Meghalt Angliában a 34 éves magyar apuka – most te is segíthetsz a családnak

János dolgozni ment ki, de pár napra rá agyvérzést kapott. Ha nem tudják összeszedni a hamvasztás költségeit, egy ottani temetőben kell nyugodnia.

János és Mónika a Bács-Kiskun megyei Pálmonostorán éltek három gyermekükkel, halmozottan nehéz körülmények között. A férfi eddig gyesen volt a legkisebb, 2 éves gyerekkel, párja pedig eladóként dolgozott, havonta alig 70 ezer forintos fizetésért. A mindennapi megélhetésre is alig volt pénzük, ráadásul leromlott állapotú házukat is sürgősen fel kellett újítaniuk, ezért nemrég hosszas vívódás után

úgy döntöttek: János néhány hónapra kimegy dolgozni Angliában élő testvéréhez, hogy az ottani sokkal magasabb bér hazaküldésével támogassa családját.

Január végén ült repülőre, meg is érkezett, de sajnos nem sokkal a leszállás után tragédia történt: agyvérzést kapott.

"
Nem volt semmilyen látható előjele. Talán a repülőút hozta ki belőle, illetve stresszesebb is volt az utóbbi időben
– találgatja az okokat Mónika. A helyzetet még kilátástalanabbá tette, hogy nem volt utasbiztosítása, mivel a rákövetkező napon már dolgoznia kellett volna. A társadalombiztosítását pedig még nem intézték el addig.

Bár a férfit azonnal kórházba szállították, nem tudtak segíteni rajta: másnap jött egy újabb stroke, aminek következtében az orvosok már csak azt tudták megállapítani, hogy agyhalott lett. Tehát a többi szerve tovább funkcionált, de az agy összes működése végérvényesen és visszafordíthatatlanul megszűnt.

A család ezután nehéz döntést hozott:

hozzájárultak, hogy lekapcsolják őt a lélegeztetőgépről, egészséges szerveit pedig felajánlották donorcélokra. Ezért cserébe a kórház átvállalta a vizsgálatok és az ápolás milliós nagyságrendű költségeit.

Azonban jött az újabb probléma: a hamvasztás, aminek nagyjából 450 ezer forintos díját a hozzátartozók képtelenek saját forrásból előteremteni.

Mónika elmondása szerint segítséget kért a Külügyminisztériumtól és a helyi magyar konzulátustól is (hiszen például a veronai buszbaleset után hangsúlyozták: mindenkinek segítenek) - de hiába. Elutasították őt, ahogy a Vöröskeresztnél is sikertelenül próbálkozott. Még arra sem biztosítottak lehetőséget, hogy utólag, részletekben törleszthesse az összeget.

gorogj1.jpg


A határidő pedig szorít: ezen a héten szerdán vagy csütörtökön sor kerül a hamvasztásra, addig kellene az összeget előteremteni. Ha nem sikerül, János hamvait egy helyi temetőben helyezik majd el a brit állam költségén, ami lényegében lehetetlenné teszi, hogy valaha haza tudják szállítani.

Most az összes hazai és angliai kapcsolatukat latba vetve próbálnak kölcsönöket kérni, hogy mégiscsak összejöjjön a szükséges pénz. "Arra gondolni sem merünk, hogy nem sikerül, és kint temetik el" – mondja Mónika.
 
Még az is elszomorító,hogy a gyógyszergyárak ilyen összegben adják az életmentő gyógyszereket.
A gyógyszer ára a kutatási költségek miatt ilyen magas. Nem csak ezé, mindegyiké. Csak az nem mindegy, hogy ezt a gyógyszert havi szinten világviszonylatban is csak pár kisgyermek, és az a pár gyerek is csak életében egyszer kapja, addig pl. egy fogamzásgátlót nők milliói szednek naponta, évtizedeken keresztül.
Ezek a pénzek nem pénztáros lőrincek zsebébe vándorolnak, hanem további kutatásokat finanszíroznak belőle.
 
A gyógyszer ára a kutatási költségek miatt ilyen magas. Nem csak ezé, mindegyiké. Csak az nem mindegy, hogy ezt a gyógyszert havi szinten világviszonylatban is csak pár kisgyermek, és az a pár gyerek is csak életében egyszer kapja, addig pl. egy fogamzásgátlót nők milliói szednek naponta, évtizedeken keresztül.
Ezek a pénzek nem pénztáros lőrincek zsebébe vándorolnak, hanem további kutatásokat finanszíroznak belőle.
Igen,tudom nem lehet minden kisgyereket megmenteni,sajnos naponta talán több ezer gyerek hal meg különböző okok miatt.De ,azért tehetnének a gyógyszergyárak is néha engedményt,uram bocsá felajánlást ,biztos nem mennének csődbe tőle.
Remélem azért ennek a kisfiúnak is sikerül megkapnia a gyógyszert,hogy ő is esélyt kapjon a normális életre.
 
