Az orránál fogva vezetné Brüsszelt a magyar kormány

Két magyar társadalomtudós kielemezte a kormány Európai Parlamentnek küldött magyarázó füzetetét. Kiderült róla, hogy az egész egy alaposan végiggondolt félrevezetés.

A magyar kormány csúsztat, tudatosan mellébeszél, néhol pedig egyértelműen hazudik abban a dokumentumban, amelyet a Sargentini-jelentésre küldtek válaszul európai parlamenti képviselőknek. Erre mutatott rá két magyar társadalomtudós, akik kielemezték a kormány 59 oldalas értekezését.

Labanino Rafael a frankfurti Goethe-Universität politikatudományi intézetének a kutatója, Nagy Zsófia pedig egyetemi oktató az ELTE Társadalomtudományi karán. Múlt héten készültek el a szöveg részletes vizsgálatával, az eredményeket összefoglalták és közzétették az interneten, valamint elküldték azoknak az EP-képviselőknek, akik az Európai Parlament emberi jogi bizottságában a Magyarországról szóló jelentésen dolgoznak.


A jelentés, amelyet a holland zöldpárti politikus, Judith Sargentini jegyez, arról szól, hogy az európai nemzeti kormányok foglalkozzanak az európai alapértékek sérülésével Magyarországon. Más szóval: indítsák el az EU-s szerződés hetes cikke szerinti eljárást Magyarország ellen.

Szijjártó Péter a jelentésről szóló nyilvános vitán durván minősítette az EP bizottságát, és politikai támadásnak nevezte az egész hetes cikkes kezdeményezést. Ugyanakkor a kormány a háttérben elküldött egy írásos reakciót is az EP-képviselőknek, amelyben konstruktívabb hangnemben válaszol az Európai Parlament Magyarországgal kapcsolatos aggályaira. Ezt az írásos reakciót Ujhelyi István EP-képviselő tette közzé.

Ez a reakció az, amit a két magyar kutató alaposan végignézett, és azt találták, hogy tele van csúsztatással, mellébeszéléssel és hazugságokkal. Labanino Rafael összefoglalta az elemzésüket a 444.hu-nak.

Mellébeszélés, csúsztatások
Terelés például, amikor a kormány a Sargentini-jelentésnek a magyar Alkotmánybíróság jogköreinek csorbításával kapcsolatos kritikájára reagál. Sargentini felveti, hogy az Alkotmánybíróság újabban nem vizsgálhat költségvetési kérdéseket. A kormány erre csak általánosságban azt írja, hogy a bíróság előzetes és utólagos normakontrollra jogosult, „csak úgy mint a német alkotmánybíróság”.

20146912_a2b5df059b15cdaf8dd5f6ad82eb0515_wm.jpg

Judith Sargentini
Fotó: Judith Sargentini / Facebook
Vissszatérő trükk a szövegben, hogy a konkrétan kifogásolt tételeket figyelmen kívül hagyva a kormány teljesen más problémák megoldására hivatkozik, írta a 444.

A magyar ügyészség függetlenségét tekintve Sargentini a Velencei Bizottságra és a Korrupció Elleni Államok Csoportjának (GRECO) jelentésére hivatkozva fogalmaz meg kritikát. A kormány ezen a ponton azzal üti el a megjegyzést, hogy jelenleg is zajlik egyeztetés a GRECO-val, amelynek egyes ajánlásait már beépítették a magyar jogszabályba is. A valódi problémáról azonban nem esik szó, ami az, hogy a legfőbb ügyész posztját 9 éves mandátummal egy volt fideszes politikus vezeti, akinek a hivatala többször dokumentáltan nem lépett fel a csalással meggyanúsított kormányközeli figurák, köztük a miniszterelnök veje ellen.

A kampányfinanszírozást érintő kritikákra sincs érdemi válasza a kormánynak. Sargentini az EBESZ friss, áprilisi jelentésére hivatkozva állítja, hogy nincs kellő törvényi garanciája a kampányköltések átlátható nyomon követésének. A kormány a 2013-as finanszírozási törvényre hivatkozva erre azt feleli, hogy márpedig minden pártnak és jelöltnek nyilvánosságra kell hoznia a költéseit 60 nappal a választás után, arról viszont nem ejt szót, hogy továbbra sem követeli meg a jelölőszervezetektől a részletes számlák vezetését, és hogy ellenőriztessék azokat az állami számvevőszékkel. Azzal a számvevőszékkel, amely a választás előtt mégis vizsgálta a pártok pénzügyeit, de csak a legnagyobb ellenzéki pártok pénzügyeit.

