Aki a kutyát szereti...

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Nemzeti Kutya Nap - augusztus 26. - az Egyesült Államokban

Az eseményt Colleen Paige, kisállat- és családi életmódszakértő, állatjóléti jogász, a Nemzeti Kölyökkutya Nap, Nemzeti Keverékkutya Nap és Nemzeti Macska Nap megálmodója hívta életre 2004. augusztus 26-án.
A Nemzeti Kutya Nap célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét az évről-évre megmentett kutyák számára, továbbá arra ösztönöz minden kutyabarátot, hogy elismerjék a családi, szolgálati és segítőkutyák tevékenységét, hiszen ők önzetlenül, erejüket, tudásukat latba vetve dolgoznak minden egyes napon azon, hogy megmentsék életünket, őrizzék biztonságunkat és kellemesebbé tegyék hétköznapjainkat.
Kedvünkért, szeretetünkért kutyáink képesek a legtöbbet kihozni magukból – még életük kockáztatásával is szolgálnak minket. Fáradhatatlanul vezetik látássérült gazdájukat, lelkesen hajtják végre a fogyatékkal élő kisgyermekek által kért feladatokat, ugyanakkor kegyelmet és félelmet nem ismerve helyt állnak a rendőri hivatásban, szabadságunkat és biztonságunkat védik azáltal, hogy kiváló szaglásukkal kinyomozzák az életveszélyes bombák és drogok rejtekhelyét, és bátran felkutatják a tömegkatasztrófák során a roncsok alá szorult áldozatokat.

A "tiltott kutyafajta" minősítés ideje lejárt!
Fotó: imgur.com
A kezdeményezés követői nem hisznek a „tiltott fajták” minősítés létjogosultságában. Véleményük szerint egy kutyának sem volna szabad az emberi tudatlanság miatt elvenni az életét. S bár mindenkinek alkotmányos joga a számára legkedvesebb kutyát társául választani, nem ajánlatos olyan kisállat-kereskedésekből vagy vásárokból „beszerezni” új kedvencünket, amelyek a kölyökgyárakból, szaporítóktól kapják az „árut”. Az internetes és újság hirdetések esetében is körültekintően kell eljárnunk, mert nem lehet mindig biztosan tudni, mit takar a vonzó leírás. Ha úgy döntöttünk, szeretnénk egy kutyát, mindenek előtt fontoljuk meg az örökbefogadást, ha pedig mégis a fajtatiszta mellett döntünk, felkereshetjük a fajtamentő szervezeteket, hátha éppen ott találunk rá az általunk keresett kutyusra.
Természetesen tenyésztőtől is vásárolhatunk kölyköt, de minden esetben nézzük meg az engedélyeit és nem árt, ha utána olvasunk különböző fórumokon, kikérjük helyi állatorvosok vagy korábbi vásárlók véleményét. Ha fajtatiszta kutyát szándékozunk magunkhoz venni, létfontosságú, hogy a lehető legtöbb információt beszerezzük róla a keresgélés folyamata során.

Legyen boldog minden kutya!
Fotó: hdwallpaperpc.com
„Az Egyesült Államokban több millió kutyát ölnek meg minden évben, pusztán azért, mert nem kellenek senkinek.” – mondja Colleen Paige, a Nemzeti Kutya Nap megálmodója. „Megváltak tőle, mert a „karácsonyi ajándék” pár hét után elvesztette érdekességét… vagy mert túl sokat hullatta a szőrét… Esetleg túl sokat ugatott. Vagy egyszerűen meggondolta magát a gazda.”
Sajnos hazánkban is számos kutya kerül azért utcára vagy a menhelyre, mert előző tulajdonosaik nem ismerték fel azt, mivel jár az adott fajta tartása és hogyan is lehet megfelelően kielégíteni igényeit (szociális, mozgás, nevelés, egészség). A hiányos nevelésből adódó problémák, mint az ugatás, felugrálás, bepiszkítás, félelem vagy agresszió a legtöbb esetben jól kezelhető, de nekünk, gazdiknak is oda kell figyelnünk erre, tennünk kell azért, hogy kapcsolatunk a kedvencünkkel harmonikus és kiegyensúlyozott legyen. Mert minden, amit egy kutya akar pusztán ennyi: szeretni és megvédeni minket.
A kutyák fantasztikus teremtmények: bátor, érzékeny és érző lények, akik megérdemlik tiszteletünket és együttérzésünket. Sokuk megszenvedte az elutasítás, szeretetlenség következményeit. Engedjük be őket szívünkbe és otthonunkba, s nemcsak a Nemzeti Kutya Napon, de egész életünkben. Még emlékezetesebbé tehetjük ezt a napot azáltal, ha kijelöljük kutyusunk születésnapjának. A legtöbb mentett kutya múltját homály fedi, világrajövetelének napjával kapcsolatban legfeljebb csak találgatásokba bocsátkozhatunk. Ám, ha ezen a napon mentették meg, vagy fogadtuk örökbe, bátran kényeztethetjük újjászületése alkalmából.

Forrás: nationaldogday.com
Index kép forrás: livestrong.com
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A karácsony még messze van, igaz, lassan már az októberi naptárt lapozzuk... Ilyenkor már gyűjtjük, írjuk, vásároljuk, rejtjük az ötleteket, az ajándékokat. Elgondolkoztál-e már azon, hogy ki az, aki feltétel nélkül tud szeretni? Ki az, ki akkor is örömködik, ha meglát?
- az édesanyád
- és a kutyád
- a szerelmed (egy ideig) :o
- a gyereked, ha úgy neveld, hogy mindig visszatérjen hozzád...

Itt egy karácsonyi ötletet továbbítok, kutyás gazdiknak:
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Vonattal utazott Győrbe, majd a rendőrautóban keresett menedéket egy kutya szilveszterkor
A kutyus valószínűleg a petárdák hangjától ijedt meg.




A szilveszter éjjelén szolgálatot teljesítő rendőrök egy kétségbeesetten futkározó kutyára figyeltek fel Győrben, a Széchenyi tér közelében. Nem kellett azonban sokat gondolkodniuk, hogy befogják-e az állatot, az ugyanis magától beült egy nyitott járőrautó hátsó ülésére – számolt be az esetről a rendőrség.

A rendőrök leolvastatták a kutya azonosítószámát, majd egy helyi állatorvos segítségével felkutatták az állat gazdáját. Kiderült, hogy a Győrtől több mint 60 kilométerre fekvő Vértesszőlősről szökött meg december 31-én, és vonattal érkezett Győrbe.
 
Oldal tetejére