Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Leeta

Állandó Tag
Állandó Tag
Kovács Paula Nagymama mesél

Egy mesebeli királyi család története ez a mesefüzér, amely a szokásos módon kezdődik: a pásztorfiú elnyeri a királykisasszony kezét, persze az öreg király kedve ellenére. Hogyan formálódik tovább sorsuk, sőt gyermekeik, unokáik sorsa is a gonosz óriás, a varjú alakban repdeső boszorkányok sokféle mesterkedése ellenére, hogyan győz a jóságos öregapó segítségével az igazság – erről szól ez a színes tündérmese-gyűjtemény.
 

Csatolások

  • Kovács Paula Nagymama mesél.pdf
    15.3 MB · Olvasás: 373

Süni28

Állandó Tag
Állandó Tag
Lewis Carroll - Alice Csodaországban

Ennek a furcsa ötletektől hemzsegő, kalandos, vidám mesekönyvnek a szerzője, Lewis Carroll a múlt században élt, matematikaprofesszor volt az oxfordi egyetemen. Világhírűvé vált könyve első ízben 1865-ben jelent meg. Azóta – immár a világ gyermekirodalmának klasszikusaként – szinte valamennyi nemzet nyelvén napvilágot látott. Az angolszász humor e sajátos alkotása Alice oldalán elvezeti az olvasót Csodaországba – amely valójában álomvilág, a Viktória királynő korabeli Anglia torzképe. Aki ismeri az angol történelmet, az a Szív Királynőben könnyen felismerheti a hirtelen haragú Viktóriát, s férjében, a pipogya Szív Királyban a jelentéktelen Albert herceget. De megtalálhatjuk e könyvben az angol igazságszolgáltatás, iskolarendszer vagy éppen sportszenvedély végletekig vitt, humoros torzképét is.
Évike Tündérországban és Alisz kalandjai Csodaországban címmel is megjelent.
Eredeti mű: Lewis Carroll: Alice's Adventures in Wonderland 84%
Eredeti megjelenés éve: 1865
Tagok ajánlása: 13 éves kortól
 

Csatolások

  • Lewis Carroll - Alice Csodaországban.pdf
    774.7 KB · Olvasás: 344
  • covers_457304.jpg
    covers_457304.jpg
    96.9 KB · Olvasás: 113

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Tőkei Ferenc (szerk.):
A sárkánykirály palotája
Japán, tibeti, mongol, vietnámi, koreai, ujgur és kínai mesék
A Népek Meséi sorozat (Móra Kiadó)
||| epub formátum |||


vBiupuD.jpg

Különös világot tár fel ez a mesekincs. Kínában a vizek istene, a bőség és jólét atyja: a Sárkánykirály, aki elefántcsontból faragott, arannyal ékesített palotájában lakik a tengerek mélyén. Sok jótett fűződik nevéhez, sokkal több, mint például ahhoz az ember-császáréhoz, aki magas falat emeltetett az ellenség ellen, s az udvari tudósok tanácsaira hallgatva, élő embert temettetett el benne. Egy tibeti mese elmondja, hogyan hagyta el a vadlovat a hátasló, hogy az azúrkék Szkijben éljen az emberek között, akik minden élőlénynél bátrabbak és okosabbak.
A mongol mesék ravasz fintorból a mesehősök ezerféle leleményességét ismerni meg, mellyel túljárnak a magusz, a mongolok démona eszén. Mintegy száz mesét talál a Sárkánykirály palotájában az olvasó, és a száz mese között alig akad a mi olvasóink számára ismert. Annál több az ódon ízű, keleti szemlélettel megalkotott mese.

A sorozat feldolgozott kötetei: Tündér Ilona EPUB / A mesemondó szikla EPUB / A repülő hajó EPUB / A kék szarvas EPUB / A világjáró királyfi EPUB / A hegyi szellem EPUB
 

Csatolások

  • A Sárkánykirály palotája.epub
    523.4 KB · Olvasás: 474

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Marék Veronika - Öcsi és Bátyó

covers_15773.jpg


Réges-régi gyerekújságokban bukkantunk rá öcsi és bátyó történeteire. Úgy gondoljuk, a helyzet azóta nem sokat változott. Igaz, akkor még nem volt számítógép, mobiltelefon, MP3-as lejátszó, de a mai öcsik és bátyók ugyanannyit civakodnak, mint a régiek. De szerencsére éppen ugyanannyiszor ki is békülnek.
 

Csatolások

  • ocsi_es_batyo.pdf
    2 MB · Olvasás: 536

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sandra Grimm - A kis klotyókirály

covers_320318.jpg


A Ravensburger népszerű kiadványai mindig a kicsiket leginkább foglalkoztató kérdésekről szólnak. Ez a lapozgató is egy fontos lépés megtételéhez nyújt segítséget. Minden kisgyerek életében eljön a pillanat, amikor meg kell próbálnia vécébe pisilni. Ez történik Tomival is: egy napon vécéülőkét kap, melyet rögtön ki is próbál. A vécéülőkéjén trónolva nagyon nagynak érzi magát – mint egy igazi király! És a végén a várva várt eredmény sem marad el.
 

Csatolások

  • a_kis__klotyokiraly.pdf
    1.3 MB · Olvasás: 349

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Angel Karalijcsev – Nyikolaj Todorov
A gólya Szilján
/// epub ////
„Amikor még a folyók fölfelé folytak, a topolyafa pedig gyökerekkel az égnek nőtt; a disznó a felhőkig repült, a hal meg éneklésben versenyre kelt a csalogánnyal; a birka farkas evett, az egér pedig egérlyukba gyömöszölte a kandúrt … akkortájt mindenféle csodadolgok estek”
Bizony, mi minden elő nem fordul a mesékben! Vénember megfiatalodik, leány legénnyé, legény gólyává, padisah papagájjá válik; nehéz volna elősorolni mind a kalandokat, viszontagságokat, melyeken mesehőseink keresztülmennek.
Kötetünk bolgár, török, görög, albán, román, szlovén, horvát meséi főszereplőinek is keményen meg kell küzdeniük, míg elérik az áhított nyugalmat, boldogságot. Induljunk velük kalandos útjaikra, izgalmas, veszélyes vállalkozásaikra, gyönyörködjünk a mesés tájakban s a lépten-nyomon megtörténő csodákban.
 

Csatolások

  • A gólya Szilján.epub
    229.2 KB · Olvasás: 193

zsepy

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. A következő könyveket keresem.
Adamik Zsolt-Ördögbőr grófja
Boldizsár Ildikó-Igazi Karácsony
Mészöly Ágnes-Hófehér Karácsony
Paul Bright-Morcos Borz karácsonya
Phyllis Reynolds Naylor-Tappancs veszélyben.
A Tappancs megmentése is érdekelne, de nem tudom, mikor jelent meg, kérhető e már.

Szia, regebben feltoltottem az egyik konyvet, amit keresel. :)
Adamik Zsolt-Ördögbőr grófja
Itt lehet letolteni:

https://www.canadahun.com/temak/gyermek-és-ifjúsági-könyvek-iii.54714/page-79#post-5306576

Zsepy
 
Oldal tetejére