Vannak sokkal olcsóbb megoldások is, melyek ugyan nem fedezik pl. a magánkórházas ellátást, de nagy baj esetén legalább a fent leírt dolgokkal nem kell küzdeni a családnak.

(Egyébként meg valamit valamiért, tudomásul kell venni, hogy a külföldre utazásnak költségi vannak, legyen az munka vagy szórakozás)
Ez az amiről rengetegen elfelejtkeznek.
Saját tapasztalat amikor ismerősöm ment nyugatra dolgozni még az utazási költségre sem volt pénze....dilemma volt ha nem adok akkor egész életemben azt fogom hallani hogy miattam maradt le az élete legjobb üzletéről. Adtam. Eredmény 10 hónap és haza menekült és soha nem akar visszamenni.
 
Nos, a hiányzó 200 millióhoz elég volt egyetlen nap is! :)
Megvan a teljes összeg, köszönet érte mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult.
Idős hölgy beballagott a bankba, letette az ügyintéző nő elé a számlaszámot amire szeretett volna 500 forintot átutalni. Az ügyintéző perszóna megjegyzése az összeg hallatán ez volt - hát nem erőltette meg magát, ez az összeg nem fogja a kisfiú életét megmenteni - de, azért elvette és elvégezte az utalást. Miközben fontoskodva ügyet intézett az idős hölgy csak annyit tudott pityeregve mondani - 38 ezer forint a rokkantsági segélyem, nekem abból az 500 forint sokat jelent, de mondja kedveském, maga mennyit adományozott?

Tudjátok én nagyon békés ember vagyok, de időnként viszket a tenyerem, és rettenetesen szeretnék pofán verni egy-egy embert! Ilyen ember ez az ügyintéző is!
 
Leállíttatták a Zolgensma új változatának klinikai vizsgálatait – számolt be róla a Reuters a gyógyszer gyártója, a Novartis közleménye alapján. A lépést azzal indokolták, hogy problémák léptek fel az állatkísérletek alatt. Mint ismeretes, ez az a gyógyszer, amelyet a minap adtak be a gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő Zentének, akiért egy ország fogott össze az elmúlt hetekben. Ez a világ legdrágább gyógyszere, 700 millió forintba kerül.

Mint írják, a leállított kísérletek nem a már engedélyezett gyógyszerekre vonatkoznak, hanem az új, erősebb hatóanyagú változatra.

Állítólag a tesztek során neurológiai problémák jelentkeztek, amelyek akár idegkárosodást is okozhatnak.
 
Idős hölgy beballagott a bankba, letette az ügyintéző nő elé a számlaszámot amire szeretett volna 500 forintot átutalni.
Én a gofundme-n követtem nyomon az eurós utalásokat. Volt közöttük 100 eurós is néhány, de a többség 5-10-20 eurókat utalt.
Egyesével elenyésző összeg (egy doboz cigi 7 euró, egy Tageskarte kb. 6,60-ba kerül) de a sok kicsire jelen esetben is igaz, hogy sokra megy!
 
Nem tudjuk, nem ismerjük az előzményeket. Rokona már kint élt Angliában, ki tudja, miket írogatottak neki? S, ez a szerencsétlen pedig elhitte. Ha olyan jól mentek volna a kint élőknek a pénzügyi lehetőségei, akkor biztosan tudnának annyi pénzt adni, hogy a hamvakat hazaküldessék. De nem. Nincs rá pénzük, akkor ők sem állhatnak annyira jól. S, tudom, többen megvetnek majd engem, de ha én lennék a feleség helyében, nyikk nélkül beletörődnék abba, hogy a férjem hamvai kint maradnak Angliában. Esetleg egy jeltelen, közös sírban. De én az élő gyerekeim ételét, a mindennapi megélhetést biztosítanám. Semmiképpen nem verném magam kölcsönbe. Az élőkre kell(ene) koncentrálni és a mindennapokra. De ez csak az én véleményem. Gyertyát gyújtanék, szeretettel gondolnék elveszített páromra, de semmiképpen nem hoznám a kis családot még rosszabb, még nehezebb helyzetbe.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Grobaix wrote on Xénaaharcoshercegnő's profile.
Ennyit tudok segíteni
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,958
Tagok
615,736
Legújabb tagunk
christophv32
Oldal tetejére