"Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként"

„Orbán Viktor már nem tolerálható tovább magyar kormányfőként” – szögezi le az a Washingtonban megjelent írás, amelynek szerzője Radványi Miklós, akinek a nevéhez fűződik az Orbán és nyolc társa ellen a Magnitsky törvény keretében született beadvány. Annak sorsáról ebben a cikkében is olvashatunk.

Szerinte egyébként Donald Trumpot a most távozó illetékes helyettes államtitkár és a budapesti amerikai nagykövet félrevezették, nekik is köszönhetően nem jutott az elnök megfelelő információkhoz arról, mi folyik Magyarországon. Hosszú cikkében végigveszi az Orbán-rezsim ártalmas politikáját, rosszindulatú daganathoz hasonlítva azt. Megpróbál választ találni a kérdésre, hogy miért tűri ezt Magyarország, míg végül eljut odáig, hogy nemzeti skizofrénia alakult ki a magyarokban.

A cikk azonban nem csak ennyi: tanácsokat, javaslatokat is megfogalmaz a cél érdekében. Az pedig nem más, mint hogy Orbán tűnjön el a politikai porondról despota és rasszista illiberális demokráciájával egyetemben.


45963.jpg


„Az Egyesült Államoknak tovább kell lépnie „az Orbán-kormány támadása alatt lévő univerzális szabadságjogok és demokratikus normák megvédésén”, és mindent meg kell tennie a kormány megváltoztatásáért, akár már a 2022-es magyarországi választások előtt is, de legkésőbb akkor. Első lépésként a külügy- és a pénzügyminiszternek alkalmaznia kell a globális Magnitsky törvényt Orbán Viktor, a családtagjai és legközelebbálló társaival szemben” – szögezi le „A magyar skizofrénia kezelése” című írás, amely most jelent meg a magát az emberi jogokért küzdő, a korrupció elleni harcot folytatóként aposztrofáló, jobbközép értékeket követő Frontiers of Freedom, washingtoni székhelyű szervezet honlapján. Kilenc magyar állampolgárt, közte Orbánt érinti az a beadvány, amelyet tavaly márciusban a Frontiers of Freedom nyújtott be a két miniszternek – emlékeztet a cikk (Megj: a beadványról és az érintett törvényről részletesebben olvashatnak keretes írásunkban.)

A magyar származású, évtizedek óta az USA-ban élő, jogász végzettségű, magát racionális republikánusnak tartó politikai tanácsadó Radványi Miklós által jegyzett írás leszögezi, hogy Donald Trump elnöknek meg kell fontolnia szankciók bevezetését Orbán Viktorral és nyolc másik magyar állampolgárral (Lázár János, Rogán Antal, Polt Péter, Matolcsy György, Orbán Győző, Lévai Anikó, Mészáros Lőrinc, Tiborcz István) szemben. És végül be kell fagyasztani ezeknek a magánszemélyeknek a bankszámláit bárhol is bukkannak a nyomukra a világon, s ugyanezt tenni részben vagy egészben az ő tulajdonukban lévő bankszámlákkal is. Az ott lévő pénzeket a magyar emberektől lopták el, s vissza kell nekik szolgáltatni – szögezi le az írás.

Nem tolerálható tovább, hogy Orbán Viktor és klikkje átlépte a határvonalat. Orbán nem hajlandó jó partnerként viselkedni, teret enged az orosz és a kínai beavatkozásnak, ez pedig már veszélyezteti a NATO és az EU egységét és hatékonyságát. Éppen itt az ideje annak, hogy Orbán és cinkosai teret adjanak a politikusok új generációjának, amelynek tagjai nem korrumpálhatók, elkötelezettek egy demokratikus Magyarország kiépítése mellett, s lojális partnerei a NATO-nak és az Európai Uniónak – áll a cikk végkövetkeztetésében.

Hosszú elemzés végén jut el idáig a szerző, aki a többi között leszögezi: már jóval korábban szükség lett volna a Sargentini-jelentés megszavazására és a három amerikai szenátor január 25-i határozatának az elfogadására, amely felszólítja Trump elnököt „az Orbán-kormány által megtámadott univerzális szabadságjogok és a demokratikus normák megvédésére”.

Sajnos az egymást követő amerikai vezetés kevés figyelmet szentelt a mindkét szervezetben egyre burjánzó rosszindulatú tumorra. A most távozó, az európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár A. Wess Mitchell totális kudarc volt, sikertelenül próbálta meg lecsendesíteni Orbánt, s hasonlóképpen az új budapesti amerikai nagykövet, a magyar ügyekben teljesen tapasztalatlan és ismeret nélküli ügyetlen amatőr, David Cornstein is úgy döntött, hogy hazudni fog a magyar helyzetről, s nem létezőként cáfolja a kormány legfelsőbb köreit érintő korrupcióról szóló szóbeszédet, s azt állítva, hogy Magyarország igazi demokrácia. Így azután Donald Trump és az adminisztrációja nem kapott pontos információkat Orbánról és a magyarországi helyzetről.

De hát hogyan válhatott a szovjet blokk legvidámabb barakkjából az EU legelnyomóbb és legkorruptabb országa?” – teszi el a kérdést a szerző, aki úgy látja, hogy a válasz részben a viharos magyar történelemben, részben a megkövesedett magyar politikai kultúrában, részben pedig a magyar emberek pszichéjében keresendő. Magyarország mindig is a külföldi hódítók és a nemzetet felszabadítani akarók sikertelen kísérletei között vergődött, s a magyarok a külföldi urak és a szabadságvágyuk között őrlődtek, így pedig soha nem alakulhatott ki egy pozitív politikai kultúra. Ez vezetett el a nemzeti skizofréniáig. A magyarok az évszázadok során elveszítették a kollektív és egyéni felelősségérzetüket saját sorsuk iránt és ennek nyomán megszűntek tisztelni a politikusokat és egymást.