A médiaügyekben a magyar média plurális jellegét azzal a csúsztatással bizonyítja a kormány, hogy az online sajtóban 80 százalékban kritikus oldalak vannak a piacon. Elfeledkezik viszont nyolc más médiatípusról, ahol fordított a helyzet, köztük a 100 százalékban kormányzati befolyás alatt álló megyei lappiacról, nem beszélve arról, hogy a közmédia milyen nyilvánvalóban a kormánypropagandát közvetíti.

Hazugságok
Labaninóék szerint az egyik legnagyobb hazugság a dokumentumban az, hogy az Országos Bírói Hivatal elnöke, Handó Tünde esetében elhallgatja, hogy az Országos Bírói Tanács konkrétan jogellenesnek találta az elnök kinevezési gyakorlatát. A tanács az elemzés megjelenését követően fel is kérte a hivatal elnökét, „hogy haladéktalanul tegyen eleget az OBT irányába fennálló törvényi kötelezettségeinek”.

A kormánypárti politikusok üzleti érdekeltségeit firtató kritikára azt a választ adják, hogy Magyarországon 2014 óta szigorúbb a képviselők összeférhetetlenségét szabályozó törvény, és a képviselői kinevezés azóta nem összeférhető önkormányzati pozícióval. A törvény szerint a képviselők nem végezhetnek más jövedelemkereső tevékenységet. Ettől függetlenül azonban a képviselőknek továbbra is lehetnek és bőven vannak is üzleti érdekeltségeik, és az új törvény egyáltalán nem szabályozza a családtagok összeférhetetlenségi viszonyait sem.

Ezen kívül a kormány azt is állítja a reakciójában, hogy a mai médiahatóság függetlenebb, mint bármely elődje volt. Hiszen míg a korábbi ORTT például a kormánynak kellett feleljen, a mostani nemzeti médiahatóságot csak a törvény köti. A csel ezen a ponton az, hogy mindez a 2010-es kétharmados médiatörvény eredménye, így a médiatanács 9 éves mandátummal kinevezett tagjai egy kétharmados Fidesz-parlamenttől kapták megbízásukat, és – ahogy az elemzők írják – a frekvenciák kiosztásának gyakorlata (előbb a Simicska-, majd a Vajna-érdekkör javára), és a versenyhivatali funkciók gyakorlása alapján is nyilvánvalóan politikai megbízást teljesítenek.

Annak is foglalkoznia kell közügyekkel, aki eddig nem tette
„Senki sem érdekelt abban, hogy saját hazáját vádolják és szankciókkal sújtsák – írja az elemzésük bevezetőjében Labanino Rafael és Nagy Zsófia – Úgy véljük azonban, hogy az ország valós érdeke az, hogy megfeleljen azoknak az értékeknek, amelyek az európai közösség alapjául szolgálnak.”

„Így elolvasva a magyar kormány tájékoztató füzetét, amelyet a Sargentini-jelentésre válaszul küldött, szomorúan és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a magyar kormány mennyire nyilvánvalóan nem érti, mi is forog kockán. Sokkolónak találjuk a tények meghamisításának, a csúsztatásnak és a dezinformációnak tudatos stratégiáját a kormány válaszában” – adják meg az alaphangot a kutatók. Hangsúlyozzák, hogy a jelentésük a saját álláspontjukat és kutatásaikat tükrözi, nem tartják magukat tévedhetetlennek, de legjobb tudásuk szerint szeretnének hozzájárulni egy értelmes társadalmi vitához Magyarországon. Másokat is erre biztatnak.

Itt lehet elolvasni angolul a kormány félrevezető magyarázatainak teljes elemzését.
 
Igen most már kezdem érteni, a magyar kormány is angolul kapta meg az Uniótól a jelentést, s Ők is azért nem vitatkoztak rajta, mert nem akarták hogy rájuk fogják, nem értik a szöveget.. Várják, hogy az Unió magyarul is megküldje nekik...
Pedig a valóság az, hogy ha egy kormány a saját népének , sőt még a rájuk szavazóknak is hazudik, akkor miért is tenne másként idegenekkel szemben....
Tehát a kérdés ki hazudik , ki csúsztat, s miben is...
 
