Szél Bernadettet eltiltották minden párttisztségtől, de maradhat társelnök

A választások előtt elsőként visszalépő Kassai Dánielt kizárták a pártból. Sallai Róbert Benedek büntetését enyhítették. Szél Bernadettet és Ungár Pétert három évre eltiltották minden párttisztségtől.

03000.jpg

Az LMP etikai bizottsága Szél Bernadett társelnököt és Ungár Péter országgyűlési képviselőt három évre eltiltotta minden párttisztségtől, ennyi ideig kongresszusi küldöttek sem lehetnek. A döntéshozók azért büntették a két politikust, mert az április 8-i választás előtt – a grémium szerint a kongresszus és a politikai tanács döntésével szembemenve – tárgyalt a választókerületi visszalépésekről, azaz szervezte a koordinációt – írja a 24.hu. Ungár Péter a Ron Werber szerződése körüli anomáliák miatt is felel. A portál információi szerint Schmuck Erzsébet kétéves eltiltást kapott.

Bár Szélt eltiltották a párttisztségektől, nem kell lemondania az elnöki pozíciójáról, vagyis viselhet párttisztséget.

Kanász-Nagy Máté az ATV Start című műsorában arról beszélt, hogy az etikai bizottság nem politikai tartalmakat vizsgál, kizárólag a belső szabályzatot veszik figyelembe. Az LMP szóvivőjének elmondása szerint a vizsgálat következtében vannak olyan politikusok, akik a következő tisztújításon nem indulhatnak, így Szél Bernadettnek is ki kell hagynia egy ciklust.

Több politikus ügyében is döntés született, a legsúlyosabb büntetést a korábban már felfüggesztett,

a választások előtt elsőként visszalépő Kassai Dániel kapta, akit kizárták a pártból.
Kassai az áprilisi választások előtt Budapest 15-ös választókerületében lépett vissza, itt a szocialista Kunhalmi Ágnes legyőzte a Fidesz jelöltjét. A bizottsági döntés szerint Kassai súlyosan megsértette a párt belső szabályait.

A Hadházy Ákos volt társelnököt fellökő politikust büntetését enyhítették:

Sallai Róbert Benedeket bár első fokon kizárták, most úgy döntöttek, öt évig nem viselhet párttisztséget, de lehet az LMP tagja.
Barta János zuglói jelöltről korábban kiderült, hogy a Fidesz gyűjtötte neki az aláírásokat, ekkor az LMP el is határolódott Bartától és felfüggesztették párttagságát, most viszont az ő büntetését is enyhítették: két évig nem indulhat az LMP színeiben.
 
No ez egy vicc, a párt egésze, de az arculatot adó emberek még inkább: eltiltják a párttisztségektől, de elnök maradhat. Mellesleg ez egy új játék: mindenki mindenkit eltilt valamitől. Lemondani kellene, és eltakarodni a fr... fergeteges farvizekre. LEHET MÁS A POLITIKA. Most már látjuk, milyen is az. --- Mi lett volna, ha győznek?! Vajon akkor is számítottak volna azok a szabályok, amelyek korábbi megszegéséért most sorra büntetést kapnak a delikvensek? (Költői kérdés.)
 
Utoljára módosítva:
Namost. Nézzünk egy párhuzamos példát két elnök között.

Dr. Szél Bernadett elnök nem viselhet semmilyen párttisztséget, vagyis nem vehet részt semmilyen döntésben, nincs vétójoga, de véleménye lehet, amit nem kell feltétlenül figyelemebe venni.
Dr. Áder János elnök nem visel semmiféle párt tisztséget, nem vesz részt a döntésekben, nincs vétójoga, de a (törvény)tervezetet megfontolásra visszaküldheti a Parlamentnek, de azt nem kell feltétlenül figyelembe venni.
Vagyis, mindketten ott vannak a politikában, és a politika az is mondhatja nekik, hogy szépséges.jpg , de nem tehetnek semmit, azonban a sajtó minderről írhat, és láthatjuk őket a TV-ben. Plusz, mind a ketten megkapják a fizetésüket.
Különbség? cicus mosoly.jpg
 
A mai naptól újra az LMP tagja vagyok. Másodfokú eljárásban azt LMP Etikai Bizottsága megváltoztatva a fegyelmi eljárás eredményét enyhítette az az által kiszabott szankciót és a kizárás helyett meghatározott időre az LMP tisztségektől való eltiltásra enyhítette a „büntetésemet“. Emellett viszont Kassai Dánielt, aki annak idején megkezdte a visszalépéseket, a másodfokú eljárással kizárta az LMP-ből, valamint Ungár Péter mellett Szél Bernadett társelnököt is sújtotta tisztségek viselésétől való eltiltással. Az utóbbi azért jelentős hír szerintem, mert az LMP azt bizonyítja vele: lehet úgy működni, hogy azt ne a következmények nélküliség jellemezze. Ennek ellenére a történtek után, szerintem ez egy enyhe szankció Dettivel szemben.