A rendszerváltás után már az első Orbán-kormány megmutatta az autokratikus és a szégyenérzet nélküli végtelen korrupciós hajlamait. Orbán azután ellenzékben könyörtelen destruktív politikai erővé alakította a pártját. 2010-ben ismét hatalomra kerülve pedig a mindent átható és romboló korrupció mellett Orbán politikája és moralitása egy megosztott és intoleráns társadalommá változtatta a magyart, s sikeresen szított gyűlöletet, különösen a rabló zsidók ellen. Valójában Orbán „illiberális demokráciája” despota és rasszista. A despotizmus a gazdaságban is érvényesül: a piacgazdaság és a kormányzati kontroll közül ez utóbbit választotta. Az elszámoltatás teljes hiánya a korrupció elburjánzását eredményezte. Több kötetnyit kitöltene Orbán főben járó politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális és morális vétségeinek a rögzítése, röviden: a demokrácia , a jogállamiság és a piacgazdaság megszűnt létezni, s ami talán még ennél is figyelmeztetőbb: Orbán ma már az Európai Unió és a NATO egységének a megsemmisítését célozza, hogy elfedje rezsimjének bűnözői jellegét.

Magyarország, a rosszindulatú daganat már áttéteket képzett Az EU Közép- és Kelet-Európa tagországaiban, Olaszországban, Ausztriában és Spanyolországban. Semlegességről álmodozva Orbán egyre közelebb kerül Oroszországhoz és Kínához, s láthatóan készen áll még több kárt okozni a NATO és az EU egységének. A szomszédos országokban – közte Ukrajnában – élő magyar kisebbséget politikai túszként kihasználva újabb dózis rasszizmussal fertőzi meg a többnemzetiségű szövetségeseket. A kétoldalú védelmi együttműködési megállapodás (Defense Cooperation in Armaments, DCA) aláírásának az elutasítása egyenesen megdöbbentő. Mindezen okok miatt Orbán Viktort már nem tolerálható magyar kormányfőként.

A beadvány és a törvény
A Frontiers of Freedom nevű, washingtoni székhelyű szervezet nyújtotta be tavaly márciusban a beadványt, amelyben Orbán Viktor és további nyolc, Orbán családtagja, politikus és szűk körének tagja ellen kér szankciókat a feltételezett – és több oldalra rúgó forrás-felsorolással nyomatékosított – korrupciós tevékenység és az emberi jogok megsértésére irányuló cselekmények miatt. Teszi ezt a 2016 decemberében megszületett Global Magnitsky Törvény keretében.

A Global Magnitsky Act hatálya az emberi jogok megsértése mellett kiterjed a súlyos korrupciós ügybe keveredő kormányzati tisztségviselőkre és társaikra, valamint a pénzmosásra is, ha jogellenes a forrás, vagy eltitkolják a jövedelmeket az illetékes adóhatóságok elől. Az úgynevezett Magnitsky listára felkerülőktől megtagadják a belépést az USA területére, bármely, az Egyesült Államokban lévő tulajdonukat elkobozzák, s tilos bármely amerikai érdekeltségű pénzintézetnek kapcsolatot tartania velük. A listára magánszemélyek éppen úgy felkerülhetnek, mint szervezetek. Ajánlásokat civil szervezetektől is befogadnak, ezekről a pénzügy- és a külügyminisztérium dönt, nem ritkán kompletten benyújtott „vádanyagok” alapján.

Szerző: N. Vadász Zsuzsa
 
Tulajdonképpen mi a frászért tartja valaki vonzónak a nemzetállam gondolatát?! Akárhogyis töröm a fejemet rajta, semmiképp se vagyok képes megérteni, mi a jó abban! Egyetlen mellett szóló érvet találtam csak, ami kissé felfogható ép ésszel: a pasas lusta nyelvet tanulni, és fél ha nem nemzetállamról lesz szó, elveszti az „anyanyelvét”, és muszáj lesz tanulnia! De ez hülyeség, mert ha akár e pillanatban egy másodperc alatt is létrejönne az egyesült Európa, és azopnnal megszavaznának egyetlen közös nyelvet, az akkor se lenne egyeduralkodóvá, szóval bőségesen kitartanának a nemzeti nyelvek még a most élő generáció kihalásáig, sőt alig kétséges hogy még minimum 2-3 további generációig is!

Tehát mi a frász az ami egyesek szemében annyira vonzóvá teszi a nemzetállam gondolatát?!
Te tudatlan
Én tudatlan
De én legalább végig halottam miket beszélt a hazug-láda összes politikus a miéptől kezdődően
Ott kezdődött
A multik ellenség mert elvették gyárainkat
A jól működő gyárainkat(ami igaz is volt)
A bankok dobálták a hitelt amibe mindég belerokkan aki felveszi
Ha nem termelésre veszi
De még akkor is, belerokkanhat
Ezek külföldi bankok voltak
a külföldi bankokat magunktól is megutáltuk.
Az OTP-t nem, mert az 5 %-ra adott hitelt házvételre
Aztán azt is egyben visszafizetéskor felét elengedte
A külföldi büntet ha visszafizeted egyben
Na oka is volt hát hogy utáljuk
Ezt az érzést foglalta össze a MIÉP a jobbik és a Fidesz
A nélkülük jobb gondolattal.
a nemzetet meg kell védeni tőlük.

Innét indult
A lakosság józan esze a kapitalizmust és bankjait el nem fogadhatjuk gondolattal teljesen elment.
Az életünkre törnek gondolat nagyon szimpatikus!!Saját hibásságunk beismerése ellem véd az önámítás.
És messziről igaznak is látszik az életünkre törnek gondolat.
Ez a velük ne legyen semmi kapcsolat mert csak rosszat tettek eddig
Kialakította a csak magunkban vagyunk erősek torz képet.
Nos látod ez a nemzetállam fura kialakulása
Ebben hibás a bennünket és minden gyengét kihasználni szándékozó nyugati kapitalista
A túl mohóságuk most azonnal elfoglaljuk gazdaságilag őket.cselekvésük taszított bennünket azokat oda a nemzetállami gondolathoz
Hibás az összes itthoni politikai párt
A kormányon volt azért mert nem tudta felhasználni fejlődésre a kapott PHARE és egyéb ingyen pénzeket feléltük.
Hibás az ellenzék mert törekedett hatalomra a pénzekért
És közben azt hamis nemzetállami dumát már nyomta ,miközben a kormányon lévő az EU párti volt
Aztán az ellenzékből kormányon lévővé vált
A nemzetállami szöveget a métereset dobbanó nemzeti szívet megtartotta,
Miért?
Mert ezzel lehetett takarni hogy az támogatási pénzeket még jobban viszi mint az előzők
 
Utoljára módosítva:
Várj Jóska
Még azt se tudjuk miként működne a kétsebességes Európa
első lépésként nem lenne felzárkóztatási támogató pénzfolyam
Nos akkor ez olyan úszni tanítás lenne mint a bedobott úszni nem tudó
vagy megtanulsz vagy belefulladsz
Nem lenne miből sokat lopni.
De versenyképes vállalat se lenne
(Ami most sincs)
Ez nem Európa ez a gyenge teljes kihasználása lenne
Pont mint a rendszerváltáskor.