Szerintem ez a topik amiatt lett nyitva épp, hogy VITATKOZZUNK A CIKK ÁLLÍTÁSAIN. Ha te nem akarsz vitatkozni ezeken, akkor mi a fenét keresel itt?! Mert akkor csak trollkodol, és igyekszel elterelni a témát a LÉNYEGRŐL, olyan mellékes kérdésekkel hogy ki írta.

Téged az bánt hogy angolul van? Brüsszelben szerintem többen beszélnek angolul mint magyarul. Bevallottan a brüsszeli politikusoknak írta leginkább, persze hogy angolul írta, én is úgy tennék hasonló esetben.

Figyelj. Van nekem egy könyvem (tudod regényíró vagyok), amit már meg se jelentettem magyarul. Megvan úgy is, de egyszerűenb úgy találtam, nem éri meg a strapát hogy kiadjam magyarul is, vagy akár csak feltöltsem magyarul valahova, mert a magyarok olyan hihetetlen mértékben érdektelenek voltak korábban is a munkásságom iránt. Meg úgy áltaában, mintha a magyarok nem szeretnének olvasni... Pláne ha valami „nehéz” olvasmánynak tűnik, sok képlettel, ha gondolkodni kell hozzá... Szóval NEM ÉRIK MEG AZ ENERGIÁT. Az a könyvem tehát csak angolul jelent meg. Tehát, aznem törvényszerű, hogy okvetlenül meg kell jelennie valaminek magyarul, pláne ha MÁS AZ ELSŐDLEGES CÉLKÖZÖNSÉG. Márpedig az itt nem a magyarok, hanem Brüsszel.


Persze tudom, biztos én is Soros-bérenc vagyok mert ez a véleményem.

Nem tartalak soros berencnek, sot mast sem :)
Teged egyszeruen furcsanak tartalak ezzel a velemennyel.
"NEM ÉRIK MEG AZ ENERGIÁT. "
Szoval legyunk, tegyunk, es turjunk :)
(marmint hogy a megkerdezesunk nelkul, szamunnkra erthetetlen nyelven dontsenek felolunk :) )
 
Ertem, eszerint Labanino ugy irta a cikket, hogy kozben folyamatolsan az indexet idezi(az osszes a cikkben eloforodulo link az indexre hivatkozik vissza)
Ennyit az allitolagos copyrightrol.

A masik, hogy mindeket kutato az szdsz tagja, ne mond nekem, hogy termeszetes az, hogy egy part, amibol eleguk van az embereknek, kipenderitettek oket nem csak a kormanybol, hanem meg a parlamentbolis, es termeszetes hogy kulfoldi szervekkel probaljak azt elerni, amit itt nem sikerult!

Mi valasztok megkertuk oket, hogy "huzzanak el!", es hagyjanak minket beken, mire ok most brusszelt kerik arra, hogy buntesseg meg a csunya magyarokat, mert nem kernek beloluk.
Ok, a demokracia igy mukodik, de hagyd meg nekem azt a jogot, hogy morogjak ezert! (ez is a demokracia resze!!!)

Rengeteg linket találtam, nem győzöm mindet le ellenőrizni. Eddig egyikre sem illik amit mondasz.
Gondolom nem lesz fárasztó ha megnevezed melyik linkről beszélsz.
-
Holnap az egyetemen végig futtatok egy plagiát ellenőrző programot, hogy megnyugodjál. :)
-
Én is megvagyok lepődve, hogy a Fidesztöl nem jön kritika a kormány munkájával kapcsolatban, de hát épp ez lehet a probléma.
-
A magyar ellenzék kénytelen független külföldi bírósághoz fordulni a panaszaival mert otthon nem kap orvoslást.
-
Ami az „elhúzást” illeti.
Amig Magyarország az EU-hoz tartozik addig minden állampolgárnak joga van Brüsszelbe panaszkodni.
De jó is lett volna ez a Rákosi és Kádár korszakba. Orbán csak azóta ellenzi ezt a lehetőséget amióta ö van hatalmon.
-
Te még mindig nem fogtad fel miről van szó. A cél a demokrácia és a jogállamiság megőrzésé.
Ha ez nem Magyarország érdeke akkor kikell lépni az EU-bol.
-
Ehhez viszont nincs felhatalmazva a magyar kormány a választói által.
 
Nem tartalak soros berencnek, sot mast sem :)
Teged egyszeruen furcsanak tartalak ezzel a velemennyel.
"NEM ÉRIK MEG AZ ENERGIÁT. "
Szoval legyunk, tegyunk, es turjunk :)
(marmint hogy a megkerdezesunk nelkul, szamunnkra erthetetlen nyelven dontsenek felolunk :) )
Mikor beleptetek az EU ba se magyarul folyt a diszkurzus . Nyilvan leforditottak es ugy talaltak a kozvelemenynek.
Ennyire nem tetszik neked miert nem hasznalod a google forditot? ingyenesen hozajutsz a forditashoz.
Az Szdsz rol egy szot nem kellene emlitened mert mar mult ido ,tele van komcsikkal a fidesz munkasorokkel akik 180 fokot fordultak, mint megmondo emberek velemeny iranyitok hulyitik az embereket. Eszed te is rendesen.
 
Rengeteg linket találtam, nem győzöm mindet le ellenőrizni. Eddig egyikre sem illik amit mondasz.
Gondolom nem lesz fárasztó ha megnevezed melyik linkről beszélsz.
-
Holnap az egyetemen végig futtatok egy plagiát ellenőrző programot, hogy megnyugodjál. :)
-

Ami kek, az link a cikkben!
Nem szukseges plagiat ellenorzo program!

Remelem segitettem!
 
Nem tartalak soros berencnek, sot mast sem :)
Teged egyszeruen furcsanak tartalak ezzel a velemennyel.
"NEM ÉRIK MEG AZ ENERGIÁT. "
Szoval legyunk, tegyunk, es turjunk :)
(marmint hogy a megkerdezesunk nelkul, szamunnkra erthetetlen nyelven dontsenek felolunk :) )

Ezért beszélt Szijjarto Brüsszelben a Honfoglalásrol meg arrol, hogy öt valoban legitimált külügyminiszter akár miröl is beszéltek a többiek körülötte. Nekem az, volt az érzésem a tolmács ellenére fingja nem volt minek hivták meg.
-
 
Jelenleg Chrome fut nalam, de kivsancsisag keppen elinditottam egy Firefoxot, egy Operat, es egy Tor-t is.
Mindenhol kek a link, es mind az indexre mutat.
Szerintem nem egyrol beszelunk!
Azert beidezem egy reszet a cikknek, hogy vajon erroll beszelsz-e, bar most mar ketelkedem benne hogy elolvastad, szerintem csak valaszolsz ra :)
"
Az orránál fogva vezetné Brüsszelt a magyar kormány
Melitta témája a 'Hírek' fórumban , Ma 07:21 -kor.

Melitta - 2018 Május 24, 07:21


  1. Két magyar társadalomtudós kielemezte a kormány Európai Parlamentnek küldött magyarázó füzetetét. Kiderült róla, hogy az egész egy alaposan végiggondolt félrevezetés.

    A magyar kormány csúsztat, tudatosan mellébeszél, néhol pedig egyértelműen hazudik abban a dokumentumban, amelyet a Sargentini-jelentésre küldtek válaszul európai parlamenti képviselőknek. Erre mutatott rá két magyar társadalomtudós, akik kielemezték a kormány 59 oldalas értekezését.

    Labanino Rafael a frankfurti Goethe-Universität politikatudományi intézetének a kutatója, Nagy Zsófia pedig egyetemi oktató az ELTE Társadalomtudományi karán. Múlt héten készültek el a szöveg részletes vizsgálatával, az eredményeket összefoglalták és közzétették az interneten, valamint elküldték azoknak az EP-képviselőknek, akik az Európai Parlament emberi jogi bizottságában a Magyarországról szóló jelentésen dolgoznak.


    A jelentés, amelyet a holland zöldpárti politikus, Judith Sargentini jegyez, arról szól, hogy az európai nemzeti kormányok foglalkozzanak az európai alapértékek sérülésével Magyarországon. Más szóval: indítsák el az EU-s szerződés hetes cikke szerinti eljárást Magyarország ellen.