Némileg így fellélegezhetek, hogy az első fokon általam gyalázatosnak ítélt politikai döntés helyett egy korrektebb etikai eljárást folytattak le alaposabb mérlegeléssel, ennek ellenére nem tagadom: tagságom helyreállítása után az első gondolatom az volt, hogy megköszönve a döntést kilépek a pártból, immár önként.

Ezt azonban még nem tettem meg. Addig, ameddig egy ütőképes ellenzéki politikai erő nem jelenik meg a közéleti palettán, továbbra sem látok jobb esélyt az LMP megerősítésénél, ezért úgy érzem, hogy az LMP-t kellene erősíteni azoknak, akik érdemi változást akarnak. De én nem egy kormány megdöntéséért lettem politikus, hanem azért, hogy érdemi változások induljanak el az országban. Ez értékalapú, emberekért dolgozni akaró, a közügyek képviseletét nem csak politikai propagandaként kezelő, nem csupán lózungokat és frázisokat ismételgető, paneleket felmondó politikusokkal lehet. Úgy tűnik azonban sajnos, hogy jelenleg eltűnőben vannak mindenhol azok, akik az értékalapú politizálást képviselik. Pedig egy központosítás irányába ható, erdogani demokráciát építő kormánnyal, rabló-tolvajok hadát az országra szabadító Fidesz-szel szemben primadonnákkal és pojácákkal sajnos nem lehet eredményt elérni.

Az Etikai Bizottság így nehéz döntés elé állított: érdemes-e még energiát befektetni egy jobb sorsra érdemes politikai formációba, vagy tényleg ideje elengedni, és rájönni: már nem javítható. De ha az LMP nem javítható, akkor mivel, hogyan lehetne a befejezetlen, szétlopott rendszerváltást befejezni, miként, hogyan lehetne megkezdeni az elszámoltatást, és legfőképpen kivel, mikor lehetne megkezdeni az MSZP-s és fideszes rablókormányok utáni rehabilitációt megkezdeni? Van erre egyáltalán esély?

Nos, ezekkel a dilemmákkal indulok ki Balla-pusztára kaszálni, ahol szerencsére mérsékelten van térerő. Ezt az újságírók kedvéért említem, mert magam részéről nem szeretném, ha ez a nap arról szólna a politikai okoskodóknak, hogy hasonlítgatja a Detti és a részemre kiszabott szankciót, ebből következtetéseket kíván levonni, még inkább saját prekoncepciót kívánja megerősíteni. Ebből inkább kimaradnék, ha nem gond.

 
Most mar csak az a keres ki fog veluk ezek utan osszefogni ha nem a kormanyvaltas a cel A jobbik vagy a momentum ?akikkel osszefognanak ... ok sem akarnak kormany valtast?
Ez egyre cifrabb lesz.
 
Egyszerűen elszakadtak a valóságtól és ami fontos a választóktól!!!
Nem értik a nyelvet nem tudnak megfelelően kommunikálni velük, elég megnézni a kormány szóhasználatát a választók érzik és tapasztalják hogy velük egy nyelven beszélő emberekkel van dolguk hisz nem akarnak eszméket bemagyarázni nekik, egyzserűen fogalmaznak.
 
Demeter Mártát tolvajnak tartják az LMP-sek, másodjára sem kapott tagságot

Múlt hónapban számoltunk be róla, hogy az LMP-s mandátummal a parlamentbe került Demeter Márta pártba való felvételét elutasította a tagság, a HVG pedig most arról értesült, hogy másodjára is többen megfúrták a politikus belépését az LMP-be. A portál információi szerint akadt olyan párttag, aki egyszerűen „mandátumtolvajnak” nevezte az exszocialista képviselőt, akit másodszorra a minap minden párttisztségtől eltiltott Szél Bernadett jelölt újra tagnak.

-----------------------------------------

image.aspx


Gémesi György pártja is otthagyja az LMP-t

A parlamenti frakcióból azonban nem lép ki Hohn Krisztina, a párt képviselője.

