Búcsúzunk.......

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Reszvetunk a csaladjanak!

images
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Most olvasom ...Meghalt Paudits Béla!
Paudits Béla egy hete került kórházba agyvérzéssel, majd szerdán a szervezete végleg feladta a küzdelmet, a színész 68 évesen elhunyt – írja a Blikk.

A Jászai Mari díjas színész és énekes a Madách Színház tagja volt, de több játékfilmben és tévéfilmben is szerepelt, illetve szinkronizált is.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Most olvasom ...Meghalt Paudits Béla!
Paudits Béla egy hete került kórházba agyvérzéssel, majd szerdán a szervezete végleg feladta a küzdelmet, a színész 68 évesen elhunyt – írja a Blikk.

A Jászai Mari díjas színész és énekes a Madách Színház tagja volt, de több játékfilmben és tévéfilmben is szerepelt, illetve szinkronizált is.
*
Köszönjük az értesítést!
Paudits Bélának különleges hangja volt, törékeny megjelenését, színészi alakítását, nem felejtjük.
Több éven keresztül sikeres szerepeivel hihetetlen élményt nyújtott a közönségének. Mindig szerettem a hangját, többször feltettem sanzon számait. Ezzel a csodálatos dallal emlékezzünk Rá.


images
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
A pálya széle már örökre üres maradt...

Szepesi György
úgy közvetítette a meccseket, sportmérkőzéseket, hogy mindig ott volt a játékosok, a sportolók közvetlen közelében. A foci mérkőzéseket a pálya széléről, az ökölvívást a ring sarkán állva.
Jól emlékszem arra, amikor még csak a vezetékes rádiók voltak, szinte minden vasárnap Szepesi György hangjától visszhangzottak a városi bérházak udvarai, a vidéki házakból is kihallatszott szenvedélyes sportközvetítése. Amikor a tranzisztoros rádiókat meg lehetett megvásárolni, többen úgy mentek el a meccsekre, hogy közben a rádióban hallgatták Szepesi György közvetítését.
Szepesi György, a sportriporterek alfája és omegája, 96 évesen örökre eltávozott.
A magyar rádiós sportkommentátor, „az Aranycsapat tizenkettedik játékosa”, 1982–1994 között a FIFA vezető testületének tagjaként, 2012-es budapesti kongresszusán a szervezet legrangosabb kitüntetését, a FIFA Érdemrendet vehette át.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat sportbizottságának tagjaként sokat segített a legelesettebbeken. A legendás Aranycsapat néhány tagjával, Puskás Ferenccel, Hidegkúti Nándorral, Buzánszky Jenővel, Sándor Károllyal és Grosics Gyulával közösen alapította meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Sportbizottságát 2002-ben. A Bizottság elnöke Buzánszky Jenő volt, szóvivője Szepesi György.
A háttérből, láthatatlanul végezték karitatív munkájukat, aminek egy része sportdiplomáciai természetű volt: nagyszerű bel- és külföldi kapcsolataik révén támogatókat szereztek a Szolgálatnak. Így a Német Labdarúgó Szövetség (is) hosszú évekig pénzügyileg segítette a mentő szolgálatot.
Nevét örökre beírta a magyar sport emlékkönyvébe.

images
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Megrendülten búcsúzunk - Aretha Louise Franklin a tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerzőtől, akit 76 évesen ragadott el a halál…
Az 1960-as évek végétől, a gospel- és blues-eredetű soul stílus királynőjének tartják.
*
Több évtizedes karrierje során Franklint összesen 44 Grammy-díjra jelölték, melyekből tizennyolcat nyert el. 75 millió példányszámban értékesített lemezeivel minden idők egyik legsikeresebb előadójaként többek csodálatát és tiszteletét nyerte el.
1987-ben az első női előadóként választották be a Rock & Roll Hírességek Csarnokába. 2005-ben az UK Music Hall of Fame-be, 2012-ben pedig a GMA Gospel Music Hall of Fame-be került be. Franklin többször is említésre kerül az amerikai Rolling Stone magazin „minden idők legjobbjai” listáin: amellett, hogy szerepel „Minden idők 100 legjobb előadója” között, a magazin megválasztotta Franklint minden idők legjobb énekesének.
Richie Unterberger amerikai szakújságíró szerint Franklin „a soul és önmagában az amerikai popzene legnagyobbjai közé tartozik”. Zenei stílusát leginkább a soul és a gospel keveredése jellemzi. Karrierje során a legtöbb kritikus kiváló énekesnőként és zenészként írt róla: többen is kiemelték énekhangjának rugalmasságát, zongoratudását, illetve érzelmes előadásmódját. Franklin hangja mezzoszoprán. Szakmabeliek általában méltatták Franklin feldolgozásait, melyeket más előadók dalaiból vett fel.
2018 augusztusában nyilvánosságra került, hogy Aretha Franklin „súlyos beteg” és rendkívül rossz egészségügyi állapotban van. Detroiti betegágyához családja és hozzátartozói mellett többek között olyan hírességek látogattak el, mint Stevie Wonder vagy Jesse Jackson.
Aretha Franklin 2018. augusztus 16-án hunyt el családja körében detroiti otthonában. Halálát hasnyálmirigyrák okozta.
*
Emlékét szeretettel őrzik meg, a zeneszerető és művészetét kedvelő közönsége és tisztelői.



images
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Baranski-c.jpg

New York állambeli otthonában, életének 96-ik esztendejében elhunyt Baranski Tibor embermentő.

Baranski Tibor 1922-ben született Budapesten. Kassán járt papi szemináriumba, ahonnan a front közeledtével 1944-ben visszatért a fővárosba. Egy rokona a segítségét kérte, hogy barátai, a zsidó származású Szekeres család vatikáni védlevélhez juthasson. Papi öltözetben Baranski Angelo Rotta pápai nunciushoz fordult, aki kilenc védlevelet adott át neki; a család minden tagja részére egyet. A sikeren felbuzdulva Baranski másnap visszatért Rottához, immár egy másik család részére kért oltalmazó iratokat.
A pápai nuncius teljesítette a kérést és egyúttal megkérte Baranskit, hogy az óbudai téglagyárból, ahol deportálásukat váró zsidókat tartottak őrizetben, védlevelek segítségével mentsen meg ötven személyt. Az akcióhoz Baranski ismét papi ruhát öltött és a nagyobb hatás kedvéért kölcsön vette Rotta, a Szentszék zászlójával ellátott diplomata kocsiját is. Baranski sikerrel járt, és azokat a zsidókat, akiket a Szentszék védelmébe vett a nyilasok szabadon engedték.
Ezek után Rotta kinevezte Baranskit a diplomáciai képviselet magyar állampolgárokat oltalmazó osztályának titkárává. Ő irányította a Szentszék oltalma alatt álló „védett házakat” is, amelyek lakói relatív biztonságban, a zsidó törvények hatályától mentesen élhettek. Ebben az időben több ezer zsidó élt ezekben a házakban.
Vatikán képviseletében Baranski Hegyeshalomra is elutazott. Itt adták át a nyilasok a Német Birodalomnak a kényszermunkára szánt szerencsétlen zsidókat. Valódi és hamis védleveleket egyaránt felhasználva Baranski elérte sokuk szabadon bocsátását, majd vonaton visszautazott a csoporttal Budapestre.
A háború után befejezte tanulmányait és pappá szentelték. 1948-ban koholt vádak alapján bebörtönözték, 1953-ban szabadult. 1956-ban elhagyta Magyarországot, valamint a papi pályát is. Az Egyesült Államokban telepedett le és családot alapított. 96 éves korában, a New York állambeli Buffaloban álló családi otthonában érte a halál 2019. január 20-án.

Bátorságát, önfeláldozását a jeruzsálemi Yad Vashem Intézet a Világ Népeinek Igaza kitüntetéssel ismerte el 1979-ben.

gyertya_7_441279_39476.gif
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Búcsúzunk... Ismét búcsúzunk....
életének 54. évében hosszan tartó súlyos betegség után, elhunyt
Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja, az Irigy Hónaljmirigy egykori gitárosa.
Ő volt a zenekarnak az a tagja, aki 2005. karácsonyán olyan súlyos autó balesetet szenvedett a jeges-havas úton megcsúszva, melynek következtében a súlyos agysérülését követő rehabilitációja, évekig tartott, így az együttesből is ki kellett lépnie 2010-ben. A 2015-ös, 25 éves jubileumi koncertjükre néhány szám erejéig vendégként visszatért a színpadra.
Az Irigy Hónaljmirigy vidám videóin, egyik vezető főszereplőjeként, nagyon sok nevetést köszönhetünk Neki. Zenés fellépéseire is, még jól emlékszem.
Őszinte együttérzésünk a Családjának, a Barátainak és mindazoknak, akik szeretettel gondolnak Rá és megőrzik emlékét.