Mi az hogy pont mint rendszerváltáskor?! Most talán nem ugyanaz megy?! Az egyetlen különbség hogy nem a külföldiek használják ki a csóró magyart hanem „szeretett” és „vele egy vérből való” honfitársai! Mondd már meg nekem, ez mennyivel jobb annak akit kihasználnak, he?! Még azzal se érvelhetsz hogy de így legalább a lenyúlt extraprofit a hazai tőkésosztály zsebébe kerül, aki ott befekteti valamni innovációba! mert nem azt teszi. Elkölti hülyeségekre, vagy offshore számlákon parkoltatja, s amit mégis befektet odahaza, az olyan nem termelő beruházásokra megy mint stadionok meg sehova se vezető kisvasutak meg senki által nem használt kilátók!

Azaz, szerintem is lenne kihasználás, igen, de a helyzet semennyire se lenne rosszabb mint ami most van.

Nota bene, egészen biztos hogy én itt az USA-ban rohadtul ki vagyok használva, efelől vita se lehet, én magam is tudom, sőt a kihasználásom mértékét akármikor konkrétan számszerűsíteni is tudnám. Állítom neked, ennek ellenére ezek életem legboldogabb évei itt, és még ha eltekintek is attól hogy itt mennyiovel kulturáltabban bánnak velem, konkrétan anyagilag is messze jopbban prosperálok így kihasználva, mint amikor Magyarországon voltam kihasználva, vagy állítólag ki se használtak ott. Szóval a „kihasználás” semennyire se érv. Különben is, a leendő USE-ban mindenki nyugodtan elköltözhetne a neki legmegfelelőbb helyre ahol kevésbé van kihasználva vagy semennyire se, hiszen nyitottak a határok, ugye? Ja, hogy ahhoz legalább 300 szót meg kéne tanulni a másik ország nyelvéből... Aki arra se hajlandó az lusta disznó akiért nem fáj a szívem!
 
Mi az hogy pont mint rendszerváltáskor?! Most talán nem ugyanaz megy?! Az egyetlen különbség hogy nem a külföldiek használják ki a csóró magyart hanem „szeretett” és „vele egy vérből való” honfitársai!
Aki ezzel érvel azt nem értette miként alakult ki a nemzetállami sallang szöveg által mutatott igény.
Lényeg hogy nem mindegy ki használ ki.
A hibáztatás és ellenség látás szempontjából egyáltalán nem mindegy
És a kihasználás nem egyes emberre volt értendő amit írtam
Hanem gyárakra iparágakra boltokra kínálatra és egyes emberre csak azok elromlásán keresztül.A pont mint a rendszerváltáskor kérded mit jelent?
Hát adva volt egy csomó technikailag már versenyképtelen kapitalizmusban tapasztalatlan vállalat .Jó részt befektetési tőke nélkül.
Na hát ez mint a rendszerváltáskor
Ha azok megtörténnének mármint a kétsebességes EU
első lépésként nem lenne felzárkóztatási támogató pénzfolyam
Nos akkor ez olyan úszni tanítás lenne mint a bedobott úszni nem tudó
vagy megtanulsz vagy belefulladsz
Nem lenne miből sokat lopni.
De versenyképes vállalat se lenne
(Ami most sincs)
Na hát mindez megismétlődne hisz máris adott.
Nincs versenyképes vállalat
Nincs új típusú vállalatvezetés.
Nem ismerik a piacgazdasághoz való alkalmazkodás technikáját
Nincs fejlesztési háttér.
Nincs minőség gyártási tapasztalat.
Nincs hozzá minisztériumi hozzáértés
.
Semmi se változott vállalatok és minisztériumi szinten.
Ami változott a személyi gazdagodás
Ám annak tőkeerőssége nem biztos.
Látszólag kurva nagy vagyon
De mindaz elég lenne e az átalakításhoz azt nem tudom.
A Mészáros cégbirodalom egy semmi működésű cégcsoport
azok összeomlanának
 
Aki ezzel érvel azt nem értette miként alakult ki a nemzetállami sallang szöveg által mutatott igény.
Lényeg hogy nem mindegy ki használ ki.
A hibáztatás és ellenség látás szempontjából egyáltalán nem mindegy
És a kihasználás nem egyes emberre volt értendő amit írtam
Hanem gyárakra iparágakra boltokra kínálatra és egyes emberre csak azok elromlásán keresztül.A pont mint a rendszerváltáskor kérded mit jelent?
Hát adva volt egy csomó technikailag már versenyképtelen kapitalizmusban tapasztalatlan vállalat .Jó részt befektetési tőke nélkül.
Na hát ez mint a rendszerváltáskor
Ha azok megtörténnének mármint a kétsebességes EU
első lépésként nem lenne felzárkóztatási támogató pénzfolyam
Nos akkor ez olyan úszni tanítás lenne mint a bedobott úszni nem tudó
vagy megtanulsz vagy belefulladsz
Nem lenne miből sokat lopni.
De versenyképes vállalat se lenne
(Ami most sincs)
Na hát mindez megismétlődne hisz máris adott.
Nincs versenyképes vállalat
Nincs új típusú vállalatvezetés.
Nem ismerik a piacgazdasághoz való alkalmazkodás technikáját
Nincs fejlesztési háttér.
Nincs minőség gyártási tapasztalat.
Nincs hozzá minisztériumi hozzáértés
.
Semmi se változott vállalatok és minisztériumi szinten.
Ami változott a személyi gazdagodás
Ám annak tőkeerőssége nem biztos.
Látszólag kurva nagy vagyon
De mindaz elég lenne e az átalakításhoz azt nem tudom.
A Mészáros cégbirodalom egy semmi működésű cégcsoport
azok összeomlanának

És? Szerinted engem elszomorítana, ha Mészárosék gazdagságát lemészárolnák, hehehe? Ha összeomlanának? Gondolod, hullatnék emiatt egyetlen árva könnycseppet is?!

A magyar lakosság legkevesebb 80 százalékának meg úgyis mindegy volna mert ma is csórók, maximum a hamis illúzióikat veszíthetnék.
 