Nem vállalható a Gémesi György vezette Új Kezdet Pártnak az, ami az LMP-ben most megy, ezért a párt a jövőben nem működik együtt az LMP-vel - jelentette be Gémesi György. Ez azt jelenti, hogy a párt önállóan készül a jövő évi Európai Parlamenti illetve az önkormányzati választásra.

Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy Szél Bernadett társelnököt is megbüntették, és három évre eltiltották minden tisztségtől. Ez a jelenlegi pozícióját nem érinti, csak a következő tisztújításon nem indulhat. Szél most gondolkodik a jövőjén. A társelnök mellett Ungár Pétert is megbüntették, Kassai Dánielt pedig kizárták a pártból, mert a koordinációról tárgyalt.
 
Gémesi György pártja is otthagyja az LMP-t
Én azt furcsállottam hogy egyáltalán közösködtek velük
Az LMP valóban elszakadt a valóságtól
Szél nem is alkalmas vezetőnek Őt nem bánom
De már nagyon kérdés ki diktál az LMP-ben.
Vagy olyan ez mint a kisgazdák?
Egyszerű párton belüli harc külső rásegítéssel.
A kisgazdáknál jobban volt miből szalámizni nagyobbak voltak.
 
Ennel rosszabb alapszabalyt osszehozni nem lehet csak ha valaki direkt fogni akarja a vezetoit. Tul bonyolitotta Schiffer a demokratikus carta alapjaihoz sok koze nincs tobb part alapitast nem biznek ra.
Ha abba gondolunk bele hogy tortenetesen nyernek a valasztasokon akkor a kezdes pilanataba mar fel is bomlott volna a kormany alakitas ill a koalicio.
Csak igaza van az eldereknek hogy kell kello politikai gyakakorlat ami minimum 10-15 ev hogy valaki alkalmas legyen orszagvezetonek. Akar a politikai teruleten akar az uzleti szferabol be kell erni erre a palyara. Hol jobbra hol balra menni hiteltelene teszi oket, es kozben teli szajjal masokat neveznek hitelteleneknek.
Igaz ez az uj fiu szovivo kozolte jelenleg jobbra tartanak .
Hadhazi is olyanba vagta a fejszet hogy 1 millio alairast gyujt ossze..........nana a baloldali segitsegre szamol, de remenytelen ugy mikor par szaz ezer jondulattal szimpatizansuk van. Jobbik szakadasa miatt ugy gondoljak talan hogy oda be tudnak passzolni ha befogadjak oket...
 
nehéz döntés elé állított: érdemes-e még energiát befektetni egy jobb sorsra érdemes politikai formációba, vagy tényleg ideje elengedni, és rájönni: már nem javítható.
Vajon miről beszél az "egy jobb sorsra érdemes politikai formációval."
Az LMP-ről vagy a rendszerváltás utáni formációról
 
Jobbik szakadasa miatt ugy gondoljak talan hogy oda be tudnak passzolni ha befogadjak oket...
Már a választások idején is a jobbik összekötői akartak lenni.Tehát nem megalapozatlan hogy felakarták adni tiszta zöld pártiságukat.Már akkor.
Nem új keletű náluk ez a hovatartozási zavar.
az alábbi nagyon igaz:
hogy kell kello politikai gyakakorlat ami minimum 10-15 ev hogy valaki alkalmas legyen
De akkor ne beszéljünk momentum fiatalságáról.Gyakoroljanak még
 
Forrofejuseg fiatalsag a nagy huho semmiert. Momentum ne tamogasak az emberek a barokat kocsmakat amik kormanypartiak vagy tulajdonuak.
Na es akkor mi is lesz? Szezon van meg se fogjak erezni, az orszagnak ado bevetel nem is keves, az embereknek munkaalkalom es mit lehet elerni vele?
Nem fogja magat ijedteben osszecsinalni a Fidesz se a tagjai.
A bulizas a fiatalokra jellemzo, nagy tamogatottsagot nem fog a tobbi ellenzeki parttol se de az emberektol se kapni. Igaz probalkozni kell hatha ratalalnak valami jo temara
 
Ez komoly ez az a politikai aduász ami megold mindent?
Elég ötlettelennek tűnik.
Inkább látszik holtszezonban pofavizitnek: vagyunk
Még emez aktívabb:
14310573_10154564603673293_8809117699190073685_o-e1473697831510-1024x579.jpg

NEm holt vagy uborka szezonra gondolok a Momentumnal ,hanem politikai eretlenseg. Meg a tagjaik barataik a korosztalyuk soraiba kizart dolog hogy lemondjanak a kocsmazo pub es egyeb nekik es korosztalyaiknak vendeglatast kinalo helyekrol.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,696
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére