Tragédia a Dunán: videó a halálos hajóbalesetről

Drámai hajóbaleset történt szerda este a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán. Csütörtök reggeli hírek szerint heten meghaltak, heten pedig megsérültek, amikor a Viking Sigyn szállodahajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a két fős magyar személyzettel a fedélzetén. 21 embert még keresnek.

Az Időkép egyik kamerája a Victoria Hotel tetején rögzítette az eseményeket, a felvételen az látszik, hogy a szállodahajó hátulról belefut a Hableányba. A 24.hu azt írja, a hajók mozgását követő honlapokra hivatkozva, a Hableány jeladója utoljára 21:05-kor sugárzott pozíciót a Margit híd lábától.



upload_2019-5-30_10-25-2.jpeg
 
Ha nem vetted észre, én töröltem a hozzászólásom, mert nem illendő a témához! Feltehetően Ernoe hozzászólását, akire reagáltam, nem fogod helyteleníteni!
-
Nem volt soha szándékomban itt migrációval kapcsolatos politikáról beszélni.
Viszont a tengeri mentés leállítása egy akkora embertelenség, hogy nem lehet szó nélkül hagyni.
-
Bizom abban, hogy a parlament előtt történt katasztrófából tanulunk valamit, mert a földközi tenger túl messze van. A mentésnél lényegtelen, hogy valaki kényszerböl ült egy csónakba vagy szórakozásból.
Eröl akartam csak írni.
 
Hát ez egyértelműen balfaszság volt. Emberi mulasztás. Még is mit csinálta kapitány részegen feküdt valamerre? Megértem én hogy nem egy nagy forgalmú útvonal ls lehet lazára venni a gyeplőt most ennek meg is lett az eredménye
Na most már van Magyar Titanic történet is.
Nem nagy forgalmú útvonal? Egyszerűen nyüzsögtek ott a hajók, kicsik és nagyok mindenfelé. A magyar Titanic történetről meg annyit, hogy éppen a Pajtás hajó elsüllyedésének 65. évfordulóján történt ez a tragédia, ami nagyjából ugyanannyi életet követelt, csak az ÁVH munkatársai mindenkit megfenyegettek, hogy bebörtönzik, ha beszélni mer róla.
 
Érdekes, hogy az emberi életet olyan nagyra becsüljük, hogy csak arról mondjuk, hogy halott akiről minden bizonyossággal tudjuk.
-
A 21. "eltűntről" tudjuk, nem tréfából bújtak el, mégsem mondjuk, hogy halottak.
 
Érdekes az M1 hírjelentése. Megérkeztek a koreai küldöttek. Szijjarto Péter először a hajó elsüllyedésének a színhelyét mutatta meg a pesti hajóállomásról utána közvetlen a terrorelhárítási központ Margitszigeten felállított koordinációs központjába mentek.
-
Most akkor mi van? Az ukrán hajóskapitány egy terrorista?
 
Hogy most akkor mi van?
Semmi különös, csak hiányzik az értelmező olvasás - terrorelhárítási központ=a Margitszigeten felállított koordinációs központ
Kivastagított szöveg tőled másolva.

Részvétem az elhunytak hozzátartozóinak!

Miért kell a mentést koordináló csoportot "terror-elhárítási-csoportnak" nevezni?
Nem búvárok és technikai segélyszolgálat a leg kérdezettebb ezekben a napokban?
 
Olvasom, hogy a Szállodahajó „Viking Sigyn“ miután nekirohant a sétahajónak, meg sem próbált részt venni a mentő akcióban, teljes gázzal továbbhajtott.
-
A rossz idő ellenére 70 hajó volt a vízen, igazi Bangkok-i állapotok.
 
Olyan forgalom van a Dunan hogy nem gyozik kerulgetni a hajok egymast. A balesetnel miert nem rohantak oda es dobaltak be mentooveket hisz minden hajon van legalabb annyi ahany szemelyre van engedelyezve a szallitas.
Szamomra az se ertheto hogy azonnal szinte a sulyedes pillanataban a par meterre levo hajok miert nem kertek segitseget mert 10 perc nagyon sok ido mire odaertek a vizimentok.
Termeszetesen laikuskent aki meg uszni se tud, csak olvasgatott es latott par filmet ebben a temaba, csak letudnak menni a bulvarok tengerek melyere ahol akar ketrecbe akar valamilyen megoldassal de az nem elfogadhato valasz , hogy megvarjak meg apadni fog a Duna , es jobb latasi es egyeb viszonyok lesznek addig noveszenek az aldozatok kopoltyut.
Ilyen balesetnel leallitattam volna minden vizi forgalmat es minden hajot a mentesbe allitottam volna.
Ha kell a katonasagot is igenybe vettem volna akar a kornyezo orszagokbol. Szarnyas hajokkal igen rovid ido alatt a helyszinen tudnal lenni vagy olyan repulovel ami a vizre le tud szallni
Jogosnak latom a koreaiak felhaborodasat es a nemzetkozi sajtoet.
MIndent megtettek ...........amit lehetet, ez olyan szoveg a mutet sikerult de a beteg meghalt.

PL
A BRFK állítólag az eső miatt nem használta a keresőlámpás, hőkamerás helikoptereit szerdán.
 
Utoljára módosítva:
Szomorú! A hír szerint a két fős személyzet közül az egyik pár nap múlva akart felmondani.A Hableány két magyar áldozatáról beszélek.
 
Semmi problema csak szokatlan.
Counter Terrorism Center Budapest
alapitoja Orban Viktor
Anno domini 2010 a hatalomatvetel utàn.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,015
Tagok
615,629
Legújabb tagunk
A.Ancsa
Oldal tetejére