    Szijjártó Péter a jelentésről szóló nyilvános vitán durván minősítette az EP bizottságát, és politikai támadásnak nevezte az egész hetes cikkes kezdeményezést. Ugyanakkor a kormány a háttérben elküldött egy írásos reakciót is az EP-képviselőknek, amelyben konstruktívabb hangnemben válaszol az Európai Parlament Magyarországgal kapcsolatos aggályaira. Ezt az írásos reakciót Ujhelyi István EP-képviselő tette közzé.

    Ez a reakció az, amit a két magyar kutató alaposan végignézett, és azt találták, hogy tele van csúsztatással, mellébeszéléssel és hazugságokkal. Labanino Rafael összefoglalta az elemzésüket a 444.hu-nak.

    Mellébeszélés, csúsztatások
    Terelés például, amikor a kormány a Sargentini-jelentésnek a magyar Alkotmánybíróság jogköreinek csorbításával kapcsolatos kritikájára reagál. Sargentini felveti, hogy az Alkotmánybíróság újabban nem vizsgálhat költségvetési kérdéseket. A kormány erre csak általánosságban azt írja, hogy a bíróság előzetes és utólagos normakontrollra jogosult, „csak úgy mint a német alkotmánybíróság”.
"
 
Nem gondolom, hogy félreérthető lenne Nagy Zsófia bevezetője, amit a kormányválasz elemzéséhez írt...
Íme:

bevezető.jpeg

Ez nem panasz, ez inkább vitairat, ez a valóság és a kormány által írtak összevetése, s mivel Magyarországon nincs parlamentáris lehetőség az igazság nyilvánosságra hozásában, egyetlen lehetőség az Unió, ahol még saját pártcsoportjában is kisebbségben van a jelenlegi kormány, így az egyetlen olyan lehetőség is, ami a jogállamiság az alapvető emberi és szabadságjogok következetes alkalmazására , betartására kényszerítheti a magyar kormányt..
 
Jelenleg Chrome fut nalam, de kivsancsisag keppen elinditottam egy Firefoxot, egy Operat, es egy Tor-t is.
Mindenhol kek a link, es mind az indexre mutat.
Szerintem nem egyrol beszelunk!
Azert beidezem egy reszet a cikknek, hogy vajon erroll beszelsz-e, bar most mar ketelkedem benne hogy elolvastad, szerintem csak valaszolsz ra :)
"
-
Szerintem a legjobb ha kikapunk néhány témát. Ugy kapásbol:

http://ujhelyi.eu/wp-content/upload...-Government-on-the-issues-raised-by-th....pdf

NATIONAL CONSULTATION “LET’S STOP BRUSSELS” ......................................................................................... 10
-
Szerinted kielégitö a magyar kormány válasza ebben a témában?
 
Eddy

Fent van videon szoval keresgeljel batran ne nekem adjal hazi feladatot.
A
Sargentini jelentes videojat is felttuk.
Beszelsz hulyesegeket szabadsagjogokrol mikor mar minden ember melle egy titkos ugynok fogja lesni eletet .
 
Eddy

Fent van videon szoval keresgeljel batran ne nekem adjal hazi feladatot.
A
Sargentini jelentes videojat is felttuk.
Beszelsz hulyesegeket szabadsagjogokrol mikor mar minden ember melle egy titkos ugynok fogja lesni eletet .
Ezt nem teljesen ertem.
Nekem nem volt hozzaszolasom ezekkel kapcsolatban.

Etgyebkent egesz mostanaig kerestem hivatalos valtaozatat a magar valasznak de ujhelyi istvan szocialistta kepviselo lapjan kivul nem talaltam.
 
Ezt nem teljesen ertem.
Nekem nem volt hozzaszolasom ezekkel kapcsolatban.

Etgyebkent egesz mostanaig kerestem hivatalos valtaozatat a magar valasznak de ujhelyi istvan szocialistta kepviselo lapjan kivul nem talaltam.

