nem ez az elsődleges gyógymódja, hiszen Jézus Krisztus gyógyító erejével semmi sem vetekedhet.

Számomra az a tény, hogy az állatoknak nincs feltámadása, olyan gondolatokat generál bennem, hogy ne keresgéljek olyan magaslatokban, mint az ember esetében, mert ha jóval többre adattak volna, mint a " természetes" okok, akkor feltámadásnak is társulnia kellene hozzá. Számomra inkább ez tűnik ellentétesebbnek Isten természetével.....
Egyetértek Veled abban, hogy ez a téma - sok máshoz hasonlóan - továbbra is nyitott marad, és abban is, hogy ez valóban nem üdvösség kérdése, így bízzunk abban, hogy egyszer majd bölcsebbek leszünk ezen a területen is........
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem látok abban kivetni valót, hogy az állatok szolgálhatják az ember fennmaradását......Az Ige olyanról is beszél velük kapcsolatban, hogy eledelül adta azokat nekünk......
Továbbra sem szeretném azt állítani, hogy rám szakadt a teljes isteni megvilágosodás az állatokkal - vagy bármi mással - kapcsolatban:), de én nem tartom Igével ellentétesnek azt, hogy az állatok létezésének teljesen természetes, hétköznapi okai is lehetnek, ezzel természetesen nem kizárva egy esetleges magasztosabb célt.

Az állatvilágnak óriási szerepe van a látható világ környezeti egyensúlyának és működőképességének viszonylagos fennmaradásában. A mennyben ilyenre nincs szükség, hiszen ott Isten jelenléte bizotsítja ezt. A földön viszont nincs meg Isten jelenléte, így ahhoz, hogy az emberiség az idő alá vetett világban végigfuthassa az Istentől elrendelt idejét, a környezetünk fennállását valamivel biztosítani is kell.
Az állatoknak az ember boldogulásában, munkájának a segítésében is óriási szerepe van. Vannak olyan társadalmak, amelyek állati munkaerő nélkül nem is tudnának fennmaradni. Úgy gondolom az emberiség döntő többsége a mai napig az állatok létezésének köszönheti, hogy még él.

Nekem is van itthon állatom, és nagyon szeretem. Nem haszonállatként tartom, hanem kedvtelésből. Nem mondom, hogy lelki társ - mert a világ ezen felfogását nem tartom egészségesnek -, de azt elismerem és vallom is, hogy bizonyos lelki tarumákat és feszültségeket tudnak oldani. Ma már lelki sérültek számára állatok bevonásával terápiákat is alkalmaznak egészen jó eredménnyel.......hozzátéve azt, hogy egy megtért embernek azért nem ez az elsődleges gyógymódja, hiszen Jézus Krisztus gyógyító erejével semmi sem vetekedhet.

Számomra az a tény, hogy az állatoknak nincs feltámadása, olyan gondolatokat generál bennem, hogy ne keresgéljek olyan magaslatokban, mint az ember esetében, mert ha jóval többre adattak volna, mint a " természetes" okok, akkor feltámadásnak is társulnia kellene hozzá. Számomra inkább ez tűnik ellentétesebbnek Isten természetével.....
Egyetértek Veled abban, hogy ez a téma - sok máshoz hasonlóan - továbbra is nyitott marad, és abban is, hogy ez valóban nem üdvösség kérdése, így bízzunk abban, hogy egyszer majd bölcsebbek leszünk ezen a területen is........
Az egyik terápiás állat a bibliában Bálám szamara volt... :)
Az ÚR Angyala számonkérte az állat verését, és még azt is mondta, hogy bizony az Isten népét- Izraelt - megátkozni készülő prófétát megölte volna, a szamarat pedig életben hagyta volna - ha a szamár továbbmegy. A szamár látta az ÚR Angyalát, és beszélt is... Tudom, hiszem, hogy a történetnek mélyebb szellemi értelme is van, de azt csak azt kapja meg, aki komolyan kutakodik utána.

donkey4.jpg
 
Utoljára módosítva:

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Emberi formalitás az egész...szertartás,igazából semmi mély jelentősége nincs,hogyan tudna pl bárki megváltozni attól hogy vízbe merítkezik,és másik ember hókusz pókuszol valamit valakinek felhatalmazva önmagát.Nem megtérni kell...ez csak az ego önámítása...önmagáról...
Az isteni kegyelemhez még csak egy másik ember sem szükségeltetik,amikor az ego fejet hajt,a nagy Én előtt,ezt úgy hívják önátadás( és nem kell térülni sehova)...és a LÉLEK benned az isteni részedtől jobban senki nem érzi,hogy mennyire őszintén vagy kész a változásra,ha belső változás van,és létre jön ehhez semmi ceremónia nem szükségeltetik...
Kedves Tibi!
Lehet a megtérés külsőség, ceremónia, szokás... de Isten munkálkodik továbbra is az emberek hazahívásán.
A valódi megtérés az Ő munkája, mert Ő az aki vonzza az embereket szeretetével Krisztushoz. Ez tapasztalat, és a Biblia tanítása is egyben. Ez a vonzás, a hit és szeretet természetfeletti megnyilvánulása, a Léleké. Az Atya vonzása nélkül lehetetlenség lenne a megtérés.
Ahol Szeretet van, az ott meg akar nyilvánulni. Elfordulni attól ami nem az, meghalni a szeretetlen önző élet számára, és eggyé lenni a Szeretet Lelkével, amely Krisztus Lelke. Ez a belülről fakadó mozgás nyilvánul meg a megtérés látható szertartásában, mint amely a bemerítkezés. A Szeretet megvallani is akar, hogy ne mosódjon össze mindenfélével, és cseleekdni az emberek irányában, ahogy a Lélek indítja.
-
Nem lehet összemosni a tanításokat, ha valaki elkötelezett. Meg lehet érteni sok mindent és sokmindent lehet nem érteni, de összemosni nem. o_O Lehet, hogy sokan nem értenek velem egyet, és lehet, hogy sokmindenki mást én nem értek,
de ha vezetést kértem a Mindenség Urától, akkor azt követhetem. Sőt csak azt. Ezen múlik a lelkiismereti békességem. Mert őszintén sallangmentesen kértem, mintegy a szívem vágyából, és kaptam valamit ami megelégít.
Annyira, hogy senki máséval nem cserélném el....Kizárólagossá tesz, nem akarok ennél kevesebbet elfogadni, csak többet és újat eddig még ismeretlent az Egyetlen forrásból.
A Szeretet nem haragszik arra aki nem érti őt..csak az ego alapú vallás.

A kereszténység egyik tanítása pedig: Őt Krisztust hallgassátok, mert Ő az Atyától jövő Szó. :) Nem írott, hanem olyan amelyik LÉLEK és ÉLET.
-
„A beszédek, amelyeket én szólok néktek, lélek (Szellem) és élet”. Jézus
 
Utoljára módosítva:

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Én csak egyet nem értek Tibi,hogy a megtérés minden válaszában szerepel Abdiás-nak,de melyik emberfia van meghatalmazva erre,mert körülöttem vannak többen,akik a Hit Gyülekezetéhez tartoznak,de sem nem emberségesebb,sem nem együttérzőbb embertársaikkal,sőt a Bibliát sem tudják jobban,mint itt közülünk legtöbben.
Sőt,tudnák érvelni olyan esetekkel,amikor nem álltak az igazság mellett,és szemet lesütve hallgattak,amikor szólniuk kellett volna.Féltették az állásukat,és ennek érdekében homokba dugták a fejüket,nem számitva,hogy gyermekeket aláztak meg,és tettek majdnem nyomorulttá...:(
Nem lehet mondani,hogy vannak kivételek,nincsenek...nem lehetnek,hisz ők megtért emberek,akik valamilyen szertartáson keresztül mentek...Vagy csak ez számit,a formaság???
Elege van az emberiségnek a látszatokból----volt benne része bőven az elmúlt évtizedekben,vagy évszázadokban is...!!
Még Péternek is volt olyan életszakasza, amikor háromszor tagadta meg Jézust. Pedig milyen hevesen ígérkezett minden hősi dologra Jézus követésében! És talán mondhatom úgy is, hogy az emberek szeretetében. És mégis valamit meg kellett tanulnia. ;)
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Tibi!
Lehet a megtérés külsőség, ceremónia, szokás... de Isten munkálkodik továbbra is az emberek hazahívásán.
A valódi megtérés az Ő munkája, mert Ő az aki vonzza az embereket szeretetével Krisztushoz. Ez tapasztalat, és a Biblia tanítása is egyben. Ez a vonzás, a hit és szeretet természetfeletti megnyilvánulása, a Léleké. Az Atya vonzása nélkül lehetetlenség lenne a megtérés.
Ahol Szeretet van, az ott meg akar nyilvánulni. Elfordulni attól ami nem az, meghalni a szeretetlen önző élet számára, és eggyé lenni a Szeretet Lelkével, amely Krisztus Lelke. Ez a belülről fakadó mozgás nyilvánul meg a megtérés látható szertartásában, mint amely a bemerítkezés. A Szeretet megvallani is akar, hogy ne mosódjon össze mindenfélével, és cseleekdni az emberek irányában, ahogy a Lélek indítja.
-
Nem lehet összemosni a tanításokat, ha valaki elkötelezett. Meg lehet érteni sok mindent és sokmindent lehet nem érteni, de összemosni nem. o_O Lehet, hogy sokan nem értenek velem egyet, és lehet, hogy sokmindenki mást én nem értek,
de ha vezetést kértem a Mindenség Urától, akkor azt követhetem. Sőt csak azt. Ezen múlik a lelkiismereti békességem. Mert őszintén sallangmentesen kértem, mintegy a szívem vágyából, és kaptam valamit ami megelégít.
Annyira, hogy senki máséval nem cserélném el....Kizárólagossá tesz, nem akarok ennél kevesebbet elfogadni, csak többet és újat eddig még ismeretlent az Egyetlen forrásból.
A Szeretet nem haragszik arra aki nem érti őt..csak az ego alapú vallás.

A kereszténység egyik tanítása pedig: Őt Krisztust hallgassátok, mert Ő az Atyától jövő Szó. :) Nem írott, hanem olyan amelyik LÉLEK és ÉLET.
-
„A beszédek, amelyeket én szólok néktek, lélek (Szellem) és élet”. Jézus
Még csak tanítás sem kell Steve...(csak) ráhangolódni a rezgésre...őszinte szívvel,lélekkel,sem ember sem formalitás nem szükségeltetik ehhez...honnan tudom...ez nálam tapasztalatból ered,nem úgy olvastam róla :)
1 egyetemes szeretet létezik,mindegy milyen névvel látod el...mondhatod Krisztusnak,vagy bárminek...a rezgés a lényeg...szöveg,és emberi ceremóniák,ego számára szükségeltetett sallangok...(csak) mellesleg ceremónia nem egyenlő a ráhangolódással....az őszintén alázattal és belül történik..ember nem szükségeltetik hozzá...és semmilyen írásos olvasat...csak a lelked alázata számít a végtelen felé...
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Most egy kicsit olyan "csapos közbeszól" szinten mondom a mondókámat :)
Pár éve olvasgatok,hozzászólok,megfigyelek pl itt is... :)
Szóval,te aki a bibliádat olvasgatod,"tanulgatsz belőle" értelmezel stb...ezt a kicsi éneddel az egoddal teszed....miből gondolod,hogy te ezekkel a dolgokkal tanítani tudod "ön-magod" a benned lévő nagy Én-edet,az örök létezőt,a tudatalatti énedet,azt a 95%-ot aki végtelen tudással bír...az emberi éneddel próbálod megtanítani a benned élő végtelen intelligenciát,aki minden tudás birtokában van,az emberi éned 5%-os kapacitásával!!!!! :) ugye ugye kicsit fura lenne,ha az egos éneddel az olvasásos értelmezgetéseddel bármit is eltudnál érni...
inkább emlékezz...emlékezz arra ki vagy belül,felejts el minden amit bemagoltál,és úgy gondolod hogy tudás...ez csak ismeret anyag benned és nem több...
Te aki ide születsz,halandó ruhádban,belül az ÉLET van benned halhatatlanul,az isteni magvad,aki által egy vagy mindenkivel,bármennyire is különállónak gondolod magad másoktól!!!!De csak a testi kicsi jelentéktelen lényeddel azonosítod önmagad...
Most egy kicsit az ateistákhoz is szólok...te aki mindent megkérdőjelezel,mitől vagy biztos abban,hogy az a létezés teljes szintje amit a 3D-s érzékszerveiddel felfogsz...elárulom,ez (még) csak a szűklátókörűségednek,és a ,megtapasztalásaid hiányainak a szintjét jelzi!!!!Mert még ott tartasz éppen ahol tudatilag tartanod kell...az élet mindenkiben egy végtelen fejlődés és tudatosodás különböző periódusaiból álló történés...ahol a lelki fejlődés miatt különböző szituációk megtapasztalások érnek bennünket,és a tudati szintünknek megfelelően tudunk tovább lépni a rezgések Univerzumában...
Ha úgy tetszik az Isten tapasztal általad és mindenki által,mivel mindent áthatóan mindenben és mindenkiben benne "rezeg" nevezheted mindent átható energiának vagy bárminek...nem ez a lényeg...ezért hogyan is tudná elveszíteni önmagát az aki öröktől fogva létezik... :)
Nem kérek rá bibliás magyarázatokat,és egyéb értelmezgetéseket...mert én már ilyesmiken rég túl vagyok...
Szóval csak bátran előre az utadon...ezért élsz,hogy tapasztalj és fejlődj...ne félj a végtelen intelligencia benned van,ha úgy tetszik AZ ERŐ BENNED VAN... és nem a mákoskalácstól...hanem egy végtelen erő mozgat mindent és mindenkit,emeli a karodat vigyázza a szív verésedet,ezt az erőt használhatod pozitívan és negatívan is...a "kamatok" ennek megfelelően fognak érkezni...vagyis ha jó vagy és jót teszel,cselekszel,ennek a gyümölcseire számíthatsz,ha negatívan cselekszel,akár megsokszorozva is vissza kaphatod amit másoknak adtál vagy adsz...szóval röviden és misztika mentesen mondom ilyen az ÉLET!!!!!!;););):dr_31:
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Még Péternek is volt olyan életszakasza, amikor háromszor tagadta meg Jézust. Pedig milyen hevesen ígérkezett minden hősi dologra Jézus követésében! És talán mondhatom úgy is, hogy az emberek szeretetében. És mégis valamit meg kellett tanulnia. ;)
Meg bizony Steve,és még sokunknak - sajnos,hogy végre elengedjük az ego-t...menjen a maga útján,ne kövessük - ha érted miről beszélek...
A követés az elmében megjelenő gondolattal való azonosulás,majd követése,ami sehova nem visz...illet visz - el önmagunktól,kifelé a világba.Persze ott élünk,de már elfelejtettünk "benn"élni.
100%-ban tudom,hogyha rábiznánk magunkat Istenre,a legfelsőbbre,a bennünk élő,és munkálkodó nagy Én-re semmi baj nem érhetne.Ezt tapasztalatból tudom...mikor teljesen tehetetlen voltam,átadtam magam Istennek,és minden jóra fordult,mert Ő tudja mi a jó nekünk!!Valahogy mégis azt gondoljuk legtöbben,hogy nekünk kell megküzdenünk mindenért,pedig dehogy,éppen ellenkezőleg.

Steve,nekem semmi bajom a megtéréssel,sőt,ha azt látnám a környezetemben,hogy akik már megtették átformálodtak,emberszerető,és támogatók lennének,akkor egy percig sem gondolkodnák rajta.De rajtuk semmi ilyet nem látok...Viszont ismerek 1-2 olyan igaz embert,akik önzetlenül segitenek,aki kéri..nem nézve,hogy istenfélő,vagy sem.Meglátják minden emberben a tisztaságot,azt ami mindannyiunkban benne van,még a bűnöző,börtönviselt emberben is,amit sokunk igen csak elitél!
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Meg bizony Steve,és még sokunknak - sajnos,hogy végre elengedjük az ego-t...menjen a maga útján,ne kövessük - ha érted miről beszélek...
A követés az elmében megjelenő gondolattal való azonosulás,majd követése,ami sehova nem visz...illet visz - el önmagunktól,kifelé a világba.Persze ott élünk,de már elfelejtettünk "benn"élni.
100%-ban tudom,hogyha rábiznánk magunkat Istenre,a legfelsőbbre,a bennünk élő,és munkálkodó nagy Én-re semmi baj nem érhetne.Ezt tapasztalatból tudom...mikor teljesen tehetetlen voltam,átadtam magam Istennek,és minden jóra fordult,mert Ő tudja mi a jó nekünk!!Valahogy mégis azt gondoljuk legtöbben,hogy nekünk kell megküzdenünk mindenért,pedig dehogy,éppen ellenkezőleg.

Steve,nekem semmi bajom a megtéréssel,sőt,ha azt látnám a környezetemben,hogy akik már megtették átformálodtak,emberszerető,és támogatók lennének,akkor egy percig sem gondolkodnák rajta.De rajtuk semmi ilyet nem látok...Viszont ismerek 1-2 olyan igaz embert,akik önzetlenül segitenek,aki kéri..nem nézve,hogy istenfélő,vagy sem.Meglátják minden emberben a tisztaságot,azt ami mindannyiunkban benne van,még a bűnöző,börtönviselt emberben is,amit sokunk igen csak elitél!
Azt hiszem csak Jézus, Isten aki "elrabolhatja" szívünket. Kevesebbel nem szabad megelégedni.
Ha Krisztus megtört arcát látnánk minden bűnöző börtönviselt emberben, akkor egy szemernyi megvetés sem lenne bennünk. Ha hinnénk Krisztusnak.. Ha hinnénk azt, hogy drága áron vásárolt meg bennünket..Csak hogy értsük. Senki sem dicsekedhet, csak aki eltévelyedett.
Krisztus arculcsapása a másik ember megvetése.
 

"Abdiás"

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyik terápiás állat a bibliában Bálám szamara volt... :)
Az ÚR Angyala számonkérte az állat verését, és még azt is mondta, hogy bizony az Isten népét- Izraelt - megátkozni készülő prófétát megölte volna, a szamarat pedig életben hagyta volna - ha a szamár továbbmegy. A szamár látta az ÚR Angyalát, és beszélt is... Tudom, hiszem, hogy a történetnek mélyebb szellemi értelme is van, de azt csak azt kapja meg, aki komolyan kutakodik utána.

donkey4.jpg


Maximálisan egyet értek Veled abban Steve, hogy a bibliai történeteknek mélyebb, szellemi tartalma is van annál, mint amit pusztán a leírt szöveg hétköznapi olvasattal közvetíteni képes. Éppen az az egyik óriási különbség a vallás és a kereszténység között, hogy a vallás nem tud hozzáférni az Ige mélységéhez, míg Jézus követői a Szent Szellem kijelentése által igen.

Abban is biztos vagyok, hogy a történetek szellemi tartalma kiüríthetetlen az ember számára, hihetetlenül sok kijelentésréteg és mögöttes tartalom van besűrítve a bibliai történetekbe.
Isten valóban megmentette Bálám életét egy szamáron keresztül, ám ez csak átmeneti siker volt......
Bálám Isten prófétája volt, ami az Ószövetség ideje alatt egy kivételes kapcsolattartási lehetőség volt az ember számára Istennel.
Jézus keresztáldozata után ez a kivételes kapcsolattartás a Teremtő Istennel sokkal több ember számára megadatik, ráadásul akár magasabb szinten is.
Isten a prófétáit már születésük elött elválasztotta a maga számára és felruházta őket olyan erővel és kenettel, amellyel a prófétákon keresztül megvalósítja az akaratát.
Isten embereinek mindig is hatalmukban állt áldást és átkot közvetíteni egyének, közöségek sőt nemzetek felé is.
Isten felkentjei - akikben benne lakozik az Ő Szelleme -, ma is rendelkeznek ezzel a hatalommal.......áldhatnak és átkozhatnak.
De!
Ezt az Istentől kapott hatalmat sosem használhatják önkényesen, az Igével ellentétesen.

Mózes azért merte Kórét és családját megátkozni - elevenen küldte őket a pokolba -, mert:

" Elevenen szálljanak alá a Seolba, mert gonoszság van lakásukban, keblükben!"
55. zsoltár 16.

Ő Isten akaratát mondta ki, vagyis a megírt ítéletet. A Biblia számtalan ilyen írott ítéletet tartalmaz, és ha a Szent Szellem arra indítja az embert, akkor ezt mindenfajta lelkiismeret furdalás nélkül ki is mondhatja a másikra. De hangsúlyozom, ezt senki nem teheti meg önkényesen büntetlenül, mert ebben az esetben az balul sül el, és a másik helyett saját magát találja el.
A sötétség erőinek a szolgái rendszeresen küldik az átkokat Isten szolgáira, ám azzal nincsenek tisztában, hogy:

"......az ok nélkül való átok nem száll az emberre."
Példabeszédek 26:2.

Akik Isten embereit átkozzák, azok bár nincsenek tisztában ezzel, de saját maguknak ártanak.

Bálámnak volt Istentől kapott hatalma, ám két dolgot nem vett figyelembe:

- az Istentől kapott hatalmat csak az Ő akaratának megfelelően lehet használni
- a kenetet nem lehet pénzzé tenni

A moábiták királya, Bálák - a pusztító - megkérte Bálámot - a nép megrontója -, aki Beor fia- égő fáklya, vagyis a Szent Szellem kenetével megáldott -, hogy átkozza meg Izraelt, Isten kiválasztott népét. A pusztító, a Sátán mindig megkísérti Isten embereit, hogy visszaéljenek azzal a hatalommal, amivel Isten felruházta őket. A pénz szeretete nagy kísértés volt Bálám számára, és Isten látta az ő bensejét, hogy megváltozott, a gonosz befészkelte magát.
A szamárral Isten kőkeményen kifigurázta Bálámot, mert ez az állat köztudottan elég csökönyös fajta, nem nagyon hallgat még a saját gazdájára sem.
Pont olyan, mint Bálám....megy a saját feje után.
Isten nem engedte meg, hogy az Ő népét megátkozzák az Ő akarata nélkül, ráadásul a saját prófétája......
Ha a saját prófétám nem hallgat rám, jó lesz a szamár is......Isten mindent és mindenkit a saját szolgálatába tud állítani, még az állatokat is, sőt, ha akarná, egy fűszálon keresztül is tudna evangéliumot hirdetni......de mégsem így akarja, hanem

" ....minekutána az Isten bölcsességében nem ismerte meg a világ a bölcsesség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket."
1 Korintus 1:21.

Ha Isten elszenvedte Jézus Krisztusban, hogy bolondnak nézzék a mi megmentésünkért, nekünk sem nagy dolog, ha bolondnak néznek Jézusért. Isten azt akarja, hogy vállaljuk be, hogy bolondnak néznek minket érte.....és ez így rendjén is van.

Isten Bálám engedetlensége ellenére is kész volt megmeteni őt, pedig

" ....megharagudott Isten, hogy ő elment...."
4 Mózes 22:22.

...és még hajlandó volt csodát is bevetni Izrael és a prófétája érdekében is, de ezt mind Izrael, mind a próféta esetében átmenetileg sikerült megvalósítani, mert Bálám sajnos késöbb nemhogy okult volna ebből az esetből, hanem még egy lapáttal rá is tett.
Isten megnyitotta a szamár szemeit a természetfeletti dolgok látására, ami nem jelenti azt, hogy minden állat mindig látja a láthatatlant.
Az embernek van szelleme, ezért tud a láthatatlan felé nyitni. Az állatoknak nincs szellemük, így számukra automatikusan nem adatik meg az, hogy a látható világon kívüli dolgokat is érzékeljenek.

Ugyanakkor az Ige állít olyat is, hogy az egész teremtett világ sóvárogva várja az Úr visszajövetelét. Ebből arra lehet következtetni, hogy valamiféle "ismeretük" van a Teremtőjükről, de ez nem olyan szintű, mint az emberé.
És itt most nem csak az állatokról, hanem a növényekről és és az élettelen dolgokról és természeti jelenségekről is szó van.

" Örüljenek az egek és örvendezzen a föld; harsogjon a tenger és minden bennevaló!
Viduljon a mező és minden, ami rajta van; örvend akkor az erdő minden fája is
Az Úrnak orcája elött, mert eljön, mert eljön, hogy megítélje e földet."
96. zsoltár 11-13.

Ha a teremtett világ minden eleme várja az Úr visszajövetelét, akkor rendelkezniük kell Istenismerettel. Azt is tudniuk és érzékelniük kell, hogy valami nincs rendben a látható világban.
Vajon az anyag tényleg élettelen? A matéria bizotsan nem az, aminek mi gondoljuk, ahogy Te is utaltál rá. Én nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy egy örök élőtöl, magától az Élettől származhat olyan, ami nem élő.....mégha nem is olyan értelemben, mint az ember.
Az bizonyára valószínűsíthető, hogy az anyag, mint protonok, neutronok vagy elektronok "összesége" nem állja meg a helyét, hiszen ezeket még soha az életben nem látta senki......újfent csak feltételezés.......és szerintem nem is léteznek.
Az anyagnak átjárható közegnek kell lennie, hiszen Jézus is átment a falon, a láthatatlan szellemi lények pedig - anélkül, hogy mi érzékelnénk - jönnek-mennek mindenen keresztül. Számukra az anyag nem képez akadályt.
Nem hiszem, hogy itt a látható világban valaha is megtudjuk, hogy ténylegesen mi is az anyag......

Bálámra visszatérve......

".....Izrael fiait Bálám tanácsából hűtlenségre bírták az Úr ellen....."
4 Mózes 31:16.

Bálám ugyan nem tudta megátkozni Izrael népét, mert az Úr megakadályozta, ám ha átkot nem is mondott ki Izrael népére, elárulta Midián királyának azt a tuti fegyvert, amivel el tudják érni, hogy Isten elvegye a védelmét Izraeltől.......ez pedig a szexuális perverzitás. Bálványimádásra és szexuális kicsapongásra csábították Izrael népét....
E miatt a bűne miatt viszont már meg kellett halnia.
A midianiták oldalán harcolt Izrael ellen, és a csatában elesett.

" ....és Bálámot, a Beor fiát is megölék fegyverrel."
4 Mózes 31:8.

Júdás leveléből pedig - amit Évának idéztem - tudjuk, hogy el is kárhozott.

"......Bálám tévelygéseivel bérért szakadtak ki.......akiknek a sötétség homálya van fenntartva örökre."
Júdás 1:11.,13.

Lehet valakinek bármilyen szolgálata Istentől, de ha önjáróvá válik, másokat ugyan meg tud rajta keresztül menteni Isten, de saját maga akár ettől még el is veszhet.
Isten az Ő csodatévő erejének a megnyilvánulását a Szellem ajándékainak nevezi. Ahogy a nevében is benne van, az ajándék olyan dolog, amelyet nem lehet kiérdemelni. Az, hogy valak próféta vagy Isten embere, azt nem lehet kiérdemelni, a saját cselekedeteink ebben semmi szerepet nem játszanak. Isten kiválaszt valakit és odaadja neki minden érdem nélkül ajándékba.
Az ajándéknak viszont van egy lényegi "tulajdonsága".....nem szokták visszavenni......
Ha valakinek adunk ajándékot, és utólag úgy gondoljuk, hogy talán nem is érdemelte volna meg, vissza akkor sem vesszük. Az ajándék nála marad.