Remélem, végre elindul már valami valóban komoly e fehérgalléros bűnöző ellen (O1G). Teljesen egyetértek azzal, hogy ezek bankbetétjeit be kell fagyasztani, sőt, elkobozni. És majd valamikor átadni e pénzt egy valóban demokratikus magyar állam államkasszájába.
Talán választásoknak kell majd lenni Magyarországon, ha eljön az ideje, és a szavazók eldöntik, hogy milyen változás legyen. Nem ez a demokrácia lényege? A zárójelbe tett megjegyzés kifejezetten zavaró, primitív vélemény nyilvánítás. Bár ez biztosan nagyon sértő megjegyzés.
 
Talán választásoknak kell majd lenni Magyarországon, ha eljön az ideje, és a szavazók eldöntik, hogy milyen változás legyen. Nem ez a demokrácia lényege? A zárójelbe tett megjegyzés kifejezetten zavaró, primitív vélemény nyilvánítás. Bár ez biztosan nagyon sértő megjegyzés.

Oké, ha neked nem tetszik a zárójelezés meg a rövidjtés akkor kiírom teljes terjedelmében és zárójel nélkül:

ORBÁN VIKTOR EGY ROHADT GECI! És tolvaj, és hazaáruló és meglopja a magyar embereket, és ELLOPTA A RENDSZERVÁLTÁST, és megakadályozta hogy Magyarország kihasználhassa e rendkívül ritkán adódó csodálatos lehetőséget a Nyugathoz való gazdasági és politikai felzárkózásra, azazz emiatt haza- és nemzetáruló: mert megfosztotta a mgyar népet a felemelkedés lehetőségétől, ellopta a nagy történelmi lehetőséget!
Emellett Orbán Viktor paternalisztikus módon akar gyámkodni az emberek felett azokat infantilis gyerekeknek tartva, nepotizmust folytat a hivatalokat és üzleti lehetőségeket a haverjainak biztosítva csak, HAZUDIK ÁLLANDÓAN, köpönyegforgató, elárulja a saját szövetségeseit is (NATO), nemzetközileg körözött gazembereket bújtat Magyarországon és velük üzletel, ártatlan emberek kínjait használja fel politikai agitációi alapjául (lásd a határnál éheztetett menekültek, akik többségükben ráadásul gyerekek és NŐK, nők mint TE IS a neved alapján(!!!!!), Orbán Viktor a XXI. század egyik legmocskosabb elvtelen diktátora, és állítom hogy a történelemkönyvek nem sok jót írnak majd róla a halála után, mert még ha nem növi is ki magát egy második Hitlerré, de Göbbels színvonalát már jelenleg is hozza!

Na meg vagy elégedve?

Nekem ez a véleményem. Megengedem hogy emiatt primitívnek minősíts, jogod van a szabad véleménnyilvánjtáshoz (amíg Nagy Vezetőd O1G hagyja neked...), ha engem e véleményemért leprimitívezel nem nekem fáj majd hanem csak téged minősít.
 
Talán választásoknak kell majd lenni Magyarországon, ha eljön az ideje, és a szavazók eldöntik, hogy milyen változás legyen. Nem ez a demokrácia lényege? A zárójelbe tett megjegyzés kifejezetten zavaró, primitív vélemény nyilvánítás. Bár ez biztosan nagyon sértő megjegyzés.
A demokrácia lényege ott kezdődik hogy szabad választások, tudod, amiken nem omlik össze gyanús módon az informatikai rendszer; amiket nyugodtan ellenőrizhetnek külföldiek is; amelyiken nem vesznek részt külföldről odabuszoztatott bérszavazók; amely választások előtt az ellenzék érveit is alaposan megismerheti a nép mert nem nyúlja le az összes média legalább 90 százalékát a kormánypárt; valamint, szabad választásról én nem beszélnék mindaddig amíg az úgy megy hogy 50 százaléknál kevesebb szavazatra azt állítja a „győztes” hogy neki kétharmados többsége van! Ez nonszzensz. Még ha minden egyéb fent említett feltételem teljesülne is, akkor se foganám el ezt tisztességes választási győzelemnek. Virtuális szavazatok a szememben nem lehetnek érvényesek. Kik adták le azokat a szavazatokat, az előző nemzedékek holt lelkei, istenke angyalai vagy ki a rosseb?!
 
Talán választásoknak kell majd lenni Magyarországon, ha eljön az ideje, és a szavazók eldöntik, hogy milyen változás legyen. Nem ez a demokrácia lényege? A zárójelbe tett megjegyzés kifejezetten zavaró, primitív vélemény nyilvánítás. Bár ez biztosan nagyon sértő megjegyzés.
Nem talán hanem a hitelesség és legitimitás miatt feltétlen.
Nos annak ideje a rettenetesen eldöntő.
Hisz az ébredéshez idő kell
Az az elaltatott-több milliós kómás mire visszanyeri realitás érzékét.
Ahhoz kell idő
Aztán ott lesz a felszabadított gyűlölet ha kimondható lesz valamikor eltűnt a zsarnok
Az megint idő.
A halálra sértett jobbik átcsaphat racionalitást nélkülöző helyzetbe
Mikorra higgadnak le az emberek?
Hogy hiteles választást tarthassunk
Sőt az is csak olyan kell legyen ami kézi összegzésű
Mert a egyszer megcsalt számítógép és szoftver gazdák.
Miatt már minden gyanús lesz.
Talán még nemzetközi megfigyelőket is be kell hozni.
És igen egyetértek a zárójelbe tett megjegyzést egyszer majd el kell hagyni
Ha nem ad rá okot.
Ha megérdemli a tiszteletet,mert visszavonul mint de Gaulle.
 
És? Szerinted engem elszomorítana, ha Mészárosék gazdagságát lemészárolnák, hehehe? Ha összeomlanának? Gondolod, hullatnék emiatt egyetlen árva könnycseppet is?!
Félre érted de figyeld jobban
Azt mondtam nincs Magyarországon piacképes vállalat.
A mészáros csak egyetlen példa
És ha abba gondolsz bele exportra ki tud termelni?
Hát senki
És így már a nem hullatok könnyet szöveged egy kívülálló kíbic érzéketlen szövegévé vált
Holott a kérdés pont attól drámai
Nincs egyetlen piaci versenyes vállalat.
Én legalábbis nem tudok mondani.
Ja de van A Mercédesz és az Audi:o
A Közgép nem.
Talán építőipari cég létezne?
A magyar aszfalt nem.
A mezőgazdaság minden országban kivitel szempontjából nehéz
A magyar méz remek de ahová mehetne ott a kínai hamisítványokkal szemben nem árversenyezhet senki csak ha maga is hamisít.
Élelmiszer-feldolgozásunk viszonylag jó kezekben van.
Bár bukott néhány: pl. Pápai hús(talán 2012 ben újra nyitott)egy hongkongi felvásárolta
A Globust eladták
A Szentesit letámadta az állatvédők
A Szeged megbízható
 
Utoljára módosítva:
Hallottál már olyanról, hogy "régi dicsfényünk visszaáhítása"?

Naná, sokat is hallottam erről. TÚL sokat is. Elárulom neked a döbbenetes ezoterikus hit-titkot: én már kisiskolás koromban se hittem abban, hogy a magyaroknak egyáltalán volt VALAHA IS bármi régi dicsősége, legalábbis a kalandozások után. De még a kalaandozások dicsősége is inkább rossz hír, mert ha nem ilyen polkorrektül nevezzük őket hanem úgy, amit kiérdemel, akkor azok bizony mások se voltak mint rablóhadjáratok!

Ahol meg nem is volt régi dicsőség, mit lehetne VISSZAállítani?!

A legközelebb Mátyás király korában jutottunk valamiféle „dicsőséghez”, akkoriban Magyarorszzág valóban mondható volt valami legalább regionális értelemben számottevő politikai entitásnak, de egész Európát illetően még akkoriban is csak a középmezőny alsó szegmensében kullogott. (Oké, manapság valóban boldogok lennénk ezzel a politikai fontossággal is...)

Szóval, „régi dicsőségről” a szó valós értelmében maximum akkor beszélhetünk, ha elfogadjuk igaznak azokat a legendákat hogy a magyarok a hunok egyenes leszármazottai, „örökösei”, de ez minimum erősen kétséges, másrészt, még akkor is azz van hogy ha igaz is, arra se lehet nagyon büszkének lenni, mert köztudott hogy a hunok voltak az ismert emberi történelem egyik legbarbárabb népsége. Hát ha valaki arra büszke hogy a sokadik ősei voltak a legbarbárabbak a világon, hááát, izéééé... ciki, na!

A röhej a köbön különben hogy még ez se legitimálná a nemzetállaiség eszményét. Mert köztudott hogy a hunok is temérdek mindenféle nációból tevődtek össze. Mindenféle meghódoltatott, beolvasztott és csatlós/szövetséges törzsekből. Holmi tisztavérű hun - ha létezett olyasmi egyáltalán - maximum a fejedelmük lehetett. Tehát már ők is keveréknép voltak, igazi multikulti!

Tulajdonképpen semmi más nem voltak mint egy hatalmas és erős vegyes összetételű migráncs horda, ami elárasztotta a jóval fejlettebb Európát...
 
Akárhogyis töröm a fejemet rajta, semmiképp se vagyok képes megérteni, mi a jó abban! Tehát mi a frász az ami egyesek szemében annyira vonzóvá teszi a nemzetállam gondolatát?!
Sir Roger Scruton, kortárs angol filozófustól, A nemzetek szükségességéről írott esszéjéből idéznék:

"A modern időkben a nemzeti hűségnek a következő, széles körben elismert előnyei vannak:

• Mi, nemzetállamok polgárai kölcsönös kötelezettségek révén tartozunk mindazokhoz, akik magukat családjuktól és vallásuktól függetlenül velünk azonos nemzetiségűnek vallják.

• Következésképpen a szabad vallásgyakorlás, a lelkiismeret szabadsága, a szólás és a vélemény szabadsága semmilyen módon nem veszélyezteti közös hűségünket.

• Törvényeink adott területen hatályosak, és törvényhozóinkat azok választják, akiknek ez a hazájuk. A törvények tehát sorsközösségünket erősítik meg, és közös engedelmességre késztetnek minket. A törvénytisztelet nem más, mint életvitel, részét képezi annak a módnak, ahogyan belakjuk országunkat.

• Népünk veszélyben gyorsan összefog, hiszen azt védi, amire a legnagyobb szüksége van: a területét.

• A nemzeti hűség tehát elősegíti az osztályok, érdekek és hitvallások egybehangolását, és hátterét alkotja az egyetértésen, nem pedig az erőszakon alapuló politikai folyamatnak.

• A nemzeti hűség különösen képessé teszi az embereket az egyén szuverenitásának és jogainak tiszteletben tartására.

Ezeknél és hasonló okoknál fogva a demokratikus politika nem pusztán ered a nemzeti hűségből, hanem feltételezi is azt. Azok az emberek, akiket a nemzeti „mi” köt össze, minden különösebb nehézség nélkül elismerik azt a kormányt, amelynek álláspontjával és határozataival egyetérteni nem tudnak, és minden további nélkül elfogadják az ellenzéki vagy a fölháborítónak tetsző nézetek törvényességét. Magyarán: ilyen emberek bírnak demokráciában élni, és tudják politikai törekvéseiket szavazócédulájukkal kifejezésre juttatni. E javak egyikét sem leljük föl a törzsi vagy vallási hűség „mi”-jén alapuló államokban. És a modern körülmények között valamennyi ilyen állam folyamatosan konfliktusok között vagy polgárháborús helyzetben él, minthogy nem tudja fenntartani sem a törvények uralmát, sem a tartós demokráciát."

Érveket kértél. Jó eszmélődést! :)

Ps. Külön kiemelném: a nemzeti hűség feltétele a demokratikus politikának. Ez az, amit a liberálisok nagyon nehezen értenek, mivel szerintük az egyén joga előnyt élvez egy közösség önrendelkezési jogához képest. Csakhogy: ha így van, semmi garancia arra, hogy az egyén elkötelezi magát demokratikus értékek mellett. És ezért van az, hogy a muszlimok egy része radikalizálódik, hiszen nem a befogadó nemzethez és annak törvényeihez hű, hanem a sariához, és nem nemzeti alapon azonosul, hanem vallási alapon.
 
Utoljára módosítva:
Sir Roger Scruton, kortárs angol filozófustól, A nemzetek szükségességéről írott esszéjéből idéznék:

"A modern időkben a nemzeti hűségnek a következő, széles körben elismert előnyei vannak:

• Mi, nemzetállamok polgárai kölcsönös kötelezettségek révén tartozunk mindazokhoz, akik magukat családjuktól és vallásuktól függetlenül velünk azonos nemzetiségűnek vallják.