images


Nyugodj békében...
roses-1420745_960_720-800x273.jpg



 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Meghalt Rutger Hauer
2019.07.24. 19:34
75 éves korában életét vesztette Rutger Hauer holland színész, aki 1982-ben Harrison Ford partnereként szerepet kapott a Szárnyas fejvadász című filmben.

28754121_c5f13e1d89edb77cec2fe94e9511ea2b_wm.jpg

Rutger Hauer 2012-ben
Fotó: Roberto Serra - Iguana Press / Getty Images Hungary
*
upload_2019-7-24_23-37-52.jpeg
Legyen örök nyugodalma...
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Török Zsolt, a 45 éves hegymászó, három nappal ezelőtt indult el a Fogarasi-havasokba, hogy megmássza a 2535 méter magas Negoj (Negoiu) csúcsot. Napok óta nem adott életjelt magáról, ezért a családja riasztotta a hatóságokat. A hegyi mentők több csapata és egy helikopter is a keresésére indult szombaton. Testét a Negoj csúcs alatt, egy szakadékban találták meg.
Adrian David a Szeben megyei hegyi mentők vezetője valószínűnek tartotta, hogy Török Zsolt a Negoj meredek oldalán a mélybe zuhant.
Török Zsolt az egyik legeredményesebb romániai hegymászó volt. Ő vezette 2013-ban azt a romániai expedíciót, amely felvitte a román zászlót a Himalájában a Nanga Parbat 8125 méter magas csúcsára. Máig ez a romániai alpinizmus egyik legnagyobb teljesítménye.
2015 tavaszán a Mount Everest megmászására készült, amikor az április 25-i nepáli földrengés által előidézett lavina az alaptáborban hagyott sátrát és teljes felszerelését elsodorta, ezért le kellett mondania a csúcs meghódításáról.
Az általa vezetett romániai csapat tavaly októberben feljutott a Mount Everest szomszédságában álló 7161 méter magas Pumori-csúcsra. A csúcson mínusz 27 fokban, több mint száz kilométer/órás széllökések közepette bontották ki az Erdély és Románia egyesülése centenáriumi jelképével is ellátott román zászlót, melyet a román védelmi minisztériumtól kaptak.

torokzsolthegymaszo.jpg


Őszinte részvétünket a Családjának, barátainak, sport társainak....
upload_2019-8-18_9-26-48.jpeg
 

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
67 éves korában meghalt Fekete Gyula, vagyis Szaxi Maxi, a Hungária és a Dolly Roll énekes-szaxofonosa – írja az Index.

Szaxi Maxi a Hungária 1983-as felbomlása után lett a Dolly Roll tagja, ahol ő énekelte a Wind szörny, a Naplemente, a Maria Makaroni című dalokat.

1990-ben önálló karrierbe kezdett, mikor megjelentette Rock 'N' Roll Maximix című lemezét. 2006-ban jelentkezett újabb önálló lemezzel, Ami jó, az jócímmel.

1992-ben megalapította a Maximusic Kiadót. Énekes-zongorista előadóként bejárta a világot is, szaxis-énekesként pedig rock and roll szólóműsorával, valamint a rajta kívül öt másik zenésszel közösen beindított Szaxi Maxi Music Banddel vállalt fellépéseket.

2010 után egy luxushajó zenekarában dolgozott, ahol egyik alkalommal hirtelen rosszul lett, és nyaktól lefelé lebénult. Helikopterrel vitték kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek rajta, és egy ideig mesterséges kómában is tartották. Bár később úgy tűnt, hogy javult az állapota, családja most azt írta, hogy "hosszú küzdelem után úgy döntött, hogy pihenni tér".

Egyszer egy riporter megkérdezte Fenyő Mikit, hogy milyen hangszereken játszik Szaxi Maxi? A válasz az volt, hogy amit a kezébe adnak, azon.
 
Oldal tetejére