Mindig is voltak - így ma is kell, hogy legyenek - olyan Isten által felkent és megajándékozott emberek, akik - mivel működnek rajtuk keresztül a Szellem ajándékai -, azt hiszik, hogy tökéletes a kapcsolatuk az Úrral, de időközben már nem az Úr szolgálatában állnak. Másokat meg tudnak gyógyítani a Szent Szellem kenete által, de lehet, hogy közben saját maguk meg elkárhoznak.......Mások számára tudnak áldást közvetíteni, de saját maguk számára már nem....persze a helyreállás lehetősége számukra is vagy a földi életük végéig, vagy Jézus visszajöveteléig adott........

Én sem állítom, hogy Isten méltánytalanul vagy értelmetlenül teremtene, de az Ige azt is állítja magáról, hogy:

" Avagy nincsen-e a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon?"
Róma 9:21.

Ezt most nem konkrétan az állatokra értve írtam, hanem általában.
Erről nem szeretnék - főleg nem egy ilyen oldalon - bővebben beszélni, mert hihetetlenül nagy ferdítések jönnének ebből ki, de Ő is Isten......

Én hiszem hogy Isten Szent, ahogy Te is írtad.......
Hiszem, hogy szeretet......de ugyanakkor gyűlöli a gonoszt......
Hiszem, hogy hosszantűrő és kegyelmes........ugyanakkor a hosszútűrése nem végtelen......
Hiszem, hogy tökéleteset teremt......ugyanakkor elvitathatatlan joga van arra, hogy kit, mire teremt.......
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Abdiás!
Azt hiszem az elrendeléssel kapcsolatban két nagy hibát is el lehetne követni.
1. Azt kihozni, hogy Isten igazságtalan, saját szent törvényének ellene megy...
Mert Isten rendeléséből sem száll ok nélkül átok senkire.
"......az ok nélkül való átok nem száll az emberre."
Példabeszédek 26:2.

2.A másik pedig az lenne, hogy Isten nem szabadon rendeli el a földi születéseket, nem szabadon írányít ebben a fontos kérdésben.
" Avagy nincsen-e a fazekasnak hatalma az agyagon, hogy ugyanazon gyuradékból némely edényt tisztességre, némelyt pedig becstelenségre csináljon?"
Róma 9:21.

Ez a két ige, két "grádics" az út mentén, amely nem engedi hogy letérjünk az igazság felé vezető útról.. :) Isten igazságossága, és elrendelése. Ez a két igazság földi gondolkozásunk korlátaival is szembesít bennünket.
-
Én hajlok arra a "tükör általi" homályos :) látásra - mit bibliainak is tarthatok,- hogy Isten úgy tekint egy emberre mint az egész emberiségre, és az emberiségre mint egy emberre. Ádám a földi emberiség, előképe Krisztusnak, az új mennyei embernek - akinek sok tagjai, részei azok akik hisznek és újjászülettek.
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Hiszem, hogy szeretet......de ugyanakkor gyűlöli a gonoszt......Abdiás féle "lábjegyzet"
Ez kb megint a hónap vicce Abdiás... :D
Egyetlen erő létezik,aki szereti is és gyűlöli is önmagát???? Ugyanis ha tisztában lennél az egy ERŐ 2 pólussal, ekkora butaságot nem írnál,mert ez a jelentése...
Egy Erő van 2 pólussal mert ez tartja fent az egyensúlyt!!!!Honnan tudnád milyen a jó ha nem ismered a rosszat? Ha minden csak "rózsaszín történés" lenne az életben,minek születnének ide az emberek?!!! Azért születik minden egyes lélek ide a földre emberi testben,hogy tanuljon fejlődjön!!!Ugyanis ez egy Földi tanuló iskola dualitásokkal...
Értelmezhetsz rá újabb 200 oldalt a bibliából...megnyugtatlak ez akkor is így van...
Minden az EGYSÉGHEZ TARTOZIK!!!!Az ego választ szét mindent...történés és tanítás van...a rossz ugyan úgy tanít ha nem jobban,mint a jó...a szenvedés,hamarabb visz előre mint bármi az életben,ugyanis nem véletlenül kényszerít a változásra!!!!!!!!!!!!!Akkor miért is rossz a rossz?Csak jótól nem fejlődnél...űlnél a bársony fotelben és feléd szállna a sült galamb!!!!
Minden de minden az egység része Abdiás!!!!
 
Oldal tetejére