• Következésképpen a szabad vallásgyakorlás, a lelkiismeret szabadsága, a szólás és a vélemény szabadsága semmilyen módon nem veszélyezteti közös hűségünket.

• Törvényeink adott területen hatályosak, és törvényhozóinkat azok választják, akiknek ez a hazájuk. A törvények tehát sorsközösségünket erősítik meg, és közös engedelmességre késztetnek minket. A törvénytisztelet nem más, mint életvitel, részét képezi annak a módnak, ahogyan belakjuk országunkat.

• Népünk veszélyben gyorsan összefog, hiszen azt védi, amire a legnagyobb szüksége van: a területét.

• A nemzeti hűség tehát elősegíti az osztályok, érdekek és hitvallások egybehangolását, és hátterét alkotja az egyetértésen, nem pedig az erőszakon alapuló politikai folyamatnak.

• A nemzeti hűség különösen képessé teszi az embereket az egyén szuverenitásának és jogainak tiszteletben tartására.

Ezeknél és hasonló okoknál fogva a demokratikus politika nem pusztán ered a nemzeti hűségből, hanem feltételezi is azt. Azok az emberek, akiket a nemzeti „mi” köt össze, minden különösebb nehézség nélkül elismerik azt a kormányt, amelynek álláspontjával és határozataival egyetérteni nem tudnak, és minden további nélkül elfogadják az ellenzéki vagy a fölháborítónak tetsző nézetek törvényességét. Magyarán: ilyen emberek bírnak demokráciában élni, és tudják politikai törekvéseiket szavazócédulájukkal kifejezésre juttatni. E javak egyikét sem leljük föl a törzsi vagy vallási hűség „mi”-jén alapuló államokban. És a modern körülmények között valamennyi ilyen állam folyamatosan konfliktusok között vagy polgárháborús helyzetben él, minthogy nem tudja fenntartani sem a törvények uralmát, sem a tartós demokráciát."

Érveket kértél. Jó eszmélődést! :)

Ps. Külön kiemelném: a nemzeti hűség feltétele a demokratikus politikának. Ez az, amit a liberálisok nagyon nehezen értenek, mivel szerintük az egyén joga előnyt élvez egy közösség önrendelkezési jogához képest. Csakhogy: ha így van, semmi garancia arra, hogy az egyén elkötelezi magát demokratikus értékek mellett. És ezért van az, hogy a muszlimok egy része radikalizálódik, hiszen nem a befogadó nemzethez és annak törvényeihez hű, hanem a sariához, és nem nemzeti alapon azonosul, hanem vallási alapon.

Elolvastam, de totál bullshit. Külön kiemelném hogy amit te külön kiemeltél, kapásból NEM IGAZ. Semmi köze a demokratikus politikának a nemzeti hűséghez. Ha az USE létrejönne, simán állhatna demokratikus alapokon, annak ellenére, hogy benne akárhány nemzet is élhetne.
Egyáltalán, kivétel nélkül minden amit leírtál, simán alkalmazható az USE-ra is. Mindössze annyi kéne hozzá, hogy az USE polgárai azt mondják, ők az "európai" nevű nemzethez tartoznak! És kész.
Európaiak. Ez lesz onnantól a „nemzetiségük”. Ezen európai nemzeten belől pedig elismerik, hogy akadnak alcsoportok: magyarok, németek, franciák, akárkik. Ez épp úgy lenne tehát, ahol most a "magyar" nemzeten belül is akadnak mindenféle alcsoportok: vannak "szögediek" meg hajdúságiak meg csángók is, meg más akármik is. Sőt, a cigányok is, azok okvetlenül közülük akik már nem is tudnak más nyelven csak magyarul!

Aztán meg, nem úgy látom hogy az egy nemzethez tartozás szentséges dicsfénye igazzá tette volna azt az állításodat, hogy emiatt elismeri mindenki a kormányt amelynek határozataival és állásfoglalásával nem értenek egyet. Én azt se hiszem el hogy ezt a bárgyúságot legalább te magad elhiszed. Gondolkozz már! Jelenleg tényleg olybá tűnik neked, hogy a magyarok elismerik az Orbán-kormányt?! Mert jóesetben is csak a fele! Akkor most mi van, hm, a nép másik fele mégse magyar vagy mi?!

Szóval ez se igaz abból amit írtál. És lehetne még sorolni, de minek, ennyi is elég a cáfolatból...
 
Elolvastam, de totál bullshit. Külön kiemelném hogy amit te külön kiemeltél, kapásból NEM IGAZ. Semmi köze a demokratikus politikának a nemzeti hűséghez. Ha az USE létrejönne, simán állhatna demokratikus alapokon, annak ellenére, hogy benne akárhány nemzet is élhetne.
Egyáltalán, kivétel nélkül minden amit leírtál, simán alkalmazható az USE-ra is. Mindössze annyi kéne hozzá, hogy az USE polgárai azt mondják, ők az "európai" nevű nemzethez tartoznak! És kész.
Európaiak. Ez lesz onnantól a „nemzetiségük”. Ezen európai nemzeten belől pedig elismerik, hogy akadnak alcsoportok: magyarok, németek, franciák, akárkik. Ez épp úgy lenne tehát, ahol most a "magyar" nemzeten belül is akadnak mindenféle alcsoportok: vannak "szögediek" meg hajdúságiak meg csángók is, meg más akármik is. Sőt, a cigányok is, azok okvetlenül közülük akik már nem is tudnak más nyelven csak magyarul!

Aztán meg, nem úgy látom hogy az egy nemzethez tartozás szentséges dicsfénye igazzá tette volna azt az állításodat, hogy emiatt elismeri mindenki a kormányt amelynek határozataival és állásfoglalásával nem értenek egyet. Én azt se hiszem el hogy ezt a bárgyúságot legalább te magad elhiszed. Gondolkozz már! Jelenleg tényleg olybá tűnik neked, hogy a magyarok elismerik az Orbán-kormányt?! Mert jóesetben is csak a fele! Akkor most mi van, hm, a nép másik fele mégse magyar vagy mi?!

Szóval ez se igaz abból amit írtál. És lehetne még sorolni, de minek, ennyi is elég a cáfolatból...

Ok. Értem. Nem győztél ugyan meg, de legalább értem, hogy téged miért nem győz meg.

Szerintem minél nagyobb egy embertömeg, feltehetően annál nagyobbak a kulturális és egyéb különbségek. Következésképp annál nehezebben képes az egyén azonosulni ezzel a tömeggel. S egyre kisebb az esélye, hogy lojális legyen ahhoz a választott kormányzó oldalhoz, amellyel nem ért egyet. Más szóval, vagy el kell törölni az emberek közötti kulturális és egyéb különbségeket, amennyire legalábbis ez a homogenizáció lehetséges, vagy pedig meg kell szüntetni vagy névlegessé kell tenni a demokráciát. Szóval a te víziód (lázálmod) az Európai Egyesült Államokról is ezt a forgatókönyvet hozza. Vagy nézd meg az Egyesült Államokat! Egyrészt két, egymást váltó elit kormányoz, másrészt hamarosan a spanyol ajkú lakosság élesen el fog különülni, s autonómiát kíván. Akárhogy nézem, egy egyén ahhoz a közösséghez lojális, amellyel leginkább azonosulni képes. S minél nagyobb ez a tömeg, erre annál kisebb esély van - legalábbis a lelkiismereti és vallásszabadság fenntartása mellett. Persze az más kérdés, hogy vallási alapon inkább lehet birodalmat építeni (lásd: iszlám), de ez nem Európa útja. Szóval: marad a nemzetállam és a nemzetállamok lazább szövetsége. QED.
 
Milyen autonomiat a kovetelnek a spanyol ajkuak? Egyenlore tomegesen varakoznak hogy az igeret foldjere belephesenek.
Nem ki, hanem befele igyekeznek az emberek Usaba szerinted.
 
...

Ps. Külön kiemelném: a nemzeti hűség feltétele a demokratikus politikának. Ez az, amit a liberálisok nagyon nehezen értenek, mivel szerintük az egyén joga előnyt élvez egy közösség önrendelkezési jogához képest. Csakhogy: ha így van, semmi garancia arra, hogy az egyén elkötelezi magát demokratikus értékek mellett. És ezért van az, hogy a muszlimok egy része radikalizálódik, hiszen nem a befogadó nemzethez és annak törvényeihez hű, hanem a sariához, és nem nemzeti alapon azonosul, hanem vallási alapon.
Ebbe hogyan lehet beilleszteni a vajdasági és kárpátaljai fiatalokat, akik a sorozás (vagy még komolyabb katonai feladat) elől hozzán menekültek?
 
természetesen, nem Te találtad ki... ez az ellenzék sablon szövege mindenütt a nagyvilágban, az ellenzéki tüntetők minden országban ezt skandálják. Magyarországon már vagy tíz éve, az ellenzék folyamatosan feljelengeti a magyar kormányt Brüsszelben, és az EU folyosítja tovább a pénzeket...mert minden rendben van.
A vastagított soron bizony kacagni kellene, ha nem lenne hazugság, s az országra nézve siralmas:
http://kanadaihirlap.com/2012/02/22...unios-tamogatasat-almai-2012-ben-teljesultek/
 
Ok. Értem. Nem győztél ugyan meg, de legalább értem, hogy téged miért nem győz meg.

Szerintem minél nagyobb egy embertömeg, feltehetően annál nagyobbak a kulturális és egyéb különbségek. Következésképp annál nehezebben képes az egyén azonosulni ezzel a tömeggel. S egyre kisebb az esélye, hogy lojális legyen ahhoz a választott kormányzó oldalhoz, amellyel nem ért egyet. Más szóval, vagy el kell törölni az emberek közötti kulturális és egyéb különbségeket, amennyire legalábbis ez a homogenizáció lehetséges, vagy pedig meg kell szüntetni vagy névlegessé kell tenni a demokráciát. Szóval a te víziód (lázálmod) az Európai Egyesült Államokról is ezt a forgatókönyvet hozza. Vagy nézd meg az Egyesült Államokat! Egyrészt két, egymást váltó elit kormányoz, másrészt hamarosan a spanyol ajkú lakosság élesen el fog különülni, s autonómiát kíván. Akárhogy nézem, egy egyén ahhoz a közösséghez lojális, amellyel leginkább azonosulni képes. S minél nagyobb ez a tömeg, erre annál kisebb esély van - legalábbis a lelkiismereti és vallásszabadság fenntartása mellett. Persze az más kérdés, hogy vallási alapon inkább lehet birodalmat építeni (lásd: iszlám), de ez nem Európa útja. Szóval: marad a nemzetállam és a nemzetállamok lazább szövetsége. QED.

Kellemesen meglepődtem most a legutóbbi pár hozzászólásodon, mert a végén még úgy tűnik lehet alapvető nézetkülönbségekkel terhelten is vitatkozni egymással, kultúremberhez méltóan! Ez tetszik, köszönöm neked!

A fenti érvedből annyit tökéletesen elfogadok magam is - soha nem is vitattam - hogy minél nagyobb egy embertömeg, annál nehezebb azonosulni vele. A baj csak ott van tudod, hogy jól tudjuk mekkora az a tömeg, amivel még lehet azonosulni: ennek határa nagyjából akkora, hogy azon belül mindenkit ismerhessen az egyén legalább felületesen, látásból! Darabszámra vetítve ez úgy krülbelül kétszáz fő, de már ez is csak jóesetben, kedvező körülmények közt, átlagosan inkább csak pár tucat. Na most ennyi fő nem nevezhető a szememben nemzetnek, csak „nagycsaládnak”.

Ettől nagyobb csoportokat már mesterséges eszközökkel kell összetartani, mindenféle jelképekkel, mint a címerek, zászlók, himnusz, közös ünnepek stb. És persze BEBESZÉLÉSSEL meg NEVELÉSSEL. A „nemzet” fogalma mind erre épül, nem személyes ismeretségre. Ahhoz hogy e bebeszélés/nevelés sikeres legyen, nyilvánvalóan kell egy közös nyelv, hiszen ha a másik fel (akár a gyermek is) nem érti mire dresszírozom, akkor nem lehet bedumálni a fejébe hogy ő ehhez a „nemzethez” tartozik, s emiatt a másik nemzethez tartozót jobban kell gyűlölnie mint az ezen nemzetbe tartozókat...