Ez nem az ellenzék hibája. Hivjad fel a Figyeszt, ök illetékesek a válaszért. Vagy nem akarják, hogy a nép elolvassa? :(
 
Ez nem az ellenzék hibája. Hivjad fel a Figyeszt, ök illetékesek a válaszért. Vagy nem akarják, hogy a nép elolvassa? :(
Na de az EU oldalan csak kene errol lenni valaminek? Nem?
Vagy a tiu szamotokra a 7§ az semmi?
Alkalmazzuk oszt jovan...
Ilyennek tunik.
De meg nem adtam fel, bujom az eu honlapjat
 
Na de az EU oldalan csak kene errol lenni valaminek? Nem?
Vagy a tiu szamotokra a 7§ az semmi?
Alkalmazzuk oszt jovan...
Ilyennek tunik.
De meg nem adtam fel, bujom az eu honlapjat

Kedves eddy56
Mi lenne ha irnál pár sort a Fidesz, vagy direkt Szijjarto oldalára, hogy küldjék meg neked az eredetit. Csinálhatunk egy probát.
-
Itt van Sargentini Internetoldala:
http://www.europarl.europa.eu/meps/de/96815/JUDITH_SARGENTINI_home.html
-
Itt pedig a magyar külügyminiszter oldala:
http://www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/elerhetosegek
-
En otthon leszek 19:00 orakkor és küldök mindkettönek egy E-Mailt.
Adunk nekik pár nap idöt. Kiváncsi vagyok melyik a gyorsabb?
Ez nem molesztálás, végülis érdekel mindanyiunkat a téma
-
 
Utoljára módosítva:
Hát nem?
Már az is hazugság hogy szervezetek nyomására.
Én szóltam hogy ne hangozzon már magyartalanul az enni
Vagy enni vagy eszni ez it a kérdés

upload_2018-5-24_17-59-44.png

-
Biztos, hogy van jobb forditás mind amit én csináltam. Valojában ezt a két szot le se kéne forditani magyarra.
A "Fasten" (böjtölni) a keresztények számára legfontosabb szo, amit ismernie kéne mindenkinek. :)
 
Halló @eddy56
-
Sikerült előre jutnod az originál dokumentumok beszerzésével?
A feleségem két perc alatt letöltötte az eredeti irat ez év áprilisi állását.
-
DRAFT REPORT
on a proposal calling on the Council to determine, pursuant to Article 7(1) of the Treaty on European Union, the existence of a clear risk of a serious breach by Hungary of the values on which the Union is founded (2017/2131(INL)) Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs Rapporteur: Judith Sargentini (Initiative – Rule 46 and 52 of the Rules of Procedure)
-
Sargentini szerint a jelentés: „Freunden die Wahrheit sagen”
Ami tartalmilag azt jelenti, hogy őszinte beszéd barátok között.
-
Szijjártó reakciója a jelentésre: „Der EU-Bericht über Ungarn ist eine Ansammlung von Lügen“
Ö pedig azt állítja, hogy a jelentés „hazugságok gyűjteménye” és ezzel minősíti az egész EU-t.
-
Az én meglátásom szerint: Sok mindent ellehet hallgatni, el lehet titkolni de az orjás plakátokat amikkel a kormány kitapétázta az országot, vagy a EU-zászlónak a parlamentből és a parlamentről való eltávolítását tagadni nem lehet.
-

-
"Anyone who believes that the findings of the Sargentini-report reflect accidental breaches caused by the activities of an overzealous Hungarian government, should know that the flag of the European Union was taken down from the building of the Parliament in 2014. It is a conscious decision and a strategic intention of the ruling party to create distance and generate conflict between Hungary and the wider European community."
-
Ma azért írok később mert a Magyar kormánnyal és Sargentinivel való levelezés helyett megvártam amig kinyitott az Európai Unió kirendeltsége és felhívtam őket telefonon.
-
Mindenkinek ajánlom éljetek a jogaitokkal, a lehetőségeitekkel. Az ingyenes telefon: 00 800 678 910 11 / Európa egész területéröl, munkanapokon 9.00–18.00 óra között, közép-európai idő szerint, valamennyi EU-hivatalos nyelven elérhetö.
-
Az EU irodának nincs információja arról, hogy a Magyar Kormány, az utolsó ülés óta - ez év áprilisa -
a Szijjártó által beigért végérvényes választ elküldte volna. :(
-
Tehát Rafael Labanino és Zsofia Nagy kritikája az áprilisban leadott állásra vonatkozik.
Ezt abból is láthatjuk, hogy a kritika 2018 május 17 dátummal van ellátva, és mögötte egészen biztos egy havi munka áll.
-
Az EU-irodás hölgy arra kért hívjam fel a magyar követséget, nekik jobban kell tudniuk mikor lesz kész Szijjártó a beigért válasszal.
Az EU-nak nincs befájása a magyar minisztérium tempójára.
-
Nagyon megköszönném eddy56, ha átvennéd ennek az információnak a beszerzését végül is te vagy az állampolgár.
Lehet, hogy a legközelebbi Nemzeti Konzultáció erről fog szólni? :rolleyes:
 