Na most azonban ez a rábeszélés és bedumálás meg a jelképek használata simán működhet bármi más ad-hoc módon összeterelt csoport esetében is, ez sokszorosan bizonyított tény, hiszen az összes szekta is erre épül. Az egyházak is, amiket én csak nagy szektáknak tartok. Ha azonban működik a módszer, miért korlátozzuk a használatát kizárólag azokra akik jelenleg magyarok, vagy németek, vagy dánok vagy akárkik?! Simán működhet a módszer egész Európára értelmezve is: Ezentúl nem a magyar zászlót kell tisztelni meg lobogtatni hanem az USE sokcsillagos zászlóját; nem augusztus 20 lesz valamiféle honalapítási vagy akármi országos ünnep hanem valami másik dátum mint az USE megalakulásának ünnepe; ami meg a mindenféle hősies meséket illeti a régi dicső múltból, azok helyett is lesznek más legendák, csak épp összeurópai nézőpontból, például az USE bármelyik polgára simán büszkélkedhet vele, hogy ő épp annak a birodalomnak a tagja, ahonnan a modern civilizáció elindult, legalábbis ami a fejlett technikát illeti! Ezzel emg még vitatkozni se nagyon lehet, mert ha voltak is más civilizációk Európa felemelkedése előtt, mondjuk Kínában meg Egyiptomban, az tény hogy a modern kor hihetetlen technológiai fejlődése Európából startolt a korai kapitalizmus hajnalán! Sőt, a régi görög meg római civilizáció területe is az USE része...

Szóval, nyugodtan megmaradhat minden olyasmi ami mosst összeköt egy nemzetet szerinted, csak az a nemzet sokkal nagyobb lenne, több főből állna, de ugyanúgy meg lehetne találni a KAPCSOLÓDÁSI PONTOKAT, és még nehéz se volna, egyetlen dolog kéne csak hozzá: hogy ugyanollyan nagy vehemenciával keressék az emberek mindazt ami ÖSSZEKÖT bennünket európaiakat, mint ahogy most azt keresgélik készakarva, mi az ami SZÉTVÁLASZT minket!

És nem, a spanyolajkúaknak eszükben sincs kiválni az USA-ból, röhejes a feltételezés is, bocs... Épp ellenkező a helyzet: mindenki BE akar jönni az USA-ba, hiszen épp ellenük akar Trump falat építeni! Hogy ez helyes törekvés-e a részéről abba most ne menjünk be,e de már a tény is hogy ennek ötlete egyáltalán felmerülhetett, azt igazolja hogy errefelé véletlenül se a kiválási szándék az erős, hanem ellenkezőleg. Sőt, rengeteg az olyan ipse aki boldogan egyesítené az USA-t és Kanadát is egy még nagyobb szuperállamba - én magam is híve volnék ennek. Errefelé tehát az egyesülési szándék az erősebb! Nem azt mondom persze hogy nincs meg nyomokban az ellenkezője, mert persze hogy megvan, idióták mindenfelé akadnak. De ennek mértéke itt mikroszkopikus.
 
Ebbe hogyan lehet beilleszteni a vajdasági és kárpátaljai fiatalokat, akik a sorozás (vagy még komolyabb katonai feladat) elől hozzán menekültek?
Elsőre azt mondanám, hogy mivel a magyarsággal azonosulnak, még kevésbé gondolják azt, hogy az ő ügyük lenne a háború, mondjuk a szerb-bosnyák vagy ukrán-orosz konfliktus.
 
meg jo hogy egy illegalis velemenye szart se jelent !!Canada mar megvivta a yenkikkel a maga haburujat fegyverrel !
es vilagossa tette hogy eszebe SINCS yenkive vallni !!
MI CANADAIAK azota is tarjuk magunkat ehhez !!
... es barkinek akinek a nyomoronc agyaba megterem az egyesites megcsak szikraja IS
azt eltiporjuk mint a kartekony larvat !!

Amennyire én tudom, azt a háborút nem Kanada vívta meg a jenkik ellen, hanem a jenkik a királyságpártiakkal szemben, tudniillik amikor kivívták az USA függetlenségét...

És ne tégy úgy, mintha nem lenne Kanadában is rengeteg pártolója az egyesülésnek.

Még jó különben hogy a te véleményed - egy olyan névtelen senkié aki Magyarországon él és csak hazudja magát kanadainak - semmit nem jelent ezügyben...
 
kene forgatni a tortenelm konyvet ,hogy ne irj bitang nagy idiotasagot !!
ROSSZUL TUDOD !!
tudom szar erzes rettegni minden nap nnnna ez lesz utolso
de ezt valasztottad

Ja, hát errefelé biztos mindenki szörnyen retteg a kanadaiaktól, az biztos is. A legiszonyatosabb az egészben az, hogy ezek az átkozott kanadaiak külsőre teljesen ugyanúgy néznek ki mint az USA lakói, sőt volt pofájuk a mi szeretett angol anyanyelvünket is perfect megtanulni, nem sajnálták erre a fáradságot úgy hajtja őket a gonosz erők késztetése, így aztán akármikor feltűnés nélkül közénk vegyülhetnek, és senki nem képes felismerni őket, nem tudható róluk hogy valójában IDEGENEK! Iszonyatos! Lehet hogy akár a velünk szembejövő járókelők többsége is valójában nem az USA szülötte hanem titkos KANADAI! Legalábbis az északi államokban! Bár ki tudja, lehet hogy a déli államokba is beszivárogtak már! Borzalmas még belegondolni is! Itt járnak-kelnek köztünk, de igazából nem valódi amerikaiak, csak úgy tesznek mintha azok volnának, de a lényeget illetően IDEGENSZÍVŰEK!

És minden erővel azon vannak, hogy kárt okozzanak! Elveszik népünk fiaitól s lányaitól az olyan jól fizető, magasan kvalifikált munkaköröket, mint a betegápolás, idősgondozás, benzinkútkezelő, housekeeper, kutyasétáltató, pizzafutár, házi cseléd, liftkezelő, hotelportás, mezőgazdasági idénymunkás, hólapátoló, sőt, tudomásomra jutott hogy már az olyan kényelmes munkakörökben is mint a tetőfedő és hidegburkoló, ezek az átkozott migránsok vannak többségben, gondolj bele, ők másznak fel hogy befedjék a házak tetejét az illatos kátrányos szigetelőanyagokkal, és a könnyű cserepekkel, csak azért hogy ott a magasban élvezhessék nyugodtan a zavartalan napsütést a majdnem ötven fokos melegben, mintha joguk lenne hozzá...

Micsoda állapotok... Persze hogy mindenki retteg tőlük, esténként errefelé az anyák a titkos kanadai migránsokkal ijesztgetik a rosszcsont gyermekeiket!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,970
Tagok
615,343
Legújabb tagunk
AntonStype
Oldal tetejére