Utoljára módosítva:
Halló @eddy56
-
Sikerült előre jutnod az originál dokumentumok beszerzésével?
A feleségem két perc alatt letöltötte az eredeti irat ez év áprilisi állását.
-
DRAFT REPORT
on a proposal calling on the Council to determine, pursuant to Article 7(1) of the Treaty on European Union, the existence of a clear risk of a serious breach by Hungary of the values on which the Union is founded (2017/2131(INL)) Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs Rapporteur: Judith Sargentini (Initiative – Rule 46 and 52 of the Rules of Procedure)
-
Sargentini szerint a jelentés: „Freunden die Wahrheit sagen”
Ami tartalmilag azt jelenti, hogy őszinte beszéd barátok között.
-
Szijjártó reakciója a jelentésre: „Der EU-Bericht über Ungarn ist eine Ansammlung von Lügen“
Ö pedig azt állítja, hogy a jelentés „hazugságok gyűjteménye” és ezzel minősíti az egész EU-t.
-
Az én meglátásom szerint: Sok mindent ellehet hallgatni, el lehet titkolni de az orjás plakátokat amikkel a kormány kitapétázta az országot, vagy a EU-zászlónak a parlamentből és a parlamentről való eltávolítását tagadni nem lehet.
-

-
"Anyone who believes that the findings of the Sargentini-report reflect accidental breaches caused by the activities of an overzealous Hungarian government, should know that the flag of the European Union was taken down from the building of the Parliament in 2014. It is a conscious decision and a strategic intention of the ruling party to create distance and generate conflict between Hungary and the wider European community."
-
Ma azért írok később mert a Magyar kormánnyal és Sargentinivel való levelezés helyett megvártam amig kinyitott az Európai Unió kirendeltsége és felhívtam őket telefonon.
-
Mindenkinek ajánlom éljetek a jogaitokkal, a lehetőségeitekkel. Az ingyenes telefon: 00 800 678 910 11 / Európa egész területéröl, munkanapokon 9.00–18.00 óra között, közép-európai idő szerint, valamennyi EU-hivatalos nyelven elérhetö.
-
Az EU irodának nincs információja arról, hogy a Magyar Kormány, az utolsó ülés óta - ez év áprilisa -
a Szijjártó által beigért végérvényes választ elküldte volna. :(
-
Tehát Rafael Labanino és Zsofia Nagy kritikája az áprilisban leadott állásra vonatkozik.
Ezt abból is láthatjuk, hogy a kritika 2018 május 17 dátummal van ellátva, és mögötte egészen biztos egy havi munka áll.
-
Az EU-irodás hölgy arra kért hívjam fel a magyar követséget, nekik jobban kell tudniuk mikor lesz kész Szijjártó a beigért válasszal.
Az EU-nak nincs befájása a magyar minisztérium tempójára.
-
Nagyon megköszönném eddy56, ha átvennéd ennek az információnak a beszerzését végül is te vagy az állampolgár.
Lehet, hogy a legközelebbi Nemzeti Konzultáció erről fog szólni? :rolleyes:

Ugyan ezeket az információkat kaptam, ezért is csodálkozom. A cikk azt az érzést erősíti, hogy a magyar kormány hivatalos választ adott, és a két Kutató ezt cáfolja. Szokásos ellenzéki csúsztatás, megtévesztés, amit az is erősít, hogy hosszú kutatás után sem lehet egyértelműen eldonteni, ki is írt, mit is írt.
A Sargent jelentés, amit Te is említettél sok helyen elérhető, azt nem gond megtalalni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,382
Tagok
615,751
Legújabb tagunk
Kovics1984
Oldal tetejére